✍️ ابن عربی و انقطاع عذاب
🔹ابن عربی معروف به شیخ اکبر از بزرگترین و مشهورترین چهره های عرفان نظری در طول تاریخ بلکه می توان گفت بنیان گذار آنست .
♦️از جمله اعتراضاتی که بر ابن عربی شده ، اینست که او همه گناهکاران حتی ملحدان و کافران را بالأخره ناجی و رستگار دانسته و به انقطاع عذاب (به معنی درد و رنج) حتی از کفار قائل شده است .🧐
🔸 محی الدین می گوید که کفار هم اگر چه در آتش دوزخ 🔥مخلدند و هرگز از آن بیرون نمی آیند، ولی پس از مدتی به آتش جهنم عادت کرده و در نتیجه دوران عذاب پایان میپذیرد و زمان نعمت و سعادت فرا میرسد ، عذاب ، گوارا گشته و در این حالت عذاب را به واسطه عذویت طعمش «عذاب» مینامند .
🔵 در فص یونسی فصوص الحکم چنین می گوید : و لکن فی النار إذ لا بدّ لصورة النار بعد انتهاء مدّة العقاب أن تکون برداً و سلاماً علی من فیها و هذا نعیمهم
🔴در فتوحات مکیه مینویسد: فهم یتلذذون بما هم فیه من نار و زمهریر و ما فیها من لدغ الحیّات و العقارب؛ کما یتلذّ أهل الجنة بالظلال و النور و لثم الحسان من الحور.
⚫️در جای دیگر فتوحات می گوید : قلت إنه في عذاب هكذا يكون أهل النار ف لاٰ يَمُوتُ فِيهٰا وَ لاٰ يَحْيىٰ أي لا يستيقظ أبدا من نومته فتلك الرحمة التي يرحم اللّٰه بها أهل النار الذين هم أهلها و أمثالها كالمحرور منهم بتنعم بالزمهرير و المقرور منهم يجعل في الحرور و قد يكون عذابهم توهم وقوع العذاب بهم
⚪️و اضافه می کند : و أما أهل النار الذين هم أهلها و لم يقل أهل العذاب و لا يلزم من كان من أهل النار الذين يعمرونها أن يكونوا معذبين بها فإن أهلها و عمارها مالك و خزنتها و هم ملائكة و ما فيها من الحشرات و الحيات و غير ذلك من الحيوانات التي تبعث يوم القيامة و لا واحد منهم تكون النار عليه عذابا كذلك من يبقى فيها لا يموتون فيها و لا يحيون و كل من ألف موطنه كان به مسرورا و أشد العذاب مفارقة الوطن فلو فارق النار أهلها لتعذبوا باغترابهم عما أهلوا له
#تأمل
#عرفان_نظری
#ابن_عربی
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوشه ای از بدبختیای ذهن دینی-فلسفی
#طنز
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
به کاری که درستی آن برایت روشن نیست تصمیم مگیر.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
﷽ #احکام_وضو #احکام_نماز
❓پرسش
شستن دست وصورت قبل از وضو به طوری که بدون خشک کردن,در ادامه وضو بگیریم,درسته؟
برای سجده سهو که با سلام بیجا یا کلام بیجا درنماز واجب میشود, این کلام در چه حد باشد سجده سهو واجب میشود؟ مثلا در نماز ۴رکعتی در رکعت دوم بعداز تشهد یک کلمه بگوییم السلام یا السلام علیک بعد زود متوجه بشیم و قیام کنیم,سجده سهو واجب میشود؟ مقلد: ایت الله مکارم شیرازی
📝پاسخ
شستن دست وصورت قبل از وضو اشکال ندارد و شستن دستها تا مچ مستحب است.
کلام بى جا، یعنى سهواً به گمان این که نماز تمام شده حرف بزند.
هرگاه اشتباهاً «السلام عليك أيها النبيّ و رحمةالله و بركاته» را بگويد سجده سهو واجب نيست، بلكه مستحبّ است ، ولي اگرمقداري از دو سلام ديگر را بگويد، احتياط واجب انجام سجده سهو است.
رساله 16 مرجع مسأله 1242
13.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگی زیبا از سخنرانی اخیر رهبر عظیم الشأن:
🔸یادداشتی که سردار چند ماه پیش از شهادتش برای دخترش نوشته است و او برای رهبری می خواند.
🔹رهبر انقلاب: به گفته یک عزیزی کفش پای سلیمانی هم بر سر قاتل او شرف دارد.
🖤با نزدیک شدن سالگرد شهادتت، دلمان کباب می شود و گریه می کنیم برای نبود مالک اشترمان سردار دل ها.😭😭
#نماهنگ
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠 معرفی استاد مجاهدی از شاگردان آیت الله سعادت پرور:
🔹 سخت مشغول فعالیتهای تبلیغی و سفرهای خارجی بود که آوازه استاد به او رسید. با دلی سوزان و لبانی پر عطش نشانی منزل استاد را جویا شد. کوچه پس کوچه های تنگ بازار را زیر و رو کرد. انتهای یکی از این کوچه ها ، خانه ای کوچک و پر رمز ، در را کوبید. صاحب کتاب جمال آفتاب ، از پشت در نقاب از رخ افکند و با جمال آفتابی اش ، دل رمیده این مجذوب را ربود.
🔸داستان او و استادش از همان روز شروع شد. آن قدر بالا رفت که استاد درباره او فرمود : «چهار تن را تربیت کرده ام تا حوزه از استاد عرفان ، تهی نباشد. "مجاهدی"، یکی از آن چهار است.»
🔹استاد با او شرط کرده بود؛ باید قید خیلی چیزها را بزنی؛ از جمله مسئولیتهایت در خارج از کشور. او هم با استاد عهد کرد که بر سر این پیمان بماند. آن قدر محکم بر عهدش ایستاد ، که پس از دو ماه نمایندگی امام ـ رحمه الله ـ در سوریه ، قید همه چیز را زد و کبوتر جَلد آسمان معرفت شد.
🔸استاد زیاد دیده بود؛ از درس اخلاق «شهید قدوسی» و « آیت الله مشکینی» و «آیت الله احمدی میانجی» ، تا درس فلسفه ژیلسون و فلسفه هگل « شهید بهشتی» ، همه زلال بود ؛ ولی ظرف او بزرگتر از اینها بود.
او فقه و فلسفه و اخلاق را جدی دنبال می کرد ؛ ولی عرفان نظری و عملی برای او چیز دیگری بود. همین بود که از میان این همه استاد متخلق ، آیت الله پهلوانی را برگزید و تا آخر رهایش نکرد.
خودش می گوید: «هر چه دارم از استاد پهلوانی است.»
📲 لینک کانال تلگرامی استاد مجاهدی:
https://t.me/maareffetrat
#استاد_مجاهدی
#استاد_اخلاق
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍️علوم لازم برای اجتهاد از دید محقق خویی 🔹در اجتهاد و توان علمی محقق خویی شک و شبهه ای وجود ندارد
.
🔰 مقدمات اجتهاد مسئله ای است مهم که روند حوزه و نوع تحصیل آن در حوزه با اشکالات عدیده ای مواجه است که بزرگان و اهل فن من جمله رهبری مطالبی بیان کرده اند.
💠 در نوشتار حاضر مطلبی را در این زمینه از کتاب کفایه و دو حاشیه مشهور آن از
🔹مرحوم مشکینی(از شاگردان معروف آخوند، که مشهورترین حاشیه بر کفایه است.) و
🔹 شیخ باقر ایروانی از شاگردان شهید صدر ارائه می شود:
❇️ لايخفى احتياج الاجتهاد إلى معرفة العلوم العربية في الجملة و لو بأن يقدر على معرفة ما يبتني عليه الاجتهاد في المسألة بالرجوع إلى ما دون فيه و معرفة التفسير كذلك
كفاية الأصول ( طبع آل البيت )، ص: 468
✅ قوله قدس سره: (العلوم العربية في الجملة.). إلى آخره.
و الظاهر أن المراد فيها خصوص النحو و الصرف و اللغة، و أما علم البلاغة- بأقسامه الثلاثة- فلا يحتاج إليه الفقه، نعم بعض مسائل علم البيان- مثل الحقيقة و المجاز- كذلك، إلا أنه- لكون هذه المباحث منقحة في الأصول- لا يكاد يكون موقوفا عليه تعيينا، و الكلام في الموقوف عليه التعييني.
منتهى الدراية في توضيح الكفاية، ج8، ص: 436
✅ يمكن أن يقال: إن المجتهد لا يحتاج إلى ذلك، فإن الاستنباط يتوقف على معرفة واقع الفاعل و المفعول مثلا، و ليس على اسمهما، و معلوم أن واقع ذلك يعرفه كل إنسان بفطرته، فحينما نقول مثلا: ضرب زيد عمروا يفهم كل إنسان أن زيدا هو الذي صدر منه الضرب، و أن عمروا هو الذي وقع عليه الضرب، غايته لا يمكن أن يعبر أن هذا فاعل و ذاك مفعول، و هذا ليس بمهم.
و لك أن تقول: إنه لم يذكر قدس سره الحاجة إلى علم المنطق، و ما ذاك إلا لأن ما يحتاج إليه هو مركوز في فطرته بلا حاجة إلى مصطلحات، و نفس هذه النكتة تأتي في علم العربية.
ثم إنه لم يشر قدس سره إلى علم الرجال، و كان من المناسب الإشارة إلى الحاجة إليه، بل إن ذكره أولى من ذكر علم العربية.
كفاية الأصول في اسلوبها الثانى، ج5، ص: 603
#ادبیات
#مقدمات_اجتهاد
#سیستم_آموزشی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi