💠 آبروی مؤمن
🔹 شما سوره مبارکه «علق» را ملاحظه بفرمایید ـ که جزء عتائق سور است. این «إقرأ» اول نازل شده، قبل از آن که ما آیه ای نداشتیم ـ در بخش پایانی سوره «علق» اصلاً آن قسمت ها سخن از بگیر و ببند نیست، سخن از جهنم نیست، سخن از حیاست: ﴿أَ لَمْ یعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یرَی﴾؛[1] انسان نمی داند که خدا او را می بیند؟! بعدها سخن از جهنم آمد وقتی بی حیایی بشر پیش آمد؛ وگرنه اول که خدا نگفت می سوزانم، اول گفت می بینم: ﴿أَ لَمْ یعْلَمْ﴾، اول #حیا و آخرش هم در مناجات شعبانیه #وفا. این وسطها ما مشکل داریم. او با ما از #راه_حیا وارد شد، او با ما از راه حیا و محبت و دوستی دارد سخن می گوید.
🔹 این روایت را مرحوم صاحب وسائل (رضوان الله علیه) در جلد هفده همین کتاب شریف وسائل باب تجارت و احکام تجارت که آن شخص آمد خدمت امام صادق (سلام الله علیه) عرض کرد که به من مأموریت دادند که بروم اهواز و آمدم حضور شما که به هر حال #بخش_نامه_حقیقی را شما بدهید، اینها یک دستوری دادند که من اهواز بروم. حضرت فرمود به مردم آن جا #خدمت کن، درباره دین این طور باش، #آبروی_افراد را حفظ بکن، مؤمنین را حفظ بکن، تا به این جمله می رسد که فرمود #آبروی_مؤمنین را حفظ بکن، برای اینکه ذات أقدس الهی می فرماید ـ اینها حدیث قدسی است که اینها دارند می گویند ـ. فرمود: «فَالْمُؤْمِنُ مِنِّی وَ أَنَا مِنْه»،[2] این خیلی بالاتر از «سَلْمَانُ مِنَّا»[3] است! اگر معصوم نگفته بود، مگر کسی جرأت می کرد چنین حرفی بزند؟! این #محب_و_محبوب همین طور حرف می زنند. اینکه فرمود: ﴿إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی یحْبِبْكُمُ اللَّهُ﴾، در محب و محبوب جا برای گله که نیست. اگر کسی #محبوب_خدا شد به او اجازه می دهد که اینطور با او ناز بکند.
🔹قبلاً این کلمه «ناز» به عرضتان رسید این «دعای افتتاح» که از وجود مبارک حضرت است در همین صفحه اول بعد از چند سطر حضرت فرمود به خدا بگویید: «مُدِلًّا عَلَیك»؛[4] ـ این مُدل از «إدلال» است، «إدلال، دَلال»؛ یعنی غنج و ناز ـ خدایا من می خواهم با تو ناز کنم ـ دَلال یعنی ناز ـ آن «أفتقر، أفتقر، أفتقر» که سرجایش محفوظ است.
🔹 این دین است! این بگیر و ببندش خیلی کم است، برای یک گروه دیگر است. همه درها را باز گذاشتند و از هر دری بخواهیم برویم راه باز است.
[1]. سوره علق, آیه14.
[2]. وسائل الشیعة، ج17، ص211.
[3]. عیون أخبار الرضا علیه السلام، ج2، ص64.
[4]. إقبال الأعمال(ط ـ القدیمة)، ج1، ص58.
#وفات_جناب_سلمان_فارسى
#محب_و_محبوب
#حیا__و_وفا
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه نکاح جلسه 352
تاریخ: 1397/12/19
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره113
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#پرهیز_از_درمان_با_حرام
🔸 از حضرت صادق (علیه السلام) درباره دارویی که با شراب آغشته است پرسیده شد، آن حضرت فرمود: به خدا سوگند! دوست ندارم به آن نگاه كنم تا چه رسد به اینكه با آن مداوا كنم، چرا كه آن همانند پیه و گوشت خوك است؛ ولی [متأسفانه] برخی از مردم خود را با آن مداوا می كنند.[1]
[1] . عَنِ الْحَلَبِىِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) عَنْ دَوَاءٍ عُجِنَ بِالْخَمْرِ، فَقَالَ: لا وَ اللَّهِ، مَا أُحِبُّ أَنْ أَنْظُرَ إِلَیهِ، فَكَیفَ أَتَدَاوَی بِهِ، إِنَّهُ بِمَنْزِلَةِ شَحْمِ الْخِنْزِیرِ أَوْ لَحْمِ الْخِنْزِیرِ وَ إِنَّ أُنَاساً لَیتَدَاوَوْنَ بِهِ (الكافى، ج6، ص414).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 119 و 120.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مهم ترین معجزه
▪️ از عربی كه 1400 سال قبل یا بیشتر زندگی می كرد، اگر چیزی شنیده شود كه بدتر از آن را امروز در هند دارند كه مثلاً موش را می پرستند، جای تعجّب نیست؛ آنها از این حرف ها داشتند، اینها را وجود مبارك پیغمبر آدم كرد #معجزه_حضرت بود كه چگونه از میان اینها اباذر تربیت كرد, مقداد تربیت كرد, عمار تربیت كرد و اویس قَرن تربیت كرد؛ این #مهم_ترین_معجزه وجود مبارك پیغمبر است كه این عربِ این چنینی را اباذر كرده است؛ ایشان #توحید_محض را به اباذر آموخت. مرحوم كلینی در جلد هشت كافی دارد در هنگام تبعید #اباذر (رضوان الله علیه) به ربذه خلیفه وقت دستور داد كسی او را بدرقه نكند؛ ولی حضرت امیر و فرزندانشان اعتنا نكردند و تا مرز وداع، اباذر را بدرقه كردند. هركدام از این بزرگواران ـ وجود مبارك حضرت امیر, امام حسن, امام حسین (علیهم السلام و علیهم الصلاة) ـ فرمایشاتی فرمودند، چند نفری هم كه خدمتشان بودند هم حرف زدند و او را تسلیت و دلداری می دادند كه خدا هست و #صابر_باش. این در پاسخ به وجود مبارك حضرت امیر عرض كرد كه من معتقدم و باورم این است كه اگر تمام روی زمین مثل مِس شود كه علفی سبز نشود و هیچ قطره بارانی از آسمان نبارد من معتقدم که خدا می تواند بنده خود را روزی بدهد،[1] این #توحید_محض است. اباذر معصوم نیست, حرفش حجّت نیست؛ ولی این حرف را در پیشگاه سه معصوم گفت که می شود حجّت. مرحوم كلینی كه این را در جلد هشت كافی نقل كرد، نه برای اینكه حرف اباذر است، برای اینكه در پیشگاه سه معصوم است و تقریر شده است، حضرت امیر دیگر نفرمود این اغراق است.
▪️ اگر ملت ما اینطور اباذری فكر كند، تحریم هیچ اثری ندارد! بالأخره ما در پناه #قرآن_و_عترت هستیم، این حرف ها را باور كردیم، لکن به این شرط كه #اختلاس در ما نباشد, كذب نباشد, #دروغ نباشد, #بازی نباشد. حرفی است كه سه معصوم آن را امضا كردند؛ این می شود اباذر, همان عرب را اباذر ساخت, همان عرب را #عمار_یاسر ساخت كه فرمود: عمّار «مِنْ قَرْنِهِ إِلَی قَدَمِهِ»[2] ایمان است این پیغمبر بود حالا ما اگر حضورش را درك نكردیم لااقل كتاب و عترتش را كه درك می كنیم.
[1]. الکافی(ط ـ اسلامی)، ج8، ص208.
[2]. بحارالانوار، ج29, ص405.
#شهادت_عمار_یاسر_در_جنگ_صفین
#توحید_محض
#قرآن_و_عترت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه صافات جلسه 30
تاریخ: 1393/02/03
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره114
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#عوامل_شادابی_و_شكوفایی
🔸 به فرموده رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): استعمال بوی خوش دل را قوت می بخشد.[1]
امیرمؤمنان (علیه السلام) میفرماید: استعمال بوی خوش، شست و شو كردن، نگاه به سبزه و سواركاری مایه شادابی و شكوفایی اند.[2]
[1] . [الرَّیحَ] الرَّائِحَةُ الطَّیبَةُ تَشُدُّ الْقَلْبَ (الكافى، ج6، ص510).
[2] . التَّطَیبُ نُشْرَةٌ وَ الْغُسْلُ نُشْرَةٌ وَ النَّظَرُ إِلَی الْخُضْرَةِ نُشْرَةٌ وَ الرُّكُوبُ نُشْرَةٌ (مكارم الاخلاق، ص42).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 120.
🆔 @a_javadiamoli_esra
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #کلیپ_محرم_و_صفر
#شکوه_آزادگی
▪️ جلسه 14
#فتوای_دل
▪️ تاریخ: 1385/11/06
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 فتوای دل
▪️ علی ابن ابیطالب (سلام الله علیه) فرمود شما نه از #سرمایه_های_درونی خود مدد گرفتید و نه از ره آورد انبیای بیرونی استمداد كردید، دست شما پیش دیگران دراز است. همین بیان نورانی را #حسین_بن_علی در قتلگاه گفته؛ فرمود: «وَیحَكُمْ یا شیعَةَ آلِ أَبی سُفْیانَ! إِنْ لَمْ یكُنْ لَكُمْ دینٌ وَ كُنْتُمْ لا تَخافُونَ الْمَعادَ فَكُونُوا أَحْراراً فی دُنْیاكُمْ»؛[1] فرمود ای پیروان ابوسفیان! ای امویان! شما حرف انبیا را گوش ندادید لااقل #فتوای_دل را گوش بدهید، #حرف_عقل را گوش بدهید، از درون شما فریاد می زند كه زن و بچه بیگناه هستند! اینها نه صبغه الهی داشتند نه صبغه انسانی، این كار جاهلیت بود.
[1] . اللهوف، ص 120.
#شکوه_آزادگی14
#محرم
#سال1400
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
آپارات:
https://aparat.com/v/JEX3k
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1385/11/06
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 علم نافع
🔹 در این بیانات نورانی ائمه (علیهم السلام) مخصوصاً وجود مبارک حضرت امیر برای همه برنامه های خاص دارند، مخصوصاً برای حوزه های علمیه و دانشگاهها و مانند آن. یک معیاری حضرت به ما فهماند؛ چون هیچ فرقی بین وجود مبارک حضرت امیر و وجود مبارک #حضرت_ولی_عصر که نیست. ما حالا دسترسی به حضرت نداریم و نمی توانیم وجود مبارک #ولی_عصر را ببینیم بسیار خوب! اما دلمان می خواهد بدانیم از ما راضی است یا نه؟ این نه تنها آرزوی ماست بلکه وظیفه ما هست! حالا آن دیدن فیض خاصی است بسیار خوب! اما اولین وظیفه ما این است که بدانیم امام آیا از ما راضی است یا نیست؟ این بیان نورانی که از ائمه(علیهم السلام) نقل کرد که «مَنْ مَاتَ وَ لَمْ یعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة»،[1] منظور معرفت شناسنامه ای که نیست! امام را به اندازه شناسنامه شناختیم؛ اسم شریف ایشان چیست، پسر کیست، مادر ایشان کیست، اینکه مشکل ما را حل نمی کند! «مَنْ مَاتَ وَ لَمْ یعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة». باید بدانیم حضرت از ما راضی است یا نه؟ این اولین وظیفه ماست؛ حالا یک وقت است کسی #توفیق_زیارت دارد آن حرفی دیگر است، اولین وظیفه ما این است که آیا راضی است یا راضی نیست؟ این جزء ابتدایی ترین کارهای سید حسنی(رضوان الله علیه) بود که دین خود را عرضه کرده، این خیلی کرامت نبود، این وظیفه بود. وجود مبارک حضرت عبدالعظیم حسنی (سلام الله علیه) عرضه کرده؛ یعنی من امام زمانم را می شناسم عرضه بکنم، او هم ما را به رسمیت می شناسد یا نمی شناسد، این وظیفه همه است.
👇👇👇👇