بسم الله
⚡ *«دوره غیبت، دوره رشد باطنی بشریت»*
[ #استاد_عابدینی، گزیده جلسه ٣٢١ کافی ]
🌷ولادت ابوالمهدی امام حسن عسکری (علیه السلام) مبارک باد.
🔸▫️١
🔸 *غیبت، عبور از «اسم الظاهر» به «اسم الباطن»*
🔻به تعبیری میتوانیم بگوییم یک دوران ظهور *«اسم الظاهر»* داریم که در دروانی بوده است که حضرات معصومین (علیهم السلام) حضور داشتند. یک دورانی، دوران سلطه *«اسم الباطن»* است، دوران غیبت است که حجّت ظاهر نیست، باطن است، اما عقول مردم به مرتبه ای از رشد رسیده که ارتباط و رابطه برقرار میشود و حجّت تمام میشود. یک دورانی داریم که دوره *«اسم جامع ظاهر و باطن»* است که دوران ظهور است که هم مرتبه اسم ظاهر به اوج سلطه و سیطره اش میرسد و هم مرتبه اسم الباطن به اوج سلطه و سیطره اش می رسد. این سه دوره را میتوانیم در مورد حقیقت ظهور به دوران های مختلف *رشد بشریت* تسرّی دهیم.
🔻 *دوران غیبت دوران رشد بشریت است*. مثلا از رسول گرامی اسلام(ص) [1] و همچنین از امیرالمومنین(ع) [2] و امام باقر (ع) و امام صادق(ع)، روایت داریم که میفرمایند: «چقدر مشتاق دیدار آن کسانی هستیم که در دورانی زندگی میکنند که *«آمَنُوا بِسَوَادٍ عَلَى بَيَاضٍ»* [3]، به یک نوشته هایی ایمان میآورند. در آن دوره عقول بشریت به مرتبه ای از رشد رسیده است که باعث میشود خدای سبحان مطابق آن رشد با آن ها برخورد کند. قبل از آن عقول بشریت به آن رشد نرسیده بود، لذا حجّت باید بین مردم حضور فیزیکی هم داشت. در دوران غیبت مردم یقین و باور به امام و میثاق پیدا میکنند، بدون اینکه امام از جهت ظاهری و مکانی حضور داشته باشد. فعّال بودن و نقش امام را در هستی میبینند بدون اینکه با چشم فیزیکی دیده باشند. یعنی عقول به مرتبه ای از رشد میرسند که این رشد [باطنی در] ادراک ارتباط با امام را پیدا میکند.
🔻مثل دورانی که یک کودکی به دنیا میآید، رشد میکند، دوران تمییز، دوران بلوغ و دوران اَشُدّ را می گذراند (دوران اَشُدّ: «إِذا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَربَعينَ سَنَةً» -احقاف١۵-). دوران اشدّ گاهی ۳۰ سالگی و گاهی ۴۰ سالگی است، در دوران تاریخ وجودی عالَم هم همین نسبت دارد تکرار میشود. یعنی دوران کودکی بشریت، دوران تمییز بشریت، و دوران بلوغ و دوران اَشُدّ بشریت. میتوانیم بگوییم که تمام دورانی که از انبیاء، از ابتدای آدم (ع) تا جریان خاتم (ص) محقّق شده است، تا مرتبه بلوغ بشریت آمده است. [سپس] از دوران خاتم(ص) تا دوران ظهور، دوران اشدّ بشریت است. دوران ظهور دوران اشدّ است. ولی مرتبه سابق دوران اشدّ، دوران غیبت میشود.
🔻پس دوران بلوغ بشریت، دوران بعثت پیغمبر(ص) میشود که این دوران برای اوحدی آن کمال نهایی محقق شد. اما دورانی که همه بشریت به اوج با تمام مراتب تشکیکی اش برسند، دوران ظهور است. در دوران ظهور بشریت بتمامه به اوج میرسند. پس دورانی که از بعثت تا ظهور طیّ میشود، مراتب بین بلوغ تا اشُدّیت است. دوران غیبت آخرین مرتبه نزدیک اشُدّیت است. لذا دوران غیبت، اوج مرتبه کمالی است که میخواهد بعدش آن ظهور جامع که بین «اسم باطن و ظاهر» است محقّق شود. دقت کنید که ببینیم کجای منظومه اهداف و اغراض خلقت قرار گرفتیم و نقشمان چه میتواند باشد.
🔻همان طور که انسان در نظام نفسش «جسمانیةُ الحدوث و روحانیةُ البقاء» است، در تمام کمالات نفسش همین طور است. هر کمالی از مرتبه جسم آغاز میشود تا به مرتبه کمالش که تجرّدی [روحانی] است، میرسد. لذا همه انسانها و بشریت از مرتبه جسم شروع میکنند و به مرتبه کمال میرسند. سیر بشریت هم همین طور است.
🔻در دوران پس از بلوغ تا به غیبت برسد، دوران ابتدایی بشر که أنس با بدن دارد هنوز هست. أنس با بدن از مراتب اول خلقت بشر آغاز میشود. سلطه بدن از دوران اوّلی برقرار است. [در دوره غیبت از سلطه اسم الظاهر و غلبه احکام ظاهری بدن، بسوی سلطه اسم الباطن و غلبه احکام باطنی روح، رشد بشریت محقق میشود]. تمام دوران حضرات(ع)، سیر به دوران غیبت و ظهور بوده است. حتّی طبق برخی روایات، اگر حتی حضرت به حاکمیت هم میرسیدند و مثلاً امام جواد(ع) و امام هادی(ع) و امام عسگری(ع) به حاکمیت میرسیدند، لزوم غیبت سر جایش باقی بود. این طور نیست که چون حاکمیت نبود، غیبت محقّق شد. بله، طول کشیدن غیبت از نقص بشریت در انجام تکلیفشان هست. طول کشیدن غیبت عقابی است. اما اصل غیبت، عقابی نیست.
🔻حقیقت غیبت وقت ظهور محقّق میشود. ظهور که محقّق شد، معلوم میشود که غیبت چه کاری با بشریت داشته است. مظهریت «اسم الباطن» که میخواهد محقّق بشود، کی آشکار میشود و با ما چه خواهد کرد؟ دورانی که اسم جامع محقّق شود، بعد معلوم بشود که انسان ها به چه مرتبه ای از رشد رسیدند که ظهور اسم جامع برایشان امکان پذیر میشود.
👇👇👇
▫️٢
🔻در روایات میفرماید:
*«إِنَّ هَذَا الْأَمرَ أَمرٌ مِن أَمرِ اللهِ و سِرٌّ مِن اللهِ وَ غَیبٌ مِن غَیبِ الله»*، این امر غیبت، امری از امور الهی، و سرّی از اسرار الهی، و غیبی از غیب خداوندی است. [4].
🔻 *«الذین يُؤمِنونَ بِالغَيب»* که در آیه سوم سوره بقره آمده یا غیب های دیگر، یکی از مصادیق مهمشان را «دوران غیبت» میشمارند. با اینکه ایمان به غیب، خودش یک حقیقت عظیمی است، مصادیق مهمی دارد، یکی از مصادیق مهمش «دوران غیبت» است. لذا بودن در دوران غیبت، مساوق با بودن در دوران عقاب انسانیت نیست. بلکه مساوق با دوران اکرام انسانیت است. می تواند «أقرب ما یکون» باشد یا «أرضی ما یکون» باشد [5].
🔻 *غیبت «أرحم و أرضی و أقرب» است، زیرا عبور مردم از مرتبه تَن به مرتبه روح، در این دوران محقّق میشود*. مردم نگاهشان به امام، به این نیست که فقط در یک نقطه است. بلکه نگاهشان این است که امام در همه جا حضور دارد. تعبیر روایت خیلی زیبا بود که وقتی حجت ما در میان مردم نبود و مردم ایمانشان را حفظ کرده بودند، میدانستند حجّت هست، در این دورانِ ایمان است که نه فقط صباحاً و مساءاً باید منتظر فرج باشند، بلکه فرج محقّق است. امام را همه جا حاضر مییابند و امکان ارتباط را همیشه فراهم میبینند. در دوران سابق باید به سمت مدینه یا سامرّا یا مکان دیگری حرکت میکرد تا خدمت امام برسد، ولی در دوران غیبت، چنانچه خدای سبحان خودش هر مکان و هر زمانی امکان مناجات و نجوا با او برقرار است، همین مظهریت در رابطه با امام به عنوان امام غائب پیش میآید که بشر در هر کجا که هست همان جا میتواند رابطه برقرار کند، به طوری که در زمان ظهور در روایات دارد که هر کسی که در دور ترین نقطه زمین هم هست، حتی اگر در پستوی خانه اش باشد، آنجا احساس میکند که نزدیک ترین فرد به امام زمان(عج) است. که البته این رابطه، از دوران غیبت شکل گرفته است.
🔻پس در دورانی که امام عصر(عج) بدنشان از میان ما غائب است و جسم او دیده نمیشود، رابطه برقرار است. بلکه امام زمان به لحاظ ادراک و ارتباط مردم فعال تر از سایر معصومین(ع) است. اگر به لحاظ ظاهری امام مکلّف بودند بیانشان و پیامشان را به وکلا و سُفَرا برسانند، حضرت حجّت(ع) در دوران غیبت کبری، سفیر و واسطه ای در رساندن پیام نمیخواهد، با همه مردم ارتباط پیدا میکند. در هر کجا و هر زمان و شب و روز این ارتباط وجود دارد. لذا امام در دوران غیبت به لحاظ مردم فعّال تر است. امام در هر دوره ای این مأموریت را دارد، اما در دوران غیبت، بارزتر و آشکارتر میشود.
🔻بنابراین، دوران غیبت، دوران محرومیت نیست. دوران رشد است. عبور از اسم الظاهر به اسم الباطن است، تا رشد مردم به مرتبه ای برسد که ارتباط، از ارتباط بدنی به ارتباطی روحی برسد. جسمانیة الحدوث به روحانیة البقاء برسد. دوران، دوران رؤیت باطنی «نور ساطع امام» است که این نور ساطع با قلب ها رابطه برقرار میکند [6].
افتخاری است که ما در این دوران به دنیا آمدیم و باید ارزش این دوره را توجه داشته باشیم تا بیشترین استفاده را داشته باشیم و تکالیفمان را در این دوران به نحو احسن انجام دهیم.
🔸
📌پینوشت ها:
⚡[1] بحارالانوار ج ۵۲ ص۱۲۳ :
عن ابی بصير عن ابی جعفر (ع) قال: قال رسول الله (صلی الله علیه و آله) ذَاتَ یَوْمٍ و عنده جماعةٌ من اصحابه:
*اللَّهُمَّ لَقِّنِی إِخْوَانِی* -مَرَّتَیْن-؛
فقال من حولَهُ من اصحابه: أَ مَا نَحنُ إِخوَانَکَ یا رسولَ الله؟
فقال(ص) : لَا إِنَّکُم أَصْحَابِی، *وَ إِخْوَانِی قَوْمٌ فِی آخِرِ الزَّمَانِ آمَنُوا [بی] وَ لَمْ یَرَوْنِی*، لَقَدْ عَرَّفَنِیهِمُ اللهُ بِأَسْمَائِهِم وَ أَسْمَاءِ آبَائِهِم من قَبلِ أَن یُخرِجَهُم من أَصلَابِ آبَائِهِمْ وَ أَرحَامِ أُمَّهَاتِهِم، لَأَحَدُهُم أَشَدُّ بَقِیَّةً عَلَی دِینِهِ مِن خَرطِ الْقَتَادِ فِی اللَّیلَةِ الظَّلْمَاءِ، أو کَالْقَابِضِ عَلَی جَمرِ الْغَضَا، أُولَئِکَ مَصَابِیحُ الدُّجَی یُنجِیهِمُ اللهُ من کُلِّ فِتْنَةٍ غَبرَاءَ مُظلِمَةٍ.
⚡[ترجمه]: امام باقر (علیه السلام) فرمودند که پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) روزی در جمعی از اصحابش دو بار فرمود:
*«خداوندا! مرا به لقاء برادرانم برسان»*
اصحاب عرض کردند: «یا رسول الله! مگر ما برادران شما نیستیم؟».
حضرت فرمود: «نه! شما اصحاب من هستید. *برادران من مردمی در آخرالزمان هستند که به من ایمان میآورند، با اینکه مرا ندیده اند.* خداوند آنها را با نام و نام پدرانشان، قبل از آنکه از صلب پدران و رحم مادرانشان بیرون بیایند، به من شناسانده است. ثابت ماندن یکی از آنها بر دین خود، از صاف کردن درخت خاردار (قتاد) با دست در شب ظلمانی، دشوارتر است. و یا مانند کسی است که پاره ای از آتش چوب درخت «غضا» را در دست نگهدارد. آنها چراغهای شب تار میباشند؛ پروردگار آنان را از هر فتنه تیره و تاری نجات میدهد».
👇👇👇
▫️٣
⚡مثیر الأحزان ج2 ص23 : قال النبی (صلی الله علیه و آله) : *هَاهْ شَوْقاً إِلَی إِخْوَانِی مِنْ بَعْدِی.* فَقَالَ أَبُوذَرٍّ یَا رَسُولَ اَللَّهِ! أَ لَسْنَا إِخْوَانَکَ؟ قَالَ (ص): لاَ أَنْتُمْ أَصْحَابِی وَ إِخْوَانِی یَجِیئُونَ مِنْ بَعْدِی شَأْنُهُمْ شَأْنُ اَلْأَنْبِیَاءِ ... یَا أَبَاذَرٍّ *إِنِّی إِلَیْهِمْ لَمُشْتَاقٌ ثُمَّ غَمَّضَ عَیْنَیْهِ وَ بَکَی شَوْقاً* ثُمَّ قَالَ اَللَّهُمَّ اِحْفَظْهُمْ وَ اُنْصُرْهُمْ عَلَی مَنْ خَالَفَ عَلَیْهِمْ وَ لاَ تَخْذُلْهُمْ وَ أَقِرَّ عَیْنِی بِهِمْ یَوْمَ اَلْقِیَامَهِ أَلا إِنَّ أَوْلِیاءَ اَللّهِ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ ...
⚡[2] بحارالانوار ج۵۱ ص۱۰۸:
عَنْ عَبْدِ الْعَظِیمِ الْحَسَنِیِّ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ الثَّانِی عَنْ آبَائِهِ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) قَالَ:
*لِلْقَائِمِ مِنَّا غَیْبَةٌ أَمَدُهَا طَوِیلٌ کَأَنِّی بِالشِّیعَةِ یَجُولُونَ جَوَلَانَ النَّعَمِ فِی غَیْبَتِهِ* یَطْلُبُونَ الْمَرْعَی فَلَا یَجِدُونَهُ أَلَا *فَمَنْ ثَبَتَ مِنْهُمْ عَلَی دِینِهِ* [وَ] لَمْ یَقْسُ قَلْبُهُ لِطُولِ أَمَدِ غَیْبَةِ إِمَامِهِ *فَهُوَ مَعِی فِی دَرَجَتِی یَوْمَ الْقِیَامَةِ*.
⚡[ترجمه]: امام باقر (علیه السلام) از آبائش از حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) که فرمود: «قائم ما غیبتی طولانی خواهد داشت. شیعیان را چنان میبینم که برای پیدا کردن او دشت و دمن را زیر پا گذارند و او را پیدا نکنند! بدانید آنها که در غیبت وی در دین خود ثابت بمانند و از طول مدت غیبتش سنگدل نشوند، روز قیامت ملحق با من در درجه من خواهند بود».
⚡بحارالانوار ج ۶۵ ص۱۷۷ : ... *أُولَئِکَ شِیعَتِیَ الْأَطْیَبُونَ وَ إِخْوَانِیَ الْأَکْرَمُونَ أَلَا هَاهْ شَوْقاً إِلَیْهِمْ*.
⚡[3] بحارالانوار، ج٧۴، ص۵۶؛ امام صادق (ع) به نقل از پدرانش از امیرالمؤمنین(ع) که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود:
*یَا عَلِیُّ! أَعْجَبُ النَّاسِ إِیمَاناً وَ أَعْظَمُهُمْ یَقِیناً قَوْمٌ یَکُونُونَ فِی آخِرِ الزَّمَانِ لَمْ یَلْحَقُوا النَّبِیَّ وَ حُجِبَ عَنْهُمُ الْحُجَّةُ فَآمَنُوا بِسَوَادٍ عَلَی بَیَاضٍ*.
⚡[4] بحارالانوار ج۵٢ ص٩١.
⚡[5] الکافي ج ۱ ص۳۳۳: عَنْ أَبِي عَبْدِالله (علیه السلام) قَالَ: *أَقْرَبُ مَا يَكُونُ اَلْعِبَادُ مِنَ اَللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ وَ أَرْضَى مَا يَكُونُ عَنْهُمْ إِذَا اِفْتَقَدُوا حُجَّةَ اَللهِ (عزوجل) وَ لَمْ يَظْهَرْ لَهُمْ وَ لَمْ يَعْلَمُوا مَكَانَهُ وَ هُمْ فِي ذَلِكَ يَعْلَمُونَ أَنَّهُ لَمْ تَبْطُلْ حُجَّةُ اَللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ وَ لاَ مِيثَاقُهُ فَعِنْدَهَا فَتَوَقَّعُوا اَلْفَرَجَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً ...*.
⚡[6] بحار الانوار، ج۴۶ ص٢۴٣: «رُوِيَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: دَخَلْتُ الْمَسْجِدَ مَعَ أَبِي جَعْفَرٍ (علیه السلام) وَ النَّاسُ يَدْخُلُونَ وَ يَخْرُجُونَ فَقَالَ لِي (علیه السلام): سَلِ النَّاسَ هَلْ يَرَوْنَنِي؛
فَكُلُّ مَنْ لَقِيتُهُ قُلْتُ لَهُ أَ رَأَيْتَ أَبَا جَعْفَرٍ؟ يَقُولُ لَا! وَ هُوَ وَاقِفٌ؛ حَتَّى دَخَلَ أَبُو هَارُونَ الْمَكْفُوفُ قَالَ (علیه السلام) سَلْ هَذَا ، فَقُلْتُ هَلْ رَأَيْتَ أَبَا جَعْفَرٍ؟ فَقَالَ أَ لَيْسَ هُوَ بِقَائِمٍ! قَالَ: وَ مَا عِلْمُكَ؟ قَالَ: *«وَ كَيْفَ لَا أَعْلَمُ وَ هُوَ نُورٌ سَاطِع»*...
⚡ابوجعفر امام باقر(ع) در مقابل در مسجد به ابوبصیر میفرماید: از مردم بپرس ابوجعفر(ع) را ندیدید؟ مردم میگویند نه ما حضرت را ندیدیم!! حضرت آنجا کنار ابوبصیر ایستاده است امّا مردم حضرت را نمیبینند [چون آن مرتبهی حقیقیِ تجلّی امامت دارد محقق میشود]. بعد ابوهارون مکفوف میآید، نابینا بوده، حضرت میفرماید حالا از این هم بپرس! وقتی ابوبصیر از او سوال میکند، او میگوید: مگر نمیبینی که حضرت اینجا ایستاده است!! ابوبصیر میگوید: چطور میدانی (درحالی که نابینایی) ؟ ابوهارون میگوید: *«چطور ندانم در حالی که امام نورِ ساطع است»*.
⚡[آن دیگران چشم داشتند و نمیدیدند، و این ابوهارون چشم ندارد و میبیند. چون «آن رابطه و رؤیت حقیقی» دائر مدار «چشم» نیست، دیگر آنجا رابطه یک «رابطه بدنی» نیست، رابطه «وجودی» است. هر کسی نزدیکتر است که «حقیقتاً نزدیکتر است»، یعنی نزدیکتری «نزدیکتری وجودی» است، نزدیکتریِ وجودی با «طهارت وجودی» است، به غیرِ طهارتِ وجودی، نزدیکی دیگر امکانپذیر نیست].
🔸
📌 متن کامل جلسه ٣٢١ اصول کافی، ١٩ آبان ١۴٠٠
🔸
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
📢 به مناسبت هفته #کتاب و #کتابخوانی
📚 فروش ویژه آثار #استاد_عابدینی
✅ همراه با 30 درصد تخفیف و ارسال به سراسر کشور
🗓 از شنبه 28 آبان تا 2 آذرماه
ثبت سفارش و خرید از طریق 👇🏻
🛒 @Tamhis_shop
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
🔰 مجموعه سیره تربیتی #پیامبران
📢 به مناسبت هفته #کتاب و #کتابخوانی
📚 فروش ویژه آثار #استاد_عابدینی
✅ همراه با 30 درصد تخفیف و ارسال به سراسر کشور
🗓 از شنبه 28 آبان تا 2 آذرماه
ثبت سفارش و خرید از طریق 👇🏻
🛒 @Tamhis_shop
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
Almizan-744.mp3
17.23M
📢 دروس #استاد_عابدینی
◽️ شرح #تفسیر_المیزان
🔻 جلسه ۷۴۴
🔸 سوره #آل_عمران / آیات ۶۱ تا ۶۳
🔻بحث آیه شریفه مباهله
(متن کامل)
✍ قوله تعالی: فَمَن حاجَّكَ فيهِ مِن بَعدِ ما جاءَكَ مِنَ العِلمِ فَقُل تَعالَوا نَدعُ أَبناءَنا وَأَبناءَكُم وَنِساءَنا وَنِساءَكُم وَأَنفُسَنا وَأَنفُسَكُم ثُمَّ نَبتَهِل فَنَجعَل لَعنَتَ اللَّهِ عَلَى الكاذِبين
📌 المیزان فی تفسیر القرآن، ج٣ ص٢٢٢و٢٢٣
🗓 چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰
👈🏻 دسترسی به تمامی جلسات + متن کامل
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
Almizan-745.mp3
17.17M
📢 دروس #استاد_عابدینی
◽️ شرح #تفسیر_المیزان
🔻 جلسه ۷۴۵
🔸 سوره #آل_عمران / آیات ۶۱ تا ۶۳
🔻بحث آیه شریفه مباهله
(متن کامل)
✍ قوله تعالی: فَمَن حاجَّكَ فيهِ مِن بَعدِ ما جاءَكَ مِنَ العِلمِ فَقُل تَعالَوا نَدعُ أَبناءَنا وَأَبناءَكُم وَنِساءَنا وَنِساءَكُم وَأَنفُسَنا وَأَنفُسَكُم ثُمَّ نَبتَهِل فَنَجعَل لَعنَتَ اللَّهِ عَلَى الكاذِبين (۶١)
✍ قوله تعالی: إِنَّ هٰذا لَهُوَ القَصَصُ الحَقُّ وَما مِن إِلٰهٍ إِلَّا اللَّهُ وَإِنَّ اللَّهَ لَهُوَ العَزيزُ الحَكيمُ (۶٢)
📌 المیزان فی تفسیر القرآن، ج٣ ص٢٢٣ الی ٢٢٨
🗓 شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰
👈🏻 دسترسی به تمامی جلسات + متن کامل
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
Kafi-322.mp3
17.32M
📢 دروس #استاد_عابدینی
◽️ شرح #اصول_کافی
🔻 جلسه ۳۲۲
🔸 بابٌ نَادِرٌ فِي حَالِ الْغَيْبَةِ - روایت اول
🔰 بحث حقیقت دوران غیبت - ٢ (متن کامل)
🗓 چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰
👈🏻 دسترسی به تمامی جلسات + متن کامل
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
Kafi-323.mp3
18.99M
📢 دروس #استاد_عابدینی
◽️ شرح #اصول_کافی
🔻 جلسه ۳۲۳
🔸 بابٌ نَادِرٌ فِي حَالِ الْغَيْبَةِ - روایت اول
🔰 بحث حقیقت دوران غیبت - ٣ (متن کامل)
🗓 شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰
👈🏻 دسترسی به تمامی جلسات + متن کامل
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
📢 #اعلان
🔸 درس #اخلاق هفتگی
◽️ با بیان #استاد_عابدینی
▫️ شرح "حدیثعنوانبصری"
🔸 چهارشنبه ۳آذرماه - ساعت ۱۸:۱۵
📍 مدرسه علمیه ثامنالائمه (ع) قم
⚠️ باتوجه به محدود بودن فضای مدرسه، #حضور در جلسه #مختص_طلاب_مدرسه می باشد و بقیه عزیزان می توانند از طریق #پخش_زنده شرکت نمایند.
🌐 پخش زنده با ورود به 👇🏻
🔺 سامانه پخش آنلاین دروس
@Abedini
@AlSamen
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
استاد عابدینی
🎙 #درس_اخلاق | جلسه سیام ◽️ با بیان #استاد_عابدینی 🗓 چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ 📍 مدرسهعلمیهثامنا
درس اخلاق 3 آذر 1400.mp3
18.71M
🎙 #درس_اخلاق | جلسه سی و یکم
◽️ با بیان #استاد_عابدینی
🗓 چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰
📍 مدرسهعلمیهثامنالائمه(ع) قم
⚠️ جهت دسترسی به تمامی جلسات اخلاق کلیککنید
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
💬 #چکیده_سخنرانی
⭕️ #درس_اخلاق | شرح حدیث "#عنوان_بصری"
🔻 #استاد_عابدینی در جلسه سی و یکم درس اخلاق هفتگی، در مدرسه علمیه ثامن الائمة (علیه السلام) قم:
💬 امام صادق(ع) در حدیث عنوان بصری سه دسته دستور عملی می فرمایند که در هر دسته سه دستور وجود دارد؛
1️⃣ دسته اول در مورد کنترل شهوت انسان است.
2️⃣ دسته دوم در مورد کنترل قوه غضبیه انسان است؛
3️⃣ در ادامه خواهیم رسید.
◽️ سلطه #شیطان، در وقتِ شدّتِ جریانِ خون است؛ مثل وقت #غضب و #شهوت (چون یکی از خواسته های ابلیس هنگام طرد شدن از درگاه الهی این بود که مانند خون در بدن بنی آدم جاری باشد).
◽️ در مقابل، غضب از قوای وجودی انسان است که اگر سرکوب شود، انسان به سفاهت و جهل و سبک سری دچار می شود و در مقابلِ هیچ نیرویی که بر او وارد شود، حساسیت نخواهد داشت.
◽️ پس غضب یک قوه کمالی است به شرط آنکه تحت تصرف #عقل و #شرع باشد. هر چیزی که مخلوق و مجعول الهی است، خیر است مگر آنکه به افراط و تفریط کشیده شود. به همین خاطر ما به دنبال #تعادل_غضب هستیم؛ نه سرکوب کردن آن.
◽️ بین ظاهر و باطن رابطه ای شدید وجود دارد؛ در نتیجه خود را به #حلم وادار کردن، حتی به صورت ظاهری، در نظام باطنی ما نیز تاثیر میگذارد و برعکس آن هم، اگر ملکهی حِلم را به دست آوردیم، در نظام ظاهری ما تاثیر میگذارد.
◽️ آتش غضب را قبل از فوران، می شود کنترل کرد؛ اما در حالت غضب، کار زیادی نمی توان انجام داد و هر کس بخواهد کاری کند و آتش را خاموش کند، خودش جزو آتش میشود!
🔻 لذا عمده دستور العمل برای حلم این است که #پیشگیری از #غضب کند.
🔖 سعی کنیم #مراقبه مان را همین #مساله_حِلم قرار بدهیم و هر شب آن را محاسبه کنیم.
🗓 3 آذرماه ۱۴۰۰
👈🏻 دریافت صوت و متن کامل جلسه: Tamhis.ir/?p=6456
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
🗒 #یادداشت_استاد | #پیام_ویژه
✅ «حرکت مردمی پشتوانه حرکت عدالت طلبانه دولت اسلامی»
🔸 #استاد_عابدینی :
بسم الله الرحمن الرحیم
رب یسر و لا تعسر
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
«... قَائِمُنَا أَهْلَ اَلْبَيْتِ يَمْلَؤُهَا قِسْطاً وَ عَدْلاً كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً ...»
▫️ از علائم نزدیک شدن #ظهور، رشد مردم در فهم و ادراک است، بالخصوص در میزان ادراک و حساسیت یافتن به #ظلم و #عدل.
🔺 هرچند شاید در برهه هایی از تاریخ، ظلم فراگیری در تمام عرصههای حیات انسانی اتفاق افتاده باشد، ولی آنچه که وضعیت قبل از ظهور را ممتاز میکند، ادراک و حساسیت مردم نسبت به ظلم و جور و قسط و #عدالت است، که البته ارتباط مستقیمی هم با #شفافیت و #شفاف_سازی دارد.
▫️ وضعیت امروز مردم در حساسیت داشتن ایشان بر تحقق عدالت، و اعتراضشان به ظلم، از برکات #رشد_مردم است که البته دشمنان هم به دنبال ایجاد انحراف و سوء استفاده از آن میباشند. این درحالیست که اتفاقاً از جمله موفقیت های #دولت_اسلامی در به صحنه آوردن مردم و توجه به حساسیت آنها میباشد.
▫️ خود این فعالتر شدن مردم نسبت به امور، نشان دهنده این است که در این دوره از #دولت، به شنیده شدن حرفشان امیدوارتر شده اند، و نشان دهنده امید بالاترشان به #نظام_اسلامی است، چرا که در دوره دولت سابق به لحاظ عملکرد ضعیف و متکبرانه بعض مسئولین، موجب بی تفاوتی و نا امیدی مردم نسبت به عملکرد آنها شده بود.
▫️ این دغدغه مندی و حساسیت عالی مردمی اگر درست مورد توجه قرار بگیرد، از اسباب تثبیت #مردم_سالاری_دینی و استقرار حاکمیت دینی میباشد، که از توان مغفول مانده مردمی در جهت اصلاح نقصها و رفع ظلمها و احقاق عدالت میتوان بهره برد و این خود، قدمی هم در راستای نزدیک شدن ظهور #منجی_موعود خواهد بود.
▫️ استفاده از این توان عظیم مردمی در اصلاح #اجتماعی، هرچند ممکن است چالشهایی را هم در ابتدا ایجاد کند، ولی در صورت #شرح_صدر_مسئولان، و اقدام به موقع در حد مقدور و برخورد #صداقتآمیزشان، فرهنگی الهی را محقق میکند که برکات آن بسیار عظیم خواهد بود.
▫️ در این #فرهنگ_الهی، مردم مَحرَمترین و محکمترین پشتوانه دولت اسلامی میشوند، که حتی اگر سختیهایی در انجام امور باشد، سختیها برای مردم صبور ما تحملپذیرتر شده، و بدانند که به دست خودشان برطرف میشود.
▫️ در هر صورت، مانند #امام_خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) قدر این مردم نجیب و صبور را باید دانست، و الحمدلله #رئیس_جمهور محترم دولت اسلامی هم با عزم بر خدمت #جهادی، با #ایمان و اقدام #تخصصی به میدان آمده اند، و انشاء الله حرکت همگانی در راه خدا و خدمت به خلقش، همه ما را به تحقق فرج و ظهور حجّت الهی نزدیک بگرداند.
✍🏻 محمدرضا عابدینی.
🔻 جمعه 5 آذر ماه 1400 شمسی. قم.
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
📢 #اعلان
🔸 درس #اخلاق هفتگی
◽️ با بیان #استاد_عابدینی
▫️ شرح "حدیثعنوانبصری"
🔸 چهارشنبه ۱۰آذرماه - ساعت ۱۸:۱۵
📍 مدرسه علمیه ثامنالائمه (ع) قم
⚠️ باتوجه به محدود بودن فضای مدرسه، #حضور در جلسه #مختص_طلاب_مدرسه می باشد و بقیه عزیزان می توانند از طریق #پخش_زنده شرکت نمایند.
🌐 پخش زنده با ورود به 👇🏻
🔺 سامانه پخش آنلاین دروس
🔺پخش لایو اینستاگرام
@Abedini
@AlSamen
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
درس اخلاق 10 آذر 1400.mp3
17.76M
🎙 #درس_اخلاق | جلسه سی و دوم
◽️ با بیان #استاد_عابدینی
🗓 چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۰
📍 مدرسهعلمیهثامنالائمه(ع) قم
⚠️ جهت دسترسی به تمامی جلسات اخلاق کلیککنید
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini