#فرشته_بودن_شیطان
🤔پرسش
⁉️آيا شيطان يكى از فرشتگان الله بود ؟
وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلاَئِكَةِ اسْجُدُواْ لآدَمَ فَسَجَدُواْ إِلاَّ إِبْلِيسَ أَبَى وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ [ البقرة: ٣٤].
#ترجمه: و وقتى به ملائكه گفتيم به آدم سجده كنيد، همه سجده كردند به جز ابليس، مغرور شد و سرپيچى كرد و از كافران شد.
▪️در اين آيه مخاطب، ملائكه هستند و نه كل موجوداتى كه در بارگاه الله وجود داشته اند، با اين وجود شيطان را ميتوان يكى از ملائكه ناميد.
▪️ آيه اى كه برخى اسلامگرايان به آن استناد ميكنند آيه ١٢ اعراف است كه ميگويد:
٥) قَالَ مَا مَنَعَكَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قَالَ أَنَاْ خَيْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِي مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِينٍ [ الأعراف: ١٢].
#ترجمه: گفت؛ چه چيزى تورا منع كرد از سجده كردن وقتى كه تو را به سجده كردن امر كردم گفت؛ من از او بهترم، مرا از آتش آفريدى و او را از گل
همان گروه از اسلامگرايان معتقدند كه در اين آيات ابليس استثناء خورده است، و جزو گروه ملائكه نبوده و اينجا به صراحت به اين موضوع اشاره كرده است. تنها دليل آنها ادعاى جن بودن و خلقت وى از آتش ميباشد كه اين دليل در مقابل صراحت آيات قبلى كه در ابتدا نوشتيم، قوى و منطقى نيست.
در واقع اطلاق نام جن به ملائكه در خود قرآن هم آمده است چنانچه در آيه ١٥٨ صافات ميبينيم:
وَجَعَلُوا بَيْنَهُ وَبَيْنَ الْجِنَّةِ نَسَبًا وَلَقَدْ عَلِمَتِ الْجِنَّةُ إِنَّهُمْ لَمُحْضَرُونَ [ الصافات: ١٥٨].
#ترجمه: و ميان او(الله) و جنها پيوندى فرض كردند در حال آنكه جنيان دانسته اند كه احضار خواهند شد.
▪️در اين آيه لفظ اجنه به ملائكه اطلاق شده است، زمانى كه قريشان ادعا كردند كه ملائكه دختران الله هستند و بين الله و ابليس يك پيوند(رابطه) فرض كرده اند به همين دليل اطلاق لفظ جن بر ملائكه چيزى است كه زبان عربى به آن دلالت ميكند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌فرشتگان پاک و معصوم اند و هیچگاه معصیت و عصیان الهی را نمی کنند , چنان که خداوند می فرماید :
"وَ لِلَّهِ يَسْجُدُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ مِنْ دابَّةٍ وَ الْمَلائِكَةُ وَ هُمْ لا يَسْتَكْبِرُونَ _ يَخافُونَ رَبَّهُمْ مِنْ فَوْقِهِمْ وَ يَفْعَلُونَ ما يُؤْمَرُونَ " " تمام آنچه در آسمانها و در زمين از جنبندگان وجود دارد و همچنين فرشتگان، براى خدا سجده مىكنند و هيچگونه تكبرى ندارند - آنها از (مخالفت) پروردگارشان كه حاكم بر آنهاست مىترسند، و آنچه را ماموريت دارند انجام مىدهند. " ( نحل ٤٩ _ ٥٠ )
❕و می فرماید :
"بَلْ عِبادٌ مُكْرَمُونَ _ لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُون " "(فرشتگان) بندگان شايسته او هستند - كه هرگز در سخن بر او پيشى نمىگيرند، و به فرمان او عمل مىكنند. " ( انبیاء ٢٦ _ ٢٧ )
👌و می فرماید :
" لا يَعْصُونَ اللَّهَ ما أَمَرَهُمْ وَ يَفْعَلُونَ ما يُؤْمَرُون " " هرگز مخالفت فرمان خدا نمىكنند و دستورات او را دقيقا اجرا مىنمايند! " ( تحریم ٦ )
❕علی ع نیز تصریح به عصمت فرشتگان کرده و فرمود :
" ليس فيهم فترة ... و لا فيهم معصية ... لم يسكنوا الاصلاب و لم تضمهم الارحام:
" در آنها نه سستى است، ... و نه عصيان و گناه ... و در صلب پدران و رحم مادران قرار نمىگيرند"
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج ٤ ص ٥٣٦
👌بنابراین فرشتگان معصوم اند و عصیان و گناهی نمی کنند , زیرا به حسب روایات , جوهره وجودی آنان از عقل است و شهوت در آنها وجود ندارد : " إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ رَكَّبَ فِي الْمَلَائِكَةِ عَقْلًا بِلَا شَهْوَةٍ "
📚علل الشرایع ج ١ ص ٤
❕لذا می گوییم فرشتگان پاك و معصومند، و قرآن هم به پاكى و عصمت آنها اعتراف كرده است و اصولا از آنجا كه در جوهر آنها عقل است و نه شهوت بنا بر اين كبر و غرور و خودخواهى، و بطور كلى انگيزههاى گناه در آنها وجود ندارد.
👌اما ابلیس و شیطان بزرگ , تکبر ورزید و خداوند را عصیان و نافرمانی کرد و خداوند با صراحت در مورد او می فرماید :
«كانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ» او از جن بود سپس از طاعت فرمان پروردگارش خارج شد». ( کهف ٥٠ )
❓چگونه ممكن است فرشته معصوم نه تنها نافرمانى كند، بلكه راه كفر و معارضه با پروردگار را بپويد؟!
💠ادامه 👇
🔰ادامه 👇
❕از سوی دیگر در آیه فوق خواندیم که مىگويد:" كانَ مِنَ الْجِنِّ" (ابليس از طائفه جن بود) . اجنه موجوداتى هستند از چشم ما پنهان و داراى عقل و شعور و خشم و شهوت اند و كلمه" جن" هر گاه در قرآن اطلاق مىشود اشاره به همين گروه است که در ذیل در مورد آنها بیشتر توضیح داده ایم :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3374
❕از دلائل واضحى كه مدعاى ما را اثبات مىكند، اين است كه قرآن از يك سو مىگويد:" وَ خَلَقَ الْجَانَّ مِنْ مارِجٍ مِنْ نارٍ"" جن را از شعلههاى مختلط آتش آفريد" (سوره الرحمن آيه 15).
👌و از سوى ديگر هنگامى كه ابليس از سجده بر آدم سرپيچيد منطقش اين بود" خَلَقْتَنِي مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ"" مرا از آتش آفريدى و او را از خاك و آتش برتر از خاك است" (اعراف آيه 12).
❕از اين گذشته در آیات قرآن براى ابليس" ذريه" (فرزندان) قائل شده است، چنان که در ذیل گفته ایم :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1568
👌در حالى كه مىدانيم فرشتگان ذريه ندارند , چنان که امام صادق ع فرمود :
"ان الملائكة لا ياكلون و لا يشربون و لا ينكحون و انما يعيشون بنسيم العرش "
" فرشتگان غذا نمىخورند و آب نمىنوشند و ازدواج نمىكنند بلكه با نسيم عرش الهى زندهاند "
📚بحار الانوار ج ٥٦ ص ١٧٤
❕از مجموع آنچه گفته شد به ضميمه ساختمان جوهره فرشتگان به خوبى گواهى مىدهد كه ابليس هرگز فرشته نبوده ولى از آنجا كه در صف آنها قرار داشت و آن قدر پرستش خدا كرده بود كه به مقام فرشتگان مقرب خدا تكيه زده بود مشمول خطاب آنها در مساله سجده بر آدم شده و سرپيچى او به صورت يك استثناء از نوع مفرغ در آيات قرآن بيان گرديده است .
