🔆 امام حسن مجتبی علیهالسّلام خطاب به خواهرشان، حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها فرمودند: «اِنَّک حَقّاً مِن شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَ مِن مَعدَنِ الرِّسَالَةِ».[1]
🌷 همانا که تو از درخت نبوّت و معدن رسالت هستی.
🍀 ولادت حضرت #زینب_کبری سلاماللهعلیها و روز #پرستار مبارک 🍀
🔸 هاجر و ساراست این، مریم عذراست این
🔸 دختر زهراست این، زینب کبراست این
🔹دخت ولی خدا اخت حسین و حسن
🔸 دختر علم و کمال، مادر صبر و رضاست
🔸 یک حسن و یک حسین، یک علی مرتضیست
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
بندگان و رهیدگان و پرستاران
در نخستین برگردانهای قرآن در سدههای ۵ و ۶ دست کم سه ترجمه برای واژهی «عبد» یافتهام. از کهنه به نو:«پرستار» در قرآن قدس و «بنده» در برگردان طبری و «راهی» در کشف الاسرار میبدی. دو واژهی «راهی» و «پرستار» گرچه هنوز در فارسیِ جان زندهاند اما دیگر برای برگردان «عبد» به کار نمیروند. بی سخنِ پیش، میروم سراغ واژهها و در پایان، چند گزارهی کوتاه خواهم نوشت:
۱- بندگان بند
ریشهی «بنده» بستن است. ماندنی مقدس. بندی بودن، وارون رهایی و آزادی و آزادگی است. بندگی بر استعارهی زندان بنا شده. نخواستن یا خواستن و نورزیدن. ندانستن یا دانستن و نادیدهانگاشتن. نداشتن یا داشتن و قربانی کردن. همواره در بند بودن. در بند کسی یا چیزی یا انگارهای. چیزی سخت که بتوانیم افسار بندگی را به آن ببندیم. شاهی یا بتی یا آموزهای تاریخی که ما را از آزادی آزاد کند. از پرسشمندی و پاسخگویی به جهان و جهانیان برهاند. بندگی در فرا-زمان است. در اینجا نبودن. بنده همواره تنها بسته در یک زمان است و به دیگر زمانها نمینگرد. آن روی سکهی بندگی، پادشاهی است. پادشاه بدون بندگان و بندهی بدون فرمانروا بیمعناست. فرمانی باید که زندان باشد و افسار. گرم یا سخت. نرم یا دشخوار.
۲- راهیان راه
ریشهی «رَهی» رهیدن است. رهایی و راهگشایی. رفتن. نماندنی مقدس. گشودگیِ سویمند. «راهی» بر استعارهی راه بنا شده. به دوردست دستنیافتی چشم امید دوختن. گرچه با پای پر آبله اما همواره رفتن. از ماندگی ننگ داشتن. آسودگی را رها کردن. به اکنون تنها برای فردا دل بستن. آن روی سکهی روندگی، خواستن است. مقصد بدون رفتن و راهی شدن بدون جُستن بیمعناست. خواهشی باید تا رهی را سوی خود بکشاند. دور یا نزدیک. کوچک یا بزرگ. راستین یا دروغین.
۳- پرستاران پرستیده
ریشهی «پرستار» پرستیدن است. دلسپردن. «پرستاری» بر استعارهی نگرانی بنا شده است. ناز خریدن. بار از روی دوش پرستیده برداشتن. از آزار دیدن دوست هراسیدن. تیمارداری کردن. دل سوزاندن برای هر چشم بر هم زدنی که دردآلوده باشد. آن روی سکهی پرستاری، شکنندگی است. شکنندگی بدون پرستاری و پرستاری بدون شکنندگی بیمعناست. نازکدلی باید که پرستاری را به نگرانی خود بخواند.
چیزهایی هم هست که در هر سهی اینها هست. یکیاش «دیگری» است. در همهشان من دارد خود را برای دیگری، چه شاه باشد و چه آن خواسته و چه آن نازکدل، به آب و آتش میزند.
گمان نمیکنم نمرهی دو برگردان دیگر برای «عبد» از «بنده» کمتر باشد، ولی میخواهم عامدانه نروم سراغ سنجش اندازهی همپوشانی معنای هر یک از این واژهها با دامنهی معنای «عبد». نمیخواهم گرفتار درست و نادرست و کم و بیش بشوم. تنها میخواستم بگویم ما چند سده است زندانی برگردان نخست هستیم. زندانی استعارهی زندان. بندی الگوی بند. جهان دینداری فارسیزبان که به دست مترجمان ناشناس تفسیر طبری آفریده شد همچنان بر زندگی و اندیشهی ما سایه انداخته است و نتوانستهایم واژگان را با همهی چندگانگی و زایندگی و راهگشایی و بازیگوشیشان زیست کنیم. چرا میگویم جهان؟ فرض کنید در این هزار سال، همهی کسانی که گفتهاند «بندهی خدا»، جای آن میگفتند «راهی خدا» یا «پرستار خدا». آیا آن روز ما در جهان دیگری نبودیم؟ پس همان گزارهای را بازگو میکنم که پایان یادداشتی دیگر از همین خانواده (اینجا) نوشته بودم: نواندیشی دینی از بن با بازاندیشی زبان فارسی پیوند دارد. باید به سرچشمههای آفرینش این جهان باز گردیم و خودآگاه شویم و آنگاه آن را دوباره و زیباتر بیافرینیم.
#قرآن #pragmatics #دین #ریشه #ترجمه #زبان #عبد #غلط_رایج_در_ترجمه #دخیل_کردن_پیش_فرض_ها
بزرگترین باخت رو تو جام جهانی اسراییلیا دادن، تازه فهمیدن چقدر منفور کل جهانن!
پ.ن. طرفدار آمریکایی با پرچم فلسطین
"فائزه طلایی"
#برای_ایران
#جام_جهانی
🇮🇷
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️زن در قصص قرآن کریم
🔹در میدان زندگی، #زن از نظر حقوقی، شخصیت انسانی، قلمرو و مسئولیتهایش با مرد یکسان است، مگر در آنجا که اختلاف آن دو از لحاظ آفرینش و خلقت الهی سبب تفاوت استعدادهایش و عملش با مردان گردد. به همین منظور در قصص قرآن کریم، #زن به مثابه یک عنصر اصیل چهره مینماید. انسانی است خردمند و رشد یافته که امور را به ترازوی اندیشه میسنجد و نقش خویش را به عنوان یک انسان متفکر و سازنده جامعه ایفا میکند. [۱] از ارادهای سرسختانه بهره دارد که با آن مرزها را میشکند و بندها را میگسلد تا خواست خویش را چنان که باید تحقق بخشد. بهترین نمونه این چهره، #آسیه (س) همسر فرعون است که فریفته جاه و مقام و جلوههای فرعونی و مقهور شیطان نمیگردد و از قلمرو نفوذ فرعون میرهد و اقتدار او را از هم میدرد و #قرآن او را به عنوان #الگوی_زنان مثل میزند. «وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ...؛ و خدا بر کسانی که ایمان آوردهاند، #همسر_فرعون را مثل میزند...». [تحریم، ۱۱]
🔹و اما در مقابل، زنانی نیز هستند که گاه با حق به ستیز بر میخیزند و از هدایت سر میپیچند. «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ كَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ كَانَتَا تَحْتَ عَبْدَيْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَيْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ يُغْنِيَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَيْئًا وَ قِيلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِينَ؛ خداوند برای کسانی که کافر شدهاند به #همسر_نوح و #همسر_لوط مثَل زده است، آن دو تحت سرپرستی دو بنده از بندگان صالح ما بودند، ولی به آن دو خیانت کردند و ارتباط با این دو (پیامبر) سودی به حالشان (در برابر عذاب الهی) نداشت، و به آنها گفته شد: وارد آتش شوید همراه کسانی که وارد میشوند». [تحریم، ۱۰] در قصه های قرآنی، #زن به حسب طبیعت مونث خویش در جستجوی زوج است، بیآنکه حیا و کبریای خود را فراموش نماید. قرآن رفتار دختر شعیب (ع) را با حضرت موسی(ص) اینگونه ترسیم مینماید: «فَجَاءَتْهُ إِحْدَاهُمَا تَمْشِي عَلَى اسْتِحْيَاءٍ قَالَتْ إِنَّ أَبِي يَدْعُوكَ لِيَجْزِيَكَ أَجْرَ مَا سَقَيْتَ لَنَا...؛ پس یکی از آن دو [زن] در حالی که با حالت #شرم و #حیا گام بر میداشت، نزد او آمد [و] گفت: پدرم تو را می طلبد تا پاداش اینکه [دام های] ما را آب دادی به تو بدهد...». [قصص، ۲۵] به راستی این گام برداشتن چه زیبا ترسیم شده است. راه سپردن بر حیا و چه شگفتمندانه قرآن این صحنه را باز میآفریند، #حیا را گسترهای میشمارد که آن #دختر روی آن گام بر میدارد. او نه بر زمین، که بر #حیا گام میزند.
🔹در دیگر جای قرآن کریم، #زن را #پادشاهی مییابیم #صاحب_جاه و حکمت. این تجلی از پادشاه سبا است. وی الگوی یک زن حکمران است که در جایگاه رهبری در هنگامه بحران، مقهور عواطف و احساسات خود نگردیده و با دلیری و بیداری با آن رویا رو میشد. اگرچه در آثار هنری امروزی مثل داستانها، نمایشنامهها و... زن پایهای اصلی به عنوان عنصری فعال در جذب خواننده یا بیننده حضور دارد، اما در #قصص_قرآن_کریم #زن در جایی حضور دارد که جایگاه اوست و در خور شان و منزلت اوست و هرگز بر شالوده خودنمایی، دیگرفریبی و... عمل ننموده است، تا عواطف و احساسات را از رهگذر زیبایی به سوی خویش معطوف سازد. #قرآن_کریم در مجموع آیات مربوط به #زنان #جایگاه_واقعی و اصیل زن و مقام و منزلت شایسته او را بیان مینماید و الگوهای رضای عملی زنان را برای ما ترسیم مینماید؛ و چه زیباست تا هنرمندان و فعالان اجتماعی بتوانند از قرآن کریم الگو گرفته و در آثار خویش چهره واقعی و در خور زنان را به تصویر کشند.
پی نوشت؛
[۱] عبدالکریم خطیب، زن در قصههای قرآن کریم
برگرفته از: روزنامه رسالت شماره ۶۰۹۳
منبع؛ وبسایت پژوهشکده باقرالعلوم (ع)
#زن #زنان #بانوان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مناسبتی ۹ آذر
سالروز بزرگداشت
شیخ مفید (رحمةاللهعلیه)
مختصری از زندگینامه ایشان.
🕰مدت تقریبی فیلم: ۲ دقیقه
┄┅═══❉☀️❉═══┅┄
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
📚 الاهیات در عصر جدید
❇️@elaheeyat
هدایت شده از محتوای تربیت دینی 🇵🇸 کودک و نوجوان
1522605827_1656433582.mp3
51.54M
✅ صوت کامل حجه الاسلام استاد راجی
👈شیوه تعامل با دانش آموزان معترض.
👈پنج شبهه اصلی دانش آموزان و چگونگی برخورد با آنها
#ویژه_همکاران_آموزش_پرورشی
#ویژه_فعالان_فرهنگی
#ویژه_والدین_دغدغه_مند
#روشنگری
🇮🇷
هدایت شده از حلقه مباحثاتی الحیات
📌 سخن علامه حکیمی در الحیاة پیرامون مسائل این روزها
↩️ شیوه حل فتنههایی مثل فتنه این روزها
🟥 سواری فتنه بر دوش سطحینگری و خوشباوری
#فتنه
#اغتشاش
#سطحی_نگری
#خوش_باوری
#حلقه_مباحثاتی_الحیات
@alhayat_mobahesat
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ گفتوگوی اساتید با مدیر حوزههای علمیه در باب طرح تحول متون آموزشی
🔹 چندی پیش جمعی از اساتید برجسته سطوح عالی و خارج و اعضای شورای برنامهریزی «نشست دورهای اساتید» با آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه و برخی از معاونین ایشان دیدار کردند و پیرامون طرح جدید «تغییر متون درسی حوزه علمیه» به گفتگو نشستند.
🔹 اساتید در این نشست به بیان نظرات و دیدگاههای خود در محاسن و معایب طرح تحول متون آموزشی و نحوه اجرای آن پرداختند و ضمن تقدیر از زحمات مدیریت محترم از مصوبه شوری عالی حوزهها و اجرای آن با رعایت و ملاحظه منویات مراجع تقلید و استفاده بیشتر از نظرات اساتید و مدیران و گروههای متنوع حوزوی و حرکت در جهت ارتقای بیشتر و بهتر و همهجانبه مورد تأکید قرار دادند.
🔹 ما نسبت به تحوّل و تغییر و ارتقاء حوزههای علمیه هیچ مخالفتی نداریم؛ بدون شک، هر مرکز علمی اگر بخواهد تکامل پیدا نکند و به سمت بالا رشد نکند، از بین خواهد رفت؛ قطعاً حوزه هم مستثنی از این قضیه نیست.
🔹 پیشنهاد ما به مدیر محترم حوزههای علمیه این بوده است که این طرح را که خودتان آن را «آزمایشی» قلمداد کردهاید، بهواسطه مشکلاتی که در محتوا و اجرای آن هست، فعلاً تعطیل نمایید و آن را در روند کارشناسی بگذارید. ما حاضریم گروههای مختلفی از اساتید را در اختیار شما قرار دهیم تا آن را بررسی کنند و بعد از بررسی این طرح، در نیم سال دوم یا در سال آینده، با موافقت مراجع عظام اجرا شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30690
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
:
🎥 قابل توجه اونایی که به دروغ میگن زمان شاه...
🔥محمدرضاپهلوی سالیان سال هرشب حداقل 50میلیون تومان درقمار میباخت!
👌۵۰میلیونِ در دهه۵۰، معادل ۳۰۰میلیارد تومن امروز است! یعنی شاه هر ۱۰شب، 3000میلیارد تومان به اندازه اختلاس خاوری، اموال ملت را در #قمار آتش میزد!
🔥طبق سند #گزارش_ساواک شخص اول مملکت برای واردات قاچاق فقط به یک #شرکت_ایتالیا ۶۰میلیون تومان #رشوه داد
🔥بخشش شاه به اجنبی به بهانه های واهی درحالیکه مردم نان شب نداشتند:
👌پاکستان: 540میلیون دلار
👌فرانسه: 1میلیارد و200میلیون دلار
👌انگلستان: 800میلیون دلار
👌مصر: 500میلیون دلار و...
🔥شاه هرساله #یک_میلیارد_دلار به #اربابان_خارجی، #هدیه می داد
🔥شاه #شش_میلیارد_دلار وام بدون بهره به صندوق بینالملل داد ولی هیچگاه بازنگشت
🔥بزرگترین اختلاسگران تاریخ دنیا :
3⃣نفرسوم: #سوهارتو_دیکتاتور_اندونزی
در طول ۳دهه: 35میلیارد دلار
2⃣نفر دوم: #برنارد_مدوف_آمریکایی
در سال ۱۳۸۹م : 65میلیارد دلار
1⃣ نفر اول دنیا: #محمد_رضا_پهلوی
در دهه ۵۰ : بیش از 100میلیارد دلار
✍ و اما تورم 300 درصدی حکومت پهلوی را از زبان شاه بشنوید!
✅تاریخ به روایت پهلوی
#چشمت_رابازکن
#بیشرف_ها_را_بشناسید.
#پرچم_ایران_همیشه_بالاست.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اولویتهای اصلی جهاد تبیین
♦️حجتالاسلام سیدمحمدحسین راجی، مدیر اندیشکده راهبردی «سعدا» به تشریح اولویتهای جهاد تبیین پرداخته است.
🔻دو محور اصلی پنج سخنرانیهای رهبر انقلاب امسال در ۱۴۰۱:
1⃣ اصول و امهات انقلاب؛ آن امهاتی که دشمن میزند.
2⃣ کارنامه و عملکرد ۴۳ ساله انقلاب
#پیشرفتهای_شگرف و روشن شدن ریشه ایرادها
🌷🇮🇷🌷
🚨 ساعت ۴ صبحه. پسرم تب کرده و داشتم پاشویه میدادم. دارو های پیش پا افتاده سرماخوردگی، تببر… کودکان هم که تا هفته پیش جیره بندی شده بود فعلا نایاب شده. ایران رو نمیگم، کانادارو عرض میکنم
🌏 کانال #تخریبچی👇
🆔 @takhribchi110
10.mp3
31.74M
📅 جلسه دهم: اگر سخنوری بلد نباشید چطور میخواهید از دینتان دفاع کنید؟
🔴محکومیت اراذل و اوباش مرتبط با سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به #اعـــــدام
🔹این شبکه با هدایت سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، اقدام به سرقت و تخریب اموال شخصی و عمومی، آدم ربایی و اخذ اعترافات ساختگی از طریق شبکه اراذل و اوباش میکرد که در نهایت اعضای آن با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات، دستگیر شدند.
🔻براساس رای نهایی صادره
از سوی دیوان عالی کشور، متهمان ردیف اول تا چهارم پرونده، به نامهای حسین اردوخانزاده، شاهین ایمانی محمودآباد، میلاد اشرفی آتباتان و منوچهر شهبندی بجندی به جرم همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی و آدم ربایی به #اعدام محکوم شدند.
🔻سه متهم دیگر،
براساس جرایمی از جمله ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، معاونت در آدم ربایی و نگهداری سلاح به پنج تا ۱۰ #سال_حبس محکوم شدند
🌐کانال الله اکبر
@allahoak_bar
8.mp3
24.61M
📅 جلسه هشتم: چرا برخی افراد حقطلب یا عدالتطلب، منحرف میشوند؟
❌ اونایی که میگن چرا مراجع موضع نمیگیرن
اینا چیه پس!؟👆
📸 مروری بر مواضع برخی از مراجع، بزرگان و نهادهای حوزوی در فتنهی اخیر
🔹این موارد، تنها بخشی از واکنشها و پیامهای حوزویان در رابطه با #اغتشاشات اخیر است.
🆘 @Roshangari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرچم ایران بر روی شانههای خبرنگار اسقاطیلی
😂