🔹 #گزارش درس غرب شناسی
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
🔹جلسه هفتم
🔹 قرون وسطی (امپراطوری بیزانس)
✍️ تنظیم از: سید مهدی شاهمیری
🔸قرون وسطا به سه قسمت آغازین (ق۵ تا ق۷)، میانی (ق۷ تا ق۱۱) و پایانی (ق۱۱ تا ق۱۵) تقسیم میشوند.
🔻بعد از این، مطالبی پیرامون نسبت بین تاریخ قمری و میلادی، ظهور اسلام در ق۶ میلادی و فتوحات مسلمانان در ق۷ همراه با شروع امپراطوری اسلام تنها پس از صد سال بیان شد.
🔻در ادامه گفته شد که بیزانس در قرن ۱۵ توسط امپراطوری #عثمانی ازبین میرود.
🔻جنگ #چالدران بین ایران و عثمانی بود برخی از علما حکم کردند که کسی نباید به این جنگ برود و کشته های این جنگ شهید نیستند چون علم اسلام در آن زمان دست عثمانی بود.
🔻همچنین بیان شد که شیعیان به دست آیت الله بروجردی به عنوان یک مذهب رسمی در اسلام شناخته شدند و این ارتباط و اقتدار آیت الله بروجردی بود که باعث شد مذهب تشیع در جمع مذاهب رسمی اسلام راه پیدا کند.
❔درجواب به سوال چگونگی ازبین رفتن امپراطوری عثمانی و تبدیل شدن به جمهوری ترکیه گفته شد که جمهوری ترکیه دست نشانده انگلیس و برخی کشور های اروپایی است که با استعمارگری #انگلیس به وجود آمد.
🔸امپراطوری بیزانس وقتی تضعیف شد که عثمانی ها آمدند واین امپراطوری برخی مناطق مهم را از دست داد چون جغرافیا در قدرت امپراطوری ها خیلی مهم است. همانطور که همکنون هم اگر کشور های همسایه ما با ما همپیمان باشند خطر کمتری از طرف آمریکا و کشور های معاند مارا تهدید میکند.
روش تشکیل #امپراطوری ها: در آن دوران به این صورت بوده که چند نژاد و قبیله مثلا ژرمن ها و فرانک ها و... با هم متحد میشدند و یک امپراطوری تشکیل میدادند.
❔در پرانتز استاد در جواب به اینکه این زمان #یهودیت چقدر قدرتمند بود؟ بیان کردند یهودیت مثل اسلام و مسیحیت نیست ، یهودیت یک تشکیلات و ساختار سیاسی امنیتی نظامی پیدا کرد که در واقع آنها به حالت نژادی و قبیله ای در آمدند به طوری که ممکن است یک #صهیونیست و #یهودی ، خدارا قبول نداشته باشد چون دیگر یهودیت دین نیست. از آنجایی که یهودی هایی که الان هستند دین نیستند و به صورت نژاد درآمده اند ، بدترین چیز برای یهودی ها کشته شدن و کم شدن جمعیت آنهاست. ماجرای فتح خیبر این بوده که یهودیان چون میدانستند پیامبرخاتم قرار است در کدام منطقه متولد شود مهاجرت کردند اما وقتی فهمیدند پیامبر از نسل آنها نیست اسلام را قبول نکردند و از آنجا به بعد آنها به صورت یک لجنه در بین مسلمان ها بودند به همین خاطر به خیبر حمله شد. بعد از شکست از مسلمان ها برخی از آنها مسلمان شدند و برخی هم به نفاق رو آوردند.
🔸به خلاف مسیحیت که با اینکه گسترش پیدا کرده بود اما به عنوان یک دین شناخته میشد ولی در زمان بیزانس به شکل یک حکومت که ساختار سیاسی داشت در آمد و آنجا بود که کلیسا دارای قدرت سازمانی واحد شد.
🔰فلسفه #اسکولاستیک
🔸شخصی بنام #آکویناس یک مکتب انتقادی تاسیس کرد. اوکه تحت تاثیر ارسطو بود عقاید مسیحیت که حالت خرافی داشت را با منطق و به صورت عقلی ثابت کرد و یک بیان منطقی برای مفاهیم خرافی مسیحیت بیان کرد.
او میراث عقلانی حکمای یونان را در مسیحیت استفاده کرد البته که برخی مخالف او بودند.
🔻افرادی در تاریخ هستند که از یک میراث علمی استفاده میکنند برای تبیین دین یا مفاهیم دینی مثل امام خمینی که بین فقه و حکمت جمع کرد. مثلا جریان عرفانی در اسلام از شاگردان اهل بیت شروع میشود تا اینکه به محیی الدین میرسد و او با بررسی حکمت مشای بوعلی از عرفان یک تعریف منطقی و مشایی ارائه میکند.
🔸در ادامه ی مطالب اصلی گفته شد که در جریان #فئودالیسم (ساختار ارباب رعیتی) هر منطقه برای یک نفر ارباب بوده و در آن زمان زمین ارزش خیلی بالایی داشته از جهت بهره بری کشاورزی و زمین مال کشاورز نبوده و این تا زمان تصلیحات ارضی ادامه داشت. البته تصلیحات ارضی هم به نفع کشاورزان نبود زیرا بعد از تقسیم زمین بین کشاورزان آنها که هیچ سرمایه ای برای کشت نداشتند مجبور به فروش زمین به همان ارباب با قیمت ناچیز میشدند و عملا اتفاق خاصی نیفتاد.
🔻در کتاب خاک های نرم کوشک به ماجرای شهید برونسی و این موضوع اشاره شده.
🔸مساله اهمیت زمین به جایی کشید که ارباب های قوی تر به فکر فتوحات افتادند و زمین های دیگران را به تصرف خودشان در میاوردند و این موضوع تا جایی ادامه داشت که به منابع معدنی مثل الماس و نفت و کانی ها دسترسی پیدا کردند و به دنبال افزایش آنها بودند و بعد از آن قدرت ها به #استعمار رو آوردند و اصلا دیگر نیاز به تصاحب زمین نبود. این شد که جمهوری ها و حکومت های دست نشانده مثل جمهوری ترکیه و حکومت پهلوی و... بوجود آمد.
🚦@Westernstudies
جلسه هشتم غرب شناسی.mp3
32.7M
🧿 درس غرب شناسی
(تاریخ تمدن و مکاتب فکری)
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
#صوت جلسه هشتم:
قرون وسطی (امپراطوری بیزانس- بررسی کلیسای مسیحی از قرن ۵ تا جنگهای صلیبی و جریان اصلاحات دینی پروتستان
با معرفی کتاب «کلام مسیحی» اثر توماس میشل)
🚦@Westernstudies
🔹 #گزارش درس غرب شناسی
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
🔹جلسه هشتم
🔹 قرون وسطی (امپراطوری بیزانس- بررسی کلیسای مسیحی از قرن ۵ تا جنگهای صلیبی و جریان اصلاحات دینی پروتستان
با معرفی کتاب «کلام مسیحی» اثر توماس میشل)
✍️ تنظیم از: سید مهدی شاهمیری
🔰کتاب #کلام_مسیحی معرفی و بررسی برخی از قسمت ها
🔸کتاب کلام مسیحی به قلم #توماس_میشل معرفی شد تا تکه هایی از آن خوانده شود و کمی بیشتر با فضای #مسیحیت آشنا شویم.
🔻(زبان انگلیسی قدمت چندانی ندارد مثلا آثار شکسپیر به زبان انگلیسی نیست یک از شانس های ما این است که ما گردش زبانی نداریم و متون هزار سال پیشمان را هم میتوانیم بخوانیم تنها خط ماست که تغییر کرد که قبل از نوشتار عربی خط پهلوی بوده اما نکته جالب این است که فقط خط ما تغییر کرده)
🔻نکته: هر علمی یک زبانی دارد مثلا علم حقوق جدید زبانش فرانسوی است مثلا علم فلسفه زبانش آلمانی است و زبان فارسی زبان علم عرفان است یعنی هرکس میخواهد #عرفان بیاموزد باید زبان فارسی یاد بگیرد بخاطر مولانا بخاطر حافظ بخاطر کتب مختلف مثل شرح رباعیات جامی و غیره که به زبان فارسی نوشته شده.
🔸متنی از کتاب کلام مسیحی:
سال 337میلادی جامعه ی مسیحیت از یک گروه فراری و تحت آزار و اذیت امپراطوری رم به یک کلیسای دولتی تحول یافت و حکومت آنرا به رسمیت شمرد. و مسیحیت تبدیل به دین عمومی جامعه البته غیر از یهودیان تبدیل شد و هنگامی که جدایی بین شرق و غرب بوجود آمد هرکدام از این دو منطقه مراسمات عبادی، فلسفه الهیات و سنت خود را شکل داد.
🔸هنگامی که در قرن هفت دین اسلام ظهور کرد و حاکمان اسلامی اداره امور مناطق مسیحی نشینی مثل مصر شام بین النهرین و شمال افریقا را بر عهده گرفتند، مسیحیان مجبور شدند به مسلمانان با دید یاران ایمان و همپیمان و غالبا با دید حاکمان بر خود نگاه کنند و اسلام را به عنوان یک دین جدید پذیرفتند.
🔸در قرن های 11 تا 13 دولت های اروپایی که قبل از این دچار فروپاشی شده بودند ، #جنگ_های_صلیبی را راه انداحتند که بر اثر آن بین مسلمانان و مسیحیان و حتی بین خود مسیحیان غرب اروپا و مسیحیان بیزانسی دشمنی و نفرت بوجود آمد.
❔سوال: چه کسی جنگ را آغاز کرد؟ جواب: آقای میشل میگوید دولت های اروپایی آغاز کننده جنگ بودند نه مسیحی ها، حکما.
❔سوال: چرا بین خودشان دشمنی صورت گرفت؟ در اواخر دوره باستان اروپای شرقی حاضر نشد زیر یوق اروپای غربی (رم) برود و هرچه زمان گذشت از #کاتولیک ها بیشتر فاصله گرفتند و بعد زمانی که #بیزانس شکل گرفت اروپای شرقی رسما مذهبش را #ارتودوکس قرار داد (به این دلیل که منطقه ای که در تصرف امپراطوری بیزانس بود تماما اورتودوکس بودند) و این جدایی به نهایت خود رسید تا جایی که خودشان کلیسا های مستقلی تاسیس کردند. البته در باور ها و مناسکشان تفاوت های جزئی هم وجود دارد که خیلی به چشم ما نمی آید مثل اینکه یک مسیحی بخواهد تفاوت مذاهب متفرقه اهل سنت را بیان کند.
🔸ویرانگری های مسیحیان در قرن 11 در قدس و در قرن 13 در قسطنطنیه باعث ایجاد بیشترین دشمنی ها شد آفت هایی نیز کاتولیک را به لبه پرتگاه کشاند که شاید بدترین آنها #سایمونی باشد. سایمونی عبارت بود از فروش منسب های روحانی و امتیازات کلیسایی توسط مقام های کلیسایی.
👇🏻...ادامه پست👇🏻
🚦@Westernstudies
👆🏻ادامه گزارش جلسه هشتم👇🏻
🔰اصلاح #پروتستان
🔸خیلی ها میگویند یک از دلایل شروع عصر روشنگری ، ظهور #مارتین_لوتر بود.
🔸در زمانی که بسیاری از کارگزاران کلیسا مردم را به اصلاح دین میخواندند جریان بخشنامه ها جوری صدا کرد که ایجاد شکاف در کلیسای غربی را قطعی کرد. قضیه این بود که شماری از واعظان در مناطق مختلف بیانیه هایی دادند که هر مؤمنی میتواند با پرداخت پول خودش را از بند گناهان رهایی بخشد.
🔸در این هنگام مارتین لوتر قیام کرد و اعلامیه ای در سال 1517 منتشر کرد که شامل بند هایی بود که برخی از آنها با اعتقادات کاتولیک ها در اختلاف بود و چیز های تازه ای نیز در میان آنها وجود داشت مثل اینکه :
⭕️ ایمان تنها از راه ایمان به دست میاید
کتاب مقدس تنها منبع ایمان مسیحی است.
⭕️ نباید معتقد بود که عشای ربانی قربانی است. (عشای ربانی آخرین شامی است که به نقل کتاب مقدس حضرت عیسی با حواریون خوردند)
⭕️ #رهبانیت و نذر کردن برای آن باطل است. (در قرآن نیز بیان شده که ما برای مسیحیان رهبانیت را ننوشتیم و از خودشان در آوردند اصلا مسیحیت دبن عرفانی است بخلاف یهودیت که دین فقهی ای است و باید توجه داشت #عرفان و تصوف یک امر فرادینی است مثل فلسفه و عقل است که با ادیان در ارتباط نیست، از نظر علامه عرفان یعنی پرستش خداوند از جهت محبت به خدا)
⭕️ افراد غیر روحانی باید نقش مهمتری در مراسم عبادی و رهبریت دینی داشته باشند.
⭕️ کلیساهای محلی باید از کلیسای #رم مستقل شوند.
⭕️ رد برخی از اعمال کاتولیکی مثل حج و روزه و اعتراف به گناه.
❔سؤال: پروتستان ها غالبا در کدام منطقه اند؟ جواب: الان به آن شکل پروتستان وجود ندارد. الان کاتولیک ها تند رو تر از پروتستان های قدیم هستند.
🔸#اصلاحات پروتستان به جایی کشید که در قرن 16 و 17 افول کاتولیک شروع شد مردم به کلیسا ها حمله کردند و کشیش ها کاملا از مسائل سیاسی کنار گذاشته شدند و بعد از آن فقط مجبور بودند بپذیرند تا از بین نروند.
🔻برای فهم عمیق تر این مطلب فیلم «دوپاپ» را ببینید.
⭕️ باید با کارهای غیر قانونی مثل فروش بخششنامه و مناسب روحانی مقابله شود.
🔸او در صدد بود کلیسا را طبق کتاب مقدس #اصلاح کند به همین خاطر نهضت وی به #اصلاح_انجیلی نیز شناخته میشود. 🔸اوهمچنین میگفت باید به ایمان مسیحیان پیشین برگردیم و همواره فرامنراوایان آلمانی را تشویق میکرد تا سلطه ی #پاپ را مردود شمارند و مردم را به اصلاح انجیلی او مجبور سازند. اکنون کلیسای اصلاح شده در نروژ سوئد آلمان و فنلاند گسترش یافته است.
🔰اصلاح کاتولیک
کلیسای کاتولیک ناچارا به اتهامات مصلحان اعتراف کرد و پذیرفت که باید مشکلاتی که مصلحان میگویند را برطرف کند از همین رو نهضتی در خود کلیسا به وجود آمد تا اصلاحاتی نیز در کاتولیک رخ دهد و این نهضت #اصلاح_متقابل نامیده شد.
🔰اصلاح کلیسای ارتودوکس
🔸همچنین بعد از این کلیسای ارتودوکس هم اصلاحاتی را در کلیسای خود انجام داد.
🔰پولس
🔸#پولس اولین کسی بود که بعد از 500 سال با حضرت مسیح به وسیله مکاشفه در ارتباط بود و ماموریت هایی را از طرف حضرت مسیح در بین غیر یهودی ها انجام میداد.
🔸کتاب الهیات پولوس ،نسبت بین مسیحیت و فلسفه، ص 130:
نخسین مواجهه فلسفه و مسیحیت چندان جالب نبود. پولس در #آتن که مهد فلسفه است به موعضه پرداخت و با فیلسوفان مختلف بحث کرد و هنگامی که در میدان شهر سخنرانی کرد و وقتی به مباحث روز جزا و ثواب و عقاب پس از مرگ رسید ، مورد استحضاء شنوندگان قرار گرفت. این موضوع باعث شد پولس در کتابش بنویسد:« ایمان بشری بر حکمت بشری استوار نیست و بر قدرت الهی استوار است.»
🔻در زمان عباسی ، #عباسیان خیلی تلاش کردند متون فلسفی را به عربی ترجمه کنند تا بتوانند با ائمه مقابله کنند و به همین خاطر است که میبینیم روایاتی در رد این علوم از طرف ائمه وارد شده.
در انیجا اگر کسی بگوید این یک شکاف بین اسلام و عقل است و اسلام با فلسفه مشکل دارد در جواب میگوییم که این فلسفه ای که الان هست و از آن بحث میکنیم فلسفه ای است که از فارابی و بوعلی به ما رسیده و اصلا برای مسلمانان است نه آن فلسفه ای که ریشه الحادی دارد. ما با این فلسفه توحید را اثبات میکنیم...
🔸مسیحیان نخستین با فلسفه برخوردی محتاطانه داشتند و علت این امر این بود که از دیدگاه ایشان فلسفه با دیانت بت پرستی یونانیان برابر بود (همانطور که ما دقیقا یان چالش را در اسلام داریم) لذا فلسفه را مردود میدانستند. با این وضع فلسفه در آتن و اسکندریه به شیوه های مختلف گسترش میافت.
🔰تاثیر فلسفه بر مسیحیت و مسیحیت بر فلسفه
🔸نخستین فیلسوف مسیحی بزرگ کلمنت اسکندری در قرن 3 است که به افکار افلاطون بیشتر از اندیشه های ارسطو گرایش داشت زیرا افلاطون واقعیت جهان روح را میپذیرد. (بعد از این مطلب مبحثی در مورد ظهور #نو_افلاطونی_ها پیش میآید که آنرا مطالعه کنید)
👆🏻... ادامه پست👇🏻
🚦@Westernstudies
👆🏻... ادامه گزارش جلسه هشتم👇🏻
🔰#آگوستین قدیس
🔸بزرگترین نو افلاطون مسیحی در دوران های پیش در سال 430 است. وی به فلسفه گرایش داشت و در جستجوی حقیقت بود که اول به مانویت گروید و پس از چندی در 33 سالگی به مسیحیت روی آورد.
🔸جریان #فلسفه_مدرسی که تحت تاثیر اندیشه #ابن_رشد بود این بود که بعد از ظهور اسلام چون برای مسلمانان اندیشه های ارسطو مهم بود کتاب هایی در این باره نوشتند و از قرن 11 تا 13 خیلی از کتاب های مسلمانان به لاتین ترجمه شد و از آنها خیلی استفاده شد.
🔸در فلسفه مدرسی در یک سطح ادبیات و خطابه و جدل میخواندند و در سطح بعدی حساب هندسه و نجوم و موسیقی. این شیوه تحصیل با الهاام گیری از بوعلی سینا بود که در ایران به این روش به تحصیل میپرداختند که هنوز هم در حوزه قم ادامه دارد. در قرن 12 با ترجمه آثار فلسفه ایرانی به لاتینی نسیم روح بخشی به فلسفه مسیحیت وزیدن گرفت. و از این طریق اصحاب مدرسه با آثار کندی فارابی ابن سینا غزالی ابن باجه بان طفیل و ابن رشد آشنا شدند. به جایی رسید که در مدارس آموزش زبان عربی شروع شد که دانشجویان بتوانند بدون واسطه ترجمه ، از متون اصلی استفاده کنند.
🔻یک مسئله در مورد #موسیقی که در این مدارس خوانده میشده:
این موسیقی با موسیقی که ما میدانیم صد و هشتاد درجه فرق دارد. این موسیقی یک امر مقدس و در وقاع یک علم و از اقسام ریاضیات است که در امور مقدس استفاده میشده و آوا ها و نوت هایی دارند که دارای حالت معنوی است و غالبا در کلیسا مراسمات مذهبی از آنها استفاده میشود.
🚦@Westernstudies
گلچین کتاب کلام مسیحی-توماس میشل.pdf
19.36M
♦️فایل PDF گلچین کتاب:
♦️ کلام مسیحی اثر توماس میشل
♦️ترجمه حسین توفیقی
(قسمت هایی که در این دوره خوانده شد)
#اسناد
#ارجاعات
🚦@Westernstudies
جلسه نهم غرب شناسی .mp3
23.84M
🧿 درس غرب شناسی
(تاریخ تمدن و مکاتب فکری)
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
#صوت جلسه نهم:
قرون وسطی- کلام مسیحی
بررسی ریشه های تضاد علم و ایمان در کتاب مقدس تورات و انجیل و مقایسه با دیدگاه اسلام
با معرفی کتاب انسان و ایمان استاد مطهری
🚦@Westernstudies
🔹 #گزارش درس غرب شناسی
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
🔹جلسه نهم
🔹 قرون وسطی (کلام مسیحی)
✍️ تنظیم از: سید محمد موسوی
جلسه قبل در بررسی مطالبی در کتاب کلام مسیحی بودیم و یک سری توضیحات درباره وضعیت کلیسا در قرون وسطا و پروتستان داده شد و گفتیم یک سری اصلاحات هم کاتولیک ها شروع کردند.
▪️در شروع جلسه ، استاد در پاسخ به سوال یکی از دوستان درباره فرق بین کاتولیک ها و ارتودوکس ها فرمودند:
♦️مهم ترین تفاوت از حیث باور(نه مناسک) در نحوه ارتباط بین این سه تجلی پدر، پسر، روح القدس و نسبت بین آنهاست که در آن قرائت های متفاوتی دارند ، مثل تفاوت توحید ما باتوحید اهل سنت که متفاوت است.
♦️در حوزه های سیاسی اجتماعی کاتولیک اعتقاد به یک مدیریت متمرکز و یکپارچه در کلیسا دارد و میگوید همه باید زیر نظر واتیکان باشند و کشیش ها از آنجا انتخاب شوند ولی ارتودوکس ها میگویند کلیسا ها میتوانند مستقل باشند.
♦️پولس 500 سال بعد از میلاد مسیح مبلغ مسیحیت دربین غیر یهودی ها بود
♦️و آگوستین بزرگترین نئو افلاطونی مسیحی در قرن 5 بود
♦️دوران طلایی فلسفه اصحاب مدرسه با آنسلم سراسقف قرن 12 شروع شد، این متفکر هدف خود را چنین بیان کرد ( ایمان دارم که میتوانم بفهمم یعنی بر مومن فرض است که برای فهمیدن ایمان خود بکوشد )
♦️فلسفه اسکولاستیک در خود غرب به عنوان یک دوره انحطاط معنا میشود چون بازگشت به حکمای یونان است بخاطر جزم گرایی که در حکمای یونان وجود دارد .
♦️در ادامه استاد مطالبی ازکتاب انسان و ایمان شهید مطهری صفحه 19 الی 21
فرمودند و جمع بندی ای کردند که به این شرح است :
♦️ازنظرما ریشه پیدایش تضاد علم وایمان تفسیر غلطی است که از علم وایمان در تورات وجود دارد و بشر غربی به یک نقطه ای رسید که باید بین دین و علم یکی را انتخاب میکرد و به زعم خودشان سال ها تحت ظلم کلیسا بودند و صورت فطری، علم را انتخاب کردند تا آزاد شوند و آزادی را آزادی از دین تفسیر کردند.
🚦 @Westernstudies
مقدمهای بر جهانبینی اسلامی 1-انسان و ایمان.pdf
3.55M
♦️فایل PDF کتاب:
♦️مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی جلد اول انسان و ایمان
♦️اثر شهید استاد مرتضی مطهری
#ارجاعات
#اسناد
🚦 @Westernstudies
جلسه دهم غرب شناسی.mp3
28.34M
🧿 درس غرب شناسی
(تاریخ تمدن و مکاتب فکری)
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
#صوت جلسه دهم:
قرون وسطی- کلام مسیحی
توضیح بیشتر سنت آگوستین با تبیین لوگوس در یونان
🚦@Westernstudies
🔹 #گزارش درس غرب شناسی
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
🔹جلسه دهم
🔹 قرون وسطی (کلام مسیحی / تطبیق آموزه های مسیحی با موتوس و لوگوس پیش از میلاد در غرب)
✍️ تنظیم از: سید محمد موسوی
▪️ درادامه بحث درکتاب کلام مسیحی، استاد مطالبی را ارائه فرمودند
کتاب مقدس با قرآن فرق میکند مسیحیت را با اسلام مقایسه نکنید که به گونه ای بوده که به حضرت وحی میشده و وحی به مردم ابلاغ میشده و بعد از پیامبر هم ائمه علیه السلام و اصحاب ایشان بودند . در مسیحیت این طور نبوده و اصلا مسحیت با حواریون مطرح شد و آن ها بودند که مسیحیت را جا انداختند .
▪️بشر آن دوره یعنی قبل از میلاد مسیح چیزی که در تمدن یونان بوده یک عنوانی هست به نام میتوس یا موتوس که از اینجا نشئت گرفته که یک سری اتفاقات در زندگی می افتد مثل اینکه آسمان ابری میشود و یا یک زمین را آفت و حشره میزند و... و بشر ذاتا دنبال این است که این اتفاقات را به هم ربط بدهد و اینجاست که شروع میکند به ربط دادن بین این اتفاقات به واسطه ایجاد قصه ها و داستان ها و موتوس درواقع عبارتی است ازداستان ها که در ادبیات ما به آن میگویند اسطوره های پیشینیان که در یونان هم با چنین اسطوره هایی زندگی میکردند مثل خدای زئوس یا رب باران و.. و ماجرای بت پرستی هم در واقع یک جور تبدیل کردن اسطوره به دین است.
این دیدگاه هایی که میگوییم تعبیرات غربی هاست
▪️یک چیز هایی بوده به نام اسطوره ها که در قرآن هم به آن اشاره شده است( اساطیر الاولین) که یک سری داستان هاست ، این اسطوره ها یک مقدارتابع روابط سیاسی اجتماعی ایجاد میشوند و این میتوس درواقع یک روایت داستان گونه از هستی است که تابع قدرت ثروت و... بوده و اینجاست که میگوییم
(تاریخ را برنده ها مینویسند)
در مقابل میتوس لوگوس است (شناخت عقلانی یا منطقی و منظم از هستی ) حالا لوگوس می آید و این اسطوره ها را بررسی میکند .
این شروع فلسفه است ، مردم اسطوره ها را میسازند و فیلسوف آن ها را به چالش میکشد
جریان سقراط و افلاطون و یکسری از فلاسفه قبلشان دنبال نگاه عقلانی بودند و موتوس ها را به چالبش کشیده و به لوگوس تبدیل میکردند بخاطرهمین یا در تبعید یا فراری بودند.
غربی ها میگویند دین یک میتوس است و دین هم حرف از اسطوره میزند و کلام دینی ارائه معقول از میتوس بوده و فلاسفه دینی یک لوگوس از این میتوس که دین باشد ارائه میدهند، دراسلام هم چنین اتفاقی افتاد فارابی، بوعلی و خواجه نصیر یکی از کارهایشان این بوده است که اسطوره هایی که به زعم برخی در اسلام است تحلیل عقلانی ارائه بدهند .
مردم نمیتوانند این را بپذیرند چون میل به اسطوره سازی دارند
غربی ها میگویند لوگوس امروز فردا خودش دوباره به یک میتوس و اسطوره تبدیل میشود از باب تقریب به ذهن اینگونه میتوان مثال زد:
مثلا بزرکان ما میگفتند چه کسی جرات دارد شاه را سرنگون کند 1500 سال این مملکت پادشاه داشته و این اسطوره تثبیت شده است و حالا هرکسی بخواهد به این اسطوره ضربه بزند به آن هجمه وارد میکنند و یک لوگوسی به نام انقلاب اسلامی می آید و امام آن را تبیین میکند و آن میتوس قبلی تخریب میشود و این لوگوس توسط مردم پذیرفته میشود و بعد از چند سال این دوباره خودش تبدیل به میتوس میشود و مردم میگویند امام!!!
▪️این جریان از زمان های قدیم بوده و به نوعی از سنت آگوستین شروع شد و سپس توسط دیگران و نئو افلاطونی ها ادامه یافت.
▪️درادامه استاد به شرح پایه های ایمان مسیحی از کتاب کلام مسیحی صفحه63 پرداختند:
9 باور و عناصر مهم مسیحیت
1) پایه های ایمان مسیحی
2) خدا
3) تجسم
4) حضرت عیسی
5) لقب های حضرت عیسی
6) تثلیث
7) حضرت مریم
8) فدا
9) کلیسا واسرار(آیین های هفتگانه)
♦️مورد اول پایه های ایمان مسیحی:
مسیحیت برایمان رسولان عیسی (حواریون) استوار است
رسولان وحواریون بعد از حضرت عیسی مجددا ایشان را شهود کردند
و یک جامعه نبی شکل گرفت و معتقد بودند که حضرت عیسی وروح القدس رسالت را به آنها واگذار کرده اند و ازاین زمان بود که پایه های ایمان مسیحیت شکل گرفت و حضرت عیسی از قالب قبلی خود در نزد آنها در کنار خدا و روح القدس قرار گرفت و معتقد بودند که خداوند وحی فرموده و حضرت عیسی تجسم وحی خداست
🚦 @Westernstudies
جلسه یازدهم غرب شناسی.mp3
27.67M
🧿 درس غرب شناسی
(تاریخ تمدن و مکاتب فکری)
🔹استاد سیدمجتبی امین جواهری
#صوت جلسه یازدهم:
قرون وسطی- کلام مسیحی
خدا، تجسم و تثلیث
🚦@Westernstudies