👌در كتاب" عيون الاخبار" از امام على ابن موسى الرضا مىخوانيم:
" فرشتگان همگى معصومند و محفوظ از كفر و زشتيها به لطف پروردگار، راوى حديث مىگويد: به امام عرض كردم مگر ابليس فرشته نبود؟ فرمود: نه، او از جن بود، آيا سخن خدا را نشنيدهايد كه ميفرمايد:" وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كانَ مِنَ الْجِنِّ"
📚 عیون الاخبار ج ١ ص ٢٧٠
❕ در حديث ديگرى از امام صادق ع نقل شده كه يكى از ياران خاصش مىگويد:
" از امام در باره ابليس سؤال كردم كه آيا از فرشتگان بود فرمود نه از جن بود، ولى همراه فرشتگان بود، آن چنان كه آنها فكر مىكردند از جنس آنان است (بخاطر عبادت و قربش نسبت به پروردگار) ولى خدا مىدانست از آنها نيست، هنگامى كه فرمان سجود صادر شد آنچه مىدانيم تحقق يافت" (پردهها كنار رفت و ماهيت ابليس آشكار گرديد) "
" سألته عن إبليس أ كان من الملائكة أو هل كان يلي شيئا من أمر السماء- قال: لم يكن من الملائكة- و لم يكن يلي شيئا من أمر السماء و كانَ مِنَ الْجِنِّ، و كان مع الملائكة و كانت الملائكة ترى أنه منها، و كان الله يعلم أنه ليس منها، فلما أمر بالسجود كان منه الذي كان "
📚تفسیر عیاشی ج ١ ص ٣٤
❕و فرمود :
" إنَّ المَلائِكَةَ كانوا يَحسَبونَ أنَّ إبليسَ مِنهُم، وكانَ في عِلمِ اللَّهِ أنَّهُ لَيسَ مِنهُم، فَاستَخرَجَ ما في نَفسِهِ بِالحَمِيَّةِ وَالغَضَبِ، فَقالَ: خَلَقْتَنِي مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طِين "
"فرشتگان، گمان مىكردند كه ابليس از [جنس] آنان است، و خدا مىدانست كه از آنها نيست. پس او به سبب تعصّب و خشم، آنچه را در درونش بود، بيرون ريخت و گفت: «مرا از آتشى آفريدى و او را از گِلى خلق كردى».
📚الکافی ج ٢ ص ٣٠٨
👌معاند به آیه ای استناد کرد تا بگوید که بر فرشتگان نیز کلمه جن اطلاق می شود : " وَ جَعَلُوا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ الْجِنَّةِ نَسَباً وَ لَقَدْ عَلِمَتِ الْجِنَّةُ إِنَّهُمْ لَمُحْضَرُونَ " ( صافات ١٥٨ )
❕در حالی که روشن است آیه مذکور ناظر به اجنه است نه فرشتگان چرا که جمعى از مشركان عرب جن را مىپرستيدند و آنها را شريك خدا مىپنداشتند، و به اين ترتيب رابطهاى ميان آنها و خداوند قائل بودند و معتقد بودند که اجنه دختران خدایند که خداوند در آیه مذکور پاسخ آنان را داد و فرمود :
" آنها ميان او و جن (خويشاوندى و) نسبتى قائل شدند، در حالى كه جنيان به خوبى مىدانستند كه اين بتپرستان در دادگاه الهى احضار مىشوند. " " قوله تعالى: وَ جَعَلُوا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ الْجِنَّةِ نَسَباً يعني أنهم قالوا: إن الجن بنات الله. فرد الله عليهم، فقال: وَ لَقَدْ عَلِمَتِ الْجِنَّةُ إِنَّهُمْ لَمُحْضَرُونَ يعني في النار. "
📚تفسیر القمی ج ٢ ص ٢٢٧
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌در رابطه با این که برخی مدعی اند که پیامبر گرامی اسلام بشارت به فتوحات خلفا داده است , در ذیل پاسخ مفصلی داده ایم :
🌿https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/249
👌متاسفانه اهلسنت با استناد به آیه " یوم یکشف عن ساق " معتقدند که خداوند روز قیامت , ساق پای خود را برهنه می کند , در ذیل بخوانید :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3465
❕پاسخ های عقیل هاشمی در موضوعاتی که مورد بررسی قرار داده است را در ذیل بخوانید :
1⃣ماجرای سیلی زدن موسی ع به عزرائیل در کتب اهلسنت :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3466
2⃣گفتن صدق الله العلی العظیم در پایان تلاوت قرآن و امتناع اهلسنت از بیان این جمله :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/264
3⃣مقصود از اهل بیت در آیه تطهیر :
🌿https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3814
#تشابه_نماز_سومریان_باستان_با_نماز_مسلمانان
🤔#پرسش
❓تشابه نماز سومريان باستان و نماز خواندن مسلمانان بدستور الله.
