👌ادامه 👇
❕مستند اصلی این بزرگواران ، سخن شارح صحیح مسلم ، نووی در تهذیب الاسماء است که می گوید ؛
« سخن در دو خواهر عایشه است ... در اسماء الرجال در باب چهارم گذشت ، این دو خواهر ،اسماء دختر ابوبکر و ام کلثوم دختر ابوبکر هستند ، و همین ام کلثوم است که عمر با او ازدواج کرده است »
📚تهذیب الاسماء و اللغات ، ص 507
❕در حالی که نووی ، اگر چه گفته است که عمر با ام کلثوم دختر ابوبکر ازدواج کرده است ، چند صفحه قبل تر می گوید ، عمر با ام کلثوم دختر علی علیه السلام هم ازدواج کرده است ؛ « ام کلثوم بنت علی بن ابی طالب ...و هی بنت فاطمه رضی الله عنها ... تزوجها عمر بن خطاب ...»
📚همان منبع ص 503
❕بنابراین استدلال به قول نووی ، مشکلی را نمی تواند حل کند .
👌استاد سبحانی هم می نویسد ؛
« برخى از نويسندگان معتقدند امّ كلثومى كه به تزويج خليفه درآمد، ربيبه امام على (عليه السَّلام) بود، نه دختر صلبى او، زيرا اسماء بنت عميس پس از درگذشت جعفر بن ابى طالب، با ابوبكر ازدواج كرد و از اين ازدواج دخترى به نام امّ كلثوم متولد شد. پس از درگذشت خليفه نخست، اسماء با على (عليه السَّلام) ازدواج كرد و دختر خود را به عنوان ربيبه به خانه امام آورد، سپس همين ربيبه به عقد عمر بن خطاب درآمد.
❕اين نظريه چندان استوار نيست، زيرا صحيح است كه ابوبكر دخترى به نام امّ كلثوم داشت، ولى مادر او «حبيبه» دختر يكى از انصار، به نام زيد بن خارجه بود. امّ كلثوم دختر ابى بكر را طلحة بن عبيداللّه تزويج كرد و از او فرزندانى به نام هاى محمد و زكريا و عايشه به دنيا آمدند. پس از كشته شدن طلحه، عبدالرحمن بن عبداللّه وى را تزويج كرد.
🔸خلاصه اين كه اسماء بنت عميس با ازدواج با ابى بكر، جز يك فرزند به نام «محمد» به دنيا نياورد، بنابراين نمى توان گفت امّ كلثوم مورد گفتگو، دختر اسماء بنت عميس است، زيرا اصلًا اسماء دخترى از ابى بكر نداشت و امّ كلثوم كه دختر
ابى بكر بود، از مادرى به نام «قتيله» متولد شده و او هم با طلحة بن عبيداللّه (نه عمر ابن خطاب) ازدواج نمود. ( اسد الغابه ج 5 ص 395)»
📚راهنمای حقیقت ص 615
👌ما در گذشته بر اساس نصوص روایات و تصریحات بزرگان شیعه ، معتقد شدیم که ازدواج مذکور ، با تهدید و ارعاب صورت گرفته و هیچ گونه فضیلتی را برای عمر ثابت نمی کند ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/5339
👌انگيزه ظاهرى خليفه براى ازدواج، حديثى بود كه از پيامبر نقل مى كرد ؛
«هر نوع پيوند نسبى و سببى روز قيامت از هم گسسته مى شود، جز پيوند با من از طريق نسب يا سبب».
👌آنگاه خليفه افزود: من با پيامبر مدّت ها زندگى كرده ام، مى خواهم اين كار انجام بگيرد. ولى در باطن انگيزه ديگرى در كار بود و آن اين كه از اين طريق مى خواست بر اعمال گذشته خود سرپوش بگذارد و با آن پيوند خويشاوندى، گذشته به فراموشى سپرده شود.
❕آنگاه كه خواستگارى انجام گرفت، اميرمؤمنان به صورت هاى مختلف عذر خواست كه اين كار انجام نگيرد ؛
🔸الف. فرمود: دخترم كوچك است (فعلًا هنگام ازدواج او نيست).
خليفه پاسخ داد: «به خدا سوگند منظور تو آن نيست، ما مى دانيم منظور تو چيست، تو خواستى از اين كار جلوگيرى كنى».
📚الطبقات الکبری ج 8 ص 464
🔸ب. بار ديگر عمر بر خواستگارى اصرار كرد، حضرت اين بار عذر ديگرى آورد و گفت: من دخترانم را براى پسران برادرم جعفر نگه داشته ام.
📚الاصابه ج 4 ص 469
❕عمر پاسخ داد: على! او را به ازدواج من درآور، كه در روى زمين كسى بهتر از من با او رفتار نخواهد كرد.
📚الطبقات الکبری ج 8 ص 463
❕گويا خليفه در اينجا تعهد مى كند كه رفتارش با دختر على رفتار نيك باشد، زيرا خليفه به تندى و بدرفتارى با زنان مشهور بود.
