پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
توضیحاتی در مورد معنای واژه " الله " !!!
🤔پرسش :
❓معاند :
کلمه الله ریشه در زبان عبری دارد و به معنای خراب کننده و نابود کننده و خدای خشونت است ?
💠پاسخ : 💠
❕برخی از نویسندگان در این رابطه می نویسند :
" محقّقان لغت شناس مىگويند: اين واژه كاملاً عربى است و عرب اين لفظ را چند قرن قبل از بعثت پيامبر به كار مىبرد، و هر ملتى تا چه رسد ملت عرب براى خدا نامى داشت و بسيار دور از تحقيق است كه بگوييم اين ملت عريق و ريشهدار كه به بيان و خطابه معروف است، براى بازگويى يك عقيده فطرى وجهانى لفظى نداشتند، قرآن عقيده جامعه عرب را چنين توصيف مىكند: «وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمٰاوٰاتِ وَ الْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللّٰهُ...» (لقمان/ 25) «اگر از آنان بپرسى كه آسمانها و زمين را چه كسى آفريده است، مىگويند "اللّٰه"». اين انديشهاى نبود كه مخصوص عرب عصر رسول خدا باشد، بلكه اين عقيده را از نياكان خود داشتند....
📚منشور جاوید ج 2 ص 116
❕در روایات نیز با صراحت تصریح شده است که واژه الله لغتی عربی است که از "اله " مشتق شده و گرفته شده است : " عَنْ هِشَامِ بْنِ الْحَكَمِ أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنْ أَسْمَاءِ اللَّهِ وَ اشْتِقَاقِهَا اللَّهُ مِمَّا هُوَ مُشْتَقٌّ قَالَ فَقَالَ لِي يَا هِشَامُ اللَّهُ مُشْتَقٌّ مِنْ إِلَه "
📚الکافی ج 1 ص 87
❕اله نیز در لغت عرب دارای چند معنا است . به معنای معبود است یعنی الله آن وجودی است که شایسته عبادت است و دیگری به معنای تحیر است زیرا الله ذاتی نامحدود است و بندگان از درک کنه و حقیقت او عاجزند و همینطور معنای پناهگاه را در خود دارد زیرا بندگان در شدائد به او پناه می برند .
📚لسان العرب ج 13 ص 467 ماده اله
❗️امام على عليه السلام فرمود :
"«اللّه»، يعنى معبودى كه خلق، در او سرگرداناند و به او پناه مىبرند و خداوند، همان پوشيده از دسترس ديدهها و در پرده از وهمها و خطورات ذهن است. " " «اللّهُ» مَعناهُ المَعبودُ الَّذي يَألَهُ فِيهِ الخَلقُ ويؤلَهُ إِلَيهِ، وَاللّهُ هُوَ المَستورُ عن دَركِ الأَبصارِ، المَحجوبُ عَنِ الأَوهامِ وَالخَطَرات "
📚التوحيد: ص 89 ح 2 _ بحار الأنوار: ج 3 ص 222
❕امام باقر عليه السلام فرمود :
" «اللّه»، يعنى معبودى كه خلق از درك چيستىاش و آگاهى به چگونگىاش، حيران گشتهاند. عرب وقتى مىگويد: «أَلِهَ الرَّجُل»، كه در چيزى حيران بماند و بدان آگاهى نيابد و چون از چيزى بترسد و حذر كند، حيران و سرگشته، به چيزى پناه مىبرَد. پس «اله»، همان پوشيده از حواسّ مردم است .... و اين كه بگويد: «اللّه، يگانه است»، به معناى همان معبودى است كه مردم، از ادراكش و احاطه به چگونگىاش درمىمانند؛ در خداوندىاش يكتاست و والاتر از ويژگىهاى خلق خويش است. " "«اللّهُ» مَعناهُ المَعبودُ الَّذي أَلِهَ الخَلقُ عَن دَركِ ماهِيَّتِهِ، وَالإِحاطَةِ بِكَيفِيَّتِهِ، ويَقولُ العَرَبُ: أَلِهَ الرَّجُلُ إِذا تَحَيَّرَ فِي الشَّيءِ فَلَم يُحِط بِهِ عِلما، ووَلَهَ إِذا فَزِعَ إِلى شَيءٍ مِمّا يَحْذَرُهُ ويَخافُهُ، فَالإلهُ هُوَ المَستورُ عَن حَواسِّ الخَلقِ ... فَمَعنى قَولِهِ: «اللّهُ أَحَدٌ» المَعبودُ الَّذي يَألَهُ الخَلقُ عَن إِدراكِهِ، وَالإِحاطَةِ بِكَيفِيَّتِهِ، فَردٌ بِإِلهِيَّتِهِ، مُتَعالٍ عَن صِفاتِ خَلقِهِ. "
📚التوحيد: ص 89 ح 2
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕در تفسیر نمونه در مورد واژه الله می خوانیم :
" اللّه" جامعترين نامهاى خدا است، زيرا بررسى نامهاى خدا كه در قرآن مجيد و يا ساير منابع اسلامى آمده نشان مىدهد كه هر كدام از آن يك بخش خاص از صفات خدا را منعكس مىسازد، تنها نامى كه اشاره به تمام صفات و كمالات الهى، يا به تعبير ديگر جامع صفات جلال و جمال است همان" اللَّه" مىباشد.
به همين دليل اسماء ديگر خداوند غالبا به عنوان صفت براى كلمه" اللَّه" گفته مىشود به عنوان نمونه:
" غفور" و" رحيم" كه به جنبه آمرزش خداوند اشاره مىكند (فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ- بقره- 226).
" سميع" اشاره به آگاهى او از مسموعات، و" عليم" اشاره به آگاهى او از همه چيز است (فَإِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ- بقره- 227).
" بصير"، علم او را به همه ديدنيها بازگو مىكند (وَ اللَّهُ بَصِيرٌ بِما تَعْمَلُونَ حجرات- 18).
" رزاق"، به جنبه روزى دادن او به همه موجودات اشاره مىكند و" ذو القوه" به قدرت او، و" مبين" به استوارى افعال و برنامههاى او (إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ- زاريات- 58).
و بالاخره" خالق" و" بارء" اشاره به آفرينش او و" مصور" حاكى از صورتگريش مىباشد (هُوَ اللَّهُ الْخالِقُ الْبارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْماءُ الْحُسْنى حشر- 24).
آرى تنها" اللَّه" است كه جامعترين نام خدا مىباشد، لذا ملاحظه مىكنيم در يك آيه بسيارى از اين اسماء، وصف" اللَّه" قرار مىگيرند هُوَ اللَّهُ الَّذِي لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ " او است اللَّه كه معبودى جز وى نيست، او است حاكم مطلق، منزه از ناپاكيها، از هر گونه ظلم و بيدادگرى، ايمنى بخش، نگاهبان همه چيز، توانا و شكست ناپذير، قاهر بر همه موجودات و با عظمت".
يكى از شواهد روش جامعيت اين نام آنست كه ابراز ايمان و توحيد تنها با جمله لا اله الا اللَّه مىتوان كرد، و جمله" لا اله الا العليم، الا الخالق، الا الرازق" و مانند آن به تنهايى دليل بر توحيد و اسلام نيست، و نيز به همين جهت است كه در مذاهب ديگر هنگامى كه مىخواهند به معبود مسلمين اشاره كنند" اللَّه" را ذكر مىكنند، زيرا توصيف خداوند به اللَّه مخصوص مسلمانان است. "
📚تفسير نمونه، ج1، ص: 20
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
18.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| صحابه و دفاع از حضرت فاطمه سلام الله علیها !!!
❓آیا پیامبر اسلام در طول 23 سال بعثت خود نتوانست تعدادی صحابه تربیت کرده تا از دخترش فاطمه دفاع کنند و مانع شهادت او شوند !!!!
👌پاسخ را در کلیپ فوق ببینید .
@Rahnamye_Behesht
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
پاسخ به شبهه معاند در مورد روایت امام علی و امام باقر علیهما السلام در مورد بادها !!!
🤔پرسش :
معاند : چالشی دارم که اعتقادات شیعه در مورد علم امامان را بر باد می دهد . در کتاب الفقیه آمده است که امام باقر می گوید الله اکبر گفتن باد را برطرف می کند . در حالی که باد مامور طبیعت است و با الله اکبر گفتن قطع نمی شود ?! در همان صفحه از امام علی هم نقل می کند که باد دارای یک سر و دو بال است ! آیا این سخنان ترویج خرافات نیست !!!
💠پاسخ : 💠
▫️1 _ بادها ماموران امر الهی هستند که یا از باب رحمت و مثلا نزول باران وزیدن می گیرند یا از باب تخریب و بلا و عذاب : " إِنَّ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ رِيَاحَ رَحْمَةٍ وَ رِيَاحَ عَذَاب "
📚الكافي ج8، ص: 92
👌ائمه علیهم السلام می فرمودند که در هنگام بلاها , توجه و تضرع و دعا به درگاه الهی سبب دفع آن بلا از انسان می شود : " مَا مِنْ بَلَاءٍ يَنْزِلُ عَلَى عَبْدٍ مُؤْمِنٍ فَيُلْهِمُهُ اللَّهُ الدُّعَاءَ إِلَّا كَانَ كَشْفُ ذَلِكَ الْبَلَاءِ ... فَإِذَا نَزَلَ الْبَلَاءُ فَعَلَيْكُمْ بِالدُّعَاءِ وَ التَّضَرُّعِ إِلَى اللَّهِ " _ " فَإِذَا اشْتَدَّ الْفَزَعُ فَإِلَى اللَّهِ الْمَفْزَعُ. " _ "لَا تُصِيبُ ذَاكِرَ الله"
📚الكافي ج2، ص: 471 _ 468 _ 501
❕قرآن نیز به تاثیر توجه به خداوند در دفع بلاها تاکید کرده و عدم ذکر خداوند را موجب نزول بلا بر انسان معرفی کرده و می فرماید :
" هر كس از ذكر پروردگارش روى گردان شود او را به عذاب شديد و روز افزونى گرفتار مىسازد. " "مَنْ يُعْرِضْ عَنْ ذِكْرِ رَبِّهِ يَسْلُكْهُ عَذاباً صَعَدا " ( جن 17 )
❕این که در روایت مورد استناد معاند امام باقر علیه السلام فرمود که تکبیر گفتن باد را بر می گرداند : "إِنَّ التَّكْبِيرَ يَرُدُّ الرِّيحَ. "
📚من لا يحضره الفقيه، ج1، ص: 544
👌مقصود برگرداندن شر و بلای باد است یعنی کلمه " شر " در تقدیر است . در اصل بوده است : " یرد شر الریح " که ایجاز حذف اتفاق افتاده است و بخشی از کلام به خاطر جنبه های بلاغی و زیبایی کلام حذف شده است که متاسفانه معاند نسبت به این قواعد بلاغی ادبیات عرب جاهل است :
📚ترجمه و شرح جواهر البلاغه ج 1 ص 402
❗️بنابراین و بر خلاف فهم شبهه افکن , مقصود امام باقر علیه السلام آن است که تکبیر گفتن و توجه به خداوند سبب می شود که شر و بلاء و آسیبی از باد به انسان نرسد نه آنکه از اساس باد از عالم طبیعت رفع شود لذا در ادامه همان روایت در کتاب مذکور آمده است که پناه بردن و تضرع به خداوند , شر و بلای باد و طوفان را از انسان برطرف می کند : " وَ نَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّهَا وَ شَرِّ مَا أُرْسِلَتْ لَهُ وَ كَبِّرُوا وَ ارْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ بِالتَّكْبِيرِ فَإِنَّهُ يَكْسِرُهَا. "
📚من لا يحضره الفقيه، ج1، ص: 544
▫️2 _ معاند اشکال دیگری کرد که امام علی علیه السلام گفته است که باد دارای یک سر و دو بال است : "قَالَ عَلِيٌّ ع لِلرِّيحِ رَأْسٌ وَ جَنَاحَان "
📚من لا يحضره الفقيه، ج1، ص: 544
❗️معاند بیسواد توجه ندارد که تعبیر فوق نیز تعبیر تشبیهی و استعاره ای است زیرا چنانچه که علامه مجلسی متذکر می شود در تعبیر مذکور باد به پرنده ای تشبیه شده است که دارای سر و دو بال است و همان گونه که پرنده با دو بال خودش به همه جا می رود و وقتی بال های خود را باز می کند سرعتش زیاد می شود , باد و طوفان نیز همه مکانها را در بر می گیرد و به ماننده پرنده ای که بالهای خود را گشوده به تمام محیطها ورود پیدا می کند : "لعل الكلام مبنيّ على الاستعارة أي يشبه الطائر في أنها تطير إلى كل جانب و في أنها في بدء حدوثها قليلة ثم تنتشر كالطائر الذي بسط جناحه "
📚بحار الأنوار ج57، ص: 6
❗️همینطور ممکن است مقصود از بیان مذکور اشاره به فرشتگانی باشند که موکل و مامور بادند و باد تحت تدبیر آنها شروع به وزیدن می کند , چنانچه که در روایتی به این نکته اشاره شده است : "لِكُلِّ رِيحٍ مِنْهَا مَلَكٌ مُوَكَّلٌ بِهَا "
📚الكافي ج8، ص: 91
❕و در قرآن هم به تدبیر امور عالم توسط فرشتگان آن هم به اذن الهی , اشاره شده است : "فَالْمُدَبِّراتِ أَمْراً " ( نازعات 5 )
👌بنابراین اگر امیر مومنان گفته است که باد دارای سر و دو بال است یعنی فرشته موکل و همراه باد دارای سر و دو بال است و بادها به تدبیر فرشتگان میوزند , چنانچه که قرآن به بالهای فرشتگان اشاره کرده و می فرماید :
"ستايش مخصوص خداوندى است كه آفريننده آسمانها و زمين است، خداوندى كه فرشتگان را رسولانى قرار داد كه صاحب بالهاى دو گانه و سه گانه و چهارگانهاند او هر چه بخواهد در آفرينش مىافزايد، او بر هر چيزى قادر است. " " الْحَمْدُ لِلَّهِ فاطِرِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ جاعِلِ الْمَلائِكَةِ رُسُلاً أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ " ( سوره فاطر آیه 1 )
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
نقدی بر پیج های اینستاگرامیِ آموزش دهنده اذکار و اوراد !!!
🤔پرسش :
❓پیج هایی در اینستاگرام است که اذکاری را به مردم آموزش می دهند و مدعی اند که اذکار مذکور سبب زیادی رزق و روزی و دفع بلا و مشکلات و ... می شود ? نظرتان در این رابطه چیست ?!!!
💠پاسخ :💠
❗️اذکار و دعاهایی که در پیج های اینستاگرامی تبلیغ و بیان می شود غالبا بدون مبنا و مستند از روایات اهلبیت علیهم السلام است و در کتب مستند شیعه نیامده است و همینطور افراد مذکور همین اذکار جعلی را نیز معمولا به صورت تلفظ غلط بیان می شود .
🔸 به عنوان نمونه فردی که در اینستاگرام دنبال کنندگان قابل توجهی دارد مدعی شده است که ذکری در روز شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها اگر نوزده مرتبه ادا شود , حوائج و مشکلات و گرفتاری های انسان بر طرف می شود , آنگاه ذکر مذکور را هم به صورت غلط تلفظ می کند , در حالی که دستور مذکور در هیچ کتاب مستند شیعه نیامده است . در ذیل صحبتهای فرد مورد اشاره را ببینید :
▫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/6176
👌بنابراین از چند جهت می توان در این رابطه سخن گفت :
▫️1 _ بی شک پیروی از تعالیم و توصیه ها و اذکار منصوصه اهلبیت علیهم السلام است که می تواند سبب رشد و تعالی و بهره مندی از برکات شود و اگر کسی ( مانند پیج های اینستاگرامی ) برای رسیدن به توفیقاتی , اذکاری را توصیه کند که بر گرفته از تعالیم امامان علیهم السلام نیست , روشن است که فوائد مد نظر بر آن اذکار بیان شده مترتب نمی شود .
❕امام صادق علیه السلام فرمود :
" اگر ما مردم را ترک کنیم و مردم از دستورات ما پیروی نکنند به هیچ طریقی هدایت نمی شوند " " وَ إِنْ تَرَكْنَاهُمْ لَمْ يَهْتَدُوا بِغَيْرِنَا "
📚من لا يحضره الفقيه، ج4، ص: 405
❕و فرمود :
" هر کس که خدا را از طریق ما بخواند اجابت می شود و اگر از طریق غیر ما به سراغ خدا برود هم خود فرد گمراه و هلاک می شود و هم سبب هلاکت دیگران می شود " " مَنْ دَعَا اللَّهَ بِنَا أَفْلَحَ، وَ مَنْ دَعَاهُ بِغَيْرِنَا هَلَكَ وَ اسْتَهْلَكَ. "
📚امالی ص: 172
▫️2 _ پیج های مذکور مدعی اند که به صورت قطعی , اذکار و دعاهایی که آموزش می دهند سبب رفع مشکلات و زیادی رزق و .... می شود در حالی که برای استجابت ذکر و دعاها نیاز به شرایط دیگری هم است که متاسفانه مورد توجه قرار نمی گیرد .
❗️در روايتى امام على عليه السلام در پاسخ به مردى كه گفت دعاى ما به اجابت نمىرسد، فرمود:
" چگونه دعايتان به اجابت برسد، در حالى كه راههاى آن را مسدود ساخته ايد! اعمالتان را اصلاح كنيد، درونتان را خالص گردانيد، امر به معروف و نهى از منكر كنيد، آنگاه خداوند دعايتان را به اجابت مى رساند " (و به اين ترتيب دعا وسيله اى براى تربيت و خودسازى مى شود). "فَأَيُّ دُعَاءٍ يُسْتَجَابُ لَكُمْ مَعَ هَذَا وَ قَدْ سَدَدْتُمْ أَبْوَابَهُ وَ طُرُقَهُ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَصْلِحُوا أَعْمَالَكُمْ وَ أَخْلِصُوا سَرَائِرَكُمْ وَ أْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ فَيَسْتَجِيبُ اللَّهُ لَكُمْ دُعَاءَكُم "
📚بحار الانوار ج 90 ص 377
❕در روايات ديگرى ترک سعی و تلاش در جهت رفع مشکل , عقوق والدين، ناپاكى هاى درونى، نفاق، تأخير نماز از وقتش، ترك نيكى و صدقه، بدزبانى و ... از عوامل عدم استجابت دعا ذكر شده است.
📚الکافی ج 2 ص 477 _ ج 5 ص 77 _ معانی الاخبار ص 271 _ بحار الانوار ج 70 ص 376
❗️متاسفانه پیج های مذکور بدون توجه به شرایط استجابت دعاها و اذکار , به مردم وعده استجابت می دهند که روشن است وقتی مردم دعاها و اذکار مذکور را بدون رعایت شرایط آن بخوانند و مستجابت نشوند , نتیجه آن بدبینی و بی اعتقادی مردم به تمام دستورات دینی است .
👇ادامه
👇ادامه
▫️3 _ افراد مذکور نوعی کهانت و پیش گویی هم می کنند و با استناد به برخی اذکار غیر مستند و جعلی خبر می دهند که فردی که این اذکار را بخواند در آینده چنین و چنان می شود !!!
👌در تعریف کهانت می خوانیم :
"الكاهن من يتعاطى الخبر عن الكائنات فى مستقبل الزمان " " يعنى كاهن كسى است كه از وقايع و حوادث آينده خبر دهد." "
📚فرهنگ اصطلاحات فقه اسلامى، ص: 151
❗️این گونه کهانت و پیش گویی کردن و رفتن به سراغ این افراد که از علم غیب خبر ندارند اما پیش گویی های جعلی می کنند , در روایات مورد نهی قرار گرفته است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود :
" كسى كه كهانت و پيشگويى كند و يا نزد پيشگو برود، از آيين اسلام برائت و بيزارى جسته است " " عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَنْ تَكَهَّنَ أَوْ تُكُهِّنَ لَهُ فَقَدْ بَرِئَ مِنْ دِينِ مُحَمَّد "
📚الخصال، ج1، ص: 19
▫️4 _ اساسا می توانیم بگوییم عمل پیج های اینستاگرامی مصداقی از بدعت هم می باشد زیرا اذکار و اورادی که مورد توصیه خاص دین نیست و جعلی است را به عنوان دستورات خاص دینی بیان می کنند و مدعی اند که این اذکار سبب اتفاقات خوشایندی برای انسان می شوند !!!!
👌در تعریف بدعت می خوانیم:
" بدعت عبارت است از نوآورى عقيده يا عملى در حوزه دين بدون استناد به منابع پذيرفته شده در استنباط احكام، همچون قرآن و سنّت معصومان عليهم السّلام كه از آن به تشريع در دين نيز تعبير مىشود. مقابل بدعت، «سنّت» قرار دارد كه عبارت است از مجموعه عقايد، اخلاقيات و احكام عملى كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و امامان عليهم السّلام، پايهگذارى كردهاند. "
📚فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بيت عليهم السلام، ج2، ص: 75
❕در حدیث قدسی آمده است که کسی که خداوند را از طریقی که اهل بدعت برای او ترسیم کرده است بخواند , خداوند به هیچ عنوان او را اجابت نمی کند : " يَا مُوسَى لَوْ دَعَانِي حَتَّى تَسْقُطَ يَدَاهُ أَوْ تَنْقَطِعَ يَدَاهُ أَوْ يَنْقَطِعَ لِسَانُهُ مَا اسْتَجَبْتُ لَهُ حَتَّى يَأْتِيَنِي مِنَ الْبَابِ الَّذِي أَمَرْتُهُ. "
📚بحار الأنوار ج2، ص: 263
❗️امام باقر و امام صادق علیهما السلام فرمودند که هر بدعتی ضلالت است که سبب جهنمی شدن انسان می شود : " عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ وَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالا كُلُّ بِدْعَةٍ ضَلَالَةٌ وَ كُلُّ ضَلَالَةٍ سَبِيلُهَا إِلَى النَّارِ. "
📚الكافي ج1، ص: 56
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
13.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| همکاری امام علی با قاتلین حضرت زهرا سلام الله علیهما !!!
▫️1 _ اگر خلفا در شهادت فاطمه صدیقه نقش داشتند پس چگونه امام علی با خلفا همکاری می کرد و به آنان مشورت می داد ?
▫️2_امام علی حتى يك بار در طول عمرش از قتل همسرش بدست دستگاه خلافت ناراحت نبوده و آن را به زبان نياورده است , این یعنی جریان شهادت فاطمه افسانه ای بیش نیست ?!!!
▫️3 _ اسناد شهادت فاطمه سلام الله علیها بر اساس روایات شیعه و سنی !!!
👌پاسخ را در کلیپ فوق ببینید .
@Rahnamye_Behesht
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
آیا امام علی , امام حسن و امام حسین را به خاطر اینکه نتوانستند مانع قتل عثمان شوند , کتک زد ?
🤔پرسش :
❓معاند : آیا می دانستید که امام علی , امام حسن و امام حسین را به خاطر این که نتوانستند از عثمان دفاع کنند تا عثمان کشته نشود کتک زد? در کتاب انساب الاشراف بلاذری و منهاج البراعه خویی این مطلب آمده که امام علی به صورت حسن سیلی زد و ضربه ای هم به سینه حسین زد و محمد بن طلحه را هم دشنام و فحش داد ?
💠پاسخ : 💠
❗️برخی از علمای اهلسنت مضمون مورد شبهه معاند را نقل کرده اند که امام علی امام حسن و امام حسین علیهم السلام را برای دفاع از عثمان فرستاد و وقتی عثمان کشته شد امام علی به سیلی و سینه امام حسن و امام حسین کتک زد و محمد بن طلحه را نیز بابت کوتاهی در دفاع از عثمان مورد دشنام و فحش قرار داد : " فلطم الحسن و ضرب صدر الحسین و شتم محمد بن طلحه "
📚انساب الاشراف ج 5 ص 599
❕همینطور جریان مذکور به نقل از کتاب مروج الذهب مسعود سنی , در کتاب منهاج البراعه نیز آمده است :
📚منهاج البراعه ج 16 ص 333
❗️در رابطه با این جریان توجه به چند نکته لازم است :
▫️1 _ علمای بزرگ شیعه جریان مذکور را جعلی و غیر مستند می دانند . مرحوم سید جعفر عاملی مورخ برجسته معاصر اشکال می کند که جریان مذکور با عصمت امیر مومنان و حسنین علیهم السلام در تضاد است و از مرحوم مظفر و سید مرتضی نقل می کند که این جریان مورد قبولشان نبوده است :
"رابعا: ما زعمته الروايات من أن عليا «عليه السلام» قد ضرب و لطم ولديه، لا يصح، إذ كيف يضرب علي «عليه السلام» صدر الحسين «عليه السلام»، و يلطم الحسن «عليه السلام»، و هما لم يقترفا ذنبا؟! و لا ارتكبا جرما؟... سادسا: كيف يصدق «عليه السلام» أنهما خالفا أمره، أو قصرا في أداء المهمة، و الحال أن القرآن يعلن طهارتهما و عصمتهما. و هو «عليه السلام» أبوهما و أعرف الناس بهما، و بما أنزل اللّه تعالى من القرآن في حقهما، و بما صدر عن رسول اللّه «صلى اللّه عليه و آله» في فضلهما؟! ... ذكر العلامة الشيخ محمد حسن المظفر «رحمه اللّه»: أن دعوى ابن روزبهان: إتفاق المؤرخين على أن عليا «عليه السلام» قد أرسل الحسنين «عليهما السلام» لنصرة عثمان غير سديدة .. لأن عددا منهم إقتصر على ذكر الإمام الحسن «عليه السلام» .. و يضيف بعضهم الإمام الحسين «عليه السلام» أيضا كما أن السيد المرتضى يستبعد ذلك "
📚الصحیح من سیره الامام علی علیه السلام ج 18 ص 309
▫️2 _ امام علی علیه السلام در جنگهای پس از خلافت خود , مانع از حضور امام حسن و امام حسین در میدان می شدند تا مبادا جانشان به خطر بیفتد و نسل پیامبر اسلام منقطع شود , حال چگونه قابل قبول است که آن دو را برای دفاع از عثمان بفرستد و جانشان را به خطر اندازد ?
❕در نهج البلاغه می خوانیم ؛
« على عليه السلام در يكى از روزهاى جنگ صفّين، آن گاه كه ديد فرزندش حسن عليه السلام به كارزار مى شتابد، فرمود: «اين جوان را برايم نگاه داريد كه مبادا توانم را ببرد. مرا دريغ مى آيد كه اين دو (حسن و حسين) به كام مرگ روند و نسل پيامبر قطع شود». " في بَعضِ أيّامِ صِفّينَ وقَد رَأَى الحَسَنَ ابنَهُ عليه السلام يَتَسَرَّعُ إلى الحَربِ: املِكوا عَنّي هذَا الغُلامَ لا يَهُدَّني، فَإِنَّني أنفَسُ بِهذَينِ يَعنِي الحَسَنَ وَالحُسَينَ عليهما السلام عَلَى المَوتِ لِئَلّا يَنقَطِعَ بِهِما نَسلُ رَسولِ اللّهِ "
📚نهج البلاغة ، خطبة 207، كشف الغمّة: ج 2 ص 237 نحوه، بحار الأنوار: ج 32 ص 562 ح 467.
❕در نقل دیگر آمده است ؛
« منافقان به محمّد بن حنفيّه گفتند: چرا امير مؤمنان، تو را در جنگ، جلو مى اندازد و حسن و حسين را نه؟ گفت: چون آن دو، چشمان اويند و من دست راست او، و او با دست راستش از چشمانش دفاع مى كند. » " ... لِمَ يُغَرِّرُ بِكَ أميرُ المُؤمِنينَ في الحَربِ ولا يُغَرِّرُ بِالحَسَنِ وَالحُسَينِ؟ قالَ: لِا؟ هُما عَيناهُ، و أنَا يَمينُهُ؛ فَهُوَ يَدفَعُ بِيَمينِهِ عَن عَينَيه "
📚نثر الدرّ ، ج 1 ص 406، ذوب النضّار: ص 55، كشف الغمّة: ج 2 ص 237 ، بحار الأنوار: ج 42 ص 99 و ج 45 ص 348؛ شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد: ج 1 ص 244، ربيع الأبرار: ج 3 ص 521
❕در نقل اهلسنت آمده است ؛
« مردى به محمّد بن حنفيّه گفت: چرا پدرت تو را در ميدان جنگ، پيش مى اندازد و به جاهايى مى فرستد كه حسن و حسين را نمى فرستد؟ پاسخ داد: چون آن دو، گونه هاى اويند و من دستش. با دستش، گونه هاى خود را حفظ مى كند. » " " قالَ رَجُلٌ لِمُحَمَّدِ بنِ عَلِيٍّ ابنِ الحَنَفِيَّةِ: ما بالُ أبيكَ كانَ يَرمي بِكَ في مَرامٍ لا يَرمي فيهَا الحَسَنَ وَالحُسَينَ؟ قالَ: لِا؟ هُما كانا خَدَّيهِ وكُنتُ يَدَهُ، فَكانَ يَتَوَقّى بِيَدِهِ عَن خَدَّيهِ. "
📚تهذيب الكمال: ج 26 ص 152، سير أعلام النبلاء: ج 4 ص 117
▫️ادامه 👇