بنابر اعتقاد سومری ها، نماز را نمی توان بدون وضو خواند زیرا این یک عمل واجب برای انجام هر وظیفه شرعی بود
شستن دست با آب و همراه با خواندن وردهاى مذهبی است
نماز با ایستادن در موقعیتی و به جهتى خاص و با قرار دادن دست راست بر روی دست چپ و جسبيده به بدن و با خواندن دعا و وردهاى خاص انجام می شود.
نماز سومريان باستان دو نوع است، هم ميتوان آنرا به تنهایی انجام داد و هم به صورت گروهی و توسط یک کشیش اقامه می شود
▪️سئوال: چگونه است كه سومريان باستان ٦٠٠٠ سال قبل از الله نوع و چگونگى نماز خواندن و وضو گرفتن را ميدانستند؟ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌نماز به عنوان ستون دين اسلام، نماد ديندارى و عبوديت است. اين ستون استوار در همه اديان آسمانى، مورد توجّه بوده و تنها شكل و آداب و يا مقدار آن تفاوت داشته است. آيات و احاديث متعدّدى، تشريع نماز (وضع شدن قانون نماز) را در اديان پيشين اثبات مىكنند و نوشتههاى موجود در عهد عتيق و جديد (تورات و انجيل) نيز به روشنى از وجود آيين نماز در اديان يهود و مسيحيت خبر مىدهند. هر چند اسناد در دسترس، تصوير دقيق و كاملى از نماز در آيينهاى پيشين ارائه نمىدهند، اما نشان دهنده استمرار وجودى آن در آيين همه پيامبران اند .
❕از بررسی آیات و روایات بدست می آید که تمام شرایع گذشته دارای نماز بوده اند .