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌🔸ج. اميرمؤمنان به اين درخواست تن نداد و عذر سومى آورد كه من بايد اين مطلب را با خانواده و نزديكانم در ميان بگذارم، طرف مشورت سه نفر بودند: عقيل و حسنين. عقيل از اين پيشنهاد خشمگين شد، و سخن جسارت آميزى به على گفت كه: هر چه زمان بگذرد، در كار خود از واقعيت ها دور مى شوى، به خدا اگر اين كار صورت بگيرد، چنين و چنان مى شود و آنگاه پيامدهاى آن را برشمرد. آنگاه از جاى خود برخاست و در حالى كه لباس خود را به زمين مى كشيد، مجلس را ترك كرد. وقتى خبر مخالفت عقيل به خليفه رسيد، گفت: شگفتا! عقيل مرد نابخرد و نادانى است.
📚مجمع الزوائد ج 8 ص 271
❕حسنين نيز مانند عموى خود نظر منفى داشتند، امّا ادب را كاملًا رعايت كردند، گفتند: او هم مانند زنان ديگر اختيار امر خود را دارد و خودش مى تواند همسرى براى خود انتخاب كند.
📚همان منبع
❕وقتى عمر از اين رفت و آمدها نتيجه نگرفت، با عموى على (عليه السَّلام) عباس بن عبدالمطلب ملاقات كرد و به او چنين گفت: «من چه عيبى دارم؟ آيا در من مانعى هست؟ عباس متوجه نشد و گفت: موضوع چيست؟ (عمر گفت:) دختر برادر زاده ات را خواستگارى كرده ام، و پاسخ منفى شنيده ام».
❕در اين جا تهديد آغاز مى شود و مى گويد: «به خدا سوگند زمزم را كور مى كنم- با توجه به اين كه آب دادن به حجاج به عهده عباس بود- و هيچ فضيلتى براى شما نمى گذارم مگر اين كه آن را نابود مى كنم، دو نفر را وامى دارم تا شهادت دهند كه برادرزاده ات دزدى كرده است، و آنگاه دست او را قطع مى كنم».
وقتى عباس اين سخنان را شنيد و با على در ميان گذاشت، از او خواست كه تزويج دخترش را به او واگذار كند.
📚کافی ج 6 ص 115
❕شكى نيست كه اين تهديد، كاملًا تهديد توخالى بود، على (عليه السَّلام) مقام و منزلتى بالاتر از اين داشت كه بتوان او را به اين مسائل متهم كرد. ولى اين رفت و آمدها حاكى از اين بود كه از طرف خليفه اصرار بر اين كار وجود دارد، و حضرت بنابر مصالحى به اين كار تن در داد.
❕با توجه به آنچه در كتاب هاى فريقين وارد شده، ازدواج رخ داده و متصدى آن عموى امام، عباس بن عبدالمطلب بوده است، ولى سخن اين جا است كه آيا اين پيوند، با طيب خاطر انجام گرفته و يا فشارهايى از خارج و داخل در آن مؤثر بوده است.
🔸شما با يك محاسبه كوتاه و داورى وجدان مى توانيد پايه اين ازدواج را از منظر طيب نفس و طوع و رغبت به دست بياوريد ؛
1⃣شكى نيست كه روابط خاندان رسالت با خليفه وقت كاملًا تيره و تار بود ويورش به خانه وحى و هتك حرمت دخت گرامى پيامبر چيزى نيست كه بتوان آن را انكار نمود و ما مدارك آن را در پاسخ های گذشته ارائه كرديم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/5204
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/8079
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/5958
2⃣عمر فردى خشن و تندخوى بود، هنگامى كه خليفه او را بر خلافت برگزيد، گروهى از صحابه بر اين امر اعتراض كردند، و گفتند: يك فرد خشن و تندخو را بر ما مسلط كردى ، جهت آگاهی بیشتر پاسخ گذشته ما را بخوانید ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/9642
3⃣طبرى مى نويسد: خليفه، نخست از دختر ابى بكر به نام «ام كلثوم» خواستگارى كرد ولى دختر ابى بكر به خاطر تندى اخلاق خليفه، دست رد بر اين خواستگارى زد.
📚تاریخ طبری ج 5 ص 58
4⃣ وجدان خود را قاضى و داور قرار دهيد، آيا خانواده اى كه از اين خواستگار دل خوشى ندارد، و هنوز ناله هاى مادر در گوش آنان طنين انداز است و از طرف ديگر خواستگار، يك فرد جوان و شاداب نيست، بلكه در بخش پايانى عمر خود قرار دارد، و از نظر اخلاق و روحيات، انسان خشن و سخت گير است، در اين شرايط كدام خانواده با طيب خاطر دسته گل خود را در طبق اخلاص نهاده به چنين دامادى تقديم مى كند؟ خانواده هر چه هم از نظر فكرى و اقتصادى پايين باشد، تن به اين كار نمى دهد، چه رسد به خاندان امامت و نبوت. بنابراين نمى توان اين ازدواج را نشانه حسن روابط دانست.
❕آنچه از مدارك شيعى استفاده مى شود، تنها عقدى بوده و بس. و امّا اين كه مراسم ديگرى انجام گرفته يا نه چندان روشن نيست، حتى امام صادق (عليه السَّلام) مى فرمايد: روزى كه عمر بن خطاب درگذشت، اميرمؤمنان، دخترش ام كلثوم را به خانه خود آورد.
📚کافی ج 6 ص 115
❕مسعودى مى نويسد: عمر از اين ازدواج طرفى نبست و ثمره اى به نام فرزند نداشت.
📚مروج الذهب ج 2 ص 321
👌در كنار اين حادثه، بسيارى از مورخان و رجال نويسان مطالبى را متذكر شده اند كه هيچگاه قابل پذيرش نيست و با كرامت و عفت خاندان رسالت سازگار نمى باشد، از اين گذشته اسانيد آنها نيز مخدوش و مردود است، و لذا ما از آوردن آنها خوددارى مى كنيم ، جهت آگاهی بیشتر ، پاسخ گذشته ما در این رابطه را بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2300
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
⚫️َ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
(آل عمران- 169)
✔️قال النبی صلی الله علیه و آله ؛ « ان فوق كل بر برا حتى يقتل الرجل شهيدا فى سبيل اللَّه » « در برابر هر نيكى، نيكى بهترى وجود دارد تا به شهادت در راه خدا رسد كه برتر از آن چيزى متصور نيست » ( بحار الانوار ج 100 ص 15)
⬛️با چشمی اشک بار و دلی پر خون ، شهادت سردار دلها ، سپهبد بزرگوار ، سرلشگر اسلام ، مالک اشتر زمان ، شهید حاج قاسم سلیمانی را تسلیت می گوییم و منتظر #انتقام_سختی که رهبر انقلاب وعده آن را دادند ، هستیم .
⚫️َ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
(آل عمران- 169)
✔️قال النبی صلی الله علیه و آله ؛ « ان فوق كل بر برا حتى يقتل الرجل شهيدا فى سبيل اللَّه » « در برابر هر نيكى، نيكى بهترى وجود دارد تا به شهادت در راه خدا رسد كه برتر از آن چيزى متصور نيست » ( بحار الانوار ج 100 ص 15)
⬛️با چشمی اشک بار و دلی پر خون ، شهادت سردار دلها ، سپهبد بزرگوار ، سرلشگر اسلام ، مالک اشتر زمان ، شهید حاج قاسم سلیمانی را تسلیت می گوییم و منتظر #انتقام_سختی که رهبر انقلاب وعده آن را دادند ، هستیم ، و در رثای آن شهید سر افراز و مالک اشتر زمان ، همان را می گوییم که علی علیه السلام در رثای مالک اشتر گفتند که هنگامى كه خبر شهادت مالك اشتر رحمه الله به امام عليه السلام رسيد، امام عليه السلام درباره او چنين فرمود ؛
« مالك، اما چه مالكى! به خدا سوگند اگر كوه بود يكتا بود و اگر سنگ بود سرسخت و محكم بود. هيچ مركبى نمى توانست از كوهسار وجودش بالا رود و هيچ پرنده اى به قله آن راه نمى يافت » ( نهج البلاغه حکمت 443)
▪️مرحوم علامه مجلسى در در جلد 33 بحارالانوار می آورد كه جمعى از بزرگان طايفه نخع هنگامى كه خبر شهادت مالك اشتر به آنها مى رسد مى گويند ؛
◼️ خدمت اميرمؤمنان عليه السلام رسيديم ديديم او بسيار اندوهگین است و تأسف مى خورد؛ فرمود: « لِلَّهِ دَرُّ مَالِكٍ وَمَا مَالِكٌ لَوْ كَانَ مِنْ جَبَلٍ لَكَانَ فِنْداً وَ لَوْ كَانَ مِنْ حَجَرٍ لَكَانَ صَلْداً أَمَا وَ اللَّهِ لَيهُدَّنَّ مَوْتُكَ عَالَماً وَ لَيفْرِحَنَّ عَالَماً عَلَى مِثْلِ مَالِكٍ فَلْتَبْكِ الْبَوَاكِى وَ هَلْ مَرْجُوٌّ كَمَالِكٍ وَهَلْ مَوْجُودٌ كَمَالِكٍ »
« آفرين بر مالك، چه مالكى! اگر كوه بود كوه تنهاى بزرگى بود و اگر از سنگ بود سنگى بسيار محكم. به خدا سوگند مرگ تو عالَمى را تكان مى دهد و عالَم ديگرى را خوشحال مى كند. (مردم عراق بر مرگ او اشك مى ريزند و مردم شام و ياران معاويه شادى مى كنند) گريه كنندگان براى مثل مالك بايد گريه كنند. آيا شخص اميدوار كننده اى مثل مالك پيدا مى شود؟ آيا موجودى مثل مالك يافت مى شود؟».
✔️يكى از طائفه نخع (قبيله مالك) مى گويد ؛ « على عليه السلام پيوسته اندوهگين بود و بر مرگ مالك تأسف مى خورد به اندازه اى كه ما فكر كرديم او مصيبت زده اصلى است نه ما كه قبيله مالك هستيم و روزهاى متوالى آثار آن در چهره اميرمؤمنان عليه السلام نمايان بود »
📚بحار الانوار ج 33 ص 556
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️امام خمینی ( ره ) ؛
« بکشید ما را ملت ما بیدارتر می شود ، زنده ماندن انقلاب و نهضت ما به این خونریزیهاست »
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#امام_خمینی_(ره)
⚫️بكُشيد ما را؛ ملت ما بيدارتر مى شود ؛
✔️اين رجل فاجرى كه خون عزيز ما را به زمين ريخت، تأييد كرد دين خدا را. يعنى خدا دين خودش را به او تأييد كرد. با ريختن خون عزيز ما، تأييد شد انقلاب ما. اين انقلاب بايد زنده بماند، اين نهضت بايد زنده بماند، و زنده ماندنش به اين خونريزيهاست. بريزيد خونها را؛ زندگى ما دوام پيدا مى كند. بكُشيد ما را؛ ملت ما بيدارتر مىشود. ما از مرگ نمى ترسيم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه نداريد. دليل عجز شماست كه در سياهى شب، متفكران ما را مى كشيد. براى اينكه منطق نداريد. اگر منطق داشتيد كه صحبت مى كرديد؛ مباحثه مى كرديد. لكن منطق نداريد، منطق شما ترور است! منطق اسلام ترور را باطل مى داند. اسلام منطق دارد؛ لكن با ترور شخصيتهاى بزرگ ما، شخصهاى بزرگ ما، اسلام ما تأييد مى شود.
❕نهضت ما زنده شد. تمام اقشار ايران، باز زندگى از سر گرفت. اگر يك سستى، ضعفى پيدا كرده بود، زنده شد. اگر نبود شهادت اين مرد بزرگ، و اگر مرده بود اين مرد بزرگ در بستر خودش، اين تأييد نمى شد؛ اين موج برنمى خاست. الآن موجى در همه دنيا، همه دنيا، همه دنيايى كه به اسلام علاقه دارند، اين موج بلند شد. ساير كشورها هم؛ برادران من نترسيد از موج.
❕ آن كه مردن پيش چشمش «تَهْلُكه» است نهى «لا تُلقوا» بگيرد او به دست
✔️مردن تهلكه نيست؛ مردن حيات است. آن عالَم، حيات است؛ اين عالم مرده است. از مردن نترسيد، و نمى ترسيم. آنها بايد بترسند كه مردن را از بين رفتن مى دانند؛ هلاك و فنا مى دانند. چرا مسلمين از موت بترسند؟ چرا علما از موت بترسند؟ اين مكتب باقى است؛ مكتب اسلام باقى است؛ اين نهضت باقى است، تا اين ريشه هاى گنديده هم زير خاك بروند؛ تا اين ريشه هاى گنديده هم قطع بشوند؛ تا اين توطئه هاى ضعيف هم خنثى بشوند.
❕خداوند شما را تأييد كند. خداوند برادرهاى ما را، خواهرهاى ما را تأييد كند؛ كه همه براى اسلام مفيد هستيد و همه نهضت را به پيش برديد. الآن هم همه با هم به پيش! و السلام عليكم و رحمة اللَّه و بركاته.
📚صحیفه امام ( ره ) ج 7 ص 183
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#جایگاه_شهادت_در_اسلام
🤔#پرسش
❔این که در اسلام به مساله شهادت خیلی توجه شده ، نوعی ترویج خودکشی نیست ❗️آیا رسیدن به شهادت در اسلام به عنوان هدف معرفی نشده است ❕آیا این به آن معنا نیست که کشته شدن در اسلام هدف شمرده شده نه کشتن ❗️این عین ترویج خودکشی است که افراد به عشق شهید شدن وارد میدان می شوند نه به عشق کشتن ، تا شهید شوند و به درجات بالا برسند و به خاطر همین هدف مواظبت های لازم را در برابر دشمن نمی کنند تا دشمن آنان را بزند و شهید شوند ؟ این نوعی بی پروایی و خود کشی است ❗️
💠#پاسخ💠
👌در تاريخ ملتها روزهايى پيش مى آيد كه بدون ايثار و فداكارى و دادن قربانيان بسيار خطرات بر طرف نمى شود، و اهداف بزرگ و مقدس محفوظ نمى ماند، اينجا است كه گروهى مؤمن و ايثارگر بايد به ميدان آيند، و با نثار خون خود از آئين حق پاسدارى كنند، در منطق اسلام به اينگونه افراد شهيد گفته مى شود.
❕اطلاق شهيد از ماده شهود بر آنها يا به خاطر حضورشان در ميدان نبرد با دشمنان حق است، يا به خاطر اينكه در لحظه شهادت فرشتگان رحمت را مشاهده مى كنند، و يا به خاطر مشاهده نعمتهاى بزرگى است كه براى آنها آماده شده، و يا حضورشان در پيشگاه خداوند است آن چنان كه در آيه شريفه وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ (آل عمران- 169) آمده است.
📚تفسیر نمونه ج 21 ص 405
👌در اسلام كمتر كسى به پايه شهيد مى رسد، شهيدانى كه آگاهانه و با اخلاص نيت به سوى ميدان نبرد حق و باطل رفته، و آخرين قطرات خون پاك خود را نثار مى كنند.
❕در باره مقام شهيدان روايات عجيبى در منابع اسلامى ديده مى شود كه حكايت از عظمت فوق العاده ارزش كار شهيدان مى كند.
🔸در حديثى از رسول خدا مى خوانيم ؛
« در برابر هر نيكى، نيكى بهترى وجود دارد تا به شهادت در راه خدا رسد كه برتر از آن چيزى متصور نيست »
📚بحار الانوار ج 100 ص 15
❕در حديث ديگرى از آن حضرت نقل شده است ؛
« مجاهدان راه خدا رهبران اهل بهشتند »
📚همان منبع ص 15
❕در حديث ديگرى از امام باقر علیه السلام مى خوانيم ؛
« هيچ قطره اى محبوبتر در پيشگاه خدا از قطره خونى كه در راه او ريخته مى شود، يا قطره اشكى كه در تاريكى شب از خوف او جارى مى گردد، نيست، و هيچ گامى محبوبتر در پيشگاه خدا از گامى كه براى صله رحم برداشته مى شود، يا گامى كه پيكار در راه خدا با آن تكميل مى گردد نمى باشد »
📚همان منبع
❕اگر تاريخ اسلام را ورق زنيم مى بينيم، قسمت مهمى از افتخارات را شهيدان آفريده اند، و بخش عظيمى از خدمت را آنان كرده اند.
🔸نه تنها ديروز، امروز نيز فرهنگ سرنوشت ساز شهادت است كه لرزه بر اندام دشمنان مى افكند، و آنها را از نفوذ در دژهاى اسلام مايوس مىكند، و چه پر بركت است فرهنگ شهادت براى مسلمانان، و چه وحشتناك است براى دشمنان اسلام.
❕ولى بدون شك شهادت يك « هدف » نيست، هدف پيروزى بر دشمن و پاسدارى از آئين حق است، اما اين پاسداران بايد آن قدر آماده باشند كه اگر در اين مسير ايثار خون نيز لازم شود از آن دريغ ندارند، و اين است معنى امت شهيدپرور نه این که شهادت را به عنوان یک هدف طلب کنند .
📚تفسیر نمونه ج 21 ص 407
❕روى همين جهت در آخر حديث مفصلى كه از امير مؤمنان از رسول خدا در باره مقام شهيدان نقل شده مى خوانيم پيامبر سوگند ياد كرد ؛
« سوگند به كسى كه جانم در دست او است كه وقتى شهيدان وارد عرصه محشر مىشوند اگر پيامبران در مسير آنها سوار بر مركب باشند پياده مى شوند، به خاطر نور و ابهت آنان و هر يك از آنها هفتاد هزار نفر را از خاندان و همسايگان خود شفاعت مى كند »
📚بحار الانوار ج 100 ص 14
👌بنابراین ، هدف در اسلام از بین بردن دشمن است و برای تحقق این هدف نباید از ایثار خون هراسی داشت ، اما باید کلیه مراقبت ها در میدان نبرد و غیر آن صورت گیرد ، تا دشمن ضربه خورده و هلاک شود ، نه آنکه نیروها به عشق شهادت ، بی محابا و بدون برنامه با دشمن مواجه شوند .
❕بنابراین این اشکال که « شهادت در اسلام ترویج خوکشی است » از پایه و اساس « باطل و بی اساس » است .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😭دعایی که مستجاب شد
⚫️شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در منطقه اروند کنار ؛
❕خدایا به آن نمازها که در کنار این نهرها خوانده شد قسمت میدهیم عاقبت ما را ختم به شهادت کن ....
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#دعای_حاج_قاسم__برای_شهادت
🤔#پرسش
❔چرا سردار سلیمانی این قدر برای شهادت دعا می کرد ❗️در کدام حکم اسلامی آمده است که برای مردن و شهادت دعا کنید ❕چرا برای حیات و زندگی دعا نکنیم ؟ دعای برای مردن و شهادت چه مفهومی دارد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌دعای برای شهادت ریشه در تعالیم امامان اهل بیت علیهم السلام دارد ، آن بزرگواران هم برای خود ، دعای شهادت می کردند و هم برای صحابه و یاران مخلص و نزدیک خود .
❕پيامبر گرامی فرمود ؛
« شرافتمندانه ترين مرگ، شهادت است.»
📚بحار الانوار ج 100 ص 8
❕ امام على عليه السلام در دعا براى هاشم بن عتبه گفت ؛
« خدايا! شهادت در راه خودت و همجوارى با پيامبرت را روزى او فرما.»
📚نهج البلاغه خطبه 182
❕ امام على عليه السلام در بخشى از دعاى خود هنگامى كه آهنگ رويارويى با سپاه معاويه را در صفين كرد گفت ؛
« بار خدايا! اى پروردگارِ آسمانِ بر افراشته ... اگر ما را بر دشمنمان چيره كردى، از ستمگرى دورمان بدار و ما را به سوى حق، راهنمايى فرما، و اگر آنان را بر ما چيرگى دادى، شهادت را روزى ما كن و از فتنه نگاهمان دار.»
📚نهج البلاغه خطبه 171
❕امام على عليه السلام در پايان عهدنامه خود به مالك اشتر نوشت ؛
« من از خداوند، به [حقّ] رحمت گسترده و قدرت عظيمش بر برآوردن هر خواهشى، مسألت دارم كه ... عاقبت من و تو را به سعادت و شهادت ختم فرمايد.»
📚نهج البلاغه نامه 53
❕امام زين العابدين عليه السلام در دعا می گفت ؛
« و باز او را مى ستايم ... ستايشى كه به واسطه آن، در زمره اولياى نيكبخت او و در سلك شهيدانِ كشته شده به شمشير دشمنان وى درآييم.»
📚صحیفه سجادیه دعای 1
❕ پيامبر گرامی می فرمود ؛
« سوگند به آن كه جانم در دست اوست، دوست دارم كه در راه خدا كشته شوم و سپس زنده گردم و باز كشته شوم و بار ديگر زنده گردم و باز كشته شوم »
📚میزان الحکمه ج 6 ص 61
❕ امام على عليه السلام می فرمود ؛
« و به خدا سوگند كه من بر حق هستم و عاشق شهادتم.»
📚میزان الحکمه ج 6 ص 62
👌و می فرمود ؛
« به خدا سوگند، اگر نبود اميد من به شهادت در ميدان جنگ با دشمن- البته اگر چنين مقدّر باشد- هر آينه بر مركب خويش مى نشستم و تا باد شمال و جنوب مىوزد، به سراغ شما نمى آمدم.»
📚نهج البلاغه خطبه 119
❕پيامبر گرامی فرمود ؛
«هيچ كس نيست كه پس از مرگ نزد خداوند از خير بهره مند باشد و در عين حال خوش داشته باشد كه به دنيا برگردد، گرچه همه دنيا به او داده شود، مگر شهيد كه چون فضيلت شهادت را مى داند، آرزو مى كند بر گردد تا در دنيا كشته شود.»
📚میزان الحکمه ج 6 ص66
❕پيغمبر گرامی مشاهده كرد كسى دعا مى كند و عرض مى كند: «خداوندا من بهترين چيزى كه بندگانت از تو مى خواهند را از تو مى طلبم، پس بهترين عطايت را به من ارزانى دار». پيامبر فرمود: «هر گاه دعاى تو مستجاب شود در راه خدا شهيد خواهى شد»
📚مستدرک الوسائل ج 11 ص 13
❕در فرهنگ اسلامى شهادت به عنوان يكى از والاترين ارزشها، و شهيدان از بلند مرتبه ترين انسانها هستند و مردان خدا همواره آرزوى شهادت در سر مى پرورانند و از مرگ طبيعى در بستر بى زار بودند، و شهادت را هزار بار از آن برتر مى دانستند، و حاضر بودند، ضربات زيادى بر پيكرشان وارد شود و شربت شهادت بنوشند ولى در بستر نميرند، چرا كه جان انسان بزرگترين هديه الهى است و چه بهتر كه اين هديه الهى نثار راه او شود، نه اين كه در بستر مرگ به هدر رود.
❕آرى مقام شهدا، در فرهنگ اسلام فوق العاده زياد است و همانها بودند كه در هنگام خطر، اسلام را بيمه كردند، و اگر فداكاريهاى شهدايى همچون شهداى «بدر» و «احد» يا «شهيدان كربلا» نبود، شايد امروز خبرى از اسلام نبود.
🔸امروز نيز دشمنان اسلام بيشترين وحشت را از فرهنگ شهادت و شهادت طلبى دارند چرا كه گاه يكى از شهادت طلبان ( چون شهید سپهبد ، قاسم سلیمانی ) نقشه هاى پيچيده و پر خرج آنها را نقش بر آب مى كند، اين در حالى است كه آنها توان مقابله به مثل، نسبت به فرهنگ شهادت را ندارند و سلاحى كه بتوان از آن در برابر اين فرهنگ دفاع كرد در خود نمى بينند.
❕روحیه شهادت طلبی و دعا برای شهادت ، به معنای بیزاری از حیات و دنیا نیست ، بلکه به معنای آمادگی برای مجاهدت است ، تا آنجایی که نیاز شود ، پر قدرت وارد میدان شده و از مرگ هراسی نباشد . همین روحیه شهادت طلبی ، از حاج قاسم محبوب ما ، دلاوری یگانه ساخت که امروز می بینیم ، آوازه مجاهدتهایش شرق و غرب عالم را پر کرده است .
❕البته توجه به این نکته هم لازم است که اگر دعا و عشق شهادت باشد ، اما شهادت حاصل نشود ، خداوند اجر و مزد شهادت را به انسان می دهد ، چنان که پيامبر گرامی فرمود ؛
« هركه براستى خواهان شهادت باشد، [ثواب آن] به او داده مى شود، هر چند به شهادت نرسد. »
📚میزان الحکمه ج 6 ص 68
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#انتقام_خون_شهید_حاج_قاسم_سلیمانی
🤔#پرسش
❔ یادداشت اخیر آقای سروش محلاتی
🔹 با شهادت حضرت حمزه در جنگ احد مسلمانان سخت متاثر شدند بخصوص که دشمن بدن او را مثله کرد و برخی اعضاء ان را قطع کرد . این مصیبت بر مسلمانان سخت و گران بود و انها میگفتند که باید این کار را تلافی کرده و عده ای از قریش را اینگونه مجازات کنیم و حتی گفته شده که رسول خدا در اثر شدت ناراحتی گریست و فرمود : از هفتاد --یا سی -- نفر از مشرکان همانگونه انتقام خواهم گرفت : لامثلن بسبعین رجلا منهم (المیزان ج ۱۲ ص ۳۷۷ و تفسیر القمی وه اعلام الوری و .. سیره ابن هشام ج۲ ص۹۵ تاریخ طبری ج۲ ص۵۲۸)
🔹 در این فضای خشم و کینه توزی ، آیه نازل شد تا جلوی افراط گری را بگیرد و مسلمانان را به اخلاق برگرداند . خداوند فرمود : انتقام باید در حد همان جنایت و بهمان اندازه باشد و حق ندارید از ان تجاوز کنید و البته صبر و خویشتن داری بهتر است :
و ان عاقبتم فعاقبوا بمثل ما عوقبتم به و لئن صبرتم لهو خیر للصابرین (سوره نحل ایه ۱۳۶) و پیامر فرمود : تحمل و صبر میکنم .
🔹 و بدین وسیله نه فقط ان فضای ملتهب و انتقام جویانه که میتوانست زمینه اقدامات خلاف قاعده باشد پایان یافت بلکه با دعوت به خویشتن داری ، ارامش به جامعه باز گشت.
#خویشنداری_بجای_انتقام ‼️
💠#پاسخ💠
👌ما ماموریم که همواره دشمن ظالمین باشیم و سکوت کردن در برابر ظالمی که سکوت او را وقیح تر و گستاخ تر در ظلم کردن می کند ، روا نیست ، در برابر چنین ظالمی باید دست از سکوت کشید و انتقام گرفت .
❕علی علیه السلام فرمود ؛
«همواره دشمن ظالمان و یاور مظلومان باشید»
📓نهج البلاغه نامه 47
❕حضرت عیسی چنین وصیت می نمود ؛
« سبب تقویت ظالم در ظلمش نشوید که عزت شما از بین می رود»
📚معانی الاخبار ص196
❕ على عليه السلام فرمود ؛
« گذشت به همان اندازه كه شخص بزرگوار را درست مى كند، شخص فرومايه را تباه مى گرداند. »
📚کنزالفوائد ج 2 ص 182
👌و فرمود ؛
« [بدى يا خوبى را] به نيكى پاداش ده و از بدى درگذر، به شرط آن كه به دين لطمه اى نزند يا در قدرت اسلام ضعفى پديد نياورد. »
📚غرر الحکم ح 4788
❕امام زين العابدين عليه السلام فرمود ؛
« حق كسى كه به تو بدى كند، اين است كه از او درگذرى، ولى اگر دانستى كه گذشت از او زيانبار است، آن گاه انتقام بگير. خداوند تبارك و تعالى فرموده است: «بر كسانى كه پس از ستمى كه بر آنها رفته باشد انتقام مى گيرند، ملامتى نيست».
📚میزان الحکمه ج 7 ص 466
👌کیست که نداند سکوت در برابر ظلم آمریکا در ترور سپبهد شهید سلیمانی ، موجب گستاخی بیشتر آنها و لطمه به مقاوت اسلامی و تضعیف مسلمین می شود ، این جا دیگر ، جای عفو و گذشت نیست ، بلکه جای انتقام و مقابله است ، چنان که خداوند می فرماید ؛
« و كسى كه بعد از مظلوم شدن يارى طلبد ( و انتقام گیرد) ايرادى بر او نيست »
🔸شوری 41
👌آنچه که شبهه افکن به آن استناد کرد ، در رابطه با جنگ احد است ، که شرح جریان چنین است ؛
« در آن هنگام كه چشم پيامبر به بدن رشيد حمزه افتاد كه در خاك و خون غلتيده بود و دشمن سنگدل سينه و پهلوى او را شكافته و كبد (يا قلب) او را بيرون كشيده بود و گوش و بينى او را نيز قطع كرده بود. پيغمبر بسيار منقلب و ناراحت شد و بعد از حمد و سپاس الهى و شكايت به درگاه او فرمود: اگر من بر آنها غلبه يابم آنها را مُثله خواهم كرد» (و طبق روايت ديگرى فرمود: با هفتاد نفر از آنها همين معامله مى كنم.) آيه نازل شده، و دستور به عدم تعدى در مجازات داد و مسلمانان را دعوت به صبر نمود، بلافاصله پيامبر عرض كرد: «اصْبِرُ اصْبِرُ؛ خدايا صبر مى كنم، صبر مى كنم».
📚بحار الانوار ج 20 ص 63
❕آیه نازل شده ، آیه 126 نحل است که فرمود ؛
« هر گاه خواستید مجازات کنید ، تنها به مقداری که به شما تعدی شده کیفر دهید و اگر شکیبایی پیشه کنید ، اینکار برای شکیبایان بهتر است »
❕پیامبر گرامی قصد مثله کردن و تکه تکه کردن بدن کفاری را داشت که حمزه سید الشهداء را شهید کرده بودند ، آیه نازل شد و گفت به همان اندازه که به شما تعدی شده تعدی کنید ، یعنی اگر آنان شما را کشتند ، شما هم بکشید ، اما حق تجاوز ندارید که مثلا دست به مثله بزنید ، چنان که شیخ مفید نقل می کند که علی به امام #حسن علیهما السلام فرمود ؛
« از #مثله کردن قاتلم بپرهیز زیرا رسول خدا آن را مکروه می دانست حتی نسبت به یک سگ گزنده »
📚#الاختصاص ص150
❕بنابراین آیه مذکور تنها از تجاوز از حد و مثله کردن نهی می کند ، نه از اصل انتقام ، اگر چه در پایان آیه سخن از شکیبایی و عفو کردن به میان می آورد ، که پیامبر گرامی نیز فرمودند صبر می کنیم و در فتح مکه ، فرمان عفو عمومی را صادر کرد و حتی آنانی را که در قتل حمزه موثر بودند ، بخشید .
📚تفسیر نمونه ج 11 ص 458
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌اما چنان که گذشت ، عفو کردن ظالمینی که موجب وقیح و گستاخ تر شدن آنان می گردد روا نیست ، اگر در زمان کنونی در برابر آمریکا و ترامپ سکوت کرده و صبر پیشه کنیم ، آنان این صبر را حمل بر ضعف ما کرده و جرات بیشتری پیدا می کنند که به ما آسیب برسانند و حتی به سرزمین ما حمله مستقیم داشته باشند ، در این جا باید از در انتقام وارد شد نه عفو و بخشش ، چنان که روایاتش از نظر گذشت ، اما عفو پیامبر ، موجب شد که قاتلین حمزه تسلیم امر پیامبر شده و وارد در جرگه مسلمین شوند ، با این وجود ، پیامبر گرامی در فتح مکه ، حکم عفو را از افرادی که می دانست عفو ، موجب گستاخ تر شدنشان می شود ، برداشت و حکم قتل آنها را صادر کرد ، چنانکه نقل می کنند که فرمود ؛
« تمام كوشش من اين است كه فتح مكه بدون خونريزى صورت گيرد. از اينرو، از كشتن افراد غير مزاحم بايد خوددارى كرد، ولى بايد چند نفر به نامهاى «عكرمة بن ابى جهل»، «هبّار بن الاسود»، «عبد اللّه بن سعد بن ابى سرح»، «مقيس حبابه ليثى» ، «حويرث بن نقيذ»، «عبد اللّه بن خطل»، «صفوان بن اميه، «عبد اللّه بن الزبيرى»، «حارث بن طلاطلة» و چهار زن هر كجا دستگير شوند بلافاصله #اعدام گردند.»
📚سیره ابن هشام ج 2 ص 409_ تاریخ الخمیس ج 2 ص 90
👌بنابراین عفو و گذشت نسبت به افراد لجوج و وقیح و گستاخ که عفو را حمل بر ضعف می کنند و سبب جرات بیشترشان می گردد روا نیست ، چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
« عفو و گذشت درباره کسی است که اعتراف و اقرار به گناه خود داشته باشد نه در مورد کسی که بر گناه #اصرار دارد»
📚بحار الانوار ج75 ص89 _ الدره الباهره ص18
❕مصادیق دیگر تجاوز از حد در انتقام که در آیه از آن نهی شده است همان است که در سایر روایات ما مورد اشاره قرار گرفته است که عبارتند از این که ؛
👌 اگر دشمن اسلحه را بر زمين بگذارد و تسليم شود نبايد به او حمله كرد، و همچنين نسبت به كسانى كه قدرت بر جنگ ندارند مانند پيرمردان، كودكان و زنان نبايد مزاحمت شود، و نابود كردن باغها، مزارع و تخريب اماكن قابل استفاده و توسّل به سلاح هاى كشتار جمعى، همه از مصاديق تعدّى بر بيگناهان و انتخاب روش هاى غير انسانى است، كه از نظر اسلام ممنوع است.
📚وسائل الشیعه ج 15 ص 62 باب 16_18
❕پیامبر گرامی نیز هر گاه لشكرى را مأمور جنگ مى كرد فرماندهان سپاه را با لشكر طلب مى فرمود و اين گونه موعظه و ارشاد مى كرد: «برويد به نام خداوند متعال، و استعانت بجوييد به خداوند و براى او و آيين رسول خدا جهاد كنيد، اى مردم مكر نكنيد واز غنائم جنگى سرقت روا مداريد و اعضاى دشمن را بعد از كشته شدن جدا ننماييد، پيران و اطفال و زنان را به قتل نرسانيد و عابدان و رهبانان را كه در غاره وبيغوله ها جاى دارند به قتل نرسانيد.
❕درختان را از بيخ نزنيد مگر اينكه ناچار باشيد، نخل ها را نسوزانيد و با آب غرق نكنيد، درختان ميوه را ريشه كن نسازيد، زراعت را آتش نزنيد كه خود بدان محتاج خواهيد بود، و حيوانات حلال گوشت را نابود نسازيد مگر به اندازه اى كه براى تغذيه لازم داريد. هرگز آب دشمن را با زهر آلوده نسازيد و حيله و نيرنگ به كار نبريد ...». خود آن حضرت نيز هرگز با دشمنان غير از اين معامله نكرد، شبيخون بر دشمن نزد .
📚منتهی الامال ج 1 ص 16_ بحار الانوار ج 97 ص 25
👌بنابراین ، مصادیق تجاوز از حد ، موارد فوق است که در آیه مذکور از آن نهی شده است واصل انتقام گرفتن در برابر دشمن گستاخ و لجوج ، مورد توصیه آیات و روایات است .
❕البته شبهه افکن معتقد است که آنان یک نفر از ما چون سردار سلیمانی یا نهایتا چند نفری از ما را کشتند و ما هم مجاز هستیم تنها چند نفری از آنها را بکشیم و اگر بیشتر بکشیم ، تجاوز از حد کرده ایم که مورد نهی قرآن است .
👌این استدلال هم بی پایه و اساس است ، زیرا آمریکا سال های سال است که با ما اعلان جنگ کرده است و جزء دشمنان حربی محسوب می شود ، تجهیز اسرائیل برای مقابله با ایران و گروههای مقاومت ، تجهیز عربستان برای دشمنی با ایران و ملت مظلوم یمن ، ایجاد گروههای نیابتی برای نبرد با ایران ، گروههایی چون داعش ، القاعده و ... و اخیرا هم نبرد مستقیم و ترور سردار سلیمانی و حمله به مواضع حشد الشعبی در عراق ، و تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران در کنار تحریم های کمر شکن اقتصادی و دارویی و غذایی و ... همه و همه ، مصادیق دشمنی کردن آمریکا با ما است که موجب می شود حکم کنیم که نیروهای آنان در منطقه ، مصداق کافر حربی هستند و جهاد و نبرد با آنان لازم است .
❕خداوند به پیامبرش امر می کند ؛
« اى پيامبر! با كافران و منافقان جهاد كن و بر آنها سخت بگير. جايگاهشان جهنم است و بد سرانجامى است». ( توبه 73)
🔸ادامه 👇