هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️فایل صوتی کامل جلسهی پنجم آشنایی با نظام فکری اندیشمندان انقلاب اسلامی
🔹با عنوان « نظریهی فرهنگی امامَین انقلاب » با ارائه دکتر امیر سیاهپوش
🔸یکشنبه ، دهم اسفند ماه ۱۳۹۹
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
▫️فایل صوتی آیت الله سید محمد مهدی میرباقری با موضوع « ضرورتِ مقابله با نقشآفرینیِ رسانههای دشمن در انتخابات ریاست جمهوری »
🔹رئیسجمهورِ طراز جمهوری اسلامی باید در مقیاس تمدنسازی اسلامی بیندیشد. رئیسجمهورِ جمهوری اسلامی باید مأموریت انقلاب اسلامی را ایجاد تمدن اسلامی و زمینهسازی ظهور بداند.
🔹انقلاب اسلامی موفق شد ابزارهای طراحیشدۀ دشمن برای سلطۀ جهانی و مهار رقبا (مثل ترور و جنگ نظامی، انقلاب مخملی، تحریم، دیپلماسی و...) را ناکارآمد کند و از بسیاری از آنها عبور کند.
🔹امروز، اَهرمِ بهروزشدۀ دشمن برای فشار بر انقلاب اسلامی و اثرگذاری بر انتخابات، رسانه و فضای مجازی است که با آن، عملیات جنگ نرم انجام میدهند و دستگاه محاسباتی نیروهایمان را از درون تغییر میدهند.
🔹در انتخابات پیشِ رو، شک نکنید که از ابزار جنگ رسانهای استفاده خواهند کرد با جریانهای غربگرا را تقویت کنند. ما از امام راحل یاد گرفتهایم که هر کاندیدایی را امپراطوریهای رسانهای دشمن معرفی کنند، یقین پیدا میکنیم که آمدنِ او به نفع جبهۀ انقلاب اسلامی نخواهد بود.
🔹 اگر ملت ایران ظرفیتی پیدا کند که بر ابزارهای رسانهای دشمن و فضاسازیها و حادثهسازیهای آنها غلبه کند، این اهرمِ فشار هم کمکم شکست خواهد خورد. ما در این انتخابات باید تمرکز کنیم که ظرفیت مردم را در مقابله با هجوم رسانهای دشمن بالا ببریم.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️معرفی فصلنامه علمی «قرآن، فرهنگ و تمدن»
🔹در بین نشریات علمی و پژوهشی، جای یک نشریه تخصصی که به دو موضوع فرهنگ و تمدن از منظر قرآن کریم به صورت مبسوط بپردازد خالی بود.
🔹دانشکده علوم قرآنی اصفهان(دولت آباد) دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به این امر مهم پژوهشی پرداخته است.
🔹این دانشکده با بهرهگیری از اساتید برجسته و صاحبنظر در حوزه فرهنگ، تاریخ و تمدن اسلامی که سالهای متمادی راهنمای دانشجویان و دانشپژوهان بودهاند به عنوان اعضای هیئت تحریریه، این نوید را میدهد که فصلنامه علمی این مرکز علمی قرآنی با عنوان "قرآن، فرهنگ و تمدن" گامی موثر در این عرصه بردارد.
yun.ir/cwo7d8
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️کتاب « از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی» (رهیافتی به بیانیه گام دوم انقلاب) اثر شیخ محمد حسن وکیلی
🔹موضوعات اصلی این کتاب؛ ریشه ها، دستاوردها و آسیب های انقلاب اسلامی، چیستی تمدن اسلامی، چیستی علم دینی و علوم انسانی اسلامی و ضرورت تحول در آن، معرفی و بررسی تمدن غرب و مقایسه آن با تمدن اسلامی و وظایف جوان مومن انقلابی در راستای تمدن سازی است.
🔹این کتاب مقدمه ای است بر آشنایی با انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی که می تواند انگیزه نسل جوان نخبه را برای قدم نهادن در راستای تمدن سازی تقویت نماید. مهمترین هدف این کتاب ارائه راهکاری برای جوانان است که جوان امروزی نگاهی تمدنی به آینده داشته باشد و جایگاه خود را در ساخت کاخ تمدن اسلامی به خوبی ترسیم نماید.
🔹این کتاب اثر برگزیده بخش تمدن اسلامی جشنواره کتاب سال رضوی شده است.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️فایل صوتی کامل ششمین جلسه از سلسله نشستهای مجازی « نظام فکری اندیشمندان انقلاب اسلامی »
🔹با عنوان « نظریهی تولید علم امامَین انقلاب » با ارائه حجتالاسلام و المسلمین دکتر گرامیپور
🔸دوشنبه ، یازدهم اسفند ۱۳۹۹
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
▫️نشست کرسی ترویجی با عنوان «کاربست معرفتشناختی و روششناختی نظریه دینی در مطالعات تاریخی و تمدنی» ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار میگردد.
yun.ir/pp58s2
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️فایل صوتی کرسی ترویجی با عنوان « درآمدی جامعه شناختی برادوار علم فقه » با ارائه حجت الاسلام دکتر قاسم ابراهیم پور
🔹ناقدان کرسی : حجت الاسلام دکتر مهدی ابوطالبی و حجت الاسلام دکتر محمد باقر ربانی
🔹چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ ، ۱۱ صبح
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️فایل صوتی کرسی ترویجی با عنوان « مدیران صالح در نظام اداری از منظر علامه مصباح یزدی » با ارائه حجت الاسلام دکتر محسن منطقی
🔹ناقدان: حجت الاسلام دکتر سید ابوالفضل حسنی ، حجت الاسلام دکتر محمد حسن جعفری
🔹این کرسی در روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰ صبح به صورت آنلاین برگزار شد.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
▫️نگاهی به کتاب «دولت جوان حزب اللهی»
🔹 جدیدترین اثر انتشارات انقلاب اسلامی با نام «بررسی مفهوم و ویژگیهای دولت جوان حزب اللهی در بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی)» در دو نسخه مکتوب و الکترونیکی منتشر شد.
💫 این کتاب در مجموع شامل ۴ فصل میباشد.
1️⃣ در فصل اوّل آن به بررسی مفاهیمی همچون دولت، دولت اسلامی، جایگاه ویژه دولت در نظام اسلامی، ویژگیها و اوصاف کارگزاران دولت اسلامی پرداخته شده است.
2️⃣ در فصل دوّم این کتاب با معناشناسی واژهی«جوان» موضوعاتی همچون اهمّیّت جوانگرایی و ویژگیهای جوانان مورد بررسی قرار گرفته است.
3️⃣ در فصل سوّم نیز با تبیین مفهوم«حزبالله» و بیان وظایف و شاخصهای آن به ضرورت استفاده از نیروهای حزباللّهی در دولت اشاره شده است.
4️⃣ در فصل پایانی این اثر ضرورت و کارآمدی دولت جوان حزباللّهی از دیدگاه حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّه العالی) مورد بررسی قرار گرفته است.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️برگزاری کرسی یازدهم از کرسیهای نقد، نظریهپردازی و آزاداندیشی با موضوع : «بایستههای تحول در گفتمان تقریب و وحدت مذاهب اسلامی برای کنشگری تمدنی در گام دوم انقلاب»
🔹ارائهدهنده : حجتالاسلام دکتر احمد رهدار (رئیس موسسه فتوح اندیشه)
🔹 ناقد : حجتالاسلام و المسلمین مصطفی اسکندری
🔸شنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰، ۱۱ الی ۱۳
🔸 بلوار ۱۵ خرداد نبش کوچه ۴ پژوهشگاه مطالعات تقریبی
✨ لینک ورود به نشست :
https://b2n.ir/b64359
🔸 این کرسی توسط پژوهشگاه مطالعات تقریبی به صورت حضوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میگردد.
✨ علاقمندان به شرکت مجازی در این برنامه نیز میتوانند از طریق آدرس زیر شرکت کنند.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️فایل صوتی سخنرانی حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه با موضوع : «دکتر فرج نژاد الگوی علوم انسانی جهادی»
✨این سخنرانی در جمع دوستان و شاگردان استاد در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۴۰۰ ایراد شده است.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
▫️معرفی کتاب «درآمدی بر تمدن اسلامی: رهیافتی پیرامون ماهیت، ظرفیت و امکانات تمدن نوین اسلامی»
🔹کتاب «درآمدی بر تمدن اسلامی: رهیافتی پیرامون ماهیت، ظرفیت و امکانات تمدن نوین اسلامی» تالیف بتول یوسفی ابتدا واژه تمدن،بعد فرهنگ و هویت که به شناخت ماهیت تمدن کمک می کنند مورد بررسی قرار گرفته است، و درادامه به مولفه های اصلی تمدن پرداخته شده است.
🔹در فصل دوم به طور اختصاصی تمدن اسلامی مورد بحث قرار گرفته است. پس از طرح موضوعات مبنایی در فصل اول و دوم ، در فصل سوم از نسبت تمدن نوین اسلامی با انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر بر شکل گیری تمدن اسلامی سخن گفته شده است ...
🔹نویسنده کتاب بتول یوسفی است و نشر آرما آن را منتشر کرده است.
yun.ir/6hq50g
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️اسلام سیاسی یا اسلام تمدنی♦️
🔹واژه اسلام تمدنی از سوی تمدن پژوهان جهان اسلام و کشور ما ایجاد شده است و غربیها در این خصوص ورود نداشتهاند و اگر هم بخواهند وارد بشوند باید حاشیهای بر دیدگاه های متفکران ما بزنند.
🔹از آغاز رحلت پیامبر(ص) تفسیر از اسلام از سوی مسلمانان متفاوت جلوه کرده است تا زمانی که این جلوهها صرفا جلوههای نظری از اسلام محسوب میشود، اما هرچه جلوتر رفتیم آن تفسیرها منجر شدند به فرهنگها، جوامع و حتی حکومتهای متعدد منجر شد و نوعی از سبکهای زندگی که خود را منتسب به اسلام میدانستند شکل گرفت.
حجت الاسلام احمد رهدار بخش اول
▫️به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام احمد رهدار مدیر مؤسسه فتوح اندیشه در نشست برخط «اسلام سیاسی یا اسلام تمدنی» که از سوی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شده بود، به بیان نکاتی در باب تمدن پژوهی و تمدن اسلامی پرداختند.
🔸ایشان در ابتدایی سخنرانی در باب توجه اندیشمندان مسلمان به مقوله تمدن گفتند : تمدن پژوهان مسلمان و مشخصا تمدن پژوهان ایرانی به واژه اسلام تمدنی توجه ویژه دارند، اما به طور طبیعی مسأله تمدن و تمدن پژوهی در دهههای اخیر تنها در برخی از کشورهای مسلمان مانند ایران و ترکیه به صورت جدی مورد توجه واقع شده است.
▫️تمدن پژوهی در کشورهای اسلامی جدی گرفته نشده است
🔸وی در ادامه افزود: در خیلی از کشورهای اسلامی مسأله تمدن پژوهی وجود ندارد و بیشترین ظرفیت در ایران و ترکیه وجود دارد، در کشورهایی مثل مصر یا عربستان در سطح نگاه علمی این موضوع مطرح شده است، در کشوری مانند مالزی ظرفیت تمدنی و پژوهشهایی از این دست وجود ندارد، اما اسلام تمدنی موضوعی است که به دلیل رخدادها و واژه های دیگری تئوری پردازی شده و مورد بحث قرار گرفته است.
🔸حجت الاسلام رهدار با بیان اینکه خوشبختانه غربیها در خصوص اسلام تمدنی ورود و توجه جدی نداشتهاند، اظهار کرد: چرا که اگر غربیها به موضوع ورود کنند تلاش میکنند تا اهداف خود را از این مسأله تأمین کنند تا اینکه واقعیت این مفهوم را به درستی تبیین و تشریح کنند.
🔸مدیر مؤسسه فتوح اندیشه با اشاره به اینکه ادوارد سعید بر این باور است که غرب در پروسه شرق شناسی خود دغدغه فهم و تبیین واقعیت شرق را نداشته است، تصریح کرد: شرق از ان جهت که غرب میخواهد و یا مناسب غرب بوده است مورد مطالعه قرار گرفته، به تعبیر دقیقتر شرق آنگونه که هست بحث نشده بلکه آنگونه که باید باشد بحث شده است.
🔸وی ادامه داد: غربیها باشدهای شرق را به نام آنگونه که باید باشد توضیح دادهاند نه آنگونه که واقعا هست، حقیقت این است که غربیها در مسائل مختلف به همین روش عمل میکنند، واژه اسلام تمدنی از سوی تمدن پژوهان جهان اسلام و کشور ما ایجاد شده است و غربیها در این خصوص ورود نداشتهاند و اگر هم بخواهند وارد بشوند باید حاشیهای بر دیدگاه های متفکران ما بزنند.
▫️تلاش علمای اسلام برای تعریف صحیح و دقیق از اسلام
🔸حجت الاسلام رهدار در ادامه با اشاره به اینکه درکی از کلمه اسلام در طول تاریخ در ذهنیت مسلمانان بوده است و آن اسلام نبوی است، اظهار کرد: از آغاز رحلت پیامبر اکرم(ص) تفسیر از اسلام از سوی مسلمانان متفاوت جلوه کرده است تا زمانی که این جلوهها صرفا جلوههای نظری از اسلام محسوب میشود، اما هرچه جلوتر رفتیم آن تفسیرها منجر شدند به فرهنگها، جوامع و حتی حکومتهای متعدد منجر شد و نوعی از سبکهای زندگی که خود را منتسب به اسلام میدانستند شکل گرفت.
🔸مدیر مؤسسه فتوح اندیشه خاطرنشان کرد: در سراسر تاریخ اسلام علمایی وجود داشتند که تلاش میکردند قرائت صحیح و ناب از اسلام را برای مردم تبیین کنند، اگر به عنوان یک محقق منصف و باتقوا بخواهیم به تفسیر درست از اسلام برسیم این ظرفیت با تلاش علمای اسلامی ایجاد شده و وجود دارد و زمینه فهم اسلام ناب برای محققین وجود دارد.
🔸وی در ادامه افزود: هرقدر جلوتر آمدهایم تفاسیر از اسلام مفصلتر و بیشتر شده است، در زمان جنگهای صلیبی امکان مبارزه با مسیحیت از پایگاه تمام تکثرات تفسیری از اسلام وجود نداشته و معمولا در زمان مواجهه با دشمن مشترک علما و مردم تلاش کرده اند به یک تفسیر واحد برسند، حتی ممکن است این تفسیر ضرورتا صحیح نباشد اما این تلاش صورت گرفته است.
ادامه دارد ...
dte.bz/424rs
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️دفتر نخست "درآمدی بر فهم تمدنی قرآن" به اهتمام پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی (دفتر تبلیغات) به سرانجام رسیده و انشالله امسال منتشر میشود.
🔹 این پروژه با اولین هماندیشی قرآنی - تمدنی با عنوان «روششناسی مطالعات تمدنی قرآن» در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۵ آغاز شد و در ماههای رمضان سالهای بعد نیز ادامه یافت.
🔹در این مجموعه نشستها و هماندیشیها آقایان محمدعلیمهدویراد، محمدتقی سبحانی، احمد مبلغی، عبدالکریم بهجتپور، سعید بهمنی، احمد پاکتچی، محمدعلی میرزایی، محسن الویری، و علیرضا قایمینیا حضور داشته و به ارائه بحث پرداختهاند.
🔹دفاتر بعدی "فهم تمدنی قرآن" به دو صورت "تفسیر موضوعی- تمدنی" (که به صورت مجموعه مقالات آماده شده) و "تفسیر ترتیبی - تمدنی" تقدیم پژوهشگران و علاقمندان خواهد شد.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️فایل صوتی نشست «از فقه فردی تا فقه تمدنساز» با ارائه: حجت الاسلام ابوالقاسم علیدوست
🔹 این نشست با همکاری مراکز تخصصی آموزش فلسفه وکلام اسلامی نور حکمت رضوی و فقه و اصول امام رضا (علیه السلام) مشهد در ۱۳ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
🔹 در این نشست، استاد علیدوست به برخی ابعاد روش استنباط فقه تمدنی اشاره داشتند، از جمله «لزوم استنباط فقه تمدنی با رویکرد شبکه دلالی (نظام حلقوی، نظام هرمی) در مقابل رویکرد گزارهای»
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN