ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
⛔️شبهه⛔️ همه آثار وعلائم در جمهوری اسلامی را ویران میکنند میلیاردها دلار پول مردم ایران به هدر رفت!
⛔️شبهه⛔️
همه آثار وعلائم در جمهوری اسلامی را ویران میکنند
میلیاردها دلار پول مردم ایران به هدر رفت!
✅▶️ پاسخ شبهه ◀️✅
💢 ادعای مضحک ضد انقلاب در خصوص تخریب نمادهای ایران در عراق
♨️انتشار کلیپی از تخریب نمادهای مرتبط به انقلاب اسلامی در عراق با تکذیب سریع و همراه با شوخی کاربران ایرانی مواجه شده است.
🛑 هفته گذشته کلیپی در فضای مجازی به خصوص کانال های قم در خصوص تخریب یادمان شهدا در یکی از روستاهای استان منتشر شد.
👈در این کلیپ به نظر می رسد که نماد و یادمان 17 شهید روستای کاج محمد آباد در نزدیکی قم که شهیدپرورترین روستای بخش مرکزی استان نیز محسوب می شود با بولدوزر تخریب می شود و این یادمان برای ساخت یک پروژه عمرانی از بین میرود.
پس از اعلام استاندار جهت پیگیری این مساله و تحقیقات اولیه مشخص شد که شورای این روستا برای جابجایی یادمان شهدا و ساخت یک بنای دیگر و همچنین جانمایی یک برج نوری اقدام به این کار کرده است که در بررسیهای میدانی نیز صحت این امر ثابت شد.
🔺اما امروز همین کلیپ با عنوانی عجیب در فضای مجازی منتشر شد که نشان از عمق درماندگی ابزارهای رسانهای منافقان و ضد انقلاب در به چالش کشیدن آرمان های انقلاب اسلامی در این شرایط حساس ملی و بین المللی است.
🔸کلیپ مذکور با عنوان تخریب بناهای مرتبط به ایران در کشور عراق در شبکه های مجازی به خصوص معاند نظام اسلامی در حال انتشار است که اگر کوچکترین دقتی در انتشار کلیپ قبلی صورت گیرد متوجه می شویم که یک دروغ بزرگ و خنده دار در کار است و این منافقان کوچکترین زحمتی به خود نداده و فقط چند جمله را در کنار کلیپ قرارداده اند. با کوچکترین دقتی مواجه می شویم که لوکیشن این فیلم کاملا در یک روستای ایرانی قراردارد و هیچ نسبتی با کشور عراق ندارد.
🔹نکته جالب اینکه در دیواره این یادمان جملات فارسی نوشته شده و اصلا معقول نیست که کلمات فارسی در یک کشور عربی مورد استفاده قرار گیرد. از همین روی در کانال های مجازی موجی از شوخی با این کلیپ ناشیانه ضد انقلاب به راه افتاده است.
خبرگزاری ایسنا
https://www.isna.ir/news/99050100347/%D8%A7%D8%AF%D8%B9%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B6%D8%AD%DA%A9-%D8%B6%D8%AF-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5-%D8%AA%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%A8-%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82
کانال 🇮🇷 شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
💢چگونگی تشخیص خبر درست از نادرست
🔸اگر میخواهید توانایی خود را در تشخیص خبر درست از شایعه و خبرهای ساختگی تقویت کنید باید این ۵ پرسش را در هنگام خواندن خبر از خود بپرسید.
1⃣ خبر را #چه_کسی نوشته است؟
در خبر درست همیشه نامی واقعی از یک خبرنگار یا روزنامهنگار واقعی، که قابلپیگیری باشد بهعنوان مرجع و منبع خبر گفته میشود ولی در خبرهای ساختگی، شایعه یا تبلیغاتی، چنین چیزی وجود ندارد. وقتی نام نویسنده یا گوینده را در خبر میبینید حتماً سرگذشت او را نیز دنبال کنید.
2⃣ خبر #چه_چیزی میخواهد بگوید؟
خبر واقعی وقتی درباره موضوعی جنجالی باشد معمولاً آن را به نقل از منابع واقعیِ معتبر که قابلپیگیری باشند، میگوید. درحالیکه خبر ساختگی منبع دروغین، نشانی اینترنتی ساختگی، عنوان کلی غیرقابلپیگیری یا با استناد به مطالب مشابه غلطانداز دیگر میگوید که با اندکی کندوکاو و ژرفنگری، نادرستی آن قابلتشخیص است.
3⃣ خبر #چه_زمانی منتشر شده است؟
حتماً به تاریخ انتشار خبر دقت کنید اگر به کلمههای «خبر فوری» در خبر برمیخورید بیشتر دقت کنید زیرا احتمال ساختگی بودن یا تبلیغاتی بودن آن بیشتر است.
4⃣ خبر در #کجا منتشر شده است؟
خبر درست و مهم، حتماً در خبرگزاریها و وبگاههای مشهورِ دارای اعتبار نیز منتشر میشود. اگر خبر را برای نخستین بار در شبکههای اجتماعی میبینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را بیازمایید.
5⃣ از خواندن خبر #چه_احساسی به شما دست میدهد؟
✔️ خبر ساختگی مثل همهی تبلیغات دیگر برای برانگیختن احساس شما طراحی شده است. پس اگر با خواندن خبری بسیار ناراحت شدید، دِرَنگ کنید و نفس عمیقی بکشید. ادعایی که در خبر وجود دارد را دست کم در #سه خبرگزاری و یا رسانهی معتبر تحقیق کنید و سپس تصمیم بگیرید که خبر را ساختگی یا واقعی به حساب آورید. نباید همه چیز را زود باور کرد. هیچ چیزی بهتر از تفکر انتقادی در روبرو شدن با خبر نیست.
☑️ اگر ۵ پرسش بالا را در خواندن خبرها رعایت کنید بهتدریج سواد_رسانهای خود را افزایش میدهید.
علی موسوی
#سواد_رسانه
کانال 🇮🇷 شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2450
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
عذاب و سوزانیدن کافران و گنهکاران چگونه و تا کی خواهد بود؟ آیا سوزاندن انسان ها در آتش جهنم، كاری منطقی و عادلانه است است؟
#اعتقادی #دینی #جهنم
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
در این زمینه چند مطلب عرض می شود:
💢 مطلب اول: نظام حسابرسی بر اساس آثار تکوینی
🔸🔸خداوند نظام حسابرسی و پاداش و جزای اعمال را بر اساس آثار تکوینی اعمال قرار داده است. لذا این مجازات های الهی و پاداش و جزا، بر اساس کوچک و بزرگ بودن آن فعل انجام شده نیست بلکه بر اساس آثار تکوینی عمل است.
به همین خاطر قرار دادن مجازاتی بزرگ و ابدی برای یک کار کوچک، مجازاتی ناعادلانه نیست، زیرا معیار پاداش و جزا، تکوین و آثار تکوینی عمل است، نه کمیت و مقدار آن عمل.
🔸لازم به ذکر است که اصل وجود جهنم و بهشت، برای مجازات گنهگار و پاداش نیکوکار، عین عدالت است؛ و نبود آن، بی عدالتی است.
👈در ضمن، خداوند هرگز قبل از اتمام حجت و بيان دستوراتش كسى را مؤاخذه و مجازات نمى كند، بلكه ابتدا به بيان دستورهایش مى پردازد، اگر مردم اطاعت نکردند و به فسق و مخالفت برخاستند و همه را زير پا گذاشتند، فرمان عذاب در باره آن ها تحقق مى پذيرد و به دنبال آن هلاكت است:
♻️ «وَ ما كُنَّا مُعَذِّبينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولاً»(1)
💢 مطلب دوم: همه انسان ها زمینه و فرصت هدایت دارند
خداوند زمینه هدایت را برای همه انسان ها مهیا فرموده. فطرت الهی و قوه عاقله، هر کدام می توانند هدایتگر انسان باشند.
خداوند از همان ابتدای آفرینش و خلقت انسان، در نهاد او فطرتی پاک و سالم قرار داده است:
♻️«فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها»(2)؛
🔹🔹 از طرفی عقل به عنوان رسول باطن، و پیامبران الهی به عنوان رسول ظاهر، در همه حال انسان را به سوی هدایت راهنمایی می کنند. بنابر این، زمینه هدایت برای همه انسان ها فراهم بوده و هست.
هر کس مطابق با فطرت انسانی عمل کرده باشد، اگر حجت بر او تمام نبوده است، مأجور است.
حجت تمام نبودن یعنی این که اگر حقیقت اسلام برای او بیان می شد حتما می پذیرفت. چنین شخصی اگر در این دنیا بر اساس فطرت انسانی عمل کرده باشد، پس از مرگ و وقتی حقایق بر او آشکار می شود، می پذیرد و وارد بهشت می شود.
🔹کافران علاوه بر این که از عقل تبعیت نکرده بلکه از روی تعصب و دنیاطلبی بر باورهای غلط و باطل خود پافشاری می کردند:
♻️ «وَ إِذا قيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَيْنا عَلَيْهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ كانَ آباؤُهُمْ لا يَعْقِلُونَ شَيْئاً وَ لا يَهْتَدُونَ»؛ و هنگامى كه به آنها گفته شود: «از آنچه خدا نازل كرده است، پيروى كنيد!» مى گويند: «نه، ما از آنچه پدران خود را بر آن يافتيم، پيروى مى نماييم.» آيا اگر پدران آنها، چيزى نمى فهميدند و هدايت نيافتند (باز از آنها پيروى خواهند كرد)؟(3)
✔️ لذا کسانی که از روی عناد و لجاجت، و نیز بر اساس دنیاطلبی و پیروی از هوای نفس، رسولان الهی را انکار کرده و با غوطه ور شدن در منجلاب گناه و فساد، فطرت الهی و عقل سلیم و راهنماگر خود را سرکوب و نابود کرده باشند، دل و قلب خود را وارونه و دگرگون کرده، به گونه ای که زمینه و قابلیت هدایت را در خود از بین برده و دیگر اصلا قابل هدایت شدن نیستند؛ یعنی هزاران پیامبر و کتاب آسمانی هم برای آن ها فرستاده شود، ایمان نمی آورند، زیرا قصد ایمان آوردن ندارند.
🔺ممکن است گفته شود، به تصریح قرآن، کافران هم به خالق بودن خداوند معترفند:
♻️ «وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ خَلَقَهُنَّ الْعَزيزُ الْعَليمُ»؛ هر گاه از آنان بپرسى: «چه كسى آسمانها و زمين را آفريده است؟» مسلّماً مى گويند: «خداوند قادر و دانا آنها را آفريده است».(4)
ولی در پاسخ باید گفت اين آيه اشاره است به اين كه كفار نيز مانند همه انسان ها مفطور بر توحيد، و به آن معترفند(اعتراف ناخودآگاه). این اعتراف بر اساس آن فطرت الهی و پاکی است که در وجود هر انسانی نهاده شده است. ولی کافران، این فطرت پاک را بر اثر گناه و نافرمانی، پوشانده و از آن استفاده ای نکردند:
♻️«وَ جَحَدُوا بِها وَ اسْتَيْقَنَتْها أَنْفُسُهُمْ ظُلْماً وَ عُلُوًّا فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُفْسِدين»؛ و آن را از روى ظلم و سركشى انكار كردند، در حالى كه در دل به آن يقين داشتند! پس بنگر سرانجام تبهكاران (و مفسدان) چگونه بود!(5)
🔻لذا مشکل کافران این است که زمینه های هدایت را در خود سرکوب و نابود کرده و قصد ایمان آوردن نداشته و بر اساس هوای نفس و شیطان درون، به دنیا طلبی و نافرمانی پرداخته و خود را مستحق عذاب و مجازات ساختند.
عصیان و نافرمانی کافران، آن ها را به حدی از ضلالت و گمراهی رسانده که دیگر قلب آن ها پذیرای هدایت نیست و برای همیشه در گمراهی و ضلالت باقی خواهند ماند.
و چون آن ها در انتخاب این راه و این مسیر اختیار داشته اند و با وجود همه زمینه های هدایت، باز هم راه انحراف و نافرمانی را انتخاب کرده اند، گمراهی آنها منتسب به خودشان است.
♻️ «كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَت رَهينَةٌ»؛ هر كس در گرو اعمال خويش است.(6)
لذا جهنم و عذاب الهی، نتیجه عصیان و نافرمانی خود کافران است:
♻️«مَّنِ اهْتَدَى فَإِنَّمَا يهْتَدِى لِنَفْسِهِ وَ مَن ضَلَّ فَإِنَّمَا يَضِلُّ عَلَيهَا»؛ هر كس هدايت شود، براى خود هدايت يافته و آن كس كه گمراه گردد، به زيان خود گمراه شده است.(7)
💢 مطلب سوم: کسانی که جاودانه در جهنم می مانند
برخی از افراد بطور دائم در جهنم می مانند، مانند کافران و تکذیب کنندگان آیات الهی(8)؛ کسانی که آثار گناه سراسر وجودشان را بپوشاند(9)؛ کسانی که در حال کفر بمیرند(10)؛ رباخواران(11)؛ کسی که در نافرمانی، از حدود الهی تجاوز کند(12)؛ کشتن مؤمن از روی عمد(13)؛ کافران و ظالمان(14)؛ دشمنان خدا و رسول(15)؛ منافقان و کفار(16)؛ کسانی که غیر خدا را می پرستند(17)؛ سبک اعمالان(18)؛ مجرمان(19)؛ و ... .
♨️ لازم به ذکر است که خداوند با توبه، همه گناهان را می بخشد:
♻️«إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ»؛ خدا همه گناهان را مى آمرزد، زيرا او بسيار آمرزنده و مهربان است (20). لذا عذاب جهنم برای کسانی است که در حال کفر و بدون توبه، بمیرند.
💢 خلاصه مطالب:
1. اصل وجود جهنم و بهشت، برای مجازات گنهگار و پاداش نیکوکار، عین عدالت است؛ و نبود آن، بی عدالتی است.
2. همه انسان ها در جهنم سوزانده نمی شود بلکه برای گناهکاران و کسانی است که توبه نکرده و بر گناه خود عناد و اصرار داشته اند.
3. هر کس مطابق با فطرت انسانی عمل کرده باشد، اگر حجت بر او تمام نبوده است، مأجور است. حجت تمام نبودن یعنی این که اگر حقیقت اسلام برای او بیان می شد حتما می پذیرفت.
چنین شخصی اگر در این دنیا بر اساس فطرت انسانی عمل کرده باشد، پس از مرگ و وقتی حقایق بر او آشکار می شود، می پذیرد و وارد بهشت می شود.
4. خداوند قانون گذار است و نظام حسابرسی و پاداش و جزای اعمال را بر اساس آثار تکوینی اعمال قرار داده است لذا مجازات های الهی و پاداش و جزا، بر اساس کوچک و بزرگ بودن آن فعل انجام شده نیست بلکه بر اساس آثار تکوینی عمل است.
به همین خاطر قرار دادن مجازاتی بزرگ و ابدی برای یک کار کوچک، مجازاتی ناعادلانه نیست، زیرا معیار پاداش و جزا، تکوین و آثار تکوینی عمل است، نه کمیت و مقدار آن عمل.
5. درست است که خداوند جهنم را برای مجازات گناهگاران، و بهشت را برای پاداش نیکوکاران قرار داده است؛ ولی اصلا معنایش این نیست که کافران و گناهکاران، مجبور به گناه بوده و یا از همان اول کافر و گناهکار آفریده شده باشند.
آن ها مانندسایر افراد (مؤمنان) زمینه هدایت داشته اند ولی به خاطر تبعیت از هوای نفس و پیروی از خواسته های شیطان و دنیا طلبی، راه عصیان و گناه را انتخاب کرده و آن قدر در باتلاق گناه فرو رفتند که دیگر قابلیت هدایت را در خود از بین برده و هزاران پیامبر و معجزه هم برای آن ها می آمد، باز هم آن ها هدایت نمی شدند، زیرا قصد ایمان آوردن نداشتند.
منبع: پایگاه پرسمان قرآن
پی نوشت ها:
(1) اسراء، 15. (2) روم، 30. (3) بقره، 170. (4) زخرف، 9. (5) نمل، 14. (6) مدثر، 38. (7) اعراف، 15. (8) بقره، 39. (9) بقره، 81. (10) بقره، 162 و 217. (11) بقره، 275. (12) نساء، 14. (13) نساء، 93. (14) نساء، 169. (15) توبه، 63. (16) توبه، 68. (17) انبیاء، 99. (18) مؤمنون، 103. (19) زخرف، 74. (20) زمر، 53.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷 شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2451
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
❌خداوند عالم از مجازات بندگان چه سودی می برد یا به طور کلی او چه نیازی به مجازات بندگانش دارد و اگر آن ها را مجازات نکند چه مشکلی پیش می آید؟
#اعتقادی #مجازات
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💢 یک سلسله از اعمال و رفتار هائی که از یک انسان سر می زند، آثار مطلوبی در روح او خواهد داشت و عامل لذت و سرور او خواهد شد. و بر عکس یک سلسله از اعمال هم، عامل تخریب و تباهی روح و زجر و فشارهای روحی خواهد شد، اعم از این که انسان از قبل به آثار اعمال خودش علم پیدا کند، یا نه.
یعنی خواص حاکم بر روح او با میل و انتخاب او تعیین نمی شود. بلکه روح انسان خواص اصلی معینی را دارا می باشد.
اعمالی که در روح انسان آثار تخریبی دارد و در عرف آموزش های دینی از آن ها به «سیئات» و «خطیئات» و «ذنوب» و … و در مجموع گناهان تعبیر می شود، دارای آثار مستمری می باشند و این آثار در روح انسان باقی خواهد ماند و بعد از انتقال انسان از عالم دنیا به عالم آخرت یعنی بعد از رحلت انسان آثار و نتایج اعمال رشد کرده، و شدیدتر شده و روح انسان را احاطه خواهد کرد.
🔸🔸از این عذاب ها و زجرهای روحی انسان در عرف آموزش های دینی به مجازات های خداوند تعبیر می شود. انسانی که در عالم دنیا دچار فساد روحی شده و با این حال از دنیا رفته در جایگاهی قرار خواهد گرفت که از آن به «جهنم» تعبیر می شود. زندگی در جهنم بسیار دردناک و زجر آور خواهد بود.
🔹🔹زندگی در جهنم نتیجه ی طبیعی و حقیقی بعضی از اعمال انسان ها می باشد. و خداوند عالمیان در اصل به این نوع زندگی و عذاب های دردناک آن در مورد بندگانش راضی نیست، اما تأثیرات اعمال در روح انسان ها در نظام خلقت اجتناب ناپذیر است، یعنی روح فاسد شده ی انسان جز عذاب کشیدن و سوختن در آتش جهنم نصیب دیگری نخواهد داشت. مگر این که تا حیات دنیوی او باقی است، ضایعات وارد شده در روح او برطرف شود و آن روح از آثار اعمال مخرّب پاکسازی شود، یعنی در اثر توبه و اعمال صالح، انسان در مسیر دیگری قرار بگیرد که خداوند آن روح را دوست دارد، به طوری که می فرماید:
♻️« إِنَّ ﭐللَّهَ يُحِبُّ ﭐلتَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ ﭐلْمُتَطَهِّرِينَ» (البقره آیه ۲۲۲) یعنی خداوند توبه کنندگان را دوست دارد و همچنین کسانی را که در جهت پاکی سیر می کنند و جویای آن هستند دوست می دارد. و همچنین می فرماید:
♻️« فَمَن تَابَ مِن بَعْدِ ظُلْمِهِ وَأَصْلَحَ فَإِنَّ ﭐللَّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ إِنَّ ﭐللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ » (المائده آیه ۳۹) یعنی کسی که بعد از ظلمش توبه کند و به اصلاح بپردازد، خداوند- با رحمت خود- سوی او باز می گردد، که خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است.
❇️ در جهت مقابل هم موضوع مشابه این است، یعنی اعمال مطلوب روح انسانی و متناسب با آن که در عرف آموزش های دینی از آن ها به «حسنات» و «صالحات» تعبیر شده است، آثار مطلوب و لذت بخشی برای انسان خواهد داشت و این آثار مستمراً در وجود انسان برقرار خواهد بود و آن ها به صورت نعمت های بهشتی در خواهد آمد.
حال بعد از این توضیحات می گوئیم حقیقت پاداش ها و مجازات های خداوند، همان آثار و نتایج اعمال انسان است که به او بر می گردد. و چون قوانین حاکم بر عالم و آثار و خواص اشیاء از طرف خداوند تعیین و برقرار شده است، از این جهت به آن ها پاداش و مجازات خداوند گفته می شود و پاداش دادن و مجازات کردن خداوند به معنای متداول و متعارف نیست و معنای دیگری دارد که به آن اشاره شد.
🔺با این وصف خداوند هیچ نیازی به مجازات بندگانش ندارد اما جریان قوانین حاکم بر عالم و موجودات اجتناب ناپذیر است. خداوند عالمیان آفریده های خود را دوست دارد و محبت او نسبت به بندگانش فوق حدّ تصور و محاسبه انسان ها است، اما او برای برقراری نظام عالم و زندگی انسان ها قوانینی را وضع کرده است. این قوانین از علم و حکمت و رحمت و عدل و فضل او نشأت گرفته است و لازمه زندگی انسان در دنیا و آماده شدن او برای ورود به بهشت، برقراری همین نظام زندگی است.
🔻خداوند عالم این نظام زندگی برای انسان ها را خودش ایجاد کرده است و آن را بر هم نمی زند، چون جهت مقابل عدل و فضل، ظلم است و خداوند ظلم نمی کند.
منبع: موسسه فرهنگی حکمت طریف
(گزیده ای از پاسخ سایت)
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷 ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2452
@Wiki_Shobhe
✅ رابطه بهشت و جهنم با اعمال انسان
❌لازم است رابطه بهشت و جهنم با اعمال انسان چه نوع رابطه ای است ؟ آیا بهشت یا جهنم جایی است ساخته و پرداخته ، بدون آن که خود انسان درساختن آن نقشی داشته باشد ؟ آیا انواع عذاب ها و تنعماتی که در بهشت و جهنم وجود دارند ، اموری هستند که از انسان جدایند ؟ آیا بهشت و جهنم از ذات و نفس آدمی خارجند ؟
✅ پاسخ ✅
💢 طبق آنچه از متون دینی اعم از آیات و روایات استفاده می شود و قواعد عقلی و برهانی نیز مؤید آن است ، بهشت و جهنم چیزی نیستند جز ظهور اعمال انسان ؛ یعنی عذاب ها و آلام جهنم چیزی نیستند جز بازگشت نفس اعمال بد آدمی به آدمی و نیز تنعمات بهشت چیزی نیستند جز رجوع نفس اعمال نیک انسان به انسان . گر چه در این تعابیر ، مسامحاتی است که ازمطالب آینده روشن می شود .
حق تعالی در سوره یس درباره روز قیامت می فرماید :
♻️فالیوم لا تظلم نفس شیئا و لا تجزون الا ما کنتم تعملون (یس: 54)؛ پس امروز بر کسی ظلمی نمی رود و به چیزی جز اعمالتان پاداش داده نمی شوید .
🔺همان گونه که پیداست آیه مزبور صریح است در این معنا که جزای هر عمل انسان نفس همان عمل است ؛ نه این که عمل چیزی باشد و جزا چیزی جز آن . در حقیقت یک چیز است که به اعتباری عمل و به دیگر اعتبار جزاست .
و نیز در سوره آل عمران می فرماید :
♻️یوم تجد کل نفس ما عملت من خیر محضرا و ما عملت من سوء تود لو ان بینهاو بینه امدا بعیدا ؛(آل عمران: 30) روزی که هر کس آنچه از خوبی انجام داده است حاضرمی یابد و آنچه از بدی انجام داده دوست می دارد که میان آن عمل و او فاصله بسیاردوری بوده باشد . »
و نیز در سوره زلزال می فرماید :
♻️ یومئذ یصدر الناس اشتاتا لیروا اعمالهم فمن یعمل مثقال ذرة خیرا یره و من یعمل مثقال ذرة شرا یره ؛(زلزال: 6 الی 8) آن روز مردم دسته دسته بیرون آیند تا کارهایشان به آنان نشان داده شود . پس هر کس به اندازه ذره ای کار نیک کرده باشد همان رامی بیند و هر کس به اندازه ذره ای کار بد کرده باشد همان را می بیند .
و همچنین در سوره کهف می فرماید :
♻️و وجدوا ما عملوا حاضرا و لا یظلم ربک احدا ؛ (کهف: 49) آنچه انجام داده اند حاضر می یابند و پروردگار تو به احدی ستم نمی کند .
🔸از تمام آیات یاد شده چنین استفاده می شود : ما در قیامت با خود اعمالمان سروکار داریم و نفس آنها را مشاهده می کنیم ، اگر خوب و زیبا باشند اساس تنعمات اخروی ما و اگر بد و زشت باشند پایه ناراحتی ها و عذاب های اخروی ماقرار می گیرند . نهایت امر آن که : اعمال انسان دارای دو صورت است : یکی ملکی که فانی و زودگذر است ؛ و دیگری ملکوتی که باقی و زایل ناشدنی است . ما در دنیا با صورت ملکی آنها آشنا و از صورت ملکوتی شان بی خبر هستیم ، ولی در قیامت و همچنین در برزخ ، از صورت ملکی آنها خبری نیست و ما آنها را فقطبا چهره ملکوتی شان مشاهده می کنیم ، اگر زیبا باشند ، نعیم ما هستند و اگر زشت باشند ، جحیم ما خواهند بود .
📙 منبع: کتاب گام نخستین، حسن رمضانی، ص 46 تا 48
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷 ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2453
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
آیا اعدام های سال ۶۷ براساس حکم اسلام بود؟
#سیاسی #اعدام #منافقین
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💢اجرای قاطع حکم اسلام
✅ سال 1367 منافقینی که در زندان بودند به صورت تاکتیکی اعلام توبه کردند، اما پس از پذیرش قطعنامه و همزمان با حمله منافقین به ایران از طریق قصر شیرین، این عده نیز در زندان آشوب کرده و شروع به آتش زدن زندان کردند تا به زعم خود و با رسیدن منافقین به تهران٬ پروسه اشغال تهران را کامل کرده و کار را یکسره کنند.
🔷به دنبال این اقدام منافقین بود که امام فرمودند: آنهائی که بر سر موضع نفاق هستند مهدورالدمند و باید محاکمه و مجازات شوند.
🔹به دنبال آن و با نظر خواهی از حضرت امام (ره) در این خصوص ، ایشان حکمی به این شرح صادر کردند :
♦️«از آنجا که منافقین خائن به هیچ وجه به اسلام معتقد نبوده و هرچه می گویند از روی حیله و نفاق آنهاست و به اقرار سران آنها،از اسلام ارتداد پیدا کرده اند، باتوجه به محارب بودن آنها و جنگ کلاسیک آنها در شمال و غرب و جنوب کشور با همکاری های حزب بعث عراق و نیز جاسوسی آنها برای صدام علیه اعدامهاي سال 67 بر اساس حکم اسلام بود
ملت مسلمان ما و با توجه به ارتباط آنان با استکبار جهانی و ضربات ناجوانمردانه آنان از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی تاکنون ، کسانی که در زندان های سراسر کشور بر سر موضع نفاق خود پافشاری کرده و می کنند محارب و محکوم به اعدام می باشند و تشخیص موضوع نیز در تهران با رأی اکثریت آقایان حجت الاسلام نیری دامت افاضاته ( قاضی شرع ) و جناب آقای اشراقی ( دادستان تهران ) و نماینده ای از وزارت اطلاعات می باشد، اگر چه احتیاط در اجماع است و همین طور در زندان های مراکز استان کشور رأی اکثریت آقایان قاضی شرع ، دادستان و یا دادیار و نماینده وزارت اطلاعات لازم الاتباع می باشد.
👈 رحم بر محاربین ٬ ساده اندیشی است ، قاطعیت اسلام در برابر دشمنان خدا از اصول تردید ناپذیر نظام اسلامی است ، امیدوارم با خشم و کینه انقلابی خود نسبت به دشمنان اسلام رضایت خداوند متعال را جلب نمائید ، آقایانی که تشخیص موضوع به عهده آنان است وسوسه و شک و تردید نکنند و سعی کنند اشداء علی الکفار باشند . تردید در مسائل قضائی اسلام انقلابی نادیده گرفتن خون پاک و مطهر شهداء می باشد .والسلام ».
🔶با صدور حکم اعدام در مورد منافقین و مرتدین از دین اسلام تردیدی نسبت به منافقین تازه دستگیر شده به وجود آمد که مرحوم سید احمدآقا طی نامه ای از امام، در خصوص افراد یاد شده نیز سؤال کردند و پاسخ امام در این مورد به این شرح بود:
🔸«بسمه تعالی
در تمام موارد فوق هرکس در هر مرحله اگر بر سر نفاق باشد حکمش اعدام است. سریعا دشمنان اسلام را نابود کنید. در صورت رسیدگی به وضع پرونده ها در هر صورت که حکم سریعتر اجرا گردد همان مورد نظر است .»
🔺 قطعیت امام در برخورد با منافقین و سپس رسیدگی و صدور حکم در این مورد توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی تا آنجا مهم و قابل ذکر بود که توانست تا حد بسیار زیادی، بازوی عمل منافقین در جمهوری اسلامی را از پا درآورد، با این حال نکته قابل ذکر در این مورد این است که چنانچه تمام این حکم به اجرا میرسید، بسیاری از رفتارهای جنایتکارانه منافقین، بعد از تابستان سال ۶۷ به وقوع نمیپیوست و حداقل اینکه از شمار شهدای ترور کشور تا حد زیادی کاسته میشد، آمار خمپاره زنیهای منافقین به مراکز مسکونی بسیار کاهش مییافت، جاسوسیهای این فرقه برای اسرائیل کاسته میشد و شمار زیادی از ۲۵ هزار نفری که از مردم عراق توسط این فرقه به شهادت رسیدند، امروز در قید حیات بوده و زندگی میکردند. با این تفاسیر و با وجود حکم قاطع نظام اسلامی در مورد منافقین اعدام شده در سال ۶۷، باید به این نکته نیز اشاره کرد که در اجرای این حکم علاوه بر دستورات صریح اسلام برای مرتدین ، منافقین ، محاربین از دین خدا، تا حدودی نیز رافت اسلامی شامل بسیاری از منافقین شده بود و شاید تنها ایرادی که میتوان تا حدودی به اجرای این حکم وارد دانست، رافتی بود که باعث شد عدهای از منافقین به چوبه دار سپرده نشوند تا بعدها دست این فرقه بیش از پیش به خون مردم بیگناه آلوده شود.
🔻– بنابراین حکم امام براساس حکم اسلام بود، و یکی از اقدامات بموقع و بهنگام امام در آن برهه زمانی بود ، که بینش عمیق و درک آن بزرگوار را نشان میدهد.
♦️– اینکه در برخی از رسانه های ضد ایرانی می گویند ، در نامه (تصویر) ذکر شده که مجازات آنها خلاف اسلام است، اشتباه است ، همانطور که در متن نامه آمده سوال در مورد ابهاماتی است؛
(1) که آیا حکم مختص به کسانیست که در زندان بوده اند و تغییر موضع نداده اند؟!
(2) یا شامل زندانیان جدید و آنهایی که زندانی شان را کشیده اند ولی بر موضع خود هستند نیز می باشد؟!
(3) تصمیم گیری در مورد منافقین در شهرستان ها که ، در آنجا خود
استقلال قضایی دارند و … چگونه است؟!
– پس نامه که در تصویر بالا هم مشاهده می کنید برای رفع ابهامات نگاشته شده نه اعتراض به حکم امام خمینی (ره)
(در ادامه کلیپ قرار داده میشود که در آن سخنرانی استاد رحیم پور ازغدی در دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر است ، که در آن مجلس چند نفر پلاکاردهایی را بالا گرفتند که در آن به آنچه که کشتارهای سال 67 خوانده شده بود، اعتراض داشتند ، اما پاسخهاي قاطع حسن رحيمپور ازغدي، پروژه اغتشاش اعضاي طيف علامه دفتر تحكيم را که این بار در لباس حامیان منافقین ظاهر شده بودند، به طور كامل ناكام گذاشت.)
📚 منبع :
yon.ir/67EdamM
yon.ir/67EdamR
@the14ir
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷 ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2454
⛔️ سوال: ⛔️
چرا رهبری با فساد اداری برخورد نمیکند؟!
💡هشتگ کلیدی: #شبهات_رهبری #ولایت_فقیه
✅پاسخ دوم: ✅
@Wiki_Shobhe
💢این روزها نگرانی ناشی از کمکاری بعضی از دستگاهها و نیز انتشار اخبار تخلفات و #مفاسد اقتصادی برخی از مدیران، سبب شده تا این پرسش در افکار عمومی جامعه شکل بگیرد که چرا افراد مفسد یا مسئولین ناکارآمد بلافاصله پس از شناسایی، عزل و برکنار نمیشوند، اما نکته مهم این است که بسیاری از مردم انتظار دارند و یا تصور میکنند که تصمیمگیری در این رابطه باید از سوی #رهبر معظم انقلاب اتخاذ گردد.
💠 چرا رهبر معظم انقلاب(دامت برکاته) برای برخورد با مسئولین هنجارشکن وارد عمل نمیشوند؟ در پاسخ به این پرسش باید به موارد ذیل اشاره نمود:
1️⃣ طبق قانون فقط عزل و نصب رئیس #قوه_قضائیه و فرماندهان نظامی و انتظامی و نهادهای وابسته به رهبری مانند؛ #کمیته_امداد امام خمینی(ره)، بهطور مستقیم بر عهده رهبری است و عزل و نصب سایر مسئولان و مدیران اجرایی کشور بر عهده رؤسای قوای سهگانه است، البته بر اساس اصل هشتاد و نهم قانون اساسی، #عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور و پس از حکم دیوان عالی کشور یا رأی مجلس شورای اسلامی به #عدم_کفایت وی و یا تخلف وی از وظایف قانونی، نیز بر عهده مقام رهبری است.
2️⃣ طبق قانون، سطح رهبری راهبردی و سیاستگذاری کلی و کلان است، نه ورود عملی به مباحث اجرایی که در حوزه وظایف قوای سهگانه قرار دارد، با اینحال رهبر معظم انقلاب، همواره با تأکید بر فرصتهای فراوانی که برای #بهبود_شرایط در اختیار مسئولین محترم قرار گرفته، اهمیت برخورد بههنگام با #تخلفات و ضرورت رفع #نواقص و کاستیهای اجرایی در نظام اداری کشور را (گاهی حتی با اشاره به جزئیات)، به مسئولین ذیربط #متذکر و رفع آنها را بهطور مکرر از آنها مطالبه کردهاند.
3️⃣ از آنجا که در نظام جمهوری اسلامی ایران، تمام #مسئولین بهطور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق #آرای_مردم انتخاب میشوند و پایه و اساس نظام بر مبنای مشارکت عمومی و #مردمسالاری_دینی بنا نهاده شده است، لذا مقام معظم رهبری همواره تلاش نمودهاند تا در راستای احترام به خواسته و نظر مردم، از #دخالت در عزل و نصب مسئولان اجرایی اجتناب نمایند.
با اینحال قطعاً همانگونه که حضرت امام(ره) در برخورد با #بنیصدر و آقای #منتظری عمل کردند، چنانچه کشور در وضعیت #حاد قرار گیرد، ایشان نیز وارد عمل خواهند شد. اما باتوجه به اینکه بخشی از ناهنجاریهای اداری موجود بر اثر #سوءمدیریت و غفلت در نظارت صحیح و برخورد اصولی با متخلفین و بهطور ناخواسته شکل گرفته، لذا بیشک کشور هماکنون در چنین شرایطی قرار ندارد.
4️⃣ اصولاً همانگونه که اشاره شد، #نظارت و کنترل و رسیدگی به تخلفات اداری و اجرایی و برخورد با عناصر #فاسد و ناکارآمد، جزء وظایف ذاتی مسئولین قوای سهگانه است، که با فراز و فرود و با #ضعف و قوت در حال اجراست و امید است قبل از آنکه به وضعیت بحرانی برسد، با #فوریت، جدیت و قاطعیت هرچه بیشتر، تقویت، فراگیر و #عملیاتی شود.
5️⃣ با توجه به توضیحات فوق؛ بهنظر میرسد، در حالحاضر #دشمنان_داخلی و خارجی نظام، #جاهلانه و در عینحال ناامیدانه مترصد آن هستند تا با #هوچیگری و جوسازی رسانهای در فضای مجازی و با #بزرگنمایی مشکلاتی که بخشی از آن حاصل توطئهها و اقدامات خصمانه خود آنها در عرصههای مختلف؛ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است، به خیال خود زمینه برای #دخالت_احتمالی_رهبری در امور اجرایی را فراهم و سپس براساس یک سناریوی از پیش طراحی شده و با نسبت دادن انواع اتهامات به ساحت مقدس #ولایت_فقیه، کشور را به آشوب بکشانند.
♦️ در واقع هدف #دشمن از بزرگنمایی این مشکلات و مقصر جلوه دادن مسئولین عالی نظام در سطوح مختلف، #ناامید ساختن جامعه و همراه نمودن افراد عادی با این کارزار، برای #تشکیک در مورد کارآمدی نظام و زیر سؤال بردن جایگاه ولایت فقیه و در نهایت ایجاد بهانه برای دخالت در امور کشور از طریق عوامل #وابسته_داخلی و فراهم نمودن شرایط برای #اجماع_جهانی علیه ایران است.
🔻 کلام آخر اینکه اگرچه وجود برخی از مفاسد و #ناهنجاریهای اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی در نظام اداری کشور #انکارناپذیر است و حساسیت نشان دادن نسبت به آنها لازم و ضروری است، اما چون #فراگیر و سازمان یافته #نیست، لذا انتظار میرود با تذکرات رهبری، #هوشیاری مردم همیشه در صحنه و اقدامات مجدانه مسئولین، به زودی شاهد #برچیدهشدن کامل این مفاسد باشیم.
منبع: روشنگری و بصیرت سیاسی
https://tlgrm.me/pasokhgoyan/1163
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷 ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlE
10.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨 از خدمات رضاشاه چه میدانید؟
📆 ۴ مرداد، سالمرگ رضا پهلوی
#رضاشاه
#پهلوی
🆔 @JamejamDaily
کانال 🇮🇷 ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_2455
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
شخص وهابی پرسیده است اگر قرآن را امیرالمومنین صلواه الله علیه جمع آوری کرده بود پس چرا در زمان خلافت خود آن را نشان نداد...
#اعتقادی #مذهبی #قرآن
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
❗️نخست باید توجه کنید که قرانی که حضرت امیر بعد از پیامبر جمع اوری کرد،قران به ترتیب شأن نزول بود،به این گونه که از نظر نظم وچینش ایات وسوره ها به گونه ای بود که امام انها را براساس نزول قران تنظیم کرد ،درحالیکه در قرانی که در زمان پیامبر جمع اوری شد واکنون در دست ماست،چنین مطلبی لحاظ نشده بود
❗️ودیگر انکه مصحف حضرت علی،حاوی تفسیر وتأویل ایات وتبیین شأن وسبب نزول ومشخص کردن ایات ناسخ از منسوخ،عام از خاص،مطلق از مقید و........بوده است،درحالیکه این امور در قران کنونی که در زمان پیامبر جمع اوری شد،لحاظ نشده بود،در واقع این امورناظر به تفسیر وعلوم قران بود نه خود قران،لذا در قرانی که در زمان پیامبر گرداوری شد این امور لحاظ نشده بود والا قران کنونی در دست مسلمین همان قرانی است که در زمان پیامبر جمع اوری شده و هیچ گونه تغییر ودگرگونی در ان رخ نداده است
❗️حضرت قران را پس از رحلت پیامبر جمع اوری کرده اما مردم عصرش از پذیرش ان سرباز زدند
📚الکافی ج1 ص228
❗️جهت اگاهی بیشتر رجوع کنید به کتاب نزاهت قران از تحریف ایت الله جوادی املی،ص165به بعد
❓اما چرا همین مصحف جمعآوری شده را در زمان حکومت خود ارائه ندادند؟
👌باید توجه داشت که صرف به حکومت رسیدن دلیل بر مساعد بودن همهی شرایط برای طرح یا اجرای یک موضوع نمیباشد. به ویژه با توجه به این که حکومت آن حضرت پس از گذشت 25 سال که برای رسوخ دادن افکار یا برداشتهای غلط یا متداول نمودن سنتهای غلط و افراطها و تفریطها کافی بود، به استقرار رسید و فرصت بسیاری لازم داشت تا اذهان عمومی به نقطهی اول برگردد و پذیرای حقایق اسلام ناب محمدی (ص) باشد و حال آن که حکومت ایشان بیش از 5/4 سال به طول نیانجامید. لذا امکان عدم پذیرش، مقابله، تحریف، نابودی و ...، بسیار زیاد بود.
❗️چطور میتوان انتظار داشت مردمی که ظرف کمتر از یک ساعت از رحلت پیامبر اکرم پیمان خود در غدیر را که بیش از سه ماه از آن نگذشته بود شکستند و علی را خانه نشین کردند، اکنون پس از گذشت 25 سال قرآن او را بپذیرند؟ چنان چه شاهدیم وقتی ایشان مصحف جمعآوری شده را به مسجد آورد و خلیفه نپذیرفت، کسی هم شاکی و معترض نگردید!
❗️شاهد بر این سخن روایتی است که در مورد نماز تراویح که از بدعت های خلیفه دوم بوده است نقل شده که امام صادق فرمود:
« هنگامی که امیر مومنان ( به خلافت رسیدند) و به کوفه امدند به حسن دستور دادند که در بین مردم اعلام کند که ادای نماز نافله ( تراویح) در ماه رمضان به جماعت ممنوع است مردم وقتی این سخن را شنیدند فریاد بر اوردند « وا عمراه،واعمراه» ( علی می خواهد سنت عمر را از بین ببرند)
📚وسایل الشیعه ج8 ص 46 ح10063
❗️در روایت دیگر امده که حضرت فرمود :
« ترسیدم به خاطر نهی من ازنماز تراویح در لشگرگاه سر به شورش نهند»
📚همان مدرک ،ح 10065
@Rahnamye_Behesht
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷 ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6
🔺سانسور واقعیت درباره فضاپیمای اماراتی
@ir_bastan
کانال 🇮🇷 ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6