⭕️ بازاریابی شبکهای
❓حکمِ نتوورکها و بازاریابیِ شبکهای چیست؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 گلدکوئست، گلدماین، بادران، مارکتینگهای اینچنینی و کلا شرکتهای هرمیای که اقدام به جذبِ سرمایه میکنند بدین جهت در ایران ممنوع اعلام شده که برای اقتصادِ ملی ضرر دارد؛ به برخی از ضررها توجه کنید:
1️⃣ خروج ارز و سرمایه از کشور بدون بازگشتِ متاع و کالایِ واقعی. درست است که یک شخص، منفعت بُرده اما در مجموع هیچ کالا یا خدماتی وارد کشور نشده و این در دراز مدت با بوجود آوردنِ تورم و نقدینگی به اقتصادِ اجتماعیِ ما لطمه میزند.
❗️اکنون در ایران حدودِ یک میلیون نفر عضوِ شرکت های هرمی هستند. اگر هر شخص فقط 500 دلار سرمایه گذاری کرده باشد، مجموعا 500 هزار دلار در اختیارِ این شرکتها قرار گرفته است. 35 درصدِ این مبلغ از آنِ شرکت است که برابر با 175 میلیون دلار و معادلِ 1،750،000،000،000 تومان است!!!
❌ این در حالی است که شمارِ ثبت نام کنندگان در این شرکتها روز بروز بیشتر میشود و شمار زیادی از اعضاء بالای ۵۰۰ دلار در این شرکتها سرمایهگذاری کردهاند. خروجِ این همه سرمایه از کشور که قاعدتا باید در داخل سرمایهگذاری میشد، منجر به کمرونق شدنِ اقتصادِ داخلی و در نتیجه بالا رفتنِ قیمتِ کالاها، کاهش قدرتِ خرید، رکودِ کارخانهها و بیکاریِ کارگران میشود. همانطور که ضرر رساندن به شخص حرام است، ایجاد ضرر برای اجتماع، خیلی خیلی بیشتر حرام است.
2️⃣ نبودِ امنیت برای سرمایه گذاران. زیر شاخههائی که به هر دلیل موفق به جذبِ عضو نشدهاند یا بخاطرِ دریافتِ پورسانت (که فقط از زیرشاخههای پایین دستی دریافت میشود) قسمتِ اعظمی از سرمایهشان را باختهاند چون چیزِ زیادی دریافت نمیکنند؛ فقط اندکی سکه و پورسانت! یعنی عملا معامله به نفعِ سرشاخهها است و نه زیر شاخهها. شما میشوید بردهی بالادستیهایتان.
❗️حتی سرشاخهها هم چون عضویتشان در شبکه، رسمی و دولتی نیست اگر زمانی سرمایهشان را باختند، شرکتِ مزبور هیچ پاسخگوئیای در برابرِ قوه قضائیهی ایران ندارند و عملا مسئولینِ ایرانی قادر به احقاقِ حقتان نیستند. کما اینکه کشورهای دیگر و مجامع حقوقی دیگر نیز در این زمینه تعهدی ندارند و اگر هم داشته باشند بدلیلِ هزینههایِ بالای دادرسی، وکالت و ایاب و ذهاب، اصلا مرقون به صرفه نیست.
3️⃣ تدلیس (کلاه برداری): شما میتوانید متاع یا سکهای که میخرید را مستقیما از شرکت تولید کنندهی آن در مثلا آلمان و یا حتی کشور خودتان خریداری کنید با قیمتِ بسیار ارزانتر! مثلا دفتر نشرِ حضرت امام امتیازِ تعداد محدودی از سکه هایِ مضروب به تمثال امام خمینی را به یک شرکتِ آلمانی فروخته. شما و هر کس میتواند این سکهها را مستقیما از تولید کنندهی آن بخرد. بسیاری از کالاها همین حالت را دارند.
➕ علاوه بر اینکه سرشاخه یا واسطهها در صورتی پورسانت میگیرند که بتوانند اعضای جدیدی را به این شبکهها وصل کنند؛ هر چه در جذبِ عضو موفقتر باشند، مُزد بیشتری میگیرند. شما در واقع تبدیل میشوید به کسی که سرمایهی اعضای زیرشاخه تان را در اختیارِ شرکت قرار میدهید؛ شرکت نیز در عوض این لطفی که به او کردید، اندکی از این سرمایهی جذب شده را جلویِ شما میاندازد و بقیهی آن سرمایه بدونِ هیچ زحمت و تلاشی به جیبِ شرکت میرود! این میشود خوردنِ مالِ دیگران از طریق باطل؛ شما در واقع زیرشاخههایتان را فریب دادید تا بتوانید مُزد اندکی بگیرید از شرکتی که سرمایه زیرشاخهتان را تصاحب کرده!