❕خداوند می فرماید ؛
« آن کس که خود را پاک کرد و نام پرودگارش را یاد کرد و نماز خواند ، رستگار است ...قطعا در صحیفه های گذشته این معنا بوده است ، صحیفه های ابراهیم و موسی» (اعلی 14-19 )
👌و در مورد پیامبران گذشته می فرماید ؛
« به ایشان انجام دادن کارهای نیک و برپا داشتن نماز و دادن زکات را وحی کردیم » ( انبیاء 73 )
❕و از زبان عیسی علیه السلام نقل می کند ؛
« ( خداوند ) تا زنده ام مرا به نماز و زکات سفارش کرده است » (مریم 31 )
❕و می فرماید ؛
« به موسی و برادرش وحی کردیم ...نماز برپا دارید » ( یونس 87 )
❕یا درمورد ابراهیم نبی ع نقل می کند که چنین گفت :
«پروردگارا! من [يكى] از فرزندانم را در درّهاى بىكشت و زرع، نزد خانه گرامىات، سكونت دادم- پروردگارا- تا نماز را به پا دارند. پس دلهاى برخى از مردم را به سوى آنان گرايش ده و آنان را از محصولات [مورد نيازشان] روزى بده. باشد كه سپاس بگزارند!». ( ابراهیم ٣٧ )
❕و در مورد زکریا می فرماید :
«پس در حالى كه وى (زكريّا) در محراب به نماز ايستاده بود، فرشتگان ندايش دادند كه: خداوند، تو را به [تولّد] يحيى مژده مىدهد كه تصديق كننده كلمه خدا (عيسى) است و بزرگوار و خويشتندار [در برابر زنان] و پيامبرى از شايستگان است». ( آل عمران ٣٩ )
❕ امام صادق عليه السلام فرمود :
" هنگامى كه آدم عليه السلام از بهشت فرود آمد، لكّهاى سياه در صورتش پيدا شد و سر تا پايش را گرفت. گريه و اندوه آدم، از پديدار شدن آن، طولانى شد. جبرئيل عليه السلام نزد آدم آمد و به او گفت: اى آدم! چرا مىگريى؟ گفت: از اين لكّه سياهى كه در من پيدا شده است. جبرئيل گفت: اى آدم! برخيز و نماز بخوان كه اين، وقت نماز اوّل است. آدم برخاست و نماز خواند و آن لكّه تا گردنش از ميان رفت. جبرئيل در وقت نماز دوم آمد و گفت: اى آدم! برخيز و نماز بخوان كه اين، وقت نماز دوم است. آدم برخاست و نماز خواند و لكّه تا ناف آدم از ميان رفت. سپس جبرئيل در وقت سوم آمد و گفت: اى آدم! برخيز و نماز بخوان كه اين، وقت نماز سوم است. آدم برخاست و نماز خواند و لكّه تا زانوانش از ميان رفت. آن گاه جبرئيل در وقت نماز چهارم آمد و گفت: اى آدم! برخيز و نماز بخوان كه اين، وقت نماز چهارم است. آدم به نماز برخاست و لكّه تا [روى] پاهايش از ميان رفت. جبرئيل در وقت پنجم نيز آمد و گفت: اى آدم! برخيز و نماز بخوان كه اين، وقت نماز پنجم است. او برخاست و نماز خواند و لكّه از ميان رفت و آدم نيز خدا را حمد و ثنا گفت. جبرئيل گفت: اى آدم! فرزندانت در اين نمازها مانند تو و اين لكّه سياه هستند. هر كس از فرزندانت كه پنج نماز در هر شبانهروز بخواند، از گناهانش بيرون مىآيد، همان گونه كه تو از اين لكّه پيراسته شدى. "
📚الفقیه ج ١ ص ٢١٤
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌 امام باقر عليه السلام فرمود :
" آيين نوح عليه السلام، پرستش خالصانه خداى يگانه بدون هيچ شريك و مانند بود و آن، همان فطرتى است كه مردم بر آن سرشته شدهاند و خداوند از نوح و ديگر پيامبران پيمان گرفت كه خداى- تبارك و تعالى- را بپرستند و چيزى را شريك او نكنند👈 و به نماز👉 و امر به معروف و نهى از منكر، و [انجام] كارهاى روا و [ترك] كارهاى ناروا، فرمان داد؛ ولى احكام جزايى و يا تقسيم ارث را بر نوح عليه السلام واجب نكرد. اين است آيين او."
" كانَت شَريعَةُ نوحٍ عليه السلام أن يُعبَدَ اللَّهُ بِالتَّوحيدِ وَالإِخلاصِ وخَلعِ الأَندادِ ، وهِيَ الفِطرَةُ الَّتي فُطِرَ النّاسُ عَلَيها، وأخَذَ اللَّهُ ميثاقَهُ عَلى نوحٍ عليه السلام وعَلَى النَّبِيّينَ عليهم السلام أن يَعبُدُوا اللَّهَ تَبارَكَ وتَعالى ولا يُشرِكوا بِهِ شَيئاً، وأمَرَ بِالصَّلاةِ، وَالأَمرِ بِالمَعروفِ وَالنَّهيِ عَنِ المُنكَرِ، وَالحَلالِ وَالحَرامِ، ولَم يَفرِض عَلَيهِ أحكامَ حُدودٍ ولا فَرَضَ مَواريثَ، فَهذِهِ شَريعَتُه"
📚الکافی ج ٨ ص ٢٧٢
👌امام سجاد علیه السلام فرمود ؛
« چون آدم از دنیا رفت ، هبه الله بر او نماز خواند و در نمازش هفتاد و پنج تکبیر گفت »
📚بحار الانوار ج11 ص264
❕علی علیه السلام فرمود ؛
« نوح نبی در کشتی به همراه همراهان نماز می خواند »
📚بحار الانوار ج11 ص342
❕در روایت دیگر آمده است :
" براى داوود عليه السلام، پيامبر خدا، ساعتى از شب بود كه در آن، خانوادهاش را بيدار مىكرد و مىگفت: اى خاندان داوود! برخيزيد و نماز بخوانيد. همانا اين ساعتى است كه خداوند، دعا را در آن اجابت مىكند، مگر از ساحر و باجگير. "
"كانَ لِداوودَ نَبِيِّ اللَّهِ عليه السلام مِنَ اللَّيلِ ساعَةٌ يوقِظُ فيها أهلَهُ، فَيَقولُ: يا آلَ داوودَ، قوموا فَصَلّوا؛ فَإِنَّ هذِهِ ساعَةٌ يَستَجيبُ اللَّهُ فيهَا الدُّعاءَ، إلّالِساحِرٍ أو عَشّارٍ "
📚مسند احمد ج ٥ ص ٤٩٢
❕ پيامبر گرامی فرمود :
" خداوند، ابراهيم عليه السلام را دوست خود نگرفت، جز از آن رو كه [مهمانان و بينوايان را] اطعام مىكرد و شبهنگام كه مردم در خواب بودند، نماز مىخواند. "
📚علل الشرایع ج ١ ص ٣٥
❕بنابراین نماز، نماد عبادت و جلوه عبوديت مؤمنان در برابر خداى خويش است و در همه اديان توحيدى و حتى آيينهاى غير توحيدى، به شكلهاى گوناگونى وجود داشته است.
📚جهت آگاهی رجوع کنید : المفصل فى تاريخ العرب قبل الاسلام: ج 6 ص 337.
❕ نماز در حجاز و جزيرة العرب نيز شناخته شده بوده و برگزار مىشده است، اگر چه به تعبير قرآن، برخى اعراب جاهلى به جاى نماز، تنها دستافشانى مىكرده و آواز مىخواندهاند. ( انفال ٣٥ )
👌افزون بر اين، وجود اديان ابراهيمى در عربستان و باقى ماندن نسل ابراهيم عليه السلام و فرزندان اسماعيل عليه السلام در مكّه موجب گسترش فرهنگ نماز خواندن در آن مناطق حتی در میان آیین های غیر توحیدی بوده است .
👌بنابراین اگر سومریان باستان عقیده به خواندن نماز داشته اند , این عقیده را از ادیان توحیدی اخذ کرده بودند , اما در جهت ناصواب و برای پرستش بت های خود از این عبادت استفاده می کرده اند .
