هدایت شده از محمدی
5️⃣سالها پیش سران جهان بدون اطلاع پادشاه سست عنصر این سرزمین پا به خاک آن نهاده و درباره تقسیم آن گفتگو میکردند، اما اکنون در تحولات مهم جهانی باید منتظر واکنش جهوری اسلامی و نظر او باشند. دیوانه ای گمان کرد با ترور سردار سلیمانی جبهه مقاومت درهم شکسته میشود، اما ندانست که سلیمانی نه یک شخص، بلکه یک مکتب بود که تفکر آن همچون بوی خوشی در اتمسفر مقاومت پراکنده و در حال پیشروی است. فرانسه پس از حدود صد سال استعمار با خفت و خواری از نیجر مجبور به خروج است و همان روز یک بسیجی به نام قاآنی در پایتخت نیجر حضور دارد. در ابتدای طوفان الاقصی و هنگام سخنرانی سیدحسن نصرالله، به گواهی رویترز چهار میلیارد نفر سخنان او را تماشا کردند تا ببینند سرنوشت این منطقه و شاید کل جهان چه خواهد شد؟؟ تجارت اصلی جهان از راه کشتیرانی است و دو تنگه مهم جهان یعنی تنگه هرمز و المندب، در اختیار شاگردان مکتب روح الله است، اگر چشم بینا داشته باشیم، دهها نمونه از این دست در اخبار آشکار خواهیم دید.... اما مهمتر از همه اینها انقلاب و بعثتی است که در جانهای مسلمانان و غیرمسلمانان رخ داده است.
6️⃣برای اینکه ببینیم به قله شده ایم یا خیر، باید واقع بین باشیم ولی واقعیت را آنگونه که هست ببینیم نه از چشم رسانه ها، که گاوشیرده را برایمان بزک و به عنوان نماد توسعه پایدار منطقه معرفی کنند. یا گدایی مدرن کشورهای خلیج و تورم 60 درصدی ترکیه را به رخمان بکشانند. ایران، آن کشوری است که زمانی در احتیاجات اولیه خود چشم به دست دیگران بود، و الان صادرکننده تکنولوژیهای روز دنیاست. اینها فقط گوشه ای از واقعیات میدان بود. در پایان نکته مهمی باید یادآوری شود که نزدیک شدن به قله، مسئولیتها را سخت تر میکند، مراقبتها را نیز دقیقتر میسازد.
👤عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
هدایت شده از محمدی
✳️«تله نظرسنجی»
☘️دشمن برای کاهش مشارکت در انتخابات، ابزارهای مختلف جنگ روانی را به کار میگیرد که بسیاری از آنها آشکار شده است. اما یکی از آنها که کمتر مورد توجه است، بازی با نظرسنجی هاست. نظرسنجی مانند هر ابزار بشری دیگر، «طریقی» برای شناخت صحیحتر است که در موارد پرشمار خدماتی را همراه داشته است. اما نظرسنجی ها در خوش بینانه ترین حالت، اطمینان عرفی برایمان ایجاد میکنند، نه یقین منطقی. هر تحلیل گری باید بتواند ابتدا آنها را راستی آزمایی کرده و سپس در کنار دیگر ادله قرار دهد و جمع بندی کند.
🌿اما تأثیر زیاد این ابزار بر مخاطبان، طمع تحریف را در میان دشمنان ایجاد کرده است. جبهه انقلاب بارها از نظرسنجی های دروغین آسیب جدی دیده است. گاه این چاقو که می توانست غده ای چرکین را خارج کند، رأس اتحاد و پیوستگی جبهه انقلاب را از تن جدا کرد. در انتخابات اخیر، این ابزار نه برای تقویت یک لیست و تضعیف دیگران، که برای بی علاقه نشان دادن عموم مردم به مشارکت به کار گرفته میشود. در محافل مختلف، ناامیدانه از عدم مشارکت مردم ابراز نگرانی میشود. گروهی جنگ را از همین الان باخته تفسیر کرده، و با همین بهانه به عزلت بی تفاوتی و بی حرکتی می خزند. تکرار این سخن، نه تنها گرم کردن فضای جامعه به سمت انتخابات را دشوار «جلوه» میدهد، بلکه در عموم مردم نیز این «پندار» را تقویت میکند که گویی اکثریت مردم مشارکت ندارند، پس عدم مشارکت من نیز موجه است.
🌱همه از مشکلات جامعه کم وبیش مطلعیم اما فراموش نکنیم، مراکز معتبر نظرسنجی در کشور تعداد مشخصی دارند و معمولاً نتایج آنها، آشکار و در دسترس عموم نیست که به این سادگی در اختیار امثال بنده باشد. خود آنها هم منحنی تغییرات را در نظر میگیرند، نه نقطه ها. اما با این توصیف معلوم نیست منشأ چنین تحلیلهای ناامید کننده کجاست؟
🍀جنگ احد را به یادبیاوریم که آسیب شایعه شهادت پیامبر(ص) کمتر از رها کردن تنگه نبود. با اینحال آیه «لاتهنوا و لاتحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مومنین» در جریان احد نازل شد نه بدر؛
🌿وضعیت واقعی کشور را با چند روایت تحریف نکنیم. جمهوری اسلامی شبه کودتای سال گذشته را خنثی کرده، در سطح منطقه و بین الملل چهره مقتدری دارد. یکسال از اغتشاشات گذشته، ولی هنوز روحیه برخی فعالان حال و هوای آذر 1401 را دارد. با وجود مشکلات جدی اقتصادی، گشایشهای بسیار خوبی در زیرساخت و ظاهر رخ داده است. حتی اوضاع اقتصادی فعلی از دوره قبل (1398) بدتر نیست، که در بسیاری زمینه ها بهتر هم هست. اما طرز فکری خاص دائماً تلاش میکند سرمایه اجتماعی واقعی نظام را با روایت خود، پایین نشان دهد. شکوه راهپیمایی 22 بهمن 1402 را دیدیم، مراقب باشیم در تله برخی نظرسنجی های بی مبنا گرفتار نشویم.
پی نوشت: نگارنده نیز در زمان لازم به نظرسنجی به عنوان یک «طریق» مراجعه میکند، اما آن را از منظر معرفت شناسانه، ارزیابی و سپس میزان اعتبارش را در کنار دیگر ادله می سنجد.
👤عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
📚 مذهبیان خاموش؛ سرمایه انتخابات
✅در آخرین هفته منتهی به انتخابات باید به سراغ برنامه های کم مؤونه و پرمعونه (کم زحمت و پرفایده) برویم. در بین این برنامه ها نیز به نظر میرسد دو راهبرد ذیل موثرترند:
1️⃣ اولویت اصلی برای افزایش مشارکت، زنده کردن بدنه ای از متدینان خاموش است که هنوز خود را وسط جنگ نمی بینند، دلیل این اولویت آن است که اولاً زمان کمتری برای اقناع ایشان لازم است؛ مبانی صحیح و دغدغه خدمت دارند؛ و فقط به دلیل برخی تحلیلها یا آمارهای نادرست یا دیدن شماری از ناکامی ها دچار یأس موقت شده اند که به راحتی قابل رفع است. ثانیاً هر کدام از این افراد میتوانند سر حلقه ای برای تبلیغ و افزایش مشارکت دیگران باشند. به جای اتلاف وقت نسبت به افراد دورتر، باید در این هفته روی افراد هیئتی، نمازگذاران مساجد، دانشجویان و اساتید متدین و ... سرمایه گذاری کرد. متأسفانه هنوز شماری از یاران جبهه حزب الله فقط همدیگر را نگاه میکنند و نومیدانه سر تکان میدهند. هر کدام از اینان یا رسانه دارند و یا حداقل با خانواده و اطرافیان خویش مرتبط هستند و با اقدامات بسیار ساده میتوانند جریان ساز باشند. کافی است امید و نشاط و انگیزه های خدمت جبهه متدینان تقویت شود.
2️⃣ باید فضای عمومی و رسانه ای جامعه تغییر کند. سال 1401 دروغی پرتکرار و با صدای بلند، در برابر سخنی حق اما کم جوهر؛ فضای جامعه را تحت تأثیر قرار داد. امسال نیز انگاره قهر مردم با صندوق، تحریم یا کاهش مشارکت، ابتدا از سوی رسانه های دشمن، سپس در بین مردم و حتی از سمت نیروهای مومن روایت میشود. (تله نظرسنجیhttps://eitaa.com/abmohammadi/352 ) غافل از اینکه این تکرارها سبب میشود مردم باور کنند این دوره با دوره های قبل بسیار متفاوت است و بنابراین حتی اگر هنوز در رای دادن یا ندادن مردد هستند، تصمیم به عدم مشارکت بگیرند.
🍀 راه حل این هفته به دست گرفتن فضای عمومی و رسانه ای جامعه به نفع انتخابات است. بیشتر از سایتها و رسانه های عمومی، مردم عادی در ارتباطات حقیقی خویش، موثرند. آنان که صفحه و سایت و کانال ندارند، از ارتباطات عادی خود با خانواده، دوستان، همکاران و ... استفاده کنند و با افتخار اعلام کنند: «من رأی میدهم» و ...
☘️ اگر تمام توان خود را بر احیا و سپس تقویت نیروهای مذهبی بگذاریم و فضای حاکم بر افکار عمومی را به سمت امید و انتخابات سوق دهیم، انشاله مشمول سنت نصرت الهی خواهیم شد. «لینصرنّ الله من ینصره»
👤عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
📕 موعود موجود
📌همه ساله در آستانه نیمه شعبان سالروز ولادت با برکت امام زمان(عج) مباحث معرفتی متنوعی شکل میگیرد که یکی از آنها اعتقاد به موعود باوری در ادیان است. لکن ویژگی برجسته شیعه در این اعتقاد، باور به امام حیّ است که در بین ایشان زندگی میکند و از احوال آنها باخبر است و در مشکلات دستگیرشان.
اما اعتقاد به زنده بودن یا نبودن موعود چه تأثیری دارد؟
🔶ولتر ترنس استیس از فیلسوفان معاصر، در کتاب «دین و نگرش نوین» درباره زمینه های الحاد بخش عظیمی از اروپا در قرون اخیر سوال میکند. او نظریه نیوتن را یکی از عوامل معرفی میکند و میگوید با اینکه نظریه نیوتن وجود خدا را به عنوان علت فاعلی پذیرفت، او را به عنوان علت غایی انکار کرد. خدایی بازنشسته که تدبیری در جهان ندارد. ساعت سازی لاهوتی که تماشاگر صرف است. ایمان مردم با چنین خدایی تقویت نمیشود بلکه مردم خدایی را میپرستند که از احوالشان با خبر باشد، دعایشان را بشنوند و از ایشان دستگیری کند.
اکنون با این مقدمه آثار اعتقاد به منجی حیّ یا موعود موجود را در سخنان رهبر انقلاب دنبال میکنیم:
1️⃣امید: شیعیان با اعتقاد به اینکه امام مهدی در بین مردم زنده بوده و دردهای ایشان را احساس میکند از سطح امید به یک آرزوی موهوم فاصله گرفته و در انتظار واقعیتی عینی هستند.( بیانات در سالروز میلاد امام زمان(عج)، 27/5/1387.)
2️⃣تقویت معنویت: انسان معتقد به امام زمان(عج) چون با مركز تفضّلات الهى و كانون شعاعِ رحمت حق، رابطهاى روحى برقرار مىكند، توفيق بيشترى براى برخوردارى از وسايل عروج معنوی و تقرب الىاللَّه دارد. به همين دلیل اهل معنا در توسّلات معنوى خود، امام زمان(عج) را مورد توجّه دائمى قرار داده و به آن حضرت توسّل مىجويند. نفس پيوند قلبى با ایشان انسان را عروج و رشد مىدهد.( بیانات در سالروز میلاد امام زمان(عج)، 17/10/1374)
3️⃣ تقویت روحیه مبارزه و نفی بی تفاوتی: اعتقاد به امام حاضر در میان مردم مانع تسلیم شدن و بی تفاوتی ایشان است.(همان)
📝آری، نه توحید از امامت گسسته است و نه ایمان و مبارزه، مستقل از مبانی تئوریک؛ و این است پرتوی از منظومه فکری اسلام به حمل شایع.
🖍پی نوشت: موعود موجود نام کتابی از آیت الله جوادی آملی درباره امام عصر(عج) است.
#منظومه #فکری #موعودباوری 👤عبدالله محمدی، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران https://eitaa.com/abmohammadi
🔸تازه های نشر:
❇️اهمیت ویتگنشتاین در سده اخیر با نقش کانت در فلسفه مدرن مقایسه میشود. تا کنون کمتر اثری به زبان فارسی نظریات معرفت شناسانه او را تحلیل کرده است. این کتاب که توسط انتشارات موسسه امام خمینی منتشر شده است آغازی در این مسیر است.
👤 عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
🇮🇷 ثبت نام کشوری طرح ولایت تابستان ١۴٠٣
🗓 زمان برگزاری: ٢٨ تیرماه ١۴٠٣
(به مدت ۴٠ روز)
⏳ ثبت نام تا ١۵ اردیبهشت ماه از طریق:
🌐 Hamzevasl.ir
📍مکان: مشهد مقدس
👈 کسب اطلاعات بیشتر:
☎️ برادران: 09962867500
☎️ خواهران: 09387804161 و 09231554162
#طرح_ولایت
#تابستان١۴٠٣
📱@hamzevasl
📚بانوی بت شکن حجاز
✅روشن ترین و ساده ترین راه برای نشان دادن جایگاه زن در اسلام، معرفی دیدگاه اسلام در تکریم زنان است. منجی موعود اسلام، حضرت مهدی (عج) الگوی خویش را یک زن یعنی حضرت فاطمه (س) معرفی کرده و پیامبر اسلام(ص) نیز خدیجه (س) را درصدر بهترین های تاریخ قرار داده است.(ما ینطق عن الهوی، ان هو الّا وحی یوحی)
🔵درباره حضرت خدیجه(س) عبارت های متعددی گفته شده است: یار پیغمبر(ص)، نخستین زن مؤمن، همسر فداکار و... اما میخواهم او را با وصفی جدید معرفی کنم: بانوی بت شکن حجاز.
🔴نقطه مقابل توحید، شرک است، شرک دل بستن به هر چیزی غیر از خداست. «کلما یشغلک عن الله فهو صنمک»، خدیجه (س) توحید عملی را در سیره خویش محقق کرد و بتهای گوناگون را درهم کوبید.
🔶خدیجه (س) در زمانه خویش، بت ثروت پرستی را شکست. بانویی که چهارصد غلام و کنیز داشت، تمام ثروت خویش را در راه اعتلای عبودیت بخشید. در واپسین ساعات، کفنی برای خود نداشت، با اینحال از اینکه مستقیماً از رسول خدا(ص) کفن درخواست کند، شرم نمود و فاطمه اش را واسطه کرد.
🔷خدیجه(س) بت مادی گرایی در ازدواج را در هم کوبید. با وجود خواستگارانی از اصحاب زر و زور، فقط محمد(ص) را به خاطر توحید او پسندید و خود در ازدواج پیشقدم شد.
🔴زیباترین و عفیف ترین زنان مکه، بت عشق های مادی را در هم کوبید. آنچنان عشق خود به محمد(ص) را رنگ الهی بخشید که ماجرای لیلی و مجنون، شیرین و فرهاد و ... را در خاطره ها فراموشاند.
🔶ام المومنین، بت «اکثریت پرستی» را شکست. در شرایطی که اکثریت، رسول خدا(ص) را تکذیب کردند، او حقانیت را بر اکثریت ترجیح داد. زنان قریش او را تنها گذاشتند و هنگام تولد فاطمه(س) هیچکس در کنارش نبود. «صدّقتنی حین کذبونی»
✅«بانوی بت شکن حجاز» زنده است و با هر تکبیر مسلمانی، در حال اوج گرفتن، او در توحید و عبادت تمام مسلمانان شریک است.
👤عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
مسلمانان غزه در شرایط نزدیک به قحطی هستند. تحمل یکروز در چنین شرایطی برایمان بسیار دشوار است. غصه و گلایه کافی نیست. کمترین کار آن است که سیل کمکها روانه شود. پیشقدم شویم و دیگران را نیز تشویق کنیم. نگذاریم غزه برایمان عادی شود.
👤 عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
#اطلاعيه_شماره٢
بنياد خيريه ام اليتامى خديجة الكبرى سلام الله عليها
✅ موضوع : تقاضاى كمك
برادران و خواهرانِ مسلمان در ايران و جهان !
نزديك به ٥٠ روز از فعاليّتِ بدون وقفه ى بنياد خيريه ام اليتامى خديجة الكبرى سلام الله عليها در نقاط مختلف غزّه براى اطعام با غذاى گرم ، طبخ و توزيع نان و توزبع شيرخشك مى گذرد و اكنون با افرايش محاصره ى مردم در شمال و کم شدن ذخایر و کنترلِ یهود بر راه ارتباطی شمال و جنوب ، مواد اوليه ناياب و بسيار گران است و كمك هاى مردمى به بنياد كم رنگ شده است نگذاريد اطعامِ مختصرى كه در نقاط مختلف انجام مى گيرد كاهش يابد لطفا از هر شخص يا مجموعه اى كه احتمال كمك مى دهيد تقاضاىِ بنياد را مطرح كنيد
🔴 شماره کارت های خیریه:
بانک پاسارگاد 5022291329674046
بانک ملت 6104338926896834
بانک ملی 6037997599838944
🔸جزئیات بیشتر حساب ها👇
https://zil.ink/bonyadkhadijah
🔹باعضويت دركانال خيريه وارسال به ديگران از ياورانِ مظلومانِ غزّه شويد 🔻
🆔 @bonyadkhadijah
#بنیاد_خیریه_امالیتامی_خدیجه_کبری
🔰شماره حساب دفتر رهبر معظم انقلاب برای کمک به مردم مظلوم #غزه و #جبهه_مقاومت🇮🇷🇵🇸
🔹 این کمترین کاری است که الان میتوانیم انجام دهیم برای کمک به مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت؛ خصوصاً در #ماه_رمضان
خودمان را در کمک به مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت شریک کنیم هر چند کم.🌷
۱_ گزینه: «انتخاب وجوهات»
۲_ گزینه «کمک ها»
و سپس یکی از گزینه های زیر را انتخاب کنید:
✅ کمک به غزه
✅ کمک به انتفاضه فلسطین
✅ کمک به رزمندگان مقاومت لبنان
✅ کمک به جبهه مقاومت
👇
https://www.leader.ir/fa/monies
✅ به همه ارسال کنید
✅ در مبارزه با رژیم صهیونیستی جنایتکار شرکت کنید.
⚠️⚠️⚠️پیامبر اکرم (ص) فرمود:
هر کس نسبت به امور مسلمانان دغدغه و اهتمام نداشته باشد، مسلمان #نیست.
هدایت شده از محمدی
📚جهاد تبیین و سوخت موشک
✅حمله به ساختمان مرتبط با سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق و شهادت شماری از بهترین سرداران سپاه، دوباره خشم انقلابی امت و فریاد انتقام را زنده کرد. برخی نکات درباره فریاد انتقام را قبلا یادآور شده بودیم. https://eitaa.com/abmohammadi/343
اینکه جهت خشم و اعتراض باید به سمت دشمن باشد، نه سرداران و فرماندهان، اینکه مطالبه انتقام باید وحدت ملی را تقویت کند، نه اینکه ابزاری برای شقاق و اختلاف بین امت و حاکمیت و یا اقشار مختلف امت باشد، اینکه القای ناامیدی بین مردم به بهانه انتفام و بدبین کردن ایشان به حاکمیت بازی کردن در نقشه دشمن است و ....
✅در این نوبت ضمن تأکید بر تمام نکات پیشین، توجه خوانندگان به این پرسش مهم جلب میشود که کدام کشور در مقام کنش است و کدامیک در حال واکنش؟ طراحی صحنه و ابتکار عمل در دست کیست؟ ساده لوحانه است که گمان کنیم اسرائیل مبتکرانه این ترور را طراحی کرده است و پاسخ فعلی جمهوری اسلامی معیار عزت و شجاعت اوست. کنش و ابتکار عمل در دست جمهوری اسلامی است و این ترورها واکنش از سر استیصال اسرائیل است. جبهه مقاومت حلقه محاصره را هر روز تنگتر کرده و تهدید انگشت های روی ماشه، مدتهاست عملی شده است. جمهوری اسلامی بدون آنکه بهانه به کسی داده باشد، در حال تنگتر کردن حلقه محاصره است.
✅هر انسان غیوری از انتقام سریع و پشیمان کننده خرسند میشود. لیکن چند کلام با کسانی که در این چند روز با ادبیات گزنده نه تنها فرماندهان و مسئولان را متهم به ترس و انفعال کردند، بلکه مفاهیم اصیل انقلاب مانند «صبر انقلابی» و «همراهی شجاعت و حکمت» را به سخره گرفتند:
1️⃣سردار زاهدی و همرزمانش بخشی از همان کسانی هستند که چند ماه پیش متهم به ماله کشی بودند.
2️⃣مطالبه انتقام سوخت موشک است، لیکن این مطالبه باید از سوی عموم مردم باشد، نه فقط نیروهای انقلابی و فعالان مجازی ایتا؛ و این امر نیازمند جهاد تبیین است که بنده و شما مدعی علمداری آن هستیم.
از جماعتی که از پشت لب تاب و موبایل دیگران را متهم به ترس از جنگ و انفعال میکنند، میپرسیم چقدر در ترویج فرهنگ استکبارستزی در عموم مردم تلاش کردند؟ چقدر در تثبیت این اصل کوشیدند که مقابله با نظام سلطه نه فقط امری ایدئولوژیک و الهی؛ بلکه حتی منطبق بر اهداف دنیوی ماست و سازش با دشمن، برای دنیای ما نیز هزینه دارد؟ هنوز شمار نه چندان اندکی، نظام را متهم به دخالت و ماجراجویی میکنند. نگرانی از میزان تاب آوری مردم در شرایط جنگی امری واقعی است؛ چه کسی باید این فرهنگ را در لایه های مختلف امت احیا کند؟ چه کسی باید در فضای مجازی تنفر از اسرائیل را زنده نگهدارد؟ اگر افکار عمومی آماده هزینه دادن برای ارزشها نباشد، نه انتقام، بلکه هیچ رسالت تمدنی به نتیجه نخواهد رسید و این وظیفه ما و مدعیان فعالیت فرهنگی است. از خودمان نیز به اندازه دیگران مطالبه گر باشیم. مطالبه انتقام سوخت موشک است و این مطالبه با سر و صدا و هیجان محقق نمیشود، بلکه نیازمند جهاد تبیین ماست.
3️⃣نمیتوانم باور کنم کسی غیرت انقلابی حقیقی و باورمندانه دارد، و دائماً فریاد انتفام سر میدهد ولی برای فراهم کردن مقدماتش هیچ تلاشی نمیکند. ای کاش به جای منتشر کردن ویروس ناامیدی و بدبینی، با جهاد تبیین مقدمات تقابل با نظام سلطه را فراهم میکردیم.
4️⃣روز قدس یادگار مهم امام خمینی است که برگزاری با شکوه آن نیازمند شدت یافتن جهاد تبیین است. هر کسی سهم خود را تعیین کند.
#جهاد #تبیین
#انتقام
👤عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
هدایت شده از محمدی
📚خاکریز من در عملیات وعده صادق
❇️آنچه فرماندهان شجاع سپاه در عملیات «وعده صادق» نشان دادند، حاصل سالها مجاهدت و تقدیم شهدای فراوان بود که ناگفته های آن دهها برابر گفته هاست. قلب ملت ایران و تمام مستضعفان جهان از این فتح بی نظیر خرسند است. اما مومنین آموخته اند که در هر نقطه ای از تحولات اجتماعی، نسبت خود را با آن تعیین کنند؛ یعنی به جای تماشاچی بودن، بازیگر فعال میدان باشند. بر همین اساس نخستین پرسش در این مقطع آن است که وظیفه الهی ما در قبال این عملیات چیست؟
1️⃣تقویت روحیه تضرع جمعی و همگانی به درگاه خداوند
قرآن کریم به مومنان آموخته است نیاز ایشان به تضرع در شرایط فتح کمتر از نیاز ایشان در دوران ضعف نیست. جنگ حنین با وجود برتری نظامی، نتیجه مطلوب مسلمین را نداشت چراکه مسلمین به امکانات و تجهیزات خویش دلبسته بودند: یوم حنین اذ اعجبتکم کثرتکم فلم تغن عنکم شیئا (توبه: 25) اما در جنگ بدر به دلیل فقر وجودی بیشتر از نصرت الهی بهره مند شدند «و لقد نصرکم الله ببدر و انتم اذلة» (آل عمران:123)
هر اندازه برنامه های تضرع و توسل؛ جمعی تر، آشکارتر و همگانی تر باشد تأثیری افزون در جامعه و ملکوت هستی خواهد داشت.
2️⃣ استمرار فضاسازی
تا دیگران موفق به تنقیص این فتح عظیم نشده اند باید در روایت عظمت این فتح بکوشیم. مبادا خاطره تلخ کم اهمیت شمردن عین الاسد تکرار شود. به رخ کشیدن ابعاد مختلف این عملیات برای توده های مردم که شاید اطلاع کمتری داشته باشند، باور به وعده های الهی و نیز احساس غرور ملی ایشان را تقویت میکند. باید فضای عمومی جامعه و به ویژه رسانه ها پر از هیاهوی جشن حماسی باشد و احساسات و هیجانات به این سمت جهت دهی شوند تا راه برای جولان دشمن باز نشود.
3️⃣مدیریت پیش دستانه افکار عمومی در دفع شبهات
عملیات روانی، میتواند پیروزی را شکست جلوه دهد و بر عکس؛ دشمنی که در جبهه نظامی شکست خورده در جبهه رسانه و شبهات فکری بیکار نخواهد نشست. جبهه فرهنگی انقلاب میتواند پیش دستانه مدیریت افکار عمومی را به دست گیرد . شبهات و ترس افکنی های دشمن را دفع کنیم نه رفع. اگر میدان افکار عمومی از مدیریت جبهه انقلاب خالی شود، دیگران آن را جهت دهی خواهند کرد.
4️⃣ هر اندازه مأموریت دوم (فضاسازی عمومی) قویتر باشد راه برای مأموریت سوم ( پیشگیری از تحریف و شبهات) بازتر میشود و برعکس.
5️⃣حساسیت نسبت به حواشی و دوقطبی های کاذب
دشمن برای انحراف افکار عمومی نیاز به حاشیه، دوقطبی سازی و ... دارد. همه باید مراقب باشیم بهانه به دست دشمن ندهیم و به موضوعات کم اهمیت ضریب رسانه ای ندهیم.
6️⃣نظامیان غیور رسالت خود را انجام دادند، اکنون نوبت فعالان فرهنگی است که عملیات را تکمیل کنند. اهمیت این ایام از تبلیغات انتخاباتی کمتر نیست. باید برخیزیم و شیرینی فتح نظامی را با توفیق در جهاد تبیین تکمیل کرده و استمرار ببخشیم.
👤عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
🌷 هنر مطهر
🔸مرحوم آیت الله مصباح یزدی: هنر شهید مطهری این بود که علم را از آسمان به زمین آورده و برای مخاطب قابل استفاده میکرد، یعنی مسائل پیچیده فلسفی، عرفانی و عقلی را به بیانی ساده تبیین کرده، اگر علامه مطهری نبود، اگر علم مطهری نبود، این انقلاب در میان افكار التقاطی گم میشد، #شهید_مطهری برای جلوگیری از تحریفات به پاخاست؛ قلم بهدست گرفت؛ سخنرانی کرد؛ کلاس تشکیل داد؛ به افشاگری پرداخت؛ مقاومت کرد و حقایق را بازگفت؛ زیرا میدید گروهی دارند با روشهای گوناگون اعتقادات، باورها و سنتهای اصیل را تحریف میکنند.
#تازه های نشر
تحلیل حکمی قرآنی خلقت آدم ع و نتایج آن در الهیات و علوم انسانی
عرضه شده در غرفه موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
و
سامانه فروش مجاری
برای خرید مجازی کتاب
«خلقت آدم (ع)؛ بررسی دلالتهای آن در الهیات و علومانسانی از دیدگاه علامه طباطبایی»
با ۲۰ درصد تخفیف و ارسال رایگان به آدرس ذیل مراجعه فرمایید
https://www.irip.ac.ir/u/14H
▪️لینک مشاهده و خرید نسخۀ الکترونیکی کتاب خلقت آدم (ع) در نرمافزار کتابخوان طاقچه:
https://taaghche.com/book/204175/%D8%AE%D9%84%D9%82%D8%AA-%D8%A2%D8%AF%D9%85-%D8%B9
🔸تازه های نشر:
❇️اهمیت ویتگنشتاین در سده اخیر با نقش کانت در فلسفه مدرن مقایسه میشود. تا کنون کمتر اثری به زبان فارسی نظریات معرفت شناسانه او را تحلیل کرده است. این کتاب که توسط انتشارات موسسه امام خمینی منتشر شده است آغازی در این مسیر است.
👤 عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
📚علامه طباطبایی معتقدند آیات مرتبط با خلقت حضرت آدم (ع)، صرفاً، بیانگر امری تاریخی نیستند؛ بلکه حقایقی فراتاریخی دربارۀ سرشت انسان، مسیر ابتدا و انتهای او بهشمار میروند. همچنین، مفاهیم یادشده بهمنزلۀ قواعدی هستند که دیگر مباحث دین اسلام و سایر ادیان ابراهیمی بر آن متفرع میشوند. متأسفانه، علامه فرصت نکردند ابعاد مختلف این مدعای ارزشمند را تبیین کنند. بر همین اساس، پژوهش پیشِ رو قصد دارد گامهای ابتدایی را در تکمیل طرح علامه بردارد. بههمین منظور، ابتدا، تعابیر پراکندۀ علامه در این موضوع به شکل دستگاهی منسجم تنظیم، و سپس دلالتهای مختلفِ این مبنا در دیگر بخشهای دین وحتی نظامهای اجتماعی نمایان شده است. این مطالعه نشان میدهد تفسیر قرآن کریم از خلقت حضرت آدم (ع) نهتنها نوعی انسانشناسی نوین به ارمغان آورده است، بلکه میتواند بنیانی برای تحلیل مباحث الهیاتی، تربیتی و علوم انسانی باشد.
📚برای خرید مجازی کتاب
«خلقت آدم (ع)؛ بررسی دلالتهای آن در الهیات و علومانسانی از دیدگاه علامه طباطبایی»
با ۲۰ درصد تخفیف و ارسال رایگان به آدرس ذیل مراجعه فرمایید
https://www.irip.ac.ir/u/14H
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عشق آیت الله بهجت (ره) به حضرت معصومه (س)
در سالروز رحلت این عالم ربانی فاتحهای به ایشانو آیت الله مصباح(ره) اهدا میکنیم