هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
آیت الله حسنزاده و آیتالله جوادی آملی ۷۵ سال در مسیر اهل بیت(علیهم السلام) تلاش کردند.
▪️ رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا گفت: #آیت_الله_حسن_زاده_آملی و آیت الله جوادی آملی ۷۵ سال با هم در مسیر اهل بیت(ع) تلاش شبانه روزی داشتند.
▫️ حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی در مراسم وداع #آیت_الله_حسنزاده_آملی با اشاره به قاصر بودن زبان در بیان وصف و توصیف علامه و عالم وارسته جهان اسلام بیان کرد: قلم به تحریر در نمیآید و همراهی مومنان و پرهیزگاران و عاشقان اهل بیت(علیهم السلام) بسیار ارزشمند است.
👇👇👇👇👇
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
آیت الله حسنزاده و آیتالله جوادی آملی ۷۵ سال در مسیر اهل بیت(علیهم السلام) تلاش کردند.
▪️ رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا گفت: #آیت_الله_حسن_زاده_آملی و آیت الله جوادی آملی ۷۵ سال با هم در مسیر اهل بیت(ع) تلاش شبانه روزی داشتند.
▫️ حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی در مراسم وداع #آیت_الله_حسنزاده_آملی با اشاره به قاصر بودن زبان در بیان وصف و توصیف علامه و عالم وارسته جهان اسلام بیان کرد: قلم به تحریر در نمیآید و همراهی مومنان و پرهیزگاران و عاشقان اهل بیت(علیهم السلام) بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه کربلا و #عاشورا جایگاه بسیار وال است ولی اوج کربلا را در #زیارت_اربعین میبینیم، افزود: نهضت سالار شهیدان، فلسفه عقلانیت و انسانیت و مرز بالای عقلانیت وحیانی است.
▫️ حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی با اعلام اینکه جریان اهل بیت (علیهم السلام) را افرادی همانند #آیت_الله_حسن_زاده راهنمایی و مسیر را بازگو کردند گفت: 75 سال پیش یعنی سال 1325 دو نونهال از این جامعه برخواستند، در مسجد جامع آمل درس خود را آغاز کردند و در قلم این بزرگواران ثبت است که بیش از 75 سال این دو بزرگواران در مسیر اهل بیت (علیهم السلام) تلاش شبانه روزی داشتند و در تمام سنگرها امت و مردم را هدایت کردند و با مردم زیر سایه اهل بیت(علیهم السلام) زیستند و این اهمیت و ارزش اهل بیت(علیهم السلام) را نشان میدهد.
وی ادامه داد: مردم هم با #پرورش_آگاهانه نشان از منابر، تکایا، مساجد و حسینیه ها و تعلیم و تحقیقات این دو بزرگوار است.
▫️ رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا با بیان اینکه با بزرگان دینی همسفره بودند و تعالیم اهل بیت (علیهم السلام) را از علمای بزرگی همانند الهی قمشهای، فاضل تونی و آیتالله طباطبایی رشد کردند گفت: در نهایت دوستی و قرابت در دوره سوم #آیت_الله_حسن_زاده_آملی و #آیت_الله_جوادی_آملی در قم کنار هم و با هم بودند، درخشیدند و در جوار آیتالله طباطبایی شاگردی کردند.
▫️ ایشان با اشاره به نقش علامه در انقلاب اسلامی عنوان کرد: در دوران انقلاب اسلامی #آیت_الله_حسن_زاده بسیار در کنار مردم آمل روشنگری داشتند و برای وحدت، صیانت، حفظ و نگهداری مردم آمل، استان مازندران و کشور تمام تلاش خود را بهکار بستند.
جوادی آملی تصریح کرد: عالم ربانی و توحیدی #آیت_الله_حسن_زاده_آملی خدمات بسیار ارزشمند و ماندگاری نه به ایران بلکه به جهان اسلام و مردم آزادیخواه دنیا داشتند که کم نظیر و بینظیر بود.
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
◀️ مراسم تشییع حضرت آیت الله حسن زاده آملی
تاریخ: 1400/07/05
🆔 @m_vaezjavadi
▪️ مراسم ترحیم حضرت #آیت_الله_حسن_زاده_آملی
تاریخ: چهارشنبه ۷ مهر، ساعت ۱۵:۳۰
مکان: تکیه آملی ـ شهرستان آمل
سخنران: حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
محبّت به اهل بیت علیهم السلام.mp3
4.45M
💠 روز بیست و یکم ماه #صفر 1443
▪️ محبّت به اهل بیت علیهم السلام
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 محبّت به اهل بیت علیهم السلام
▪️ ﴿رَضِی اللَّهُ عَنْهُ وَ رَضُوا عَنْهُ﴾؛[1] یعنی به تمام #قضا_و_قدر الهی راضی است و تمام كارهای او هم مرضی خداست؛ اما چطور می شود انسان به اینجا برسد؟ اگر كسی به غیر خدا دل نبسته است این گرایش خودش را به كجا گِره زده؟ به هر حال انسان دارای یك محبّت و گرایشی هست به كجا گِره زده؟ انسان همان طوری كه ترس دارد, رجا و امید دارد, عداوت و محبّت هم دارد، این محبّتش به كجا گِره خورده؟ آنها را كه دوست ندارد كسی كه ﴿حَادَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ﴾[2] دوستی اش را به كجا گره زده؟ حالا اگر كسی تمام دوستی خود را به یك جا گره زده كلّ دوستی خود را به یك جا گره زده، آن وقت چیزی نمی ماند كه به دیگری بدهد. اگر كسی تمام سرمایه خود را به زید داد، دیگر چیزی ندارد به عمرو بدهد.
▪️ در سوره مباركه «شوریٰ» آنجا مشخص شد كه #مؤمن آن است كه تمام دوستی خودش را یكجا بده به #اهل_بیت، نه اینكه آنها را دوست داشته باشد آنها را خیلیها دوست دارند. شما كسی را در ایران می شناسید كه #حسین_بن_علی_سلام_الله_علیهما را بشناسد, قمر بنی هاشم را بشناسد و به او علاقه نداشته باشد؟ اینكه چنین آدمی پیدا نمی شود و این كافی نیست! آیه 23 سوره مباركه «شوریٰ» كه قبلاً ملاحظه فرمودید این بود: ﴿ذلِكَ الَّذِی یبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُل لاَ أَسْأَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی﴾ من همین را می خواهم! اكثری ماها عمل ما چه بدانیم چه ندانیم برابر این است كه این ﴿فِی الْقُرْبَی﴾ را مفعول واسطه می گیریم برای مودّت ﴿إِلاّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی﴾, ﴿فِی الْقُرْبَی﴾، «فاء» حرف جرّ, «الْقُرْبَی» مجرور, این جار و مجرور متعلّق است به «المودة» تا ظرف, ظرف لغو باشد. این كفِ محبت است، این را خیلی ها دارند این مشكل را حلّ نمی كند؛ آن كه مشكل را حلّ میكند این است كه ما این ظرف را ظرف لغو نداریم #ظرف_مستقر بدانیم. اگر از ما سؤال كردند این آیه را تركیب بكن باید رویمان بشود که بگوییم این ﴿فِی الْقُرْبَی﴾ متعلّق به «المودّة» نیست این ظرف, ظرف لغو نیست:
هر ظرف که آن حال، صفت یا خبر است ٭٭٭ البته مدان لغو که او مستقر است
▪️ این ﴿فِی الْقُرْبَی﴾ متعلّق است به «المستقرة»؛ «الاّ المودة المستقرّة فی القربی» اگر تمام مودّت ما به #اهل_بیت وابسته شد دیگر ما چیزی نداریم به دیگری بدهیم، این را از ما می خواهند! با دیگری رفت و آمد داریم، ما با كفار خرید و فروش داریم؛ اما ذرّه ای علاقه نداریم مگر علاقه لازم است؟ پول می دهیم جنس میگیریم, جنس می دهیم پول می گیریم. اگر ما یكجا همه علاقه را دادیم به #خاندان_پیغمبر، آن وقت چیزی نداریم به دیگری بدهیم. اگر «المستقرّ» را ما پذیرفتیم كه صفت باشد برای مودّت و این ﴿فِی الْقُرْبَی﴾ متعلّق به «المستقرّة» باشد، كلّ مودّت ما یكسره برای اینهاست «الا المودة المستقرّة فی القربی» که این نتایج فراوانی دارد حالا گوشه ای از آن در [راهپیمایی] بیست میلیونی #اربعین و فلان از آنجا ظهور می كند، این جنگ هشت ساله را هم پیش برده است.
[1]. سوره مجادله، آیه22.
[2]. همان.
#اربعین
#محبت_مسقر
#نشانه_مؤمن
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مجادله جلسه 21
تاریخ: 1396/12/05
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره125
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#شست_و_شوی_تن
🔸 امام كاظم (علیه السلام) می فرماید: پنج سنت را درباره سر باید رعایت کرد: مسواک زدن، کوتاه کردن شارب، شانه زدن موی، مضمضه كردن و استنشاق كردن. پنج سنت را نیز باید درباره بدن رعایت كرد: ختنه، تراشیدن موهای زیر شکم، زدودن موهای زیر بغل، گرفتن ناخنها و استنجا (شستوشوی آلودگی پس از قضای حاجت).[1]
یاسر خادم گوید: امام رضا (علیه السلام) با كفش راحتی به دستشویی وارد می شد.[2]
[1] . خَمْسٌ مِنَ السُّنَنِ فِى الرَّأْسِ وَ خَمْسٌ فِى الْجَسَدِ؛ فَأَمَّا الَّتِى فِى الرَّأْسِ: فَالسِّوَاكُ وَ أَخْذُ الشَّارِبِ وَ فَرْقُ الشَّعْرِ وَ الْمَضْمَضَةُ وَ الاسْتِنْشَاقُ وَ أَمَّا الَّتِى فِى الْجَسَدِ: فَالْخِتَانُ وَ حَلْقُ الْعَانَةِ وَ نَتْفُ الإِبْطَینِ وَ تَقْلِیمُ الأَظْفَارِ وَ الاسْتِنْجَاءُ (كتاب الخصال، ص271).
[2] . كَانَA یدْخُلُ الْمُتَوَضَّأَ فِى خُفٍّ صَغِیرٍ (مكارم الاخلاق، ص121).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 124 و 125.
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 دعای اربعینی
▪️ امیدواریم که ذات اقدس الهی به فرد فرد شما حوزویان و دانشگاهیان، به فرد فرد این جامعه بزرگ و بزرگوار، به فرد فرد کسانی که #پیاده_روی_اربعین را باب کردند، نشر دادند، زنده کردند، به فرد فرد مداحان، به فرد فرد نوحه سرایان، به فرد فرد پذیرایی کنندگان، به فرد واکس زنان، به فرد به فرد عزیزان موکب داران، به فرد فرد نوحه گران و سینه زنان ذات اقدس الهی آنچه خیر و صلاح و فلاح دنیا و آخرت آنهاست، به همه آنها مرحمت کند!
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
💠 این مدرسه ادامه دارد...
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در یادداشتی با عنوان «این مدرسه ادامه دارد...» در صفحه ویژه روزنامه فرهیختگان که درخصوص مرحوم #آیت_الله_حسن_حسن_زاده_آملی به چاپ رسیده است، به زوایایی از زندگی آیت الله حسن زاه آملی پرداخته است.