❕البته کتابهای معتبر که از سومریان بحث کرده اند , اشاره ای به نماز سومریان و کیفیت آن نداشته اند , و مطلب فوق می تواند از جعلیات ملحدین در فضای مجازی باشد , جهت آگاهی از عقاید و اعمال سومریان رجوع کنید :
📚تاریخ ادیان و مذاهب جهان , مبلغی , ج ٢ بخش " ادیان مردم بین النهرین باستان "
❕در رابطه با بستن دستها در نماز نیز , باید توجه داشت که چنین عملکردی از بدعت های عمر بن خطاب و تقلید از ایرانیان است که پادشاهان خود را با بستن دستها احترام می کردند و ریشه در سنت نبوی و تعالیم اسلامی ندارد , چنان که در ذیل مفصل گفته ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/598
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌وهابی مدعی است که خداوند در آیاتی , خواندن و صدا زدن غیر خود را ممنوع کرده است , در ذیل پاسخش را داده ایم :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2263
👌متاسفانه اهلسنت روایتی دارند که تحت عنوان " شق الصدر " از آن یاد می کنند که یک جریان خرافی بوده و با عصمت پیامبر گرامی اسلام ص هم همخوانی ندارد , در ذیل در این رابطه توضیحات کافی را داده ایم :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3467
❕وهابی مدعی است که میان گفتن جمله " ایاک نستعین " و استعانت از خداوند با توسل و درخواست از غیر خدا , تضاد وجود دارد و شیعه گرفتار تناقض رفتاری شده است , در ذیل پاسخش را داده ایم :
🌿https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2129
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
ـ🍃⃟🌹᭄•🍃⃟🌹᭄•🍃⃟🌹᭄•
ـ🌹•🍃⃟🌹᭄•
ـ🍃⃟🌹᭄•
ـ🌹
ـ🍃⃟
ـ᭄•
🍃 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ 🍃
🌺با توجه به این که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم ، کانال پرسمان اعتقادی ضمن دعوت از آحاد مردم برای شرکت پر شور در این انتخابات و برگزیدن فرد اصلح برای تصدی این منصب ، برخی از پرسش های پاسخ داده شده مرتبط با این موضوع را تقدیم می کند؛
1⃣عده ای از مومنین قصد شرکت در انتخابات را ندارند ❗️دلیل شرعی بر لزوم شرکت در انتخابات است؟ مراجع بر چه اساسی شرکت در انتخابات را لازم می دانند؟
🗯 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1969
2⃣آیا حدیث انتخاباتی از امام صادق علیه السلام صحت دارد که امام می گوید وقتی بین انتخاب دو حاکم شک و تردید داشتید به عادل ترین و صادق ترین و با تقوا ترین آنها رای دهید و اگر در این صفات مساوی بودند به کسی رای دهید که مخالفان و دشمنان به آنها تمایل دارند؟
🗯 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3452
3⃣آیا از لحاظ آیات و روایات ، مردم حق انتخاب رییس جمهور را دارند؟
🗯 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3124
4⃣ملاک های رییس جمهور اصلح از لحاظ روایات ❗️
🗯 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1968
5⃣چرا زنان نمی توانند رییس جمهور شوند ❗️
🗯 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2057
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
🌷 لینک دسترسی به این مجموعه در پیامرسان تلگرام :
🍀https://t.me/Rahnamye_Behesht/13731
᭄•
🍃⃟
🌹
🍃⃟🌹᭄•
🌹•🍃⃟🌹᭄•
🍃⃟🌹᭄•🍃⃟🌹᭄•🍃⃟🌹᭄•
#ملاک_شکسته_خواندن_نماز
🤔#پرسش
❓معیار تقصیر در نماز و روزۀ مسافر، یک روز راه است، نه هشت فرسخ...
تبیین ملاک تقصیر از نگاه استاد اکبرنژاد:
⬅️ در بحث تقصیر نماز و روزه، از آیات قرآنی و قرائن اطراف آن غفلت شده است.
🔹واژۀ «سفر» در قرآن در فضای عسر و حرج تعریف شده است؛ در حالی که این موضوع با معیار هشت فرسخ ناسازگاری دارد.
🔹در روایات نیز «هشت فرسخ» همراه ملاک «مسیرة یوم» آمده است. در موارد زیادی «ثمانیة فراسخ» تطبیق برای مسیرة یوم است.
🔹اصل عقلی «کلیت و شمول» می گوید وقتی روایات برای موضوعی دو ملاک معرفی کردند، ملاکی اصل خواهد بود که فرازمانی و فرامکانی باشد و ملاک دیگر تطبیقی بر آن زمان خاص خواهد بود.
🔹ملاک اصلی برای تقصیر نماز و روزه، یک روز راه است نه هشت فرسخ؛ هشت فرسخ تطبیق یک روز راه در زمان صدور روایت بوده است که ترابری عمومی با شتر بود.
📌 این برداشت بر اساس متد اجتهاد است نه ادعاهای بی ضابطه روشنفکری ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما با صراحت , ملاک شکسته شدن نماز را هشت فرسخ راه معرفی کرده اند .
❕عبداللَّه بن يحيى كاهلى گوید :
«انّه سمع الصادق (ع) يقول في التقصير في الصلاة: بريد في بريد أربعة و عشرون ميلًا؛ " از امام صادق (ع) شنيده شد كه در باره كوتاه شدن نماز فرمود: يك بريد در يك بريد، يعنى بيست و چهار ميل ( هشت فرسخ ) ».
📚تهذیب الاحکام ج ٣ ص ٢٠٧
❕در روايت فضل بن شاذان از امام رضا (ع) آمده است که حضرت كه در نامهاى به مأمون فرمود: "و التقصير في ثمانية فراسخ و مازاد، و إذا قصّرت أُفطرت؛ " نماز در هشت فرسخ و بيش از آن كوتاه و شکسته مىشود و زمانى كه نماز كوتاه باشد روزه نيز افطار مىشود.»
📚عیون الاخبار ج ٢ ص ١٢٣
❕در روايت محمد بن مسلم از امام باقر از پدرشان از پيامبر (ص) آمده است كه فرمود :" التقصير يجب في بريدين " " نماز را در دو بريد ( هشت فرسخ ) بايد كوتاه و شکسته خواند. "
📚وسائل الشیعه ج ٨ ص ٤٥٥
👌در روايت عيص بن القاسم از امام صادق ع كه در باره كوتاه شدن و شکسته شدن نماز فرمود «حدّه أربعة و عشرون ميلًا؛ " حدّ كوتاه شدن نماز، بيست و چهار ميل ( هشت فرسخ ) است».
📚تهذیب الاحکام ج ٤ ص ٢٢١
❕راوی می گوید :
" قلت لابى عبداللَّه (ع): أدنى ما يقصّر فيه المسافر الصلاة؟ قال: بريد ذاهباً و بريد جائياً " "به امام صادق ع عرض كردم كمترين حدّى كه مسافر بايد نمازش را كوتاه بخواند چيست؟ فرمود: يك بريد برود و برگردد. ( چهار فرسخ برود و برگردد ) »
📚تهذیب الاحکام ج ٣ ص ٢٠٨
👌در روایت دیگر , راوی می گوید :
"سمعت أباعبداللَّه يقول: يقصّر الرجل الصلاة في مسيرة اثنى عشر ميلًا " " از امام صادق شنيدم كه فرمود: مسافر بايد نمازش را در مسير دوازده ميلى ( چهار فرسخ رفت و آمد ) كوتاه بخواند.»
📚تهذیب الاحکام ج ٣ ص ٢٠٨
❕در روایت دیگر , امام باقر ع فرمود : " التقصير في بريد و البريد أربعة فراسخ " "نماز در يك بريد، كوتاه خوانده مىشود و بريد چهار فرسخ است. "
📚الکافی ج ٣ ص ٤٣٢
❕زراره می گوید :
«قال: سألت أبا عبداللَّه (ع) عن التقصير، فقال: بريد ذاهب و بريد جائي "از اباعبداللَّه (ع) در باره كوتاه شدن نماز پرسيدم، فرمود: در يك بريد رفت و يك بريد برگشت.»
📚الفقیه ج ١ ص ٤٤٩
💠ادامه 👇