Dr. Hadi Ghahar - The Unity of Consciousness.mp3
24.82M
وحدت آگاهی - دکتر هادی قهار
(ارائه شده در مدرسه پاییزه ذهن و ماشین - 1403)
@Reza_Dargahifar
Dr. MohammadHassan Morassa'i - AI and NDEs.mp3
23.95M
هوش مصنوعی و تجارب نزدیک مرگ - دکتر محمدحسن مرصعی
(ارائه شده در مدرسه پاییزه ذهن و ماشین - 1403)
@Reza_Dargahifar
هوش مصنوعی و تجربه نزدیک به مرگ - دکتر مرصعی.pdf
5.11M
اسلایدهای ارائه دکتر مرصعی
@Reza_Dargahifar
Dr Mahdi Zakeri - AI and Chinese Room Argument.mp3
29.06M
هوش مصنوعی و استدلال اتاق چینی - دکتر مهدی ذاکری
(ارائه شده در مدرسه پاییزه ذهن و ماشین - 1403)
@Reza_Dargahifar
استدلال اتاق چینی - دکتر ذاکری.pdf
1.74M
اسلایدهای ارائه دکتر ذاکری
@Reza_Dargahifar
امام باقرعلیه السلام :
خداوندمتعال باهیچ تسبیحی ازحمدوستایش عبادت نشده که ازتسبیح حضرت فاطمه علیهاالسلام بهترباشد.
امام صادق علیه السلام :
ای اباهارون ! مافرزندان خودرابه تسبیح حضرت فاطمه علیهاالسلام فرمان می دهیم همان طورکه آنان رابه نماز فرمان می دهیم .پس همیشه چنین عمل کن .چون کسی که به آن مداومت ورزد بدبخت وشقی نخواهد شد.
الکافی ج ۳ ص ۳۴۳
🆔 @khat_abdollahzade
🌐 https://abdolahzaade.ir
هدایت شده از محمد فنایی اشکوری
95.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀عقل و سکون در حکمرانی
🔹«عقل و سکون در حکمرانی» عنوان کتابی است که به قلم دکتر علی لاریجانی منتشر شده است. وی در این کتاب برخی دیدگاههای خود درباره نقایص حکمرانی در ایران را بیان کرده و در مقدمه آورده است که یکی از مهمترین نقایص، نداشتن نظریههای حکمرانی در برخی مسائل اساسی مانند «عدالت» است.
@TasnimNews
🌕 به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد
🌱 فلسفۀ ذهن در سپهر فلسفی امروز بسیار اهمیت یافته است. نیز ازآنجاکه جزوی از مجموعۀ علوم شناختی است، با بسیاری از زمینههای دیگر رابطه دارد و سویههای حرکت و کاربردش از مسائل سنتی نسبت ذهن و بدن بسی فراتر رفته است. نیز میتوان گفت مسئلۀ ذهن-بدن در مسیر تکاملی خود، از چارچوبهای سنتی بیرون زده و بسط فراوان یافته است.
💫 اینجانب، رضا درگاهی فر، فارغ التحصیل دکتری فلسفۀ ذهن و دانش آموختۀ فلسفه و عرفان اسلامی در حوزۀ علمیه، و عضو هیئت علمی دانشکدۀ علوم و فناوریهای راهبردی دانشگاه قم، تصمیم دارم در صورت همراهی دیگر پژوهشگران و علاقمندان به زمینۀ دانشی فلسفۀ ذهن، گروهی تخصصی راهاندازی کنم تا در این گردهمآیی، ضمن شناسایی یکدیگر، بتوانیم با همیاری، فعالیتهایی علمی، شامل آموزش و پژوهش انجام دهیم.
🥀 فعالیت علمی اثربخش نیازمند همیاری و همافزایی است. اگر مخاطبی واقعی در کار نباشد، از برگزاری نشست و مدرسه و کارگاه علمی چه حاصل و چه سود؟
🌺 گره ز کار گروهی گشاده گردد زود🌺
بدین وسیله از پژوهشگران و علاقمندان به فلسفۀ ذهن، دعوت میکنم به گروه تخصصی «اهالی فلسفۀ ذهن» بپیوندند و در حرکت علمی پویا و پرنشاطی مشارکت کنند.
☄️ https://eitaa.com/joinchat/491914237C0bea7b6c58
✨در این گروه برنامههای علمی گروهی اجرا و اطلاعرسانی خواهد شد، مانند:
🔹 ارائۀ دروس فلسفۀ ذهن
🔹 گروه مطالعه (Reading Group)
🔹 محفل مقالهخوانی (Journal Club)
🔹 نشست و کرسی علمی
🔹 مدرسه فصلی
☀️ لطفا این پیام را به دیگر اهالی فلسفۀ ذهن، که میشناسید، برسانید.
هدایت شده از فلسفه ذهن
#هوش_مصنوعی و درک واقعیت به شیوهای ناانسانی (1)
🔆 نویسندگان کتاب عصر هوش مصنوعی و آینده انسان پرسیدهاند: آیا هوش مصنوعی به بخشهایی از واقعیت پی میبرد که انسان از درک آن عاجز است؟ پاسخ ترجیحی آنها به این پرسش مثبت است؛ یعنی هوش مصنوعی، که یادگیرنده است و نوآور، به شیوۀ خودش مسائل را حل میکند. برای نمونه، برنامۀ شطرنج آلفازیرو در اواخر سال 2017 برنامۀ استاکفیش را، که نیرومندترین برنامه تا آن زمان بود، شکست داد. قدرت آلفازیرو به خاطر وسعت و سرعت پردازشش نبود؛ آفازیرو هیچ ترکیب یا راهبردی را از انسان وام نگرفته بود و به روش ویژهای رسیده بود که تمامًا نتیجۀ یادگیری هوش مصنوعی بود. حرکتهای آلفازیرو ناب و نامعمول بودند و در بیشتر موارد انسانها اصلًا آنها را ندیده بودند. آلفازیرو راهبرد را به معنای انسانی خودش دنبال نمیکرد و منطق خودش را داشت.
🔆 نمونۀ دیگر کشف آنتیبیوتیک تازهای در 2020 بود. هوش مصنوعی ویژگیهایی را از مولکولهای آنتیبیوتیک شناسایی کرد که پیشتر برای انسانها ناشناخته بودند و در هیچیک از دستهبندیها جای نمیگرفتند. عجیبتر این بود که هوش مصنوعی توانست روابطی را میان مولکولها بیابد که نهتنها برای انسان ناشناخته بودند، که دامنۀ درک انسان را به چالش میکشیدند. نکته در این است که هوش مصنوعی تنها دادهها را سریعتر پردازش نمیکرد، بلکه جنبههایی از واقعیت را مییافت که برای انسان ناشناخته بود یا شاید انسان هرگز بدون هوش مصنوعی نمیتوانست بشناسد.
🔆 نویسندگان پس از نقل نمونهای از متن تولید شده توسط جیپیتی3، چنین نتیجه گرفتهاند که در این شیوۀ جدید، جنبههایی اساسی از واقعیت، که انسان پیشتر نمیتوانست آنها را درک کند، آشکار شدهاند. آنها معتقدند هوش مصنوعی واقعیت را کاملاً متفاوت از انسان درمییابد و به نظر میرسد عملکرد آن نوید پیشرفت به سوی ماهیت و ذات اشیا را میدهد؛ چیزی که فیلسوفان و متکلمان و دانشمندان طی هزارهها تنها تا حدی در رسیدن بدان موفق بودهاند. با پیدایش هوش مصنوعی ناگزیریم با جنبههایی از واقعیت روبهرو شویم که پیشتر نمیشناختیم یا شاید هرگز هم کاملًا نشناسیم. وقتی هوش مصنوعی مدلی را میآموزد و به کار میگیرد که هیچ انسانی نمیتواند آن را بیابد یا بفهمد، آیا ما به سوی دانش پیش میرویم یا از آن دور میشویم؟ تا کنون فناوری روشهای پیشین ما را در توضیح و به نظم در آوردن جهان زیر سؤال نبرده بود.
🔆 بنابراین هستۀ دگرگونی مورد انتظار توسط هوش مصنوعی، فلسفی است؛ اینکه ما انسانها چگونه واقعیت را میبینیم و نقش خود را در آن چه میدانیم. هوش مصنوعی را خواه ابزار بینگاریم، یا شریک یا رقیب، تجربۀ ما را در مقام موجودات خردمند تغییر خواهد داد و رابطۀ ما را با واقعیت برای همیشه دگرگون خواهد ساخت. هوش مصنوعی جایگرین درک انسان از واقعیت و درک انسان از خودش خواهد شد. حال این پرسش دکارتی مطرح است که وقتی هوش مصنوعی «میاندیشد» یا کاری شبیه اندیشیدن انجام میدهد، ما چه خواهیم بود؟
📗 اریک اشمیت، هنری کیسینجر و دانیل هوتنلاکر، عصر هوش مصنوعی و آیندۀ انسان، ترجمۀ پوریا هامونی، سروش، 1402.
🖊 رضا درگاهیفر
@PhilMind
باسمه تعالی
گزارش ارائۀ دکتر احمد لهراسبی در مدرسۀ پاییزۀ ذهن و ماشین با عنوان:
هوش مصنوعی و اینهمانی شخصی
30 آبان 1403 – دانشگاه قم
1. مقدمه و اهمیت موضوع
موضوع هوش مصنوعی یکی از پیشرفتهای شگفتانگیز بشر است که برخی آن را با خلقت نخستین مقایسه کردهاند. با ورود فلسفه به این حوزه، بحثهایی از منظر وجودشناختی و معرفتشناختی شکل گرفتهاند. یکی از موضوعات اصلی این متن، تلاقی میان هوش مصنوعی و مسئله فلسفی "اینهمانی شخصی" است که به بررسی امکان شخص شدن هوش مصنوعی و ملاکهای اینهمانی آن میپردازد.
2. مسئله اینهمانی شخصی
اینهمانی شخصی یکی از مسائل کلیدی فلسفه ذهن است که میپرسد چه چیزی باعث میشود یک شخص در طول تغییرات جسمانی، روانی و زمانی همچنان خود باقی بماند. ملاکهای اصلی اینهمانی شخصی در نگاه فیلسوفان عبارتاند از:
2.1. ملاک نفس (روح):
این ملاک که در سنتهای دینی و فلسفی نظیر افلاطون و دکارت مطرح شده است، نفس را عامل اصلی اینهمانی میداند. نقدهای اصلی این رویکرد عبارتند از:
- دشواری اثبات وجود نفس غیرمادی.
- مشکل تعامل علی میان نفس و بدن.
2.2. ملاک حافظه:
جان لاک مطرح کرد که استمرار حافظه، ملاک اینهمانی شخصی است. نقد اصلی به این رویکرد، مسئله فراموشی یا وجود زمانهایی است که حافظه کار نمیکند.
2.3. ملاک فیزیکی (بدن و مغز):
این ملاک بر استمرار بدن یا مغز تأکید دارد. اما تغییرات گسترده جسمانی و چالش ارتباط میان ویژگیهای جسمانی و ذهنی از نقدهای اصلی به این دیدگاه هستند.
ادامه 👇