🔰بیان اعتقادات به زبان فطری(۱)
📌 خب اول اینکه ما متوجه باشیم که اگر اعتقادات ما تقلیدی از پدر یا مادر است، قرآن آن را محکوم میکند. وقتی برهان مشرکین این است که ما آباء و اجدادمان را اینطور یافتیم، خب ما هم همان حرف را میگوییم، میگوییم ما آباء و اجدادمان را این طور یافتیم، خودم نفهمیدم این است، براساس این برهان یافتم؛ میگویم آباء و اجدادم. یا مثلا مسئله همان است که در قرآن گفت با دست خودشان (نزدیک به این معانی) بتها را درست میکنند، بپرسید میشنوند؟ میدانند؟ قرآن دارد به صورت فطری بیان می کند. ما همین آیات را بیاوریم مطرح کنیم. از خودمان هیچ نگوییم.
🔶 قرآن اعتقاد به این نوع مبانی را رد میکند. اعتقادی که از آباء و اجدادم یافتم، اعتقاد اینکه با دست خودم ساختم یعنی چه؟ اعتقادی که خاصیت ندارد. این سؤال قرآن است که از آنها می پرسد.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۳۴
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
🔰بیان اعتقادات به زبان فطری(۲)
📌 اینکه شما میگویی من دعا کردم و جواب نگرفتم، الان برایم شبهه شده که چه میگفتید که خدا میشنود و قبول میکند؛ به این معنا است که خدای تو اثر ندارد، برو آن را پیدا کن، چون خاصیت ندارد. ربطی به خدای قرآن ندارد که بگویی فلان نذر را کردم، فلان دعا را کردم، اما جواب نگرفتم. قرآن میگوید بله چرا جواب نگرفتی؟ از آن خدایی که ساختی چه جوابی میخواستی بگیری؟ یعنی این قبیل آیات را بیاوریم که مربوط به مشرکین است که این نوع اعتقادات هم نوعی شرک است. این قبیل آیات که فراوان است و خطاب به مشرکین شده را از قرآن جمع کنیم و بگوییم که اگر این مبانی برای داشتن یک عقیده باشد، این ها شرک هستند. آنها بت را به عنوان اینکه خدا است، عبادت میکردند. خورشید برايشان خدا بود. بنابراین مشترکات قرآنی و اصول و مبانی را میآوریم و اثبات میکنیم که ما باید چهکار کنیم. ما باید بیاییم آن خدایی که قرآن معرفی فرموده و ارتباط با رب به صورت فطری، دین و فطرت را باز کنیم. اهمیت فطرت باید باز شود که فطرت یعنی چه؟
اینها مواردی از تلنگر است که شما وارد میکنید. هم پاسخ خیلی شبهات است، هم تلنگر است که شخص دلخوشی دارد که راست می گوید، درست میگوید.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۳۴، ۳۵
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
🔰معارف در فضای فطری، اجمالاً و تفصیلاً قابل حس است.(۱)
📌 خب حالا با چه بیانی باز شود؟! معلوم است؛ در فضای دانشجویی یک بیان دارد، در فضای دانشآموزی یک بیان دارد، در فضای عام یک بیان دارد، الی آخر. این مربوط به ادبیات بیان است؛ وگرنه مبنای بحث خیلی واضح است؛ مبنای قرآنی، الی ماشاءالله روایات و فرمایشات بزرگان در کنارش بیاید. آنگاه وقتی بر او تلنگر ایجاد شد، سؤال ایجاد شد، یک تکانی خورد، بخواهد راه بیفتد، توجه پیدا کند، میگو ید عَجَب، حالا من چه؟! آن وقت میآییم در مورد خدای فطری و اعتقادات فطری بحث می کنیم.
🔶 در بحث فطرت ما مدام واژه فطرت را نمیگوییم که خیلی هول شود و شوکه شود که فطرت چیست. برای اینکه باید نم نم وارد فضای فطرت شود، چون فضا رنگ عملیاتی دارد. مثلاً وقتی به این ها بحث آباء و اجداد، بحث بیخاصیت بودن ساخته های دست خودتان را میگوییم، در زندگی عادی ملموس میشود. نمونه مثال هم دارند. خب این برای وقتی است که نم نم می خواهیم وارد شویم.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۳۵، ۳۶
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
🎙 #کلیپ_صوتی | امام باقر(ع)؛ رهبر فکری و فرمانده انقلابی شیعیان
◾️ رهبر انقلاب : این بزرگوار در دوران بیست سال امامت پُربار خود دانشِ دین را گسترش داد، حکمت و درس قرآن و احکام را به همه جا رساند، داعیهی تشیّع را که داعیهی حکومت اسلامی و تشکیل ولایت علوی است به همه جا فرستاد و نفوذ داد، مردم زیادی را به خود متوجّه کرد، دشمنان خودش را سرشکسته و منکوب کرد، دوستان خودش را متشکّل کرد و سنگ بنایی در اسلام نهاد که مبنای بسیاری از کارهای بعدی و تلاشها و فعّالیّتها و خدمات عظیم و گرانبهای بعدی بر همان سنگ زاویه قرار گرفت و زمینه را آماده کرد برای دوران امامت امام صادق (علیه السّلام). بالاخره هم هشام طاقت نیاورد و این بزرگوار را با زهر به شهادت رساند. ۱۳۶۱/۰۷/۰۲
▪️ رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام باقر علیهالسلام کلیپ صوتی «امام باقر(ع)؛ رهبر فکری و فرمانده انقلابی شیعیان» را منتشر میکند.
🎧بشنوید👇
🔰شیوه جذب
📌 یعنی ما مراحلی داریم که در ابتداییترینش با بستنی، شکلات، بازی، تفریح و کوه، ارتباطات و محبت جذب میکنیم.
⛔️ البته محبت هم باید کنترل شده باشد.
👆 محبت حدود خاص خودش را دارد. اگر کنترل شده نباشد آسیب می زند.
💠 خوب در هر حال این ها را جذب میکنیم. این یک مرحله است، یعنی این را رد نمیکند، این مسائل را انکار نمیکند، اهمیتش را هم قبول دارد.
🔸 مثلاً صد تا بچه توی مسجد جمع می شوند می روند. این اصلاً خودش برای سلامت جامعه خیلی مفید است، اصلاً هم هیچ تربیت نشود، همین که مسجد می آید و یک ساعت بعد از مسجد می رود، کلی فضا را پاکسازی میکند. شاید الان از بین همین بچهها نخبه نباشد، اما ده سال دیگر این خاطرات برایش اثر زندگی و نگرش دارد.
✅ همین باعث میشود در خیلی از خطرات به برکت این جا تمیز بماند، منقلب شود، اصلاً یک روزی عقلش رشد کند. در شرایطی قرار بگیرد، اصلاً در حوادثی قرار بگیرد، یک کار ساده ما فرض کنید یک «بسم الله» گفتیم، آنجا به دردش میخورد.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۷۴
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
🔰معارف در فضای فطری، اجمالاً و تفصیلاً قابل حس است.(۲)
📌 در بخش دوم، در این فضا یک جمله معترضه یا یک تبصره یا هر چه باز میکنیم؛ آن اینکه در فضای فطری، آن معارف چه در آخرت و چه در دنیا حسی میشود و قابل حس است. خب فرقش اینجا است. بعد اثبات می کنیم یعنی چه محسوس است؟ مسائل نظری مثلاً محسوس شود یعنی چه؟
🔶 غالباً مثالهایی که می زنیم در واقع اثبات مطالب با برهان ذهنی نیست؛ بلکه با مصادیق عینی است. میگوییم آقا چطور میشود انسان احساس کند که در دریا ماهی است و خودش با ماهی زندگی میکند؟ این محال است، در این عالم محال است؛ اما وقتی شما در عالم رؤیا یا عالم دیگر وارد می شوی ، در خواب میبینی که اینطور زندگی کردی، آن احساس هم در خودتان ادامه دارد ؛ یک محال با آمدن در یک نظام دیگر برایت قابل حس میشود. لذا با مصادیق میگوییم. مصداق که آوردیم، مسئله حل میشود، محال بودن میرود. مصداق که آوردیم، ذهنش را باز میکنیم، از دنیای سه بعدی بیرونش میآور یم. هر مطلب را در یک مصداق عینی میآوریم. اینها مثال نیست؛ بلکه مصداق عینی است که اتفاق می افتد. شما در عالم رؤیا چقدر محال ها را مشاهده میکنی. وقتی مصادیق میآوریم، اثبات امکان وقوع مطلب، موضوع و واقعه است. لذا دلایل ما هم غالباً خود قرآن و روایات است، فرمایشات بزرگان است. حالا ما بیاییم قیاس درست کنیم، برهان درست کنیم، اینها خیلی نیاز نیست.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۳۶
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
🔰معارف در فضای فطری، اجمالاً و تفصیلاً قابل حس است.(۳)
📌 وقتی فهمید قابل حس است، بعد آرام آرام به فضای فطرت وارد میشویم. کسی که سرطان گرفته، یک هفته بعد می خواهد بمیرد؛ مگر حس نمیکند؟ خب در ا ین مسیر تربیتی همین کار را میکنند. آنجا جبراً آخرت را حس میکند، مرگ را حس می کند، اینجا روی تربیت، موانع کنار می رود، حس می کند. باز مصداق میآوریم، مصداق عینی میآوریم، آنچه برایش محال بود که چطور میشود را تطبیق میدهیم. فرق این دو تا این است. یعنی راه دارد باز میشود. منظور ما از این راه یعنی چه؟ خب اینجا است که بعضی واژه ها مثل خود فطرت و آثاری از آن را میگوییم.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۳۶، ۳۷
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
یک مسئلهی دیگر در مورد مسجد عبارت است از هستهی مقاومت. مقاومت وقتی گفته میشود، فوراً ذهن میرود به مقاومت نظامی و امنیّتی و امثال اینها. خب بله، آن هم قطعاً مقاومت است، امّا بالاتر از آن، مقاومت فرهنگی است. حصار فرهنگی، خاکریز فرهنگی در کشور اگر سست باشد، همهچیز از دست خواهد رفت. من به شما عرض بکنم: امروز بعد از ۳۷ سال، ۳۸ سال از پیروزی انقلاب، انگیزهی دشمنان برای نفوذ در حصار فرهنگی از روز اوّل بیشتر است؛ نه اینکه کم نشده، قطعاً زیاد شده؛ روشها را هم که شما میبینید: این شیوههای فضای مجازی و تبلیغات گوناگون و ماهواره و امثال اینها؛ [یعنی] انگیزهها بیشتر شده. آماج این حرکت هم درست همان چیزی است که مایه و هستهی اصلی ایجاد نظام اسلامی شد؛ یعنی ایمان دینی، آماج این است. با حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی و سیاستهای جمهوری اسلامی مخالفند بهخاطر مخالفت با ایمان دینی؛ چون میدانند اگر ایمان دینی نبود، این انقلاب پیروز نمیشد، این نظام به وجود نمیآمد، این زلزله و تکانهی شدید در ارکان نظام سلطه پدید نمیآمد.
🗓 بیانات در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران؛ ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
🔰معارف در فضای فطری، اجمالاً و تفصیلاً قابل حس است.(۴)
📌 بعد میگوییم که دریافت حقایق خود فطرت با این سطح فکری محدود ما امکان ندارد. ما آثاری از او را دریافت میکنیم. آثار را باز میکنیم. آثارش را متوجه میشویم تا به حقیقتش برسیم. این را هم که میگوییم معارف را حس کنیم، اثبات شد قابل حس است. آن وقت میآییم در اصالح فضای فطرتی که آثارش را میتوانیم حس کنیم و در عمق راه باید برویم تا به آن برسیم.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۳۷
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
🔰معارف در فضای فطری، اجمالاً و تفصیلاً قابل حس است.(۵)
📌این همان معنای علم اجمالی و تفصیلی است که باز فرض کنید. عاشق این است که پزشک شود و اجمالا میفهمد که پزشکی یعنی چه؟ اجمالی میفهمد، برایش ثابت است، اما تفصیلا امکان ندارد. یعنی همان علم اجمالی، او را به حرکت در میآورد. در حرکت راه آرام آرام این که «پزشکی یعنی چه؟» برایش باز میشود؛ وگرنه برایش ممکن نیست مطلب باز شود؛ بنابراین باز مسائل اصولی مطرح میشود، بعد مصداق بیان میشود.
📝 تبلیغ تربیت محور، ص۳۷
#تبلیغ_تربیت_محور #تربیت
▪️طلبه تراز/تبلیغ▪️(تربیت مبلغ)
🆔@TT_Tabligh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 نسبت به تبلیغ نگرانم / تبلیغ در نگاه حوزه علمیه باید در مرتبه اول باشد
✏️ رهبر انقلاب اسلامی هماکنون در دیدار مبلغان و طلاب حوزههای علمیه: با اطلاعاتی که به من میرسد از جهات مختلف، نسبت به تبلیغ نگرانم. این قدر ظرفیت تبلیغ در این کشور انبوه و متراکم و گسترده است که ما اگر چندین برابر آن مقداری که کار میکنیم هم کار کنیم، به نظرم این ظرفیت پر نمیشود.
✏️ هم به تبلیغ احتیاج داریم، هم به موعظه احتیاج داریم، هم به تحقیق احتیاج داریم. امروز نگاه رائج در حوزههای علمیه این است که تبلیغ در مرتبهی دوم قرار دارد، مرتبهی اول چیزهای دیگر است مقامات علمی و امثال اینها؛ مرتبهی دوم تبلیغ است و ما از این نگاه باید عبور کنیم؛ تبلیغ مرتبهی اول است. ۱۴۰۲/۴/۲۱
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir