رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَآ إِنْ نَسِينَآ أَوْ أَخْطَأْنَا(بقره۲۸۶)
پروردگارا اگر فراموش کردیم یا
مرتکب اشتباه شدیم،ما را مؤاخذه مکن.
تـو عادت داری به بدها خوبـی کنی.
هیچکس مثل تـو
چشم رو بدیهام نبست خـدا
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ مَن يَتَوَلَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الَّذِينَ ءَامَنُواْ فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغاَلِبُونَ (مائده/۵۶)
🔹و هر كس كه خدا و پیامبرش و چنان مؤمنانى را (كه در آیه قبل بیان شد) ولىّ خود بگیرد (از حزب خداست)، همانا حزب خدا، پیروز است.
🔸در آیهى قبل بیان شد كه مراد از «الّذین آمنوا»، حضرت على علیه السلام و امامان معصوم علیهم السلام پس از او هستند. اوصاف حزب اللّه در سورهى مجادله آیه ۲۲ چنین بیان شده است: به مبدأ و معاد ایمان دارند. با دشمن خدا، دوستى نمىكنند و ...
🔸این آیه كه لزوم پذیرش ولایت خدا و رسول و امامان را بیان مىكند، مىفهماند كه مراد از «ولیّكم» در آیه قبل، سرپرست و حاكم است نه دوست و یاور، چون تعبیر «حزب اللّه» و غالب بودن آنان، اشاره به نظام قدرتمند و حكومت دارد. «حزب»، در لغت به معناى گروه با قدرت و با صلابت است. چون پیروزى، بدون تشكیلات، مدیریّت، قدرت، وحدت، جرأت و ... امكان ندارد، پس «حزب اللّه» براى حاكمیّت و غلبه باید این صفات را داشته باشند. حزب اللَّه نه تنها غالب و پیروزند، بلكه رستگار نیز هستند: «حزب اللّه هم الغالبون»، «حزب اللّه هم المفلحون»
🔸درآیهى ۵۲ همین سوره خواندیم كه گروهى از ترس حوادث، كفّار را ولّى خود مىگیرند، در این آیه مىفرماید: حزب اللَّه غالب است یعنى وابستگان به كفّار مغلوبند، پس به سراغ آنان نروید: «فترى الّذین... یسارعون فیهم...»، «و مَن یتولّ اللَّه... هم الغالبون»
❇️ از پیامهای آیه
▫️حزب اللّه، تنها كسانىاند كه ولایت خدا، پیامبر و اهل بیت علیهم السلام را پذیرفته باشند. «ومَن یتولّ اللَّه... فانّ حزب اللّه»
▫️غلبهى نهایى با كسانى است كه ولایت خدا، پیامبر و اهل بیت علیهم السلام را بپذیرند. «و مَن یتولّ... هم الغالبون »
▫️چون خداوند غالب است، «و اللّه غالب على أمره»، وابستگان به او هم غالبند. «حزب اللّه هم الغالبون»
▫️با وعدههاى الهى، حزب اللَّه به آیندهى خود مطمئن است. «هم الغالبون»
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم زیبا سوره مبارکه یس با متن
🍃🌹🍃
💠 پیامبر اعظم (ص) میفرمایند: «نَوِّروا بُیوتَکُم بِتِلاوَةِ القُرآنِ»
🍃🌼خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید. (اصول کافی ۲/۶۱۰)
✅ سوره یس
💫👈 از اول ایه تا اخر همه باهم تلاوت کنیم
💠•|هَـٰذَا هُدًى ۖ وَالَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِ رَبِّهِمْ لَهُمْ عَذَابٌ مِّن رِّجْزٍ أَلِيمٌ|•
🌼🍃این (قرآن) مایه هدایت است، و کسانی که به آیات پروردگارشان کافر شدند، عذابی سخت و دردناک دارند!
❄️سوره جاثیه آیه 11
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَى (ضحی۳)
که خدا تو را به حال خودت رها نکرده.
غصه نخوریا یهو میبینی
خدا برات دری رو باز میکنه
که تو حتی اون در رو نزده بودی
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🌼🍃ارث خواهران و برادران
🍃سوره مبارکه النساءآیه 176🍃
💠يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلَالَةِ ۚ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَلَهُ أُخْتٌ فَلَهَا نِصْفُ مَا تَرَكَ ۚ وَهُوَ يَرِثُهَا إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهَا وَلَدٌ ۚ فَإِنْ كَانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثَانِ مِمَّا تَرَكَ ۚ وَإِنْ كَانُوا إِخْوَةً رِجَالًا وَنِسَاءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ ۗ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
🌼🍃از تو (در باره ارث خواهران و برادران) سؤال میکنند، بگو: «خداوند، حکم کلاله (خواهر و برادر) را برای شما بیان میکند: اگر مردی از دنیا برود، که فرزند نداشته باشد، و برای او خواهری باشد، نصف اموالی را که به جا گذاشته، از او (ارث) میبرد؛ و (اگر خواهری از دنیا برود، وارث او یک برادر باشد،) او تمام مال را از آن خواهر به ارث میبرد، در صورتی که (میّت) فرزند نداشته باشد؛ و اگر دو خواهر (از او) باقی باشند دو سوم اموال را میبرند؛ و اگر برادران و خواهران با هم باشند، (تمام اموال را میان خود تقسیم میکنند؛ و) برای هر مذکّر، دو برابر سهم مؤنّث است. خداوند (احکام خود را) برای شما بیان میکند تا گمراه نشوید؛ و خداوند به همه چیز داناست.»
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🌼🍃ارث پسر و دختر
🍃سوره مبارکه النساءآیه ۱۱وآیه ۱۲🍃
امروزه یکی از مسائل حقوقی که کمابیش افراد جامعه با آن درارتباط هستند بحث ارث و میزان سهمالارثی است که بنا به تعداد ورثه و جنسیت وراث، متفاوت است.
🌼🍃👈قرآن کریم به عنوان یک کتاب کامل و جامع همه مسائل مربوط به زندگی آدمی را بی کم و کاست در خود منعکس کرده است و در این رهگذر از بحث ارث هم غافل نمانده است که اگر براساس حکم قرآن در رابطه با ارث عمل شود از بسیاری اختلافات که بین خانوادهها بهخاطر ارث ایجاد میشود، ممانعت خواهد شد.
قرآن کریم مباحث مربوط به ارث را در سوره مبارکه نساء آورده است چنانکه در آیه یازده سوره نساء در رابطه با ارث آمده است:
💠«یُوصِیکُمُ اللّهُ فِی أَوْلاَدِکُمْ لِلذَّکَرِ مِثْلُ حَظِّ الأُنثَیَیْنِ فَإِن کُنَّ نِسَاء فَوْقَ اثْنَتَیْنِ فَلَهُنَّ ثُلُثَا مَا تَرَکَ وَإِن کَانَتْ وَاحِدَةً فَلَهَا النِّصْفُ وَلأَبَوَیْهِ لِکُلِّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا السُّدُسُ مِمَّا تَرَکَ إِن کَانَ لَهُ وَلَدٌ فَإِن لَّمْ یَکُن لَّهُ وَلَدٌ وَوَرِثَهُ أَبَوَاهُ فَلأُمِّهِ الثُّلُثُ فَإِن کَانَ لَهُ إِخْوَةٌ فَلأُمِّهِ السُّدُسُ مِن بَعْدِ وَصِیَّةٍ یُوصِی بِهَا أَوْ دَیْنٍ آبَآؤُکُمْ وَأَبناؤُکُمْ لاَ تَدْرُونَ أَیُّهُمْ أَقْرَبُ لَکُمْ نَفْعًا فَرِیضَةً مِّنَ اللّهِ إِنَّ اللّهَ کَانَ عَلِیما حَکِیمًا».
🌼🍃خداوند متعال در آیه فرموده است: «خداوند به شما درباره فرزندانتان سفارش میکند سهم پسر چون سهم دو دختر است و اگر [همه ورثه] دختر [و] از دو تن بیشتر باشند سهم آنان دو سوم ماترک است و اگر [دخترى که ارث میبرد] یکى باشد نیمى از میراث از آن اوست و براى هر یک از پدر و مادر وى [=متوفى] یک ششم از ماترک [مقرر شده] است این در صورتى است که [متوفى] فرزندى داشته باشد ولى اگر فرزندى نداشته باشد و [تنها] پدر و مادرش از او ارث برند براى مادرش یک سوم است [و بقیه را پدر میبرد] و اگر او برادرانى داشته باشد مادرش یک ششم میبرد [البته همه اینها] پس از انجام وصیتى است که او بدان سفارش کرده یا د ینى [که باید استثنا شود] شما نمىدانید پدران و فرزندانتان کدام یک براى شما سودمندترند [این] فرضى است از جانب خدا زیرا خداوند داناى حکیم است».
همچنین، در آیه 12 سوره نساء آمده است: 💠«وَلَکُمْ نِصْفُ مَا تَرَکَ أَزْوَاجُکُمْ إِن لَّمْ یَکُن لَّهُنَّ وَلَدٌ فَإِن کَانَ لَهُنَّ وَلَدٌ فَلَکُمُ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَکْنَ مِن بَعْدِ وَصِیَّةٍ یُوصِینَ بِهَا أَوْ دَیْنٍ وَلَهُنَّ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَکْتُمْ إِن لَّمْ یَکُن لَّکُمْ وَلَدٌ فَإِن کَانَ لَکُمْ وَلَدٌ فَلَهُنَّ الثُّمُنُ مِمَّا تَرَکْتُم مِّن بَعْدِ وَصِیَّةٍ تُوصُونَ بِهَا أَوْ دَیْنٍ وَإِن کَانَ رَجُلٌ یُورَثُ کَلاَلَةً أَو امْرَأَةٌ وَلَهُ أَخٌ أَوْ أُخْتٌ فَلِکُلِّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا السُّدُسُ فَإِن کَانُوَاْ أَکْثَرَ مِن ذَلِکَ فَهُمْ شُرَکَاء فِی الثُّلُثِ مِن بَعْدِ وَصِیَّةٍ یُوصَى بِهَآ أَوْ دَیْنٍ غَیْرَ مُضَآرٍّ وَصِیَّةً مِّنَ اللّهِ وَاللّهُ عَلِیمٌ حَلِیمٌ».
🌼🍃در این آیه نیز خداوند متعال میفرماید: «و نیمى از میراث همسرانتان از آن شما [شوهران] است اگر آنان فرزندى نداشته باشند و اگر فرزندى داشته باشند یک چهارم ماترک آنان از آن شماست [البته] پس از انجام وصیتى که بدان سفارش کردهاند یا دینى [که باید استثنا شود] و یک چهارم از میراث شما براى آنان است اگر شما فرزندى نداشته باشید و اگر فرزندى داشته باشید یک هشتم براى میراث شما از ایشان خواهد بود [البته] پس از انجام وصیتى که بدان سفارش کردهاید یا دینى [که باید استثنا شود] و اگر مرد یا زنى که از او ارث میبرند کلاله [=بیفرزند و بیپدر و مادر] باشد و براى او برادر یا خواهرى باشد پس براى هر یک از آن دو یک ششم [ماترک] است و اگر آنان بیش از این باشند در یک سوم [ماترک] مشارکت دارند [البته] پس از انجام وصیتى که بدان سفارش شده یا دینى که [باید استثنا شود بهشرط آنکه از این طریق] زیانى [به ورثه] نرساند این است سفارش خدا و خداست که داناى بردبار است».
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🟢#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟢
🧔♂#ابوذر_غفارى
ابوذر در شان نزول
....ادامه
👈 ۱۳ . بر اساس #روایتی در ذیل آیه ۲۴ #حج ( و هدوا الی الطّیّب من القول و هدوا الی صراط الحمید )
🔵منظور از #هدایت یافتگان ، ابوذر و دیگرانند که به حقیقت راه یافتهاند .
👈 ۱۴ .قرطبی ، آیه ۱۱ #حجرات ( ولا تنابزوا بالالقاب ) را به ابوذر مربوط میداند که در منازعه با مردی نزد #پیامبر صلی الله علیه و آله به او * ابن الیهودیه * خطاب کرد و پیامبر او را از چنین #رفتاری بازداشت ، و این آیه نازل شد .
👈 ۱۵ . بر پایه روایتی ، آیه * رجال لا تلهیهم تجاره ولا بیع عن ذکر الله * ( نور ۳۷ ) در شأن #هشت تن ، از جمله ابوذر است که وقتی دحیه کلبی از شام آمد و خبر رسیدن او را با طبل اعلان کردند ، همگان جز اینان #پیامبر را که بر منبر خطبه میخواند ، رها کرده به سوی او رفتند که آیه ۱۱ #جمعه حال آنها را چنین بیان میکند :
* و اذا راوا تجاره او لهوا انفضّوا الیها و ترکوک قائما قل ما عندالله خیر من اللّهو و من التّجاره والله خیر الرازقین *
ادامه دارد ......
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیرقطرهایقرآنکریم
#یونسآیه۲۵
وَ اللَّهُ يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ وَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ «یونس آیه25»
و خداوند (مردم را) به سر منزل سلامت و سعادت (بهشت) مىخواند و هر كه را بخواهد، به راه راست هدايت مىكند.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ اللَّهُ يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ وَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ «یونس آیه25»
و خداوند (مردم را) به سر منزل سلامت و سعادت (بهشت) مىخواند و هر كه را بخواهد، به راه راست هدايت مىكند.
نکته ها
«دارِ السَّلامِ»، يكى از نامهاى بهشت است، زيرا در آنجا كينهاى در دلها نيست، تا جنگ وجدال وبهرهكشى پيش بيايد. «وَ نَزَعْنا ما فِي صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ» «3»
سلام، نام خداست ودارالسلام، يعنى جوار رحمت الهى وجايى كه كلام ودرودشان سلام
«3». اعراف، 43.
جلد 3 - صفحه 560
است و از خداوند هم به آنان سلام مىشود. «سَلامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ» «1»
در روايات، راه ولايت اميرالمؤمنين عليه السلام و رهبران معصوم آسمانى به عنوان بهترين نمونهى راه مستقيم بيان شده است.
پیام ها
1- دعوت الهى، نشانهى لطف خاصّ او بر بندگان است. «وَ اللَّهُ يَدْعُوا»
2- سلامتى دنيا گذراست، ولى سلامت آخرت، پايدار است. «دارِ السَّلامِ»
3- صراط مستقيم، مايهى آرامش است و علاوه بر آخرت، همين دنيا را هم براى انسان دارالسلام مىسازد. «يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ»
4- زندگى و جامعهاى سالم، خواستگاه خداوند است. «يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ»
5- خداوند، هم دعوت مىكند و هم راه نشان مىدهد. «يَدْعُوا، يَهْدِي»
6- دعوت الهى براى همه است، ولى هدايتِ ويژه، مخصوص كسانى است كه او بخواهد و خواست خداوند هم متوقف است بر آگاهسازى خود فرد. «يَهْدِي مَنْ يَشاءُ»
7- حركت در صراط مستقيم، توفيق الهى مىخواهد. يَهْدِي ... إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ
«1». يس، 58.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔇 دیگر جایی برای سخن گفتن نیست 🔇
♦️یکی از فرقهایی که قیامت و زندگی پس از مرگ با زندگی در دنیا دارد این است که در دنیا میتوان از خود دفاع کرد یا به خاطر اشتباهی عذرخواهی کرد و یا از مشکلات فرار کرد یا کار را به دوش دیگری انداخت.
🟡اما در زندگی پس از مرگ هیچ کدام از این امور معنا ندارد، قرآن کریم در این باره میفرماید؛ این روزی است که کسی نمیتواند سخن بگوید و نیز میفرماید میفرماید: اجازه داده نمیشود کسی عذری بیاورد .
📖مرسلات آیه ۳۵ و ۳۶📖
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
⁉️ کجای قرآن آمده به یاد مرگ باشیم ⁉️
🔰در آیه بیست و ششم از سوره مبارکه معارج یکی از صفات انسانهای شایسته اینگونه شمرده شده است که آنها به روز جزا ایمان دارند و کسانی که از عذاب پروردگارشان بیمناکند.
🟡 با توجه به تعبیر یصدقون که فعل مضارع است و دلالت بر استمرار دارد آنها پیوسته توجه دارند که حساب و کتاب و جزایی در کار است و از آنجا که ممکن است کسی ایمان به روز جزا داشته باشد اما خود را مشمول مجازات نشمارد میفرماید:
🔘آنها هرگز خود را از در امان نمیبینند یعنی دائماً احساس مسئولیت میکنند حسنات خود را ناچیز و سیئات خویش را بزرگ محسوب میدارد.
📖تفسیر نمونه ج ۲۵ ص۴۲📖
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
❤️ برای بیرون شدن #عشق یک #زن از قلب یه مرد که نامحرم هستند ❤️
✅ غزالی می گوید : بزرگی نقل کرده شخصی زنی را دید و سخت عاشق او شد و می خواست مهر او از دلش خارج شود بین خواب و بیداری به او گفتند این آیه را بخوان و بر خود بدم . می گوید از خواب بیدار شدم و چنین کردم گویا از قید و بند رها شدم و اما آیه این است :
سوره ابراهیم آیه ۲۷
يُثَبِّتُ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الآخِرَةِ وَيُضِلُّ اللّهُ الظَّالِمِينَ وَيَفْعَلُ اللّهُ مَا يَشَاءُ ﴿۲۷﴾
📚مخزن تعویذات ص ۱۲۹
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
﴾🌼🍃🌼🍃🌼🍃
💠آیه 35 سوره #نور
اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
📖بسیاری از عبادات هنگام مریضی، مسافرت یا جهاد در راه خدا از انسان ساقط می شود و یا تخفیف پیدا می کند، اما خداوند در آیه زیر تأکید می نماید در این موارد تا می توانید قرآن بخوانید:
💠إِنَّ رَبَّکَ یَعْلَمُ أَنَّکَ تَقُومُ أَدْنی مِنْ ثُلُثَیِ اللَّیْلِ وَ نِصْفَهُ وَ ثُلُثَهُ وَ طائِفَةٌ مِنَ الَّذینَ مَعَکَ وَ اللَّهُ یُقَدِّرُ اللَّیْلَ وَ النَّهارَ عَلِمَ أَنْ لَنْ تُحْصُوهُ فَتابَ عَلَیْکُمْ فَاقْرَؤُا ما تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ عَلِمَ أَنْ سَیَکُونُ مِنْکُمْ مَرْضی وَ آخَرُونَ یَضْرِبُونَ فِی الْأَرْضِ یَبْتَغُونَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَ آخَرُونَ یُقاتِلُونَ فی سَبیلِ اللَّهِ فَاقْرَؤُا ما تَیَسَّرَ مِنْهُ؛
🌼🍃بزودی گروهی از شما بیمار می شوند و گروهی دیگر برای بدست آوردن فضل الهی و (کسب روزی) به سفر می روند و گروهی دیگر در راه خدا جهاد می کنند (و از تلاوت قرآن بازمی مانند)، پس به اندازه ای که ممکن است از آن تلاوت کنید. (سوره مزمل، آیه 20)
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
﷽
فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
تنها حزب خدا پیروز است
سوره_مائده آیه ۵۶
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَ الَّذِينَ آمَنُواْ فِى الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَ يَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ. يَوْمَ لَا يَنفَعُ الظَّالِمِينَ مَعْذِرَتُهُمْ وَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ الدَّارِ (غافر/۵۱-۵۲)
🔹همانا ما پیامبران خود و كسانى را كه ایمان آوردهاند، هم در زندگى دنیا و هم روزى كه گواهان (براى گواهى دادن) به پا مىخیزند یارى مىكنیم. (همان) روزى كه عذرخواهى ستمگران سودشان ندهد، لعن و نفرین براى آنان است و جایگاهشان سراى بد.
🔸مؤمن آل فرعون ابتدا ایمان خود را كتمان مىكرد و سپس در رژیم طاغوتى فرعون یک تنه مردم را ارشاد كرد و آل فرعون براى بازگرداندن او از عقیدهاش تلاش ها كردند، امّا خداوند دین او را حفظ كرد. این آیه كه آخرین قسمت آن ماجراست مىفرماید: فكر نكنید حمایت ما تنها مخصوص او بود بلكه سنّت ما حمایت از انبیا و همهى مؤمنان است، گرچه در سختى باشند.
🔸از جمله شاهدان و گواهان روز قیامت: خداوند، انبیا، امامان، فرشتگان، زمین، زمان، اعضاى بدن كه همهى اینها بر گفتار و كردار ما گواهى مىدهند. در قیامت، مواقف و صحنههاى مختلفى وجود دارد؛ در یک صحنه به ستمگران اجازهى معذرتخواهى داده نمىشود: «و لا یؤذن لهم فیعتذرون» (مرسلات/۳۶) و در این آیه مىفرماید: اگر هم عذرخواهى كنند، معذرتخواهى سودى ندارد: «لا ینفع»
❇️ از پيامهای آیات ۵۲ و ۵۱
▫️نصرت انبیا و مؤمنان از سنّتهاى الهى است. (پیروزى حقّ بر باطل از وعدههاى الهى است). «انّا لننصر رسلنا»
▫️در نصرت الهى شک نكنیم. «انّا لننصر» («انّا» و حرف لام نشانه تأكید است)
▫️با وعدههاى قطعى الهى، به مؤمنان انگیزه و امید و تسلّى دهیم. «انّا لننصر رسلنا...» آن
▫️نصرت الهى در همهى جوانب است، در خنثى شدن توطئههاى دشمنان، در زیاد شدن طرفداران و... «لننصر» مطلق آمده است.
▫️بشارت و هشدار در كنار هم سازنده است. «لننصر رسلنا... لا ینفع الظالمین»
▫️ایمان، به انسان ارزش داده و او را در كنار انبیا قرار مىدهد و مشمول نصرت الهى مىكند. «رسلنا و الذّین آمنوا»
▫️سختىها و شكنجههاى دنیا بیش از چند ساعت و چند روز نیست. در همین دنیا نیز طرفداران حقّ پیروزند. «لننصر رسلنا و الذّین آمنوا»
▫️انسان همواره محتاج نصرت الهى است و هرگز از لطف او بىنیاز نیست. «فى الحیاة الدنیا و یوم یقوم الاشهاد»
▫️نصرت الهى دائمى است. «فى الحیاة الدنیا و یوم یقوم الاشهاد»
▫️گرچه گواه بودن خداوند به تنهایى كافى است، ولى هر چه تعداد گواهان بیشتر باشد مؤمنان سرفرازتر و متخلفان شرمندهتر مىشوند. «یقوم الاشهاد»
▫️در قیامت، گواهان بسیارند. «الاشهاد»
▫️كسانى كه ایمان ندارند، ستمگرند. («الظالمین» در برابر «الذّین آمنوا» است)
▫️در قیامت هم عذاب روحى است: «لهم اللعنة» و هم جسمى: «سوء الدار»
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🚫 گرفتاری در قیامت از رفیق ناباب!
🔸و به خاطر بياور روزي را كه ظالم دست خويش را از شدت حسرت به دندان ميگزد؛ اي واي بر من! كاش فلان (شخص گمراه) را دوست خود انتخاب نكرده بودم! او مرا از ياد حق گمراه ساخت، بعد از آنكه آگاهي به سراغ من آمده بود...»
🌸 سوره لقمان، آیه ۲۷ تا ۲۹
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
18.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِينَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَيْنَكُمْ وَتَكَاثُرٌ فِي الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ ۖ
💠 بدانيد كه زندگى دنيا، در حقيقت، بازى و سرگرمى و آرايش و فخرفروشى شما به يكديگر و فزونجويى در اموال و فرزندان است
آیه 20 سوره مبارکه حدید | جزء ۲۷
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
❤️💫قالَ اللّهُ تَعالى:
💠وَ اَنْكِحُوا الاَْيامى مِنْكُمْ وَ الصّالِحينَ مِنْ عِبادِكُمْ وَ اِمآئِكُمْ اِنْ يَكُونُوا فُقَرآءَ يُغْنِهِمُ اللّهُ مِنَ فضْلِه وَ اللّهُ واسِعٌ عَليمٌ.
❤️💫پروردگار متعال مى فرمايد:
مردان بى زن و زنان بى شوهر، بردگان و كنيزان صالح را تزويج كنيد. چنانچه آنان فقير باشند، خداوند به لطف خود غنى و بى نيازشان مى سازد. كه خداوند به احوال بندگان خود آگاه و رحمتش وسيع است.
«سوره نور، آيه ۳۲»
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
هدایت شده از آرشیو
🕋🕋🕋🕋
برای خوندن ۳۰ روز نمازهای قضای خود در کنار اعضای گروه با ما باشید .
🤲
هر روز فقط یکنماز بخوانید ✅
برای توضیحات بیشتر تشریف بیاریید به گروه پراز معنویات ما ، چله متوسل به حضرت ام البنین ( فقط خانمها ) 👇
http://eitaa.com/joinchat/2122973195Cbb62a2a6cc