با تبریک سال جدید و بعثت رسول اکرم رحمةاللعالمین،
برنامهها و آرزوهای تعلیم و تربیتیم را برای سال ۱۳۹۹ در این ۵ مورد خلاصه کردهام:
۱) امیدوارم در این سال ثبات مدیریت بر آموزش و پرورش حاکم باشد؛ تغییری در سطح وزیر و معاونین آن به خصوص در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نداشته باشیم.
۲) توجه به ارتقاء کیفیت آموزشهای فنیوحرفهای و مهارتی به عنوان بستری برای #جهش_تولید؛ البته دو کار مشخص وجود دارد: تجمیع شاخههای فنیوحرفهای و کاردانش و توجه به مهارتهای پایهای اشتغال و حرفه در دوره ابتدایی و متوسطه اول.
۳) بازطراحی رشتهها و شاخههای متوسطه دوم؛ این نیز میتواند با تجمیع رشتههای تجربی و ریاضی شروع گردد. این بر هدایت تحصیلی و ساماندهی نیروی انسانی نیز اثرات مناسبی دارد.
۴) ارتقاء جایگاه شورای عالی آموزش و پرورش و حساسیت بیشتر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیگیری اجرای سند تحول بنیادین
۵) نقشآفرینی مثبت مجلس جدید شورای اسلامی در حل مسائل آموزش و پرورش از جمله، ریلگذاری در اجرای سند تحول بنیادین، رتبهبندی فرهنگیان، تربیت نیروی انسانی و دانشگاه فرهنگیان
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
ثبات مدیریت و عملکرد انقلابی لازمه کار وزارت آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در سال 1399
یکی مضوعاتی که به تجربه آن را از نزدیک درک و لمس کردهام اهمیت #ثبات_مدیریت است. این موضوع را بارها در رأس نیازها و الزامات حرکت تحولی دستگاه تعلیم و تربیت ذکر کردهام.
در تجربه شخصیام با مدیرانی کارکردهام که برآیند همکاری با آنها این جمله بوده: «هر کس (حتی چوب خشک) هم مدیر بشود از این فرد بهتر است!»
تغییر این مدیران در چند مرحله و در سطوح مختلف بنده را به یقین رساند که اشتباه میکردم!!!
الان دریافتهام که تغییر مدیران باید در یک فضای کلانتری تحلیل، و هزینه و فایده شود. اکنون تا حدی نیز به این عوامل برای بررسی الزامات و ضرورتهای ثبات مدیریت و یا تغییر مدیریت دست پیدا کردهام.
بررسی وضعیت مدیریت وزارت آموزش و پرورش در بعد از انقلاب به سادگی نیز این تجربه را به دست میدهد که پیگیری تحول بجز از طریق ثبات مدیریت ممکن نیست.
برخی شاید داشتن برنامه و سیاستها و راهبردهای کلان را مهمتر از مدیریت بدانند! اما به وضوح بازخوانی تجربه وزارت آموزش و پرورش چیز دیگری میگوید.
بیش از 8 سال این وزارتخانه سند راهبردی متقنی داشته اما مدیران راهبردی ثابتی در هیچ یک از سطوح خودنداشته است!
البته منکر داشتن سند راهبردی نیستیم! که اگر این سند هم نبود امروز نمیدانم در چه وضعی بودیم؟ اما ثبات مدیریت مدیران راهبردی که بتوانند برای اجرای اسناد راهبردی بلند مدت، برنامهریزی و پیگیری مستمر داشته باشند لازم و ملزوم یکدیگرند.
در دولت دوازدهم در آموزش و پرورش تاکنون سه نفر وزیر و سرپرست بودهاند، در معاونت آموزش متوسطه نیز وضع همینگونه بوده و در سازمان پژوهش و برنامهریزی نیز شرایط همینگونه است.
طبیعی است اخبار ضد و نقیضی که در مورد تغییر ریاست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به علت بازنشستگی به گوش میرسد نگران کننده باشد. قاعدتاً در زمان انتصاب وی در این سمت که اتفاقاً با یک فرآیند طولانی صورت پذیرفت این محدودیت مورد توجه بوده است و هیچ عقل مدیریتی نمیتواند حکم کند این انتصاب برای یکسال و نیم بوده است، آن هم سازمانی که در واقع در بین سازمانها و معاونتهای وزارت آموزش و پرورش دیربازدهترین است و نیازمند برنامهریزی بلند مدت است و تدوین و یا تغییر یک کتاب درسی حداقل به یک سال زمان نیاز دارد.
این مطالبه از وزیر آموزش و پرورش و دولت جدی است که موانع را رفع کنند.
البته در مورد ضرورت ادامه حضور جناب آقای ذوعلم نکات دیگر نیز هست که در یادداشتی مجزا به آن خواهم پرداخت. ان شاء الله.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
بسمه تعالی
چرا علی ذوعلم همچنان بهترین گزینه برای ریاست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی است؟
در یادداشت قبلی از ضرورت عقلی و مدیریتی تداوم حضور ریاست فعلی سازمان پژوهش و برنامهریزی گفتیم؛ در این یادداشت کمی در مورد ویژگیهایی که باعث میشود نگارنده معتقد به ضرورت تداوم حضور حجةالسلام ذوعلم در مسئولیت سازمان مذکور باشد خواهم پرداخت:
1⃣ ذوعلم دارای دانش تربیتی متراکم و عمیقی است که ریشه در بینش و بصیرتِ عمیق دینی دارد و این عمق را نیز در راستای تمدنسازی و اهداف کلان انقلاب اسلامی بهکار میگیرد. ریشهداری و اصالت تفکر دینی و انقلابی، البته سدّی محکم در برابر نفوذ هرگونه برنامه و گرایش فکری که ریشه در تفکر سکولاریسم و لیبرالیسم دارد اما با ظاهری دینی ارائه میشود ایجاد میکند و این اولین دلیل است که عدهای را برای مخالفت با ذوعلم «سازماندهی» میکند؛ جریانی که آشکار و پنهان در دانشکدههای علوم تربیتی و شاید در بدنه آموزش و پرورش و در دولت، پیشبرد اسنادی مثل 2030 را پیگیری و مدیریت میکنند.
2⃣ ذوعلم در عرصه تفکر، آزاداندیش و بسیار قائل به گفتگو است و این برای مدیریت سازمان پژوهش بسیار لازم است. او در این مدت حضور در سازمان نیز زمینههای فراوانی برای این گفتگوی علمی فراهم کرده است. این را هم با یک جستجوی ساده در سوابق و نامهنگاریها و دعوت به گفتگو و مباحثه و مناظره از طرف او میتوان یافت و هم بررسی تارنمای سازمان بخوبی این مدعی را اثبات میکند. پرتال سازمان بر خلاف بیشتر پرتالهای دولتی، رسانهای برای پوشش نگاههای منتقدانه به سازمان و برنامههای و حتی خود ذوعلم است.
3⃣ نگاه جامع، کلان و راهبردی به اسناد تحول بنیادین آموزش و پرورش همراه با تعهد قلبی و عملی نسبت به اجرای آنها اکسیری است که اگر از ابتدای تصویب در مدیران دستگاه تعلیم و تربیت وجود داشت، امروز بیش از هفتاد درصد این اسناد اجرا شده بود و باید نسخه دوم این اسناد (متناسب با گام دوم انقلاب) در حال تدوین و تصویب میبود. آقای ذوعلم حقیقتاً از معدود مدیرانی است که در این سالها نگاه جزئی به اسناد نداشته و بجای گیر افتادن در توجیه و تفسیرِ بندهای جزئی، با نگاه کلان به اسناد برای اجرای آن گام برداشته است.
البته این روایت تاریخی که چقدر مطالعات مربوط به تدوین «برنامه درسی ملی» به سرپرستی وی در زمان تدوین به حرکت و نهایی شدن سند تحول بنیادین کمک کرد گویای اهتمام وی به اسناد است.
اهل علم و دقت نیز وزانت سند برنامه درسی ملی و نوآوری و اتقان «الگوی هدفگذاری برنامههای درسی و تربیتی» را تصدیق میکنند. الگویی که در واقع اگر در تفسیر و تکمیل «تربیت شش ساحته» مطرح شده در سند تحول بنیادین به کار گرفته نشود، قرائت و اجرای تربیت شش ساحته را به سادگی به یک تربیت سکولار و غیرمتوازن مبدل خواهد کرد.
4⃣ شجاعت، قانونمداری، سادهزیستی، پاکدستی، نظم، صراحت و صداقت، ازخودگذشتگی و اخلاقمداری، پرهیز از کارهای نمایشی و گزارشسازی از جمله ویژگیهای برجسته مدیریتی و سازمانی ذوعلم است که ریشه در دوران انقلاب و حضور وی در امور تربیتی دوران شهید رجایی و همکاری با شهید بهشتی دارد.
5⃣ مشی مدیریتی و سازمانی ذوعلم یکی از گلوگاههای انتقادی به عملکردش در این یک سال و نیم است. برخی انتصابات اولیه و یا نقطه اهرمیای که برای ایجاد تغییر و تحول در سازمان بر روی آن دست گذاشت و اتفاقاً دردسرساز شد در نوشتاری جداگانه قابل بررسی است.
بخصوص تفکیک ساختار «طراحی استاندارد حوزههای یادگیری» از ساختار «نظارت و تألیف بستههای یادگیری در دورههای تحصیلی» که پرچالش شد و هست.
مسئلهای که ذوعلم با دو هدف شکستن زنجیره تعارض منافع و گسستن حلقهی بسته و رانتی «طراحی، تدوین، تألیف و نظارت بر تولید بستههای آموزشی» و ایجاد امکان مشارکت ذینفعان صاحب صلاحیت در فرآیندهای تألیف کتاب در سازمان بر آن پافشاری میکند.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
در ایام قرنطینه معرفت افزایی و تأمل و تفکر درباره رابطه خود با خدا و هستی یکی از نیازهای ضروی ماست به همین جهت دو کانال زیر معرفی میگردد:
1- #سیدمحمدمهدی_میرباقری
بخصوص در بردانده نکتههای معارفی _الهیاتی و نکتههای اجتماعی و تمدنی درباره بلاها و ابتلائات و #کرونا
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir
2- #علیرضا_پناهیان
#کرونا و ظهور منجی؛ مناجات شعبانیه؛ آمادگی برای ظهور
https://eitaa.com/Panahian_ir
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
#ارتداد
در بهمن ۵۷ ممکن بود اتفاق شکل دیگری پیدا کند و این در ارتداد به خوبی تصویر شده است،
این اتفاق ممکن بود در سالهای دیگری از این مسیر چهل و یک ساله بیفتد، در ۷۶ در ۸۸ و یا در ۹۸
جایی که یک تنگه توسط خواص و یا عموم مردم رها شده است و یک موقعیت حساس درک نشده است...
به نظرم #یامین_پور در این رمان به خیلی از سؤالات در مورد انقلاب پاسخ گفته است، سؤالاتی که احتمالا زمانی سؤالات خودش و هم نسلیهایش و یا سؤالات جوانترها بوده و باید برایشان پاسخ پیدا میکرده،
لذا ضمن اینکه #ارتداد یک رمان است که دوست داری به سرعت داستانش را دنبال کنی اما در جای جای کتاب مجبور هستی که کتاب را ببندی و تأمل کنی تا به سؤالاتش فکر کنی و خودت نیز بجای دریا و یونس و #سید_علی پاسخ دهی.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
الگوی ساحتهای ششگانه تربیتی (اعتقادی، عبادی و اخلاقی - اجتماعی و سیاسی - زیستی و بدنی - زیباشناختی و هنری - اقتصادی و حرفهای - علمی و فناورانه) یکی از مفاهیم کلیدی در سند تحول بنیادین است و در سایر اسناد پایین دستی و ادبیات مسئولین آموزش و پرورش نیز بسیار پر تکرار است.
این الگو اگر با عناصر پنجگانه (تعقل، ایمان، علم، عمل و اخلاق) مطرح در «الگوی هدفگذاری برنامه درسی» تلفیق و در عمل بهکارگیری نشود حداقل یک الگوی ناقص میباشد.
به نظر میرسد هرگونه نظرورزی و عمل تربیتی از جمله برنامهریزی درسی و تربیتی از سطح ستاد تا مدرسه باید با توجه به عناصر پنجگانه صورت گیرد.
ضرب هر یک از عناصر پنجگانه در ساحتهای تربیتی کاملاً معنادار است و در ادبیات علمی جهان و کشور جایگاه دارد.
به عنوان نمونه این باهمنگری در ساحت علمی و فناوری، از فلسفه علم و فناوری تا اخلاق علم و فناوری یک پیوستار را تشکیل میدهد که غفلت از آن، نتیجهای جزء آنچه امروز در دنیای مدرن غرب به وضوح دیده میشود ندارد. علم و فناوری بدون اخلاق!
کما اینکه تربیت در ساحت اقتصادی و حرفهای نیز بدون در نظر گرفتن این عناصر پنجگانه نتیجهای جز تربیت سربازان یا ژنرالهای لیبرال سرمایهداری نخواهد داشت.
پینوشت1: خیلی وقت بود که قصد داشتم این مطلب را به عنوان یک مقاله تخصصی و علمی ارائه دهم اما سرعت حوادث و البته کم همتی بنده مانع شد. اکنون بیشتر از این صلاح ندیدم این دغدغه را در پیش خود نگه دارم. زحمت نقد و گسترش بیشتر آن با دوستان تربیتی عمیقتر و دقیقتر .
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
امروز مطالعه جلد سوم روایت زندگی شهید بزرگوار #حسن_باقری تمام شد.
امیدوارم بتوانم به زودی جمعبندی و برداشت خودم را از این شهید عزیز مکتوب کنم.
اما بعد از مطالعه زندگی حسن باقری و فتوحاتی که در کمتر از سه سال حضورش در دوران دفاع مقدس برای اسلام و کشور در سن ۲۷ سالگی بدست آورده این فراز #مناجات_شعبانیه برایم خیلی جانسوزتر شده است که إِلَهِي وَ قَدْ أَفْنَيْتُ عُمْرِي فِي شِرَّهِ السَّهْوِ عَنْكَ وَ أَبْلَيْتُ شَبَابِي فِي سَكْرَهِ التَّبَاعُدِ مِنْك
خدايا عمرم را در آزمندي غفلت از تو نابود ساختم، و جوانيام را در مستي دوري از تو پير نمودم....
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
در سند برنامه درسی ملی برای الگوی هدفگذاری برنامههای درسی و تربیتی از مدل چهار رابطه اصیل استفاده شده است. مهمترین مزیت و برتری این الگو در جهتداری آن است. در آنجا که رابطه با خدا در تدوین برنامههای درسی دیده شده است و سه رابطه دیگر باید با آن تنظیم شود. البته این چهار رابطه میتواند به عنوان چهار حق و تکلیف اساسی نیز مورد توجه قرار گیرد.
آدمی با فطرت خدادادی که تبلور آن در دو عنصر «تفکر و تعقل» و «ایمان» است به این دنیا پا مینهد و مسیر رشد خود را میپیماید.
اراده انسانی که متأثر از هر یک از عناصر پنجگانه است در مسیر تربیت و ایجاد توزان در رابطهها نقش اساسی دارد.
پینوشت: الگوسازی جهان هستی با هرم از ابتکارات علامهسيدمحمدحسين حسينيطهراني در کتاب «معادشناسی» است که آن را در سال 1385 در کارگاهای آموزشی حجت الاسلام شیخ عبدالحمید واسطی آموختهام.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت روز معلم:
کار بزرگ معلمان آموزش شکوفاسازی استعدادها برای ارزشهای متعالی است
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی با تبریک روز معلم به همه معلمان در مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه، کار بزرگ و جهاد معلمان را آموزش شکوفاسازی استعدادهای کودکان و نوجوانان در مسیر ارزشهای اسلامی و انقلابی با هدف ایجاد یک جامعه دینی عادلانه و آرمانخواه دانستند و خاطرنشان کردند: نسل جوانی که در این مسیر پرورش مییابد ثروتی آنچنان انبوه است که هیچ پدیده ارزشمند دیگری با آن برابری نمیکند.
متن پیام حضرت آیت الله خامنهای به این شرح است:
بسمه تعالی
روز معلم را به همهی معلمان عزیز که در مدارس و دانشگاهها و حوزههای علمیه به پرورش اندیشه و دانش کودکان و جوانان کشور میپردازند تبریک میگویم.
این سخن امام خمینی که معلمی را شغل انبیا دانستند، یک شعار تبلیغاتی نبود، سخن قرآن بود که فرموده است: ویزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحمکة... تزکیه و تعلیم و کتاب و حکمت الهی چهار واژهی کلیدی در دعوت اسلام و همه پیامبران است. واژه کلیدی دیگر قیام به قسط است. در مدرسه نبوّتها، نسلهای بشر با کتاب و حکمت، آموزش وپرورش مییابندو آنگاه زندگی عدالتمحور بنا میکنند و جوامع بشری بدین ترتیب به هدفهای آفرینش انسان نزدیک میشوند.
نظام اسلامی با همین هدف یعنی شکلگیری یک جامعهی دینی عادلانه و آرمانخواه پدید آمد، و طبیعی است که نظام آموزشی کشور نیز نمیتواند هدفی جز هدف کلّی نظام داشته باشد.
کودک و نوجوان و جوان در کشور اسلامی میآموزد که استعداد و توان بالقوهی خود را برای ارزشهای متعالی ملی یعنی ارزشهای اسلامی و انقلابی شکوفا کند و بهکار گیرد.
این آموزش حیاتی و سازوکار تحقق آن، همان کار بزرگ و جهاد مبارکی است که معلمان عهدهدار آن شدهاند.
اسلام ما را به علم نافع فرا میخواند، علم نافع از سوئی جوان ایرانی را به ابزارهای لازم برای پیشرفت و اعتلای کشور و ملتش مجهز میسازد، و از سوئی به او هویت میبخشد و او را از وزانت و اعتبار روحی و معنوی و اعتماد به نفس برخوردار میکند.
نسل جوانی که در این مسیر، صیرورت و پرورش می یابد، ثروتی آنچنان انبوه و ذخیرهئی آنچنان عظیم است که هیچ پدیدهی ارزشمند دیگری برای کشور با آن برابری نمیکند.
این ثروت، محصول کار و انگیزهی معلمان در مدارس و دانشگاهها و حوزههای علمیه است. رحمت و فضل خدا بر دستهای پرکار و دلهای پر انگیزهی آنان باد.
نسل جوان ما بحمدالله الگوهای درخشان و برجستهئی را هم میشناسد که در دنیای مادی امروز نظائر آنها را کمتر میتوان یافت.
از شهید چمران و شهید آوینی تا شهدای هستهئی و تا شهید سلیمانی و تا شهید بزرگوار مطهری که در دههی سی از عمر خود در حوزهی قم و دانشگاه تهران درخشید و در دههی پنجاه با بال شهادت به ملکوت اعلی پرکشید.
درود خدا بر شهیدان و سپاس ما به معلمان و خوشامد ما نثار نسل جوان خوش عاقبت ملت ایران باد.
سیّدعلی خامنهای
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
تأملی در پیام رهبر انقلاب به مناسبت روز معلم
🔹مولا امیرالمؤمنین سلام الله علیه میفرمایند: «قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَی قَدْرِ هِمَّتِهِ» ارزش هر کس به اندازه همّت اوست.
#همّت آدمی در گرو #هدف اوست، همتهای بلند و بزرگ با اهداف بلند معنی پیدا میکند. هرچه هدف آدمی بزرگتر و متعالیتر باشد طبیعتاً همت بلندتری را میطلبد و بزرگی هدف و همت، ارزش آدمی را مشخص میکند.
این کلام نورانی را در عصر حاضر میتوان به جامعه، ملتها و نظامها نیز تسری داد. ارزش جوامع را اهداف و آرمانهای آن جامعه تعیین میکند. بزرگی اهداف، بلندی همّت، سرعت و قدرتِ حرکت و پیشرفت به سمتِ آرمانهای یک ملت را حد میزند.
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به مناسبت #روز_معلم حداقل برای دومین بار از این همانی #اهداف_نظام_جمهوری_اسلامی و #اهداف_نظام_تعلیم_و_تربیت سخن گفتند.
فکر نمیکنم چیزی به اندازهی این کلام بتواند اهمیت و جایگاه تعلیم و تربیت را نشان دهد. یک معادله است به این صراحت؛ نظام تعلیم و تربیت همان نظام جمهوری اسلامی است و نظام جمهوری اسلامی همان نظام تعلیم و تربیت است.
و این معنا کاملاً در فلسفه بعث انبیاء و آیه شریفه «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یتْلُو عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَیزَكِّیهِمْ وَیعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ» نیز تجلی دارد.
🔹لذا نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش به اندازه خود نظام جمهوری اسلامی اهمیت دارد و تمام قواعدی و احکامی که در مورد نظام جمهوری اسلامی صدق میکند در مورد آموزش و پرورش نیز صدق میکند.
اگر در بیانیه گام دوم از نظریه «#نظام_انقلابی» سخن میگوییم و تا ابد از آن دفاع میکنیم پس با صراحت «#تعلیم_و_تربیت_انقلابی» را نیز مطالبه میکنیم.
اگر نگران استحاله و تغییر سیرت نظام جمهوری اسلامی هستیم این خط را باید در دستگاه تعلیم و تربیت دنبال کنیم.
این نگاه وظایف معلمان و مدارس و از همه بیشتر مدیران نظام تعلیم و تربیت را بسیار حساس و پراهمیت میکند. آیا مسئولان و مدیران وزارت آموزش و پرورش از همیت نقش خود به خوبی آگاه هستند؟! قطعاً درک درست این موقعیت خطیر اولین گام در ایفای دقیق وظایف است.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
یکی از وظایف #ولی جامعه تعیین #اهداف_میانی با توجه به #چشمانداز و #آرمان جامعه است.
اگر این اهداف میانی که به مثابه چراغهای بین راه هستند نباشد حرکت به سمت آرمانها قطعاً دچار اختلال خواهد بود و به احتمال زیاد به انحراف یا هلاکت منجر خواهد شد.
هیچ کوهنوردی نمیتواند با صِرف نگاه کردن و در نظر داشتن قلّه، به قلّه برسد! اگر موقِفهای میانی را به درستی تعیین نکند، هر آنگاه همچنان که مجذوب و در راه قلّه است ممکن است به درهای عمیق سقوط کند و هلاک شود!
اهداف میانی با توجه به شرایط امروز جامعه و ظرفیتهای موجود تعیین میشوند و این از خصائص رهبر و ولی جامعه است.
وظیفه امت در رسیدن به آرمانها بسیار حائز اهمیت است و باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به اهداف واسط طرح شده توسط ولی بهکار گیرند و اگر از آنها غافل شوند سرنوشتی جزء شکست یا عقبگرد نخواهند داشت.
اینجاست که گروهی بدون توجه به اهداف و موقفهای ممکن میانی صرفاً #آرمانها را مطالبه میکنند و بیمحابا زبان به نقد وضع موجود میگشایند و با عَلَم و هدفی حق، ابزار باطل میشوند.
اللهم انا نرغب الیک فی دولة کریمه...
#دولت_جوان
#دولت_جوان_حزبالهی
#دولت_جوان_انقلابی
#دولت_انقلابی
#دولت_کریمه
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
یکی از ابزارهای شیطان مشغول کردن افراد به کارهای کوچک برای جلوگیری از کارهای بزرگ و تحولی است. عمدتاً هم این استدلال طرح میشود که این کارها زمانی نمیگیرد و به سرعت وارد کار اصلی و بزرگ میشویم! اما شیطان...
از مصادیق این ابزار شیطان در محیط اداری و در سطح نازل جابجایی فیزیکی ساختمانها و اتاقها است و در سطح بالاتر تغییر ساختارها بدون توجه به تغییر فرآیندها و فرهنگ سازمانی است.
اگر مدیری در ابتدای ورود به این مسائل مشغول شد بدانید عمر مدیریتش چراگاه شیطان شده است...
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat