💠 #نگرانی_های_پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)
۱۲- گمراهی پس از هدایت و....
✍ در روایت دیگر، گمراهی پس از هدایت، فتنه های گمراه کننده، شهوت شکم و شهوت جنسی، از عوامل دیگر نگرانی پیامبر به شمار آمده است، آن جا که می فرماید:
🌷 «ثلاثةٌ اَخافُهُنَّ علی امّتی من بعدی:
الضَّلالةُ بَعْدَ المَعْرِفَةِ و مُضِلاّتُ الفِتَنِ و شَهْوَةُ البَطْنِ و الفَرْج»
🌹 پس از خود برای امتم از سه موضوع نگرانم:
1⃣ گمراهی بعد از معرفت،
2⃣ فتنه های گمراه کننده
3⃣ و هوسرانی در خوراک و امور جنسی.
📚 کافی ج2، ص79 و امالی طوسی، ص247.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های سیاسی آن (۱۲)
۷ـ #ترك_تولّى_و_تبرّى:
✍ يـكـى از وظـايـف مـسـلمـانـان، بـيـزارى از دشـمنان خدا و دوستى با خدا و اولياى اوست كه آن را (تـبـرّى و تـولّى)مـى گـويـنـد. بـنـابـر اين وظيفه دينى، مسلمانان بايد در موضعگيرى هاى سـيـاسـى ـ اجتماعى خود، همواره اصل دشمن داشتن و دوستى كردن براى خدا را در نظر گيرند و روابـط فـردى و اجـتـمـاعـى خـود را بـر مـحـور آن تنظيم كنند.
✅ قرآن مجيد در چند سوره بارها از (تـبـرّى)سـخن گفته و در آياتى پرشمار، با واژه هاى (حبّ)، (ودّ)، (ولايت) و مانند آن، از تولّى يادكرده است. امام صادق (علیهالسّلام) نيز در سخنى ژرف، اين فريضه الهى را با دين برابر دانسته و مى فرمايد:
🌷 هَلِ الدّينُ اِلا الْحُبُّ وَ الْبُغضُ (1)
آيا دين، چيزى جز دوستى و دشمنى [براى خدا] ست ؟!
✅ بـا ايـن هـمه، اين اصل ارزشمند، از دهه هاى دوم و سوم هجرى به بعد فراموش شد و بلكه مى تـوان گـفـت، مـردم بـه عكس آن عمل كردند؛ به دشمنان خدا و اسلام و پيامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)، دست يارى و دوسـتـى دادند و با دين خدا و عترت پيامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) و مؤ منان راستين به دشمنى پرداختند و عاشورا نـقـطـه اوج ايـن رفـتـار نـابـخـردانـه اسـت.
✅ سـردمـداران حـزب امـوى، ازاصـل تـولّى و تـبـرّى و مـصـاديـق آن بـه خـوبـى آگـاه بـودنـد؛ چـنـان كـه ابـن عـسـاكـر نـقـل مـى كند، روزى عمروعاص در سايه كعبه نشسته بود و در آن ميان، امام حسين (علیهالسلام) را ديد كه بـه سـوى كـعـبـه مـى آيـد. بـه اطـرافـيـانـش گـفـت: (ايـن مـرد، امـروز نـزد اهـل آسـمـان، مـحـبـوب تـريـن فـرد روى زمـيـن اسـت.) بـا ايـن حال، آنان بر لجاجت و عناد خود نسبت به اهل بيت (علیهالسّلام)، پاى مى فشردند.
📚 (1) مستدرك الوسائل، ج15، ص129
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حدیث روز 💠
💎 #ثمره_دستگیری و کمک به دیگران
🔻پیامبرخدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم:
لا یزالُ اللّهُ تَعالى فی عَونِ العَبدِ ما كانَ العَبدُ فی عَونِ أخیهِ وَاللّهُ یحِبُّ إغاثَةَ اللَّهفانِ
❇️ تا زمانى كه بنده كمك كارِ برادرش باشد، خداى متعال نیز همواره كمك كار اوست و خداوند، دستگیرى از غمزدگان را دوست مى دارد.
📚 حلیةالأولیاء، ج۳، ص۴۲
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
صوت جلسه اسماء الهی جلسه ۲۳_30-07-24_18-54-22-439_24_17.mp3
34.03M
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
اللم صل علی محمد و آل محمد
#شرح_اسماء_الهی
📻شرح اسماء الهی توسط آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته
📖بر اساس دعای شریف جوشن کبیر
🎙جلسه ۲۳
#ماه_رمضان #شرح_اسماء_الهی #عرفان_اسلامی #دعای_جوشن_کبیر
#علامه_حسن_زاده_آملی #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi.khorasani
💠 به مناسبت شهادت #امام_سجاد علیه السلام:
✍ امام على بن الحسين(علیهالسلام)، مشهور به زين العابدين و سجاد، در سال ۳۸ هجرى در مدينه به دنيا آمد. در حادثه كربلا ۲۲ يا ۲۳ سال سن داشته است. در سال ۹۴ ه ق، بنابر قول مشهور (۱) یا ۹۵ ه ق، (۲)، در سن ۵۷ سالگی با زهری که ولید بن عبد الملک یا هشام لعنهما الله به آن حضرت دادند به شهادت رسیدند. این در حالی بود که ۳۴ یا ۳۵ سال بعد از واقعه کربلا در مصائب جانگداز شهادت پدر و برادران و عمو و بستگان و اسارت عمه ها و خواهرانش، گریان بودند.
✅ حيات اجتماعى، فرهنگى، سياسى و علمى امام سجاد(علیهالسّلام) از زواياى گوناگون قابل بررسى است. يكى از ابعاد زندگى امام سجاد(علیهالسّلام) همراهى او در قيام كربلا و پيام رسانى آن نهضت بزرگ است.
📗 صحيفه سجاديه كه از گنجينه هاى بزرگ معارف و عرفان است، از او به يادگار مانده است.
🌺 امام باقر (علیهالسلام) آن حضرت را تجهیز نمودند و در بقیع کنار قبر عموی مظلومش حضرت مجتبی (علیهالسلام) به خاک سپردند. سال شهادت آن حضرت را به خاطر کثرت فوت فقهاء و علماء"سنة الفقهاء" نامیده اند.
✅ در تاریخ شهادت آن حضرت اقوال دیگری نیز وجود دارد: ۱۲ محرم، ۱۸ محرم، ۱۹ محرم، ۲ صفر.(۳)
----------------------------
(۱) بحارالانوار، ج ۵۹، ص۱۹۹.
(۲) اصول کافی :ج۲، ص۴۹۱.
(۳) منتهی الامال، ج۲،ص۳۷.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 #امام_سجاد (علیه السّلام) فرمودند:
🌷 مَن سَرَّهُ اَن یَمُدَّاللهُ فی عُمرِهِ وَ اَن یَبسُطَ لَهُ فی رِزقِهِ فَلیَصِل رَحِمَهُ؛
هر کس خوش دارد که خداوند، عمرش را طولانی و روزی اش را فراوان کند، صله ی رحم کند.
📗 حیاة الامام زین العابدین، ص ۳۳۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)
۱۳- شش بلای ویرانگر
✍ در روایت دیگری، رسول گرامی اسلام (صلياللهعليهوآلهوسلم) شش چیز را به عنوان نگرانی امت بعد از خود معرفی می کند؛ آن جا که می فرماید:
🌷 آگاه باشید؛ برای شما از شش نکته نگرانم:
1⃣ ریاست بی خردان،
2⃣ رشوه در داوری و قضاوت،
3⃣ خون ریزی،
4⃣ گروه نوپدیدی که قرآن را ورد و سرود می پندارند،
5⃣ فراوانی نیروهای امنیتی(امنیتی شدن جامعه)
6⃣ و فراوانی فتواهای غیرعالمانه.
🌹 وَ قَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
أَلاَ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُمْ سِتَّةَ أَشْيَاءَ إِمَارَةَ اَلسُّفَهَاءِ وَ اَلرِّشْوَةَ فِي اَلْحُكْمِ وَ سَفْكَ اَلدِّمَاءِ وَ نُشْؤاً یَنْشَاءُ يَتَّخِذُونَ اَلْقُرْآنَ مَزَامِيرَ فِي أَصْوَاتِهِمْ وَ کَثْرَةِ الشٌُرَطِ وَ كَثْرَةَ اَلْفَتْوَى بِغَيْرِ عِلْمٍ.
📚 معدن الجواهر و ریاضة الخواطر، ج 1، ص 53
.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های اخلاقی آن (۱۳)
1 ـ #فساد_و_فحشا:
✍ تـربـيـت درسـت ديـنـى و روابـط مـشـروع خـانـوادگـى، سـهمى بسيار ارزنده در سلامت اجتماع، آزادگـى مـردم و رونـد الهـى نـظـام حكومتى دارد. انحرافات اخلاقى، با ناموس طبيعت و شريعت ناسازگارند و بنيادهاى اخلاقى و انسانى را ويران مى كنند و هميشه ابزارى در دست حكومت هاى استبدادى بوده اند و دستگاه اموى به شدت بدان ها آلوده بوده است.
✅ بـنـا بـر گـواهى تاريخ، خانه ابوسفيان، مركز فساد و فحشا بوده و هند، همسر ابوسفيان و مادر معاويه، از زنان بد نام آن زمان بوده است و معاويه جز ابوسفيان، به چهار نفر ديگر نيز منسوب بوده كه با هند، زنا كرده بودند. (1)
✅ زيـاد بن ابيه، كه از استانداران خونخوار معاويه بوده، پدرى مشخص نداشته است. (2)
فـرزند زياد، عبيدالله، نيز نتيجه زنا بوده است؛ چنان كه امام حسين (علیهالسلام) آن دو را (ناپاك پسر ناپاك) مى خوانده است.
رسوايى هاى عشقى يزيد نيز روى تاريخ را سياه كرده و لكه ننگى ديگر بر پيشانى حزب اموى نهاده است.
✅ نـقل است در روز عاشورا ده نفر داوطلب شدند و بر بدن پاك امام حسين (علیهالسلام) با اسب تاختند. سپس نـزد ابـن زيـاد آمـدنـد و جـايـزه اى نـاچـيـز گـرفـتند. ابوعمر زاهد مى گويد، نسب آن ده نفر را بررسى كرديم، همه فرزند نامشروع بودند.(3)
بى بند و بارى اخلاقى در حكومت هاى ستمگر ابعادى پر دامنه دارد و بى شمار است. مفاسد اخلاقی تنها گوشه اى از مفاسد آن روزگار است كه بايد از آن عبرت گرفت.
📚 (1) شرح نهج البلاغه ، ج 1، ص 336.
(2) همان ، ج 16، ص 187.
(3) لهوف ، ص 182 ـ 183.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حدیث روز 💠
💎 نظر #امام_سجاد (علیهالسلام) درباره عمل همراه با #تقوا
🔻امام سجاد علیهالسلام:
لایَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ تَقْوی وَ کَیْفَ یَقـِلُّ ما یُتقَبَّلُ
❇️ کاری که با تقوا همراه باشد اندک نیست؛ چگونه آنچه مقبول خـدا قرار گرفته، انـدک محسـوب شـود.
📚 تحف العقول، ص ۳۱۸
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
⚠️اطلاعیه
جلسه شرح اسماء الهی در تاریخ
۱۴۰۳/۰۵/۱۱ (پنجشنبه این هفته) برگزار نمیگردد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
⚫️ #محاصره_ی_مكّه و سنگ باران كعبه از سوي سپاهيان يزيدبن معاويه (64 ق)
✍ يزيدبن معاويه پس از شهادت اباعبداللّه الحسين(علیهالسّلام) و يارانش در كربلا و اسير نمودن اهل بيت و بازماندگان آنان، در نزد مردم منفور گردید و از طرفی افشاگري هاي خاندان عصمت و طهارت و طرفداران اهل بيت(علیهمالسّلام )، مردم را بر ضد حكومت يزيد وادار به قيام نمود.
✅ از این رو در سال 63 ق، شورش ها و جنبش هايى بر ضد يزيد در سرزمین حجاز به وجود آمد. اهالي مكه و مدينه اقدام به مخالفت هاي علني و درگيري مسلحانه با سپاهيان و عاملان يزيد نمودند. در مكه، عبدالله بن زبير توانست شهر مكه را از دست عامل يزيد بيرون آورد و خود بر آن استيلا يابد.
✅ سپاهيان شام به فرماندهی حصین بن نمیر به مكه هجوم آوردند و آن را در محاصره خويش قرار دادند. و با منجنيق ها و سنگ اندازها شهر را سنگ باران كردند. عبدالله بن زبير و بسياري از مردم به مسجدالحرام پناه آوردند تا در امان باشند، ولي حصين بن نمير دستور داد كه مسجدالحرام و كعبه را نيز نشانه گرفته و زير ضربات خويش قرار دهند. سپاهيان يزيد با اين اعمال ننگين خود، كاري از پيش نبردند و متقابلاً موجب تقويت عبدالله بن زبير و قيام او گرديدند.
✅ سرانجام يزيد در 14 ربيع الاول همان سال به هلاكت رسيد و نيروهاي شامي به شام بازگشت نمودند و عبدالله بن زبير، زمام امور حجاز را به دست گرفت.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #چهار_خصلتی که #رضایت_خدا را در پی دارد.
🌷#امام_سجاد علیه السلام:
چهار خصلت است که در هرکس باشد، ایمانش کامل، گناهانش بخشوده خواهد بود و در حالتی خداوند را ملاقات می کند که از او راضی و خوشنود است:
1️⃣ كسى كه به خاطر خدا به آنچه كه در برابر مردم تعهد كرده است وفا كند.
2️⃣ و راستگویی و صداقت با مردم،
3️⃣ و از هر كارى كه نزد خدا و مردم قبيح است شرم نمايد،
4️⃣ و اخلاقش با خانوادهاش نيكو باشد.
🌹قالَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ:
أَرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ كَمَلَ إِسْلاَمُهُ وَ مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ وَ لَقِيَ رَبَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ هُوَ عَنْهُ رَاضٍ مَنْ وَفَى لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِمَا يَجْعَلُ عَلَى نَفْسِهِ لِلنَّاسِ وَ صَدَقَ لِسَانُهُ مَعَ اَلنَّاسِ وَ اِسْتَحْيَا مِنْ كُلِّ قَبِيحٍ عِنْدَ اَللَّهِ وَ عِنْدَ اَلنَّاسِ وَ حَسُنَ خُلُقُهُ مَعَ أَهْلِهِ.
📚خصال، ج 1، ص 222.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)
۱۴- #پیروری_از_هوی و هوس و آرزوهای بلند.
✍ از دیگر نگرانی های پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) تبعیّت از هوای نفس و آرزوهای دور و دراز است که نتیجه آن دور شدن از حق و فراموش کردن قیامت است و همین برای سقوط یک فرد یا جامعه کافی است.
🌷پیامبرخدا (صلياللهعليهوآلهوسلم) در سخنی دیگر فرموده است:
به درستی بدترین چیزی كه بر شما بیمناكم، پیروی از هوای نفس و طول آرزوست. هواپرستی، دل هایتان را از مسیر حق منحرف می گردانَد و آرزوی دراز، همت های شما را به دنیا مصروف می سازد. هر که این دو صفت را داشت هیچ خیر و سعادتی، نه در دنیا و نه در آخرت نصیب او نخواهد شد.
🌹 إِنَّ شَرَّ مَا أَتَخَوَّفُ عَلَيْكُمْ اِتِّبَاعُ اَلْهَوَى وَ طُولُ اَلْأَمَلِ فَاتِّبَاعُ اَلْهَوَى يَصْرِفُ قُلُوبَكُمْ عَنِ اَلْحَقِّ وَ طُولُ اَلْأَمَلِ يَصْرِفُ هِمَمَكُمْ إِلَى اَلدُّنْيَا وَ مَا بَعْدَهُمَا لِأَحَدٍ مِنْ خَيْرٍ يُرْجَاهُ فِي دُنْيَا وَ لاَ آخِرَةٍ.
📗 اعلام الدین، ص 345.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های اخلاقی آن (۱۴)
۲ـ #حرامخوارى:
✍ روابـط درسـت اقـتـصـادى از پايه هاى مهمّ اديان الهى و حكومت اسلامى و جامعه دينى است و روى آوردن بـه روابـط اقتصادى نامشروع، نشانه بيمارى جامعه و تباهى افراد است و اين بيمارى در روزگار امام حسين (علیهالسّلام) آشكارا خودنمايى مى كند. چون امام حسين (علیهالسّلام) در روز عاشورا كوشيد تا بـا نـصـيـحـت و موعظه سپاه كفر را از زشتكارى شان آگاه كند و از ادامه راهى كه در آن لغزيده اند، بازدارد، آنان با غوغا و جنجال، مانع رسيدن صداى امام به گوش خود شدند.
🌷 امام حسين (علیهالسّلام)رو به آنان كرد و فرمود:
كـُلُّكُمْ عاصٍ لاَِمْري غَيْرُ مُسْتَمِعٍ قَوْلى فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرامِ وَ طُبِعَ عَلى قُلُوبِكُمْ وَيْلَكُمْ اَلا تَنْصِتُونَ؟ اَلاتَسْمَعُونَ؟.(1)
همه شما فرمان مرا سرپيچى مى كنيد، به سخنم گوش فرا نمى دهيد؛ زيراشكمهايتان از حرام پرشده و بر دل هايتان مهر خورده است. واى بر شما چرا ساكت نمى شويد؟ چرا نمى شنويد؟!
✅ گـرد آوردن مـال و ثـروت از راه نـامـشـروع و حـرامـخـوارى ، بـر عـقـايـد، اخـلاق و اعمال آدمى تاءثيرى بسيار زيانبار دارد و راه سعادت و خير و فلاح را بر او مى بندد و چنان او را سـرگرم دنيا و سرسپرده شيطان مى كند كه حتى حاضر نمى شود به سخنان عبد صالح و حجّت خدا گوش فرادهد و در برابر از ناپاكانى چون يزيد، عبيدالله و عمر سعد، بدون چون و چرا فرمان مى بَرَد.
(1) بحار الانوار، ج 45، ص 8.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حدیث روز 💠
💎 #راهکاری_برای_کوچک جلوه شدن لغزش دیگران
🔻أمیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
مَنْ أَبْصـَرَ زَلَّتـَهُ صَغُرَتُ عِنْدَهُ زَلَّةُ غـَيْرِهِ
❇️ هركس لغزش خود را ببيند، لغزش ديگران در نظر او كوچك جلوه خواهد كرد.
📚 غررالحكم: ج ۵، ص ۳۶۲
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷سلام علیکم و رحمت الله
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
جلسه ذکر #توسل به اهل بیت علیهم السلام و #دیدار_حضرت_آیت_الله_عباسی_خراسانی دامت برکاته #جمعه مورخ ۱۲ مرداد تعطیل میباشد
💠 #نگرانی_های_پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم)
۱۵- #دنیا_گرایی
✍ استفاده از نعمتهای الهی و زینتها در اصل هیچ اشکالی ندارد و آنچه مذموم است دل بستن به آنها و غفلت از یاد خدا و آخرت است. چنانچه استفاده از دنيا و مواهب آن عاملی در جهت رشد و شكوفايی استعدادهای انسانی و توجه به خدا و خلق شود، از سوی شرع و عقل نیکو و پسنديده است. اما آنچه مورد نکوهش است دل بستن به دنیا و دنیاگرایی است که یکی از رذائل اخلاقی، بلکه سرچشمه رذائل اخلاقی هست.
✅ پیامبر گرامی اسلام(صلياللهعليهوآلهوسلم) در بیانی دیگر، دنیا گرایی مردم را یکی دیگر از نگرانی های خود معرفی می کند؛ آنجا که می فرماید:
🌷 .... به خدا سوگند که من از فقر بر شما نمی ترسم، بلکه ترس من برای شما از این است که دنیا همچنان که به روی پیشینیان شما باز شد، به روی شما نیز باز شود و همچون آنان بر سر آن به رقابت برخیزید. در نتیجه، دنیا شما را نیز همانند آنان به نابودی افکند.
🌹 .....فَوَ اللهِ مَا الفَقرَ أخشِی علَیکم، و لکن أخشِی علَیکم أن تُبسَطَ علَیکمُ الدُّنیا کما بُسِطَتْ عَلی مَن کانَ قَبلَکم، فتُنافِسُوها کما تَنافَسُوها، فتُهلِکْکُم کما أهلَکتُهُم؛
📗 صحیح بخاری، کتاب الرقاق، باب7، ح 6425.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani