🪶سیاست هویت ،در ایران
🚨در دهه 60 و 70 شمسی، گفتمان سیاسی در ایران حول دو جناح چپ و راست شکل میگرفت.
🔦چپها گرایشات سوسیالیستی بیشتری داشتند و محافظهکاران با بخش سنتی جامعه همسویی داشتند. چپها از نیمه دهه 70 اصلاحطلب شدند و گرایشات لیبرالی پیدا کردند و راستها به دو دسته توسعه گرا (مانند کارگزاران سازندگی) و اصولگرا و حامیان بازگشت به اصول انقلاب اسلامی تقسیم شدند.
💡 در دهه نود هر چه به انتهای این دهه نزدیک شدیم، شکافهایی چون مسئله زنان، اقلیتها، قومیتها و سبکهای زندگی مؤثرتر و مهمتر از شکاف چپ و راست شد. هر چقدر حاکمیت در مسائل اجتماعی و فرهنگی به سمت اعمال محدودیت، سانسور و فیلترینگ رفت بخشهایی از جامعه نیز برای حفظ سبک زندگی خود تلاش کرد.
🔮گروههای سیاسی نیز برای جلب آرای عمومی، هر یک به سمت یکی از این مسائل رفتند. گروهی در پی کسب آرای اقوام و مذاهب دیگر بودند و گروهی دیگر از نمادهای سبکهای زندگی متفاوت بهره گرفت. مسئله اصلی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دموکراسی، آزادی، عدالت و مسائلی از این دست نبود.
🗝 مولوی عبدالحمید، محمدرضا شجریان و امیر تتلو و....هر یک به عنوان نمادهایی برای جلب آرای بخشی از جامعه به کار گرفته شدند. به علاوه در عکسهای تبلیغاتی کاندیداهای سنتگرا از چهره زنانی استفاده شد که در قرائت رسمی بدحجاب نامیده میشوند.
✂️ زنانی که با همان پوشش در تیر 1401 مورد ارشادِ گشتهای انتظامی قرار میگیرند و از خدمات عمومی در مشهد محروم میشوند. زنانی که خارج از این رویدادها کرامت شان حفظ نمیشود.
📌امروز مسئله زنان به چالشی مهم برای جامعه ایران بدل شده، مسئلهای که میتواند برای جامعهی دو قطبی ایران ریسک زا و سرنوشتساز باشد.
#سیاست
#حجاب
#جریان_شناسی
#دشمن_شناسی
☂تبعات سیاسی کردن مقولات ارزشی
«قطعا حجاب و عفاف یک مقوله اجتماعی است که روابط انسانها را منطقیتر و ایمنتر کرده و مانع از افزایش آسیبها است.
طبیعتا سیاسی کردن این مقوله به زیان جامعه است و به آن لطمه میزند.
حتی کانون خانواده نیز با این نگاه ضربه خواهند خورد.
جوامعی که در این زمینه راه خطا را رفتهاند نیز در حال بازگشت هستند. سیاسی کردن موضوع حجاب و به خصوص بحث عفاف آسیبزا است.
به هرحال ممکن است افراد در حجاب خود خیلی دقت نکنند اما عفیف باشند و مراعات روابط را بکنند.
«افرادی که سعی میکنند این مساله را سیاسی کنند هیچ علقهای به سلامت جامعه ندارند و علاقهمند نیستند که آسیبپذیری جامعه ما از این جهت کاهش پیدا کند.
اینها دانسته یا نادانسته به روابط سالم اجتماعی که به لحاظ تاریخی داشتهایم آسیب میزنند.
درحالی که این موضوع بسیار در جهت ایجاد فضای آرام برای کودکان و اعضای خانوادهها اهمیت دارد.
به نظر/ این مقوله کاملا قابل و فهم و درک است اما این که چرا برخی تلاش میکنند که این را از یک مقوله اجتماعی به یک مقوله سیاسی تبدیل کنند.»
جدای خارج نشینان معاند ،روشنفکرنما های داخل کشور نیز چون نگاه دقیقی به مساله اجتماعی حجاب ندارند، بعضا اظهاراتی دارند که ناپخته است و با این اظهارات ناپخته موجب برانگیختن واکنشهای سیاسی در جامعه میشود.
در ظاهر آنها تلاشی برای سیاسی کردن نگاه به حجاب ندارند اما چون دارای پختگی لازم نیستند و از روی ناپختگی مواضعی به ظاهر دلسوزانه و عملا برخورنده اتخاد میکنند، موجب میشود که موضوع به سوی سیاسی شدن حرکت کند.
#سیاست
#حجاب
#جریان_شناسی
#دشمن_شناسی
💠 چالش های مقوله حجاب و عفاف
🌲ازآنجا که حجاب اکنون به یکی از چالشهای جدی این روزها تبدیل شده است و به نظر میرسد نمیتوان این موضوع را با ارجاع به برخی از نظرسنجیها و تفسیرهای خاص از آنها و طبق برخوردهای گذشته تفسیر کرد.
💥شاید این مقطع پیچیدهترین مقطع تاریخی درباره پوشش و حجاب در ایران باشد.
⚡️این مسئله همواره با تفسیرهای مختلفی روبهرو است؛ از یک سو موضوعی فقهی است که علما و روحانیون درباره آن بحثهای مفصلی دارند و اختلاف نظر هم در آن زیاد است؛
📍 از سوی دیگری بحثی تاریخی است که برخی از پژوهشگران با ارجاع موضوع به صدر اسلام مثل دوره پیامبر اکرم(ص) تلاش کردهاند نشان بدهند تصور از حجاب در آن دوران با دوران کنونی ما بسیار متفاوت است.
👈حجاب قانونی
👓از سویی دیگر بحثی قانونی است. بحث حجاب با اینکه از نخستین روزهای انقلاب اسلامی به موضوعی عمومی تبدیل شد، اما از سال ۱۳۶۲ به قوانین راه یافت.
در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی آمده است:
✍ زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر میشوند، به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا ۵۰ تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.
🔍در دوره ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی که گشایشهایی رخ داد، برخی از چهرهها، گروهها و احزاب اصولگرا بار دیگر بحث حجاب را مهم تشخیص داده و دولت را متهم به تلاش برای گسترش بیحجابی کردند. با به قدرت رسیدن محمود احمدینژاد در تاریخ ۱۳ دیماه ۱۳۸۴ مصوبهای در شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان راهکارهای اجرائی گسترش فرهنگ حجاب و عفاف به تصویب رسید که برای دستگاههای مختلف وظایفی را برای تعیین حجاب تعریف کرده بود. وظایف تعیینشده برای نیروی انتظامی به شرح زیر بود: که متاسفانه از آن وقت تا کنون آن گونه که باید سیاسیون عملکرد خوبی را در این حوزه نداشته و ندارند.
با این وجود امیدواریم مسولین این موضوع بسیار مهم را از سیاسی بازی های مابین جناح های خود جدا کرده و به اصول اسلام و انقلاب اسلامی بیندیشند .
#سیاست
#حجاب
#جریان_شناسی
#دشمن_شناسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬#تصویری
🔆#بیان_علما
🍃 آیت الله جوادی آملی:
"امر به معروف و نهی از منکر باعث حیات جامعه است "
#دولتمردان
#سیاست
#حجاب
#جریان_شناسی
#دشمن_شناسی
May 11
🔢معادله ساده است...
❌نمیخواهد هزینه های میلیاردی برای تبلیغ کار خود بپردازی ، یک فیلم یا سریال یا تیزر تبلیغاتی هنجارشکن بساز، صفحات و کانال های انقلابی و مذهبی آن را به نیت روشنگری و مطالبه گری در سطح وسیعی منتشر و تبلیغ خواهند کرد!
⚠️و اینگونه است سو استفاده از قشر مذهبی و انقلابی!
#حجاب
#هوشمندی
✍میلاد خورسندی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛اثــــــر لــــــقمه حـــــــرام
❓روح الله زم چگونه روح الله زم شد؟
💬دوست عزیزی که با #علی_علیزاده معلوم الحال لایو برگزار میکنی ، حواست هست درحال مقبولیت بخشیدن به او در جامعه وایجاد پایگاه اجتماعی برای او هستی؟
💬این فرد در حال تحمیل کردن خودش و تحلیلهایش به مردم و مخصوصا قشر انقلابیست!
💬کاش ازتجربهی #امید_دانا درس میگرفتید و در مییافتید که اینها قابل اعتماد نیستند!
✍میلاد خورسندی
♨️ #تیتر_فعلا_این_باشه : افسردگی و گوشه نشینی ِ زباله ها در شهر پاریس😂
✍پسته خان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️از قرارداد ۱۹۳۳ که یکی از بزرگترین خیانت های تاریخ معاصر است ، چه میدانید؟
🔊به جوان ایرانی گفته میشود: ایرانِ پیش از انقلاب یکی از #متحدین آمریکا بود و ارتباط خوب ایران و غرب با وقوع و رفتار انقلاب اسلامی به دشمنی تبدیل شد. آیا از نظر تاریخی این ادعا درست است؟
🎙علیرضا زادبر
#جهاد_تبیین
عکس حاج قاسم نقطه اشتراک خیلیهاست؛حتی غیرمذهبیها!
اما وصیت نامه حاج قاسم نقطه شروع غربال خیلیهاست ؛ حتی مذهبیها!
همان جایی که میگوید:
«والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت به خیری ، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد...!»
#حدیث_عشق🍁
#بسماللهالرحمنالرحیم
وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ (10)
فِيهَا فَاكِهَةٌ وَالنَّخْلُ ذَاتُ الْأَكْمَامِ (11)
وَالْحَبُّ ذُو الْعَصْفِ وَالرَّيْحَانُ (12)
فَبِأَيِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ (13)
/الرحمن
و زمين را براى زمينيان قرار داد كه در آن هر گونه ميوه و خرماى غلافدار و دانه پوست دار و گياه خوش بو است.
پس (اى جنّ و انس)، كدام نعمت پروردگارتان را انكار مى كنيد؟
🌺🌺🌺
«أنام» به معناى آفريده ها، اعمّ از جنّ و انس و همه موجودات روى زمين است. «فاكهة» به هر نوع ميوه و «ريحان» به هر گياه خوش بو گفته مى شود.
«اكمام» جمع «كِمّ» به معناى پوششى است كه ميوه را در برمى گيرد، همان گونه كه «كُمّ» به معناى آستين است كه دست را مى پوشاند و «كُمّه» بر وزن قُبّه به كلاهى گفته مى شود كه سر را مى پوشاند. شايد مراد از «اكمام» در آيه، اليافى باشد كه همچون الياف روى نارگيل، دور درخت خرما را فرامى گيرد.
«حَبّ» به معناى دانه و «عَصف» به معناى برگ ها و اجزايى است كه از گياه جدا مى شود و لذا به كاه نيز «عصف» گفته مى شود.
«آلاء» جمع «اِلَى» به معناى نعمت است.
تكرار سؤال هاى پى در پى همراه با انتقاد، دليل آن است كه هر نعمتى براى خود تصديق و تكذيبى دارد.
در حديث مى خوانيم: كسى كه سوره مباركه الرّحمن را مى خواند، هر بار كه به آيه «فباىّ آلاءِ ربّكما تكذّبان» مى رسد، بگويد: «لابشى ءٍ من آلائك ربّ اُكذّب»(61) يعنى اى پروردگار من! هيچ يك از نعمت هاى تو را تكذيب نمى كنم.
بحث تكرار
در اينجا به مناسبت اولين مورد از موارد تكرار آيه «فباىّ آلاءِ ربّكما تكذّبان» در اين سوره، بحثى پيرامون تكرار ارائه مى گردد.
تكرار مثبت:
براى ايجاد يك فرهنگ، تكرار مسايل، مهم و ضرورى است.
رسول خداصلى الله عليه وآله بارها فرمود: «انّى تارك فيكم الثّقلين كتاب اللّه و عترتى» تا رابطه قرآن و عترت را در ميان مردم محكم سازد.پس از نزول آيه «و امر اهلك بالصّلاة»(62) تا چند ماه رسول خداصلى الله عليه وآله هنگام صبح در خانه فاطمه زهراعليها السلام مى آمد و مى فرمود: «الصّلاة الصّلاة»(63) تا به مردم اعلام كند اهل بيت من همان كسانى هستند كه در خانه على و فاطمه هستند.
در حديث مى خوانيم: دليل چهار مرتبه تكرار «اللّه اكبر» در آغاز اذان، آن است كه مردم از غفلت درآيند ولى هنگامى كه متوجّه شدند، باقى جملات به دو بار تقليل مى يابد.(64)
گاهى حضرت على عليه السلام به خاطر ايجاد حساسيّت در مردم، الفاظى را تكرار مى كردند. چنانكه به فرزندانش وصيّت مى كند: «اللّه اللّه فى الايتام...»، «اللّه اللّه فى جيرانكم»، «اللّه اللّه فى الصلاة»، «اللّه اللّه فى القرآن...»(65) كه لفظ جلاله «اللّه» تكرار شده است.
تكرار نماز در هر شبانه روز، براى آن است كه هر روز گامى به خداوند نزديك شويم. كسى كه از پله هاى نردبان بالا مى رود، در ظاهر، پاى او كارى تكرارى انجام مى دهد ولى در واقع در هر حركت گامى به جلو و رو به بالا مى گذارد. كسى كه براى حفر چاه كلنگ مى زند، در ظاهر كارى تكرارى مى كند، ولى در واقع با هر حركت، عمق چاه بيشتر مى شود. انسان با هر بار نماز و ذكر و تلاوت آيه اى گامى به خدا نزديك مى شود تا آنجا كه درباره پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله مى خوانيم: «دنى فتدلّى فكان قاب قوسين او ادنى»(66) چنان به خدا نزديك شد كه به قدر دو كمان يا نزديك تر شد.
تكرار سفارش به تقوا در هر يك از خطبه هاى نماز جمعه در هر هفته، بيانگر نقش تكرار در تربيت دينى مردم است.
اصولا بقاى زندگى با تنفس مكرر است و كمالات، در صورت تكرار حاصل مى شود. با يك بار انفاق و رشادت، ملكه سخاوت و شجاعت در انسان پيدا نمى شود، همان گونه كه رذائل و خبائث در صورت تكرار، در روح انسان ماندگار مى شوند.
دلايل تكرار در قرآن
تكرار، گاهى براى تذكّر و يادآورى نعمت هاى گوناگون است. نظير تكرار آيه «فباىّ آلاء ربّكما تكذبان»
گاهى براى هشدار و تهديد خلافكاران است. نظير تكرار آيه «ويل يومئذٍ للمكذّبين»(67)
گاهى براى فرهنگ سازى است. نظير تكرار «بسم اللّه الرّحمن الرّحيم» در آغاز هر سوره.
گاهى براى اتمام حجّت است. نظير تكرار آيه «و لقد يسّرنا القرآن للذكر فهل من مدّكر»(68)
گاهى براى انس بيشتر و نهادينه شدن است. نظير تكرار آيه «اذكروا اللّه ذكرا كثيراً»(69)
گاهى براى بيان دستورات جديد است. نظير تكرار «يا ايها الّذين آمنوا..»
گاهى به منزله قطعنامه براى هر فراز از مطلب يا سخنى است. چنانكه در سوره شعراء پس از پايان گزارش كار هر پيامبرى، مى فرمايد: «انّ ربّك لهو العزيز⬇️
↕️
«انّ ربّك لهو العزيز الرحيم»
گاهى تكرار، نشان دهنده وحدت هدف و شيوه است. در سوره شعراء بارها جمله «فاتقوا اللّه و اطيعون» از زبان پيامبران متعدد تكرار شده كه بيانگر آن است كه شعار و هدف همه آنان يكى بوده است.
-----
61) بحار، ج 92، ص 306.
62) طه، 132.
63) بحار، ج 35، ص 207.
64) علل الشرايع، ج 1، ص 259.
65) نهج البلاغه، نامه 47.
66) نجم، 9.
67) مرسلات، 15.
68) قمر، 17.
69) احزاب، 41.
🌺🌺🌺
- تمام هستى يك مدبّر دارد، نه آن گونه كه بعضى مشركان براى هر يك از آسمان و زمين يك مدبّر خاص مى پنداشتند. «السّماء رفعها... و الارض وضعها»
- زمين براى كاميابى و بهره بردارى همه موجودات زمينى و از جمله انسان است. «وضعها للانام»
- قرآن، ابتدا نعمت هاى معنوى و سپس نعمت هاى مادّى را شمارش مى كند. «علّم القرآن... علّمه البيان... فيها فاكهة و النّخل»
- ميوه، نقش مهمى در تغذيه انسان دارد. بعد از آفرينش زمين، نام ميوه آمده است. «والارض... فيها فاكهة»
- در ميان ميوه ها، ارزش خرما از بقيه جداست. «فيها فاكهة... والنّخل»
- پوسته و حتّى غلاف دور نباتات، نعمت است. «والحبّ ذو العصف»
- بوى خوشِ گياهان، يكى از نعمت هاى الهى است. «و الريحان»
- تكذيب آيات الهى، سرزنش را به دنبال دارد. «فباىّ آلاء ربّكما تكذبان»
- جن نيز مثل انسان، مسئول، مكلّف و بهره مند از نعمت هاى زمين است. «فباىّ آلاء ربّكما تكذّبان»
- خداوند نعمت ها را براى رشد و تربيت همه جانبه انسان و جن آفريده است. «آلاءِ ربّكما»
/تفسير نور
#اللهمصلعلیمحمدوآلمحمدوعجلفرجهم
✳ «به من چه» نداریم!
🔻 یک نفر در «جامعه» مشغول «فساد» میشود. مرتکب «منکرات» میشود. یکی نگاه میکند و میگوید به من چه! دیگری میگوید من و او را که در یک قبر دفن نمیکنند! فکر نمیکند که مَثَل جامعه، مَثَل کشتی است. اگر در یک کشتی آب وارد بشود، ولو از جایگاه یک «فرد» وارد شود، تنها آن فرد را غرق نمیکند؛ بلکه همهٔ مسافرین را یکجا غرق میکند.
👤 #شهید_مطهری
📚 #سیری_در_سیره_نبوی
📖 ص ۲۷۸
#⃣ #نهی_از_منکر #واجب_فراموش_شده
#حجاب