بعضی از عباراتی که در کلاس خواندم👇🏻
♦️ص 20 : تاختن به فلسفه و فواید آن
♦️ص18 : اشاره به این نکته که این کتاب من حتما مورد نقد و حمله قرار خواهد گرفت
♦️ ص 26: تمجید از سوفسطایی گرایی
♦️ص26: توصیفی از بی رغبتی مردم در گوش دادن به حرف واعظان کلیسا
♦️در رثای خودستایی
♦️تبار دیوانگی ثروت است و او غیر از خدایان اسطوره ای یا فلسفی و الهیاتی است ص 30
♦️ص 32 و 33 : اشاره به پیشینه جنون و ارتباط آن با دو زنی که به او شیر دادن و ندیمه هایشان توضیحی درباره پیوند دیوانگی با لذت های دنیوی در مقابل فضیلت محوری اخلاق سنتی و مسیحی.
♦️ص33: یک رواقی برای همبستری باید مجنون شود و به من محتاج است. رواقی مظهر زهد به حیوانیت درون انسان محتاج است
♦️ص 35 لذت به زندگی معنا می دهد.
🚦@Westernstudies
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 سالها در تطبیق اندیشه اقتصادی اسلام با نظام های مدرن اقتصادی، قرائت چپ از تاریخ و اندیشه اسلامی فراگیر بود. در سده اخیر و حداقل در فضای ایرانی این جریان به شدت نیرو گرفت و بسیاری از ارزش های اسلامی با صورتی مارکسیستی مشابه انگاشته شد. اما قرائت دیگری نیز درباره نگاه اقتصادی اسلام شکل گرفته است. «بندیکت کُهلر» در کتاب «صدر اسلام و زایش سرمایه داری» (۲۰۱۴) معتقد است اساسا سرمایه داری را اسلام پدید آورده و به جهان معرفی کرده است. او در این کتاب به نظرات شهید صدر هم اشاره کرده و حوزه های علمیه و سازمان وقف اسلامی را الهام بخش دانشگاه های مدرن دانسته است.
فارغ از میزان دقت و صحت این ایده، بررسی نگاهی این چنینی به اسلام جالب و احتمالا مفید است.
حال نظر حقیقی اسلام کدام است؟ ظاهراً آن را خود اسلام شناسان باید پاسخ دهند. پاسخی که فعلا چندان امیدی به ظهور آن نیست.
اگر خدمت و ترویج اسلام واجب باشد آشنایی با این آثار که از مقدمات آن است، دست کم به حکم عقل واجب است.
@ofoqemobin
✝ نامه اعتراضی ۹۵ ماده ای مارتین لوتر به کلیسا (۱۵۱۷م)
👈جلسه هشتم سال پیش در یک جلسه به مسیحیت و جریان های اصلاحی کلیسای کاتولیک، ارتدوکس و پروتستان پرداختیم. متن زیر بیانیه ۹۵ ماده ای مارتین لوتر در نقد کلیساست:
▪️نظر به عشق و دلبستگى به راستى و با هدف برگرفتن آن، نکات زیر در ویتنبرگ به ریاست پدر گرامى، مارتین لوتر، از فرقه آگوستین، و استاد علوم انسانى و الهیات مقدس و استاد رسمى در این موضوعات در این مکان در معرض بحث عمومى گذاشته مى شود. بنا به تقاضاى وى، هر کس که نمى تواند به طور حضورى در بحث حاضر شود، مى تواند به صورت مکتوب چنین کند.
♦️ ۱٫ هنگامى که خداوند و استاد ما، عیسى مسیح، دستور داد که «توبه کنید» در پى آن بود که سراسر زندگى مؤمنان مالامال از توبه شود.
♦️۲٫ برداشت شایسته از این سخن این نیست که منظور وى اشاره به آیین توبه باشد، به معناى اعتراف و رضایتمندى آن گونه که کشیش آن را برگزار مى کند.
♦️۳٫ با این حال، معناى آن به توبه قلبى نیز محدود نیست، زیرا چنان توبه هایى پوچ و بى حاصل است، مگر آن که نشانه هایى بیرونى از ریاضت هاى مختلف جسم را به همراه داشته باشد.
♦️ ۴٫ تا زمانى که بیزارى از خود ادامه دارد، (به معناى توبه حقیقى درونى) مجازات گناه نیز ادامه دارد، به دیگر سخن تا زمانى که به ملکوت آسمان ها وارد شویم.
♦️ ۵٫ پاپ نه قدرت و نه اراده آن را دارد که مجازاتى را عفو کند، مگر مجازات هایى که خودش با صواب دید خود یا بر حسب قانون کلیسایى وضع کرده است.
👈 متن کامل ۹۵ ماده ای ...
🚦@Westernstudies
غرب شناسی|استاد جواهری
🔰 سالها در تطبیق اندیشه اقتصادی اسلام با نظام های مدرن اقتصادی، قرائت چپ از تاریخ و اندیشه اسلامی فر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوستان عزیز در امتداد مطلب حاج آقای هاشمی توجه شما رو به امثال این ویدیو جلب می کنم که خط رسانه ای این جریان محسوب می شود.
تا زمانی که نظام اقتصاد اسلامی با بسترهای تاریخی و حکمی آن تبیین نگردد باید منتظر باشیم دیگران از بیرون تصویری از آن ارائه دهند و ملتهای اسلامی را به سوگیریهای شناختی (Cognitive bias) مبتلا و آن را تثبیت کنند. مثل وضعیت شناختی که امروز نسبت به امر حجاب و تاریخچه و عمق فرهنگی آن پیدا کردیم.
🔰 امین جواهری
🚦@Westernstudies
بعضی همراهان کانال پیشنهاد دادن که گروهی برای گفتگو و انتقال محتوا متناسب با موضوعات داخل کانال غرب شناسی تشکیل بدهم.
نظر خودتون رو در لینک زیر نسبت به این پیشنهاد بفرمایید
ممنون🙏
https://EitaaBot.ir/poll/b61mui?eitaafly
🚦@Westernstudies
🌘 صدای غروب خدایان در عصر مدرن
▪️گوتردامرونگ، یا #غروب_خدایان نام یکی از معروف ترین اپراهای قرن ۱۹ اثر ریشارد واگنر (۱۸۱۳م) است. او و نیچه دوست یکدیگر بودند و نیچه کتاب خود «غروب بتها» را در کنایه به افسانه گوتردامرونگ و اثر واگنر نامگذاری کرد. (داریوش آشوری هم ترجمه خوبی از آن منتشر کرد)
▪️ماجرای اسطوره ای فرجام خدایان به
آخرین نبرد حماسی در اساطیر نورس (افسانههای مردمان شمال اروپا) باز می گردد که به فروپاشی جهان و نابودی خدایان منجر میشود.
▪️این نبرد عظیم میان خدایان اسگارد (مکان اقامت خدایان) به رهبری اودین (خدای حکمت و جنگ) و نیروهای آشوب به رهبری لوکی (خدای حیلهگر و تغییر) و غولهای یوتونهایم (سرزمین غولها) رخ میدهد.
▪️در این نبرد، جهان به آتش و ویرانی کشیده میشود. خدایان بزرگ چون اودین، ثور (خدای رعد و برق)، لوکی و فریر (خدای باروری و صلح) در جنگ با دشمنانشان کشته میشوند. نهایتاً، زمین در آتش غرق شده و تمام موجودات زنده نابود میشوند.
▪️اما پس از این نابودی، جهان دوباره از نو آغاز میشود. زمین از دریاها بیرون میآید، سبز و حاصلخیز، و نسلی جدید از خدایان و انسانها برپا میشود. این بازسازی نمادی از امید و تجدید حیات پس از دورهای از ویرانی کامل است.
👈هفت دقیقه از کار زیبای واگنر در غروب خدایان را پس از توضیحات فوق بشنوید.
🚦@Westernstudies
غروب خدایان واگنر.mp3
7.39M
🎼 غروب خدایان یا گوتردامرونگ
👈 درباره ماجرای مضمون اسطوره ای این اثر در این لینک توضیح دادم.
🎺 این اثر مربوط به بخش پایانی اپرای عظیم حلقه نیلبونگ است که توسط نابغه موسیقی جهان "ریشارد واگنر" خلق و نخستین بار در ۱۸۷۶ (هفت سال قبل از مرگ واگنر) اجرا شد.
(با هدفون 🎧 گوش بدید)
غرب شناسی
🚦@Westernstudies
♦️سرمایه داری مُرد، ولی جای آن را سوسیالیسم نگرفت!
👈🏻جدیدترین کتاب یانیس واروفاکیس با عنوان «سرمایه داری مُرد؛ قاتل: فئودالیسم فناورانه» منتشر شد.
🔰سید مجتبی امین جواهری
این کتاب رو از طاقچه خریدم تا بخونم. بنظرم نشانه های بازگشت به فئودالیسم و ارباب رعیتی با قدرت مسخ کننده فناوری و فضای ابری غیر قابل انکار است.
بعد از پایان مطالعه کتاب اگر مطلبی به ذهنم رسید در همین کانال می نویسم.
شما هم اگر مطالعه کردید و مطلبی نوشتیم برای بنده بفرستید من همینجا منتشر می کنم:
@smojtabaamin
بنظرم سرعت تحولات به گونه ایست که حتی فرصت تعجب کردن از پدیده ها رو هم نداریم. فقط مشغول مصرفیم.
با مطالعه این کتاب فرصت درنگ فراهم می شود.
#پیشنهاد
🚦@Westernstudies
♦️تصویری از معنای شهر در ذهن رنسانسی قرن15
(بمناسبت معرفی کتاب آرمان شهر توماس مور 1478)
🔰 سید مجتبی امین جواهری
▫️شهر و شهری شدن فارغ از قدمت آتنی آن در یونان باستان، برای جامعه فئودال اروپا پس از 10 قرن میانی یک رخداد عمیق و چندجانبه است. شهر نتیجه بروژوازی درغرب است و بازگشته طبقه متوسط درجامعه مدرن امروزی نیز به همان معناست. آن ها عَلَم آزادی را از نظام ارباب -رعیتی برافراشتند.
▫️کتاب آرمان شهر (اتوپیا) نوشته توماس مور صدراعظم انگلستان در سال 1499 تجلی نگاه جدید انسان غربی به مسأله شهر و شهری بودن است.
پیش تر درباره آراسموس گفته بودم که کتاب «در ستایش دیوانگی» را به دوست خود توماس مور تقدیم کرد و اصلا در خانه او این کتاب انشاء شد.
▫️اصلِ نوشتن اتوپیا و آرمان شهر در دوره ای رایج می شود که متفکر یا فیلسوف ساختارهای حیاتی نظام سیاسی و اجتماعی خود را ناکارآمد می بیند.
▫️افلاطون نیز پس از رواج سوفسطایی و ناکارآمدی دموکراسی آتنی، در رساله های مختلف بخصوص «جمهوری» تصویری از مدینه فاضله ارائه می دهد که محوریت آن آریستوکراسی Aristocratie (حکومت دانایان) است.
▫️در کتاب «آرمان شهر» جزئیاتی از یک شهر با مهندسی شهری تبیین می شود که در آن فرهنگ دیگری جاری است. توماس مور با این که کشیش و مسیحی است ولی در فرهنگ اتوپیای او همه ادیان محترم هستند و هر کس می تواند دین خود را داشته باشد. این موارد اگرچه برای شهروند امروز غربی امری بدیهی است ولی طرح آن در قرن 15 آن هم توسط یک کشیش عجیب بود.
▫️مطالعه این کتاب را برای آشنایی بیشتر با #رنسانس برای شما مخاطبین محترم #پیشنهاد می کنم
🚦@Westernstu
♦️تألیف یک منطق جدید در رنسانس
▪️ارغنون جدید یا «نو ارغنون» (Novum Organum) اثر فرانسیس بیکن (1561) شاید اولین گام در جهت تدوین روش علوم تجربی در دوره رنسانس است. اسم این کتاب اقتباسی از کتاب منطق ارسطوست و اشاره به باز کردن راهی جدید برای کاوش علمی در فضای شک گرایی آن دوران است. او محور معرفت را استقراء می داند و معتقد است تا زمانه خود کسی آنطور که شایسته بود به آن اهمیت نداد.
▪️قوه فاهمه یا ادراکات عقلی از نظر بیکن از عواطف و احساسات انسانی یا علقه ها و تعصبات اثر می پذیرد و او را از حقیقت دور می کند. (عبارتی که در تصویر همین پست از کتاب انتخاب کردم را بخوانید)
▪️این ادراک در آن دوره نسبت به عقل نتیجه تعصبات بیجای کلیسا و دادگاه های تفتیش عقاید است. رفتار کلیسا راه حس گرایی و اعتماد به تجربه را بیش از پیش هموار کرد.
#پیشنهاد
کتاب نوارغنون همراه با دیگر مقالات درباره فلسفه علمی را در لینک زیر مطالعه کنید.
🚦@Westernstu
♦️لذت خواندن متن اصلی
🔰سید مجتبی امین جواهری
▫️کتاب «چنین می گفت زرتشت» را دیروز از یک کتابفروشی در پردیسان قم خریدم. مدتها در انتظار بودم فرصتی برای خواندن این کتاب فراهم شود. پیش از این چند کتاب درباره نظریه ابر مرد نیچه و نهیلیسم خوانده بودم ولی لذت خواندن متن اصلی را نداشت.
▫️این قسمت در تصاویر را از ابتدای کتاب برای شما جدا کردم. درباب سه دگرگونی روح انسان.
▫️او دیدگاه خود را در بیان زرتشت بازگو می کند. روح آدمی ابتدا کمر همت بر حمل باری سنگین می بندد (شتر) سپس در صحرای درون خود، حیاتش را در گروی تبدیل شدن به شیری درنده می بیند تا با خدای خویش بجنگد. اژدهایی که خدا برای جنگ می فرستد «تو باید...» نام دارد یعنی دستورات الهی در مقابل سلاح شیر «من اراده می کنم» است. یعنی روح انسان در هیأت یک شیر با خدای خود برای رهایی از عبودیت او می جنگد و در نهایت در صورتی می تواند دنیای جدیدی برای خود بسازد که به کودکی خوش بین که نگاهش به آینده است، دگرگون گردد.
▫️به متن توجه کنید #نهمقدس برای نیچه بسیار مهم است چیزی شبیه #لا در ابتدای لااله الاالله. بقول شهید مطهری توحید از نفی عبودیت آغاز می گردد.
او پس از رهایی، بجای توجه به قدرت مطلق، «ابرانسان» را می ستاید. حتی نیچه نیز از فطرت بی نهایت خواهی ناگزیر است.
▫️قلم او مرا یاد کتاب کیمیاگر کوئیلو انداخت. دوران نوجوانی من با آثار او گذشت. دبیرستانی که بودم، از سبک قلم او بسیار متأثر میشدم و امروز آن روزها برایم تداعی شد.
▫️وجه سلبی اندیشه نیچه و نگاه انتقادی او به عصر مدرنیته برای نسل ما آموزنده است.
#پیشنهاد
🚦@Westernstu