🕊🌹🕊🌹
🌹🕊🌹
🕊🌹
🌹
🌹حکمت در کلام امیرالمُومنین علی (علیه السلام)
☀️در كلام امیر آمده است: «الحكمة ضالة المُومن فخذ الحكمة و لو من اهل النّفاق» حکمت گمشده مُومن است پس حکمت را فراگیرید گرچه از اهل نفاق باشد.
✍زیرا ملاک ارزیابی گفتار حق و یا باطل، آن است که انسان باید حق را اقتباس و از باطل پرهیز کند.
☀️رسول الله (صلی الله علیه و آله) فرمود: «خذوا الحق من اهل الباطل و لا تاخذوا الباطل من اهل الحق، کونوا نقاد الکلام» حق را از اهل باطل اخذ کنید و باطل را از اهل حق دریافت نکنید، نقاد سخن باشید.
✅از این روایت چند نکته قابل استفاده می باشد:
1⃣معیار گزینش هر چیزی حق است اگرچه از اهل باطل باشد در نتیجه کلام کسی که اهل اسلام نیست یا چهره مناسبی در اجتماع ندارد، نباید تخطئه شود بلکه باید آن را شنید و مورد محک قرار داد.
2⃣چه بسا افرادی که خود را داعی حق می دانند و کلام باطل می گویند در نتیجه نباید کلام این افراد را بدون تأمل قبول کرد بلکه باید با ملاک های عقلی مورد سنجش قرار داد و بعد از صحت آن را قبول کرد .
3⃣حق ممکن است در دست اهل ناحق باشد لذا اینگونه نیست که همه افکار فرد اهل باطل را ردّ کرد بلکه ممکن است کلام حقی را بگوید.
4⃣آنچه خواسته همه انبیا و ادیان الهی است نقاد کلام شدن و جنس شناس شدن است. تکامل و رشد افکار به وسیله نقد کلام صورت می گیرد و در صورتی که آزادی بیان و تفکر نباشد و تنها یک فکر بر جامعه حاکم باشد دیگر چه جای نقد و بررسی کلام خواهد بود.
📚شرح صد و ده كلمه ازكلمات امیرالمُومنین(علیه السلام)، حجت هاشمی خراسانی
👉@zendegi_filsofaneh
🌺🍃🌺🍃
💢 روزي گروهي از شيعيان وارد مدينه شدند و براي حل مشکل خويش سراغ خانه موسي بن جعفر را گرفتند، کاروانيان وقتي به در خانه امام آمدند، متوجه شدند که آن حضرت به مسافرت رفته است. خستگي راه و نبود امام هفتم سخت بر کاروانيان گران آمد، ناگهان يکي از دختران آن حضرت سکوت غمبار کاروانيان را شکست و فرمود: پرسش هاي خود را به من بدهيد تا به تمام آنها پاسخ دهم. پاسخ ها را با دقت تمام نوشت و به کاروانيان باز گرداند. کاروانيان شگفت زده به پاسخ ها نگريستند و با سبک شدن بار غم و اندوه شان راه ديار خويش در پيش گرفتند. در مسير راه به امام هفتم برخوردند و داستان پاسخگويي دخترش فاطمه معصومه را بازگو نمودند و پاسخ ها را به او نشان دادند، حضرت لبخندي زد و سه بار فرمود: «فداها ابوها؛ پدرش فدايش باد.»🌺
📚اعلام النساء، ص۶۹۲
👉@zendegi_filsofaneh
💎امام علی علیه السلام میفرمایند:
#نهج_البلاغه
✨لَيْسَ الْخَيْرُ أَنْ يَكْثُرَ مَالُكَ وَ وَلَدُكَ، وَ لَكِنَّ الْخَيْرَ أَنْ يَكْثُرَ عِلْمُكَ وَ أَنْ يَعْظُمَ حِلْمُكَ
💠خیر آن نیست که مالت فراوان و فرزندانت بسیار باشند،بلکه خیر آن است که دانشت فراوان گردد و بردباریت افزون شود
📚 حکمت ۹۴
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#علامه_جعفری
✍جهان هستی یک مجموعه ی نظام مند است و مسلماً بدون جدی گرفتن جهان هستی، برای زندگی هدفدار، منطقی نخواهیم داشت.
در واقع اگر جدی بودن جهان هستی برای کسی اثبات شود، بدون شک، جدی بودن حیات که جزیی از جهان هستی است، اثبات خواهد شد و برعکس وقتی برای کسی هدفدار بودن زندگی اثبات میشود، هدفدار بودن جهان هستی هم پذیرفتنی میشود.
◀️حیات انسان ها به "حیات طبیعی محض" و "حیات معقول" تقسیم میشود.
✅حیات طبیعی محض👈 نوعی زندگی حیوانی است که در آن حیات انسانی اسیر خواسته های طبیعی است و ابعاد مثبت وجود آدمی به فراموشی سپرده شده و بسیاری از توانایی ها، ظرفیت ها و استعداد های او نادیده گرفته شده و یا نابود میشود.
✅اما در حیات معقول👈 افراد خود را ملزم به شکوفا ساختن استعداد های مغزی و روانی نموده و نه تنها برده ی مطلق شرایط و عوامل محیط اجتماعی نشده، بلکه همواره با تلاشی درونی، سعی در تعدیل روابط در مسیر رشد اجتماعی دارند.
🌺حیات معقول حیاتی پاک از آلودگی است که فرد خودش را در مجموعه ی بزرگی به نام جهان هستی در مسیر تکامل میبیند.
📚حیات معقول، ص۱۰
👉@zendegi_filsofaneh
هدایت شده از بهشت شهر(شهید سلیمانی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حتما ببینید
کلیپ موشن گرافی" یک قاب برای روز دختر"
کاری از کروه فتح افق
🇮🇷 @Hajghasem_ir 🇮🇷
🌿🌹🌿🌹
🌹🌿🌹
🌿🌹
🌹
#شهید_مطهری
✍اكثر و اكثریت نباید ملاك باشد و نباید انسان این جور باشد كه ببیند اكثر مردم كدام راه را میروند [همان راه را برود و بگوید] آن راهی كه اكثر مردم می روند همان درست است.
✅ این مثل همان تقلید است. همان طور كه انسان طبعا به سوی تقلید از دیگران كشیده می شود، طبعا به سوی اكثریت نیز كشیده میشود، و قرآن مخصوصا همان چیزی را كه انسان طبعا به سوی آن كشیده می شود انتقاد می كند، می فرماید: اگر اكثر مردم زمین را پیروی كنی، تو را از راه حق منحرف می كنند.
دلیلش این است كه اكثر مردم پیرو گمان و تخمین اند نه پیرو عقل و علم و یقین، و به تارهای عنكبوتی گمان خودشان چسبیده اند.
◀️ این است كه در كلمات امیرالمؤمنین هست: لاتَسْتَوْحِشوا فی طَریقِ الْهُدی لِقِلَّةِ اَهْلِهِ (نهج البلاغه، خطبه ۲۰۱) هرگز در راه هدایت، به دلیل اینكه در آن راه و جاده افراد كمی هستند وحشتتان نگیرد.
↔️ یك وقت دوتا راه در پیش رو دارید: یكی را می بینید كه انبوه جمعیت در آن موج می زند. راه دیگر را نگاه می كنید، می بینید عده كمی در آن هستند. گاهی انسان وحشتش می گیرد. فرض كنید به سوی مقصدی داریم میرویم. به یك دو راهی میرسیم. اكثریت مردم و انبوه جمعیت را می بینیم كه راهی را انتخاب كرده اند. اقلیتی هم راه دیگر را در پیش گرفته و می روند. آدم وحشتش می گیرد، می گوید ما هم از همان راه اكثریت می رویم، هرچه به سر آنها آمد به سر ما هم می آید. می فرماید: نه، راه شناس باشید، اكثریت یعنی چه؟!
📚مجموعه آثار شهید مطهری،📗ج ۲۲، 📄ص۷۱۰
👉@zendegi_filsofaneh
🌹
🌿🌹
🌹🌿🌹
🌿🌹🌿🌹
🕊پنج شنبه است، به یاد تمام مسافران آسمانی و جهت شادی روح آنها فاتحه ای قرائت کنیم🌹
🌺روحشان قرین رحمت الهی باد
👉@zendegi_filsofaneh
🕊🌹🕊🌹
🌹🕊🌹
🕊🌹
🌹
🌿عجایب آیت الکرسی
✍«ابوبکر بن نوح» می گوید: پدرم نقل کرد:
دوستی در نهروان داشتم که یک روز برایم تعریف کرد که من عادت داشتم هر شب آیة الکرسی را می خواندم و بر در دکان و مغازه ام می دمیدم و با خیال راحت به منزلم می رفتم.
یک شب یادم رفت آیةالکرسی را به مغازه بخوانم، و به خانه رفتم و وقت خواب یادم آمد، از همان جا خواندم و به طرف مغازه ام دمیدم.
فردا صبح که به مغازه آمدم و در باز کردم، دیدم دزدی در مغازه آمده و هر چه در آنجا بوده جمع کرده، بعد متوجّه مردی شدم که در آنجا نشسته.
گفتم: تو که هستی و در اینجا چه کار داری؟
گفت: داد نزن من چیزی از تو نبرده ام، نگاه کن تمام متاع تو موجود است، من اینها را بستم و همینکه خواستم بردارم وببرم در مغازه را پیدا نمی کردم، تا اثاثها را زمین می گذاشتم در را نشان می کردم باز تا می خواستم ببرم دیوار می شد.
خلاصه شب را تا صبح به این بلا بسر بردم تا اینکه تو در را باز کردی، حالا اگر می توانی مرا عفو کن، زیرا من توبه کردم و چیزی هم از تو نبرده ام.
من هم دست از او برداشتم و خدا را شکر کردم.
📚 شفا و درمان با قرآن
👉@zendegi_filsofaneh
🌻خــــــــدایا…..
بهترین درسهـــــا را
در زمان سختــــــی آمــــوختم
و دانستـــــم صبور بودن
یک ایمــــــان است،
و خویشتنداری یک عبـــــــادت …
🌻فهمیدم ناکامی به معنای
تاخیـــــــر است، نه شکست
و خنــــدیـــــدن یک نیایش است …
🌻فهمیـــــدم جــــز به تو نمـــیتوان
امُیــــــــــد داشت،
و جز با عشق به تو نمیتوان
زندگــــــی کرد …
پروردگارا ….
مارا در پناه خود قرار بده
آمین🤲
👉@zendegi_filsofaneh
🌸یک روز قشنگ
🌼یک دل خوش
🌸یک لب خندان
🌼یک تن سالم
🌸دعای امروز من
🌼برای تک تک شماست
👉@zendegi_filsofaneh
💌 پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم: در قيامت هيچ عملي برتر و گرامي تر از صلوات بر محمد و آل محمد نيست.
📿🌹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد🌹📿
📚وسائل الشیعه، ج۷، ص۱۹۷
👉@zendegi_filsofaneh
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
#ضرورت_شناخت_امام_زمان_عج
✍ امام حسین(علیه السلام) در جمع اصحاب فرمودند:
☀️ای مردم، خداوند بندگان را نیافرید، مگر برای اینکه او را بشناسند.
هنگامی که او را شناختند عبادتش کنند، وقتی او را عبادت کردند به برکت این عبادت، از عبادت غیر او بی نیاز شوند.
◀️مردی پرسید: شناخت خدا چیست؟
حضرت فرمودند:
✅ این است که اهل هر زمانی امامی را که باید از او فرمان ببرند، بشناسند.
📚 بحارالانوار، ج23 ، ص 83
👉@zendegi_filsofaneh
هدایت شده از تفسیر تسنیم
🔹آیت الله جوادی آملی:
🔺اگر كسی [عالِم به زمان باشد و حوادث بر او مشتبه نشود]، نه از تبعید شدن و #شهید دادن هراسی دارد، نه از #تهمت و اهانت شنیدن رنج می برد، بلكه همة این مسایل برای او با «لذّت درونی» همراه است. اینكه می بینید ما در برابر چند تهمت می رنجیم، و در مقابل رنج، صحنه را رها می كنیم، برای آن است كه اوّلاً از بیرون رنج می بریم، و ثانیاً از درون لذّت نمی بریم؛ لذا صحنه را ترك می نماییم. ولی عالمان راستین، اوّلاً از درون لذّت می برند، و ثانیاً رنج بیرون را احساس نمی كنند؛ لذا تا آخرین لحظه ایستاده اند. (1)
🔹شهید بهشتی تمام قد #مدیر بود...من می دیدم در درس خصوصی مرحوم علامه، او تنها می تواند جوابگو باشد، باهوش! بافهم! باادب!...
جای #شهید_بهشتی به واقع خالی است، سر تا پا «ادب» بود، سر تا پا محبت بود، مدیریت او هم ممتاز بود ... (2)
پ. نوشت:
1. کتاب بنیان مرصوص، ص198
2. درس خارج فقه،1396/11/15
✅ @tafsire_tasnim1
🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹
#عامل_شکوفایی_عقل
🔻دانش نقش سازنده ای در همه عرصه های زندگی فردی و اجتماعی دارد.
🔸قرآن شریف با ذکر مَثل هایی نقش علم را نمایان میسازد؛ "وتلک الأمثال نضربها للناس وما یعقلها إلاّالعالمون" (سوره عنکبوت، آیه ۴۳)؛ و این مثلها را برای مردم میزنیم [ولی] جز دانشوران آنها را در نیابند.
✍ علامه طباطبایی در این باره میفرماید: هرچند آنها را همه ی مردم میشنوند، ولکن حقیقت معانی آن و مغز مقاصدشان را تنها اهل دانش درک میکنند.
✅ آن کسانی که حقایق امور را میفهمند و بر ظواهر هر چیزی جمود نمیکنند.
👆دلیل بر این جمله لایعقله میباشد که منظور درک حقیقت و مغز آن مثلهاست.
⏪ پس درک مَثَلهایی که در کلام خداوند زده شده، نسبت به فهم و شعور مردم مختلف است، بعضی از شنوندگان هستند که به جز شنیدن الفاظ آن و تصور معانی ساده اش هیچ بهره ای از آن نمیبرند، چون در آن تعمّق نمیکنند، و بعضی دیگر هستند که علاوه بر آنچه که دسته اول میشنوند و میفهمند، در مقاصد آن هم تعمق میکنند و حقایق باریک و دقیقش را درک میکنند.
📚تفسیر المیزان، ج ۱۶،ص ۲۰۷
👉@zendegi_filsofaneh