#سند_دعای_هنگام_سجده
#پرسش
❔برخی شبهه می کنند دعایی که امروزه در سجده آخر نماز می خوانند « یا ولی العافیه اسالک العافیه عافیه الدنیا و الاخره » « یا لطیف ارحم عبدک الضعیف » سند روایی ندارد و بدعت است ❗️آیا #واقعیت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که سجده کردن برای پرودگار و طول دادن سجده دارای ارزش و اهمیت فراوانی است تا جایی که امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« بنده زمانی که سجده می کند و سجده خود را طولانی می کند ، ابلیس ندا می دهد وای ، این بندگان خدا را اطاعت می کنند اما من عصیان کردم و برای خدا سجده می کنند اما من از #سجده ابا کردم »
📚الکافی ج 3 ص 264
❕از سوی دیگر دعا کردن در هنگام سجده و طلب و درخواست از خداوند برای حوائج دنیوی و اخروی مورد تاکید روایات #متعددی قرار گرفته است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« در سجده برای دنیا و آخرتت #دعا کن زیرا خداوند ، رب دنیا و آخرت است »
📚الکافی ج 3 ص 323
🔸عبد الله بن هلال می گوید نزد امام صادق علیه السلام از زیان های مالی ام شکایت کردم . امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« بر تو باد به دعا کردن برای حوائج ( دنیوی و اخروی ات ) در حال سجده زیرا قرب و نزدیکی به خداوند در حالت #سجده می باشد »
📚وسائل الشیعه ج 6 ص 371
🔹در نقل دیگری آمده است که امام صادق علیه السلام در هنگام سجده تقاضای عفو و #کرامت خداوند را می کرد .
📚بحار الانوار ج 86 ص 216
💠بنابراین دعاهایی که امروزه در هنگام سجده آخر نماز گفته می شود ؛ « یا ولی العافیه ، اسالک العافیه ، عافیه الدنیا و الاخره » ، « یا لطیف ، ارحم عبدک الضعیف » مصداق عمل به روایات #بالا است که توصیه به دعا کردن برای دنیا و آخرت و رسیدن به عفو و مغفرت خداوند می کند ، و به هیچ عنوان مصداق #بدعت محسوب نمی شود .
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#توسل_به_مردگان
پرسش
❔اگر توسل به مردگان جایز است چرا فرزندان یعقوب برای بخشش به قبر حضرت ابراهیم توسل نکردند و از او نخواستند که برای آمرزش آنها دعا کند و به نزد حضرت یعقوب که زنده بود رفتند ❗️❗️آیا این نکته قرآنی دلیل بر بطلان توسل به مردگان نیست ❕
💠پاسخ💠
👌ما در گذشته مفصلا ثابت کرده ایم که انبیاء و امامان پس از وفاتشان در عالم برزخ زنده هستند و صدای ما را می شنوند و ما می توانیم با آنان ارتباط بگیریم ؛ بنابراین توسل به آنان ،به هیچ عنوان توسل به افراد مرده که از احوال ما بی اطلاع هستند نمی باشد ؛
🔶 https://t.me/Rahnamye_Behesht/5706
🗯از سوی دیگر در منابع اهل سنت ، روایات متعددی بر جواز توسل به کسانی که از دنیا رفته اند به چشم می خورد ؛
1⃣نقل می کنند که در زمان عمر بن خطاب مردم دچار قحطی شدند . بلال بن حارث به کنار قبر پیامبر گرامی آمد و عرضه داشت که رسول خدا مردم از قحطی و خشکسالی در حال نابودی اند . برای امتت طلب باران نما ، رسول خدا به خوابش آمد و گفت به سراغ عمر برو و سلام مرا به او برسان و به او خبر ده که به زودی باران خواهد آمد و به او بگو کیسه سخاوت و بخشش را بگشا.
🔶بلال بن حارث به نزد عمر آمد و ماجرا را بازگو کرد ، عمر گریست و گفت خدایا من کوشش خود را کردم ولی ناتوان بودم »
📚دلائل النبوه ج7 ص47
📚مصنف ابن ابی شیبه ج7 ص482
📚فتح الباری ج2 ص412
📚البدایه و النهایه ج7 ص105
👌مطابق اعتقاد اهل سنت که سنت صحابه را حجت می دانند در این ماجرا یک نفر صحابی به پیامبر گرامی پس از وفات توسل کرد و صحابی دیگر نیز عمل او را تایید کرد و او را سرزنش نکرد .
2⃣حاکم نیشابوری نقل می کند که مروان بن حکم روزی از کنار قبر رسول خدا می گذشت که مشاهده کرد ابو ایوب انصاری صحابی معروف صورت بر قبر رسول خدا گذاشته و با او نجوا می کند . مروان دست برد و گردنش را گرفت و گفت آیا می دانی چه می کنی ؟ ابو ایوب پاسخ داد که به محضر رسول خدا آمده ام نه کنار سنگ ( و او متوجه من است )»
📚مستدرک حاکم ج4 ص515
📚مسند احمد ج5 ص422
3⃣دارمی از علمای معروف اهل سنت نقل می کند ؛
« در مدینه قحطی شدیدی آمده بود و مردم به نزد عایشه شکایت بردند و از او چاره جویی خواستند . عایشه گفت ؛ کنار قبر پیامبر بروید و سوراخی در سقف بالای قبر قرار دهید تا آنکه میان قبر و آسمان مانعی نباشد و منتظر بمانید . مردم به این دستور عمل کردند و در نتیجه باران بارید که پس از مدتی بیابان ها سبز شد و شتر ها چاق و فربه شدند »
📚سنن دارمی ج1 ص43
4⃣و یا نقل می کنند «زمانی که پیامبر گرامی درگذشت ، ابوبکر در منزل چهره او را باز کرد و بوسید و گفت پدرم و مادرم فدای تو باد از ما پیش پرودگار خود یاد کن و به خاطر داشته باش »
📚کشف الارتیاب ص265
💠در این رابطه روایات دیگری نیز در منابع اهل سنت وارد شده است که جهت آگاهی رجوع شود ؛
📚آیین وهابیت ، سبحانی ، ص165
🔴اما این که چرا فرزندان یعقوب به قبر حضرت ابراهیم توسل نکردند و برای توسل به سراغ پدرشان رفتند ؛
🔷پاسخ روشن است . آنان نه تنها به یوسف نبی بلکه به حضرت یعقوب نیز ظلم کرده بودند . طلب بخشش کردن حضرت یعقوب برایشان نشانه گذشت یعقوب از گناه آنان نیز تلقی می شد .
👌گذشته از آنکه قبر حضرت ابراهیم در نقطه ای دورتر از محل زندگی آنان بود و دست رسی به آن به سادگی برایشان امکان نداشت .
❗️توجه به این نکته نیز لازم است که سیره برادران حضرت یوسف برای ما حجت نیست ، و اگر توسل آنان به حضرت یعقوب مورد استدلال ما واقع می شود ، به دلیل تایید عمل آنان توسط حضرت یعقوب و قرآن می باشد .بنابراین صرف این که فرزندان یعقوب به قبر حضرت ابراهیم توسل نکردند ،نمی تواند دلیلی بر رد این نوع توسل باشد .
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#دشمن_علی_کافر_است
#پرسش
❔مگر در زیارت جامعه کبیره نمی خوانیم "و من حاربکم مشرک" و یا "من جحدکم کافر"« هر کس با اهل بیت بجنگد و دشمنی کند #مشرک و کافر است »
❔پس حضرت علی(ع) چرا هرگز کسانی را که با او جنگ کردند نه کافر دانست و نه فاسق و نه مشرک، بلکه می فرمود اینها برادران ما هستند که بر ما ستم کردند؟!
نص روایت: عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ الْحِمْیَرِیُّ فِی قُرْبِ الْإِسْنَادِ عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ زِیَادٍ عَنْ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِیهِ أَنَّ عَلِیّاً ع لَمْ یَکُنْ یَنْسُبُ أَحَداً مِنْ أَهْلِ حَرْبِهِ إِلَى الشِّرْکِ وَ لَا إِلَى النِّفَاقِ وَ لَکِنَّهُ کَانَ یَقُولُ هُمْ #إِخْوَانُنَا بَغَوْا عَلَیْنَا (وسائل الشیعة، ج15، باب حکم قتال البغاة).
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که دشمن اهل بیت علیهم السلام گرفتار شرک و کفر به خداوند است .از این جهت که به اطاعت کسانی که خداوند #اطاعتشان را لازم شمرده است ،تن نداده و با آنان دشمنی کرده و عملا به دستور خداوند کفر ورزیده و توحید در اطاعت الهی را با شرک آمیخته است و طبیعتا در چنین حالتی اگر بمیرد ، به مرگ جاهلیت که جاهلیت کفر و شرک و نفاق است مرده است.
🔶 امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« خداوند علی علیه السلام را به عنوان پرچم #هدایت در میان مخلوقاتش قرار داد ، هر کس معتقد به او باشد مومن است و هر کس او را انکار کند ، کافر است ، و هر کس نسبت به ولایت او جهل داشته باشد ، گمراه است ، و هر کس تن به اطاعت دیگری دهد ، مشرک است »
📚الکافی ج1 ص437
👌و #فرمود ؛
« دشمنان علی #مومن نبودند »
📚بحار الانوار ج32 ص327
👌پیامبر #گرامی فرمود ؛
« کسی که پس از من با علی #مخالفت و دشمنی کند کافر است »
📚بحار الانوار ج27 ص226
👌این مضمون در روایات اهل #سنت هم مورد اشاره قرار گرفته است .
🔶پیامبر گرامی خطاب به حضرت علی علیهما السلام فرمود ؛
« کسی که بمیرد و در دل کینه و #دشمنی تو را داشته باشد ، به مرگ جاهلیت مرده است »
📚مجمع الزوائد ج9 ص121
👌و یا #فرمود ؛
« اگر کسی از شما در میان رکن و مقام بایستد و نماز بخواند و روزه بگیرد اما با کینه و دشمنی اهل بیت خدا را دیدار کند ، به جهنم خواهد رفت ( چون گرفتار شرک و کفر به خداوند شده است )»
📚مستدرک الصحیحین ج3 ص148
❓حال اشکال شما این است که چرا در روایتی از امام باقر علیه السلام آمده است که حضرت علی علیه السلام دشمنانش را متهم به شرک و نفاق نکرد بلکه می فرمود آنان برادران ما هستند که بر ما #طغیان کرده اند ❕
🔶پاسخ روشن است . این سخن از امام باقر علیه السلام از باب #تقیه صادر شده است ،زیرا در آن موقعیت اگر امام باقر علیه السلام در برابر مخالفان صراحتا تصریح به کفر و شرک دشمنان حضرت علی علیه السلام می کرد ، ممکن بود خطرات جانی و مالی قابل توجهی بر امام و شیعیان وارد شود .
🔷شیخ حر عاملی می نویسد ؛
« اقول هذا محمول علی التقیه »
🔶« من می گویم این روایت از جهت تقیه صادر شده است »
📚وسائل الشیعه ج15 ص83
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#یاد_گرفتن_تجوید
#پرسش
❔ همه ی ما از روحانیون و رسانه ها در طول روز میشنویم که نماز باید با #تجوید و حفظ تلفظ خونده بشه. وگرنه #باطله. روایاتی هستن که این قضیه رو تایید کنن❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌با توجه به آنکه خواندن سوره فاتحه و سوره ای دیگر از قرآن در تمام #نمازها واجب است و همینطور اذکار و اوراد نماز و تشهد و سلام نماز و ... مطابق روایات اهل بیت باید به زبان عربی و بر اساس #منقولات آن بزرگواران ادا بشود ؛
📚وسائل الشیعه ج6 ص37 ابواب القراءه فی الصلاه
❕طبیعی است که نحوه ادای آنها باید به زبان عربی #صحیح تلفظ شود ، زیرا حروف مختلف در زبان عربی معانی مختلفی دارد و توجه نکردن به این نکته سبب تغییر در معانی #الفاظ نماز می شود .
❕در رساله توضیح المسائل #مراجع چنین آمده است ؛
« اگر یکی از کلمات حمد یا سوره را نداند یا عمدا آن را نگوید و یا به جای حرفی ، حرف دیگری بگوید مثلا به جای ( ض) ، ( ظ) بگوید و یا تشدید را نگوید نمازش #باطل است »
📚توضیح المسائل مراجع ، بنی هاشم ، مساله 1000
👌در روایات ما به این نکته و یاد گرفتن زبان عربی جهت ادای #صحیح الفاظ قرآن و نماز اشاراتی شده است.
🔶امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« زبان عربی را یاد بگیرید زیرا کلام خداوند به زبان عربی برای هدایت بندگان آمده است و خداوند با آن زبان سخن گفته است »
📚وسائل الشیعه ج6 ص220
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« قرآن را با اعراب درست بخوانید »
📚بحار الانوار ج89 ص106
👌امام #جواد علیه السلام فرمود ؛
« اگر دو نفر در حسب و دین برابر باشند ، برترین آنها کسی است که قرآن را همانطور که نازل شده #صحیح قرائت کند ...»
📚وسائل الشیعه ج17 ص327
👌امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« شایسته مومن است که از دنیا نرود مگر آنکه قرآن را به نحو صحیح بیاموزد و یا در راه آموختن آن باشد »
📚همان مدرک
❕بر اساس این روایات شریف که تعلم زبان #عربی و #قرآن را بر همگان لازم می سازد ،روشن می شود که یکی از شاخه های این تعلم ، آموختن #تجوید و نحوه صحیح تلفظ کردن حروف زبان عربی می باشد که در نماز و قرآن مورد استفاده قرار می گیرد .
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#فلسفه_دو_سجده_نماز
#پرسش
❔سوال من در مورد چرایی وجود دو سجده در نماز است ❕چرا یک رکوع و دو سجده در نماز تشریع شده و چرا یک #سجده و یک رکوع نبوده است ❗️
💠#پاسخ💠
👌در روایات به این #تفاوت اشاره شده و پاسخ هایی در مورد آن داده شده است .
❕امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« این که دو سجده در ( هر رکعت ) نماز جعل و تشریع شده است ( و تنها یک رکوع در هر رکعت قرار داده شده ) برای این است که رکوع از افعال #قیام و ایستادن نماز است و سجده از افعال قعود و نشستن نماز است و نماز نشسته نصف نماز ایستاده است ، به خاطر همین تعداد سجده افزوده شده است تا با رکوع نماز برابری کند و بین آن دو تفاوتی نیست چرا که نماز #متشکل از رکوع و سجود است »
📚عیون الاخبار ج 2 ص 108
👌با توجه به این که نمازی که نشسته خوانده می شود ، کمتر از نماز ایستاده محاسبه می شود ، مثلا دو رکعت نماز نشسته ، #مساوی است با یک رکعت نماز ایستاده ، سجده که در حالت قعود نماز می باشد ، مضاعف شده است تا با رکوع که در حالت قیام و ایستاده نماز است برابری کند .
❕در نقل دیگری آمده است ؛
👌« از علی علیه السلام سوال شد معنای سجده اول نماز چیست ؟ امام علیه السلام پاسخ داد #تاویلش آن است که وقتی به سجده می روی معنایش آن است خداوندا تو ما را از خاک و زمین آفریدی و وقتی سر از سجده بلند می کنی اشاره به آن است که خدا تو ما را از خاک خارج کردی ، و رفتن به سجده دوم اشاره به آن است که خدایا تو ما را به این خاک و زمین باز می گردانی و وقتی سر از سجده بر می داری اشاره به آن است که دو مرتبه ( در هنگام قیامت ) ما را از زمین و ( قبر ) و خاک زنده می کنی ( و به صحرای محشر وارد می کنی )»
📚الفقیه ج 1 ص 314
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#توبه_توبه_شکنی
#پرسش
❔نظر اسلام در مورد کسی که پیوسته توبه می کند و سپس توبه می کند چیست ❕از کسانی شنیده می شود که خداوند #توبه چنین افرادی را قبول نمی کند آیا واقعیت دارد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌بسيار مى شود كه از انسان مخصوصا در آغاز تربيت و سير و سلوك الى اللَّه لغزشهايى سرمى زند، اگر درهاى بازگشت به روى او بسته شود، مايوس مى گردد، و براى هميشه از راه مى ماند، و لذا در مكتب تربيتى اسلام، توبه به عنوان يك اصل تربيتى با اهميت فوق العاده اى مطرح است، و از تمام #گنهكاران دعوت مى کند كه براى اصلاح خويش و جبران گذشته از اين در، وارد شوند.
❕خداوند می فرماید ؛
«بگو اى بندگان من كه بر خود اسراف و ستم كرده ايد ، از رحمت خداوند نوميد نشويد كه خدا همه #گناهان را مى آمرزد » ( زمر 53)
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
«كسى كه از گناه توبه كند همانند كسى است كه اصلا #گناه نكرده است»
📚سفینه البحار ج1 ص 127
💠امام على بن الحسين علیه السلام در مناجات" تائبين" به پيشگاه خدا چنين عرضه مى دارد ؛
«خداى من تو كسى هستى كه درى به سوى عفوت به روى بندگانت گشوده اى، و نامش را توبه نهاده اى، و فرموده اى بازگرديد به سوى خدا و توبه كنيد توبه خالصى، اكنون عذر كسانى كه از ورود از اين در، بعد از #گشايش آن، غافل شوند چيست »
📚بحار الانوار ج 94 ص 142
👌به قدرى در مساله توبه در روايات تاكيد شده كه در حديثى از امام باقر علیه السلام مى خوانيم ؛
« خداوند از توبه بنده اش بيش از كسى كه مركب و #توشه خود را در بيابان در يك شب تاريك گم كرده و سپس آن را بيابد شاد مى گردد »
📚الکافی ج2 باب التوبه ح 8
👌 اين #تعبيرات آميخته با بزرگوارى همه براى تشويق به اين امر مهم حياتى است. ولى بايد توجه داشت كه توبه تنها لقلقه زبان، و گفتن استغفر اللَّه نيست بلكه شرايط و اركانى دارد ، از يك سو بايد با تمام وجود خواهان بازگشت باشند و انقلاب درونى و دگرگونى بنيادى پيدا كنند.از سوى ديگر بايد بعد از بازگشت پايه هاى ايمان و اعتقاداتشان كه بر اثر طوفان گناه فرو ريخته نوسازى و تجديد بنا شود. و از سوى سوم بايد با اعمال صالح ناتوانى روحى و ضعف اخلاقى خود را جبران نمايند، البته هر قدر #گناهان سابق سنگينتر بوده بايد اعمال صالحترى انجام دهند، و اين دقيقا همانست كه قرآن تحت عنوان" انابه" و" اسلام" و" اتباع از احسن" بيان كرده است.
📚تفسیر نمونه ج 19 ص 506
👌 افرادی هم که #توبه واقعی می کنند اما پس از مدتی دو مرتبه گرفتار گناه و عصیان می شوند ، نباید از رحمت خداوند ناامید شوند زیرا اگر بارها و بارها توبه کنند و توبه بشکنند و باز توبه واقعی کنند ، خداوند توبه آنها را می پذیرد .
💠امام باقر عليه السلام فرمود: «اى محمّد بن مسلم ، گناهان مؤمن، هر گاه از آنها باز گردد، براى او آمرزيده است. پس مؤمن بايد براى آنچه پس از بازگشت و آمرزش، از سر مى گيرد، كار كند. هان! به خدا سوگند، اين تنها براى اهل ايمان است».
👌محمد بن مسلم می گوید اگر چه پس از #بازگشت و آمرزش خواهى از گناهان، [به گناه] باز گردد و باز توبه كند؟
👌فرمود: «اى محمّد بن مسلم! آيا مى پندارى كه بنده مؤمن، از گناهش پشيمان مى شود و از آن، آمرزش مى خواهد و باز مى گردد؛ امّا خدا بازگشتِ او را نمى پذيرد؟
🔹گفتم: زيرا او اين كار را بارها انجام داده است. هر بار، گناه مى كند و سپس باز مى گردد و از خدا، آمرزش مى خواهد.
👌فرمود: «هر گاه مؤمن به آمرزشخواهى و توبه [به درگاه خدا] باز گردد، خدا
با آمرزش خود به او باز مى گردد، و خدا آمرزگارِ #مهربان است، توبه را مى پذيرد و از گناهان در مى گذرد. پس مبادا مؤمنان را از رحمت خدا نااميد كنى».
📚الكافی ج 2 ص 434 ح 6 _ بحار الأنوار: ج 6 ص 40 ح 71.
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#رفعت_عیسی_به_آسمان
#پرسش
❔در ایه ی ۱۵۸ سوره ی نساء خداوند در مورد حضرت عیسی فرموده اند ما او را به سوی خود بالا بردیم .مگه خداوند در اسمان هست.مگه ما شیعیان اعتقاد نداریم خداوند در همه جا هست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که خداوند جسم نبوده و مکانی را اشغال نمی کند در عین حال تمام مکان ها نزد او حاضر بوده و او به همه چیز و همه جا احاطه کامل دارد .
