با سلام خدمت مخاطبین کانال غرب شناسی
امسال نیز همچون سال گذشته توفیق شد که در خدمت پایه ششمی های جدید دوره غرب شناسی رو بگم ولی تمام تلاشم این بود که بصورت کامل منابع جدید، قوی تر و متنوع تری از دوره قبلی باشد تا در کنار محتوای سال گذشته [که در کانال بارگذاری شد] مطالبی اضافه تر نیز ارائه گردد.
این مطالب رو بصورت موضوعی در اینجا بارگذاری می کنم برای استفاده علاقه مندان.
هر مطلبی که متنشر میشه با پیوند به جلسات سال گذشته است تا مشخص بشه در تکمیل چه موضوعی است.
ارادت سید مجتبی امین جواهری
اگر نکته یا پیامی داشتید در خدمتم👈🏻
@smojtabaamin
👆🏻👆🏻
🚦@Westernstudies
غرب شناسی|استاد جواهری
🔹درس غرب شناسی 🔹 استاد سید مجتبی امین جواهری 🔹جلسه پنجاه و یکم 🔹علل پیدایش رنسانس ✍ محمد مهدی عابدی
بحث درباره اومانیسم در عصر رنسانس پردامنه است {در جلسه 51 مختصر درباره علل پیدایش رنسانس مطالبی را گفتیم} ولی امروز در خدمت بچه ها به مناسبت بررسی رفتار کلیسا و کشیش ها نسبت به تحولات عصر رنسانس یعنی قرن 15 و 16 رفتیم سراغ کتاب «در ستایش دیوانگی» اثر دسیدریوس #اراسموس کشیش معروف و یکی از اصلی ترین چهره های اومانیسم قرن 16.
او را استاد مارتین لوتر هم می دانند.
صوت جلسه امروز رو در کانال بارگذاری می کنم همراه با PDF کتاب در ستایش دیوانگی که اثر مهمی است برای آشنایی با اتمسفر فضای رنسانس بعد از سلطه فرهنگی قرون وسطی بر غرب.
این کتاب زمینه و سبک کمدی دارد و پس از کتاب مقدس یکی از پر تیراژ ترین کتابهای آن دوره بوده. به بچه ها گفته بودم که کمدی محصول گم شدن حقیقت و فرو ریختن مقدسات و اسطوره هاست. سبک کمدی پیش تر در دوره سوفسطائیان نیز رواج یافت.
آراسموس در تلاش است با هجو، اصول و ارزش های اخلاقی مسیحیت را مورد نقد قرار دهد. او بواسطه ارتباطی که با شاهزاده ها داشت از دست کلیسا در امان ماند اگرچه هجمه های سنگینی بر او وارد کردند.
🔘صوت جلسه
🔘فایل PDF کتاب درستایش دیوانگی
🔰سید مجتبی امین جواهری
🚦@Westernstudies
جلسه سی و سوم غرب شناسی ۴۰۳.mp3
43.51M
♦️ درباره واکنش کلیسا به تحولات عصر رنسانس همراه با مروری بر کتاب «در ستایش دیوانگی» اثر آراسموس از کشیش های اومانیست و اثر گذار قرن 16.
توضیح
🚦@Westernstudies
درستایش_دیوانگی.pdf
2.33M
فایل PDF کتاب در ستایش دیوانگی اثر آراسموس با ترجمه دکتر حسن صفاری
توضیح
🚦@Westernstudies
بعضی از عباراتی که در کلاس خواندم👇🏻
♦️ص 20 : تاختن به فلسفه و فواید آن
♦️ص18 : اشاره به این نکته که این کتاب من حتما مورد نقد و حمله قرار خواهد گرفت
♦️ ص 26: تمجید از سوفسطایی گرایی
♦️ص26: توصیفی از بی رغبتی مردم در گوش دادن به حرف واعظان کلیسا
♦️در رثای خودستایی
♦️تبار دیوانگی ثروت است و او غیر از خدایان اسطوره ای یا فلسفی و الهیاتی است ص 30
♦️ص 32 و 33 : اشاره به پیشینه جنون و ارتباط آن با دو زنی که به او شیر دادن و ندیمه هایشان توضیحی درباره پیوند دیوانگی با لذت های دنیوی در مقابل فضیلت محوری اخلاق سنتی و مسیحی.
♦️ص33: یک رواقی برای همبستری باید مجنون شود و به من محتاج است. رواقی مظهر زهد به حیوانیت درون انسان محتاج است
♦️ص 35 لذت به زندگی معنا می دهد.
🚦@Westernstudies
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 سالها در تطبیق اندیشه اقتصادی اسلام با نظام های مدرن اقتصادی، قرائت چپ از تاریخ و اندیشه اسلامی فراگیر بود. در سده اخیر و حداقل در فضای ایرانی این جریان به شدت نیرو گرفت و بسیاری از ارزش های اسلامی با صورتی مارکسیستی مشابه انگاشته شد. اما قرائت دیگری نیز درباره نگاه اقتصادی اسلام شکل گرفته است. «بندیکت کُهلر» در کتاب «صدر اسلام و زایش سرمایه داری» (۲۰۱۴) معتقد است اساسا سرمایه داری را اسلام پدید آورده و به جهان معرفی کرده است. او در این کتاب به نظرات شهید صدر هم اشاره کرده و حوزه های علمیه و سازمان وقف اسلامی را الهام بخش دانشگاه های مدرن دانسته است.
فارغ از میزان دقت و صحت این ایده، بررسی نگاهی این چنینی به اسلام جالب و احتمالا مفید است.
حال نظر حقیقی اسلام کدام است؟ ظاهراً آن را خود اسلام شناسان باید پاسخ دهند. پاسخی که فعلا چندان امیدی به ظهور آن نیست.
اگر خدمت و ترویج اسلام واجب باشد آشنایی با این آثار که از مقدمات آن است، دست کم به حکم عقل واجب است.
@ofoqemobin
✝ نامه اعتراضی ۹۵ ماده ای مارتین لوتر به کلیسا (۱۵۱۷م)
👈جلسه هشتم سال پیش در یک جلسه به مسیحیت و جریان های اصلاحی کلیسای کاتولیک، ارتدوکس و پروتستان پرداختیم. متن زیر بیانیه ۹۵ ماده ای مارتین لوتر در نقد کلیساست:
▪️نظر به عشق و دلبستگى به راستى و با هدف برگرفتن آن، نکات زیر در ویتنبرگ به ریاست پدر گرامى، مارتین لوتر، از فرقه آگوستین، و استاد علوم انسانى و الهیات مقدس و استاد رسمى در این موضوعات در این مکان در معرض بحث عمومى گذاشته مى شود. بنا به تقاضاى وى، هر کس که نمى تواند به طور حضورى در بحث حاضر شود، مى تواند به صورت مکتوب چنین کند.
♦️ ۱٫ هنگامى که خداوند و استاد ما، عیسى مسیح، دستور داد که «توبه کنید» در پى آن بود که سراسر زندگى مؤمنان مالامال از توبه شود.
♦️۲٫ برداشت شایسته از این سخن این نیست که منظور وى اشاره به آیین توبه باشد، به معناى اعتراف و رضایتمندى آن گونه که کشیش آن را برگزار مى کند.
♦️۳٫ با این حال، معناى آن به توبه قلبى نیز محدود نیست، زیرا چنان توبه هایى پوچ و بى حاصل است، مگر آن که نشانه هایى بیرونى از ریاضت هاى مختلف جسم را به همراه داشته باشد.
♦️ ۴٫ تا زمانى که بیزارى از خود ادامه دارد، (به معناى توبه حقیقى درونى) مجازات گناه نیز ادامه دارد، به دیگر سخن تا زمانى که به ملکوت آسمان ها وارد شویم.
♦️ ۵٫ پاپ نه قدرت و نه اراده آن را دارد که مجازاتى را عفو کند، مگر مجازات هایى که خودش با صواب دید خود یا بر حسب قانون کلیسایى وضع کرده است.
👈 متن کامل ۹۵ ماده ای ...
🚦@Westernstudies
غرب شناسی|استاد جواهری
🔰 سالها در تطبیق اندیشه اقتصادی اسلام با نظام های مدرن اقتصادی، قرائت چپ از تاریخ و اندیشه اسلامی فر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوستان عزیز در امتداد مطلب حاج آقای هاشمی توجه شما رو به امثال این ویدیو جلب می کنم که خط رسانه ای این جریان محسوب می شود.
تا زمانی که نظام اقتصاد اسلامی با بسترهای تاریخی و حکمی آن تبیین نگردد باید منتظر باشیم دیگران از بیرون تصویری از آن ارائه دهند و ملتهای اسلامی را به سوگیریهای شناختی (Cognitive bias) مبتلا و آن را تثبیت کنند. مثل وضعیت شناختی که امروز نسبت به امر حجاب و تاریخچه و عمق فرهنگی آن پیدا کردیم.
🔰 امین جواهری
🚦@Westernstudies
بعضی همراهان کانال پیشنهاد دادن که گروهی برای گفتگو و انتقال محتوا متناسب با موضوعات داخل کانال غرب شناسی تشکیل بدهم.
نظر خودتون رو در لینک زیر نسبت به این پیشنهاد بفرمایید
ممنون🙏
https://EitaaBot.ir/poll/b61mui?eitaafly
🚦@Westernstudies
🌘 صدای غروب خدایان در عصر مدرن
▪️گوتردامرونگ، یا #غروب_خدایان نام یکی از معروف ترین اپراهای قرن ۱۹ اثر ریشارد واگنر (۱۸۱۳م) است. او و نیچه دوست یکدیگر بودند و نیچه کتاب خود «غروب بتها» را در کنایه به افسانه گوتردامرونگ و اثر واگنر نامگذاری کرد. (داریوش آشوری هم ترجمه خوبی از آن منتشر کرد)
▪️ماجرای اسطوره ای فرجام خدایان به
آخرین نبرد حماسی در اساطیر نورس (افسانههای مردمان شمال اروپا) باز می گردد که به فروپاشی جهان و نابودی خدایان منجر میشود.
▪️این نبرد عظیم میان خدایان اسگارد (مکان اقامت خدایان) به رهبری اودین (خدای حکمت و جنگ) و نیروهای آشوب به رهبری لوکی (خدای حیلهگر و تغییر) و غولهای یوتونهایم (سرزمین غولها) رخ میدهد.
▪️در این نبرد، جهان به آتش و ویرانی کشیده میشود. خدایان بزرگ چون اودین، ثور (خدای رعد و برق)، لوکی و فریر (خدای باروری و صلح) در جنگ با دشمنانشان کشته میشوند. نهایتاً، زمین در آتش غرق شده و تمام موجودات زنده نابود میشوند.
▪️اما پس از این نابودی، جهان دوباره از نو آغاز میشود. زمین از دریاها بیرون میآید، سبز و حاصلخیز، و نسلی جدید از خدایان و انسانها برپا میشود. این بازسازی نمادی از امید و تجدید حیات پس از دورهای از ویرانی کامل است.
👈هفت دقیقه از کار زیبای واگنر در غروب خدایان را پس از توضیحات فوق بشنوید.
🚦@Westernstudies
غروب خدایان واگنر.mp3
7.39M
🎼 غروب خدایان یا گوتردامرونگ
👈 درباره ماجرای مضمون اسطوره ای این اثر در این لینک توضیح دادم.
🎺 این اثر مربوط به بخش پایانی اپرای عظیم حلقه نیلبونگ است که توسط نابغه موسیقی جهان "ریشارد واگنر" خلق و نخستین بار در ۱۸۷۶ (هفت سال قبل از مرگ واگنر) اجرا شد.
(با هدفون 🎧 گوش بدید)
غرب شناسی
🚦@Westernstudies
♦️سرمایه داری مُرد، ولی جای آن را سوسیالیسم نگرفت!
👈🏻جدیدترین کتاب یانیس واروفاکیس با عنوان «سرمایه داری مُرد؛ قاتل: فئودالیسم فناورانه» منتشر شد.
🔰سید مجتبی امین جواهری
این کتاب رو از طاقچه خریدم تا بخونم. بنظرم نشانه های بازگشت به فئودالیسم و ارباب رعیتی با قدرت مسخ کننده فناوری و فضای ابری غیر قابل انکار است.
بعد از پایان مطالعه کتاب اگر مطلبی به ذهنم رسید در همین کانال می نویسم.
شما هم اگر مطالعه کردید و مطلبی نوشتیم برای بنده بفرستید من همینجا منتشر می کنم:
@smojtabaamin
بنظرم سرعت تحولات به گونه ایست که حتی فرصت تعجب کردن از پدیده ها رو هم نداریم. فقط مشغول مصرفیم.
با مطالعه این کتاب فرصت درنگ فراهم می شود.
#پیشنهاد
🚦@Westernstudies