8.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ درخت مُثمِر
🌲 روزگاری 95 درصد درختان شهرهایمان مُثمر و میوهدار بودند و خبری از چمن و کاج و عرعر در بوستانها و خیابانها نبود.
❗️تا اینکه پهلویها... .
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
🆔 @SinJimDin
⭕️ آداب مطالعه
❓چگونه و چه کتابی بخوانیم؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ این متن، از دستنوشتههای اوایل دوران طلبگیمه. امروز توی آرشیوِ نوشتههای قدیمیم پیداش کردم :)) یادش بخیر... .
1️⃣ تعریف مطالعه
📚مطالعه یعنی به دست آوردن مواد خام، فکر کردن روی آنها، ارتباط بین آنها و به دست آوردن مبانیِ جدید. به عبارت دیگر مطالعه یعنی جمعآوری، تحلیل و ارائهی اطلاعات.
2️⃣ انواع مطالعه
👈1. مطالعهی شغلی: مطالعه حول مسائل شغلی ضرورت دارد. چرا که آشنایی بیشتر با دستآوردها و تازه های هر رشتهی شغلی، موجب موفقیت بیشتر در آن زمینه میشود. برای مثال یک مهندس در خصوص رشتهی خود ناچار است به مقالات و کتب گوناگونی رجوع کند تا از فنآوریهای نوین مهندسی بهره مند گردد. کتابهای درسی و کمک درسی برای دانش آموز نیز از این قبیلند.
👈2. مطالعهی ذوقی: خواندن برخی کتب جنبهی تفریحی دارد یعنی هیچ ضرورتی به مطالعهی آنها نیست. اما برای رفع خستگی یا تنوع، تورق آنها خالی از لطف نیست. کتابهای رمان، مجله، کشکول، افسانه، قصه، لطیفه، طنز و... همگی از این قبیلند. با توجه به این که مطالعهی ذوقی لذت بخش و نشاط آور است توصیه میشود کتابهایی از این دست در کتابخانهی خود قرار دهید. شما میتوانید با مطالعهی چند صفحه از این کتب در بین مطالعات سنگین تا حد قابل توجهی از خستگی ناشی از مطالعه خلاص شوید.
👈3. مطالعهی دینی: بالا بردن معرفت دینی امری نیست که تنها اختصاص به دانش پژوهان رشتههای معارف دینی داشته باشد. بلکه برای یک مسلمان حقیقی لازم است در هر شغل و لباسی که باشد، در کنار مسائلی چون کسب و کار و امورات روزمره فرصتی هم برای مطالعه در خصوص دین و شناخت خدا اختصاص دهد. چرا که هدف خلقت کسب معرفت به ذات اقدس الهی است. تفسیر قرآن، کتب حدیثی، کتب اخلاقی، کتب پند و موعظه، آشنایی با شبهات دینی و... از این قبیلند.
3️⃣ نکاتی مفید در مورد مطالعه
👈1. ابتدا باید هدف مشخص شود و سپس برای رسیدن به آن هدف برنامه ریزی مطالعاتی داشت.
👈2. عمر انسان کوتاه است و فرصت مطالعه در تمام موضوعات نیست. بنابراین از بین علوم باید مهمترین و سودمندترین را انتخاب کرد و از هر علم هم برگزیده و گلچینی از مباحث را.
👈3. خواندن موثر توجه و تمرکز ذهنی می خواهد.
👈4. بررسی اجمالی کتاب تا آخر و نگاه به فهرست قبل از مطالعه باعث می شود اطلاعات کلی از مباحث کتاب در ذهن شما نقش ببندد.
👈5. پس از مطالعه ی فهرست، کتاب را ببندید و از خود سؤال کنید: نویسنده چه می خواهد بگوید.
👈6. در نگاه اجمالی و گذرا سؤالاتی که از قبل در ذهن داشتید به خاطر بیاورید تا دریابید که نویسنده تا چه حد پاسخ سؤالات شما را در کتابش مطرح کرده است.
👈7. در هنگام خستگی از کتب چاشنی مثل لطیفه استفاده کنید.
👈8. با شور و شوق و حرارت مطالعه کنید.
👈9. پس از مطالعه ی بخشی از کتاب یا پس از پایان مطالعه ی کتاب، مطالب را به صورت خودمانی و زبان ساده برای خودتان بیان کنید.
👈10. نکات مهم کتاب را به خاطر بسپارید. خلاصه نویسی و یادداشت برداری باعث فهم و ماندگاری بیشتر مطالب در ذهن می شود.
👈11. علم مانند توپ در هواست پس باید آن را قاپید. علم مانند آهوی وحشی است که همیشه در حال فرار است. در کلامِ بزرگان ما آمده است که علم را توسط کتابت و یادداشت کردن در قید و بند کنید تا از ذهن فرار نکند.
👈12. مطالعهی کتاب جدید قبل از تجزیه و تحلیل مطالب خوانده شدهی قبلی اتلاف وقت است.
👈13. نیمی از وقت مطالعه باید به فکر کردن بگذرد.
👈14. فکر کردن مهمتر و مشکل تر از مطالعه کردن است.
👈15. مطالعه ی منظم به مراتب از مطالعه ی پراکنده و نامنظم پرفایده تر است.
👈16. هرچه دانش و اطلاعاتتان نسبت به یک موضوع بیشتر شد علاقه ی شما به مطالعه ی آن موضوع هم بیشتر خواهد شد.
👈17. گاهی باید انبوه خوانی کرد. انبوه خوانی یعنی مطالعه ی زیاد به منظور زیاد شدن اطلاعات.
👈18. سعی کنید با «سیر مطالعاتی»جلو بروید. سیر مطالعاتی یعنی مطالعه ی موضوعات خاص یا کتاب های یک نویسنده طی یک روال منظم و قاعده مند و البته زیر نظر یک استاد و مشاور خبره.
👈19. شهید مطهری معتقد است که هر کتاب مفید را باید حداقل دوبار خواند.
👈20. در سیر مطالعاتی سعی کنید از آسان به مشکل شروع کنید و موضوعات مشابه با هم مطالعه شود.
👈21. خواندن دعای مطالعه: "الّلهمَ أخرِجنی مِن ظُلُماتِ الوَهمِ وَ أکرِمنی بِنورِ الفَهمِ الّلهمَ افتَح عَلینا أبوابَ رحمتِکَ و انشُر علینا خَزائنَ عُلومِکَ برحمتک یا أرحم الراحمین".
🆔 @SinJimDin
⭕️ مجلس گناه
❓مجلس گناه و حکم حضور در آن مجلس چیست؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
⛔️ هر تجمعی که بر محورِ گناه شکل بگیرد، حضور در آن حرام است و لو خودِ من فاعلِ آن گناه نباشم. این حضور، شدت حرمتش برای مومنان از آن جهت بیشتر است که حضورِ یک مومن، تاییدِ آن سیرهی غلط نیز میباشد.
🍛 حتی خوردنِ غذایِ سفرهی معصیت نیز گناه است. به برخی از مصادقِ مجلس گناه دقت کنید:
👈 مجلسی که در آن مشروب سرو میشود
👈 محفلی که در آن گناهانِ زبانی مثلِ غیبت، تهمت و... انجام میشود
👈 جلسهای که در آن برنامه ریزی میشود بر علیهِ مومنان
👈 مجلسی که گفتار و رفتارِ حاضران جلسه زمینه انحراف ما یا فرزندانِ ما را فراهم میکند
👈 مجلسی که موسیقیِ حرام در آن پخش میشود
👈 مجلسی که در آن ضوابط شرعی مثلِ پوشش اسلامی، حدود محرم نامحرم و کنترل نگاه رعایت نمیشود.
👈 مجلس مختلط: البته اگر اختلاط زن و مرد، بمعنایِ یک نشستِ مشترکِ عاری از تحریکاتِ عاطفی و شهوانی باشد و با رعایت حدود شرعی مجاز است.
👈 مجلسی که در آن رقصِ حرام انجام میشود.
👈 و... .
➕ ارتباط با اقوام و آشنایانِ گنهکار و حضور در مجالسشان مانعی ندارد. آنچه اشکال دارد، حضور در گناهِ آنان و همرنگی با گنهکاران است. اما ما چه کنیم در مواجهه با این مجالسِ فامیلی؟
☝️باید بین خدا و فامیل، گاهی نمیشود هر دو را انتخاب کرد. همین انتخابهای سخت است که تعیین میکند خدا را ترجیح میدهم یا غیرِ خدا را! فامیل بد را پیامبر نیز داشتند.
👌پس نه تنها باید از رفتن به این مجالس اجتناب کنیم که با صراحت دلیلِ عدمِ حضورمان را به آنها خلوتی بگوئیم. خُب بگذارید ناراحت شوند!! فردایَش که سر و صداها خوابید و کادوی عروسی را بُردید و چشمشان به پول و طلا افتاد، همه چیز فراموششان میشود.
➕تازه اگر هم فراموش نکردند و روابط فامیلی به هم خورد، مگر شما مقصرید؟! آنان شما را دعوت به گناه کردند و شما به گناهِ آنها "نه" گفتید. ما که نمیتوانیم ایمانمان را بسوزانیم بخاطر عروسیِ بردارمان! بگذارید اقوام ما را همینطور که هستیم بپذیرند و سرِ آرمانهایمان با کسی معامله نکنیم.
❗️خداوند در سورهی انشقاق چهرهی غرق در عذابی را توصیف میکند که گناهش فقط شادیِ گناه آلود بود: "إنّه کانَ فی أهله مسروراً". خدا عذابِ این افراد را بدین گونه توصیف میکند: "فسوف یدعوا ثبورا و یصلی سعیراً". یعنی او در قیامت آرزویِ نابودی میکند اما در آتش در میآید!!
✍️ اصرارِ پدر و همسر بر شرکت در مجلسِ گناه، این حرامِ قطعی را حلال نمیکند. اطاعت از والدین و همسر تا وقتی واجب است که امرِ آنان با دستورِ الزامیِ خدا منافات نداشته باشد. ما قبل از آنکه فرزند یا همسر باشیم، بندهی خدا هستیم. پس نباید سرِ آرمانهایمان کوتاه بیاییم. شاید این مقاومت ابتدائاً سخت باشد اما به مرور همه شما را به همین صورت که هستید خواهند پذیرفت و فشارها کمتر خواهد شد.
🆔 @SinJimDin
⭕️ رقص
❓رقص، حلال است یا حرام؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ رقصِ زن برای مرد؛ از نگاهِ شرعی، رقصِ زن برای مَرد، دو نوع است:
👈1. رقصِ محرّک شهوت: این نوع رقص فقط و فقط برای شوهر، مُجاز است. رقصی که منجر به تحریکِ شهوت و لذتِ جنسی میشود برای غیرِ شوهر، مُجاز نیست.
☝️بنابراین اگر یک فرد برای خودَش و مثلا جلویِ آینه، اینگونه برقصد و تحریکِ جنسی شود، گناه است. یا اگر برای محارمی غیر از همسر یا برای نامحرمان، رقصِ شهوانی داشته باشد، معصیت کرده.
⛔️ زن نباید تبدیل شود به ابزاری برای هوسرانیِ مردانِ عیّاش. این با کرامتِ انسانیِ زن سازگار نیست. خدا در آیهی 31 از سوره نور میفرماید: "و لايَضرِبنَ بِأرجُلِهنَّ لِيُعلَمَ ما يُخفينَ مِن زِينتِهِن". زنان نباید برای نامحرمان، پایکوبی کنند تا زیبائیهایِ مخفیشان معلوم شود. رسولِ خدا نیز میفرمایند: "أَنْهَاکُمْ عَنِ الزَّفْنِ وَ الْمِزْمَارِ وَ عَنِ الْکُوبَاتِ وَ الْکَبَرَاتِ". یعنی نهی میکنم شما را از رقص و مزمار و بربط و طبل". اصول کافی/ج6/ص432.
👈 2. رقصِ غیرِ شهوانی: رقصی که عرفِ مدتینِ جامعه، آنرا شهوانی نمیدانَد، چنین رقصی نزدِ مَحارم ـ و لو غیر همسر ـ مُجاز است. البته بهتر است نامِ این نوع رقص را همان ورزش بنامیم و بگوئیم ورزش و نرمشِ زنان نزدِ محارم، حلال است.
✅ رقصِ اینچنینیِ شخص برای خودَش نیز حلال است؛ البته رقصِ حلال در صورتی حلال است که با حرامِ دیگری مثلِ موسیقیِ حرام همراه نباشد و مفسدهی دیگری به همراه نداشته باشد.
2️⃣ رقص زن برای زن؛ این موضوع مورد اختلاف است:
👈 حضراتِ بهجت، فاضل، نورى، وحید خراسانی و سیستانى: بنابر احتیاط واجب جایز نیست
👈 حضرات صافى و مکارم: رقص زن براى زن حرام است؛ فقط و فقط رقص زن براى شوهرش مجاز هست و لاغیر.
👈 حضرات تبریزى، خامنهاى و خمینى: رقص زن برای زن اگر موجب تحریکِ شهوت نشود و همراه با گناهِ دیگر [مثلا موسیقی حرام یا مشروب] نباشد اشکال ندارد؛ گرچه براى مؤمن سزاوار آن است که از لهو اجتناب نماید. حتی مقام رهبری این نکته را هم اضافه میکنند که اگر مجلس به جلسهی "لهو" [غافلکننده از خدا و آخرت] تبدیل شود، احتیاط واجب در ترک است.
3️⃣ رقص مرد برای زن: مراجع تقلید یا فتوا دادهاند و یا بنا بر احتیاطِ واجب، رقص مرد را حرام دانستهاند.
➕ البته برخی از رقصهای محلّی و بازی با چوب توسطِ مردان، بیشتر شبیهِ ورزش و حرکاتِ نمایشی هست. این نوع حرکات که فقط اسماً رقص نامیده میشوند شاملِ حکم فوق نیستند.
❌ با توجه به آنچه گفته شد، رقصی که حرام باشد طبیعتاً انتشار، بازنشر و به اشتراک گذاشتنِ آن نیز به تَبعِ این نوع رقص، حرام است.
🆔 @SinJimDin
👉1👈
⭕️ موسیقی
❓گوش دادن به چه آهنگی حرام است؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ ما هیچ استعداد و قابلیتِ خدادادیای نداریم که نتوان آنرا در چارچوبِ شرع، بکار گرفت.
👈 مثلا شهوت، یک کششِ خدادادی است؛ خدا برای ارضاء این استعداد، چارچوبِ مشروعِ ازدواج را قرار داده. اما بعضیها تجاوز پیشهاند و از چارچوب خارج میشوند.
👈 مثلا طمع یک کششِ خدادادی است؛ خدا این حس را درونِ انسان قرار داده تا از عبادت و معرفت، سیر نشویم؛ ولی بعضیها این پتانسیلِ الهی را در مسیر دنیا خرج کردهاند!
✍️ و از جمله استعداد آواز و موسیقی. کسی که صدایِ خوبی دارد، میتواند این صدا و نوا را در مسیرِ خدا بکار ببندد نه لزوما در مسیرِ غفلت و شهوت و معصیت.
➕یا کسی که در عرصهی ساز و نوازندگی مستعد است، میتواند این تخصصش را به خدمتِ خَلق و خدا بگیرد در چارچوبِ شرع. حتی خریدِ ابزار و آلاتِ موسیقی که میتوان با آن موسیقیِ حلال نواخت یعنی آلاتی که اختصاص به موسیقیِ حرام ندارد، مُجاز است.
❗️البته موسیقیِ غیرِ مُجاز نواختنش، استماعش، یادگیریاش و یاد دادنش حرام است. مرادِ ما از غیرِ مُجاز، ملاکهای فقهی و شرعی است و نه ملاکهای فلان سازمان و ارگان و اشخاص!
🗣 در آیهی 30 از سورهی حج، موسیقیِ حرام در کنارِ پرستشِ بُت قرار گرفته و از آن بشدت نهی شده است "فَاجْتَنِبُوا الرِّجْسَ مِنَ الْأَوْثانِ وَ اجْتَنِبُوا قَوْلَ الزُّور". امام صادق در این آیه یکی از مصادیقِ "قول الزور" را موسیقیِ حرام بیان کردهاند. تفسیر قمی/ج2/ص84
❓اما چگونه میتوان تشخیص داد بینِ موسیقیِ حلال و حرام؟ بطور کلی همهی موسیقیها و ترانههای دنیا حلال هستند؛ یعنی اصلِ اولیه، مُجاز بودنِ موسیقی است مگر اینکه:
1️⃣ ترانهای دارایِ محتوای فاسد، مبتذل و کفر آمیز باشد. یا عقیدهای باطل و شیطانی را ترویج دهند. خداوند آیهی 78 از سورهی غافر باطلگرایان را جزء خاسران میداند: "خَسِرَ هُنالِكَ الْمُبْطِلُون"؛ و نیز در آیهی 3 از سورهی محمد یکی از نشانههای کفر را تبعیت از باطل معرفی میکند: "ذلِكَ بِأَنَّ الَّذينَ كَفَرُوا اتَّبَعُوا الْباطِلَ...".
2️⃣ آهنگِ شادی که متناسب با مجلس گناه باشد. بقولِ عامیانه "فاز بدهد" به مجلسِ گناه. مجلسِ گناه جائی است که بر محور و مبنایِ معصیتِ خدا و غفلت بنا شده باشد.
➕در قیامت، عدهی بخاطرِ ترس ورود به آتش، از خدا میخواهند آنها را نابود کند اما خدا آنان را وارد آتش میکند. جُرم اینها چه بود؟ آیهی 13 از سورهی انشقاق میفرماید چون شادیِ گناهآلود داشتند: "إنّهُ کانَ فی أهلِهِ مسروراً".
3️⃣ موسیقیِ غمگینی که انسان را به شدت دچار افسردگی، آسیبهای روانی، غم و ناامیدی کند و مثلا انسان را به سمتِ خودکشی بکشاند. در آیه 56 از سورهی حجر، نا امیدی و یأس از نشانههای ضلالت و گمراهی معرفی شده است: "وَ مَنْ يَقْنَطُ مِنْ رَحْمَةِ رَبِّهِ إِلاَّ الضَّالُّون".
4️⃣ شخصیت و عقایدِ خواننده نیز اگر مقبول و موجه نباشد و من احتمال تاثیر پذیری اعتقادی بدهم، برای من گوش دادن به صدای این خوانندهی منحرف الفکر، مُجاز نیست. پسرِ نوح با بدان بنشست و بد شد / خاندانِ نبوتَش گُم شد. در قیامت، انسان با حسرت میگوید ای وای بر من! ای کاش فلانی را همنشین انتخاب نمیکردم: "يا وَيْلَتى لَيْتَني لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَليلا". فرقان/28
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 ⭕️ موسیقی ❓گوش دادن به چه آهنگی حرام است؟ 👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید ـــــــــــــــــ
👉2👈
ادامه👆👆👆
✅ اگر چهار ملاکِ فوق در یک موسیقی یا ترانه نباشد، حلال است. البته حلال به این معنا نیست که شبانهروزمان را به آن اختصاص دهیم.
⛔️ امروز موسیقی [حتی نوعِ حلالش] هووی کار و تلاش و درس و تفریح و عبادت شده! میتوان اوقاتِ زندگی را با امورِ مفیدتری مثلِ قرآن، عبادت، مطالعه، فوتبال، استخر، کوهنوردی، قدم زدن، با خانواده بودن، تماشایِ فیلمِ خوب و.... پر کرد. در کنارِ همهی اینها کمی هم به موسیقیِ حلالِ متعالی گوش کرد.
🗣 مقام معظم رهبری در تبیینِ موسیقی متعالی میفرماید: "موسیقی را به سمت معنا و هدفهای متعالی ببرید؛ هدفهایی فراتر از عیاشی؛ فلان عاشق کذایی که [کسی] را دوست میداشته، و چون مورد بی اعتنایی قرار گرفته دلش شکسته و... [میخواهد] در اثر آهنگ و ترانه سوزناک، اشکی از ره فراق بریزد! موسیقی متعالی، موسیقیای است که برای هدف متعالی باشد. اگر چنین باشد، آن وقت میشود موسیقی را 👈پاک و مقدس👉 نامید… موسیقی ای که برای گوش سپردن به آن، 👈انسان عارف واقف خردمند، میتواند بلیت تهیه کند، در سالن اجرای کنسرت بنشیند و ساعتی از آن لذت ببرد". بیانات معظم له در سالِ 1385
➕ در مورد استماعِ صدای زن توسطِ آقایان و خانمها، اگر آن زن به شیوهای محرّک و مهیّج به خوانندگی بپردازد، تمام فقها نظرشان یکی است و میگویند حرام است؛ چه مستمع، زن باشد و چه مرد. اما در موردی که آواز و خوانندگی زن با تحریک همراه نباشد بین مراجع تقلید اختلاف است:
👈 آیات عظام صافى، فاضل، بهجت، خمینى، وحید و مکارم: گوش دادن به آن برای مردان جایز نیست.
👈 آیات عظام تبریزى، سیستانى، نورى همدانی: گوش دادن به آواز زن اگر باعث التذاذ جنسى، تهییج شهوت نشود و مطابق با مجلس گناه نباشد و مفسدهاى بر آن مترتب نگردد، اشکال ندارد؛ چه برای مرد و چه برای زن.
👈 رهبری عزیز: از گوش دادن به آن که معمولا مفسده ایجاد میکند اجتناب شود
👌در موردِ خوانندهای خاص هم نمیتوان یک حکمِ کلی و همگانی داد. چون چه بسا فلان خواننده، یکی از ترانههایش حلال و دیگری، حرام باشد. در موردِ رادیو و تلویزیون هم همچنین. وظیفهی ما بیانِ حکم و ملاک و معیار است. تشخیصِ موضوع و موردِ موسیقیِ حلال و حرام، بعدهی شمای مکلّف است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ رحمان و رحیم
❓دو صفتِ رحمان و رحیم چه تفاوتی باهم دارند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 رحمان و رحیم هر دو از ریشهی رحمت هستند و به معنای مهربانی و عطوفت. اما:
1️⃣ رحمان: رحمن کسی است که خُنکای سایهسارِ لطفش بر سرِ جمیعِ آفریدهها گسترانده شده و شاملِ گیاهان، حیوانات، مؤمنان، کافران، شیاطین و حتی دشمنانِ خدا نیز میشود: باران چو به دشت بارَد / بر گل و خَس همه یکسان بارَد. واژهی رحمان بر وزنِ فَعلان، صیغهی مبالغه میباشد و دلالت بر فراگیری، فزونی، بلوغ و به نهایت رساندن دارد.
☝️آب، هوا، خوراک، نور و تنِ سالم از جلوههای رحمتِ گستردهی خدا بر انسان، این شهروندِ اقلیمِ بیکرانِ الله است؛ فارغ از آنکه او، دوستِ خدا باشد یا دشمنِ خدا. ابرازِ چنین رحمتی فراگیر، گسترده و نامحدود فقط و فقط بایسته و شایستهی خدای متعالی است.
➕رحمان، إسمِ اختصاصیِ الله است و جز او هیچ کس اجازهی مهربانیِ مطلق و گسترده ندارد: "محمّدٌ رسولُ اللّهِ و الّذينَ مَعَهُ أشِدّاءُ على الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم". یعنی مِهر و رحمِ رسولِ خدا و پیروانِ او محدود به دوستانِ خدا است و نه دشمنان الهی.
2️⃣ رحیم: رحیم مترادفِ رحمن است با این تفاوت که شخصِ رحیم فقط نسبت به مؤمنان و توبهکاران اظهار مهربانی و عطوفت دارد: "و كانَ بِالمُؤمنينَ رَحيماً". واژهی رحیم بر وزنِ فعیل، صفتِ مشبّهه است و معنای بر ثبوت و پایداری دارد. رحم و مهربانیِ خدا به دشمنان، موقتی است و با فرا رسیدنِ مرگ پایان مییابد. اما رحمتِ خدا به دوستانش ثابت، پایدار و همیشگی است.
☝️اینجا سخن از اللهی است که علاوه بر مهربانی به همهی ریزهخوارانِ خوانِ گستردهی رحمتش، دارای ممتازان و ویژهخوارانی است بنامِ مؤمنین که شایستگیِ استقرار در جایگاهِ ویژهی ضیافت الهی را دارند. مزایائی نظیرِ رزق معنوی، نورِ هدایت، آرامشِ روحی، اخلاص، ملاقاتِ امام، لذت عبادت، طی الأرض، بهشت و... از منبعِ رحیمیتِ الله سرازیر میشود و ارزانیِ مؤمنانی است که شایستگیِ بهرهمندی از مهربانیِ ویژهی باریتعالی را دارند.
🆔 @SinJimDin
⭕️ وقت فضیلت نماز
❓نمازهای یومیه را اولّ وقت بخوانیم یا در وقتِ فضیلت؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
👌بطورِ کلی در خصوصِ نمازهایِ یومیه، ما دو وقت داریم: 1) وقت فضیلت 2) اول وقت.
1️⃣ وقت فضیلت
👈 نماز صبح: از وقتِ پهن شدنِ سپیده صبح تا قبل از اینکه هوا روشن شود. حدودا از اذان صبح تا بیست و یک دقیقه بعد از اذان، وقت فضیلت نماز صبح است.
👈 نماز ظهر: وقتی که سایه ها به اندازه خودِ اشیاء میشود. تا یک ساعت و چهل دقیقه بعد از اذان ظهر، وقت فضیلت ادامه دارد.
👈 نماز عصر: از وقتی که سایه ها به اندازه خودِ اشیاء تا زمانی که سایه ها دو برابرِ اشیاء شود. وقت فضیلت نماز عصر دو ساعت و پنجاه دقیقه بعد از اذان ظهر شروع می شود و تا چهل و دو دقیقه ادامه دارد.
👈 نماز مغرب: محو شدنِ سرخیِ سمتِ مغرب در هنگامِ غروبِ خورشید. از اذان مغرب تا پنجاه و یک دقیقه وقت فضیلت ادامه دارد.
👈 نماز عشاء: از محوِ سرخی تا گذشتنِ یک سوم از شب. از پنجاه و یک دقیقه بعد از اذان مغرب شروع می شود و تا سه ساعت و ده دقیقه ادامه دارد.
2️⃣ اول وقت: به زمانِ آغازینِ داخل شدنِ وقت نماز گفته میشود.
✍️ نکته: "وقتِ فضیلت" از اولِ وقت آغاز میشود تا همان تایمی که در شمارهی یک گفته شد ادامه دارد. هر چه نماز در زمانِ نزدیکتر به اول وقت خوانده شود، فضیلتَش بیشتر است. هر چه به انتهای وقتِ فضیلت نزدیک میشود، ثوابَش کمتر میشود.
☝️اسکرین شاتِ فتوای رهبری عزیز را هم از پایگاهِ اطلاعرسانیِ معظم له مشاهده فرمائید.
🆔 @SinJimDin
8.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ کدخدا
📹 کدخدایی که گمان کرده خدای ده ماست / کد خدا نیست خدا نیست بلای ده ماست.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ عدول
❓چگونه میتوان مرجع تقلید را عوض کرد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
➕ تغییرِ مرجع، اصطلاح فقهیاش "عدول" نام دارد. اگر خودِ شما یا با واسطهی دو نفر عادل و یا با شهادتِ یک جمع قابل اطمینان، برایتان یقین حاصل شد که یک مرجع تقلید، داناتر (أعلَم) از بقیه است، اینجا عدول، واجب است.
✅ دقت داشته باشید: "درصورتی عدول، مجاز است که مطمئن شوید مرجعِ دومی، عالمتر و داناتر است".
❌ بنابراین عدول از مرجعِ عالمتر به مرجعِ کم علمتر، جایز نیست. یا عدول از مرجع تقلیدِ سختگیرتر به مرجعِ تقلیدِ سهلگیرتر جایز نیست.
🔔البته عدولِ از مرجع تقلید مساوی به مساوی مورد اختلاف علما است. لطفا به نظراتِ مراجع در این موضوع توجه کنید:
👈 آیت الله تبریزی: مُجاز نیست.
👈 آیات عظام مکارم و نوری: فقط در خصوصِ احکامی که تاکنون طبقِ نظرِ مرجعِ اولی عمل کردهایم، مجاز نیست.
👈 آیات عظام خامنهای و صافی و سبحانی: بطور کلی عدول از مرجع زنده به زنده بنابر احتیاطِ واجب، مُجاز نیست؛ مگر اینکه مرجعِ دوم، اعلم باشد.
👈 آیات عظام بهجت و سیستانی: در صورت تساوی دو مجتهد در اعلمیّت و تقوا در تمام مسائل یا در بعض مسائل که با هم ارتباط ندارند، جایز است.
👈 آیات عظام تبریزی و وحید خراسانی: در مسائلى که یاد گرفته، رجوع به مجتهد دیگر جایز نیست.
👈 امام خمینی و آیت الله فاضل: عدول به مجتهد مساوی که زنده است، جایز است.
❓چطور میشود مرجعِ اعلم (داناتر) را شناسائی کرد؟
1️⃣ اول اینکه خودتان اهل فن باشید و بروید پای درس مراجع بشینید و کتابهایشان را بخوانید و تشخیص بدهید کدام با سواد ترند.
2️⃣ دوم اینکه به کلام دو نفر اهلِ علمِ راستگو اطمنیان کنید و طبق شهادتی که آنها میدهند به اعلمیتِ یک مرجع اعتماد کنید؛ مشروط به اینکه دو عالم عادلِ دیگر مخالف گفتار این دو نفرِ اول نباشند
3️⃣ و یا اینکه عده زیادی از اهل علم ـ مثل مجلس خبرگان یا جامعه مدرسین حوزه علمیه ـ شهادت بدهند به اعلمیت فلان مرجع.
➕جامعهی مدرسینِ حوزهی علمیه، هفت تن از مراجع را "جائز التقلید" دانسته است. یعنی تقلید از اینها مُجاز است. اما اینکه کدامیک اعلم است را مشخص نکردهاند.
🆔 @SinJimDin
🔹حشرِ حیوانات
❓دنیایِ پس از مرگِ حیوانات، چطوریه؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ خداوند متناسب با درک و شعوری که در مخلوقاتَش قرار داده از آنها انتظار دارد. شعور جمادات، گیاهان و حیوانات در مقایسه با انسان و جنّیان در سطحِ نازلتری قرار دارد و به حدّ نصاب وجوب "تکلیف" نمیرسد؛ امّا به حدّ تسبیح میرسد.
☝️البته تسبیح هر مخلوق به حَسَبِ توان و استعدادِ اوست. مثلا جمادات و گیاهان، زبان و حنجره ندارند تا تسبیحشان زبانی باشد. تسبیحِ آنها "ذاتی" است. یعنی مثلِ یک تابلویِ نقاشی هستند که با سکوتِ خودشان بی نقصی و منزه بودنِ نقّاش را فریاد میزنند.
🔔شعور و ادراک تا وقتی به حدّ اعلایِ "عقل" نرسد تکلیفساز نیست. حیوان دارای مشاعر و حسّ است اما "عقل" ندارد. تکلیف هم که روی "عاقل" بار میشود. حتّی انسانِ کودک و سفیه نیز بخاطر فقدان عقل، تکلیف ندارد.
➕وقتی تکلیف نباشد، بازخواست و تنبیهی هم وجود ندارد. مراد از حَشر در آیهی "و إذا الوُحُوشُ حُشِرَت" از سورهی تکویر، "اجتماع" قبل از برپائیِ قیامت است و نه زنده شدن و محشور شدنِ حیوانات.
☝️گویا وقتی حیوانات نشانههای قیامت را میبینند از هول و ترس، به گردِ یکدیگر میآیند. پس آیهی شریفه نمیخواهد بگوید حیوانات نیز مانند انسان زنده میشوند و به صحرای محشر وارد میشوند!!
👌حشر از لحاظ لغوی بمعنای جمع شدن است. اما بطور کلی در مورد سوال شما دو نظریهی کلی وجود دارد:
1️⃣ حساب و کتاب، برای کسی است که عقل و به تبعِ آن تکلیف داشته باشد. حیوانات، فاقدِ عقل و تکلیفَند. طبقِ آیهی 56 سوره ذاریات، فقط جن و انس مکلفند و لاغیر. پس حیوانات چون تکلیف ندارند، پاداشِ بهشتی یا مجازاتِ جهنمی برایشان معنایی ندارد.
2️⃣ البته عدهی زیادی از علما هم میگویند بالاخره حیوانات نیز در سطحِ خود دارای شعور هستند. پس به تناسبِ میزانِ شعورشان موردِ بازخواست و سوال قرار میگیرند.
☝️داستانِ سخن گفتنِ مورچه با سلیمانِ نبی، میتواند شاهدی بر این مدعا باشد. یا در روایات داریم شتری که سه بار حجّ رفته باشد، بهشتی است. یا اسبانِ جهاد فی سبیل الله، طبق برخی احادیث وارد بهشت خواهند شد و مرکبِ بهشتیانند. یا سگِ اصحابِ کهف و الاغ بلعمِ باعورا نیز بهشتی هستند.
➕جمعبندی: بنظر میرسد حیوانات، حشر و نشر و حساب و کتاب ندارند. اما برخی از حیوانات که عمل ویژهای از آنان سر زده یا توسط صاحبَشان در مسیرِ خدا بکار گرفته شدهاند وارد بهشت میشوند نه همهی حیوانات.
🆔 @SinJimDin
👉1👈
⭕️ جنایات آمریکا و انگلیس
❓شبهه: چهل ساله پدرانِ ما برای مردمِ آمریکا و انگلیس و دنیا، طلبِ مرگ و در مقابل، اونا برامون توی کلیسا دعا میکنن! همینه که انقد سیل و زلزله میاد. بجاش بگیم مرگ بر اختلاسگر... .
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ مرگ بر مردمِ آمریکا و انگلیس:
✅ قاعدهای است با نامِ "الفاظ، تابعِ اراده متکلم است". یعنی مقصود و مُراد از سخن را باید از گویندهی سخن پرسید. بنده بعنوانِ یک "مرگ بر آمریکا"گو مقصودَم از این شعار، آرزوی مرگ برای دولت مردانِ فاسد و متجاوزِ آمریکا است و نه مرگِ مردمِ بیچاره و تحت سلطهی آمریکا که در جنبش والاستریت خودشان اعلام کردند: "ما یک جنبش 99 درصدیِ مخالف نظامِ آمریکائیم"؛ و همینها در تجمعاتشان، پرچمِ کشورشان که مثلا نمادِ ملیشان است را آتش زدند!!!
📣 رهبریِ عزیز نیز بارها اعلام کردهاند که ما با نظامِ متجاوز و خونریزِ آمریکا مخالفیم و نه با ملتِ آمریکا. تبرّی و ابرازِ برائت از دشمنانِ خدا یکی از فروعاتِ واجبِ دینِ ما است. در آیهی 8 از سورهی محمد میخوانیم: "الّذینَ کَفَروا فَتَعساً لَهُم". یا در سورهی مسد میخوانیم مرگ بر آتشافروزان علیهِ دین: "تبّت یدا أبی لهَبٍ و تبّ".
☝️حتی کسی که قرآن را قبول ندارد، شعارِ "مرگ بر آمریکا و انگلیس" ریشهی عقلانی دارد؛ حکومتِ پلیدِ آمریکا و انگلیس، مرگِ نظامِ ما را میخواهند! مرگِ جوانان ما میخواهند! منطقهی خاورمیانه را به خاک و خون کشیدهاند. چطور آمریکائی که مرگِ ما را میخواهد، ما مرگَش را نخواهیم؟!
2️⃣ مرگ بر تمام دنیا...
❌ ما برای کلِ دنیا طلبِ مرگ نکردهایم. مگر آمریکا، اسرائیل، انگلیس و آلِ سعود کل دنیا هستند؟ ما مرگِ کسانی را میخواهیم که مرگِ ما را میخواهند. مرگ بر جنایتکار و ظالمان، یعنی دفاع از مظلومان و مبارزه با ظلم و تجاوز.
❗️حکومتِ 240 سالهی آمریکا، 222 سال از عُمرش را در جنگ و تجاوز به کشورهای مختلفِ دنیا سپری کرده است و هنوز خویِ تجاوز و جنگ افروزی دارد.
🔔 بد نیست کسانی که هنوز دشمن بودنِ حکومت آمریکا را قبول ندارند، مروری داشته باشند به برخی جنایات این دولتِ خبیث از بدوِ تاسیس. اگر مردمِ آمریکا در کلیسا دعا میخوانند عوضش دولتِ آمریکا با "کلّ دنیا" جنگیده!
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin