واکنش #مرتضی_سورانه به سیل پیامهای تبریک اعضای #اراکشهروند - ۱۰ شهریور ۹۹
اعضای محترم گروه وزین، پرسشگر ، اندیشمند و توسعه نگر اراک شهروند سلام علیکم
به عضویت در این جمع مباهات می کنم و از ایده ، نقد و نظرات و پیشنهادهای شما خوبان همشهری بهره مند می شوم بدینوسیله از اظهار لطف دوستان در ارسال پیام تبریک نیز ممنونم و بیشتر مشتاقم که با نقد و نظر و ارائه ایده و پیشنهاد شما اعضای فرهیخته و شهروندان آگاه و دغدغه مند در این سال آخر شورا منشاء اثر و خدمت بهتر و بیشتری در توسعه و پیشرفت شهر باشیم
به همین منظور کارگروه فکر و ایده خلاق و نظام بررسی پیشنهاد شهروندی را با حضور افراد علاقمند تشکیل و دست استمداد به سوی همه اهالی فکر و اندیشه دراز می کنم - ارادتمند - مرتضی سورانه ۱۰ شهریور ۱۳۹۰
امالفسادبانکی!!
#ابوالفضلعباسیبانی- ۶ مهر ۱۳۹۹
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ نوشتم"موجودی شما کافی نیست!" چون بازای هر ۳۵۰۰ نفر ایرانی یک شعبه بانک و بازای هر ۳۵۰ ایرانی یک کارمند بانک وجود دارد!
و پرسیدم راستی ارزش ریالی ۲۳ هزار واحد ساختمانی(شعب بانکی) متعلق به برادران و خواهران لاکچرمن ومِن چقدراست؟
بازنشر اون نوشته را بمناسبت قرارداد دوصفحه ای فروش شرکت چندصدمیلیاردی #هپکو توسط سازمان خصوصی سازی به فردی دارای اهلیت!!! در ۲۸ شهریور ۹۸ و دومین بازنشر در حالی بمناسبت ۱۱اردیبهشت ۹۹ تقدیم کردم که میتوانست روز کارگرباشه!
و پیشنهاد کردم قیمتا رو خودتون ۱۰ یا ۱۰۰یا ۱۰۰۰ برابر بکنید ! خیلی از واقعیت دور نخواهد بود!چون یا از قیمت واقعی عبور کردین و یا بزودی عبور میکنین!!
الآنم دلم با قلم نیست وحوصله نوشتن ندارم و همینقدر بگم بانکها چنان #خوداجتهادند که قانون و مقررات که براشون پشیزی ارزش نداره و به هرکس دلشون بخواد خدمت و تسهیلات و...میدن و بخشنامه هاشون رو هم با سختگیرانه ترین حالت و تقریبا نشدنی! مشمول وام گیرندگان ازدواج و رهن و موضوعاتی از این قبیل می کنند با دهها برگه A4 و پرونده ای وزین با تعدد امضای نزدیک به سه رقم و مشخصات فردی مکرر و متعدد که در نگاه کثرت باید گفت این بندگان خدا مجبورن هزار بار نام و نام خانوادگی و سایر مشخصات شناسنامه ایشون را بنویسند در حالیکه با دولت الکترونیک قدرتمند امروزی حداکثر مستند لازم #یکبرگ کاغذ A5 کافیست (بعنوان یک فرد مطلع میگم و اتفاقا میتونه اونم نباشه)!
از دیگر سو اما تسهیلات بی حدوحصر! با تماسی و سفارشی و بی هیچ آداب وترتیبی و حتی بی هیچ آمدن به بانکی!! بمحض اراده، در همان روز کاری بحساب سفارش شونده واریز و حتما ایشون هم بلافاصله مبلغ ناقابلی تقدیم سفارش کننده و این قصه سر دراز دارد!! بعدشم دل شیر میخاد پیگیر عدم بازپرداخت بشه و بگفتهی دو بزرگواری :
نخست اینکه #اختلاس دزدی نیست!
دوم اینکه کل رقم #فسادبانکی از زمان ۱۲۳ میلیارد #رفیقدوستان تا امروز کلاوغیرکلا ۸۰ هزار میلیارد(دلار تومنش یادم نیس!) بیشتر نبوده!
اینکه تسهیلات بانکی در اختیار برخی از روسا و کارکنان نورچشمی بانکی با 0٪ قرار میگیرد و ارائه خدمات ویژه از خدمات بدون نوبت به برخی از مراجعین تا مسکوت گذاشتن و عدم پیگیری برخی معوقات و اموری از این دست ضمن خشم آفرینی و خشم افزایی، موجبات تخریب بیش از پیش فرهنگ اصیل ایرانی شده و میشود! حال تملک بسیاری از شرکتهای تولیدی در ازای عدم بازپرداخت تسهیلات بانکی و بنگاه داری و... قصه پرغصه دیگری است که مجالی دیگر می طلبد !!
اینها و بیش از اینها در کنار دردسرهای سایر سازمانها، هیچ حال خوش و آرامشی برای مردم باقی نگذاشته و بی تردید یکی از عوامل اصلی آشفتگی اقتصاد ایران ترکتازی بی حدوحصر بانکهاست و اگر #حاکمیت فکری اساسی بحال بروکراسی و بی قانونی و ساماندهی اداری و در یک کلام پیه یک #انقلاباداری را به تن خویش نمالد، دور نیست زمانی که این اعتماد حداقلی هم که در برخی معتمدین و قشر سنتی جامعه کورسو می زند از میان برود !!
🔸برای دیدن صفحات و ارتباط با من(ابوالفضل عباسیبانی)، لینک زیر را لمس فرمایید👇
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
رفت و آمد - ۱۷ مهر۹۹
در خبرها داشتیم مدیرکل بادانش ، کارآمد و بومی تامین اجتماعی استان بعنوان مدیرکل شرق تهران منصوب و دکترحسینی دیگر هم استانی مان سکاندار سازمانی گردید که خانواده ای بوسعت نزدیک به یک میلیون نفر را اداره میکند .
بعنوان یک فعال کارگری ارتباط نزدیکی با جناب بیدهندی داشتم و ایشان مدیری هستند فعال،اخلاق مدار و مسلط به صدروذیل تامین اجتماعی و در مدت حدود ۴سال حضورشان در راس تامین اجتماعی استان چند ویژگی ایشان برجسته بود که انشا.. توسط دکترحسینی ادامه یابد:
۱.تعامل مثبت با شرکای اجتماعی.
۲.درک شرایط بحرانی بنگاههای اقتصادی و همراهی فراتر از مسئولیت شغلی.
۳.پرداختن به امور فرهنگی/اندیشه ای که مولفه ای است غریب و ناآشنا در مناسبات اداریِ سازمانها و البته جامعه! در فرمت #سه_شنبه_های_اندیشه که این اقدام ارزنده قابلیت #بهینه_کاوی توسط سایر سازمانها را دارد و امید که چنین شود .
جناب دکتر حسینی را هم از سال ۹۳ که مدیریت تکسا را برعهده داشتم خوب میشناسم و ویژگی های مثبت جناب حسینی را هم در کمک به حل معضل تقریبا لاینحل تکسا خوب به یاد دارم .
برای جنابان #بیدهندی و #حسینی در مسئولیت جدیدآرزوی موفقیت و سربلندی دارم.
https://t.me/abolfazlabbasibani
❇️بازنشر
روندشکل گیری #روزاراک (بخش نخست)
ابوالفضل_عباسیبانی-۲۶مهرماه۱۳۹۹
با استقرار شورای پنجم و انتخاب استاد #مرتضی_سورانه به ریاست کمیسیون فرهنگی این شورا طی مکاتبه مورخه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ ضمن یادآوری تاریخ دیرین این کهندیار آریایی چنین نوشتم که:
... پیش از هر عمران و آبادانیای، #اراک نیاز به یک کار سترگ #فرهنگی دارد تا مناسبات انسانی و ارتباطات اجتماعی در مسیر درستی قرار گرفته و در این مسیر، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری بعنوان متولی اصلی فرهنگ، بایستی در این زمینه طرحی نو دراندازد تا چونان سازمان فرهنگی هنری تهران که در زمان #محمدعلی_زم تحولات اساسی و بنیادین دهه ۷۰ را نه برای تهران که برای ایران و ای بسا برای منطقه رقم زد و #دوم_خرداد برآمده از بسترسازی این سازمان فرهنگی هنری، سند افتخاری شد بر یک دوره تاریخی ایران که خدمات و دستاوردهای این دوره هرگز از یادها نخواهد رفت و ادامه دادم:
اراک به #شریعت_فرهنگی و _فرهنگ_شریعتی بیش از تقاطع غیر همسطحِ ناموزونِ نامیمونِ نامناسبِ غیرلازمِ مزاحمِ #شریعتی و دیگر پروژههای هزینه بر غیرلازمِ #خشمافزا نیازمندتر است!
بیاییم با یک رفرم فرهنگی اجتماعی سترگ، آسیبهای بیشمار شهرمان را کاهش دهیم تا نامی به یادگار بماند از کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای پنجم.انشا...
از آن سوی اما #استادسورانه هم به پشتوانه ۳۰ سال تجربه معلمی و مدیریت آموزشی، خوب میدانست پیشبرد امور بهشیوه مشارکتی و #خردجمعی، شدنیتر و آسانتر خواهد بود.
لذا با تشکیل کارگروهی متشکل از خانمها اسماعیلپور، میرزاییان،حسن زاده، صابرینسب و آقایان عقلایی، حمزه لو، وفایینژاد، میروهابی، بیات و عباسیبانی خوراک فکری٫فرهنگی کمیسیون فرهنگی و بالطبع شورای پنجم را فراهم آورد و تنها کارگروهی بود که بدون وقفه ابتدا عصر هر چهارشنبه و سپس یک هفته درمیان و کاملا افتخاری به تولید فکر و محتوا میپرداخت و متناسب با موضوع از متخصصین و استادان دانشگاه هم بعنوان کارشناس میهمان دعوت و چند اقدام فرهنگی شاخص در بستر حافظه تاریخی شهر و با هدف افزایش حس تعلق شهروندی(میهنی)، محصول این کمیسیون بود که از آن جمله اند:
آ.تعیین روز اراک
ب.ساخت سرود اراک
پ.تاسیس خانه فرهنگ
ت.نامگذاری چهرههای ملی بر خیابانها و معابر
و اما روند #نامگذاری روزی بنام اراک ابتدا در قالب یک کار کارشناسی طرح و مناسبتهای مختلف علمی٫فرهنگیِ زیادی مورد مطالعه و بررسیهای فراگیر قرار گرفت که برخی از شاخص ترینشان عبارت بود از:
۱.روز ۱۶ مهرماه زمان انتخاب لهراسب به جانشینی کیخسرو و برگزاری جشن #مهرگان در دامنه کوه شاه کیخسرو (شازند).
۲.سوم دیماه ۱۲۰۷ روز #گشایش رسمی سلطان آباد(نخستین نوین شهر ایران) در حضور فتحعلیشاه و اهدای نخستین نشان حکومتی کشور به یوسف خان گرجی.
۳.سالروز تاسیس مدرسه #سپهداری بعنوان نخستین مدرسه دینی نوین ایران .
۴.زادروز میرزا حبیباللهخان #ذوالفنون به عنوان دانشمند برجسته اراکی( ۱۲۳۹ خ) .
۵.یکی ازمناسبتهای زادروز، صدارت یا شهادت میرزا تقیخان #امیرکبیر.
۶.سالروز گشایش مدرسه #صمصامی بعنوان نخستین مدرسه نوین کشور در ۱۰ مهرماه ۱۲۷۲.
۷.سالروز گشایش #راه_آهن و احیای مجدد نام اراک پس از ۱۲۰۰ سال در ۲۰ تیرماه ۱۳۱۷.
۸.سوم مهرماه ۱۳۵۰سالروز گشایش #دانشگاه_اراک(مدرسه عالی مرجان) .
۹.روز ۱۰ آبان ۱۳۵۵ بعنوان روز ثبت ملی #بازاراراک بعنوان یک اثر معماری یگانه در بر بین بازارهای کشور.
۱۰.سالروز تعیین اراک بعنوان #مرکزاستان مرکزی در ۸ شهریور ۱۳۵۶.
با پایان یافتن کارهای کارشناسی و برگزینش ۱۰ روز برجسته ویژه اراک بر آن شدیم تا برخی از بزرگان، پژوهشگران، استادان دانشگاه و علاقمندان حوزه تاریخی اراک را باهدف گزینش یک روز بعنوان #روزاراک گردهم هم آوریم.
انتخاب و دعوت از مهمانان برای روز ۸ مهر ۱۳۹۷ خورشیدی بر عهده من بود و برای این روز تاریخی و مهم، بیش از ۵۰ مهمان از جمله #دکترمیرجلال_الدین_کزازی #دکترشیعه #حاج_ابراهیم_حسینجانی #استادولی_اله_شمشیربندی، #مهندس_عبدالعلی_بهزاد #مهندس_مهدی_نیا #مهندس_مجیدپورعطار #استادبرومنددهگان و #استادمحمدباقرستوده را نه به شکل مرسوم و دعوتنامه و پوستر و .. که بصورت دلی و بی هیچ تکلفی و صرفا بصورت تلفنی و انصافا همه این عزیزان هم با جان و دل پذیرفتند و استقبال نمودند و بجز یکی دونفر، بقیه با خودرو شخصی و حتی با اتوبوس راهی اراک شدند .
در این نشست البته مسئولین استان از دکتر زندیه وکیلی معاون عمرانی استاندار تا دکتر بختیاری فرماندار اراک و روسای دانشگاههای اراک و اعضای شورای شهر و شهردار بعنوان میزبان و بسیاری از اهالی فکروفرهنگ هم حضور داشتند .
https://t.me/abolfazlabbasibani
❇️روندشکل گیری #روزاراک
- ۲۸ مهرماه۱۳۹۹
نشست ۸ مهر ۹۷ موجب برخی ابهامات در چرایی دعوت از مدیران #صنعت در آن نشست شده بود که بهترین پاسخ را در برگزاری دومین نشست فرهنگی در یک شرکت صنعتی بالنده دیدم و بدین منظور شرکت بالنده #لجور بمدیریت برادران مهندس #مهدی_نیا میزبان چنین نشستی شده و #دومین نشست فرهنگی اراک با موضوع "فرهنگ و صنعت" و با حضور ۲۰ نفر از اندیشمندان استان از جمله آقایان سورانه، محمد مددی ، ابراهیم حسینجانی، ولی اله شمشیربندی،محمدکندی،عبدالعلی بهزاد، مجید پور عطار ، علی محمودی مجد ، زنده نام برومند دهگان ،محمدباقرستوده،خانمها حسن زاده و مرجاییان و...در تاریخ پنجشنبه ۲۶ مهر ۹۷ در سالن جلسات شرکت صنعتی لجور برگزار و مقرر گردید در نشستهای بعدی پیوند صنعت و فرهنگ در دستور کار قرار گیرد.
که از آن جمع امروز زنده یاد برومند دهگان در کنارمان نیست وصدالبته یادش گرامیست و یادگارش #هوتن عزیز یادآور نامش در کنار ماست و یقینا رهرو شایسته ایست برای خاندان فرهنگی #دهگان و روح ابراهیم و برومند دهگان شاد.
دو روز پس از نشستِ #فرهنگ_وصنعت ، مصوبه کمیسیون فرهنگی در مورد تعیین ۲۸ مهر همزمان با یکصدوهفتادمین سالروز صدارت میرزاتقی خان امیرکبیر که در ۲۸ مهرماه ۱۲۲۷ رقم خورده بود در پسینِ روز بارانی و لطیف شنبه ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۷ و با حضور دکتر بختیاری و همکاران فرمانداری اراک با هدف تطبیق همزمان ، نمایندگان مجلس و برخی مسئولین استانی مورد پذیرش و تایید قانونی قرار گرفت و نخستین جشن گرامیداشت روز اراک با سخنان کوتاه دکتر فلک افلاکی رییس وقت شورای شهر و
#استادسورانه رییس وقت کمیسیون فرهنگی شورا در خصوص روند شکل گیری روز اراک با ۳۴۰ نفرساعت کار کارشناسی آغاز گردید.
سپس دوتن از فرهیختگان اراک سخنرانی نمودند:
ابتدا استاد #محمدمددی نویسنده کتاب #تاریخ_عراق سخنان جالب توجهی در مورد #یعقوب_خان_انجدانی نخستین تاریخ نگار اراک #رضاوکیلی_تبریزی نویسنده یادداشتهای تاریخ عراق ، نقش ارزشمند استاد #ابراهیم_دهگان در تدوین کتاب دوجلدی #تاریخ_اراک ایراد و در پایان هم مطالبی در خصوص نقش امیرکبیر در اداره مملکت و اصلاحات بنیادی تقدیم حاضرین در نخستین جشن روزاراک نمود.
سپس #دکتراکبرآبادی روزنامه نگار و فعال مدنی سخنان مبسوطی با موضوع نقش امیرکبیر در فرآیند بومی سازی مدرنیته در ایران ایراد نمودند.
در ادامه طی مراسمی از دست اندرکاران شکل گیری این روزملی و مهم، بویژه اعضای کارگروه فرهنگی شورای شهر تجلیل بعمل آمد و ۲۸ مهر شد یک #روزمهم در تقویم اراک که می تواند و باید موجبات انسجام فرهنگی٫اجتماعی را فراهم آورد ، موضوعی که امسال باوجود بیماری فراگیر کووید۱۹ ، بصورت همگانی از طریق صداوسیما و شبکه های اجتماعی در این سومین سال این جشن میهنی را برگزار کردیم .
نوشته جواد مروجی از اعضای ارجمند انجمن امیرکبیر بمناسبت روز اراک۲۸مهر۹۹):
درود بر شما جناب آقای عباسی بانی و شاد باش بخاطر روز ملی اراک.وسپاس از استاد عرفانیان عزیز که سروده ی دلنشینی در این مورد«روز ملی اراک» گفتید.
درگذشته اراک یکی از بزرگترین فئودال نشین های ایران بوده.هرکدام از این اربابان صاحب چندین پارچه آبادی بودند و هرکدام قدرت و نفوذ و تأثیر گذار در مال و زندگانی مردم.
اینکه چرا بافت مرکزی شهر اراک تاکنون هیچ پیشرفتی وهیچ توسعه ای نداشته،بخاطر نفوذ بی اندازه این ملاکین و ثروتمندان وابسته به حکومت های وقت بوده و نوادگان آنها در این امر دخالتها داشته و دارند.برای مثال به یکی از این خاندان ها اشاره می شود.
علی اکبر خاکباز نوه ی حاج آقا محسن عراقی«اراکی»می نویسد:
«ثروت مرحوم آقا ی حاج آقا محسن عبارت بوده از حدود هشتاد رقبه ملک شش دانگ و پنج دانگ و چهار دانگ و بعضی کمتر از سه دانگ در ولایت عراق«شهرستان اراک»و درحدود دویست باب دکان در بازار عراق«اراک»و کاروانسرا هایی که مرکز تجارت و کسب بوده و چندین رشته ی قنات و...»
این نمونه ای از ثروت و قدرت و نفوذ یکی از آنها بود.دراین عصر و زمان این نفوذ و تأثیر و دخالت در امور داخلی و کسب و کار بازاریان و.... ادامه داشته و...وتا کنون هم در بافت مرکزی شهر هیچ تغییر و توسعه ای صورت نگرفته است.
درسالروز صدر اعظمی امیر کبیر ،بزرگمرد تاریخ سیاسی ایران،این روز ملی اراک را به همشهریان عزیز و گرامی تبریک می گویم.
https://t.me/abolfazlabbasibani
#گروگانگیری_گمرک
#ابوالفضل_عباسیبانی- ۱۴ آبانماه ۱۳۹۹
دوره مهمی از شغلم رو مسئول برنامه ریزی سفارشات خارجی بودم و در اون دوره بزرگترین چالش شغلی ام و یا بهتر بگویم بزرگترین چالش شرکت ،اقلام موجود در گمرک بود که با تمام ادعایی که داشتم نه توانستم و نه شد که این معضل را حل کنم و اگرچه جوان بودم و سری پر شور داشتم ولی تصورم براین بود که اگر دوره برنامه ریزی سفارشات رو ۶ ماه به عقب برگردانم محدودیت گمرک حل می شود و نشد که نشد!
و این ناتوانی همیشه آزارم می داد که چرا نتوانستم بر مسأله ای چنین ساده فائق آیم و امروز متوجه شدم که چقدر ساده اندیش بوده ام!
در تمام مدتی که مشتریان پشت درب شرکت بی صبرانه منتظر دریافت محصول استراتژیکی مانند #کمباین بودند و اندک اقلام مورد نیاز اما ماهها و حتی سالها در گروگان گمرک بود و هیچ اقدام اساسی از مکاتبه استاندار و نمایندگان مجلس و انواع رده های مدیریتی کارساز نبود که نبود!
تازه ما خوش شانس بودیم که بجز برخی کالاهای فاسد شدنی مانند تسمه و .. بقیه اقلام وارداتی مشمول تاریخ مصرف نبود و نیست .
آن زمان براین باور بودم تا #نفت این بلای خانمانسوز را داریم همین روزگارمان است !
ولی امروز که عدو شده سبب خیر و قادر به فروش نیستیم بازهم نه فقط کالاهای صنعتی، که #گمرک و قوانین دست و پاگیری مالی٫ اقتصادی #موادغذایی مان را هم به گروگان گرفته و ککشان هم از فاسد شدن نمی گزد و ای بسا از فساد بخشی از محموله های گمرکی، بواسطه امکان چندبرابر شدن قیمت! قند در دلشان آب می شود!
وای که چقدر این مملکت ثروت دارد😔 و تا وقتی هم این ثروت خدادادی موجود است این #مدیران ناکارآمد وابسته به خاله خُووارزا بیخ ریشمان هست که هست! و تا مدیرانی از این جنس داریم تیتر اصلی اخبارمان پس از فساد و اختلاس،قیمت پیاز سیب زمینی و تخم مرغ است!
۳۱۰.خط پزشکان
#ابوالفضل_عباسیبانی- ۱۵ آبان ۱۳۹۹
در طول عمر نزدیک به ۵۰ ساله ی خویش، دوبار شاهد ایثار و از خودگذشتگی پزشکان سرزمینم بودم .
نخست دوره #دفاع_مقدس که همراه بود با فرهنگ و معنویتِ تقریبا همه جامعه ایران که بی توجه به فلسفه جنگ، از پیر و جوان ، کوچک و بزرگ و زن و مرد هریک متناسب با توان خویش، از آب و خاک و ناموس میهن عزیز ایران دفاع کردند و چه بزرگانی در این راه جان خویش فدای این مردم نمودند ، از شهید #چمران ها و #ستاری ها و #تندگویان ها و #شیرودی ها و #بابایی ها تا جوانان بی نام و نشانی که با شهادتشان #نام_ونشان کوی و برزن و ناموس ایران شدند .
دومین بار اما همین حالاست که اگر نبودند این پزشکان عزیز ، #کروناویروس این بلای ناگهانی دور نبود که بازهم بلایی فراگیر گریبانگیر مردم ایران شود چونان دوره بیطرفی اش در جنگ جهانی ۱و۲ که نیمی از مردم قربانی شدند!
این هر دو بازه زمانی را سروکار مستقیم با بیمارستان داشتم یکی سال ۶۶ که بخاطر عمل جراحی پا(یاددکترآرامی بخیر) در بیمارستان ولیعصر(ع) بستری بودم و در اوج جنگ، شبی چنان مجروح جنگی باین بیمارستان سرازیر شد که تمام راهروها هم مملو از رزمنده مجروح بود و فراموش نمیکنم یکی از مجروحان از بستگان ما بود و بقدری ترکش در بدنش بود که در رادیوگرافی بصورت شطرنجی تقسیم بندی شده بود جهت امکان شاید شمارش و خارج کردن!
بنظر من بجز این دو مقطع زمانی تقریبا در دیگر موارد معمولا پزشکان عزیز درست یا نادرست مورد نقد و حتی اعتراض مردم بوده اند و البته در مقایسه با سیستم های درمانی دنیا قابل نقد هم هست همانند بقیه بخشهای زندگی ایرانی جماعت! مگر نه اینکه همه چیزمان باید به هم بیاد؟!
به هر روی یکی از موارد شاخص در نقد پزشکان #زمان ویزیت و شیوه #نسخه_نویسی است که انصافا نقد واردی هم هست.
ولی دو پزشک رو شخصا ملاقات کردم که در این دو شاخص، واقعا نمونه ی تحسین برانگیزند.
یکی #دکترسیدمحمدخاتمی متخصص کودکان (تهران) که خدایش سلامت بدارد که نمونه کامل اخلاق و انسانیت هستن و دومین عزیز، همشهری عزیز و عضو خاموش گروه #اراکبزرگ #مهربانوماندانامجیدیان فرزند شایسته دوست خوبم استاد ابوالفضل مجیدیان از اهالی برجسته فکروفرهنگ اراک(نویسنده و نقاش) که امروز افتخار داشتم توسط این پزشک متخصص بمدت بیش از ۲۰ دقیقه ویزیت بشم با #خطی بدین زیبایی که ملاحظه می فرمایید و انصافا شاهد بودم که برای سایر بیماران هم همین زمان رو اختصاص میدادند.
*با آرزوی سلامتی برای همه جهانیان و بویژه کادر درمان .
https://t.me/abolfazlabbasibani
#چراخودزنی
#ابوالفضل_عباسیبانی-۶آذرماه ۹۹
دیشب هم مانند شبهای پیشین ، مباحث بسیار خوبی حول محور آلودگی هوا و موضوع سهل انگاری یا ناآگاهی گزارشگر فوتبال طرح شد که قابل تقدیر و تحسینه و من بنوبه خودم از دوستان عزیزم، فعالان برجسته ی مدنی استان و کشور آقایان آقاخانی،اخوان و.. سپاسگزارم.
در این بین اما دوستان جدیدی وارد گروه شده و غافل از رویکرد و سطح گروه #اراکشهروند که میزبان مسئولین، مدیران و اهالی ارجمند فکروفرهنگ و مدنیت است و با زیر پا نهادن قواعد نقد و نقادی ، حرمت یکی از اهالی برجسته فکروفرهنگ و از دوستداران واقعی استان مرکزی را نگه نداشت که برای مرتبه نخست ،به پاک کردن متن توهین آمیز بسنده کردیم ولی در صورت تکرار ناگزیر به حذف افرادی خواهیم بود که دایره گفتگو و نقد و نقادی را بسمت توهین و افترا و حرمت شکنی سوق دهند.
و اما در خصوص لحن گزارشگر باید عرض کنم در آلودگی هوای اراک تردیدی نیست چونان که همه شهرهای بزرگ هم از این مسأله و آسیبهای فراوان و بیشمار دیگر رنج می برند ولی از #اراک_بزرگ (استان مرکزی) که اخیرا و با شعار #مقصدنوین_گردشکری و با داشتن ۲۰۰۰ اثرتاریخی و بیش از ۹۰۰ اثرثبت ملی و یک اثرثبت شده جهانی و بیش از ۴۰۸۰۰ سال سابقه سکونت، قصد ورود به شهرهای گردشگر پذیر را دارد نباید صدایی اینچنین بلند شود،چونان که هیچ انسان عاقلی نقاط ضعف خویش را فریاد نمیزند، بلکه با روشهای هوشمندانه و مدبرانه سعی در رفع آن نموده و صدالبته چراغ خاموش و هدفمند اقدام می کند ،مگر افرادی ضعیف النفس و به قصد تکدی و جلب توجه ! و این بدان معنی نیست که ما شهر آلوده ای نیستیم؟!
از آن سوی اما گزارشگر عزیز چند واژه از بیش از ۷۰ واژه کلیدی استان را در گزارش خویش به زبان آورد از #ایراک و #عراق_عجم و #مهدمفاخر و #مهدمشاهیر و #خاستگاه ۱۶ نخست وزیر و #مهدخردوخردمندی و....؟!
و انشا.. قطعا در این زمینه تعاملاتی با صداوسیمای استان خواهیم داشت چرا که هزینه میلیاردی ما برای ورزش باید رهاورد #فرهنگی داشته باشد و رسانه ملی هم باید صدای #فرهنگ ما باشد و متقابلا #فرهنگ ساز!
#ناکا رآمد
#ابوالفضل_عباسیبانی- ۱۲ آذرماه ۹۹
فرهنگستانِ زبان و ادبِ پارسی بهجایِ واژهیِ "ایدز" کلمهیِ "ناکا" را پیشنهاد داده که مخففِ "نشانگانِ اکتسابیِ کمبودِ ایمنی" هستش!
کاری به فرهنگستان و حداد عادل و بودجه و معضلاتی از این دست ندارم ولی براین باورم برابر سازی واژگان غیر پارسی ،رسالت نویسندگان،شاعران،دانشمندان دانش های گوناگون و بویژه نشریات و سایتهای و شبکه های اجتماعی است نه هیچ سازمان و موسسه و...!
https://t.me/abolfazlabbasibani
بادرود و مهر و ارادت- ۲۸ دیماه ۱۳۹۹
🔸 لطفا برای #حمایت از بناهای #تاریخی و #میراث_فرهنگی استان مرکزی و جلوگیری از تخریب این آثار ارزشمند، وارد لینک زیر شوید و #درخواست از مسئولین ذیربط را #امضاء و جهت فراگیری این مطالبه قانونی و ملی، آنرا برای دوستان خود هم ارسال فرمایید.
✅ نکته: فیلتر شکن خود را خاموش و از تایید امضا مطمئن شوید با سپاس 👇
https://www.karzar.net/markazi-province-cultural-heritage
جناب آقای دکتر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
جناب آقای دکتر مونسان وزیر محترم میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی
جناب آقای مهندس آقازاده استاندار مرکزی
مجمع نمایندگان استان مرکزی
با سلام
احتراما، باستحضار می رساند استان مرکزی (اراک، آشتیان، تفرش، خمین، خنداب، دلیجان، زرند، ساوه، شازند، فراهان، کمیجان و محلات) خاستگاه امیران و وزیران، با تقدیم ۱۶ نخست وزیر، نخستین رئیس مجلس شورای ملی، نخستین شهید انقلاب مشروطيت، نخستین مدرسه نوین ایران، نخستین حوزه علمیه ایران(موسس و مادر حوزه علمیه قم)، نخستین بیمارستان غرب کشور(فراهانچی دهنو) و پرورش بزرگانی چون آیات عظام سیدمحمدتقی و سیداحمد خوانساری، شریعتمداری، سیدمحمدرضا گلپایگانی، شیخ محمدعلی اراکی، گواری، امام خمینی، علامه ذوالفنون و...، بیش از ۲۷% مفاخرکشور ،۴۰% اهالی موسیقی، پایتخت صنعتی ایران، دیرینگی سکونت ۴۰ هزار ساله، دوهزار اثرتاریخی، بیش از ۱۰۰۰ اثر ثبت ملی، یک اثر ثبت جهانی، بزرگترین حمام و تنها حمام دارنده بخش ویژه اقلیتهای مذهبی، صدها مکان گردشگری بکر و جذاب با طبیعتی چهارفصل و بیش از ۹۰ عنوان برجسته در کشور، منطقه و جهان، آنچنان که باید نه برای گردشگران مهمان، که برای ۱٫۶ میلیون نفر جمعیت خویش هم ناشناخته است! حال آنکه این سرزمین فرزانه پرور، بستر مناسبی است برای رونق گردشگری، بعنوان اقتصادی پاک و شادمان، که مقدمات این امر با شعار «استان مرکزی مقصد نوین گردشگری»، فراهم شده لیکن برای ساماندهی و مدیریت آثار بعضا بیبدیل فرهنگی سرزمین خورشید، نگاه و توجه ویژهای لازم است که متاسفانه از حیطه اختیارات و توان اعتباری اداره کل استان خارج است و چنانچه در اسرع زمان، فکر عاجلی نشود، بیتردید اماکن و بناهای تاریخی استان امام خمینی(ره) که بخش زیادی از آنها نفسهای پایانی را می کشند، از بین خواهند رفت .
لازم به یادآوری است که GDP این استان بواسطه وجود زیرساختهای بزرگ صنعتی در ردههای بالا ارزیابی شده! بدون توجه به این موضوع که زیرساختهای تولید، لزوما با زیرساختهای مورد نیاز برای یک *زیستمطلوب* انطباق ندارد و متاسفانه تمام عقب ماندگیهای این استان مرکزی ایران، از همین حوزه تاثیر پذیرفته و با داشتن ۳۰۰۰ واحد صنعتی، در حوزههای دیگر بهویژه صنعت پاک گردشگری، بهداشتودرمان تخصصی، زیرساختهای فرهنگی اجتماعی و اوقات فراغت در فقر مطلق بسر میبرد و لازم است این شاخص در مورد استان مرکزی مورد بازنگری جدی قرار گیرد تا ضمن افزایش بودجههای عمرانی و فرهنگی، از ظرفیتهای قانونی دیگر در نجات بناهای تاریخیِ در شرف تخریب بصورت ویژه استفاده گردد .
در پایان از محضر شما بزرگواران تقاضای فوری و عاجزانه داریم که به مهد خردوخردمندی و سرزمین امیران و وزیران و قائم مقامها و امیرکبیرها توجه و عنایت ویژهای داشته و در مورد مرمت بناهای شاخص زیر تمهیدات فوری اندیشیده شود:
۱ بازارتاریخی اراک، مدرسه سپهداری و معدود بناهای تاریخی باقی مانده از نخستین نوین شهر ایران.
۲.بنای امامزادگان ۷۲ تن ساروق، منزل امیر کبیر، قائم مقام.
۳.بقعه پیرمرادآباد و مقبره آقا نورالدین عراقی(اراک)
۴. مدیریت کلانِ سنگ نگاره های تیمره و کوههای جنوب غربی اراک.
۵. بافت تاریخی و مسجد جامع ساوه و حمام تاریخی مامونیه.
۶.مدیریت کلانِ شهرتاریخی نراق و مرمت مسجد مِسِ سر.
۷.قلعه عیسیخان بهادری و مدرسه رجیل کمیجان.
۸.بقعه امامزاده فضل و یحیی محلات.
۹.بارگاه سهل ابن علی آستانه(شازند).
۱۰. #کاوش و پژوهشهای باستانشناسیِ محوطههای تاریخی کرج ابودلف (آستانه)، انتاکیه خنداب، بان قلعه سی اراک، آوه ساوه، ذلف آباد فراهان، دستکندهای زیرزمینی تفرش، خمین و خورهه محلات.
ابوالفضل عباسی بانی- مدیرعامل بنیاداراکشناسی
https://t.me/abolfazlabbasibani
ضبط برنامه تلویزیونی #همسفر در استان مرکزی- ۲۰ آذر ۱۳۹۹
آغاز مراحل تصویربرداری برنامه همسفر شبکه مستند سیما در شهرستان اراک و معرفی جاذبه های گردشگری و دیدنی این شهرستان از روز شنبه ۱۵ آذرماه آغاز و همچنان ادامه دارد .
مجموعه برنامه همسفر از سال ۱۳۹۴ با رویکرد معرفی ظرفیت های ؛ تاریخی ؛ صنایع دستی؛ کشاورزی؛ محیط زیست و آنچه که مرتبط به گردشگری آن شهرستان میباشد شروع به تولید و پخش در شبکه مستند سیما شده و تا کنون بیش از ۱۲۶۰ قسمت از این مجموعه از شبکه مستند سیما پخش شده و هم اکنون فصل پنجم این برنامه در حال تولید و پخش میباشد .
عوامل این برنامه:
محمد مقنی باشی تهیهکننده، کارگردان و مجری
مسعود دست آموز و مهدی نوری تصویر برداری و تدوین این مجموعه را برعهده دارند .
شما می توانید از روز شنبه ۲۲ آذر ماه به مدت دوهفته متوالی هرشب ساعت ۱۸:۳۰ معرفی ظرفیت های گردشگری شهرستان اراک را از شبکه مستند سیما تماشا بفرمایید شایان ذکر است تکرار هر قسمت از برنامه همسفر روز بعد ساعت ۰۶:۰۰ صبح و ۱۳:۳۰ میباشد
از عوامل مهم و تاثیر گذار در تهیه این برنامه در استان مرکزی :
جناب آقای مهندس عباسی بانی مدیرعامل #بنیاداراکشناسی بعنوان مدیر هماهنگی
علیرضا عسگری مدیر برنامه ریزی
بابک صوفیانی و محسن صالحی بعنوان مدیر تولید همسفر این مجموعه هستند .
در ضمن دعوت گروه برنامه همسفر از طرف دفتر خدمات مسافرتی ، گردشگری سفرهای نمونه آمیهان بوده و با حمایت میراث فرهنگی ،گردشکری و صنایع دستی استان،سازمان فرهنگی؛ اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک ؛ مجتمع سیاحتی تفریحی امیرکبیر ؛ سازمان اوقاف و امور خیریه ؛ اداره برق و سازمان صدا و سیما مرکز استان مرکزی شبکه آفتاب تهیه و تولید میشود.
#نقدنقدهمسفر - بخش ۱
ابوالفضلعباسی بانی-۳۰ آذرماه۹۹
ضمن سپاس فراوان از نقد منصفانه ای که توسط برخی از فعالان اجتماعی صورت گرفت ، عرض میکنم استان مرکزی در تمامی مولفه های تاریخی٫فرهنگی٫اجتماعی و... ظرفیت های بالنده ی فراوانی دارد ولی شوربختانه برخلاف داشتن مفاخرومشاهیر و مدیران و دانشمندان توانمند و نامی وکارآمد، بدلایلی که میدانیم و نمیدانیم هرگز نخواسته٫نتوانسته داشته های خویش را تیمار کند و به رخ بکشد و در راه تقویت حس میهن دوستی و تزریق امید و باور بکار گیرد! ویا حتی بهره برداری منفعت طلبانه نماید! و هرکس هم به این وادی پای نهد با چنان مقاومت و مخالفت و دشمنی ای مواجه میشود که #دیگه_نگوونپرس!
در مقایسه ای سطحی و غیرعلمی، یک سی ام کشوریم یعنی حدود ۳٫۵ درصد و در مقیاسی دیگر حدود ۲ درصد جمعیتیم! آیا بهمین نسبت سهم در صداوسیما،بودجه،وزیروکیل و ... داریم؟!یقینا خیر و چرا؟!
شوربختانه داشته های فرهنگی ما از جنس داشتم داشتم هست و نقشی در امروز ندارد و اگر چه باهمکارانم در #بنیاداراکشناسی بر این مولفه تمرکز کردیم و خیلی ها ممکن است تصورشان بر این باشد که هدف، صرفا افتخار به گذشته ی پربار است و بس! ولی بمرور متوجه شده و میشوند که هرگز چنین نمی اندیشیم ، بلکه برآنیم تا افتخارات گذشته ی ما ، چراغ راه اکنون ما باشد برای آینده ای روشنتر.
واما مستند #همسفر
واقعیت ماجرا اینست که علاوه بر نقدهای فراوانی که بر صداوسیمای کشور وارد است ،صداوسیمای محلی ما هم تقریبا هیچ رنگ و بوی محلی ندارد و بهمین سبب چندان نقشی در فرهنگ سازی و پرداختن به ریشه های اصیل محلی نداشته و با ادامه این روند اقبال مردمی کم و کمتر خواهد شد و این را به مدیران ارجمند این رسانه که انصافا هریک در فردیت خویش انسانهای فرزانه ای هستند و نگاه مثبتی هم دارند عرض کردم .
نه در سطح فرزانگی که تقریبا هیچ برنامه ای را از رسانه در این سطح شاهد نیستیم(بجز برنامه هایی مانند حدیث سرو که صرفا به علمای دینی و با تاکید فراوان بر جنبه روحانیِ ایشان می پردازد! و ای کاش به همه مفاخروبزرگان فارغ از مرام و مسلک می پرداختیم) ،در سطح عامیانه و متوسط جامعه اما سریال های خوبی در شبکه های ۱و۲و۳ تولید و پخش می شود که لوکیشن اکثریت شان استانهای شمالی،غربی، جنوبی و همه لهجه های شیرین محلی.
#اراکبزرگ اما تقریبا در این میان هیچ سهمی ندارد و حتی در روزگار قریب هم با اینکه موضوع و شخصیتها مربوط به این سرزمین است در کل داستان حتی دوبار نامی از اراک برده نمی شود!
ادامه دارد
https://t.me/abolfazlabbasibani