لْيَسْتَعْفِفِ الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحًاحَتَّىٰ
يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ🌱
کسانیکهشرایطازدواجندارند
بایدعفـتخـودراپاکنگـاهدارند
تاخداوند،ازفضلخودآنانرابینیازکند
سورهنـور/۳۳
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
⚜سبک زندگی قرآنی :
🍂 نفستان را تربیت کنید.🍂
🔶أَفَكُلَّمَا جَاءكُمْ رَسُولٌ بِمَا لاَ تَهْوَي أَنفُسُكُمُ اسْتَكْبَرْتُمْ فَفَرِيقاً كَذَّبْتُمْ وَفَرِيقاً تَقْتُلُونَ.
(بقره/٨٧)
🔶چرا هرگاه پيامبرى، چيزى از احكام ودستورات بر خلاف هواى نفس شما آورد، در برابر او تكبّر ورزيديد.
✅هوای نفس، مهمترین عامل دوری از تعلیمات دین و وحی است.
🍁ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تربیت و کنترل نفس است.
⚡️از این فرصت بهره بگیرید و هوای نفستان را رام کنید تا مطیع عقل شده و باعث دوری از گناه شود.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
•••••••🌹🕊
#از_قرآن_بیشتر_بدانیم
🔰 سیمای انسانها در قیامت 🔰
✍ در قرآن سیمای انسانهای گوناگون چنین بیان شده است:
👈رو سفیدان.
«تبیضّ وجوه» 🌝
👈رو سیاهان.
«وجوههم مسودّة»🌚
👈شادان.
«وجوه یومئذ ناضرة»
«وجوه یومئذ ناعمة» ☺️
👈گرفته و غمگین.
«وجوه یومئذ باسرة» 😔
👈خندان.
«وجوه یومئذ مسفرة ضاحکة مستبشرة»😃
👈غبار گرفته و گرد زده.
«وجوه یومئذ علیها غبرة» 😶🌫
👈خوار و ذلیل.
«وجوه یومئذٍ خاشعه» 😰
کتاب ۴۰۰ نکته از تفسیر نور
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
❤️اَلَم یَعلَم بِاَنَّ اللهَ یَری❤️
🍃آیا نمیدانید که قطعا خداوند می بیند؟!!🍃
🌷سوره علق آیه۱۴🌷
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞
* و اذا قری القران* 👈 فاستمعوا له و انصتوا ...... #۲۰۴_اعراف
* و اذا قری # علیهم القران* 👈 لا یسجدون #۲۱_انشقاق
🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 إِنَّ اللَّهَ لَا يَظْلِمُ النَّاسَ شَيْئًا وَلَٰكِنَّ النَّاسَ أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ ﴿۴۴﴾
🔸 خدا هرگز به مردم ستم نمیکند ولی مردم خود در حق خویش ستم میکنند.
💭 سوره: یونس
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#حکم_سنگسار_در_تورات⚠️
#مائده /41 📖
🥀یکی از اشراف یهود خیبر که دارای همسر بود ، با زن شوهرداری که او هم از خانواده های سرشناس خیبر محسوب می شد ، عمل منافی عفت انجام داد .
🍃یهودیان از اجرای حکم تورات (سنگ سار کردن ) در مورد آنها ناراحت بودند و به دنبال راه حلی می گشتند که آن دو را از حکم مزبور معاف سازند ، در عین حال پای بند بودن خود را به احکام الهی نشان دهند .
🥀این بود که به هم مسلکان خود در مدینه پیغام فرستادند که حکم این حادثه را از پیامبر صلی الله علیه و آله بپرسند (تا اگر در اسلام حکم سبک تری بود آن را انتخاب کنند و در غیر این صورت ، آن را نیز به دست فراموشی بسپارد و شاید از این طریق می خواستند توجه پیامبر صلی الله علیه و آله را نیز به خود جلب کنند و خود را دوست مسلمانان معرفی نمایند)
🍃به همین جهت ، جمعی از بزرگان یهود مدینه به خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله شتافتند . پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود : آیا هر چه حکم کنم ، می پذیرید ؟ آنها گفتند : بخاطر همین نزد تو آمده ایم
🥀در این موقع ، حکم سنگ باران کردن کسانی که مرتکب زنای محصنه می شوند نازل گردید . ولی آنها از پذیرفتن این حکم (به عذر این که در مذهب آنها چنین حکمی نیامده شانه خالی کردند ) پیامبر صلی الله علیه و آله اضافه کرد ، این همان حکمی است ؟ در تورات شما نیز آمده ، آیا موافقید که یکی از شما را به داوری بطلبم و هر چه او از زبان تورات نقل کرد بپذیرید ؟ گفتند : آری .
🍃پیامبر صلی الله علیه و آله گفت : ابن صوریا که در فدک زندگی می کند چگونه عالمی است ؟ گفتند : او از همه یهود به تورات آشناتر است . به دنبال او فرستادند و هنگامی که نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمد ، حضرت به او فرمود تو را به خداوند یکتایی که تورات را بر موسی نازل کرد و دریا را برای نجات شما شکافت و دشمن شما فرعون را غرق نمود و دریا بیابان شما را از مواهب خود بهره مند ساخت ، سوگند می دهم بگو آیا حکم سنگ باران کردن در چنین موردی ، در تورات بر شما نازل شده است یا نه ؟ او در پاسخ گفت : سوگندی به من دادی که ناچارم بگویم آری ، چنین حکمی در تورات آمده است .
🥀پیامبر صلی الله علیه و آله گفت : چرا از اجرای حکم سرپیچی می کنید ؟ او در جواب گفت : حقیقت این است که ما در گذشته این را درباره افراد عادی اجرا می کردیم ولی در مورد ثروتمندان و اشراف خودداری می نمودیم ، این بود که گناه مزبور در طبقات مرفه جامعه ما رواج یافت تا این که پسر عموی یکی مرتکب این عمل زشت شد و طبق معمول از مجازات او صرف نظر کردند .
🍃در همین اثنا یک فرد عادی مرتکب این کار گردید ، هنگامی که می خواستند او را سنگباران کنند ، خویشان او اعتراض کردند و گفتند : اگر بنا هست این حکم اجرا بشود ، باید در مورد هر دو اجرا بشود و به همین جهت ، نشستیم و قانونی سبک تر از قانون سنگسار کردن تصویب نمودیم و آن این بود که به هر یک چهل تازیانه بزنیم و آنها را وارونه سوار مرکب کنیم در کوچه و بازار بگردانیم
🥀در این هنگام ، پیامبر صلی الله علیه و آله دستور داد که آن مرد و زن را در مقابل مسجد سنگسار کنند و فرمود : خدایا من نخستین کسی هستم که حکم تو را زندنمودم بعد از آن که یهود آن را از بین بردند . در این هنگام آیه نازل شد و جریان مزبور را به طور فشرده بیان کرد .
#سوره مبارکه مائده آیه 41.
📕یا ایها الرسول لا یحزنک الذین یسارعون فی الکفر من الذین قالوا آمنا بافواههم ولم تومن قلوبهم ومن الذین هادوا سماعون للکذب سماعون لقوم آخرین لم یاتوک یحرفون الکلم من بعد مواضعه یقولون ان اوتیتم هذا فخذوه وان لم توتوه فاحذروا ومن یرد الله فتنته فلن تملک له من الله شیئا اولئک الذین لم یرد الله ان یطهر قلوبهم لهم فی الدنیا خزی ولهم فی الآخرة عذاب عظیم
🥀ای فرستاده (خدا)! آنها که در مسیر کفر شتاب میکنند و با زبان میگویند: «ایمان آوردیم» و قلب آنها ایمان نیاورده، تو را اندوهگین نسازند! و (همچنین) گروهی از یهودیان که خوب به سخنان تو گوش میدهند، تا دستاویزی برای تکذیب تو بیابند؛ آنها جاسوسان گروه دیگری هستند که خودشان نزد تو نیامدهاند؛ آنها سخنان را از مفهوم اصلیش تحریف میکنند، و (به یکدیگر) میگویند: «اگر این (که ما میخواهیم) به شما داده شد (و محمد بر طبق خواسته شما داوری کرد،) بپذیرید، وگرنه (از او) دوری کنید!» (ولی) کسی را که خدا (بر اثر گناهان پیدرپی او) بخواهد مجازات کند، قادر به دفاع از او نیستی؛ آنها کسانی هستند که خدا نخواسته دلهایشان را پاک کند؛ در دنیا رسوایی، و در آخرت مجازات بزرگی نصیبشان خواهد شد . ( ۴۱)
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💢↶ سيماى سوره حجر
◽️اين سوره پانزدهمین سوره قرآن است
و نود و دو آيه دارد
و به گفته مشهور پنجاه و دومين سوره
مىباشد كه قبل از هجرت در مكّه بر
پيامبر صلى الله عليه و آله نازل شده است
«حِجْر» نام شهرى است كه قوم حضرت
صالح علیه السلام در آن زندگى مىكردند
و نام اين سوره از آيه هشتاد آن كه درباره
قوم صالح است گرفته شده است
«كَذَّبَ أَصْحابُ الْحِجْرِ الْمُرْسَلِينَ»
◽️بيشتر مطالب اين سوره در مورد
تهمت و تمسخر كفّار نسبت به قرآن
و پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله
و دستور به صبر و گذشت نسبت به آنهاست
و یک نوع دلدارى و تسليت در برابر فشار
هجوم مخالفان بعد از وفات حضرت خديجه
و حضرت ابوطالب عليهما السلام
براى پيامبر عزيز مىباشد
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh