فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتما از تایپ کردن خسته می شوید!
پس این #فیلم را تماشا کنید و به دوستان خود نیز هدیه بدهید!
👆👆👆👆👆👆
هدایت شده از دروس و دیدگاه های استاد علیدوست
روش شناسی اجتهاد در مسائل نوپیدا.MP3
13.35M
✅ استاد #علیدوست: با #روششناسی_اجتهاد گام موفقی در عرصه اجتهاد برداشته میشود
#فایلـصوتی نشست روششناسی اجتهاد در مسائل نوپیدا (اسفند ۱۳۹۷) با سخنرانی استاد علیدوست
🔹استاد #علیدوست: «یکی از موضوعاتی که در حوزه کمتر به آن توجه شده بحثهای روششناسی اجتهاد است، اگر کسی دارای #روششناسی در بحث اجتهاد باشد، توانسته #گام_موفقی در عرصه #اجتهاد بردارد».
✅ کانال دروس و دیدگاه های استاد علیدوست
📚 @alidost_fiqh
#تازههای_نشر
💢دانش های ناروشن
✍️بروس مازلیش، علی جوادزاده
🔰نشر اختران ، تهران، آذر ۱۳۹۹
🔹دانش های ناروشن را باید کتابی بسیار مهم در فهم ماهیت و کارکرد و تلقی دقیق از علوم انسانی به شمار آورد. مفاهیم و مقولات و چشم اندازهایی که در این کتاب درباره علوم انسانی مطرح و به بحث گذاشته شده برای ما فارسی زبانان تقریبا بدیع وبی سابقه است. در پیشگفتار موجز وعالمانه مترجم در معرفی دانش های ناروشن نیز آمده است: «کتاب دانش های ناروشن بروس مازلیش یک تاریخ تحلیلی از چگونگی صورت بستن علوم انسانی در سیر تطور اندیشه در غرب است. مازلیش این تاریخ را نه به صورت وقایع نگاری کسل کننده بلکه به شکل بازنمایی چالش های اندیشهای که راه به تأسیس این علوم برد طرح می کند. ویژگی چالشی این تاریخ تحلیلی، دامنه گسترده ای از مباحث اندیشگی را به میان می کشد که در عالم واقعیت نیز هریک از شاخه های علوم انسانی در بوته پرتب وتاب آن چالش ها صورت بست... ژرفا و غنای مباحث این کتاب، مطالعه آن را بدل به یک ماجراجویی فکری می کند».
#تاریخ_علوم_انسانی #فلسفه_علوم_انسانی #بروس_مازلیش
🆔 @khanishha
💠⚜💠 شمه ای از ابعاد شخصیتی حضرت زینب(س)
✍ آیت الله نیکزاد
✅ مقدمه
از امتیازات دین مبین اسلام این است همان گونه که بهترین کتاب و بهترین پیامبر و بهترین شریعت و بهترین نسخه حیات بخش زندگی را برای بشریت به ارمغان آورده است بهترین الگو ها و اسوه های زندگی را در دامن خود پرورش داده و به بشریت معرفی فرموده است.
جالب این است که الگوهای دین مبین اسلام تنها از یک جنس نیستند بلکه از هر دو جنس مردان و زنان می باشند با عنایت به اینکه دین اسلام دین همه انسان هاست انتظار این است که الگوهایی که معرفی می کند از هر دو جنس مردان و زنان باشند.
یکی از نیازهای مبرم انسان نیاز به داشتن الگوی کامل و جامع و متعالی می باشد. یکی از آسیبها و انحرافات دنیای امروز انحراف در معرفی الگو هاست متاسفانه در این اوضاع آشفته بازار فرهنگی جهان افرادی به عنوان الگو معرفی می شوند و یا خود را به عنوان الگو برای نسل امروز و جوانان معرفی میکنند که اکثریت آنها از حداقل امتیازات الگویی حظ و بهره ای ندارند.
در چنین شرایطی مسئولیت فرهیختگان و علما برای معرفی الگوهای نیکو و متعالی جدی است.
زنان برجسته و پاک و با فضیلت در تاریخ اسلام فراوانند یکی از این زنان برجسته حضرت زینب سلام الله علیها است که به شمه ای از ابعاد شخصیتی ایشان به صورت بسیار کوتاه اشاره می کنیم.
۱-یکی از ابعاد برجسته حضرت بعدعرفانی ایشان است.
جمله حضرت زینب در مجلس ابن زیاد که از او پرسید کار خدا را در مورد خود و برادرت چگونه دیدی؟ فرمود ما رایت الا جمیلا من چیزی جز زیبایی ندیدم او و یارانش کسانی بودند که خداوند برای آنها شهادت را مقرر فرمود و با اختیار خود
به سوی قتلگاه خویش گام برداشتند.
انصافاً این جمله بیانگر اوج عرفان حضرت زینب است.در نگاه حضرت به دلیل اینکه این همه مصائب و ناگواری ها و بلاها و نا ملایمات در مسیر عشق به خدا و احیای دین خدا انجام شد چیزی جز زیبایی نبوده است.
و یا در موقع حرکت به سوی کوفه و در موقع خداحافظی بابدن مطهر سیدالشهدا دست به زیر بدن مطهر و بی سر برادر می برد و بلند می کند و در پیشگاه خداوند عرضه می دارد اللهم تقبل منا هذاالقربان یعنی خدایا این قربانی را ازما بپذیر.
این جمله یاد آور دعای حضرت ابراهیم و اسماعیل در هنگام بنای خانه کعبه است که عرض کردند ربنا تقبل منا انک انت السمیع العلیم.
۲-علم لدنی و هوشمندی ذاتی حضرت.
امام سجاد در لابلای سخنرانی حضرت زینب در برابر کوفیان خطاب به ایشان می فرماید اسکتی انک بحمدالله عالمة غير معلومه و فهمة غیر مفهمه یعنی عمه جان بس کن که تو دانشمندی هستی که کسی به تو علم نیاموخت و فهیمی هستی که کسی به تو فهم یاد نداد.
سخنرانی جامع وزیبا و فی البداهه حضرت در برابر کوفیان و در مجلس شاهانه یزید نیز شاهد توانمندی علمی حضرت می باشد.
۳-شجاعت و رشادت و دلیری و اقتدار روحی و روانی حضرت یکی دیگر از ابعاد شخصیتی ایشان می باشد.
برخورد شجاعانه و حاضر جوابی های حضرت در مجلس ابن زیاد در دارالاماره و نیز سخنرانی کوبنده و آتشین و تحقیر کننده حضرت در مجلس یزید که مقامات و شخصیت سیاسی و کشوری حضور داشتند شاهد شجاعت و دلیری فوق العاده ایشان می باشد. انسانی که خود و همه همراهانش اسیر در دست دشمنند و در حضور سلطان و حاکم مقتدر و مستبد و در حضور جمعی که نسبت به او و همراهانش نگاه منفی شدید دارند و در شهری که چهل سال سابقه تخریب و توهین و سب و لعن نسبت به خاندان او را در سابقه خود دارند اینگونه شجاعانه و بی باکانه سخن گفتن حکایت از تسلط روحی فوق العاده و اقتدار درونی و روانی دارد.
۴-قدرت سخنوری و فصاحت و بلاغت کلامی یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت زینب (س) می باشد. سخنرانی فی البداهه و بسیار فصیح و بلیغ و موزون حضرت در برابر کوفیان و نیز در مجلس ابن زیاد و به ویژه در مجلس یزید شاهد این مدعاست.
۵- توانمندی در مدیریت در شرایط بحرانی و سخت و دشوار یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت می باشد در شرایطی که تقریبا همه مردان به شهادت می رسند و رفتار دشمن رفتار بسیار تحقیر کننده و مستبدانه است و مجموعه ای که از کمترین امکانات تغذیه و رفاهی برخوردارند مجموعه که قریب به اتفاق آنها را زنان و کودکان تشکیل می دهند مدیریت در این شرایط کاری است بس دشوار.
۶-همراهی صمیمانه و خاضعانه و خالصانه حضرت با امام حسین علیه السلام در عین داشتن همسر و فرزندان و زندگی معمول یکی دیگر از ابعاد والای ایشان میباشد. وفا و صفا و صمیمیت و تسلیم و انقیاد در برابر امام و مقتدای خویش بسیار زیبا و تحسین برانگیز است.
۷-صبر و استقامت در برابر بلاها و مصائب و ناملایمات و در برابر از دست دادن بهترین عزیزان و نیکوترین و نزدیکترین خویشاوندان و وفادارترین همراهان یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت می باشد. واقعاً می توان گفت زینب که ام المصائب است کوه صبر و استقامت و بردباری و تحمل روحی است.
۸-پیوند خانوادگی با شهیدان از افتخارات حضرت زینب می باشد ایشان فرزند شهید هم از جهت پدری و هم از جهت مادری و نیز مادر شهید و خواهر چندین شهید و عمه چندین شهید و خاله شهید می باشد..
۹- بهره مندی از یقین و ایمان و معرفت و بصیرت یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت می باشد. در رفتار حضرت و در گفتار و سخنرانی های ایشان و برخوردهای با دشمنان این بعد شخصیتی بسیار نمایان و آشکار است.
۱۰-هنرمندی در بهره گیری از شگردها و شیوه های مختلف برای تضعیف روحیه دشمن و تخریب شخصیت و تحقیر جایگاه و منزلت او در برابر مردم و حاضران و تاکید بر امتیازات خانوادگی و برجستگی های تباری خویش حکایت از مهارت سیاسی و اجتماعی و روانی حضرت دارد. یک مرور گذرا به جملات و تعبیرات حضرت در سخنرانی هایی که در مجلس یزید و ابن زیاد داشته است به خوبی نشانگر این مدعاست.
هدایت شده از لذت رهایی
✅ #مصاحبه
حجت الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی در مصاحبه اختصاصی با سایت سخن تاریخ: اگر حضرت زهرا (سلام الله علیها) سکوت می کرد. و دفاع نمی کرد اساس تشیع و ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) دچار مشکل می شد. می گفتند اگر خبری بود ایشان باید می گفت.
👉 https://b2n.ir/638154
#تازههای_نشر
💢قرآن و علوم طبیعت
✍️دکتر مهدی گلشنی
🔹پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، 1399 ش
🔰برای دانلود فایل صفحات اولیه کتاب به این لینک مراجعه کنید:
👉http://www.ihcs.ac.ir/file/download/news/1609317316-.pdf
#گلشنی_مهدی #قرآن #طبیعت
@khanishha
قَالَ مُحَمَّدُ بْنُ عَمْرٍو حَدَّثَنِي كَرَّامٌ عَبْدُ الْكَرِيمِ بْنُ عَمْرٍو عَنْ مُيَسِّرِ بْنِ عَبْدِ الْعَزِيزِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ:
امام حسین (ع) از کربلا نامه ای بدین معنا به برادرش محمد ابن حنفیه نوشت:
*بسم الله الرحمان الرحیم*
*از حسین بین علی به محمدبن علی و هر آنکس از بنی هاشم که نزد اویند؛ اما بعد! انگار که هرگز دنیایی نبود و انگار که همیشه آخرت بود؛ والسلام.*
كَتَبَ الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ ع إِلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ ع مِنْ كَرْبَلَاءَ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ مِنَ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع إِلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ وَ مَنْ قِبَلَهُ مِنْ بَنِي هَاشِمٍ أَمَّا بَعْدُ *فَكَأَنَّ الدُّنْيَا لَمْ تَكُنْ وَ كَأنَّ الْآخِرَةَ لَمْ تَزَلْ* وَ السَّلَامُ.
كامل الزيارات ؛ النص ؛ ص75؛ روایه ۱۶
🌐 ساماندهی پایاننامههای حوزوی و دانشگاهی مرتبط با علوم انسانی اسلامی
◻️ پایان نامه های حوزوی و دانشگاهی مرتبط با علوم انسانی – اسلامی در قالب کتابخانه دیجیتال دفتر تبلیغات اسلامی ساماندهی شد.
◻️ این کتابخانه تا کنون 21 هزار پایان نامه حوزوی از مراکز آموزشی حوزوی ایران را ساماندهی کرده است.
◻️ همچنین، در این کتابخانه بیش از 41 هزار پایان نامه دانشگاهی مرتبط با علوم انسانی اسلامی فهرست نویسی شده است؛ این حجم از پایان نامه، کتابخانه دیجتالی دفتر تبلیغات اسلامی را بعد از ایرانداک به بزرگترین مرجع دسترسی به پایان نامه ها تبدیل کرده است.
◻️پایگاه پایان نامه های حوزوی و دانشگاهی مرتبط با علوم انسانی – اسلامی در آدرس http://dl.islamicdoc.com در دسترس علاقه مندان و پژوهشگران است.
📚 کتابخانه ای دارای 30468 رکورد کتاب، پایان نامه دانشگاهی 40386، پایان نامه حوزوی 22000 رکورد ، پایان نامه کشورهای عربی 9406، مقالات فارسی 4597 رکورد، مقالات انگلیسی 2400 رکورد که از این تعداد، 35 هزار رکورد دارای منبع دیجیتال می باشد که به مرور در حال افزایش است.
لینک های دسترسی کتابخانه دیجیتالی دفتر تبلیغات اسلامی
dl.islamicdoc.com
dl.islamicdoc.org
dl.isca.ac.ir
کانال کتابخانه دیجیتالی در شبکه اجتماعی ایتا
https://eitaa.com/dl_islamicdoc_com