💠خداوند در ایات متعددی به این مساله تصریح کرده است و می فرماید ؛
«مشرق و مغرب، از آن خداست ، پس به هر سو رو کنید، رو به خدا کرده اید. خداوند داراى قدرت وسیع و (به همه چیز) دانا است.» (بقره115 ) ، «...و هر جا باشید او با شما است، و خداوند نسبت به آنچه انجام مى دهید بینا است.» (حدید 4 ) ، «هیچ گاه سه نفر با هم نجوا نمى کنند مگر این که خداوند چهارمین آنها است، و هیچ گاه پنج نفر با هم نجوا نمىکنند مگر این که او ششمین آنها است، و نه تعدادى کمتر و نه بیشتر از آن هستند مگر این که او همراه آنها است هر جا که باشند.» (مجادله 7 )
👌امام کاظم علیه السلام فرمود:
« خداوند از ازل وجود داشته بدون زمان و مکانی و الان نیز همان #گونه است هیچ مکانی از او خالی نیست در عین حال هیچ مکانی را اشغال نمی کند و در هیچ مکانی حلول نمی کند»
📚توحید صدوق ص310
👌با این حال خداوند در مورد #عیسی مسیح علی نبیینا و آله و علیه السلام می فرماید ؛
« خدا او را به سوى خود برد و خداوند توانا و حكيم است » ( نساء 158) ، «(به ياد آوريد) هنگامى را كه خدا به عيسى فرمود من تو را بر مى گيرم و به سوى خود، بالا مى برم و تو را از كسانى كه كافر شدند، #پاك مى سازم » ( آل عمران 55)
👌در روایات ما آمده است که حضرت عیسی به سوی آسمان و آسمان #چهارم بالا برده شد .
📚بحار الانوار ج 14 ص 335 باب 23
❕این که خداوند می گوید عیسی را به سوی خود بالا بردم به آن معنا نیست که خداوند در آسمان ها است و مکانی را اشغال کرده و #عیسی را به آن مکان انتقال داده است ، زیرا ثابت است که خداوند مکانی ندارد ، بلکه منظور رفعت معنوی و قرب الهی است ، یعنی خداوند عیسی را به آسمان ها و به سوی قرب خودش رفعت داد ، چنان که در مورد پیامبر گرامی آمده است که در هنگام معراج بسیار به خداوند نزدیک شد که توضیح دادیم که منظور نزدیکی و #قرب معنوی است ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/4956
❕در تفسیر #المیزان چنین آمده است ؛
« خداى تعالى در مكانى بلند قرار نگرفته تا عيسى را به طرف خود بالا ببرد، او مكانى از سنخ مكانهاى جسمانى كه اجسام و جسمانيات در آن قرار مى گيرند ندارد، به همين جهت دورى و نزديكى نسبت به خداى تعالى هم دورى و نزديكى مكانى نيست، پس تعبير مذكور اشاره به رفع معنوى است يعنى ترفيع درجه و #تقرب به خداى سبحان، نظير تعبيرى كه قرآن كريم در باره شهدا يعنى كشته شدگان در راه او آورده و فرموده آنان زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی می خورند ، كه منظور از كلمه « نزد » ظرف مكانى نيست، بلكه تقرب معنوى است و باز نظير تعبيرى كه در سوره مريم در شان ادريس آورده فرموده:" وَ رَفَعْناهُ مَكاناً عَلِيًّا" كه منظور از مكان در آن جمله مكانت و منزلت است، نه مكان مادى.
👌خداى تعالى عيسى را در حالى كه زنده بود به آسمان مادى و #جسمانى بالا برده و مقام قرب خداى سبحان و محل نزول بركات و مسكن ملائكه مكرم هم همين آسمان مادى است .
📚ترجمه تفسیر المیزان ج 3 ص 326
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#سجده_موجودات
#پرسش
❔مسلمانان معتقدند قرآن كلام خداست اما در همين كتاب از سجده كردن خورشيد و ستارگان ياد كرده و بدتر از همه اينكه از مردم ميپرسد مگر اين #سجده كردن را نديده ايد!؟ جدا مضحك تر ازين ديده بوديد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يَسْجُدُ لَهُ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ مَنْ فِي الْأَرْضِ وَ الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ وَ النُّجُومُ وَ الْجِبالُ وَ الشَّجَرُ وَ الدَّوَابُّ وَ كَثِيرٌ مِنَ النَّاسِ وَ كَثِيرٌ حَقَّ عَلَيْهِ الْعَذابُ وَ مَنْ يُهِنِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ مُكْرِمٍ إِنَّ اللَّهَ يَفْعَلُ ما يَشاءُ »
« آيا نديدى كه سجده مى كنند براى خدا تمام كسانى كه در آسمانها و زمين هستند و همچنين خورشيد و ماه و ستارگان و كوهها و درختان و جنبندگان، و بسيارى از مردم، اما بسيارى ابا دارند و فرمان عذاب در باره آنها حتمى است، و هر كسى را خدا خوار كند كسى او را گرامى نخواهد داشت، خداوند هر كار را بخواهد (و صلاح بداند) انجام مى دهد. » ( حج 18)
❕در قرآن مجيد در آيات مختلف سخن از #سجود عمومى موجودات جهان و همچنين تسبيح" و حمد" وصلاة (نماز) به ميان آمده است و تاكيد شده كه اين عبادات چهار گانه مخصوص انسانها نيست، بلكه حتى موجودات ظاهرا بيجان نيز در آن شركت دارند.
👌با توجه به آنچه در آيه مورد بحث آمده موجودات عالم داراى دو گونه سجودند ؛ سجود تكوينى وسجود تشريعى .
🔸خضوع و تسليم بى قيد و شرط آنها در برابر اراده حق و قوانين آفرينش و نظام حاكم بر اين جهان همان سجود #تكوينى آنها است كه تمام ذرات موجودات را شامل مى شود، حتى سلولهاى مغز فرعونها و نمرودها و منكران لجوج، و تمام ذرات وجود آنها مشمول اين سجود تكوينى هستند.
❕البته ما معتقدیم تمامى ذرات جهان داراى نوعى درك و شعورند، و به موازات آن در عالم خود، حمد و تسبيح خدا مى گويند، و #سجود و صلات دارند شرح اين سخن را در پاسخ دیگری آورده ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/8673
👌و اگر اين نوع درك و شعور را نپذيريم لا اقل تسليم و خضوع آنها که نشانه سجود تکوینی است در برابر همه #نظامات هستى به هيچوجه قابل انكار نيست.
❕اما سجود #تشريعى همان نهايت خضوعى است كه از صاحبان عقل و شعور و درك و معرفت در برابر پروردگار تحقق مى يابد.
❔در اينجا اين سؤال پيش مى آيد كه اگر برنامه سجود عمومى موجودات همه انسانها را در بر مى گيرد چرا در آيه فوق به گروهى از انسانها تخصيص داده شده است؟
👌اما با توجه به اينكه سجده در اين آيه در يك مفهوم جامع ميان تشريع و تكوين استعمال شده پاسخ اين سؤال روشن مى شود، زيرا سجده در مورد خورشيد و ماه و ستارگان و كوهها و درختان و جنبندگان، فرد #تكوينيش منظور است، اما در مورد انسانها تشريعى است كه بسيارى آن را انجام مى دهند و گروهى سرپيچى كرده و مصداق" كَثِيرٌ حَقَّ عَلَيْهِ الْعَذابُ" هستند.
❕سوال دیگری که مطرح می شود این است که چرا" أَ لَمْ تَرَ" (آيا نمى بينى) فرموده، با اينكه سجده عمومى موجودات چيزى نيست كه با #چشم ديده شود؟
👌پاسخ آن است که سجده و خضوع تکوینی موجودات عالم برای همگان قابل مشاهده است ، گذشته از این که رؤيت در لسان عرب گاهى به معنى علم مى آيد یعنی با توجه به وضوح مطلب چگونه می توان نسبت به سجده عمومی موجودات عالم #علم حاصل نکرد ، بعلاوه گاه از مسائل بسيار روشن تعبير به مشاهده مى كنيم و مثلا مى گويند آيا نمىبينى كه فلان انسان، حسود و بخيل است، يا فلان انسان عالم و عادل است (در حالى كه اين صفات جنبه حسى ندارد) منظور درك #قطعى است .
📚تفسیر نمونه ج 14 ص 49
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#بیت_المعمور_خانه_کعبه
#پرسش
❔در روایات داریم که در آسمان چهارم #موازی کعبه ، بیت المعمور هستش ؟
با توجه به اینکه زمین در حال حرکت هست چطور میشه اینو توجیه کرد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌بیت المعمور مکانی است مقدس و پر برکت در آسمان چهارم که با عبادت فرشتگان #معمور و آباد است چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
« آن خانه اى است در آسمان چهارم ... كه فرشتگان با عبادت خود آن را معمور و آباد مى كنند، هر روز هفتاد هزار فرشته وارد آن مى شوند و تا ابد به آن بازنمى گردند »
📚مجمع البیان ج 9 ص 163
❕ این خانه مبارک مورد #سوگند خداوند قرار گرفته و می فرماید ؛
« سوگند به بيت المعمور » « وَ الْبَيْتِ الْمَعْمُورِ » ( طور 4)
❕آنچه در روایات ما آمده است آن است که خانه کعبه به محاذات و موازی بیت المعمور #ساخته شده است .
👌شیخ صدوق از ابى حمزه ثمالى نقل می کند که گويد ؛ به امام چهارم گفتم چرا طواف هفت دور است؟ فرمود:
« چون خدا تبارك و تعالى بفرشته ها فرمود «در من در زمين جانشين گذارم» و آنها در برابر خدا تبارك و تعالى گفتند: «آيا در آن كسى گذارى كه تباهى انگيزد و خونريزد» خدا فرمود «براستى من ميدانم آنچه را شما ندانيد» و پيش از آن آنان را از نور خود محجوب نميكرد و پس از آن 7 هزار سال آنها را از نورش محجوب ساخت، پس به آنها مهر ورزيد و توبه شان را پذيرفت و بيت المعمور را در آسمان چهارم بر ايشان ساخت تا پايگاه و امن آنها باشد و خانه كعبه را زير بيت المعمور نهاد و #پايگاه و امن نمودش و هفت دور طواف بر بنده ها واجب شد در برابر هر هزار سال يك دور »
📚علل الشرایع ج 2 ص 92_ بحار الانوار ج 55 ص 58
👌بنابراین روشن می شود که تنها اصل ساخت ابتدایی کعبه به موازات بیت المعمور بوده است نه آنکه پیوسته خانه کعبه در مقابل بیت المعمور قرار داشته تا این سخن با بحث حرکت #زمین منافات داشته باشد .
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#پاداش_بیماران_روزه_داری
#پرسش
❔با توجه به آغاز ماه رمضان این سوال برام مطرح است که بسیاری از افراد را می بینم که به سبب بیماری ، #پزشکان او را از گرفتن روزه منع می کنند اما آنها نمی توانند دل از روزه ماه رمضان بکنند و روزه می گیرند ❗️تکلیف این افراد چگونه است ❕آیا اگر روزه نگیرند #ثوابی از ماه رمضان نمی برند ❕
💠#پاسخ💠
👌اساس اسلام بر #سختگیری نیست و اگر در جایی حکمی تولید مشقت شدید کند ، موقتا آن حکم برای افراد برداشته می شود چنان که #خداوند می فرماید :
« او شما را برگزید و در دین خود تکلیف #مشقت باری برای شما قرار نداد »
🔷#حج 78
👌 لذا می فرماید :
« آن کس که #بیمار یا در #سفر باشد روز های دیگری را ( به جای ماه رمضان روزه بگیرند ) و بر کسانی که #قدرت انجام آن را ندارند ( روزه واجب نیست )»
🔷#بقره 185
🔷پیامبر #گرامی فرمود :
« من مبعوث به آئین #سهل و #آسانی شده ام »
📚#بحار الانوار ج30 ص548
👌امام #صادق علیه السلام فرمود :
« هر زمانی که روزه سبب #ضرر و #مشقت شود ، افطار واجب است»
📚#الفقیه ج2 ص133
🔶و #فرمود :
« اگر روزه دار در خود #ضعف و #مشقت احساس کند ، باید #افطار کند و اگر #قدرت و توان روزه داری را داشته باشد ، باید #روزه بگیرد »
📚#الکافی ج4 ص118 _ التهذیب ج4 ص256
🔷امام #کاظم علیه السلام فرمود :
« هر #مرضی که روزه داری سبب تشدید آن شود ، مجوز ترک #روزه است »
📚#وسائل الشیعه ج10 ص222
❕بر این اساس کسانی که بیمار هستند و روزه داری سبب تشدید بیماری آنها و وارد آمدن #ضرر به جسم و جانشان می شود باید افطار کنند و روزه نگیرند ، اگر آنان به این دستور عمل نکنند و روزه بگیرند ، روزه حرام گرفته اند که مستوجب عقوبت هستند و پس از علاج بیماری باید روزهایی را که در هنگام بیماری روزه گرفته اند دو مرتبه قضاء کنند .
❕امام سجاد علیه السلام فرمود ؛
« اگر در حال سفر یا مرض روزه بگیرد ( عصیان کرده ) و باید دو مرتبه آن روزها را #قضاء کند »
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 224
👌امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« برای مریض و مسافر جایز نیست که روزه بگیرند ، اگر روزه بگیرند گناه کرده اند و قضاء نیز بر آنها واجب است »
📚مستدرک الوسائل ج 7 ص 390
❕بیمارانی که نمی توانند روزه بگیرند نباید نا امید باشند که از برکات ماه رمضان بی بهره ماندند ، زیرا در #روایات ما آمده است که خداوند پاداش روزه داری را به آنها می دهد و در کنار آن گناهانشان را می آمرزد و اگر گرفتار معصیت ناخواسته ای هم شوند ، خداوند برای آنها سخت نمی گیرد چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
«هيچ مسلمانى نيست كه به گرفتارى اى جسمى مبتلا شود، مگر آن كه خداوند ، به فرشتگان خويش مى فرمايد: «براى او پاداش بهترين كارهايى را كه در دوران تندرستى انجام مى داده است، بنويسيد».
📚امالی طوسی ص 384_ بحار الانوار ج 81 ص 183
👌و فرمود ؛
« براى بيمار، چهار ويژگى است ، قلمِ تكليف از او برداشته مى شود؛ خداوند به فرشته فرمان مى دهد همه پاداش آنچه را در دوران تندرستى خويش انجام مى داده است، بنويسيد؛ بيمارى وى بر همه اندامهايش گذر مى كند و گناهانش را از آن بيرون مى برد. پس اگر بميرد، آمرزيده شده مى ميرد و اگر زنده بماند، آمرزيده شده زندگى مى كند. »
📚ثواب الاعمال ص 230_ وسائل الشیعه ج 2 ص 401
👌امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« هر كس از مؤمنان به بلايى گرفتار شود (و) شكيبايى را از دست ندهد، پاداش #هزار شهيد دارد »
📚الکافی ج 2 ص 92
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
💠پرسش و پاسخ های رمضانی ؛
1⃣آیا ادیان گذشته نماز و روزه هم داشتند و اگر داشتند به چه شکلی بوده است❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/7945
2⃣❔مسلمانان ميگويند ماه رمضان ماه #مهمانى خداست پس چرا وقتى اين مهمانى تمام ميشود جشن ميگيرند و #شادى ميكنند❕معمولا انسانها پايان غم و رسيدن شادى را جشن ميگيرند، يعنى مهمان خدا بودن اينقدر آزار دهنده است كه اتمامش را #جشن ميگيرند ❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6791
3⃣فلسفه خواندن نماز #عید فطر چیه ❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6790
4⃣فلسفه پرداخت زکات #فطره چیست ❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6781
5⃣اگر نماز #قضا داريد حضرت رسول اکرم (ص) فرمود:هر که نماز قضا بر ذمه اش باشد قبل از ظهر جمعه آخر ماه مبارک رمضان چهار رکعت #نماز به دو سلام (۲تا دو رکعتی) بخواند و در هر رکعت بعد از حمد یک مرتبه آیه الکرسی و پانزده مرتبه سوره ی #کوثر را تلاوت نماید که دویست سال نماز قضا را کفایت می کند و روایت دیگر از آن حضرت چهار صد سال و روایت از حضرت امیرالمومنین #ششصد سال و از حضرت رسول سوال کردند مردم آخر الزمان بیش از صدسال عمر نمی کنند نماز قضاهای پدر و مادر و اقربای او را کفایت می کند بعد از نماز این دعا را بخواند.بسم الله الرحمن الرحیم یا سامعَ الصَّوتِ یا جامع الفَوتِ یا مُحیَ العِظامِ بَعدَ المَوت ِ صَلِّ عَلی مُحَمدِ وَاجعَل لی #فَرَجا وَ مخرجا مِمّا انا فیه اِنَّکَ تَعلَمُ و انتَ تُقَدَر وَلا اَقدِرُ وَ انتَ عَلامَ الغُیُوبِ یا واهِبَ العَطایا یا غافِرَ الخَطایا یا #سُبّوحُ یا قدُوسُ یا رَب المَلائِکهِ وَ الرّوح رَبِِّ اغفِر وَارحَم و تَجاوَز عَما تَعلَمُ اِنَکَ اَنتَ العَلِیُ الاَعظَم ُیا ساتِرَ العُیوُبِ یا #کاشِفَ الکُرُوب یا غافِر الذُنوُبِ یا ذَالجَلالِ وَالاِکرام بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الراحِمینِ ❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6744
6⃣❔ آيا ميدانستيد با استناد به آيات قرآن روزه ماه رمضان ٣ روز است و نه ٣٠ روز ... از تمام اسلامگرايان شيعه و سنى ميخواهيم با استناد به قرآن اثبات كنند روزه ماه رمضان ٣٠ روز است❗️❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6705
7⃣با توجه به این که ماه های #قمری در همه شهر ها یکسان نیست و مثلا در #عربستان یک روز زودتر از ما ماه را می بینند و روزه می گیرند و طبیعتا شب قدرشون هم یک روز زودتر از ما است ❕با این وجود تکلیف چیست یا ما شب قدر را درک نمی کنیم یا اونها و این اختلاف در تمام #جهان است ❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6696
8⃣آیا سخن زیر در #روایات آمده است ؛
❕اگر در حال ختم #قران هستید به جزء 15 که رسید ایه 19 سوره کهف کلمه و#لیتلطف میزان قران است وجای استجابت دعا یعنی در این جا قران به دوکف مساوی تقسیم می شود قران را قطع کنید وشروع به دعا کنید واولین دعا برای #فرج باشد در قران های قدیمی خطی; یا درشت نوشته می شد یا قرمز تا مردم جای استجابت را گم نکنند التماس دعا❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6671
9⃣آیا راست است که در #صدر اسلام ، #نزدیکی کردن با همسر در شب های ماه رمضان و همچنین خوردن و آشامیدن #ممنوع بود ❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6642
🔟ببخشید برخی #تبلیغ می کنند که روزه برای بدن #ضرر دارد و سبب #بیماری می شود ❗️حال اگر چنین باشد تکلیف ما در مورد #روزه چیست❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6624
1⃣1⃣#روحانی مسجد ما می گفت وقتی ماه #رمضان می شود ، شیطان در #غل و #زنجیر قرار می گیرد❕اگر شیطان در غل و زنجیر است پس ما چگونه در این ماه #گناه می کنیم❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6606
2⃣1⃣برخی در کنار روزه داری ، روزه #سکوت هم می گیرند و از اذان صبح تا اذان مغرب #صحبت هم نمی کنند و می گویند روزه سکوت در قرآن آمده که حضرت #مریم می گرفت ❕آیا این عمل و استدلال آنها #صحیح است❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6605
3⃣1⃣مردمی که در مناطق #گرمسیری مثل جنوب ایران و عراق و عربستان وغیره زندگی میکنند چطور در #فصل گرما #تشنگی رو تحمل میکنند ؟ مخصوصا دوران قدیم❗️ آیا خدا یا پیامبر #امتیازی برای اینهایی که در #گرمای بالای ۵۰ درجه روزه میگرفتند با کسانی که در مناطق سردسیر روزه میگرفتند قائل بودند❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6604
4⃣1⃣اهل سنت در #سفر روزه می گیرند و معتقدند روزه در سفر افضل و #خوب است❕آیا از کتب ما و کتب آنها دلیلی بر رد ادعایشان می باشد که باید در سفر #روزه نگرفت❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6595
5⃣1⃣#فلسفه اینکه کسی که عمدا #روزه خواری کند، باید #شصت روزه بگیرد چیست❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6593
6⃣1⃣❓#لطفا به این روایت پاسخ دهید ؛
« محمد بن #الفیض می گوید که از امام #صادق شنیدم که ایشان از #بوییدن گل #نرگس نهی کردند . گفتم جانم به فدایت برای چه نهی کردی ؟ گفت زیرا نرگس #ریحان و گل خوشبو #عجم ها است»
سند :#الکافی ج7 ص506
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6587
7⃣1⃣به نظر شما عمل #کدامیک برتر و بهتر است❕کسی که #روزه می گیرد و در کنار روزه داری به دیگران #ظلم می کند و #چشم چرانی و ...انجام می دهد و کسی که بدون آن که #روزه بگیرد اعمال مذکور را انجام نمی دهد❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6581
8⃣1⃣چرا در ماه #رمضان با کسانی که #علنا روزه خواری می کنند برخورد می شود ❗️مگر افراد #آزادی ندارند❕آیا برای این برخورد کردن مستند روایی وجود دارد❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6577
9⃣1⃣❓اهل #سنت در مساجدشان ابتدا افطار می کنند سپس نماز می خوانند اما در #مساجد ما این مساله بالعکس است ❕آیا بهتر نبود که ما هم چنین می کردیم و با #آرامش بیشتری #نماز می خواندیم ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6571
0⃣2⃣چرا خداوند روزه واجب را در #ماه رمضان قرار داده است ❕چرا مثلا در ماه رجب یا #شعبان یا ذی القعده و ...قرار نداده است❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6569
1⃣2⃣آیا در مورد #سحری خوردن نکته و توصیه ای در منابع روایی ما آمده است❗️❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6560
2⃣2⃣دلیل شیعه برای اینکه روزه تا اذان #مغرب است چیست در حالی که اهل سنت #غروب آفتاب را معیار قرار داده اند و حدودا 20 دقیقه قبل شیعه افطار می کنند❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6558
3⃣2⃣دليل وجوب #روزه گرفتن در چیست❗️❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6551
4⃣2⃣علت اختلاف مراجع در #رویت_هلال در چیست❗️چرا برخی رویت با #تلسکوپ را معتبر نمی دانند و رویت ماه با #چشم_عادی را معتبر می دانند❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6548
5⃣2⃣چرا بانوان هنگام پریود نباید نماز بخوانند وروزه بگیرند یا معتکف شوند؟ مگر این یک مورد طبیعی نیست که خداوند در خلقت زن آفریده است؟ مگر رابطه خدا نباید با بنده اش آنقدر عمیق باشد که هیچ عاملی بین آن فاصله بياندازد؟ یک عامل طبیعی چه موردی دارد که در روند این ارتباطات معنوی خدشه وارد می کند ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3720
6⃣2⃣مطلبی به نقل از صادق هدایت در مورد ماه رمضان در کانال های ضد دین رد و بدل میشود که خواستم بهش جواب بدید « جلوی گرسنه های بیچاره در طول سال هر چقدر غذا بخوری مشکلی نیست اما جلوی روزه دارانی که خودشان خواستند چیزی نخورند نباید چیزی خورد»❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3387
7⃣2⃣بنده وقتی با غیر مسلمانان بحث می کنم از آنان اشکالی میشنوم که می گویند چگونه اسلام یک ایین جهانی است با این که دستورات ان فقط در محیط های ما قابل اجرا است مانند نمازهای پنج گانه و روزه داشتن در نقاط قطب شمال که شب ها و روزهای طولانی دارد ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3234
8⃣2⃣با توجه به اینکه ِکلمه #لیله القدر تنها در دعای مختصره روز بیست و هفتم امده ایا نمیتوان به شب #قدر بودن ان شک کرد❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6735
9⃣2⃣برخی شبکه های #وهابی می گویند در کتب شیعه هم مشروعیت نماز #تراویح اهل سنت ٱمده است آیا چنین چیزی #واقعیت دارد ❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6644
0⃣3⃣آخوند #انگلیسی مسلکی است که می گوید #مراجع بسیاری از احکام است که از #جیب خودشان در آورده اند و روایتی در مورد آن وجود ندارد مانند آنکه می گوید هر گونه #خوردن و #آشامیدن روزه را باطل می کند اگر چه #سهوی باشد اما من از آخوند دیگری شنیدم که خوردن و آشامیدن #سهوی #مبطل روزه نیست❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6643
1⃣3⃣آیا این دعاهایی که بعد از نمازها در ماه رمضان خوانده می شود ( یا علی یا عظیم ...) ( اللهم ادخل علی اهل القبور السرور...) سند دارد چون برخی می گفتند این دعاها بی سند هستند❕و آیا لزومی دارد که این دعاها در جمع خوانده شود❗️آیا بهتر نیست در خلوت و به صورت تنهایی خوانده شود❗️❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6559
2⃣3⃣خواهشمندم بفرمایید چرا زن باید قضای روزه های ماه رمضان که عذر شرعی دارد را بپردازد.آیا دستور خداوند است.زن که هیچ دخالتی در این کار ندارد.خیلیها هستن که قضای ان را نمی دهند.نظر شما چیست❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3184
3⃣3⃣با توجه به آغاز ماه رمضان این سوال برام مطرح است که بسیاری از افراد را می بینم که به سبب بیماری ، #پزشکان او را از گرفتن روزه منع می کنند اما آنها نمی توانند دل از روزه ماه رمضان بکنند و روزه می گیرند ❗️تکلیف این افراد چگونه است ❕آیا اگر روزه نگیرند #ثوابی از ماه رمضان نمی برند ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/8977
4⃣3⃣❔آیا واقعا ما در حق پیامبر و امامان گرفتار #غلو نشدیم❗️آیا این غلو نیست که اونها را همتای خدا قرار داده ایم و می گوییم #دروغ بستن به آنها سبب #باطل شدن #روزه می شود❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6594
5⃣3⃣فلسفه و فوائد روزه داری در چیست ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6549
6⃣3⃣آخوندی می گفت که تریاک کشیدن روزه را باطل نمی کند آیا واقعیت دارد و این قدر دین اسلام به فکر معتادان است ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3368
7⃣3⃣اگر اعمال انسان شب قدر مقدر می شود پس تکلیف اختیار انسان چه می شود ❗️آیا ما مجبور به انجام دادن امور مقدر شده هستیم ❗️❗️
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/3519
8⃣3⃣آیا با سوره قدر و نزول فرشتگان در شب قدر می توان اثبات وجود امام زمان علیه السلام را کرد ❗️❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3520
9⃣3⃣ پاسخ به متنی در مورد شب قدر ؛
❕ «حاجی تا صبح قرآن به سر گرفت و گناهانش بخشیده شد اما کارگر خسته و دل خسته بعد از افطار خوابش برد و گناهان امسالش به گناهان سال قبلش اضافه شد این است اعتقادات مردم سرزمین من »❗️
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/3525
0⃣4⃣چرا شب قدر بین چند شب مخفی است و چندین شب به عنوان شب قدر معرفی شده است ❕فلسفه آن چیست ❗️❗️
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/3600
1⃣4⃣اگر قرآن در شب قدر نازل شده است چگونه می گوییم که قرآن در طول 23 سال نازل شده است ❕❗️
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/6570
2⃣4⃣شب قدر واقعی کدام شب است ❗️❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6701
3⃣4⃣آیا مراسم قرآن به سر گرفتن در شب قدر ، در منابع معتبر آمده است ❗️❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6703
4⃣4⃣آیا امت های گذشته نیز شب قدر داشته اند ❗️برترین اعمال در شب قدر چه اعمالی است ❗️
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/3498
5⃣4⃣یه سری از کسایی که روزه نمیگیرن دلیلشون اینه که اگه روزه داری واسه درک شرایط فقراس پس چرا فقرا هم باید روزه بگیرن و اینکه چرا نباید آب خورد.فقرا آب که میتونن بخورن ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3063
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#مسافرت_در_ماه_رمضان
#پرسش
❔ بعضی ها برای فرار از روزه ماه رمضان به مسافرت #الکی میرند تا روزه نگیرند آیا این یک نوع فریب کاری نیست ❗️ آیا چنین مسافرتی جایز است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما فرار کردن از روزه داری به واسطه سفری غیر ضروری امری مذموم و #ناپسند تلقی شده است که شایسته مومنین است نسبت به آن توجه ویژه کنند .
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« زمانی که ماه رمضان وارد می شود ، برای خداوند در آن شرطی است که می فرماید هر کس از شما که ماه رمضان را درک کند باید روزه بگیرد ( بقره 185) بنابراین شایسته نیست که مسلمان وقتی ماه رمضان شود به سفر رود ، مگر آن که سفرش برای به جا آوردن حج یا عمره یا به خاطر مالی باشد که خوف تلفش را دارد و یا برای کمک به برادرش باشد که در معرض #هلاکت است ...»
📚التهذیب ج 4 ص 216
👌 و فرمود ؛
« #کراهت دارد کسی که ماه رمضان را درک کند ، مسافرت کند مگر آنکه ناچار باشد و برای اموری سفر کند که چاره ای جز انجام آنها ندارد »
📚مستدرک الوسائل ج 7 ص 377
👌در رساله مراجع #تقلید نیز چنین آمده است ؛
« مسافرت در ماه رمضان ( جهت عذری ) اشکال ندارد ، ولی اگر برای فرار از روزه باشد #مکروه است »
📚توضیح المسائل مراجع ، بنی هاشم ، ج 1 ص 951
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#بگویید_ماه_رمضان
#پرسش
❔کسی می گفت که نباید جمله ماه رمضان را خلاصه کرد و بگوییم رمضان آمد یا رمضان تمام شد ❕اگر اینطور بگیم گناهکاریم آیا #واقعیت دارد ❕
💠#پاسخ💠
👌احترام و عظمت ماه شریف و با برکت رمضان به قدری است که در روایات ما تاکید شده است که حتما باید از این ماه به عنوان « شهر رمضان » ، « ماه رمضان » یاد شود و حذف جمله « ماه » و گفتن « رمضان » به تنهایی ناپسند شمرده شده است که #مستحب است اگر کسی ماه رمضان را رمضان به تنهایی ادا کند ، کفاره بدهد .
❕امیر مومنان علیه السلام فرمود ؛
« نگویید رمضان ، بلکه بگویید #ماه رمضان زیرا شما از حقیقت این ماه اطلاع ندارید »
📚الکافی ج 4 ص 69
🔸راوی می گوید نزد امام باقر علیه السلام بودیم و می گفتیم رمضان ( آمد و رفت ) ، #امام علیه السلام فرمود ؛
« نگویید این رمضان ، رمضان آمد ، رمضان رفت ، زیرا رمضان از اسماء خداوند است ... بلکه بگویید ماه رمضان چرا که آن ماهی است که قرآن در آن ماه نازل شده است »
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 319
🔷علی علیه السلام فرمود ؛
« نگویید رمضان ( بلکه بگویید ماه رمضان ) هر کس رمضان را به تنهایی بگوید شایسته است که به عنوان #کفاره صدقه دهد و روزه بگیرد ، بگویید ماه رمضان چنان که خداوند در قرآن گفته است « شهر رمضان » ( ماه رمضان )»
📚همان مدرک ص 320 _ مستدرک الوسائل ج 7 ص 438
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#تنبیه_بردگان
#پرسش
❔این که در روایاتی آمده که امام سجاد در ماه رمضان بردگان خودش را نمی زد یعنی چه ❗️برده #ضعیف زدن داره که امام سجاد به خاطر ماه رمضان اونها را نمی زد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌دستور به حسن معاشرت با بردگان از دستورات موکد و اساسی اسلام است تا جایی که پیامبر #گرامی فرمود ؛
« جبرئیل پیوسته سفارش ( حسن معاشرت ) با بردگان را به من می کرد »
📚الفقیه ج 4 ص 13
👌و فرمود ؛
« از هر چه #خودتان می خورید و می پوشید ، بردگان را هم بخورانید و بپوشانید »
📚امالی طوسی ج 2 ص 18
👌علی علیه السلام فرمود ؛
« آخرین چیزی که از پیامبر در هنگام وفاتش شنیدم این بود که گفت شما را وصیت می کند به حسن #رفتار با یتیم و برده »
📚مستدرک الوسائل ج 15 ص 456
👌و فرمود ؛
« از خدا بترسید ، از خدا بترسید در مورد زنان و بردگان زیرا آخرین سخنان پیامبر شما مربوط به حسن رفتار با زنان و #بردگان بود »
📚الکافی ج 7 ص 49
❕پیامبر گرامی و امامان بزرگوار علیهم السلام بر اساس این تعالیم ، بهترین رفتار ها را با بردگان #اعمال می کردند به گونه ای که همگان حسن رفتار با بردگان را از آنها می آموختند ؛
📚وسائل الشیعه ج 23 ص 9 باب 1 _ بحار الانوار ج 63 ص 413
❕حال آنچه مورد #سوال قرار گرفته است روایتی در مورد امام سجاد علیه السلام است که آمده است ؛
« زمانی که ماه رمضان می شد امام سجاد علیه السلام بردگان و کنیزان خود را نمی زد ، بلکه #جنایات و جرم های آن ها را می نوشت و در آخرین شب ماه رمضان از جنایات آنها می گذشت و می گفت بروید شما را عفو کردم و آزادتان کردم ...»
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 318
❕بی شک زدن بدون دلیل و #منطق بردگان امری ناپسند است ، اما اگر بردگان جنایاتی به بار بیاورند که شایسته حد و تعزیر باشد ، زدن و تنبیه آنها نه تنها ناپسند نیست ، بلکه برای ادب کردن آنها لازم و #ضروری است .
👌روایاتی که در مورد تنبیه بردگان توسط امامان نقل شده است ناظر به همین مطلب است که بردگان گناهان و جنایاتی مرتکب می شدند که شایسته حد یا تعزیر بودند و امامان نیز حسب وظیفه #شرعی آنها را تنبیه می کردند .
❕اما از آنجایی که امامان به حسب مصالح و شرایط اجازه بخشیدن حد و تعزیر را بر #گناهکاران دارا هستند ؛
📚وسائل الشیعه ج 28 ص 40 باب 18
👌امام سجاد علیه السلام به خاطر شرافت و فضیلت ماه رمضان بردگانی را که جنایت و جرم می کردند و شایسته تنبیه بودند را مورد #عفو و بخشش قرار می داد .
❕بنابراین آنچه مذموم است تنبیه کردن بی حساب و کتاب بردگان است اما تنبیه کردن و جاری کردن حدود الهی و تعزیرات بر بردگانی که جرم و جنایت می کنند به هیچ عنوان ناپسند تلقی نمی شود .
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#ثواب_روزه_فقراء
#پرسش
❔نظرتون در مورد این متن چیست ❕
❗️ماه رمضون شروع شد . دختر #فقیر به باباش میگوید بابایی خیلی خوشحالم که ماه رمضون شروع شد آخه دیگه گشنگیمون ثواب داره ❕❕
💠#پاسخ💠
👌اسلام تنها ناظر به زندگى جاويدان آخرت نيست بلكه به زندگى آبرومند اين دنيا نيز كه مقدمه اى براى آن است #اهتمام فوق العاده اى دارد، مسئله فقرزدايى را يكى از مهمترين دستورات خود قرار داده و همه را به سعى و كوشش و كسب و كار دستور مى دهد و جوان بى كار را بى منزلت مى شمرد و اداى حق كارگران و كارمندان را از مهمترين واجبات مى داند، بلكه كار را از مهمترين عبادات قلمداد مى كند .
📚پیام امام امیر المومنین ج 13 ص 332
👌تذکر اسلام به این مساله تا آنجا است كه توجه به #معيشت و زندگى مادى را كفاره مهمترين گناهان ذكر مى كند، چنانكه در حديثى از رسول خدا مى خوانيم ؛
« بعضى از گناهان است كه نماز و صدقه و زكات هم نمى تواند آن را جبران كند. عرض داشتند اى رسول خدا! پس چه چيز آن را جبران مى كند؟ فرمود: به فكر معيشت و زندگى بودن و براى آن تلاش كردن».
📚بحار الانوار ج 70 ص 157
👌و یا امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« هیچ خیری نیست در کسی که جمع مال از #حلال را دوست ندارد تا به آن وسیله آبروی خود را حفظ کند و دینش را ادا کند »
📚بحار الانوار ج100 ص8
👌و فرمود ؛
« جمع کردن مال حلال را ترک مکن زیرا دنیا یاور تو بر دینت می باشد »
📚امالی طوسی ج 1 ص 195
👌و فرمود ؛ « عبادت هفتاد جزء دارد که برترین آن کسب و کار برای بدست آوردن روزی حلال است »
📚معانی الاخبار ص366
👌امام کاظم علیه السلام نیز فرمود ؛
« هر کس با کسب و تلاش به دنبال به دست آوردن #روزی حلال باشد مانند مجاهد در راه خدا است »
📚الکافی ج5 ص78
❕از سوی دیگر افرادی هستند که کسب و کار شایسته را ترک نمی کنند ، اما درآمدی که کسب می کنند #بسیار ناچیز است که کفاف هزینه زندگی آنها را نمی دهد ، و بسیاری از نیازهای آنان بدون پاسخ می ماند ، چنین افرادی که به اصطلاح فقیر و نادار نامیده می شوند ، اگر بر این وضیعیت خود صبر پیشه کنند و ناشکری نکنند و همانند برخی افراد #فقير نباشند که كلمات كفرآميز بر زبان جارى مى كنند و هنگامى كه زن و فرزند خود را گرسنه مى بينند دست به هر كارى مى زنند، قوانين اجتماعى را مى شكنند، آداب و اخلاق انسانى را به فراموشى مى سپارند و براى رفع فقر خود هر كارى را مجاز مى شمارند ، اگر این نکات را رعایت کنند ، نزد خداوند پاداش #فراوانی دارند .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« هرکس فقیر باشد و فقر خود را از ( نا اهلان ) بپوشاند ، خداوند پاداش روزه داران شب زنده دار را به او می دهد »
📚الکافی ج 2 ص 260
👌و فرمود ؛
« فقرای مومنین چهل سال زودتر از اغنیاء آنها وارد بهشت می شوند »
📚الکافی ج 2 ص 260
👌و فرمود ؛
« چون روز قيامت شود، خداوند به #منادى فرمان مى دهد تا ندا دهد تهيدستان كجايند؟ ... سپس به آنان مى فرمايد: « ( وارد بهشت شوید ) و بنگريد و چهره هاى مردم را وارسى كنيد. پس هر كه به شما نيكى كرده است، دستش را گرفته، وارد بهشتش كنيد».
📚بحار الانوار ج 69 ص 24
👌بنابراین فقراء به خاطر صبر بر فقری که از ناحیه شرایط اجتماعی بر آنها تحمیل شده است ، دارای مقامی ارجمند بوده و ثوابی بزرگ نزد خداوند دارند .
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#مستند_امساک_روزه
#پرسش
❔کجای قرآن آمده است که وقتی روزه ایم نباید چیزی بخوریم یا بیاشامیم ❗️برخی میگویند روزه داری در زمان پیامبر این طور بود که فرد روزه دار از صبح تا شام گناه و معصیت نمی کرد و #امساک داشت و روزه به خوردن و آشامیدن ارتباطی نداشت❗️
💠#پاسخ💠
👌امساک از خوردن و آشامیدن در هنگام روزه مورد تاکید قرآن قرار گرفته و می فرماید ؛
« كُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الْأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّيامَ إِلَى اللَّيْلِ » « بخوريد و بياشاميد تا رشته سپيد صبح از رشته سياه (شب) براى شما آشكار گردد، سپس روزه را تا #شب تكميل كنيد »
🔰بقره 187
👌بر اساس آیه شریفه مسلمانان در ماه رمضان حق داشتند در تمام طول شب از خوردنيها و نوشيدنيها استفاده كنند، اما به هنگام طلوع سپيده صبح امساك نمايند.
، سپس روزه را تا شب تكميل كنيد" (ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّيامَ إِلَى اللَّيْلِ). اين جمله تاكيدى است بر ممنوع بودن خوردن و نوشيدن و آميزش #جنسى در روزها براى روزه داران، و نيز نشان دهنده آغاز و انجام روزه است كه از طلوع فجر شروع و به شب ختم مى شود.
📚تفسیر نمونه ج 1 ص 651
👌 مساله امساک از اکل و شرب در حال روزه ، در روایات اسلامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است .
❕امام علی علیه السلام فرمود ؛
« حدود روزه چهار چیز است ؛ اولین آنها #اجتناب از خوردن و آشامیدن، دوم اجتناب از جماع کردن و سوم اجتناب از قی کردن عمدی و چهارم اجتناب از سر زیر آب کردن ...»
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 32
❕امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« روزه عبارت است از امساک از غذا خوردن و آشامیدن ، اگرچه شایسته انسان است که زبانش را از لغو و باطل #حفظ کند چه در ماه رمضان و چه در غیر آن »
📚التهذیب ج 4 ص 189
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#فلسفه_افطاری_دادن
#پرسش
❔فلسفه افطاری دادن در ماه رمضان خصوصا در مساجد چیه ❗️به نظرتون زننده نیست که #جمعیتی بعد نماز بریزن رو سفره ها و شروع کنن به غذا خوردن ❕واقعا چه معنایی دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌از جمله آداب و سنت های موکد ماه مبارک رمضان ، افطاری دادن به روزه داران است ، این مساله به قدری اهمیت دارد که پیامبر گرامی فرمود ؛
« كسى كه روزه دارى را افطار دهد، براى او #پاداشى مثل اوست، جز اين كه چيزى از اجر روزه دار، كم نمى شود.»
📚التهذیب ج 4 ص 201
👌و فرمود ؛
« هر كس مؤمنى را در ماه رمضان افطارى دهد، پاداش كارش [پاداشى برابر با پاداش] آزاد كردن بنده و [نيز] آمرزش گناهان گذشته اوست. پس اگر بجز جرع هاى شير يا جرع هاى آب گوارا و خرما به روزه دارى افطارى ندهد و بيش از اين هم نتواند، خداوندْ همان #پاداش را به او مى دهد. »
📚بحار الانوار ج 96 ص 316
👌و فرمود ؛
« افطارى دادنت به برادر مسلمانت و خوشحال كردن او، پاداشى #بزرگتر از روزه دارى تو دارند. »
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 141
👌و در نقل دیگری فرمود ؛
«هر كس در ماه رمضان، از درآمد حلالْ به روزه دارى افطارى دهد، در همه شبهاى رمضان، فرشتگان بر او درود مى فرستند و شب عيد فطر جبرئيل با او دست مى دهد و هر كس كه #جبرئيل با او دست دهد، اشكش زياد و دلش نازك مى شود».
🔰مردى گفت: اى پيامبر خدا! اگر كسى آن را نداشت؟ فرمود: «يك لقمه نان». گفت: اگر آن را هم نداشت؟ فرمود: «يك مشت غذا». گفت: اگر آن را هم نداشت؟ فرمود: «جرعه اى شير». گفت: اگر آن را هم نداشت؟ فرمود: «يك جرعه آب».
📚کنزالعمال ج 8 ص 459
❕این #مضمون در روایات متعدد دیگری نیز وارد شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 138 باب 3
👌فلسفه آن نیز روشن است ، زیرا افطاری دادن نوعی کمک و احسان و صدقه به #نیازمندان تلقی می شود و از سوی دیگر ، روزه داران به سبب ضعفی که از روزه داری برای آنها ایجاد شده است ، ممکن است توانایی تهیه و فراهم سازی خوراک جهت #افطار را نداشته باشند که افطاری دادن به آنها نوعی کمک و احسان فی سبیل الله برای آنها محسوب می شود و از سوی دیگر این اجتماعات و افطاری دادن های #جمعی بر انسجام و نزدیکی مسلمین می افزاید که موجب خشنودی خداوند است و از سوی ،چهارم افطاری دادن به بستگان و ارحام یکی از مصادیق صله رحم و ارتباط اقارب است که مورد تاکید اسلام است .
❕البته توجه به این نکته #عرفانی که در کتاب المراقبات آمده است نسبت به مساله افطاری لازم است ؛
« از مهمترين كارهاى اين ماه، افطارى دادن به روزه داران است. پاداش آن را در خطبه پيامبر شنيده اى. مهمتر، آن است كه در اين كار، نيّت خالص و مؤدّب شدن به ادب الهى باشد و اين كه انگيزه آن جز به دست آوردن #رضاى خدا نباشد، نه ابراز شرافت دنيا و نه شرافت آخرت، نه تقليد و نه رسم و عادت.
👌بايد بكوشد تا عمل خود را از اين هدفها خالص سازد و آن را با برخى آزمونها بيازمايد و از فريبكارى هواى نفْس و شيطان، خاطرجمع نباشد و هم در اصل افطارى دادن، هم در تعيين كسانى كه به آنان افطارى مى دهد (مؤمنان)، هم در نوع غذا و هم در كيفيّت برخورد با ميهمانش، از خداوند مدد بجويد؛ چرا كه همه اينها با اهداف #مختلف، كيفيّتهاى متفاوت مى يابند. بيداردلان، راههاى ورود شيطان را در اين موارد مى شناسند و از آنچه موافق دستور شيطان است، پرهيز مى كنند و پيرو چيزى مى شوند كه موافق فرمان و رضايتِ مالك دين و دنيايشان است. در نتيجه به پذيرش الهى نايل مى شوند و از پاداشهاى او بيش از حدّ آرزوهايشان برخوردار مى گردند.
👌همچنين درباره قبول دعوت ديگرى براى افطار، در اخلاص نيّتش بكوشد؛ چون گاه كسى كه با اخلاص، دعوت مؤمنى را مى پذيرد و در مجلس و افطار او حاضر مىشود، بهره اى مى برد كه با #عبادتِ دراز مدّت، به آن نمى رسد. از اين رو، همّت اولياى خدا بر خالص سازى كارها بوده است، نه زياد بودن آنها. و اين، عبرت گرفتن از كار آدم و ابليس است؛ چرا كه عبادت هزاران ساله آن خبيث، رد شد و يك بار توبه خالصانه آدم، پذيرفته گشت و مايه برگزيدگى اش شد »
📚المراقبات ، آیه الله میرزا جواد ملکی تبریزی ، ص 139
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#قسم_به_کشتی
#پرسش
❔در دیدار با یکی از دوستانم به او گفتم، ایا اگر کسی به تو بگوید قسم به هواپیما، یا قسم به دوچرخه و یا قسم به کشتی، آیا بواسطه این قسم تو کلام او را می پذیری؟ با تعجب به من نگاه کرد و گفت : دیوانه شده ای؟ مسلما که باور نخواهم کرد! به او گفتم، قرآن در سوره ذاریات آیه سوم به کشتی قسم خورده است، چه دلیلی دارد که بواسطه این قسم، خزعبلات او را پذیرفت؟ با تعجب به صفحه آیات مربوطه نگاه کرد و ایات را خواند سپس بعد دقایقی گفت : من تاکنون قرآن را نخوانده بودم و نمی دانستم چنین سخنان #باطلی در آن است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌خداوند در سوره ذاریات می فرماید ؛
«وَ الذَّارِياتِ ذَرْواً ، فَالْحامِلاتِ وِقْراً ،فَالْجارِياتِ يُسْراً ، فَالْمُقَسِّماتِ أَمْراً ،
إِنَّما تُوعَدُونَ لَصادِقٌ ،وَ إِنَّ الدِّينَ لَواقِع »
« سوگند به بادهايى كه ابرها را به حركت در مى آورند (و گرد و غبار و بذرهاى گياهان را). و سپس سوگند به ابرهايى كه بار سنگينى (از باران) با خود حمل مى كنند. و سپس سوگند به #كشتيهايى كه به آسانى به حركت در مى آيند. و سوگند به فرشتگانى كه كارها را تقسيم مى كنند. (آرى سوگند به همه اينها) كه آنچه به شما وعده داده شده است قطعا راست است. و بدون شك جزاى اعمال واقع شدنى است. » ( ذاریات 1_6)
❕حضرت امير عليه السلام مشغول سخنرانى بود. ابن كوّاء خطاب به حضرت عرض كرد ، آيات اوّليه سوره ذاريات و سوگندهاى آن براى ما حل نشده است. لطفاً تفسير آن را بيان فرماييد.
👌حضرت فرمودند منظور از «ذاريات» بادهايى است كه حركت مى كند، و ابرها را در آسمان مى گستراند، و هر قطعه ابرى را به جايى مى برد كه مأمور باريدن در آنجاست. يا بادهايى كه دانه هاى گياهان را به نقاط مختلف زمين مى برد تا در آنجا برويد.
👌و امّا «حاملات» ابرهايى هستند كه هزاران تن آب را حمل مى كنند. اگر خوب دقت كنيد خداوند قادر درياهاى متعدّدى را در قالب ابرها بر بالاى سر ما بصورت معلّق در بين زمين و آسمان نگه داشته است. ابرها #درياهايى از آب هستند كه مأموريّت سيراب كردن نهرها، استخرها، جويبارها، چشمه ها، چاه هاى عميق و نيمه عميق و صحراهاى خشك و سوزان و درختان و جنگلها و گياهان و حيوانات را بر عهده دارند، بر هر كجا كه خداوند به آنها مأموريّت دهد دانه دانه و به نرمى فرو مى ريزند.
👌 «جاريات» كشتى هايى هستند كه براحتى در درياها حركت مى كنند. جاريات جمع جاريه است، و يكى از معانى جاريه كشتى است، همانگونه كه «جوار» در آيه شريفه «وَلَهُ الْجَوَارِ الْمُنْشَاتُ فِى الْبَحْرِ كَالْأَعْلَامِ» نيز جمع جاريه به معناى كشتى است.
👌«مقسمات» #فرشتگان پروردگارند كه كارها را بين خود تقسيم مى كنند، و طبق برنامه ريزى دقيق و حساب شده وظايف خويش را به نحو احسن انجام مى دهند.
📚تفسیر فخر رازی ج 28 ص 195
❕طبق تفسير حضرت على عليه السلام، خداوند متعال به ابر و باد و كشتى و فرشتگان كه قدر مشترك بين همه آنها خدمت به جامعه بشرى است، قسم ياد كرده است.
👌 ابر و باد و مه و خورشيد و فلك در كارند تا تو نانى به كف آرى و به غفلت نخورى
همه از بهر تو سرگشته و فرمانبردار شرط انصاف نباشد كه تو فرمان نبرى
📚سوگند های پر بار قرآن ص 185
👌یکی از فلسفه های قسم های خداوند بیان اهمیت و ارزش موجوداتی است که به آنها #سوگند یاد کرده است .
❕قسم خوردن خداوند به موجودات با عظمتی همچون خورشید و ماه و روز و شب و بنای رفیع آسمان ،زمین پهناور ،جان آدمی و ... از این جهت است که با تفکر و اندیشه پیرامون این نعمت های بزرگ الهی معرفت انسان به پرودگار بیشتر و عشقش به او سوزان تر و اطاعت و پیرویش از او عمیق تر گردد.
👌در حقیقت قسمهای قرآنی از این زاویه کلید علوم و دانشهاست چرا که سبب بسیج اندیشه های متفکر و #اندیشمند پیرامون موجوداتی می شود که خداوند به آنها قسم خورده است و از این رهگذر رازهای مهم و مطالب تازه و دانشهای جدید برای انسان کشف می شود.
📚تفسیر نمونه ج19 ص6
👌مثلا در آیات فوق به باد و باران و کشتی قسم یاد شده است تا مخلوقات را متوجه #تفکر کردن دراین نعمات الهی و آیات او کند . بادها كه عامل حركت كشتى ها و ابرها كه مايه ى بركت زمين هستند، در اين آيات مورد سوگند خداوند واقع شده اند.
❕حيات بشر، #حيوانات و گياهان در گرو باران است و بادها در جابجا نمودن ابرها، تعديل هوا و لقاح گياهان نقش مهمى دارند.
👌نقش كشتى در زندگى گذشته وحال بشر بر كسى پوشيده نيست. وسيعترين، ارزانترين و كم حادثه ترين راهها، راههاى دريايى و سفر با كشتى است. زمانى نقش آن معلوم مى شود كه چند روزى كشتى هاى جهان متوقّف شوند. این خداوند است که با قدرت #لایزال خویش دریا را مسخر انسان کرده است تا با کشتی بر روی آن رفت و آمد کند .
📚تفسیر نور ج 9 ص 140
ادامه پاسخ 👇
#ادامه_ پاسخ👇
❕اساسا حرکت کشتی بر دریاها و اقیانوس ها معلول چند #نظام است ؛
1⃣نخست بادهاى منظمى كه در سطح اقيانوسها مى وزد اعم از وزشهاى سراسرى كه به طور مداوم از قطب شمال و جنوب زمين به سوى خط استواء و از خط استواء به سوى قطب شمال و جنوب در حركتند و بنام" آليزه" و" كنتر آليزه" معروفند، يا وزشهاى منطقه اى كه تحت برنامه هاى معينى حركت مى کنند و به كشتيها امكان مى دهند، از اين نيروى فراوان و رايگان طبيعى بهره گيرند و به سوى مقصد پيش روند .
2⃣همچنين خاصيت طبيعى چوب يا فشار #مخصوصى كه از ناحيه آب به اجسام وارد مى شود و آنها را بر سطح آب، شناور مى سازد .
3⃣همچنين خاصيت تغييرناپذير دو قطب مغناطيسى زمين، كه عقربه هاى قطب نماها را تنظيم مى كند .
4⃣ و يا نظام ستارگان آسمان كه راه #مقصد را به انسان نشان مى دهند، آرى تا همه اين نظامها دست بدست هم ندهند، استفاده از كشتيها با آن فوائد سرشارشان امكانپذير نيست و در نتيجه آيتى است براى ذات پاك او .
👌خداوند با قسم خوردن به کشتی و سایر نعمات های خویش همگان را دعوت به تامل و تحقیق در این آیات الهی ، می کند تا به معرفت و قدرت لایزال الهی برسند .
📚تفسیر نمونه ج 1 ص 561
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#ازدواج_همزمان_با_دو_خواهر
#پرسش
❔با توجه به اینکه احکام شریعت همگی براساس فطرت بشر است، چرا جمع اختین در قبل از اسلام حتی در مورد #پیامبران حلال بوده ولی در اسلام حرام شده است؟ آیا تغییر فطری رخ داده یا قدما در حد و اندازه اجرای احکام اسلام نبوده اند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که ازدواج همزمان با دو خواهر در اسلام حرام بوده به گونه ای که #خداوند می فرماید ؛
« (نيز حرام است بر شما) اينكه جمع ميان دو خواهر كنيد مگر آنچه در گذشته واقع شده خداوند آمرزنده و مهربان است » ( نساء 23)
❕معنای این که خداوند می فرماید براى شما جمع در ميان دو خواهر ممنوع است این است که ازدواج با دو خواهر در زمان واحد #مجاز نيست، بنا بر اين اگر با دو خواهر يا بيشتر در زمانهاى مختلف و بعد از جدايى از خواهر قبلى انجام گيرد، مانعى ندارد و از آنجا كه در زمان جاهليت جمع ميان دو خواهر رائج بود، و افرادى مرتكب چنين ازدواجهايى شده بودند قرآن بعد از جمله فوق مى گويد:" إِلَّا ما قَدْ سَلَفَ" يعنى اين حكم (همانند احكام ديگر) عطف به گذشته نمى شود، و كسانى كه قبل از نزول اين قانون، چنين ازدواجى انجام داده اند كيفر و مجازاتى ندارند، اگر چه اكنون بايد يكى از آن دو را انتخاب كرد، و ديگرى را رها كنند.
❕رمز اينكه اسلام از چنين ازدواجى #جلوگيرى كرده شايد اين باشد، كه دو خواهر به حكم نسب و پيوند طبيعى نسبت به يكديگر علاقه شديد دارند، ولى به هنگامى كه رقيب هم شوند طبعا نمى توانند آن علاقه سابق را حفظ كنند، و به اين ترتيب يك نوع تضاد عاطفى در وجود آنها پيدا مى شود، كه براى زندگى آنها زيانبار است، زيرا دائما انگيزه #محبت و انگيزه رقابت در وجود آنها در حال كشمكش و مبارزه اند.
📚تفسیر نمونه ج 3 ص 331
👌از برخی روایات استفاده می شود که مساله حرمت ازدواج همزمان با دو خواهر اختصاص به اسلام دارد و چنین ازدواجی در ادیان #سابق جایز بوده است .
🔹راوی می گوید محضر امام کاظم علیه السلام عرض كردم چرا مرد نمى تواند بين دو خواهر جمع كرده و با هر دو ازدواج كند؟
👌حضرت فرمودند براى حفظ اسلام چه آنكه سائر اديان آن را #تجويز مى كنند.
📚علل الشرائع ج 2 ص 498
❕در نقل دیگری از امام رضا علیه السلام آمده است ؛
« یعقوب بن اسحاق همزمان با دو خواهر به نام های حبار و راحیل ازدواج کرد ، پس از آن این نوع ازدواج در اسلام #حرام شد »
📚عیون الاخبار ج 1 ص 242
👌بی شک آیین اسلام است که آیینی جامع و کامل تلقی می شود و همان آیین حنیفی است که تمام تعالیم آن مطابق فطرت بشری بوده و هیچ حکم خلاف فطرتی در آن نیست ( روم 30) ، اما آیین و ادیان گذشته ، آیینی موقتی و ناقص بوده اند که برای آماده سازی #تدریجی مردم برای دریافت آیین کامل نازل می شدند ، که طبیعتا گنجایش پذیرش تمام قوانین الهی را نداشته اند ، لذا اسلام به عنوان آخرین آیین ، کامل کننده تمام شرایع قبل از خود است که در مواردی یا احکام شرایع گذشته را #منسوخ کرده و یا تکمیل می کند ، با توجه به این نکته چرایی جواز جمع کردن بین دو خواهر در شرایع گذشته و #ممنوعیت آن در اسلام روشن می شود .
👌در گذشته بیشتر در مورد ناقص بودن ادیان گذشته بحث کرده ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6329
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#سی_روزه_بودن_رمضان
#پرسش
❔این که در روایاتی آمده است که ماه رمضان همیشه سی روزه است چه #معنایی دارد ❗️چرا رهبری و مراجع گاها به این روایات توجه نداشته و رمضان را بیست و نه روزه محسوب می کنند ❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که ماه رمضان از ماه های قمری است که معیار و ملاک در آن رویت ماه است ، گاهی هلال ماه رمضان بیست و نه روزه است و گاهی تا سی روز ادامه پیدا می کند و این سخن در باره سایر ماههای قمری نیز ثابت است ، بنابراین چنین نیست که یک ماه #همیشه سی روزه باشد و ماه دیگر همیشه بیست و نه روزه باشد ، لذا در روایات ملاک برای روزه داری و پایان آن رویت هلال ماه معرفی شده است .
❕امام صادق علیه السلام فرمود:
« زمانی که #هلال ماه را دیدی #روزه بگیر و زمانی که هلال ماه را دیدی #افطار کن»
📚الکافی ج4 ص76 _ التهذیب ج4 ص156_ الفقیه ج2 ص123
👌در روایات #فراوانی نیز به این نکته اشاره شده است که ماه رمضان می تواند بیست و نه روزه و یا سی روزه باشد .
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« ماه رمضان مانند سایر ماه های ( قمری ) است که همانند آنها نقصان هم می پذیرد ( و بیست و نه روزه می شود )»
📚التهذیب ج 4 ص 160
👌و فرمود ؛
« روزه ماه رمضان با رویت #هلال است ، و با ظن ثابت نمی شود ، گاهی ماه رمضان بیست و نه روزه است و گاهی سی روزه است ، این ماه همانند سایر ماه های قمری گاهی کامل است و گاهی ناقص و فرقی بین آنها نیست »
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 263
❕راوی می گوید از امام صادق علیه السلام سوال کردم که آیا ماه رمضان همیشه تام و کامل و سی روزه است و از آن #کمتر نمی شود ؟
🔹امام پاسخ داد ؛
« خیر ، این ماه همانند سایر ماه ها است که گاهی ناقص و گاهی کامل است »
📚التهذیب ج 4 ص 166
👌در مقابل این نقل مشهور و متعدد ، نقل های دیگری است که می گوید ماه رمضان همیشه #سی روزه است و از آن کمتر نمی شود ، چنان که در نقلی از امام صادق علیه السلام آمده است ؛
« ماه رمضان همیشه سی روزه است و از آن کمتر نمی شود »
📚الاستبصار ج 2 ص 65
👌یا در نقل دیگری آمده است ؛
« ماه رمضان از زمانی که خداوند آسمان ها و زمین را خلق کرده است از سی روز و شب #کمتر نشده است »
📚التهذیب ج 4 ص 168
👌شیخ حر #عاملی در مقام پاسخ به روایاتی که می گوید همیشه ماه رمضان سی روزه است می نویسد ؛
« این احادیث باید تاویل برده شود چرا که شیخ طوسی و دیگران این احادیث را تضعیف کرده و تصریح کرده اند که این احادیث در مخالفت با قرآن و احادیث متواتره و اجماع #امامیه است »
👌آنگاه شیخ حر عاملی دوازده پاسخ ارائه می کند که پاسخ برگزیده به نظر ما #این است که می فرماید ؛
« این روایات حمل بر #تقیه می شود ، شیخ مفید در رساله ای که در مورد عمل کردن بر اساس رویت هلال نوشته است آورده است که کسانی از غلات و گروهی از اهل سنت معتقدند که ماه رمضان از سی روز کمتر نمی شود ، امامان از روی تقیه مطابق با مذهب آنان ، روایات فوق را ایراد کردند چرا که قائلین به این عقیده در مجالس امام #حاضر می شدند تا اگر امام بر خلاف آنها رایی داشته باشد امام را تحت فشار قرار دهند ، امام از روی حکمت و مصلحت و به خاطر تقیه و حفظ جان خود و شیعیان مطابق مذهب آنها سخنانی را در مورد سی روزه بودن رمضان ایراد کردند »
📚الفوائد الطوسیه ص 382
#پرسمان_اعتقادی
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman