هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"انتظار فرج"
🔷 رهبر انقلاب: انتظار فرج یعنی همهی سختیها قابل برداشته شدن و برطرف شدن است. نه اینکه بنشینید انتظار بکشید؛ بلکه دل شما گوشبهزنگ باشد...۱۴۰۲/۱/۲۹
@behyaarstf_ir
محققان نقش کلیدی در مکانیسم سندرم داون را شناسایی می کنند.
محققان دانشگاه کیوتو پروتئین FAM53C را شناسایی کرده اند که پروتئین کیناز DYRK1A مرتبط با سندرم داون و اختلال طیف اوتیسم را مهار می کند.
نقص ژنتیکی که باعث سندرم داون می شود منجر به اختلال عملکرد DYRK1A کدگذاری شده روی کروموزوم 21 می شود. این مطالعه نقش FAM53C را در تنظیم DYRK1A نشان می دهد و آن را در داخل سیتوپلاسم غیرفعال نگه می دارد. این کشف اهمیت مکانیسم تنظیمی درون سلولی را در رشد نرمال سیستم عصبی روانی روشن می کند.
اهمیت DYRK1A در بیماری های مختلف، از جمله آلزایمر و دیابت، بر بینش بالینی بالقوه ارائه شده توسط تنظیم فعالیت پروتئین کیناز با واسطه FAM53C تأکید می کند.
بیشتر بخوانید : https://lnkd.in/dwd3M8Tm
#protein
#brainhealth
#downsyndrome
#medical
#research
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
سادهترینکار.mp3
4.78M
🎧 بشنوید
پادکست صوتی #سادهترینکار
.
او که یاد داد:
همه حق دارند که نقنقو شوند
ولی من بخاطر همه،
از همه ساکتترم
و گمنام تر
و شب و روز نمیخوابم...
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
دانشجویان تبریزی.mp3
44.09M
🔹گفت و گو با دانشجویان دانشگاه تبریز بعد از بازدیداز مجموعه ی بهیار صنعت
☘اگر تولید را در یک افق مالی دنبال کنیم، کم کم از تولید خارج می شویم.
🔹در ورای همه ی اشکالاتی که به چشممان می آید، اگر از عمق کار علمی برخوردار شویم، علم به معنای واقعی،نه به معنای صرفا مقاله نویسی، علمی که بتواند یک دیدی برای حل مسئله به ما دهد، می توانیم یک مسیری برای خومان پیدا کنیم و حواسمان باشد که راه علمی به معنای درست کلمه با مشغول شدن به روابط و این که با چه کسی چه کاری دارم محدود نکنیم. یک بار هست می گوییم کار علمی مهم است، ولی در این کشور آخرش باید رابطه داشته باشی. آن وقت به جای اینکه آینده ی خودمان را بر اساس یک عمق علمی ببندیم، می رویم در این روابط پیدا کردن،در این مناسبات پیدا کردن. نکته ی مهم این است اگر به عمق کار علمی برسیم هیچ بن بستی وجود ندارد.
🔹هر چقدر به عمق علمی و توانایی بیشتری برسیم، به سرمایه ی کمتری برای کار نیاز داریم، اگر ابزار را هم خودتان بسازید لازم نیست برای ایجاد یک فناوری ابزار را بخرید،خود ابزار را هم می سازیم.
🔹حوزه های کار دانش بنیان حوزه هایی هستند که بیشتر از آنکه نیاز به سرمایه گذاری داشته باشند، نیاز به انرژی و حرکت و نفس عمیق برای رسیدن به این قله ها را دارند.کار ما در بهیار تلاش برای عمیق تر شدن در حوزه های علمی است که زمان بر است.
🔹چقدر ما در صدد فهم مطالب علمی و درسی هستیم، چقدر به فکر نمره گرفتن هستیم و برای نمره سراغ کتاب می رفتیم،به جای داشتن یک ایده که ما به ازای آن پول بدست بیاوریم،چقدر قدرت حل مسئله داریم؟
🔹حجت الاسلام نجات بخش
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
کار و انگیزه های درونی (۱ از ۲)
شهید آوینی
🔹بهراستی هیچ فکر کردهاید که چرا بشر غربی توسعه و رشد خود را با افزایش ساعات اوقات فراغت و تفنن خویش میسنجد؟ یکی از بارزترین مشخصات جامعۀ ایدهآلِ توسعهیافته این است که در آن، کار تا حداقل ممکن کاهش یافته و متقابلاً ساعات فراغت به حداکثر رسیده باشد. این از خصوصیات رکنیِ آن بهشت زمینی است که انسان امروز در جستوجوی آن است. وقتی معیار رشد، کار کمتر باشد مسلماً بهشت جایی است که در آن اصلاً کار نباشد.
🔹یک نظر به کتابهای اقتصادی غرب که در زمینۀ توسعه نگاشته شده است کافی است که این معنا را به انسان بفهماند که اگر میخواهید ببینید جامعهای توسعهیافته است یا نه، ساعات کار کارگران را نگاه کنید؛ کار کمتر مساوی با رشد بیشتر.
🔹استقبال غرب از اتوماسیون با این اشتباه ملازمه دارد که آنها میپندارند که خودکاری یا اتوماسیون ساعات فراغت انسان را افزایش میبخشد. و البته حتی اگر فراغت را بهمثابه ارزشی مسلم تلقی کنیم، باز هم گسترش اتوماسیون توفیقی در این زمینه نداشته است، چرا که بهجز اربابان و حکمرانان امپراتوری ماشینی، همۀ زندگی انسانها وقف گسترش اتوماسیون شده است.
🔹در صورت نهایی و آرمانی زندگی ماشینی، گذشته از آنکه تفکر انسان ـ یعنی ارزشمندترین نقطۀ وجود او ـ صرف حفظ و نگهداری و توسعۀ ماشینی میشود، باز هم کار به تمام معنا حذف نمیشود. «آلدوس هاکسلی» در کتاب «دنیای متهور نو» بهخوبی متوجه شده است که جامعۀ آینده به قشری از انسانها نیازمند است که بردهوار آن دسته از «کارهای سیاه» را که لازمۀ فراغت اقشار دیگر است بر عهده گیرند.
🔹در این زمینه، اقتصاددان جدید با این طرز تفکر بار آمده که «کار» را همچون چیزی تلقی کند که اندکی بیشتر از یک شرّ واجب است. از دیدگاه یک کارفرما، کار در هر مورد فقط یکی از اقلام قیمت تمامشده است، که اگر نتوان آن را فرضاً از طریق خودکاری(automation) بهکلی حذف کرد باری باید به حداقل تقلیلش داد. از دیدگاه کارگر، کار یک امر مصدع است؛ کار کردن یعنی فدا کردن فراغت و آسایش، و دستمزد عبارت است از جبرانی برای این فداکاری.
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
دیکتاتوری اقتصاد( ٢ از ۲)
شهید آوینی
🔹ضربالمثل مشهوری میگوید «شکم گرسنه دین و ایمان نمیشناسد» و این معنا تقریباً شبیه به محتوای این حدیث است که میفرماید: کاد الفقر ان یکون کفرآ. سؤال اینجاست که آیا انسان اجازه دارد خود را به محتوای این ضربالمثل تسلیم کند یا خیر. آیا حضرت رسول اکرم(ص) و یاران و اصحاب معدود ایشان در محاصرهی اقتصادی شعب ابیطالب خود را به این معنا تسلیم کردند؟ مشهور است که در طول این سه سال بسیار بود روزهایی که آنها هر یک به دانهای خرما یا کمتر از آن اکتفا کردند و استقامت ورزیدند و در برابر مشرکان تسلیم نشدند.
🔹موجبیت یا دیکتاتوری اقتصاد با اختیار و ارادهی آزاد انسانی منافات دارد. تنها در یک صورت ما مجاز هستیم که همهی نظامات اجتماعی را بر محور رشد اقتصادی تنظیم کنیم و آن اینکه رشد و توسعهی اقتصادی با تکامل و تعالی روحانی ما انطباق پیدا کند. در جهان امروز، بالعکس، توسعهی اقتصادی همواره در مسیری است که با تعالی روحی بشر منافات دارد و رشد اقتصادی به ابتذال اخلاقی بشر میانجامد.
🔹رمز پیروزی ما استقامت است. استقامت محتوای اصلی این فرمایش قرآنی است که فاستقم کما امرت و من تاب معک. کسی تردید ندارد که محتوای آن ضربالمثل مذکور ـ آدم گرسنه دین و ایمان نمیشناسد ـ اکثراً درست است، اما این دستور قرآنی که ما را به استقامت در شعب ابیطالب فرا میخواند، آمده است تا ما را از زمرهی آن اکثریت خارج کند. وقتی ما از زمرهی آن اکثریت خارج شدیم، دیگر اقتصاد نیست که برای ما تعیین تکلیف میکند بلکه اعتقاد است. مسلماً محتوای این حدیث ـ کاد الفقر ان یکون کفراً ـ اهمیت اقتصاد را به ما گوشزد میکند و حقیر نیز در پی نفی اهمیت اقتصاد نیستم بلکه میخواهم با توجه به اهمیت اقتصاد، جایگاه واقعی آن را پیدا کنم.
🔹مسلماً اسلام به ما اجازه نمیدهد که بهگونهای عمل کنیم که موجبیت یا دیکتاتوری اقتصاد ما را به راهی مخالف با آرمانهای اعتقادی و فرهنگیمان بکشاند. در جهان امروز هر چه هست همین است؛ اشاعهی مصرف یکی از ضرورتهای رشد و توسعهی اقتصادی در جهان امروز است.
☘برگرفته از کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب شهید آوینی| مقاله ی دیکتاتوری اقتصاد
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
اتحادیه جامعه اسلامی.mp3
27.14M
🔹ما با یک نسلی رو به رو هستیم در فضای دانشجویی و حتی فضای دانش آموزی که آن ها نسبت به حرکت خودشان و نسبت به اینکه خودشان چه جایگاهی پیدا می کنند، علامت سوال های زیادی دارند، به این معنا که فارغ از اینکه که کشور چه اتفاقی دارد برایش می افتد، اینها به دنبال این هستند که یک ثمره ی بهتری از زندگی خودشان بگیرند و یک معنا در مسیر زندگی شان پیش آید. دانش بنیان را مقداری اینجا باید دید، دانش بنیان صرفا یک شغل یا یک فعالیت نخبگانی نیست، یک راهی است که وقتی انسان بتواند در این راه قرار بگیرد، آینده می تواند برایش آشکار شود و آینده را ببیند و امیدوار به آینده شود، در واقع مناسباتی است که در آن انسان آینده برایش آشکار می شود و می تواند حرکت جدی انجام دهد.
🔹مسئله ی اقتصاد سال هاست که گریبان ما را گرفته و آن حیات اقتصادی ما سال ها است مورد چالش قرار گرفته و به یک شکلی درد مزمنی هست که بیش از صدسال کشور ما درگیر این مسائل اقتصادی است و با انواع و اقسام تدبیر ها و اقدامات کماکان مشکلات پا برجاست. اصلی ترین علت این ماجرا هم این است که بدنه ی مردم و کشور موثر در اقتصاد نیستن، یک شرایطی در کشور پیش آمده مردمی که خودشان می توانستند کار کنند و مسیری را برای اقتصاد خودشان باز کنند از آن حرکت منع شدند و همه ی مسئولیت ها به سمت یک نهاد دولتی رفته و آن دولت ها هم ناتوان از حل مسائل هستند و نمی توانند این مسئله را انجام دهند. چرا امروز وقتی می خواهید وارد یک کار اقتصادی شوید می بینید مجال حرکت برای آن کار اقتصادی نیست؟
🔹سخنرانی حجت الاسلام امیر نجات بخش در جمعی از دانشجویان جامعه ی اسلامی
@behyaarstf_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و همچنین تبریک فرا رسیدن سال نو، بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت قصد دارد با توجه به شعار سال، مروری بر گزیده ای از مطالب اخیر بنیاد مرتبط با تولید، اقتصاد و نقش مردم داشته باشد. اولین صوت در جمع دانشجویان جامعه ی اسلامی بازنشر می شود. در این صوت به مسئله حضور بدنه ی مردم و کشور در اقتصاد پرداخته می شود.
نظرات و دیدگاه های عزیزان پیرامون صوت ها قابل نشر در کانال می باشد.
@behyaarstf_ir
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
مسئله اقتصاد- جلسه اول.mp3
44.79M
🎙تاملی بر مسئله اقتصاد
🔹جلسه اول؛
- بررسی پیام نوروزی رهبر انقلاب
- بیان چشمانداز جلسات
📆 پنجشنبه، ۲ فروردین ماه ۱۴۰۳
@behyaarstf_ir
🔻تاملی بر مسئله اقتصاد
📖 جلسه اول؛
- بررسی پیام نوروزی رهبر انقلاب
- بیان چشمانداز جلسات
▫️با حضور: حجت الاسلام نجاتبخش
🔹 جلسه پیش درآمد؛ امروز پنجشنبه ۲ فروردین ماه ۱۳۰۴
🗓 شنبه،دوشنبه و چهارشنبهها
زمان: ساعت۱۶
مکان: سرای هنر و اندیشه
@behyaarstf_ir
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
نقش دانش بنیان در آینده ی کشور.mp3
24.11M
🔹نقش دانش بنیان در آینده ی ایران
🔹یکی از سوالاتی که مطرح است این است که ما در چه جایگاهی می توانیم آینده را در نظر آوریم و آینده دار بودن را ببینیم. معمولا یک تفاوتی بین درک خودمان و درک آقا از ایران و آینده احساس می کنیم. بعضا در نسبت با بیانات آقا، سوال برایمان پیش می آید که آقا چگونه اینقدر امیدوار به آینده هستند و به عبارتی چه می بینند که امیدوار به آینده هستند.
ارائه: حجت الاسلام نجات بخش
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
مسئله اقتصاد-جلسه2.MP3
37.21M
🎙تاملی بر مسئله اقتصاد
🔹جلسه دوم؛
- بررسی پیام نوروزی رهبر انقلاب
📆 شنبه، ۴فروردین ماه ۱۴۰۳
#روایت_دیدار
@behyaarstf_ir
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
#معرفی_کتاب
🔻قدرت تخریب خلاق
تحول اقتصادی و ثروت ملت ها
خرید نسخه دیجیتال
خرید نسخه کاغذی
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
مسئله اقتصاد- جلسه سوم.mp3
41.82M
🎙...تاملی بر مسئله اقتصاد...
🔹 جلسه سوم
📖 ارائه فصل اول و دوم کتاب
" قدرت تخریب خلاق"
📆 دوشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
تاملی بر مسئله اقتصاد جلسه چهارم.MP3
41.57M
🎙...تاملی بر مسئله اقتصاد...
🔹 جلسه چهارم
📖 ارائه فصل سوم کتاب؛
" قدرت تخریب خلاق"
(آیا انقلابهای فناورانه رعب آور هستند)
📆 چهارشنبه ۸ فروردین ماه ۱۴۰۳
@soha_sima
هدایت شده از سیمای هنر و اندیشه/ سُها
63.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
بیا نگاه کن ببین
ببین هزار باره قصه های دردمند فتح را
ببین چه غزه شاعرانه گشته است
تو گو حوالت زمانه گشته است
و عرش سمت قدس
گمان کنم روانه گشته است
(...ادامه...)
#روایت
🎥...بزم عاشقانه...
🔸 لینک با کیفیت این روایت
www.aparat.com/v/Vrzlm
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
مسئله اقتصاد جلسه پنجم.MP3
42.97M
🎙...تاملی بر مسئله اقتصاد...
🔹 جلسه پنجم
📖 ارائه کتاب؛
" قدرت تخریب خلاق"
📆 شنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۳
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
مسئله اقتصاد جلسه ششم.MP3
48.91M
🔻...تاملی بر مسئله اقتصاد...
🔹 جلسه ششم
📖 ارائه فصل پنجم کتاب
" قدرت تخریب خلاق"
📆 چهارشنبه ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
مسئله اقتصاد جلسه هفتم.mp3
35.8M
🎙...تاملی بر مسئله اقتصاد...
🔹 جلسه هفتم
📖 ارائه فصل پنجم کتاب؛
" قدرت تخریب خلاق"
📆 دوشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۳
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
45.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فرکانس_۵۲
#گفت_و_گوی_ماندگار
☘خلاصه گفت و گو با مهندس نکویی، مدیر تولید بهیار صنعت (۱۲ دقیقه)
دست تقدیر مهدی نکویی را به راهی می رساند که در این راه می توان به نگاهی دیگر نسبت به آینده فکر کرد. نگاهی که در آن آینده از جهتی «هیچی» است. آینده «هیچی» را نخواستن است و این مزیت آینده است. اگر شما چیزی را بخواهید، نمی توانید راهی را بروید. «هیچی» را باید خواست. نقطه ای که به یک امری توجه کردید و امر متعینی را معین کردید برای رسیدن، همان جا نقطه فریب است، نقطه ای است که شما را از رسیدن به آن وعید می دهند و وعده های دیگر به شما می دهند. این چنین می شود که شما راه را نمی توانید بروید. ما تلاش کردن را در خواستن چیزی می بینیم، در حالی که تلاش کردن در خواستن «هیچی» است؛ مسئله این جا است؛ آیا ما می توانیم «هیچی» را بخواهیم؟
شاید بتوان گفت این گفت و گو از جنس آینده است و به همین جهت ماندگار است. مشاهده ی کامل این گفت و گو (به مدت حدود یک ساعت) لینک آپارات:
https://www.aparat.com/v/phtTw
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
فرکانس 52.mp3
33.43M
*امر نامرئی بهیار، حیات بهیار...*
☘دو روز پیش جمعی از خواهران مجموعه ی سها که در مدارس با دانش آموزان پیرامون مسئله ی پیشرفت صحبت می کنند، مجموعه ی بهیارصنعت، با آقای مهندس نکویی، گفت و گویی داشتند. در این صحبت آقای مهندس نکویی قصه ی بهیار را می گویند. با وجود آنکه قبلا هم صحبت های ایشان را شنیده بودیم، به نظرمان آنقدر آن صحبت ها گرم و مهم آمد که تصمیم گرفتیم گزیده هایی از آن را در بنیاد بهیار صنعت منتشر کنیم.
🔹از کسانی که این صوت ها را گوش می کنند درخواست داریم، در صورتی که این نگاه را برای پیشرفت و گفتمان پیشرفت و کسانی که می خواهند کاری را شروع کنند، مفید می دانند، لطفا در نشر آن سهیم باشند.
☘به راستی علت آنکه کار و فعالیت و شغل ما نمی تواند حیاتی داشته باشد و رشد و پیشرفت کند چیست؟ هزار امکان و تدبیر فراهم می آوریم، اما به آن امر نامرئی که حیات نام دارد، توجه نداریم.
☘گیاه را دیده ای وقتی سر از خاک بیرون می آورد و آرام آرام قد می کشد؟ آن عامل نامرئی که در بذر آن گیاه وجود دارد و *حیات* نام دارد را توجه داری؟ مسلما آن عامل نامرئی تحمیل اراده ی ما به آن گیاه نیست، چیزی خارج از توانایی ما است چرا که اراده ی ما نمی تواند گیاهی که حیات را از دست می دهد و خشک می شود را زنده کند.
حیات از هیچی بوجود می آید و به تعبیری هیچ امر محسوس و ملموسی نیست اما از جهتی همه چیز است.
آیا فکر کردن به این صحبت های مهندس نکویی نمی تواند چشم ما را به دیدن آن حیات و آن امر نامرئی باز کند؟
#فرکانس_۵۲
#گفت_و_گوی_ماندگار
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
"مدیریت در شرکتهای دانش بنیان
با نگاه به مجموعه بهیار صنعت"
ارائه حجتالاسلام نجات بخش
سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ساعت ۱۳:۳۰
دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری،سالن آمفی تئاتر
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
حجت الاسلام نجات بخش.mp3
30.04M
ما و تکنولوژی
☘امروزه توسعه، توسعه ی تکنولوژی است و در دنیای امروز، تکنولوژی دیگر ابزار نیست. بلکه خود، غایت شده است و توسعه زمانی محقق می شود که تکنولوژی توسعه پیدا کرده باشد و نمی توان گفت ما یک ابزاری در توسعه داریم که آن ابزار "تکنولوژی" است و این در دنیای ما مسئله است.
☘همه ی فعالیت ها و کار ها غایتش توسعه ی تکنولوژی است و همه ی تلاش ها در دنیا برای توسعه ی فناوری و توسعه ی تکنولوژی است و اینطور نیست که بخواهند تکنولوژی را در خدمت کاری، به طور مثال امر انسانی قرار دهند. اما چگونه می شود ما تکنولوژی را یک ابزار ببینیم؟
☘آیا می شود ما راه و افقی پیدا کنیم که در این افق یک نسبت ابزاری با تکنولوژی بگیریم؟ و تکنولوژی از آن ساحت غایت به ابزار تبدیل شود. این مسئله را با شهید آوینی ببینیم، مسئله روشن تر می شود. گویا تکنیک و سینما در اختیار شهید آوینی است و آوینی راهی را با سینما طی کرده است که می تواند آن واقعیتی را که می بیند انعکاس دهد. در واقع سینما به مثابه یک تکنیک و تکنولوژی غلبه نکرده تا غایت خودش را در کار نشان دهد. اینجا چنین چیزی پیش آمده است. گویا در افق خودمان می توانیم یک نسبت دیگری با تکنولوژی برقرار کنیم.
☘ ارائه ی حجت السلام نجات بخش
دانشگاه صنعتی شریف
٢٤ اردیبهشت ١٤٠٣
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
در مسیر انکشاف یا مصرف
در قضیه ی سامری؛ به سامری می گویند که این گوساله را چگونه درست کردی که توانسته توجه همه را به خود جلب کند؟ سامری می گوید من این را از اثر رسول درست کردم. رسول فرشته ای است که با حضرت موسی(ع) گفت و گو می کرده و سامری به اثر این رسول، جای پای این رسول، توجه می کند. و از خاک پای این استفاده می کند و گوساله را می سازد.
اینجا دو تا آدم داریم، موسی(ع) و سامری. موسی(ع) محو رسول است، ولی سامری به اثر رسول توجه می کند. به جای آنکه به خود انکشاف الهی توجه کند، به اثر آن انکشاف نگاه می کند و آن را استفاده می کند و گوساله ی سامری را ایجاد کرد.
می شود به این فکر کرد که در ساحت علم جدید که علم فناورانه است، در واقع دو نسبت می شود داشت. در یک نسبت در انکشاف هستی و در نسبت دیگر می خواهی از اثر آن انکشاف استفاده کنی. علم جدید و علم فناورانه آنقدر اثرش مهم و مورد توجه بوده، خودش مورد توجه نبوده است.
رهبری می گویند همه این قوانین مهم به هدایت الهی کشف شده، ولو خودشان نمی دانند. این بشر غربی در نسبت با این علم و انکشاف آنچه برایش مطرح شده کاربرد است و نتوانسته به خود آن توجه کند. علم جدید علم محض نیست و کاربردی است. مسئله این است در توجه به این علم جدید و علم فناورانه همت و عزم ما کجاست و ما به چه می خواهیم توجه کنیم؟ یکبار همت و عزم این است که در جهت کاربردی سازی اتفاق می افتد و یکبار یک همت دیگر داری که این انکشاف مورد همت ماست و در توجه به این، اثراتی هم است.
ارائه ی حجت الاسلام نجات بخش
دانشگاه صنعتی شریف
@behyaarstf_ir