▫️ ایشان در بخشی از این یادداشت آورده است :#علامه_حسن_زاده در عین حال که در بستره و گسترده متون و منابع ما حرکت می کردند، اما ذوقیاتی در کار خود داشتند که ایشان را متمایز و ممتاز می کرد. ارتباطی که ایشان بین نوع معارف می دید و اکتشافات و استخراجاتی که در کنار کار خود داشت، بیشتر با معارف ذوقی ایشان، کار را متفاوت می کرد.
منبع: روزنامه فرهیختگان، شماره ۳۴۲۲ سه شنبه ۰۶ مهر ۱۴۰۰
متن کامل یادداشت:
https://b2n.ir/w51388
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
▪️ مراسم ترحیم حضرت #آیت_الله_حسن_زاده_آملی
تاریخ: چهارشنبه ۷ مهر، ساعت ۱۵:۳۰
مکان: حسینیه هدایت (تکیه آملی) ـ شهرستان آمل
سخنران: حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
اختیار در مقدّرات.mp3
2.82M
💠 روز بیست و دوم ماه #صفر 1443
🔹 اختیار در مقدّرات
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اختیار در مقدّرات
🔹 در مسئله «أجل» که در اول سوره مبارکه «انعام» بود، گذشت که دو تا اجل هست: یک اجل مقضی است و یک اجل «مسمّیٰ»؛ تمام کارها برابر اجل «مسمّی» است که در لوح محفوظ تثبیت شده است؛ ولی مقدّرات در #اختیار خود آدم است. ذات اقدس الهی فرمود: اگر این شخص، #بهداشت را رعایت کند، #صله_رحم را رعایت کند، غذایش را مواظب باشد، #صدقه بدهد و #دعا را فراموش نکند، عمری طولانی و پربرکت دارد؛ اگر صله رحم نکند و دعاها و عبادت ها و نیایش ها را فراموش کند، عمر کمتری دارد که این تقدیر است و تغییرپذیر می باشد؛ اما کدام راه را انتخاب می کند و با اختیار خودش کدام راه را می پذیرد یا نمی پذیرد، این «لدی الله» معلوم است و چون «لدی الله» معلوم است، در لوح محفوظ اجل مُسمای او نوشته شده است که این شخص شصت سال عمر می کند.
🔹 نتیجه این که هم انسان #مختار است و هم خدا عالِم است، برای انسان دو تا راه مشخص کرده است؛ اگر راه بهداشت ظاهری و طبابت باطنی را طی کند، عمری طولانی دارد و اگر رعایت نکند، عمر کوتاهی دارد، این می شود قضا: ﴿ قَضی أَجَلاً وَ أَجَلٌ مُسَمًّی عِنْدَه﴾[1] که برابر با آیه سوره «نحل»، این ﴿عِنْدَه﴾ در اول سوره مبارکه «انعام» معنا می شود که ﴿ما عِنْدَكُمْ ینْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باق﴾.[2] پس ﴿قَضی أَجَلاً﴾ که آغاز سوره مبارکه «انعام» است؛ ﴿وَ أَجَلٌ مُسَمًّی عِنْدَه﴾ که برابرِ ﴿ما عِنْدَكُمْ ینْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باق﴾ می باشد؛ پس اجلِ مسمّا باقی است. برای هر کسی دو راه است؛ اما این شخص کدام راه را انتخاب میکند و پایانش چیست؟ الله می داند. این شخص با اختیار خود راه خوب را انتخاب کرد و عمری طولانی یافت، با اختیار خود راه بد را طی کرد و عمری کم یافت، چون ذات اقدس الهی پایان راه و اختیار این شخص را می داند و در لوح محفوظ تثبیت کرده است که این شخص بیش از هفتاد یا هشتاد سال یا کمتر و بیشتر عمر ندارد، این می شود ﴿وَ أَجَلٌ مُسَمًّی عِنْدَه﴾ و این اجل مقضی جمع بندی شده آن به صورت اجل «مسمّی» است. غرض این است که دو تعبیر در قرآن کریم است که با تعبیراتی که فلان شخص اگر ملاقات کرد، نه زودتر می آید و نه دیرتر و هیچ کدام محال نیست، با آن خیلی فرق دارد.
[1] . سوره انعام، آیه2.
[2] . سوره نحل، آیه96.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه غافر جلسه 34
تاریخ: 1393/12/19
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره126
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#بهداشت_دهان_و_دندان
#توصیه_به_مسواك
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در احادیثی می فرماید: مسواك بزنید و پاكیزه باشید[1]؛ مسواك كردن بخشی از وضوست[2]؛ اگر بر امتم سخت نبود امر می كردم كه برای هر نمازی مسواك بزنند[3]؛ آن قدر جبرئیل مسواك زدن را سفارش كرد كه ترسیدم دندانم ساییده شود یا بریزد[4].
[1] . اسْتَاكُوا وَتَنَظَّفُوا... (الجامع الصغیر، ج1، ص148).
[2] . السِّوَاكُ شَطْرُ الْوُضُوءِ (الفقیه، ج1، ص53).
[3] . لَوْ لا أَنْ أَشُقَّ عَلَی أُمَّتِى لأَمَرْتُهُمْ بِالسِّوَاكِ مَعَ كُلِّ صَلاةٍ (الكافى، ج3، ص22)؛ ... بِالسِّوَاكِ عِنْدَ وُضُوءِ كُلِّ صَلاةٍ (الفقیه، ج1، ص55).
[4] . مَا زَالَ جَبْرَئِیلُ یوصِینِى بِالسِّوَاكِ حَتَّی خِفْتُ أَنْ أُحْفِىَ أَوْ أَدْرَدَ (الكافى، ج3، ص23).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 125.
🆔 @a_javadiamoli_esra
▪️ سراج منیر
خدای سبحان كتاب تدوینی خود را در #كتاب_های_تكوینی یعنی عالمان ربّانی ممثّل می فرماید تا سیره و سنّتِ آنان از سریره حَسَن آنها حكایت كند و اصحابِ درایت با آن #سراج_های_منیر صراط مستقیم را طی نمایند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 فرازی از پیام حضرت استاد به مراسم بزرگداشت آیت الله حسن زاده آملی
تاریخ: اردیبهشت 1390
🆔 @a_javadiamoli_esra
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
▪️ مراسم ترحیم حضرت #آیت_الله_حسن_زاده_آملی تاریخ: چهارشنبه ۷ مهر، ساعت ۱۵:۳۰ مکان: حسینیه هدایت (
لینک سامانه مجازی مراسم بزرگداشت ارتحال حضرت آیت الله حسن زاده آملی(ره)
👇👇👇👇
https://el.esra.ir/ch/darseaakhlaghostadm.javadi
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
▪️ رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا: حضرت آیت الله حسن زاده آملی مکتب و سبک زندگی بود.
▫️ حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی در مراسم ترحیم #حضرت_آیت_الله_حسن_حسن_زاده_آملی که از سوی آیت الله جوادی آملی برپا شد بیان داشتند: حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی انصافاً به مولایش اقتدا کرد و همان طوری که علی بن ابیطالب (علیه السلام) در باب شخصیت خود فرمود: «ینْحَدِرُ عَنِّی السَّیلُ وَ لَایرْقَى إِلَی الطَّیرُ»، کوه بلندی بود که از آن سیل جاری می شد؛ اندیشه های او، افکار او، آراء و نظرات او، دستاوردهای #سفرهای_الهی او که گاهی به قلم و گاهی به بیان می نشست، نشان از جاری شدن سیل از این کوه بلند است.
👇👇👇👇👇
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
▪️ رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا: حضرت آیت الله حسن زاده آملی مکتب و سبک زندگی بود.
▫️ حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی در مراسم ترحیم #حضرت_آیت_الله_حسن_حسن_زاده_آملی که از سوی آیت الله جوادی آملی برپا شد بیان داشتند: حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی انصافاً به مولایش اقتدا کرد و همان طوری که علی بن ابیطالب (علیه السلام) در باب شخصیت خود فرمود: «ینْحَدِرُ عَنِّی السَّیلُ وَ لَایرْقَى إِلَی الطَّیرُ»، کوه بلندی بود که از آن سیل جاری می شد؛ اندیشه های او، افکار او، آراء و نظرات او، دستاوردهای #سفرهای_الهی او که گاهی به قلم و گاهی به بیان می نشست، نشان از جاری شدن سیل از این کوه بلند است.
▫️ دارای جایگاه علمی و نظری و اندیشه های بلندی بود که فقط جمع خاصی می توانند این بُعد از شخصیت را معرفی کنند و راهش را و سلوکش را و اندیشه ها و #انگیزه_های_آسمانی او را تشریح کنند.
▫️ بر همه پیروان، خصوصاً شاگردان خاص لازم است که این اندیشه بلند با تحلیل و بررسی ارائه شود. ایشان #مکتب بود! #سبک_زندگی بود! همه او را می دیدند، اما در عرش و آسمان ها راهپیمایی می کرد.
▫️ برای نسل های آینده این شخصیت را بایست حفظ و ارائه کرد و برای جامعه این #الگوی_الهی_و_آسمانی را باید ماندگار داشت.
▫️ اولین و روشن ترین ویژگی عالمان دینی _شفافیت است، #علم_واضح است، _معرفت_روشن و صریح است. آن عالم و فرزانه ای که در زندگی خودش، در حیات علمی خودش، در بودن بین مردم تمام جهات وجودی او روشن، شفاف و به تعبیر قرآن ﴿بارَکْنا فیها قُری ظاهِرَةً﴾ بود، از جمله آنها #آیت_الله_علامه_حسن_زاده_آملی است. این شخصیت زنده و روشن بود، هیچ ابهامی در هیچ یک از عوالم وجودی او نبود. وقتی سخن می گفت، با #تمام_وجود خود می گفت.
▫️ ما در الفاظ و مفاهیم هستیم؛ ولی ایشان در #وادی_حقیقت بود. ما اگر بخواهیم از بارزترین ویژگی این بزرگمرد بگویم، این است که با حقیقت زندگی می کرد؛ سبک زندگی او، سبک #زندگی_حقیقی بود.
▫️ خدای عالم می فرماید این ﴿قُری ظاهِرَة﴾، این عالمان، این فرزانگان که چنین زندگی و زیست روشن و شفافی دارند، ما در وجود اینها #امنیت قرار دادیم ﴿وَ قَدَّرْنا فيهَا السَّيْرَ سيرُوا فيها لَيالِيَ وَ أَيَّاماً آمِنينَ﴾. از مهم ترین مسائلی که ما باید راجع به آن با حساسیت تمام بنگریم امنیت نورانی، امنیت فکری، امنیت اندیشه و انگیزه است که لحظه به لحظه در ربایش است. هیچ چیزی بالاتر از #امنیت_ایمانی_و_فکری جامعه نیست!
▫️ شب و روز و هر لحظه باید در شخصیت این بزرگمرد، #آثار ایشان، #افکار ایشان، #سلوک ایشان، گفته های ایشان و بیانات ایشان سیر کنید، مطالعه کنید و بیندیشید، اینها به شما #امنیت می دهند!
▫️ همه مردم مخصوصاً شاگردان اصیل و راستین، آنهایی که مکتب شناس هستند، حق شناس هستند و این ﴿قُری ظاهِرَة﴾ و شفاف را در پرده های از ابهام و تمرینات ذهنی و فکری تیره نمی کنند، به گونهای دیگری به مردم تحویل نمیدهند و شخصیت سازی نمی کنند، باید #شخصیت_اصیل قرآنی و عترتی را به جامعه معرفی کنند.
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
◀️ مراسم ترحیم حضرت آیت الله حسن زاده آملی
تاریخ: 1400/07/07
🆔 @m_vaezjavadi
💠 قابلیت
🔹 آدم دلسوخته یك مخاطب دلسوخته می خواهد. نه هر كسی دلسوخته است و نه هر مخاطبی حرف ها را به عنوان دلپذیر می پذیرد؛ دوتا عنصر لازم است: یكی اینكه آن گوینده و متكلّم دارای دلسوختگی باشد، دیگر اینكه آن مخاطب دلپذیر باشد. در همین زمینه كتابی است به نام العقد الفرید برای ابناثیر، میگوید پسری از پدری سوال كرد كه چرا ما و دیگران پای سخنان فلان شخص در شهر می رویم سخنرانی آنها عادی است، امّا پای سخنرانی فلان شخص كه می رویم ما را متحوّل می كند؟ این چه چیزی است؟ گفت پسرم جریان هایی كه در جامعه اتفاق می افتد مثلاً خدایی ناكرده یك جوانی از یك خانواده می میرد دیدی؟ گفت بله. گفت اینها یك مجلس مردانه دارند یك مجلس زنانه، در مجلس مردانه مویه و اشك كم است؛ امّا در مجلس زنانه عاطفه زیاد است، اشك زیاد است، هم در مجلس مردانه مدّاح می آورند هم در مجلس زنانه نائحه ای می آورند كه نوحه سرایی كند. در مجلس زنانه با اینكه آنها آماده برای گریه اند آن نوحهگر آن نائحه آن مدّاحه آن كه می آوردند او هر چه بخواند مستمعین مختصری ممكن است چشمشان تر بشود، امّا این مادر داغ دیده این همین كه دهان باز كرد سیل اشك جاری می شود، سرّش این است كه این #داغ_دیده هست و حرف داغ دیده اثر دارد! گفت اگر می بینی در #وعاظ_شهر حرف آن آقا اثر دارد، برای اینكه او داغ دیده است، او حرف را از تمام گوهر ذاتش میگوید. فرمود «یا بُنی لیست النّائحة الثّكلى مثلَ النّائحة المستأجرة»،[1] «ثكلی» یعنی مادر بچه مرده، «النّائحة المستأجرة» یعنی همین كسی كه اجیر می كنند بیاید مدّاحی بكند، خب آن اجیر برای پول نوحه سرایی میكند این داغ دیده است.
🔹 #شمس داغ دیده بود! این برای متكلّم. مخاطب ها خب شما بالأخره جمال یوسفی را شما بیاورید در برابر در و دیوار هیچ كدامش نمی تواند [آن را نشان بدهد] یك آینه بیاورید آینه یوسف را نشان بدهد، برای اینكه این لیاقت دارد. ممكن است بعضی از میزهای مقداری ظرافت داشته باشند و مختصری عكس یوسف را نشان بدهند؛ امّا تا آینه شفاف نباشد یوسف را نشان نمی دهد! قلب #مولوی همچنین آینه ای بود. آن هم مثل «ثكلی» بود آن #داغ_دیده بود او هر چه گفت این گرفت؛ لذا تحوّل پیدا شد. در سوره مبارکه «ن» دارد كه برخی ها ﴿یكَادُ زَیتُهَا یضِیءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ﴾،[2] آیا در این پمپ بنزین ها نمی گویند نمی گویند استعامل دخانیات ممنوع است؟ یعنی همینكه شما اینجا كبریت بزنی آن [آتش] می گیرد، بعضی ها همین كه مختصری اشاره كردند كاملاً می گیرد، چه رسد به اینكه شما بخواهید در پمپ بنزین شعله ای را مشتعل كنی! این رابطه #شمس_و_مولوی كه هم او گوینده قوی بود، هم این گیرنده قوی بود؛ هم او چیز خوب گفت، هم این چیز خوب شنید!
[1]. عقد الفرید، ج1، ص326.
[2]. سوره مبارکه نور، آیه35.
#روز_بزرگداشت_جناب_مولوی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار جمعی از هنرمندان با حضرت استاد
تاریخ: 1390/12/18
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 با حضور مجازی و حضوری بزرگانی از ایران و چند کشور جهان، اولین همایش بینالمللی و دومین همایش ملی «اربعین حسینی تجلیگاه ارزشهای آسمانی و بشری» در تاریخ چهارم مهر ماه در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
#حضرت_آیتالله_جوادی_آملی در پیام به این همایش فرمود: روزی آسمان و زمین فرو می ریزد اما نام و یاد سید الشهدا نمی ریزد؛ زیرا امام حسین (علیه السلام) سلطنت را از بین برد و دین، توحید و معاد را زنده کرد.
▫️ امام حسین (علیه السلام) #اصل_مکتب را زنده کرد و به یاد مردم آورد. امام حسین (علیه السلام) جامه و لباس فاخری بر پیکر مردم دوخت.
▫️ خدادوستی و توحید محوری اصل است. امام حسین (علیه السلام) خون خود را برای #جهل_زدایی و جهالت زدایی داد و دانشگاه باید جهلزدایی کند.
▫️ #نصیحت موعظه و سفارش نیست بلکه ناصح کسی است که لباس پاک بر تن کند، مردم را برهنه نکند، #آبروی_جامعه را با اقتصاد سالم حفظ کند و نصیحت باید مدبریت عالمانه و حکیمانه باشد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
◀️ همایش بینالمللی اربعین
تاریخ پخش: 1400/07/04
🆔 @a_javadiamoli_esra
45.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 تصویری #پیام_موضوعی
#مجازی
موضوع: اولین همایش بینالمللی و دومین همایش ملی «#اربعین_حسینی تجلی گاه ارزش های آسمانی و بشری»
🔸 تاريخ پخش پیام: 1400/07/04
لینک آپارات:
https://aparat.com/v/mz2wG
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
arbaiin.mp3
7.18M
💠 صوتی #پیام_موضوعی
#مجازی
موضوع: اولین همایش بینالمللی و دومین همایش ملی «#اربعین_حسینی تجلی گاه ارزش های آسمانی و بشری»
🔸 تاريخ پخش پیام: 1400/07/04
لینک آپارات:
https://aparat.com/v/mz2wG
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره127
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#بهداشت_دهان_و_دندان
#توصیه_به_مسواك
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در احادیثی می فرماید: ... هرگاه مسواک در دسترس نباشد انگشتان دست جایگزین آن اند[1]؛ راه قرآن را پاكیزه كنید. پرسیدند: ای رسول خدا! راه قرآن چیست؟ فرمود: دهان هایتان. پرسیدند: با چه چیز؟ فرمود: با مسواك[2]؛ چرا با دندان های زرد و دهان بدبو بر من وارد می شوید؟ چرا مسواك نمی زنید؟[3]
[1] . الأصابِعُ تَجْرِى مَجْرَی السِّواكِ، إذا لم یكنْ سِواكٌ (الجامع الصغیر، ج1، ص475).
[2] . نَظِّفُوا طَرِیقَ الْقُرْآنِ. قَالُوا: یا رَسُولَ اللَّهِ! وَ مَا طَرِیقُ الْقُرْآنِ؟ قَالَ: أَفْوَاهُكُمْ. قَالُوا: بِمَاذَا؟ قَالَ: بِالسِّوَاكِ (مكارم الاخلاق، ص51).
[3] . مَا لِى أَرَاكُمْ تَدْخُلُونَ عَلَىَّ قُلْحاً مُرْغاً؟ مَا لَكُمْ لا تَسْتَاكُونَ (المحاسن، ج2، ص561).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 125 و 126.
🆔 @a_javadiamoli_esra