✅ #یادداشت_رشد
📄بخل، ایمان به غیب و مسئله عدالت
✴️ #عدالت_اجتماعی ستون فقرات حیات انسانی است و بدون آن، قوام یافتگی جامعه انسانی دچار مشکل می شود. از این منظر است که بزرگترین هدف اجتماعی انبیاء برقراری عدالت اجتماعی بیان شده است: لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط (حدید/25). اما برقراری عدالت با دو چالش جدی مواجه است: 1. #طاغوت که عدالت را به ضرر خود می داند و سعی دارد تا جامعه انسانی را به استثمار خویش درآورد. از این روست که برای برقراری عدالت اجتماعی، جهاد لازم است: و انزلنا الحدید فیه باس شدید و منافع للناس و لیعلم الله من ینصره و رسله بالغیب (حدید/25). 2. #هوای_نفس و دنیا طلبی که موجب می شود انسان از صراط مستقیم خارج گردد.
🔹این مسئله ریشه اصلی ظهور طواغیت خارجی و ناهماهنگی های داخلی جامعه عادلانه است. عدالت امری است که نیاز به عبور از هوای نفس، لذات زودگذر و ... دارد. یا ایها الذین آمنوا کونوا قوامین بالقسط شهداء لله و لو علی انفسکم او الوالدین و الاقربین ... فلاتتبعوا الهوی ان تعدلوا... (نساء/135). گاهی هوا به هواخواهی است و گاهی این هوا به بغض و دشمنی است که انسان را از صراط خارج می کند: یا ایها الذین آمنوا کونو قوامین للیه شهداء بالقسط و لایجرمنکم شنآن قوم علی الاتعدلوا اعدلوا هو اقرب للتقوی... (مائده/8). @Rushdisu
🔹یکی از مکانیسم های هوای نفس برای مخالفت با عدالت، #بخل است. انسان بخیل نه تنها خود را وارد جریان اقامه عدالت نمی کند بلکه دیگران را نیز از اقامه عدالت باز داشته و به بخل امر می کند. به نظر می رسد بخل آنچنان ریشه ای دارد که لازم می آید تا بخیل با ورود به حکومت، دیگران را به بخل وادارد: الذین یبخلون و یامرون الناس بالبخل و من یتول فان الله هو الغنی الحمید (حدید/24). واضح است که بخیل به بخل تشویق نمی کند بلکه امر می کند و لازمه امر، ورود در #حکومت است. پذیرش این امر نیز تولی بخیل به شمار می رود. اما چرا بخل ایجاد می شود؟
🔹بخیل کسی است که نسبت به آنچه از او فوت می شود مایوس می گردد و نسبت به آنچه خداوند به او می دهد شادمان است: لکیلا تاسوا علی ما فاتکم و لاتفرحوا بما آتاکم و الله لایحب کل مختال فخور (حدید/23). او به این داشته ها، فخر فروشی می کند و به نداشته ها دچار یاس می گردد. چنین کسی طبیعتا همواره برای طمع و انبار کردن و تکاثر آمادگی دارد. زندگی او برای جمع کردن و نخوردن ساخته شده است. حتی خودش هم از این تکاثر در عذاب است. او می پندارد آنچه دارد، متعلق به خود اوست لذا به او #تعلق_خاطر پیدا می کند و نهایتا برای تدبیر حیات خویش، اتکا به غیرخدا خواهد داشت. وقتی هم که این داشته های فانی، از دست او خارج شوند، تمام اتکایش را از دست داده و دچار یاس خواهد شد. حال با این نوع افراد، چگونه می توان به اقامه عدالت دست زد؛ خصوصا اینکه این افراد، حاکم بر جامعه انسانی نیز شوند؟!
🔹قرآن کریم ریشه را در بی ایمانی به غیب، تعلق به حیات دنیا، اتکاء به آن و باور نداشتن به حیاتی دیگر می داند: اعلموا انما الحیاه الدنیا لعب و لهو و زینه و تفاخر و تکاثر فی الاموال و الاولاد کمثل غیث اعجب الکفار نباته ثم یهیج فتراه مصفرا ثم یکون حطاما و فی الاخره عذاب شدید و مغفره من الله و رضوان و ما الحیاه الدنیا الا متاع الغرور (حدید/20). طبیعتا کسی که دنیا و حیات دنیا را انتخاب نکند، باور دارد که آنچه در این زندگی کوتاه، بر او می آید همه از جانب خداست و او نیز خود را در ید اراده و قدرت الهی می بیند. اگر چیزی به او رسید، شکرگزار است و اگر فوت شد، مایوس نمی شود چون نقطه اتکایش در جای دیگری است. @Rushdisu
🔹عدالت اجتماعی نیازمند فرهنگی عمومی و حاکمانی است که نقطه اتکایشان را از حیات دنیا به #حیات_اخروی تغییر داده باشند. مسیر این تغییر و بازگشت را در همان آیه 25 سوره حدید می توان یافت: لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و النزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط... . قوام حیات انسانی صرفا به اقامه عمومی نسخه دینی برپایی عدالت ممکن است و هر راه خارج از آن، خارج از صراط مستقیم است.
✍ #محمدصادق_تراب_زاده_جهرمی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐آیگپ ↙️
✅ iGap.net/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄معمای فیلترینگ تلگرام از منظر فقهی
✴️ آیا حکومت اسلامی می تواند به فیلترینگ رسانه ای همچون تلگرام اقدام نماید؟
🔹اصل اولی آزادی و #اختیار افراد در انتخاب رسانه های جمعی است مادامی که عنوان ثانویه ای حادث نگردد. بنابراین حکومت اسلامی به طور کلی نمی تواند با تضییع حق افراد به محدودیت یا تحمیل در انتخاب رسانه ای اقدام نماید. از این رو فیلتر کردن رسانه ای همچون تلگرام نیازمند دلیلی است که حاکم بر این اصل کلی گردد و در موضع شک، مجوزی برای فیلتر کردن رسانه ای وجود ندارد. در اینجا به چند دلیل برای اقدام به فیلترینگ اشاره می شود که البته هر کدام خالی از اشکال نمی باشد و شاید برای افرادی که تجمیع ظنون را قبول دارند می تواند به طور کلی مبنای استدلال قرار گیرند. @Rushdisu
1⃣برخی با تمسک به ادله نگه داشتن کتب ضلال، استفاده از تلگرام را گمراه کننده برای جامعه می دانند و از این رو معتقدند باید محدود و فیلتر گردد به طور مثال وجود کانال و پیام های غیر اخلاقی شاهدی بر ضلالت آور بودن این پیام رسان است. باید دانست که اولا هدف از ساخت این پیام رسان ها برای حصول ضلالت نیست هر چند ممکن است گاهی موجب ضلالت گردد. از این رو نوع رسانه ضلالت آور نیست. ثانیا آنچه موجب تحریم استفاده از این نوع رسانه ها است وجود #ضلالت_قطعی یا احتمال قریب به ضلالت است از این رو به صرف احتمال آن هم احتمال نادر از منظر عقلا دلیلی بر جواز فیلتر شدن نمی باشد.
2⃣برخی با تمسک به #قاعده_لاضرر استفاده از پیام رسان خارجی را همچون تلگرام را موجب ضرر رساندن و ضرر دیدن به دیگران می دانند و وجود تخلفات مجازی و مزاحمت ها را شاهدی بر آن می آورند. در جواب باید گفت اولا با توجه به اختلاف نظرات علما در تشریح این قاعده استفاده از این قاعده در این موضوع محل تامل و تردید است. ثانیا ملاک در تشخیص ضرر چه کسانی هستند؟ خبرگان و مطلعین یا عامه مردم؟ با توجه به نظر عامه در حال حاضر تلگرام ضرر متنابهی ندارد و وجود ضرر اندک آن هم در برای برخی مجوز منع نمی باشد. ثالثا آیا فیلتر شدن رسانه ای همچون تلگرام موجب اضرار به برخی از فعالین فرهنگی اقتصادی آن رسانه نخواهد شد؟
3⃣سومین دلیلی که برای موجه دانستن فیلتر تلگرام می توان بیان نمود تمسک به قاعده #نفی_سبیل است. این قاعده هرگونه کاری را که سلطه و نفوذ بیگانه را در پی داشته باشد حرام و غیر مشروع می داند. اشراف اطلاعاتی سرویس تلگرام به دلیل پوشش حدود 50 میلیونی کشور موجب سلطه رسانه و اطلاعاتی بر کشور اسلامی شده، از این رو استفاده از آن جایز نیست. البته برخی با توجه به ماهیت استقلالی امثال این پیام رسان ها و تعهد ایشان به حفظ اطلاعات کاربران، استفاده از این پیام رسان ها را سبب #سلطه_اطلاعاتی نمی دانند.
🔹البته باید در نظر گرفت که فیلتر کردن تلگرام نیز سبب تضعیف اعتماد به حاکمیت سیاسی و #تضعیف_نظام دینی می گردد که خود این کار جایز نیست. چرا که حفظ و استحکام نظام به نظر برخی مهم تر از اجرای سایر احکام است. هر چند برخی پیامد فیلترینگ را نارضایتی موقت کاربران می دانند ولی باید توجه داشت که پیامد این کار، سبب تضعیف حاکمیت در بلند مدت مبتنی بر نارضایتی های خرد و یا حتی واکنش ها در کوتاه مدت می شود.
🔹در صورت تمایل کاربران به استفاده از پیام رسان های خارجی با نصب فیلترشکن، نه تنها استقلال اطلاعاتی به دست نمی آید بلکه تضعیف حاکمیت و #تجری به طغیان از #قوانین_حاکمیتی در سایر حوزه ها نیز عادی شده و شیوع پیدا می کند. @Rushdisu
🔹با توجه به دلایل هر دو طرف، در نگاه بدوی انتخاب خط مشی گذران بین دو راه استقلال اطلاعاتی در کوتاه مدت با فیلترینگ و جلوگیری از تضعیف نظام با عدم فیلترینگ قرار دارد که انتخاب اهم آن صعب است.
البته شاید بتوان راه سوم را جستجو کرد و آن:
🔹 #کسب_استقلال_اطلاعاتی بدون فیلترینگ است تا از تضعیف حاکمیت نیز جلوگیری گردد.
🔹لازمه این کار تقویت بنیه پیام رسان های داخلی و تغییر تدریجی نگرش مردم به پیام رسان های خارجی است. هزینه #اهمال_بلندمدت_سیاستگذاری در این عرصه را نباید یک شبه بر مردم تحمیل نمود چرا که پیامد بلندمدت تصمیمات شتاب زده گاهاً غیر قابل تخمین و اندازه گیری است.
✍ #مجید_محمدزمانی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐آیگپ ↙️
✅ iGap.net/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄دانشگاه یا تجارتخانه؟
🔻نوشته های مسعود بنافی از زندگی و تحصیل در #انگلیس
✴️دانشجویان برای حضور در دوره دکتری، باید علاوه بر موافقت استاد، به فکر پرداخت #شهریه دوره دکتری خود نیز باشند که مسئلهای گریبانگیر است. به عنوان مثال شهریه دوره دکتری در دپارتمانی که من حضور دارم، ۲۰ هزار پوند در سال (حدود ۱۷۲ میلیون تومان) است که برای هر سال، چهار درصد نیز به آن اضافه میشود. دوره دکتری حدود سه سال طول میکشد.
🔹این مبلغ برای دانشجویان دوره لیسانس، بسته به رشته و میزان حمایت مالی متغیر است ولی معمولاً مبلغی بین ۹ تا ۲۰ هزار پوند در سال است. @Rushdisu
🔹این شهریه برای دانشجویان انگلیسی یا اروپایی ۴ هزار پوند است، ولی دانشجویان با ملیتهای دیگر باید ۵ برابر این شهریه را بپردازند. #برگزیت (یا خروج بریتانیا از اتحاد اروپا)، نگرانیهایی را برای آینده دانشجویان اروپایی برای پرداخت میزان شهریه ایجاد کرده است.
🔹طبیعی است که همه دانشجویان قادر به پرداخت این مقدار از شهریه نباشند، از این رو باید از جایی کمک بگیرند. سازمانهای دولتی یا شرکتهایی هستند که نیازهای پژوهشی خود را اعلام کرده و حاضرند در ازای انجام آن توسط یک دانشجوی دکتری، شهریه دانشجو را پرداخت کنند. بعدا مالکیت یافتههای پژوهش به نام آن سازمان یا شرکت میخورد.
🔹چنانچه دانشجو بتواند طی سال در یک کنفرانس یا دوره آموزشی شرکت کند، دانشگاه سالیانه تا یک هزار پوند از مبالغ اخذ شده از وی را به عنوان هزینه شرکت در #کنفرانس به او برمیگرداند که حالت تشویقی نیز دارد. روزهای اول حضورم، با ماکسیم، دانشجویی از اتریش آشنا شدم که میگفت استادش او و همکلاسیهایش را برای شرکت در یک دوره چند روزه آموزشیِ در زمینه روش تحقیق تشویق کرده، که اگر شرکت نکنند، فرصتی که حقشان است را از دست میدهند.
🔹در عمده دانشگاههای انگلستان، از دانشجویانِ دوره فرصت مطالعاتی کوتاهمدت، مبلغی به عنوان بنچفی (Bench Fee) دریافت میشود که در قبال ارائه خدماتی نظیر کامپیوتر، اینترنت، هزینه استفاده از خدمات مصرفی نظیر مواد آزمایشگاهی، کپی و پرینت و ... است. این مبلغ تنها در کشورهای معدودی اخذ میشود و مبلغ آن حدود ۵۰۰ پوند است.
🔹در دپارتمانی که من حضور دارم برخی از دانشجویان کشورهای عربی یا آفریقایی تمام این پول را از جیب خود پرداخت میکنند. برخی نیز بورس (تمام یا بخشی) دولت خود یا سازمانی از کشورشان شدهاند. و البته تعدادی نیز توسط آژانسهای دولتی یا شرکتهای خصوصی انگلستان حمایت مالی میشوند که به نوعی حالت پرداخت حقوق را در طول دوره تحصیل برایشان دارد (مثلاً سالیانه ۱۴ هزار پوند به آنها حقوق میدهد و این مبلغ صرفاً برای همین سه سال است و بعداً استخدام آن جا نمیشوند). @Rushdisu
🔹دانشجویانی که از کشورهای دیگر میآیند، سه ماه پس از اتمام دوره تحصیل، اگر در یک #موقعیت_شغلی حرفهای استخدام شدند با تمدید ویزایشان موافقت میشود وگرنه باید به کشور خود برگردند.
🔹حال با در نظر گرفتن تنوع و تکثر بسیار زیاد دانشجویان خارجی، حساب کنید سالیانه چه مقدار پول از سرتاسر دنیا به اینجا (یا سایر کشورهای مشابه) تزریق میشود؟ و این تزریق چه نقشی در رونق اقتصادی و ایجاد فرصت و شغلی در آن کشور ایجاد میکند. آیا این فرآیند یک #تجارت_علمی نیست؟ به خصوص که جهت این منابع از شرق به غرب است.
🔹این نکته را به بند فوق اضافه کنید که در اکثر کشورها از جمله کشور خودمان، شرکتهایی وارد فرآیند صدور دانشجو به خارج از کشور شدهاند و بعضاً با #هماهنگی_مسئولین دانشگاه ها، برای اعزام دانشجو به خارج از کشور در کانالهای رسمی دانشگاهها تبلیغ کرده و فرآیند را تسهیل میکنند و از این طریق منابع مالی قابلتوجهی برای شهریههای تحصیلی یا هزینههای زندگی از کشور خارج میشود.
✍ #مسعود_بنافی پژوهشگر مرکز رشد
🔘 #از_گذر_گیلفورد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐آیگپ ↙️
✅ iGap.net/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 گشایش پنجره طرح تحول نظام سلامت
📌 قسمت آخر
✴️ تشریح #طرح_تحول_نظام_سلامت بر اساس مدل جریانات چندگانه: مدلهای مختلف در مطالعات فرآیند خطمشیگذاری به چگونه در دستور قرار گرفتن و اجرای خطمشی میپردازند. از مدلهای سادهتر مثل مدل فرآیندی گرفته تا مدلهایی مثل مثلث آهنین، جریانهای چندگانه، ائتلافهای مدافع، نظریه تعادل گسسته و سایر مدلهایی ازایندست؛ اما از میان مدلهای مختلف به نظر میرسد به نحو بهتری میتوان چرایی در دستور قرار گرفتن طرح تحول را با استعانت از مدل جریانات چندگانه – با توجه به توصیف نسبتاً غنی که از بافت خطمشی گذاری سلامت در ج.ا. ایران درگذشته صورت گرفت- تشریح کرد.
1⃣ مدل جریانات چندگانه: در نظام سلامت، مسائل متعدد و گونانی از جانب ذینفعان و بازیگران متعدد مطرح میشود؛ اما مسئلهای که در طرح تحول نمود پیدا کرد، پایین بودن سرانه کل سلامت بود؛ و با توجه به اینکه مردم قادر به افزایش این سرانه کل نبودند، دولت بایستی این هزینه را متحمل شود؛ اما باید توجه کرد جریان مسئله درواقع تحت تأثیر دومؤلفهای اصلی است که در پیشگفته شد، یعنی بازیگران و قواعد حاکم. اگر به طیف بازیگران و دو قاعده پیشگفته (اولویت درمان بر بهداشت و پزشک محور سلامتی) توجه کنیم به این پی خواهیم برد چرا این مسئله غالب گشت.
2⃣ #جریان_سیاسی: خطمشیهای (چه در قالب قوانین و یا سایر صورتها) متعددی درگذشته تدوین گشته و بعضاً در برخی دولتها نیز بهشدت مورد تأکید قرارگرفتهاند: مثل پرونده الکترونیک، پزشک خانواده، نظام ارجاع، راهنماهای بالینی و... که قوانین محکمی مثل برنامه پنجم توسعه نیز از آنها حمایت میکند، اما هیچکدام رنگ اجرا را به خود ندیدند و یا بسیار ضعیف اجرا شدند؛ اما طرح تحول نظام سلامت بدون اینکه بهعنوان طرح یا لایحه در مجلس تصویب شود تنها با دو قانون (که بیشتر در حد اصلاح بند و ماده بود تا قانونی برای کل طرح تحول) در مجلس از آن حمایت بودجهای شد (اختصاص بخشی از هدفمندی به آن و اختصاص ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزشافزوده بهسلامت) توانست رنگ اجرای گسترده را به خود ببیند. @Rushdisu
3⃣ جریان خطمشی: خطمشیهای (چه در قالب قوانین و یا سایر صورتها) متعددی درگذشته تدوین گشته و بعضاً در برخی دولتها نیز بهشدت مورد تأکید قرارگرفتهاند: مثل پرونده الکترونیک، پزشک خانواده، نظام ارجاع، راهنماهای بالینی و... که قوانین محکمی مثل برنامه پنجم توسعه نیز از آنها حمایت میکند، اما هیچکدام رنگ اجرا را به خود ندیدند و یا بسیار ضعیف اجرا شدند؛ اما طرح تحول نظام سلامت بدون اینکه بهعنوان طرح یا لایحه در مجلس تصویب شود تنها با دو قانون (که بیشتر در حد اصلاح بند و ماده بود تا قانونی برای کل طرح تحول) در مجلس از آن حمایت بودجهای شد (اختصاص بخشی از هدفمندی به آن و اختصاص ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزشافزوده بهسلامت) توانست رنگ اجرای گسترده را به خود ببیند.
4⃣ جریان مسئله: در نظام سلامت، مسائل متعدد و گونانی از جانب ذینفعان و بازیگران متعدد مطرح میشود؛ اما مسئلهای که در طرح تحول نمود پیدا کرد، #پایین_بودن_سرانه_کل سلامت بود؛ و با توجه به اینکه مردم قادر به افزایش این سرانه کل نبودند، دولت بایستی این هزینه را متحمل شود؛ اما باید توجه کرد جریان مسئله درواقع تحت تأثیر دومؤلفهای اصلی است که در پیشگفته شد، یعنی بازیگران و قواعد حاکم. اگر به طیف بازیگران و دو قاعده پیشگفته (اولویت درمان بر بهداشت و پزشک محور سلامتی) توجه کنیم به این پی خواهیم برد چرا این مسئله غالب گشت. @Rushdisu
🔶 نتیجهگیری: درواقع در انتها میتوان گفت چرا طرحی به اسم تحول نظام سلامت در دستور کار قرار گرفت. همراه شدن سه جریان مسئله، خطمشی و سیاسی توانست پنجره خطمشی را به روی طرح تحول یا به عبارتی #ذینفعان_اصلی که برشمرده شد، بگشاید تا بتوانند طرحی با چنین ابعادی را در دستور کار قرار دهند.
✍ #حمید_ایزدبخش پژوهشگر مرکز رشد
🗂 #حلقه_سلامت
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐آیگپ ↙️
✅ iGap.net/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄زوال معنا در مفهومی بی معنا
🔶واقع
✴️ نامش ریوان بود. اهل #سلیمانیه عراق. می گفت کودکی و نوجوانی اش در کرج گذشته. 15 سال؛ به کارگری. مدتی هم در انگلیس زندگی کرده. اما الان، بعد از فتنه داعش، دست زن و پسر نوزادش را گرفته بود و آواره سرزمینی دیگر.
نام پسرش را پرسیدم. گفت هیوا. گفتم اسم قشنگی است؛ در ترکی آذری نام میوه ای خوشبوست. گفت در کردی سورانی یعنی امید. گفتم قشنگتر شد.
🔹برخلاف نام پسرش، چشمانش ناامید بود. و همسرش؛ دلگیر. @Rushdisu
🔹گفت عادت کردید؟ گفتم سفر زندگی ام شده. گفت اما همسر من هنوز در حسرت سلیمانیه مانده. گفتم چطور؟ اینجا که پر است از اکراد. هم زبان های خودتان. محله و قهوه خانه تان هم که همه کرد هستند؟ گفت: هستند... اما با ما #فرق دارند.
🔶مفهوم
🔹#ناسیونالیسم_واحد_کردی. ناسیونالیسمی که هر چهار عرصه کردی سوریه، ترکیه، عراق و ایران را دربرمی گیرد. مفهومی که بارها و بارها از زبان کنشگران سیاسی #جدایی_طلب_کُرد شنیده ایم. در شبکه های تلویزیونی شان، برنامه های فرهنگی شان، سخنرانی های سیاسی سرشار از شعارشان. البته در جایی مهمتر نیز: در بحث ها و تجمعات پر از شور و تندیِ میدانیِ جوانانشان.
🔹اما واقعا چنین مفهومی در عرصه زندگی واقعی نیز معتبر شده؟
🔹شروع به جستجوی تاریخ می کنم. جمهوری مهاباد قاضی محمد؛ در بحث های جدی و مذاکراتش، نشانی از این ناسیونالیسم نیست. همه امور بر مدار تشکیل جمهوری خودمختار مهاباد ذیل دولت ایران می چرخد.
🔹می رسم به احزاب چپ گرای دوره معاصر. آنها نیز رنگ ایرانی دارند. حتی حزب دموکرات آنقدر به رنگ ایرانی بود که جهت مبارزه با ملت ایران، مدتی هم پیاله مجاهدین خلق می شود در شورای ملی مقاومت.
🔹اما خارج از مرزهای ایران؛ می رسم به نام پ.ک.ک؛ که آش شله قلم کاری است از نژادگرایی و مارکسیسم. هر چقدر در گفتگوهای جدی اش جستجو می کنی، کمتر نشانی از ناسیونالیسم واحد کردی می بینی. همه حرفهای جدی و غیرشعاری در چارچوب ترکیه است. یک #فضای_تنفسی ذیل نام ترکیه که گفتارها را شکل داده، محدود کرده، مشخص کرده. این فضای تنفسی خود را در فرزند عاقل پ.ک.ک، یعنی حزب دموکراتیک خلق ها بیشتر نشان می دهد. آنقدر که گویی عقلای قوم شعار را با واقعیت یکی کرده اند و واقعیت را تجلی حقیقت می دانند. باور ندارید؟ به سایت این حزب بروید. آیا نشانه ای از ناسیونالیسم واحد کردی در آن است؟ یا هر چه هست نشانه ای است از یک حزب قوم گرای رسمی ترکیه که جزو عرصه سیاسی "آن کشور" است؟ در میان مردم کرد ترکیه باشی دیگر نیازی به استدلال نیست. نشانه کافی است. اکراد ترکیه یکی از پایه های رأی آوری حزب عدالت و توسعه هستند. حزبی که مدتی است به مناطق کردنشین سوریه حمله کرده. آیا مردم کردی که پیش از این به حزب عدالت و توسعه رأی داده اند؛ در انتخابات پیش رو به تغییرات #زندگی_خود نگاه خواهند کرد یا به ناسیونالیسم واحد کردی که در عفرین مورد هجوم آک پارتی قرار گرفته؟ @Rushdisu
🔹اگر هر آنچه گفته شد، فهم من از وضع الان بود؛ داستان #اقلیم_کردستان_عراق داستان آینده است. آینده ای که در آن دولتی کردی زمام امور را در دست دارد. سیاست، دیگر عرصه ستیز با دیگری نیست، بلکه عرصه تدبیر امور خودی است. ناسیونالیسم واحد کردی از سلب نیرو می گرفت. از نفی #دیگری هویت خودی را می ساخت. در اقلیم کردستان عراق اما "دیگری" وجود ندارد. #دولت، همه چیز را تغییر می دهد؛ مفاهیم را بازسازی می کند؛ شیوه زیست را معین می سازد؛ ابهام را شفاف می سازد؛ و شفافیت یعنی اینکه تصورات شخصی باعث اتحاد نخواهند شد؛ گفتگوها و بحث ها واقعی خواهند شد. شفافیت یعنی یک کرد اهل سنندج در اربیل عراق خود را در فضای دیگری خواهد دید. این بار دیگریِ او، خودش نیز یک کرد است. او اینبار، در برابر یک کرد، غریبه است. شفافیت یعنی اختلاف کردهای سوریه و عراق بر سر اداره شهر سنجار (شنگال). شهری که در عراق واقع بود ولی به دست نیروهای کرد پ.ی.د سوری از دست داعش آزاد شد. و سوری ها گفتند که "خود" می خواهند این شهر را اداره کنند، نه "دیگری".
🔹تاریخ، عرصه عمل و گفتگوست، عمل و گفتگو نشان از دغدغه ها دارد. دغدغه های مشترک، #هویت_مشترک می سازند؛ اگر هم سلبی باشند و هم ایجابی. ناسیونالیسم واحد کردی توان دغدغه شدن ندارد. چون ایجاب ندارد؛ چون واقعیت ندارد. پس تنها از سلب قدرت می گیرد؛ سلبِ دیگری. دیگری ای که ممکن است دشمن مشترک هم باشد، مانند داعش. اما پس از حذف دشمن مشترک، ناسیونالیسم کردی نیز بی هویت می شود. چون از خود چیزی ندارد. چون نیست.
✍ #رامین_مددلو پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐آیگپ ↙️
✅ iGap.net/Rushdisu
🏠 #خانواده رشد
💢 یگانه شوید...
🔹 هر کاری که میتوانی بکن، #پول خرج همسرت کن، به او #محبت کن، تا با هم #یگانه شوید.
🔹 زن و مرد باید به همدیگر خوشبین باشند و هر کدام #عیب را از خود بدانند، و به دیگری نسبت ندهند.
🔹 اصلاً عیب دیدن کار خوبی نیست.
👤 #مرحوم_حاج_اسماعیل_دولابی
➖ ➖ ➖ ➖ ➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu