فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تاثیر عفو و گذشت دیگران در اجابت دعا
🎙با بیان زیبای آیت الله مجتهدی رحمه الله علیه
#استوری
#مذهبی
#عفو
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️زن، کافر، سگ سیاه
.
🔹در روایات اسلامی، چه شیعه و چه سنی، احادیث متعددی در تحقیر، مذمت و «کوچکداشت» زنان وجود دارد. همانند:
1ـ پیامبر(ص) در بخشی از یک حدیث درباره بانوان فرمودهاند:... ما رایت من نَاقِصَاتِ عَقْلٍ وَ دِینٍ ... (صحیح البخاری، ج۱، ص۶۸)
2ـ حضرت امیر(ع) در بخشی از یک خطبه درباره زنان گفتهاند: ... وَاَمَّا نُقْصَانُ عُقُولِهِنَّ فَشَهَادَةُ امْرَاَتَیْنِ کَشَهَادَةِ الرَّجُلِ الْوَاحِدِ ... (نهج البلاغه، خطبه ٨٠ ؛ نیز: بحار، ج١٠٠ ، ص٢٢٨)
3ـ پیامبر(ص) در بخشی از یک حدیث فرمودهاند: ... زن، کافر، سگ سیاه و الاغ، نماز را باطل میکنند(مسند حنبل، ج۴۱، ص۹۸) یا در حدیثی مشابهی آمده است: ... سگ، الاغ، خوک، یهودی، مجوسی و زن، نماز را باطل میکنند (سنن ابی داود، ج۱، ص۱۸۷)
4ـ یا در روایات دیگری، وجود زنان، شر دانسته شده، و آنها را شیطان و ریسمان شیطان برشمردهاند.
.
🔸اکنون درصدد بیان جعلی بودن این روایات، و یا ادعای وجود ترجمه و تفسیر نادرست از این احادیث نیستیم؛ آنچه مهم و قابل توجه میباشد، این است که:
چرا در طول 14 قرن، دانشمندان، علماء و مردم، نسبت به وجود این دست روایات و احادیث در منابع حدیثی، واکنش منفی و بدی نداشتهاند؟ و به نوعی درستی آنان را پذیرفتهاند؛ و یا لااقل، درصدد توجیه و «ماستمالی» مفهوم این دست احادیث برنیامدهاند؟
.
روشن است که در دههای اخیر، علماء و مبلغان دینی، با توجه به بازخورد منفی این دست روایات در جامعه، تلاش دارند که این احادیث را حتیالامکان جعلی دانسته؛ و یا با تفسیر جدیدی، این روایات را هماهنگ با افکار عمومی جامعه، ارائه دهند.
.
♦️نکته
این وضعیت که در بالا بیان شد؛ حاوی دو نکته قابل توجه است:
یک. مردم و مخصوصاً بانوان در دورههای قبل و طبق فرهنگ پررنگ مردسالاری، پذیرفته بودهاند که زنان پستتر از مردان میباشند، و از بسیاری حقوق، محروم هستند؛ و با این آموزهها، همراه و هماهنگ گشته بودند.
دو. تفسیر متون دینی، میتواند تابعی از «عرف و افکار عمومی جامعه» باشد؛ به این معنی که، مردم و افکار عمومی جامعه، میتواند وضعیتی را ایجاد کند که، علماء مجبور شوند تا تفاسیر و احکام متفاوتی از متون دینی ارائه نمایند.
#حقوق_زنان
#فقه_سنتی
#مرد_سالاری_دینی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ آیا خداوند می تواند جسم باشد
شاید در بدو امر جواب این سوال روشن باشد.خدا نمی تواند جسم باشد چرا که لازمه جسمانیت مرکب و حادث بودن و در نتیجه نیازمند بودن ذات الهی است و این با واجب الوجود بودن سازگاری ندارد.
🔹 جمعی از اهل حدیث اهل سنت قائل به جسمانیت خدا هستند اما برای فرار از تبعات و لوازم این قول، نظریه الله جسم لا کالاجسام (خدا جسم است ولی جسم او با بقیه اجسام فرق دارد) را ارائه کرده اند.
🔸جالب اینکه مرحوم ملاصدرا در شرح خود بر اصول کافی اذعان می کند که خداوند می تواند جسم باشد ولی جسمی الهی که لایق ذات خود است و در بقیه اشیاء شبیه او وجود ندارد .
💠متن کلام ملاصدرا چنین است :
شرح أصول الكافي (صدرا) ؛ ج3 ؛ ص207
فاذا تصورت هذه المعاني و انتقشت في صفحة خاطرك علمت ان المعنى المسمّى بالجسم له انحاء من الوجود متفاوتة في الشرف و الخسّة و العلو و الدنو من لدن كونه طبيعيا الى كونه عقليا، فليجز ان يكون في الوجود جسم إلهي ليس كمثله شيء و هو السميع البصير المسمّى بالاسماء الالهية المنعوت بالنعوت الربانية، على ان الواجب تعالى لا يجوز ان يكون له في ذاته فقد شيء من الاشياء الوجودية و ليس في ذاته الاحدية جهة ينافي جهة وجوب الوجود و ليس فيه سلب الا سلب الاعدام و النقائص.
🔻گویا بخاطر این سخنان و امثالش است که برخی گفته اند اولین کسی که اصول کافی را به کفر شرح داده ملاصدرا بوده است :
و من تصانيفه شرح أصول الكافي، شرحه على مذاقه و عقائده و أصوله و مطالبه، فاستحسنه من استصوبها، و استحقره من استضعفها، بل في الروضات: فمنهم من ذكر في وصف شرحه على الأصول:
شروح الكافي كثيرة جليلة قدرا و أوّل من شرحه بالكفر صدرا
مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ الخاتمةج2 ؛ ص241
#توحید
#جسم_الهی
#ملاصدرا
#فلسفه
👇👇
@Taammolate_talabegi
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تیزر فیلم در مدت معلوم
♦️در مدت معلوم (فی المدت المعلوم) فیلمی اجتماعی به کارگردانی وحید امیرخانی، محصول سال ۱۳۹۳ ایران است.
🔹این فیلم به بررسی معضلات جوانان از سن بلوغ تا سن ازدواج میپردازد
#معرفی_فیلم 🎥🎥
#در_مدت_معلوم 🎥🎥
#عقد_موقت
#فقه_سنتی
#صیغه
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
هنگامی که شکم حتی از حلال انباشته شود دل از دیدن راه درست کور می گردد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
#احکام_نماز
☑️سوال
1. مردی که برای بانوان در اقامه ی نماز امامت میکند، باید برای مامومین قابل رویت باشد یا اگر پرده ای بینشان حایل باشد اشکال ندارد..؟!
✅پاسخ
1. اگر امام مرد و مأموم زن باشد چنانچه بين آن زن و امام يا بين آن زن و مأموم ديگرى كه مرد است و زن به واسطۀ او به امام متّصل شده است پرده و مانند آن باشد اشكال ندارد.
📚توضیح المسائل 16مرجع مسأله [مسأله 1433)
📹 بگذارید عرض من دقیق بر وجدان ها بنشیند.
🔹 ۱۵ ماه از پیروزی انقلاب می گذرد...
#سیاسی
#شهید_بهشتی
#انقلاب
👇👇
@Taammolate_talabegi