🔔 اشکالاتِ سه گانه فوق باعث میشود که همه مراجع تقلید این نوع تجارت را حرام و فاسد اعلام کنند. البته اگه مراد از نتوورک، کسب و کارِ اینترنتی باشد و استفاده از فضای الکترونیک برای تجارت، نظیرِ آنچه در اسنپ یا کانونهای تبلیغاتی میبینیم، مُجاز است. اما عضویت در شرکت های هرمی و شبکه ای، همانطور که بالا توضیح داده شد، شرعا مُجاز نیست.
🆔 @SinJimDin
⭕️ دعای فرج در قنوت
❓آیا میتوان دعای فرج را در قنوتِ نماز قرائت کرد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ خواندن دعای فرج (إلهی عَظُمَ البَلاء...) در قنوتِ نماز، مُجاز است. فقط تکهی آخرِ این دعا که خطابَش از خدا به سمتِ رسول الله، امیرالمومنین و امام زمان بر میگردد، نباید خوانده شود. چون در قنوتِ نماز، شما در حالِ گفتگو با خدا هستید.
➕اگر کسی عمداً این بخش از دعای فرج را در قنوتِ نماز واجب یا مستحب بخواند، نمازَش باطل است: "يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِىُّ، يَا عَلِىُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيانِى فَإِنَّكُما كافِيانِ، وَانْصُرانِى فَإِنَّكُما ناصِرانِ؛ يَا مَوْلانا يَا صاحِبَ الزَّمانِ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السّاعَةَ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ".
👌البته دعا کردن برای فرجِ امام زمان با تعابیری نظیرِ "الهّم عجّل لولیکَ الفرج" در قنوتِ نماز، نه تنها مُجاز که بسیار مطلوب و پسندیده است. نکتهی آخر اینکه برخی "اللهمّ کُن لولیکُ الحُجّة بن الحسن..." را که دعای سلامتیِ امام زمان است به اشتباه و از رویِ بیدقّتی، دعای فرج مینامَند که این غلطِ مشهور باید اصلاح شود. خواندنِ دعای سلامتیِ امام زمان نیز در قنوتِ نماز، مُجاز و مطلوب است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ رهبری و بورس
❓چرا رهبری مردم را به بورس فرا خواند تا این همه خسارت به مردم وارد شود؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ فرض کنید شما پیشِ بنده میآیید و سوال میکنید آیا اشکالی دارد در زمینهی کشت، صنعت، دارو، پتروشیمی و... سرمایهگذاری کنم؟ بنده نه تنها این کار را بیاشکال میدانَم که شما را تشویق به این کار میکنم. چرا که یک درآمدِ حلال نصیبِ شما میشود و چرخِ اقتصادِ کشور هم میچرخد! اینجا من که یک توصیه کننده هستم خطایَم چیست؟
2️⃣ حالا من واردِ بازار سرمایه میشوم و مثلا علم و دانشِ کافی برای اینکار را ندارم! یا عدهای گُرگ در این بازار، سرمایهی مرا تباه میکنند! ناظرینِ این بازار هم سهواً یا عمداً بیکفایتی میکنند. یک جریانِ خاصِ مافیائی هم چون با من لج دارد، دقیقا موردِ توصیهی مرا به فنا میکشاند تا شما را از من بیزار کند!
☝️یک بارِ دیگر شمارهی 1 و 2 را بخوانید. به نظرِ شما منِ حاج آقا که شما را بجایِ مالاندوزی در بانک، به سرمایهگذاری تشویق کردم مقصرم؟! یا مقصر، خودِ شمائید که بیمطالعه وارد بازار شدید؟ و آن دولتمردی است که در بازار، دخل و تصرف میکند به نفعِ خود و علیهِ مردم، مقصر است؟
❌ در موضوعِ بورس، خطایِ دولتمردانِ قبل (دولتی حسن روحانی) کاملا روشن و واضح است. اما مردمی که علیرغمِ توصیههای مکرر، بجای قرار دادن بخشِ مازادِ سرمایهی خود (مِلکِ اضافه ـ پولِ اضافه) در بورس، مایحتاجِ ضروریِ خود (مثلا تنها ماشینِ خود) را در بورس قرار دادند نیز خطاکارند. تمام کارشناسان همان موقع میگفتند سرمایهی اضافهتان را در بورس بگذارید نه ماشینِ زیرِ پایتان را!
❗️یا برخی از تازهکارها بیمحابا و بدونِ تحلیل، شروع کردند به فروشِ سهام و این هجومِ بیضابطه، موجبِ افتِ شاخص شد. وقتی حقوقیِ مکار در حالِ خرید است، خُب نفروشید! چرا خرید و فروشِ پیاپی میکنید تا نوسانَش به جیب دولت برود؟!
⛔️ وقتی کسی دانشِ یک کسب و کار را یاد نگیرد، به توصیهی کارشناسان هم بیتوجه باشد و هیجانی واردِ بازارِ اقتصاد شود، قطعاً متضرر خواهد شد. آیا رهبری عزیز گفتند افرادِ نابلد بدونِ مشورت، واردِ سرمایههای مولد شوند؟
❓بنظرِ شما رهبریِ عزیز مقصر است یا آن حقوقیِ مکار که خارج نوبت در کفِ قیمت میخرد و در اوج میفروشَد؟ یا آن دولتی مقصر است که از نواسان و جیبِ مردم و با عرضهی دروغینِ یک سهم در صددِ جبرانِ کسر بودجهاش است؟ یا آن کسانی مقصرند که سوار بر رایِ مردم به کرسی ریاست رسیده بودند و عمداً میخواستند مردم را به نقطهی جوش برسانند تا بر علیهِ رهبریِ عزیز، مردم را بشورانَند؟!
✅ رهبری، توصیه به سرمایهگذاری در سرمایههای مولّد و از جمله بورس کردند. همانطور که توصیه به کار و کاسبیِ حلال میکنند. مدیریت و نظارت بر این بازار، با منِ کاسب و دولت و مجلسِ منتخب مردم است. رهبری، در اجرائیات نمیتوانَد دخالت کند طبقِ قانون. اگر ما میخواهیم رهبری در اجرائیات هم ورود کند باید اختیارتَش را در قانونِ اساسی افزایش دهیم.
➕رهبری عزیز تاکیدِشان رویِ سرمایههای مولّد بود، از جمله بورس. اینکه دولتِ منتخبِ مردم، عامدانه یا ساهیانه سرمایهی مردمَش را به باد داد و اینکه برخی بدونِ مشورت با کارشناس، وارد بورس شدند چه دخلی به رهبری دارد؟! بر خلافِ تصورِ عوام، همه کارهی مملکت، رهبری نیست. ایران حکومتش مثلِ انگلستان، پادشاهی و مورثی نیست. مقایسه کنید اختیاراتِ رهبرِ ایران را با ملکهی انگلستان در این لینک.
🆔 @SinJimDin
⭕️ رتبهبندی حوزهی علمیه
❓حجة الاسلام، آیت الله، مرجع تقلید، ولی فقیه چه تفاوتی باهم دارند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ حجة السلام: کسی که اسلام را در حدّ متوسط، شناخته با آثار و کتابهای علما مأنوس است و قدرتِ ابلاغ و تبلیغِ دین را دارد، اصطلاحاً حجة الاسلام است. حجة الاسلام، توانِ تولیدِ جدّیِ علم ندارد و صرفاً در حوزهی توزیع و نشرِ تولیداتِ علما و فقها فعالیت دارد.
2️⃣ مجتهد: کسی که به توانائیِ استنباط و استخراجِ احکام شرعی از دلِ قرآن و حدیث رسیده باشد، اصطلاحاً مُجتهد نامیده میشود. مجتهد، مُولّد علم است و خودَش احکام و وظایفِ شرعیاش را از متونِ دینی بدست میآورد؛ او از کسی تقلید نمیکند. کسی که به درجهی اجتهاد رسیده باشد او را "آیت الله" مینامند.
3️⃣ مرجع تقلید: مُجتهد اگر موردِ اقبالِ مردم قرار بگیرد و مقلّدانی داشته باشد، اصطلاحاً مرجعِ تقلید است. مجتهدی که تنها مقلدّش خودش است و مقلّدِ دیگری ندارد، مرجع نیست؛ فقط مجتهد است. مرجعِ تقلید را با لقبِ "آیت اللهِ العُظمی" نیز یاد میکنند.
4️⃣ ولیِ فقیه: مُجتهدی که علاوه بر توانائیِ استنباطِ احکام از متونِ دینی، صلاحیتِ مدیریت، زعامت و رهبریِ شیعه در عصرِ غیبت را داشته باشد، ولیِ فقیه نامیده میشود. ولیِ فقه با عناوینی نظیر "آیت الله العظمی"، "زعیمِ شیعه" ، "ولی امر" و "نائب امام زمان" نیز مورد خطاب قرار میگیرد.
✍️ اگر حکومت تشکیل شود، رهبری در رأس حاکمیت قرار میگیرد و به تناسبِ اختیاراتی که به او محوّل شده، ایفای نقش میکند. اگر زمینهی تشکیلِ حکومت نباشد ولیِ فقیه، در حدّ یک امامِ خانهنشین، اختیارات دارد. در همین حدّ که احکام و سوالاتِ شیعه را پاسخ بدهد و آنان را ارشاد و راهنمایی کند یا شاگرد پروری کند؛ نظیرِ آنچه در زمانِ مرحوم بروجردی، شیخ انصاری و قبل از آن بود. رهبریِ عزیز، شصت و یکمین زعیمِ شیعه در دورانِ غیبت امام زمان است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ احکام نگاه
❓حدود نگاهِ حلال و حرام را مختصر و ساده بیان کنید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
👀 نگاهِ همراه با ریبه (لذت جنسی) به تمام اعضایِ بدنِ افرادِ مَحرم و نامحرم چه برای مَرد و چه برای زن، حرام است؛ فقط و فقط همسرِ انسان، از این قاعدهی کلّی استثناء است.
👱🏻♂️مردها و پسرها فقط به گردیِ صورت و دستها تا مُچِ زنِ نامحرم میتوانند نگاه کنند؛ آنهم در صورتی که دست و صورت، فاقدِ آرایش باشد و این نگاه، همراه با ریبه نباشد. نگاه به اعضایِ دیگرِ زنِ مسلمان (مثلا آرنج یا مو) و لو بدونِ ریبه حرام است.
➕ در خصوصِ مشاهدهی زنان غیر مسلمان، نگاهِ بدونِ ریبه به اعضایی که معمولا نمیپوشانند (مثل مو و گردن) مُجاز است. اما نگاه به اعضای دیگر بدنِ زنِ نامسلمان و لو بدونِ ریبه حرام است. دلیل تفاوت حکم زن مسلمان و غیر مسلمان این است که زنِ مسلمان محترم است و حرمت دارد. به خاطرِ همین است که نگاه به غیرِ گردی صورت و دستهای او تا مُچ و لو بدونِ لذتِ جنسی، حرام است.
👩🏻 زنان و دختران هم اگر بدونِ ریبه به اعضایی از بدنِ مرد نامحرم که غالبا باز است (مثل سر و گردن و...) نگاه کنند، حلال است. نگاه کردن زنان به اعضایی از بدنِ مردان که غالبا پوشیده است مجاز نیست و لو این نگاه، بدونِ ریبه باشد.
🔔 مرد و زنى که با یکدیگر محرم هستند (اما همسر نیستند) بدونِ قصدِ ریبه می توانند غیر از عورت به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند. نگاه به عورت برای هیچکس جُز همسر مجاز نیست.
🔔 نگاه به فیلم و عکسِ زنِ مسلمان که حجابِ ناکامل دارد و مثلا آرایش کرده یا بخشی از مویَش بیرون است، مشروط به نبودنِ لذتِ جنسی، مُجاز است. البته اگر پخشِ مستقیمِ تلویزیونی باشد، جایز نیست نگاه به غیرِ گردیِ صورت و دست تا مُچ.
🆔 @SinJimDin
⭕️ استمرار برنامه
❓چگونه خود را مقیّد و ملزم کنیم به یک برنامهی عبادی یا علمی یا کاری؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
📌ما یک برنامهی سلوک و کامل در این لینک از سین جیم دین ارائه کردهایم. برنامه باید رویِ کاغذ بیایَد و به مثابهِ یک چشمانداز، جلویِ چشمم باشد. آنچه تقیّد به برنامهریزی را مستمر میکند:
1️⃣ همت و ارادهی بلندِ ما است؛ اینکه برنامه را ناموسِ خود بدانیم و هیچگاه سرِ آن با کسی معامله نکنیم و تعطیلَش نکنیم. مثلِ شام و نهار و صبحانه که به آن تقیّدِ همیشگی داریم. برای تقویتِ همّت و اراده، عمل به آنچه در این لینک آوردهایم توصیه میشود.
2️⃣ تایمِ عمل به برنامه را رویِ ساعاتی ببندید که آن ساعت، اختیارَش دربست در دستِ شما است. مثلا سَحر و بین الطلوعین،مهمان درِ خانهی شما را نمیزند تا برنامهی عبادیِ شما را مختل کند!
3️⃣ برنامه را جمعی و چند نفری پیش ببرید. مثلا با دوستانتان یا اعضای خانواده قرار ببندید. برکت با جماعت است و اگر امروز شما شُل باشید، دوستِ شما حرکتتان میدهد. فردا او شُل باشد شما او را روشن میکنید. خلاصه انگیزهها در کارِ جمعی افزایشِ مضاعف مییابَد.
4️⃣ گاهی لازم است برای رام کردنِ روحِ تنبل از ابزارهایی الزامآور مثلِ قسم یا نذر و عهد استفاده کنیم. صیغهی نذر را هم بخوانیم تا الزامِ شرعی، برایَم بیاورد. تا مثلِ نماز واجب مثلا دعای توسلِ سهشنبههایَم را مقید شوم.
5️⃣ برنامه باید مطابق با فرصت و قوّتِ من و مبتی بر واقعیتِ موجود چیده شود؛ نه مبتنی بر ایدهآلها و آرزوها. سنگِ بزرگ علامتِ نزدن است. باید یک برنامهی بومیسازی شده و مطابق با شرایطِ خود طرّاحی کنیم؛ و گرنه برنامه هر چقدر هم که خوب باشد، مستمرّ نخواهد بود.
6️⃣ تنوع در برنامهریزی نیز باعثِ طولِ عمرِ برنامه میشود. دوستداشتنیهایتان را نیز در لابلای برنامه بگنجانید تا برنامهی کمالِتان سخت و شکننده و خشک نباشد.
7️⃣ خود را بابتِ اجرای خوبِ برنامه، تشویق و وقتِ سستی و فوتِ برنامه، توبیخ کنید. به خودتان مرتب نمره دهید و سیرِ پیشرفتتان را ارزیابی کنید. اگر بدانید که عمل به برنامه، تشویق دارد و ترکِ برنامه، تبعات دارد اینجا تقیدتان افزایش مییابد. منظورَم از تنبیه، مثلا محروم کردنِ خود از فلان سریال است یا یک روز روزهی تنبیهی. تنبیه به گونهای باشد که هم بازردارندگی داشته باشد و هم زدگی نیاورد.
8️⃣ باید یک مدیریتِ زمان هم داشته باشیم ما. ببینید و بخوانید این لینک را لطفاً. درکِ اهمیت زمان و نیز روشِ مهارِ زمان، یک مهارتِ بدست آوردنی است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ عدل و قسط
❓دو واژهی قرآنیِ "عدل" و "قسط" چه تفاوتی باهم دارند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ دو کلمه ممکن است مترادف و "همردیفِ" همدیگر باشند اما هیچگاه "هممعنا" نیستند. الفاظِ متفاوت المادة، متفاوت المعنا هستند؛ و لو معنایشان به یکدیگر بسیار نزدیک باشد.
⚖️ بعنوانِ مثال واژهی عدل، در مقامِ حکومت و قضاوت و داوری بکار میرود و شامل عرصههای اعتقادی، فرهنگی، بهداشتی، اقتصادی و... میشود. اما قسط در موضعِ تقسیم حقوق و بیشتر مسائلِ اقتصادی استفاده میشود.
➕ به عبارتِ دیگر، عدل، مفهومَش عامتر و وسیعتر از قسط است. قسط، زیر مجموعهی عدالت محسوب میشود. یکی از مولفههای برقراری عدالت این است که قسط (تقسیم حقوق) انجام شود. البته قسط، بیشتر جنبهی شخصی و فردی دارد بر خلافِ عدل که جنبهی اجتماعی دارد. اگر حقّ یک نفر داده شود، قسط برقرار شده اما تا حقّ همه داده نشده، عدالت برقرار نمیشود.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ شبِ وصال
🎵شهید عماد مغنیه ساعتی قبل از شهادتش، این آهنگِ ایرانی را گوش میداد!
✊ وی فرمانده عملیاتِ پیروزمندانهی جنگِ 33 روزه با اسرائیل بود که توسطِ صهیونیستها در یک خودرویِ بمبگذاری شده ترور شد. امروز، روزِ شهادتِ این بزرگمرد است.
ا🤲 الّلهم ارزقنا....
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ فاحشه بسترش را میبوسد
❓صادق هدایت: فاحشه بسترش را ميبوسد، ورزشکار چهار گوش زمين را و آخوند قرآنش را... [متنِ شبهه کوتاه شده]
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ متنِ فوق بنامِ افرادِ دیگری همچون دکتر شریعتی هم در فضایِ مجازی دست به دست شده است. بنابراین متنِ فوق را فارغ از آنکه نوشتهی چه کسی باشد، نقد میکنم:
1️⃣ نان هر جا باشد باید بوسید!
👌 نان، برکتِ خداست و باید آن را بوسید. اما کدام نان؟ حلال یا حرام؟! نویسندهی متنِ فوق، واقعا نان ِدزدی و فاحشگی را مقدس میداند؟ گذشته از اینکه فاحشه، هدفش پول است اما یک مُبلغِ دین میتواند هدفش پول نباشد و اگر باشد، خطاست. مثلا شیخ حسین انصاریان که 4 هزار زنِ بدکاره را توبه و سپس شوهر داده، دنبالِ نان و پول بوده؟! کسی که سلول هایِ ذهنش از پول ساخته شده، همه چیز و همه کس را به شکلِ پول میبیند!
2️⃣ برای امواتِ ثروتمندی که حال نداشتند نماز بخوانند...
👌فرضِ این بخش، دو حالت دارد؛ اول اینکه نماز و روزه، طغیاناً و از سرِ سرکشی ترک شود. حالتِ دوم اینکه بخاطرِ بیماری یا فراموشی و غفلت آن هم بخشی از واجباتَش ترک شود.
➕ در صورتِ اول حتی اگر متدین ترین فرد، قضای نماز و روزهاش را بجا آورد، معلوم نیست نجات دهندهی میت باشد. حتی به ورثهی این شخص، واجب نیست پیگیرِ نماز و روزهی قضایَش باشند. اما در صورتِ دوم، خدا تخفیف قائل شده تا نقیصهی ترکِ واجباتَش جبران شود و با بهرهمندی از ثوابِ اعمالی که به نیابت از او انجام میشود، موردِ لطف خدا قرار گیرد.
✍️ پس بر خلافِ تصوراتِ ذهنیِ نویسنده، ثروتمندان نمیتوانند با پول و مالشان بهشت را بخرند. طبقِ روایات کسی که نمازش را سبک بشمرد، شقاوتمند است تا چه برسد به کسی که نمازش را اصلا نمیخواند!
3️⃣ ما بشر بودیم و نژاد و مذهب و سیاست و ثروت جدایمان کرد.
🔔 دینِ اسلام، مخالفِ نژادپرستی، رنگپرستی و ملیپرستی است. همچنین مخالفِ ثروتاندوزی و سیاستبازی بمعنایِ دروغ و کلک است. پس دین اسلام مایهی جدائیِ انسانها نیست. بشر چون تحت تعلیمِ دینِ خدا در نیامده است، دچار این همه اختلاف و آشفتگی شده.
4️⃣ همه آزادی میخواهند!
❓همه آزادی میخواهند اما همه، بی بند و باری نمیخواهند! کلیات را بگذاریم کنار و بگوئیم آزادی از چه چیزی؟ آیا صادقِ هدایت که در نهایت، خودکشی کرد، آزاد بود؟! چه چیزی او را حبس و زندانی کرده بود که برای رهایی از آن، خود را ذلیلانه کُشت؟!! آزادی یعنی از قید و بندِ شهوات و هواهای نفسانی و از زیرِ یوغِ ستمگران آزاد باشیم. مثلِ امام حسین... .
5️⃣ بهشتیان همخوابی با نامحرم و مشروب دارند!
🔔 بهشت، عشرتکده نیست. سابقاً در این لینک از کانالم توضیح دادهام که ماهیتِ شراب و حور العین با آنچه در دنیا وجود دارد متفاوت است. پس بهشت، کاباره نیست و سکونت در آن با اهدافِ انسانی و الهی منافاتی ندارد.
📢 در موردِ نیازِ جنسی، بهشت اصلا به شکلِ دنیا نیست تا شهواتِ حیوانی داشته باشد. نعمتِ نزدیکی با حور و غلمان و نزدیکی به انبیاء و اولیاء همه و همه از سنخِ انس و الفت هستند نه از جنسِ شهوت. بهشت را نباید "کاباره" تصوّر کنیم.
6️⃣ ﻓﺎﺣﺸﻪ از ناچاری شکمش را سیر میکند!
✍️ این همه شغلِ حلال! چرا با فاحشگی روزگار میگذراند؟! این همه دخترِ فقیر، که با نجابت و پاکی زندگی میکند! اینها بهانه است. فقر، عذرِ موجهی برای فاحشهگری نیست و نویسندهی فحشادوستِ متنِ فوق، در صددِ این است که اقدامِ گناه آمیزِ فاحشهها را موجه کند. البته وظیفهی مومنان و حکومتِ دینی این است که بهانهی شهوتپرستان را پوچ کند تا فقرِ مالی را مستمسکی برای شهوترانیشان قرار ندهند.
🗣 در موردِ صادقِ هدایت، رهبریِ عزیز میفرمایَد: "یک روز خواندن آثار صادق هدایت در این کشور مُد بود، البته صادق هدایت نقاط قوّتی دارد اما نقاط ضعفی هم دارد. صادق هدایت که جزو نویسندگان بزرگ دنیا نیست. اگر شما صادق هدایت را با نویسندههای معروف دنیا مقایسه کنید، میبینید او در مقابل آنها بچهی کوچکی است! البته او در ایران جایگاهی دارد اما در همان حد باید او را تفخیم کرد، و نه بیشتر".
🆔 @SinJimDin
⭕️ بهشت یا کاباره؟!
❓چرا در بهشت فقط بساطِ حور و شراب و عیاشی و هوسرانی و مادیّات پهن است؟!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ بهشت، کاباره نیست! در موردِ حورالعین، بهشت ابداً به شکلِ دنیا نیست تا در آن شهواتِ حیوانی باشد. نعمتِ نزدیکی با حور و انبیاء و اولیاء همه و همه از سنخِ انس و الفتند نه از جنسِ شهوت و هوس!
👌 واژه غلام [غلمان]، دوزاده بار در قرآن آمده و بمعنایِ جوانانی است که خادمِ بهشتیانند (گارسون) کما اینکه در قرآن تصریح شده غلمان، پذیرائی کنندگانِ بهشتند. در قرآن اشاره ای به ارتباط جنسی با حور و غلمان نشده تا بعدش کسی بگوید در بهشت، الواطی و همجنس بازی است!
✍️ طراحِ این شُبهه، از اساس بهشت را آنگونه که خودش خواسته ترسیم کرده نه آن گونه که هست. شراب هم در زبانِ عربی بمعنایِ نوشیدنی است و نه مشروباتِ الکلی. معادلِ عربیِ مشروباتِ الکلی "خَمر" است.
☝️دلیل اینکه خدا ویترینِ بهشتَش را با حور و قصور و شراب و نَهر چیده، بخاطر این است که انسانِ معمولی، همین ها برایَش مهم است و در دنیا هم دغدغه ی همین ها را دارد. خدا دوست داشتنی هایِ او را در قالبی تکامل یافته تر برایَش توصیف میکند تا از دنیایِ زودگذر، دست بکشد و در هوس ها و شهوات غرق نشود.
➕ وقتی توانست، جاذبه بهشت را به جاذبه های دنیا ترجیح دهد، به آخرت و عبادت و ترکِ گناه فکر میکند. وقتی هم که واردِ بهشت شد تازه می فهمد بالاتر از حورالعین، نعمتِ انس با خداست. کما اینکه در روایات داریم مومن با خدایِ خویش خلوتِ طولانی میکند و حورالعین ها غافل میشود. اصلِ بهشت، انسِ با خداست. اما اگر به انسانِ دل بسته به هوس ها در دنیا، بگوید بهشت یعنی انس با خدا، شاید این برایَش جذابیت نداشته باشد.
✍️ نکته آخر اینکه قوانینِ الهی، مخالفِ غریزه نیست. غریزه را خودِ خدا در وجودِ انسان قرار داده. قوانینِ الهی در صددِ تعدیلِ غریزه است و نه تعطیلِ آن. قوانینِ اسلام، غریزه را در چارچوب در می آورد. مثلا غریزه جنسی را در قالبِ ازدواج در می آورد. مخالفتِ انسان با غرایزِ خارج از چارچوب نشانگرِ میزانِ اطاعت پذیریِ او از خدا و تعیین کننده جایگاه او در آخرت است.
🆔 @SinJimDin
🔹صلهی رحم
❓در موردِ صلهی ارحام، حدود و ثغور، آثار و پیامدهایِ قطعِ رحم و نیز ارتباط با اقوامِ گنهکار توضیح دهید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ ارحام به کسانی گفته میشود که از طریق "رَحِم" به آنها متصل هستیم و اصطلاحاً خویشانِ نسبیِ ما هستند و نه سببی.
🔔 صلهی رحم یا صلهی ارحام بمعنایِ برقرار ارتباط و اتصال با خویشاوندانِ نَسَبی (خونی) است. خویشاوندِ نَسبی به کسانی میگویند که از طریقِ خون و نه به سببِ ازدواج، با ما خویشاوند هستند. مثل:
👈 1. والدین و جدّ و جدّه
👈 2. فرزند و نوادگان
👈3. برادر
👈 4. خواهر
👈 5. عمو
👈 6. عمه
👈7. دایی
👈8. خاله
☝️صلهی رحم با این هشت طایفه که همگی هم با ما مَحرم هستند، واجب است و ترک رابطه با آنان، گناه کبیره است. فرزندان برادر، خواهر، عمو، عمه، دایی و خاله هم ارحام هستند و صله رحم با آنها مستحبّ است.
➕در بینِ ارحام بیش از همه، جایگاهِ والدین مورد تاکید است. صله با خویشاوندانِ سببی یعنی فامیلِ همسر (شوهر / زن)، مستحب است و نه واجب. البته اگر ترک رابطه با اقوام همسر، موجب اختلاف بین زن و شوهر شود در این صورت، بعنوانِ ثانویه و برای حفظ بنیان خانواده، میتواند الزامی شود.
➕ صلهی رحم بشکلِ حضوری و حتّی تلفنی و از طریقِ نامه نیز امکانپذیر است. امام صادق میفرماید: "صِلُوا أرحامَکم و بِرّوا بِإخوانِکم وَ لَو بِحُسنِ السَّلامِ وَ رَدِّ الجَوابِ". یعنی صله رحم نمایید و به برادران[دینی] خود نیکی کنید هر چند با سلام کردنِ خوب و یا جواب سلام.
👌پس در هیچ حال نباید ارتباط با ارحام ترک شود. تلاش برای حلّ مشکلاتِ ارحام نیز از مصادیقِ صلهی رحم است. اگر در بینِ ارحامِ ما نیازمندِ مالی وجود دارد، اولویت این است که به او کمک کنیم.
🔔 حتی ارتباط با ارحامِ گنهکار و آندسته از ارحام که انحرافِ اعتقادی دارند و مثلا ولایت فقیه را قبول ندارند یا مثلا اهل نگهداری سگ و مصرفِ شراب هستند نیز واجب است.
👌چرا که این ارتباط ممکن است زمینهی تغییرِ او را فراهم کند و برعکسش قطع ارتباط زمینهی انحرافَش را فراهم میکند. البته مراد از ارتباط، حضور در گناهِ اقوام و شرکت در مثلا محفلِ شرابِ آنها نیست.
☝️از جهت طهارت و نجاست هم تا وقتی که شما یقین به نجاست یک مکان نکردهاید، آنجا پاک است. نجاستِ سگ وقتی به یک مکان منتقل میشود که سگ یا آن مکان، رطوبت داشته باشد. اگر سگ و مثلا مبل، مرطوب نباشند هیچ نجاستی منتقل نشده.
❗️تنها وقتی میتوانیم با ارحام خود قطع کنیم که احتمال بدهیم این کار موجب دوری آنان از ارتکاب گناه میگردد؛ یا وقتی که اقوامِ ما دشمنِ خدا باشند؛ یا آنگاه که ارتباط با او موجبِ اثرپذیری ما و خانوادهمان شود. یا آسیبِ جبران ناپذیری به ما وارد شود.
☝️در این موارد باید ارتباطِ حضوری، قطع شود. اما چون ارحامِ نسبی هستند، گاه و بیگاه ولو تلفنی باید ارتباط، برقرار باشد؛ مگر آنکه خودشان جواب ندهند و قطع کنند ارتباط را که در این فرض، تکلیف از دوشِ شما برداشته شده است.
✍️ اگر مهمانِ ما که از کسانی باشد که صله رحم با او واجب است و از قضا مثلا بی حجاب است، اینجا باید با احترام تذکر بدهید و ناراحتیتان را از این گناه صریحانه و صمیمانه ابراز کنید؛ اگر گوش ندادند، خانه را زنانه مردانه کنید و آن شب را سر کنید.
👌امّا برای دفعات بعدی اگر خواستند بیایند، جلو جلو با احترام به آنان تفهیم کنید که از پذیرش مهمانِ بی حجاب، معذورید و این، قانون خانهی شما است. اگر نپذیرفتند، باز هم شما قطع کننده نباشید و از بابِ صله رحم بعداً به خانهشان بروید. اگر شما را نپذیرفتند، تلفنی صله رحم را بجا بیاورید؛ اگر خودشان قطع کردند چیزی به دوشِ شما نیست.
🔔 آثار و برکاتِ صلهی رَحِم:
👈 دوستی و محبت خدا
👈 حمایت خداوند
👈 عاقبت به خیری
👈 دفعِ بلاها
👈 آسانی حساب قیامت
👈 عبور آسان از پل صراط
👈 جلوگیری از گناهان
👈 کفارهی گناهان
👈 حفظ نعمتها
👈 بهشتی شدن
👈 ازدیاد روزی و رفع فقر
👈 برآوره شدن حاجات
👈 زدودن کینهها
👈 پاداش سریع در دنیا
👈 پاداش صد شهید
👈 خوش اخلاقی
👈 بخشنده شدن
👈 نشاط روح و جان
👈 افزایش عُمر
👈 آبادانی
👈 مرگِ آسان
❌ تبعاتِ قطعِ ارتباط با ارحام:
👈 لعنت خدا
👈 مجازات سریع دنیوی
👈 دور ماندن از بهشت
👈 سودمند نبودن سایر کارها
👈 کمک نرساندن ملائکه رحمت
👈 قرار گرفتن ثروت جامعه در دست پلیدان
🆔 @SinJimDin