💢سید حسن نصرالله💢
اسرائیل ارتشی است که برای آن دولت ساخته شده است
اگر ارتش آن شکست بخورد و یا اگر واقعیتِ این ارتش یعنی ضعف و سستی آن برای شهرکنشینان آشکار شود و بفهمند که این ارتش قادر به حمایت از آنها نیست، خواهید دید که اسرائیلیها بساطشان را جمع میکنند و میروند.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡چه کسی به جنگ زده های ایرانی کمک می کند؟
✍️مهدی افراز
🔹چهارشنبه، صبح، بعد از عملیات وعده صادق ۲، جمعی از معلمان در مدرسه دخترانه متوسطه دوم در منطقه پردیسان قم تصمیم می گیرند برای بزرگداشت و برگزاری جشن، با خرج خودشان میان ۴۰۰ نفر دانش آموز مدرسه شیرینی پخش کنند. شیرینی ها پخش می شود ولی ده ها دانش آموز در حرکتی نمادین شیرینی های خودشان را به سطل زباله می ریزند، با این استدلال که؛ "شیرینی جنگ که خوردن ندارد"...
🔸ذهن جامعه ایران سخت ترین هسته دفاعی و مرکزی ترین رینگ پدافندی از جریان مقاومت در جهان است. اقتدار جمهوری اسلامی نه بر موشک و پهباد که بر ایمان عمومی ایرانیان است. از این موشک ها و پهبادها همه دارند اما آن چه ندارند اراده عمومی است. خیلی سال است که این اراده آماج هجمه های ادراکی است و حتما محصول این جنگ شناختی در زمان خودش به میدان کشانده خواهد شد. فردای اولین حمله نظامی اسرائیل مشخص خواهد شد که ذهن ایران تا چه میزان جنگ زده است.
🔹ذهن ایران دهه هاست به واسطه ارائه حرفی متفاوت برای بشریت و محقق نمودن بخش های مهمی از این گفتار در عرصه زندگی، متحمل این ضربات شده است. مردم ما در تداوم این حرکت امروز با وضعیت پیچیده ای مواجه شده اند، این پیچیدگی شدیداً به اقتضائات دوران مقاومت مرتبط است. پی گرفتن یک مسیر متفاوت از خواست قدرت ها و عدم پذیرش اراده آن ها ما را با چالش های درونی و بیرونی متعددی مواجه ساخته که موجب شده است بخش هایی از جامعه نسبت به ادامه این مسیر دچار تردیدهایی شوند. این تردید لزوماً به حساب و کتاب های سودجویانه و هزینه و فایده های منفعت طلبانه مربوط نیست و بخش مهمی از این تردیدها متوجه احساس هویت و حقانیت نسبت به مسیری است که در پیش گرفته ایم.
🔸منشأ اصلی این تردیدها، احساس بیگانگی با هویت مقاومت می باشد. در شرایطی که جامعه ایران شدیدا در حال مقاومت است اما به جهت درگیر شدن با این چالش تا حدودی احساسات خودآگاهانه خود نسبت به وضعیت مقاومت را از دست داده است. جامعه ایران به دلیل تحمل فشارها در رنج است اما این رنج خود را به امری مقدس به نام مقاومت ارجاع نمی دهد و به همین دلیل از این در رنج بودن، احساس پیشرفت و امید ندارد.
🔹مهم ترین عامل در پدید آمدن این وضعیت به نهاد ادراک ساز در موضوع مقاومت بازمی گردد، یکی از برداشتهای ذهنی که در راستای اقدامات این نهاد در ذهنیت مردم ایران تهنشین شده این است که «مقاومت یک ایدهی حاکمیتی و سیاسی است و با زندگی روزمرهی ما بینسبت است». جامعه امروزِ ایران، وقتی کلمهی «مقاومت» را میشنود، عباراتی مانندِ «محور مقاومت»، «جبههی مقاومت»، «نیروهای مقاومت» و «مقاومت فلسطین و لبنان و ...» در ذهنیتش پدیدار میشود. در این برداشت، جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف سیاسی خود، دارد از گروههایی که به عنوان مقاومت شناخته میشوند، حمایت میکند. این برداشت سیاسی ـ نظامی و جغرافیایی از مفهوم مقاومت، برداشت غلطی نیست، امّا با عمق معنایی مقاومت فاصله دارد.
🔸میتوان ادّعا کرد مفهوم مقاومت در ذهنیت جامعهی ایران ـ حتّی جامعهی متدیّن ـ بسط و تفصیل درستی نیافته است. القای برداشتهای نارسا و ناقص از مفهوم مقاومت موجب شده است جامعه میان زندگی روزمرهشان با الگوی مقاومت، احساس تعارض داشته باشد. بعضاً اینگونه برداشت میشود که تصمیم حاکمیت مبتنی بر دنبال کردن ایدهی مقاومت در منطقه، یا اساساً بینسبت با زندگی آحاد جامعه است، و یا اینکه زندگی روزمره مردم ایران را دچار چالش کرده است.
🔹بخشی از جامعهی ایران، در حال حاضر ایدهی مقاومت را یک سخن انفعالی میانگارد که طرحی رو به جلو برای راهبریِ حیات اجتماعی ندارد. اینکه چگونه مقاومت، در جهانِ بازاریشدهی کنونی، ایدهای فعال و پیشبرنده برای حیات اجتماعی است، هنوز تبیین درخوری نیافته است. جامعهی ایرانی جمهوری اسلامی را در مقایسه با مسیر توسعهای که سایر کشورهای اسلامی در حال پیمودن هستند، بازخوانی میکند، ولی در این بازخوانی، تصویر روشنی از آینده مسیری که جمهوری اسلامی در سیاست، اقتصاد و فرهنگ در حال پیگیری است را ندارد.
🔸در این شرایط، هنوز هم بسیاری از افراد و جریانات که به دنبال حمایت از جبهه مقاومت می باشند، احساس تعلقی برای پرداختن به عرصه ادراکی ایرانیان ندارند و در تمنای اعزام به جبهه های لبنان هستند. ضمن پاسداشت این انگیزه مبارک اما باید توجه داشت که امروز مبنایی ترین حمایت از جریان مقاومت، رسیدگی به تصویر ذهنی ایرانیان از ایده مقاومت و کمک به جنگ زدگان ایرانی در حوزه افکار عمومی است.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡بهترین جایگزین برای یحیی سنوار کیست؟
✍️مهدی افراز
🔹ما در حال زیست در یک نظم تاریخی هستیم، این نظم است که ساماندهی کننده ی همه نظم های اجتماعی و سیاسی است. آگاهی های موجود در نظم تاریخی عموماً در زیر آوار داده های موجود در نظم سیاسی، امنیتی، نظامی و اجتماعی ناپدید می شود. التفات به قواعد موجود در نظم تاریخی می تواند ما را به آینده ای که پیش روی ماست، آگاه کند. سنت های موجود در نظم تاریخی به ما می گوید که اگر پیشران های سازنده یک رخداد در پدیده دیگری نیز حضور داشته باشد، فارغ از محاسبات نقطه نگر و هیاهوهای زودگذر، همان پیامدها و نتایج مجددا پدیدار خواهد شد. در دوران معاصر ما، شبیه ترین واقعه به رخداد طوفان الاقصی، قیام ۱۵ خرداد ۴۲ در ایران می باشد. این دو اتفاق مهم و تاریخ ساز از جهات تعیین کننده ای واجد اشتراکات بنیادین و ماهوی هستند، بررسی این قرابت ها برای بینش نسبت به آینده قیام ۷ اکتبر موضوعیت دارد.
🔸اولین اشتراک: حماسه ۱۵ خرداد دقیقاً در لحظهای رقم خورد که معامله قرن در ایران در حال وقوع بود تصویبنامه انجمنهای ایالتی ولایتی، اصلاحات ارضی و انقلاب سفید به منزله بزرگترین طرح عادی سازی یا تطبیع ایرانی به دنبال ایجاد تغییرات بنیادین و استحکام پایه های پهلوی و حضور بیش از پیش اسرائیل و آمریکا در مناسبات اقتصادی و سیاسی ایران بود. حیاتی بودن اجرای این پروژه برای آینده ایران تا حدی بود که محمدرضا در جلسات مختلف با مخالفین تصریح کرد ؛ "اگر آسمان به زمین بیاید و زمین به آسمان برود من باید این برنامه را اجرا کنم" و در مقابل آیت الله خمینی هم در نقطه مقابل در سخنرانی عمومی ابراز داشت که "خمینی را اگر دار بزنند تفاهم نخواهد کرد". عملیات طوفان الاقصی هم در شرایطی رقم خورد که رژیم در حال تکمیل آخرین زنجیره های عملیاتی سازی معامله قرن در منطقه بود و پروژه عادیسازی روابط با کشورهای جهان عرب و به فراموشی سپردن مسئله فلسطین را با همه هزینه های و برنامه ریزی هایش نهایی ساخته بود.
🔹دومین اشتراک: در قیام ۱۵ خرداد نوع واکنش و مواجهه رژیم پهلوی با اعتراضات به شدت وحشیانه و جنایت کارانه بود. برای اولین بار در تاریخ پهلوی، عناصر حکومتی به نحوی روشن و آشکار و در ابعاد وسیع به کشتار مردم در کوچه ها و خیابان ها اقدام کردند. حجم خونریزی ها در این ایام همه هواداران و سمپات پهلوی را هم دچار شوکه کرد. علت اصلی در این نوع واکنش سرکوبگرانه عصبانیت آمریکا از به هم ریختن طراحی های اجتماعی اش در ایران و منطقه برای به نتیجه رساندن انقلاب سفید بود. در جریان قیام ۷ اکتبر و حوادث پیرامون آن نیز رژیم صهیونیستی بی سابقه ترین جنایت ها و سبعانه ترین رفتارها را در قبال مردم غزه اعمال کرد. اقداماتی که این بار هم به این دلیل رقم خورد که بهم ریختگی عمیقی در پروژه آمریکایی در منطقه غرب آسیا ایجاد کرده بود.
🔸سومین اشتراک: پس از اقامه اعتراضات در تهران، قم و ورامین و بروز واکنش های خشونت بار رژیم پهلوی و حصول کشتارها و فراگیر شدن دستگیری ها و زندانی ها، بسیاری از افراد و جریانات همسو، شروع به تشکیک در عقلانیت این حرکت کرده، آن را طراحی ساواک برای قلع و قمع مخالفین دانسته و تا سال ها آیت الله خمینی را در برابر این پرسش قرار دادند که "پاسخ این خون های به زمین ریخته را چه کسی خواهد داد؟". در حوادث مرتبط با عملیات طوفان الاقصی و فراگیر شدن کشتارها تا ۷۰ هزار نفر در غزه و لبنان و از دست رفتن بزرگان و ارکان مقاومت و وارد شدن ضربات گوناگون به اضلاع مختلف مقاومت در منطقه، این بار هم بسیاری از دلسوزان در جهان اسلام زبان به تردید گشودند و از شبهه کردن در اسرائیلی بودن اصل عملیات و جاسوس بودن یحیی السنوار تا زیر سؤال بردن ورود حزب الله و ایران به درگیری و نهایتاً شکست تلقی کردن کل فرآیند طوفان الاقصی از ۷ اکتبر تا به امروز پیش آمدند.
۲/۱
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡بهترین جایگزین برای یحیی سنوار کیست؟
بخش دوم
🔹چهارمین اشتراک: قیام ۱۵ خرداد در نزد گفتارپردازان، طراحان و پیاده سازانش، از شخص امام تا طیب حاج رضایی ها و مهدی عراقی ها، در بستر یک پیروزی نزدیک و دستاورد سیاسی در دسترس، صورت نگرفته بود تا بخواهد در نسبت با دستیابی به آن ارزیابی شود. از آن روز تا به امروز نیز اقدامات برای حصول آن هیچ گاه به دستاورهای دم دستی ارجاع داده نشد. امام در سال 43 و پس از آزادی از زندان و به دنبال ابراز نگرانی برخی از زندانی بودن مرحوم طالقانی در دیدار عمومی اعلام فرمود: "از زندانی بودن آقای طالقانی و مهندس بازرگان افسرده نباشید؛ تا این چیزها نباشد کارها درست نمیشود. تا زندان رفتنها نباشد پیروزی به دست نمیآید. هدفْ بزرگتر از آزاد شدن عدّهای است، هدف را باید در نظر داشت. هدفْ اسلام است؛ استقلال مملکت است؛ طرد عمّال اسرائیل است؛ اتّحاد با کشورهای اسلامی است." در واقع اصل قیام و اصل اعتراض و اصل زیربار نرفتن برای قیام کنندگان و خصوصاً امام موضوعیت داشت و شکست یا پیروزی بودن اقدام را در دل تحولات سیاسی زودگر همچون زندانی یا شهید شدن برخی از ارکان مبارزه دنبال نمی کرد. در قیام ۷ اکتبر نیز از روز نخست تا به امروز هیچکدام از ارکان جنبش حماس و مقاومت فلسطین یک هدف سیاسی یا ژئوپولوتیکی نزدیک را برای توجیه این حرکت مطرح نکردند. در واقع این قیام نیز مشخصاً نه برای حصول یک آورده کوچک سیاسی یا امنیتی بلکه در جهت به انجام رساندن یک رسالت تاریخی و به نتیجه رساندن یک افق آرمانی به انجام رسیده بود.
🔸پنجمین اشتراک: قیام ۱۵ خرداد به جهت وجه ایستادگی خود موجب علنی شدن ماهیت پهلوی برای عموم ایرانیان گردید و از این جهت تبدیل به نقطه عطفی برای مشروعیت بخشی به تمامی اقدامات برای مبارزه مستقیم و وجودی با رژیم شد. در واقع شدن حجم خشونت و کشتار رژیم حجت را برای همه تمام کرد و به استدلال ها برای مدارا با آن را پایان داد. عوارض قیام ۱۵ خرداد موجب شد تا مبارزات پارلمانی و غیر رفورمیستی به بن بست کشیده شود و حتی با فقدان فیزیکی امام در صحنه، مواجهه کمی و کیفی مخالفین در یک سیکل شدیداً افزایشی قرار بگیرد. به گونه ای که فردی چون بنی صدر هم در خاطرات خود میگوید که مشاهده کشتار ۱۵ خرداد ورق را برای همه منتقدین برگرداند و همه آن ها را به مبارزین از جان گذشته مبدّل کرد. وقایع پساطوفان الاقصی از لحظه ورود مجاهدین حماس به سرزمین های اشغالی و گروگان گیری که منجر به شکستن اسطوره شکست ناپذیری رژیم بود تا همین امروز یعنی صحنه های مقاومت رشک برانگیز یحیی السنوار نیز قیامتی در جان ها و ذهن های میلیون ها نفر به پا خواهد کرد و انرژی های غیرمنتظره و بنیان برافکنی را در آینده آزاد خواهد نمود.
🔹سنت های موجود در نظم تاریخی به ما گواهی می دهد که با در نظر داشتن این وجوه مشترک که اشعار به ماهیت و بنیان همسان این وقایع در هستی دارد بایستی در انتظار پیامدهای شگرف و تاریخ ساز در پساطوفان الاقصی و پسایحیی السنوار باشیم. همان گونه که امام خمینی و ۱۵ خرداد ما را به دوران بدیعی وارد کرده بود، یحیی السنوار و ۷ اکتبر نیز ما را از وضعیت سابق عبور داده و وارد دوران جدیدی کرده است، دورانی که کف تحولاتش فروپاشی رژیم صهیونیستی است همان گونه که حداقلی ترین پیامد انقلاب محو رژیم پهلوی بود. یحیی السنوار، طراحی ها و اقداماتش از ۷ اکتبر تا شهادتش در مقتل خرابه های رفح همگی در چارچوب یک پروژه تاریخی صورت گرفته است، پروژه های تاریخی بدیل ندارد و اساساً نیازی به جایگزین هم نخواهد داشت چون وضعیت خود را به اتمام رسانده است...
۲/۲
https://eitaa.com/afrazmahdi
یحیی سنوار (1).mp3
19.39M
نگاهی به زندگی یحیی السنوار
متن: محسن فایضی
خوانش: مصطفی ملکی پور
هدایت شده از حسینیه هدایت
💢فهرست دسترسی به محتوای نشستهای ویژه برنامه" آغاز نصرالله"
ویژه برنامه تحلیل و بررسی آخرین تحولات محور مقاومت
🎙 مهدی طائب | آیا جمهوری اسلامی از گرفتن انتقام میترسد؟
🎙مهدی افراز | آیا رژیم صهیونیستی در مسیر تکامل حرکت می کند؟
🎙محمد مهدی ماندگاری | تکلیف امامان محله و مسجدی ها در این نبرد چیست؟
🎙مهدی افراز| حالا که در مواجهه مستقیم با صهیونیست هستیم، باید چه کنیم؟
🎙علیرضا کمیلی | کار پاسخ چرا به تاخیر افتاد؟
🎙مسعود عالی | جبهه مقاومت باید گسترش پیدا کند/ همه مومنین باید بیایند!
🎙مهدی افراز | تجمع در نماز جمعه؛ تجمع حمایتی مردم ایران از حزب الله است
🎙حسین مهدی زاده | نقش ما در میدان نبردحزب الله با صهیونیست چیست؟
🎙مهدی افراز | چرا حمایت ما از حزب الله لبنان حائز اهمیت است؟
🎙محمد حاج ابوالقاسم |راهبرد رژیم صهیونیستی چیست؟
🎙حاج حسین یکتا | نقش بانوان در جبهه مقاومت چیست؟
🎙محمد علی مفیدی | تبیین وظیفه بانوان در مواجهه با حکم جهاد امام خامنه ای
🎙مهدی افراز | از چه منظری به عملیات طوفان الاقصی نگاه می کنیم؟
🎙مجتبی عرب | آماده نبرد باشیم؟!
🎙مهدی افراز | اکنون برای نبرد با اسرائیل چه کنیم؟
🎙سید علی موسوی | پیامی از نماز جمعه نصر که شنیده نشد!
🎙رضا عزت زمانی | در لبنان چه می گذرد؟ چطور به حزب الله کمک کنیم؟
🎙احمد صابری تولایی | چطور تحولات اخیر را تحلیل کنیم تا به خطا نیفتیم؟
🎙علی محمدی | محور مقاومت پیروز شده یا شکست خورده است؟
🎙مهدی افراز | تحلیل مهم از آینده نبرد حزب الله و اسرائیل
🎙علی مهدیان |دلیل جنگ ایران و اسرائیل چیست و از چه زمانی آغاز شد؟
🎙محمدرضا جوان آراسته | روایت مرگ اسرائیل
🎙مهدی افراز | نعیم قاسم چه تعبیر چهارچوب سازی برای فهم تحولات اخیر دارد؟
🎙علی تقی زاده | سرنوشت نبرد محورمقاومت با اسرائیل از نگاه قرآن
ویژه برنامه #آغاز_نصرالله را در حسینیه هدایت دنبال کنید.
#مقاومت | #آغاز_نصرالله
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
1887379201_874161868.pdf
4.12M
نسخه ترجمه فارسی کتاب خار و گل میخک
تألیف: شهید یحیی السنوار
ترجمه: عبدالمومن شهزاد
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرح جمهوری اسلامی برای ازاله اسرائیل چیست؟
یکشنبه ۲۹ مهرماه
هیات الزهرا س، دانشگاه شریف
💡آیا از ناکارآمدی گفتمان "مدافعان حرم" تجربه ای آموخته ایم؟
✍️مهدی افراز
بخش اول
🔹با اوج گرفتن تحولات سوریه در اوایل دهه ۹۰ و اضطرار به ورود حزب الله لبنان در عرصه درگیری، فصل متفاوت و بدیعی از شهادت برای جامعه لبنان شکل گرفت. ایده پردازی حزب الله برای معرفی این شهدا و توجیه حضور خود در این معرکه، استفاده از تعبیر مدافع حرم بر روی قبور مطهر شهدایش بود. ایده ای که در ظرف اقتضائات آن روز جامعه لبنان بسیار هوشمندانه، حکیمانه و روشبینانه بود. همزمان با رسانه ای شدن حضور نظامی ایران در سوریه و اسارت و شهادت برخی از نیروهای ایرانی، پرسشی به سرعت در جامعه شکل گرفت که "مسأله منازعات داخلی سوریه چه ارتباطی به ما دارد؟! " آن روزها، سامانه ادراک ساز ایرانی تلاش نمود با الگوبرداری از دوستان حزب الله، منطق و فسلفه حضور ایرانیان در غائله شام را ذیل ادبیات "دفاع از حرم" توضیح دهد.
🔸با وجود همه مزیت هایی که در منطق دفاع از حرم وجود داشت که به درستی می توانست تقدس بخش و توجیه گر بخشی از ادله حضور ما در ۱۰۰۰ کیلومتر فراسوی مرزهایمان باشد اما به طور کلی بیشتر، نقش مسکوت گذاشتن و از کنار واقعیت گذشتن داشت. تکیه بر این ادبیات موجب شد تا در کنار سؤال پیشین ده ها پرسش بی پاسخ دیگر هم زائیده شود و بعدها کنایه زده شود که " آیا در یمن هم حرمی وجود دارد که ما خبر نداریم؟! ". این ابهام تا حدی برجستگی پیدا کرد که فرمانده اصلی این میدان، شهید سلیمانی در آخرین گفتگوی خود با جامعه ایران - یعنی وصیتنامه اش- تلاش نمود تا از طریق توسعه در معنای حرم و القای این گزاره که "جمهوری اسلامی حرم است" به نحو فعالانه تری ذهن ایران را با سیاست های مقاومت همراه نماید.
🔹حالا و پس از حوادث ۷ اکتبر، ابهامات انباشته در دوره های گذشته مجدداً در میدان شناختی ایران به نحو جدی تری فعال شده است. این بار و با به میدان کشیده شدن جغرافیای ایران در صحنه درگیری پرسش از "چرایی دخالت ایران در مناقشه فلسطین" به صورت علنی تر و شاید خشن تری در حال مطرح شدن است. طی یکسال گذشته، جریانات و شخصیت های گفتارپرداز ایرانی در پاسخ به این نیاز و برای تبیین "منطق رفتار منطقه ای جمهوری اسلامی" تلاش های قابل توجهی به خرج داده اند که مجموع این تکاپوی راهبردی را در قالب ده روایت کلی می توان صورت بندی نمود:
🔸روایت اول: "آزادسازی قدس" ؛ قدس قبله اول مسلمین و مکان به معراج رفتن نبی مکرم ص بوده است. مسجد الاقصی نه یک معبد عادی که یک موقعیت هویت بخش برای امت اسلامی است، با اشغال شدن این منطقه توسط صهیونیست ها عملاً مسملین مورد هجمه هویتی قرار گرفته اند و ما و همه امت موظف به تلاش و مجاهدت برای آزادسازی قدس شریف می باشیم.
🔹روایت دوم: "مقدمه سازی ظهور، آخرالزمان و کلید رمزآلود فرج" ؛ بسیاری از روایات مرتبط با ظهور حضرت حجت عج حاکی از این واقعیت است که یکی از اضلاع برای زمینه سازی ظهور، شکست یهود از ایرانیان است. طبق گزارش قرآن یهود دوبار در روی زمین فساد می کند و افرادی برای ازاله یهود از طرف خداوند مبعوث می شوند که به گواه برخی روایات آن قوم که خداوند در مرحله دوم علیه یهودیان برمی انگیزد، به یاران آخرالزمانی امام زمان عج و و به اینکه آنان اهل قم و کسانی هستند که خداوند آنها را قبل از ظهور حضرت برمی انگیزد، تأویل شده است. لذا از بین بردن رژیم صهیونیستی یکی از مراحل جدی برای مقدمه سازی ظهور بوده و فلسفه آخرالزمانی این درگیری در بسیاری از فیلم های هالیوودی همچون آرماگدون بازنمایی شده و در ادبیات امروز سران اسرائیل هم انعکاس یافته است.
🔸روایت سوم: "دفاع از مردم مظلوم و زنان و کودکان بی دفاع فلسطین"؛ تجاوز گری غیرقانونی اسرائیل در اشغال سرزمین ها و اقدامات وحشیانه این رژیم در کشتار دسته جمعی، تبدیل بیمارستان ها و مدارس به هدف مشروع، زنده زنده سوزاندن انسان ها، تحمیل محاصره غذایی - دارویی و تبدیل غزه، ضاحیه و ... به گورستان، هر انسان با شرافت و هر دولت مستقلی را وامی دارد که در کنار این مردم مظلوم بایستد و تلاش نماید که فلسطینیان به حق مشروع خود برای بازپس گیری سرزمین شان دست یابند.
🔹روایت چهارم: "مبارزه با جهان استعماری و سرمایه داری"؛ حیات اقتصادی مدرن علی الخصوص پساجنگ دوم پیوند ناگسستنی با رفتار یهودیان دارد. فلسفه وجود یک کشور یهودی در قلب خاورمیانه طرح استعماری غرب برای توجیه حضور فیزیکی در غرب آسیا و ایجاد یک بستر رسمی برای به یغما بردن منابع انرژی منطقه و تبدیل جوامع اسلامی به بازار مصرف کالاهای غربی است. از این جهت موجودیت اسرائیل مستقیماً به حیات اقتصادی جریان سرمایه داری در جهان گره خورده است. کشورهای مسقل و آزادی خواه برای خارج کردن سرنوشت خود از زیر هژمونی استعمار ناگزیر از مقابله و درگیری با جهان خواران هستند و بایستی پذیرای هزینه های ناشی از این جدال باشند.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡آیا از ناکارآمدی گفتمان "مدافعان حرم" تجربه ای آموخته ایم؟
بخش دوم
🔸روایت پنجم: "بازدارندگی نظامی و دکترین امنیت و دفاعی " ؛ دکترین نظامی جمهوری اسلامی از یک طرف مبتنی بر بازدارندگی فعال در مقابل تهدیدهای مستمر اسرائیل و از سوی دیگر تلاش برای جلوگیری از درگیری نظامی با آمریکا بوده است. لذا راهبرد امنیتی ما برپایه کشاندن مرزهای خود در مرزهای رژیم صهیونیستی و ایجاد نیروهای بازدارنده با عنوان جبهه مقاومت بوده است. سیاست حمایت از مقاومت در منطقه کاملا با منطق موجود بر منافع ملی تطابق دارد و این جهت گیری در رفتار امنیتی بسیاری از قدرت های دنیا چون چین، آمریکا و روسیه نیز وجود دارد. وجود جبهه های مقاومت موجب شده است، جمهوری اسلامی این توان را داشته باشد تا در برهه های مختلف از بحران آفرینی برای اسرائیل، به عنوان یکی از ابزارهای فشار بر غرب و آمریکا استفاده نماید. در نتیجه سرمایه گذاری و صرف هزینه برای دفاع از نیروهای مقاومت در منطقه موجب دورنکاه داشتن ایران از جنگ و بحران شده است.
🔹روایت ششم: "جنگ تاریخی یهود و اسلام، فرزندان اسحاق و اسماعیل"؛ یهود به جهت انگاره های جهان شمول خود از ابتدای تولد پیامبر اسلام و بعثت ایشان به دنبال ضربه زدن به ارکان اسلامی و ترور نمودن شخصیت های بزرگ آن بوده اند. یهود در تمامی مقاطع حساس تاریخ همچون سقیفه و عاشورا در صحنه حاضر و از بازیگران اصلی بوده است. هیچ قوم و نژادی به اندازه یهود از اسلام کینه ندارد و این عداوت به دلیل انتقال عنوان قوم برگزیده از بنی اسرائیل به مسلمانان بوده است. یهود هیچ گاه به طور کامل از مسلمانان راضی نمی شود تا به طور کامل به تبعیت آن ها دربیاییم. یهود دشمن ترین مردم نسبت به مسلمانان است و لذا درگیری اسلام و یهود در تمام تاریخ امتداد داشته و یهود با بهره گیری از همه قوای انسی و جنی به دنبال ریشه کن نمودن امت اسلامی است. به این جهت ضروری است تا برای تداوم بخشی به این نبرد ما نیز با قوت در این میدان حضور داشته باشیم و جهان اسلام را از فتنه گری های یهود نجات دهیم.
🔸روایت هفتم: "نظم نوین جهانی و تغییرات ژئوپلتیکی"؛ ایالات متحده آمریکا از نظر ژئوپلیتیکی، نظامی، مالی و اقتصادی در حال نزول است. شاخصهای اقتدار آمریکا در دنیا رو به تنزّل است و درنتیجه نظام تک قطبی برآمده از دوران جنگ دوم در حال گذار به نظم جدیدی است. یکی از ارکان این نظم جدید انتقال قدرت از غرب به شرق است لذا وضعیت خاورمیانه نقش کلیدی در وضعیت آینده خواهد داشت. شرقی که اکنون به رهبری چین، روسیه و ایران به مدلهای اقتصادی جدیدی وابسته شده است، این مدلهای جدید موقعیت این کشورها در عرصه بینالملل را تغییر خواهد داد. کاهش نقش ایالات متحده در منطقه به عنوان بازیگر اصلی در عرصه بینالمللی و خروج آن از مهمترین روندهای کلی نظم نوین بینالمللی و از اولین نشانه های این تغییر و جابجایی قدرت است. لذا یکی از مهم ترین پیشران های برای نقش آفرینی فعال در دوران گذار و گرفتن سهم بیشتر در نظم نوین جهان، توسعه میدان درگیری با آمریکا در منطقه از طریق فعال سازی و حمایت از گروه های مقاومت می باشد.
🔹روایت هشتم: "امکانِ امت سازی"؛ ایده اسلامی از مسیرهای گوناگون میخواهد مسلمین به یک نظم مطلوب که همان امت واحده است دست پیدا کند و در این راستا با سرزمین و مرز جغرافیایی که با طرح های استعماری همچون دولت - ملت مدرن ایجاد شده، مخالف است، بلکه میخواهد هر فردی در هر کجای دنیا زندگی میکند به این وحدت برسد. افرادی که در سرزمینهای مختلف زندگی میکنند باید دردمند یکدیگر بوده و با وحدت کلمه، حامی و پشت و پناه یکدیگر باشند. در این بین مسأله فلسطین بهترین فرصت برای پیگیری پروژه امت سازی است. فلسطین موضوعی است که ماهیتی فرامذهبی یافته، با منافع کلیت جهان اسلام گره خورده و لذا راهبرد دفاع از مقاومت فلسطین قدرت اجماع سازی میان توده ها و نخبگان در کشورهای مختلف اسلامی را داراست.
🔸روایت نهم: "نبرد تمدنی با غرب و دنیای آمریکایی"؛ اسرائیل جلوه ای تمام نما از ارزش های آمریکایی و زیرساخت های تمدنی غرب است. اسرائیل زاییدۀ تمدن سرکش مادی و نتیجۀ حتمیِ مبانی تمدن غربی و طغیان خودخواهانۀ بشری است که در پایان قرون وسطا بر پایۀ انکار خدا و ارزشها بنا گذاشته شد و این، طغیان در ستمگری بود تا بدانجا که آسایشِ وجدانِ دروغینِ او با دست یازیدن بر دیگر ملتها حاصل میشد.رژیم اسرائیل نماد کامل این تمدن از نظر انحصارطلبی و بهرهکشی و تفرقهافکنی نژادپرستانه و تعصبهای دینی و ستمگری و اشغالگری و سنگدلی است. مبارزه با اسرائیل مبارزه با یک قوم، دین، ملت یا قدرت سیاسی نیست، مبارزه با اسرائیل مبارزه با یک ایده تمدنی است، ایده ای که ناچار شده است باطن خود را در قامت سیاست ها و رفتارهای صهیونیست ها بروز بدهد.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡آیا از ناکارآمدی گفتمان "مدافعان حرم" تجربه ای آموخته ایم؟
بخش سوم
🔹روایت دهم: "عمل به وصیّت امام خمینی برای انجام فریضه دینی"؛ پرداختن به مسأله فلسطین یکی از مسلمات مکتب امام خمینی ره است. امام از ابتدای آغاز دوران مبارزاتیشان علیه رژیم پهلوی تا زمان نگارش وصیت نامه اش نگاهی مستمر به این مسئله داشت. امام از ما خواست تا نابودی کامل اسرائیل نباید دست از مبارزه برداریم، اسرائیل را امام غده سرطانی نامید که باید از صفحه روزگار محو شود. امام پایه گذار سنتی با عنوان روز جهانی قدس بود و از تمام ملتها خواست که قیام کنند و این جُرثومه های فساد را به زباله دانها بریزند. امام به ما وصیت کرد که ما همواره در کنار ملت مسلمان و مبارز و رشید فلسطین و بر ضد صهیونیسم جنایتکار هستیم و خواهیم بود و به برادران فلسطینی خود توصیه میکنیم که راه خدا یعنی مبارزه با دشمن غاصب و حامیانش را با توکل واعتماد به خدا و تا نابودی دولت صهیونیست غاصب ادامه دهند. ملت بزرگ و بسیجیان مؤمن و فداکار ما دفاع از فلسطین را فریضه ای دینی میشمارند و در راه خدا هیچ هدفی را دستنیافتنی نمیدانند.
🔸همه این روایت ها در عین واقعی و مؤثر بودن اما تا کنون قدرت اجماع آفرینی در ایران را پیدا نکرده اند، این ها می توانند مکملی برای یک روایت معیار باشند. در صورت فقدان روایت معیار، روایت های پیرامونی یا مکمل برای تبیین منطق مقاومت، به خوبی معنادار نشده و صرفاً همراه کننده بخش های محدودی از طبقات جامعه هستند. روایت های مکمل قابلیت پذیرش فراگیر ندارند، قطعی الوقوع نبوده و می توانند در شرایطی نقض شوند. وقتی ما دهه ها با تکیه بر گفتمان حمایت از مظلوم پیش می رویم ولی یکباره مظلوم حمله ور می شود و طوفان الاقصی می آفریند و اسیر و کشته می گیرد ناگهان ذهنیت ها مغشوش می شود. زمانی که با منطق بازدارندگی و توسعه مرزها استدلال می کنیم و یکباره تکنولوژی های نظامی مرزها را بی معنا می کند، دچار انفعال می شویم. وقتی تبیین های خود را بر جنگ تاریخی فرزندان اسحاق و اسماعیل متمرکز می کنیم و نظاره می کنیم که چطور سران کشورهای اسلامی ذیل طرح صلح ابراهیم - پدر مشترک- به دنبال عادی سازی روابط با رژیم هستند، منزوی می شویم. در شرایطی که با تکیه بر اخبار آخرالزمانی تلاش می کنیم دل ها را آماده نگاه داریم و در اعتبار آن ها تردید می شود، دستمان خالی می شود. هنگامی که هدف را آزادی قدس شریف اعلام می کنیم و خبردار می شویم که ما با طرح دو کشوری که قدس را به مسلمانان برمی گرداند هم مخالف هستیم، دهانمان بسته می شود. در زمانه ای که دول اسلامی در پشت و روی صحنه حامی و نجات بخش اسرائیل بوده و ملل اسلامی هم با جمعیت های میلیونی مشغول برگزاری کنسرت و فستیوال رقاصی هستند، مطرح نمودن ایده امت سازی خیلی بلندپروازانه به نظر می رسد و ...
🔹اما کدام توصیف می تواند برای بیان منطق مقاومت روایت معیار باشد؟ به نظر می رسد همان روایتی که بعد از یک تجربه تاریخی، امروز برای مردم غزه عینیت یافته و ظرفیت پذیرش هزینه های ناباورانه را فراهم آورده، برای ما نیز می تواند به عنوان روایت معیار عمل نماید و آن روایت "مقاومت و زندگی" است. زندگی و آینده بدون مقاومت در برابر سیاست های آمریکا امکان پذیر نمی باشد، "ما مقاومت می کنیم پس هستیم". پیشرفت ایران و آینده ایران و حفظ موجودیت ایران بدون مبارزه با آمریکا در منطقه ممکن نیست. اسرائیل مهم ترین پایگاه نظامی آمریکاست، اسرائیل ارتشی است که برای آن کشوری درست شده و نقش این ارتش نابودی ماست. اگر ما خواهان رشد، پیشرفت، توسعه و آینده هستیم باید به صورت عمومی و فراگیر در جریان مقاومت مشارکت داشته باشیم و هیچ راه دیگری نیز وجود ندارد. مقاومت ایده ای برای ساختن زندگی است، مقاومت اساساً زمانی آغاز می شود که در کشاکش غرب آسیا ما اراده ای برای ساختن زندگی به میدان آورده باشیم. روایت مقاومت و زندگی، واقعی ترین توصیف از وضعیت امروز ما و اسرائیل است. اگر این روایت محور تبیین منطق مقاومت باشد سایر روایت هم نیز می تواند برای طبقات و سلیقه های مختلف انگیزه سازی نماید. در دهه ۹۰ روایت دفاع از حرم نیز در عین این که توضیح دهنده ضلعی از موقعیت ما بود اما نمی توانست برای همیشه و همه جا تبیین گر فلسفه سیاست های منطقه ای ما و حضور پرهزینه مان در شامات باشد. مراجعه به تجربه گفتمان مدافعان حرم باید ما را به نتیجه رسانده باشد که وقتی در طرح روایت معیار موفق نباشیم، سایر تبیین ها بیشتر به صورت بهانه یا ابزار توجیه خوانش می شوند و حتّی می توانند به ضد خود نیز مبدّل گردند.
https://eitaa.com/afrazmahdi
✨چو ره به قبلهی امن است، پایمردی کن...
🥀مراسم بزرگداشت شهادت شهید هاشم صفی الدین و شهدای مقاومت🥀
📌همراه با تبیین آخرین تحولات جبهه مقاومت
▫️با حضور: استاد مهدی افراز
🗓 شنبه ۵ آبان ماه ۱۴۰۳ | بعد از نماز مغرب و عشاء
🔻دانشگاه علم و صنعت، مجتمع امام خمینی (ره)
🌤 #ما_در_انتظار_رویت_خورشیدیم
#دفاتر_فرهنگی_دانشگاه_علموصنعت_ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نه ایران، نه لبنان، نه حزب الله در طرفِ (جنگ با اسرائیل) نیست؛ فقط «دین» در طرف است! اگر دین در طرف هست، هرگز نباید بگوید من ضعیفم یا قدرتم ضعیف است، یا توان آن را ندارم؛ چون «هو معکم»! اگر ذاتِ اقدسِ الٰه با این نظام هست، چه اینکه هست؛ نظیر نظام اسلامی و انقلاب اسلامی، هیچ احتمال شکست نیست، هیچ؛ نه نیم درصد! هیچ احتمال شکست نیست، نظیر جریان انقلاب اسلامی.
- آیتالله جوادی آملی، ۱۴۰۳/۰۷/۲۸
💡چگونه موشک ها ترقّه می شوند؟
✍️مهدی افراز
بخش اول
🔹سال های ابتدایی دهه ۹۰، ایام تکوین و اوج گیری ادبیات مقاومت در روزمره ذهنی جامعه ایران است. پس از ناکام ماندن جریان بیداری یا بهار اسلامی در کشورهای عربی و لزوم حضور پررنگ تر جمهوری اسلامی در مناسبات منطقه ای، گفتمان مقاومت برای هویت بخشی به کیفیت این حضور و تصویرسازی از اهداف آن شکل گرفت. سابقه و خاستگاه این اصطلاح هم به ایده تشکیل هسته های مقاومت جهانی توسط امام خمینی ره بازمی گشت. از آن جا که اصلی ترین غرض از وجود جریان مقاومت در منطقه، بالابردن هزینه حضور برای پایگاه ها و نیروهای آمریکایی در کشورهای غرب آسیا و کاهش نفوذ سیاسی - اقتصادی آن ها و در یک جمله به شکست کشاندن طرح های خاورمیانه ای آمریکا بود، لذا از همان ابتدا تا امروز، شبکه معناساز غرب، ساخت ضدگفتمان مقاومت را هنرمندانه و مجدّانه دنبال نموده است.
🔸در روزهای گذشته سازنده موزیک برای آزادی، در شبه اثری کوتاه با نام "موشک و ستاره" تلاش می کند در مقام یک شهروند عادی نسبت خود با تحولات تاریخ ساز منطقه را در قالب مضامینی چون "با من برقص زیرآوار"، "ما تو خاور میانه نیستیم"، "فرض کن که موشکا ستارن"، "فرض کن که موشکا ترقهن" و "فرض کن که موشکا پرندن" را با طبقه متوسط ایرانی هم خوانی کند. فارغ از وجوه ناهمگون هنری، اندک سطور این کار، می تواند عصاره ای از روایت های ساخت یافته در ضد گفتمان مقاومت محسوب شود. این ضد گفتمان در قالب ده روایت قابل گزارش می باشد:
🔹روایت اول: "دشمن دور - دشمن نزدیک" ؛ جمهوری اسلامی وانمود می کند در پرونده منطقه ای به دنبال احیای حقوق انسانی و نجات بشر از سرکوب و اشغال گری است غافل از این که خودش در قبال مردم ایران متهم به همین سنخ رفتارهاست. حکومتی که خودش در خیابان های تهران به سمت معترضین شلیک می کند نمی تواند داعیه دار مبارزه با خشونت باشد، دولتی که حقوق اقلیت های خودش را پایمال می کند نمی تواند حق خواه دیگر ملت ها باشد. حاکمیتی که تن به انتخابات آزاد و رفراندوم نمی دهد نمی تواند ارائه دهنده طرح های دمکراتیک برای فلسطینیان باشد. ما حتی اگر بپذیریم که اسرائیل اشغالگر، جنایتکار و تبهکار است در هرصورت آن یک وضعیت دور از ماست و بهتر است که ما برای مقابله با این نابسامانی ها در موقعیت نزدیک به خودمان یعنی جمهوری اسلامی مشغول باشیم.
🔸روایت دوم: "تنهایی ایران" ؛ ایران در مناسبات دنیای کنونی یک استثناست. بسیاری از کشورها ضمن محکوم کردن رفتارهای ضدانسانی رژیم صهیونیستی، به معادلات موجود در هندسه بین المللی خود ضربه ای نمی زنند. مناقشه فلسطین موجب شده تفاهم خود را با نظم جهانی از دست بدهیم. بارها ورزشکاران ایرانی به دلیل تعلّقات سیاسی حاکمیت مجبور شده اند از میادین قهرمانی کنار بکشند و این در شرایطی است که هیچ کشور دیگری خود را در معرض پیامدهای ناگوار این رفتار قرار نمی دهد. امروز جمهوری اسلامی در روند مقابله با اسرائیل خود را تنها می بیند، هیچ کشور یا ملّت دیگری حاضر نشده تا این حد با ایران همراهی کند. افتادن در این مسیر باعث شده تمامی هزینه های مالی، امنیتی و حقوقی این تقابل بر روی سر مردم ایران آوار شود.
🔹روایت سوم: "سلطه کدخدا و وضع طبیعی دنیا"؛ اسرائیل یک واقعیت است، با واقعیت نمی توان جنگید، پیامدش نابودی است . هژمونی امروز آمریکا برای همه جوامع امری پیش فرض و پذیرفته شده است. آن چه ما به عنوان سلطه محسوب می کنیم وضع طبیعی دنیاست. ما به جای تدبیر برای تأمین منافع و خواسته هایمان، خود را مشغول تغییر در یک امر قطعی کرده ایم.
🔸روایت چهارم: "پروژه غیرایرانی"؛ در شرایطی که ایران درگیر معضلات و نابسمانی های متعددی است، ذهن و تمرکز حاکمیت درگیر مسائل اعراب است. در وضعیتی که ۲۵ میلیون ایرانی خودشان زیر خط فقر دست و پا می زنند، مسأله جمهوری اسلامی خرج کردن برای آوارگان در سوریه و لبنان است. در دوره ای که هرچند صباحی کارگران و معدن کاران در زیر آوار محبوس می شوند، امکانات کشور درگیر آواربرداری و سازندگی در کشورهای دیگر است. در روزهایی که وضعیت حاکمیت بر جزائر سه گانه مخدوش شده، تریبون های کشور نگران آینده مرزهای جنوبی لبنان هستند. حکمرانی ایران در اختیار کسانی قرار گرفته است که اساساً پروژه ایرانی ندارند و پسندهای غیرایرانی را بر امور داخلی مقدم می دانند.
🔹روایت پنجم: "کاسه داغ تر از آش" ؛ اعراب پس از یک دوره چهل ساله کشمکش، خودشان را در فرآیند صلح و سازش قرار دادند. اگر تحریک های ایران نباشد فلسطینیان هم خودشان در حال عادی سازی روابطشان با یهودیان هستند. در حالیکه همه دنیا و خود جریانات فلسطینی قائل به طرح دو کشوری هستند، این ایران است که خود را کاسه داغ تر از آش کرده و دایه مهربان تر از مادر شده و از فلسطینیان می خواهد فقط به آرزوی از بحر تا نهر فکر کنند.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡چگونه موشک ها ترقّه می شوند؟
بخش دوم
🔸روایت ششم: "اقلیت ماجراجو و سودجو"؛ اکثریت ایرانیان مخالف مداخلات ایران در امور کشورهای منطقه هستند. عدم مشارکت در انتخابات ها و انتخاب گزینه های مخالف سیاست های منطقه ای، شاهد روشنی بر عدم همراهی جامعه ایران با مقوله مقاومت است. اقلیتی تندرو در بدنه حاکمیت، با ارسال تسلیحات به گروه های افراطی در منطقه، به دنبال ماجراجویی های بی شناسنامه در امور کشورهای دیگر هستند. ایجاد شبکه های مالی پولشویی و قاچاق کالا تحت پوشش گروه های مقاومت، منافع غیرقابل محاسبه ای را برای طبقه ای خاص در بدنه حاکمیت ایران ایجاد کرده است.
🔹روایت هفتم: "تمّناهای ایدئولوژیک و خیال پرداز"، جمهوری اسلامی با طناب پوسیده دستگاه های ایدئولوژیک و خیال پرداز، خودش و مردم را در داخل چاهی انداخته که خروج از آن بسیار هزینه بر شده است. محوریت دادن به انگاره ها و کهن الگوهای دینی موجب شده حاکمان چشمان خود را در برابر واقعیت های دنیای امروز بسته و با تکیه بر الهیاتی خودساخته، کوران مشکلات وارده شده به جامعه را به مشیّت، تقدیر و مصلحت متافیزیکی ارجاع بدهند.
🔸روایت هشتم: "هویت تراشی جمهوری اسلامی"؛ بسیاری از نظام های سیاسی دنیا برای جامعه پذیر کردن حاکمیت خود و اثبات ضرورت وجودی شان، تلاش می کنند تا با ایجاد ضدیت و دشمنی با قدرت های دیگر، فلسفه وجودی خود را توجیه کنند. جمهوری اسلامی نیز با هوشمندی برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی های داخلی و القای مفید بودن، دائماً بر طبل جنگ با اسرائیل و آمریکا می کوبد. این رویه موجب شده تا در ذهنیت عمومی برای خود مأموریت و چشم اندازی را ایجاد نموده و از رهگذر زدوخورد با اسرائیل برای خود هویت تراشی کند. بارها دیده شده که ورای رجزخواندن در پشت تریبون ها، بده بستان های پشت صحنه همیشه برقرار بوده است.
🔹روایت نهم: "انسداد در توسعه و آینده" ؛ قلب اقتصادی و مالی دنیا در اختیار یهود آمریکاست. تضاد ما با یهود آمریکا در موضوع اسرائیل موجب شده تا ما ایران را در آستانه یک خودکشی اقتصادی قرار دهیم. قدرت یهود آمریکا، حد فاصل بین اردن و دریای مدیترانه نیست، این قدرت خیلی وسیع تر از آن و شامل قدرت رسانه ای ، بانکی، مالی و اقتصادی غالب در جهان است. عمده مسیرهای توسعه و انتقال سرمایه و تکنولوژی به ایران به دلیل تنش آفرینی با یهودیان منسد شده است. شعارهایی پوکی مثل اقتصاد مقاومتی و پیشرفت درون زا را پیش از ما کشورهای ضد امپریالیستی دیگر هم داده اند و نهایتاً به نتیجه رسیدند برای این که سهمی از آینده داشته باشند باید مشکل خود با یهود را حل کنند. انتهای مقاومت تن دادن به جنگ است، وضعیت نابسامان امروز ایران ریشه در عقب افتادگی های ناشی از جنگ هایی چون حمله مغول دارد، اگر بار دیگر درگیر جنگی فراگیر شویم دیگر بازگشتی به تاریخ نخواهیم داشت و آینده ای برای ایرانیان متصور نخواهد بود.
🔸روایت دهم: "مخروبه مثلِ غزه" ؛ انتها و دورنمای ایده مقاومت امروز در غزه پیش روی ماست. تخریب ۸۰ درصدی زیرساخت ها و ساختمان ها، کشتار چند ده هزار نفری، فجایع انسانی بی شمار و آوارگی های بی پایان نتیجه روشن مبارزه مسلحانه با اسرائیل است. مخروبه های غزه باید برای ما درس آموز باشد که هرچه زودتر و آبرومندانه تر باید ایران را از حرکت به سمت غزه دوم شدن تحت پروژه مقاومت، نجات دهیم.
🔹تمامی این منظرها در عین این که از زاویه ورودهای متنوعی منطق مقاومت را دچار خدشه کرده اند اما در یک برش کلی همگی در یک شکاف ذهنی خاص، امکان بروز اجتماعی یافته اند. روایت های معارض با گفتمان مقاومت همگی از نقطه تقابل مقاومت با زندگی ایرانی معنادار شده اند. چالش آفرینی مقاومت برای زندگی، اصلی ترین گسست ذهنی است که مجال برساخت شدن چنین روایاتی را داده است. زندگی در برش فردی، مقاومت را در تعارض با موفقیت و آینده، زندگی در برش اجتماعی، مقاومت را در تعارض با رفاه و امنیت و زندگی در برش ملی، مقاومت را در تعارض با توسعه و پیشرفت تلقّی می کند. این ضایعه شناختی در یک دهه گذشته دائماً تورم یافته، اشکال جدیدی به خود گرفته و این قابلیت را ایجاد کرده که هر تحول و رخداد بدیعی به سرعت در چارچوب همین روایت ها، جاگیر شوند. وجود این زمینه موجب شده در هنگامه ای که عمده نیروهای اجتماعی مستقل در جهان، حس تحسین کننده ای نسبت به توان و جرئت موشکی ایران داشته اند، جریانی در کشور آرزوی ستاره، ترقه و پرنده پنداری از موشک را داشته و در جهنم برساخته مقاومت، اضلاعی از زندگی عادی را تمنّا می نماید.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡چه رخدادی موجب شد، نبرد ما با اسرائیل وجودی شود؟
✍️مهدی افراز
🔸در هفته های گذشته ادبیات جنگ وجودی یا مرگ و زندگی برای توصیف وضعیت تقابل رژیم صهیونیستی با جبهه مقاومت پرکاربرد شده است. با پیش فرض دانستن اصل این موضوع، پرسشی پدید می آید که کدام واقعه یا رخداد میدانی سبب خروج این نبرد از وضعیت طبیعی و تبدیل آن به یک جنگ وجودی شده است.؟! آیا اتفاق ویژه و منحصربفردی رخ داده است؟!
🔹اولین عاملیتی که جنگ با اسرائیل را به فاز مرگ و زندگی منتقل نمود، ورود منطق امام خمینی ره به این صحنه بود. آرمان گذاری "اسرائیل باید از صفحه روزگار محو بشود"، به معنای دقیق کلمه، به منزله وجودی کردن صحنه نبرد با رژیم صهیونیستی بود. مکتب مبارزاتی امام بر خلاف سایر ایده ها، قائل به اصلاح سیاست ها، تغییر باندها، صدور قطعنامه ها، تنظیم قراردادها، برگزاری اجلاس ها، امضای توافق ها و شرکت در مذاکره ها نبود و فقط و فقط زیر طرح مبارزه مسلحانه و مقاومت برای زندگی را امضاء کرده است.
🔸خط امام از ابتدا تا انتها صرفاً به ریشه کنی و ازاله کامل این رژیم قانع بوده است و برای به راه انداختن یک "جنگ تمام عیار وجودی" ایده ها پرداخته، گفتمان ها ساخته، جبهه ها چیده و سلاح ها فراهم کرده است. نپذیرفتن ایده دو کشوری، به روشن ترین صورت بیانگر یک تقابل وجودی است. در طول ۸۰ سال گذشته همه پارادایم های مبارزاتی چون ناسیونالیسم، پان عربیسم، لنینیسم و سوسیالیسم در لباس مبارز و با طرح های غیروجودی آمدند و وقت و جان ملّت فلسطین را هدر دادند و نهایتاً در عصاره ای به نام سازمان آزادی بخش و صورت اخیرش یعنی تشکیلات خودگردان، پذیرای شکست های تمام عیار شدند و در این میان تنها پرچمی که در دست مجاهدین واقعی برافراشته ماند، پرچم اسلام ناب و تنها ایده ای که باقی ماند، طرحِ وجودی کردن نبرد بود.
🔹چرا امام جنگ را وجودی کرد؟! امام در چارچوب راهبردی خودش، دشمنان ریز و درشتی دارد اما تقابل با هیچکدام را وجودی نکرده است. امام چه خصلت خاصی در صهیونیسم دیده است که آن را غده سرطانی خوانده و به کمتر از نابودی کاملش راضی نشده است؟! تفاوت امام با سایر مصلحین یا مبارزین در این بود که خیلی زود به فلسفه وجودی اسرائیل پی برد، امام دریافت که موجودیت اسرائیل مستقیماً به سلب حق زندگی و هویت از ملّت های مسلمان گره خورده است. امام با فتانت خود دانست که مسأله ما با رژیم صهیونیستی مسأله بقا و زندگی است، یا او باید باشد و یا ما، و چون ما می خواهیم باشیم پس اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود. امام جنگ را با اسرائیل وجودی کرد چون موجودیت ما با وجود اسرائیل قابل جمع شدن نبود.
🔸امام در خرداد سال ۴۲، در اولین بیان راهبردی خود دلیل موضوعیت پیدا کردن مسأله اسرائیل را تشریح می کند: "اسرائیل نمیخواهد در این مملکت دانشمند باشد؛ اسرائیل نمیخواهد در این مملکت قرآن باشد؛ اسرائیل نمیخواهد در این مملکت احکام اسلام باشد. اسرائیل به دست عمال سیاه خود، مدرسه را کوبید و شما ملت را میکوبند. میخواهد اقتصاد شما را قبضه کند؛ میخواهد زراعت و تجارت شما را از بین ببرد؛ میخواهد در این مملکت، دارای ثروتی نباشد، ثروتها را تصاحب کند به دست عمال خود. این چیزهایی که مانع هستند، چیزهایی که سد راه هستند، این سدها را میشکند؛ قرآن سد راه است، باید شکسته شود؛ روحانیت سد راه است، باید شکسته شود؛ مدرسه فیضیه سد راه است، باید خراب شود؛ طلاب علوم دینیه ممکن است بعدها سد راه بشوند، باید از پشت بام بیفتند، باید سر و دست آنها شکسته شود برای اینکه اسرائیل به منافع خودش برسد."
🔹امام الهام می کند که اسرائیل فی نفسه هیچ چالشی با اسلام یا قرآن ندارد، بلکه روحانیت بماهو جریانی که در برابر زندگی زدایی اسرائیل سدسازی کرده و مانع بلعیده شدن زندگی ها شده در نوک پیکان ترور قرار گرفته است. در واقع اسرائیل قائم مقام استکبار شده است چون برای آبادی زندگی خود می خواهد زندگی را از مسلمین سلب کند، یهودِ آمریکا، جریانی شده است که برای ساختن دنیای خود می خواهد دنیای ملّت های غرب آسیا را نابود سازد. لذا برای خمینی جنگ با جریان استکبار بماهو جریانی که می خواهد تخریب گر زندگی ما باشد در قامت یک نبرد وجودی موضوعیت پیدا کرده است.
🔸نبرد وجودی برای مقاومت هیچگاه حرف جدیدی نبود و مقاومت اسلامی از ابتدا طرحش را در بستر یک جنگ وجودی معنادار کرده و قائل بوده است که ما در قبال اسرائیل از نظر وجودی در خطر هستیم و از این جهت برای زندگی می جنگیم. مقاومت همین منطق را شعار کرده و تاریخ انقضای رژیم را هم در تقویم خودش ضربدر زده است، اما این که این روزها سران رژیم هم این ماجرا را به زبان می آورند و بر اساس آن میدان را نمره گذاری می کنند، نشانگر این واقعیت است که طرح مقاومت محقق شده و عرصه نبرد در موقعیتی که مقاومت طراحی نموده، قرار گرفته است.
https://eitaa.com/afrazmahdi
🔰حلقه سیاستگذاری فرهنگی؛ دومین حلقه مطالعاتی-مباحثاتی اندیشکده حنیف
💫اندیشکده حنیف، پس از توفیق در شکل گیری حلقه نظریات فرهنگی، اقدام به راه اندازی حلقه دوم با محوریت سیاستگذاری فرهنگی مبتنی بر مسائل روز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می نماید.
🌿در قالب:
🔹مطالعه و مباحثه جمعی مقالات، پژوهشها، گزارشات، یادداشتها، نشستها و اسناد سیاستی مرتبط
🔹جلسات هم اندیشی با کارشناسان حوزه های موضوعی
🔹تدوین متن سیاستی جمع بندی مباحث
🧩در موضوعات و مسائل مختلف فرهنگی جمهوری اسلامی ایران؛ هم چون:
🔺سیاست پژوهی هویت ملی
🔺الگوهای مقاومت فرهنگی
🔺بازسازی ساختارهای فرهنگ
🔺الگوهای بازارپردازی فرهنگی
🔺قطبیدگی فرهنگی
🔺مرجعیت فرهنگی سلبریتی محور
🔺پدیده شناسی فرهنگی مهاجرت از کشور
🔺آینده پژوهی قانون عفاف و حجاب
🔺سیاستگذاری زیست پاک در فضای مجازی
🔺فرهنگ و تبلیغات شهری
🔺فرهنگ و کالبد مدرن زیست شهری
🔺پدیده شناسی فرهنگی همزیستی با حیوانات خانگی
🔺تحلیل سیاستی فرهنگ در ساختارهای کلان شهری
🔺سیاست پژوهی فرهنگ دینداری
🔺مردمی سازی فرهنگ عمومی
🔺الگوی ارتباطی ثابت و متغیر در سیاستگذاری فرهنگی
🔺سرمایه اجتماعی در حکمرانی فرهنگی
🔺تکثر و تنوع فرهنگی
🔺سیاستگذاری هویت و حضور اجتماعی زنان
🔺سیاستگذاری جنسیت
⏰ شروع از آذر ماه 1403 پنجشنبه ها شهر مقدس قم
☑️علاقه مندان به عضویت، درصورت وجود تحصیلات مربوطه و تعهد به مشارکت، رزومه خود را به شناسه @Hanif_ThinkTank ارسال فرمایند:
📡 کانال اندیشکده حنیف در ایتا و بله:
@hanifthinktank
💡توصیه های راهبردی سید حسن نصرالله به رسانه های جبهه مقاومت چه بود؟
✍️مهدی افراز
بخش اول
🔸جناب سیدحسن نصرالله در تابستان سال ۱۴۰۰ و پس از پایان نبرد سیف القدس، بر اساس بازخوردهایی که از آخرین وضعیت میدان و جامعه مقاومت داشت، در افتتاحیهی کنفرانس «نوسازی گفتمان رسانهای و مدیریت نبرد» توصیه های قابل تأملی را در خصوص راهبردهای گفتمانی و رسانه ای ایراد فرمود که مرور آن برای این روزهای نبرد می تواند الهام بخش باشد.
🔹راهبرد اول: "مخاطب قرار دادن بی طرف ها". در ارائه منطق و اندیشه مقاومت نباید از هیچ طبقه و جریان اجتماعی به عنوان مخاطب مأیوس شد و اساساً مسؤلیت رسانه این است که بتواند با در نظر گرفتن اقتضائات، افراد بی طرف و حتی کسانی که به جبهه دشمن تعلق دارند را به جریان مقاومت ملحق نموده و سرمایه اجتماعی آن را افزایش دهد... "مسئولیت رسانه آن است که بقیه را هم که هنوز بیطرف هستند خطاب قرار دهد تا این پایگاه مردمی گسترش یابد. همچنین باید مخاطب رسانههای آنها را که در جبههی دشمن ایستادهاند و از دشمن حمایت میکنند یا روابطشان را با دشمن عادیسازی کردهاند یا بهدنبال توطئهچینی علیه مقاومت هستند، خطاب قرار دهد. نباید از هیچکسی چه بیطرف و چه از کسانی که در جبههی دشمن قرار گرفتهاند مأیوس شد. وقایع تاریخی در بسیاری از جنگها به ما نشان داد که چطور ممکن است پیام واقعی، صادقانه و منطقی تعداد زیادی از افراد جبههی دشمن را بیطرف کند و حتی به جبههی دوست ملحق کند."
🔸راهبرد دوم: "اذعان به نقاط قدرت دشمن". بایستی ضمن آن که برای عبور از قابلیت های نظامی دشمن برنامه ریزی داریم ولی واقعیتِ دارایی ها، امکانات و تجهیزات دشمن را برای مخاطبین تشریح نمائیم... "این از نقاط قدرت گفتمان رسانهای و رسانههای محور مقاومت است، استناد به واقعیتها و حقایقی عینی میدانی، سیاسی، فرهنگی، عاطفی و وجدانی نزد امت، حقایق و واقعیتها نزد دشمن. ما از نقاط قدرت دشمن اطلاع داریم و به آن اذعان میکنیم و برای مقابله با این نقاط قوت، مهارکردن آنها، عبور از این نقاط قدرت و تضعیف آنها تلاش میکنیم و از نقاط ضعف دشمن نیز مطلع هستیم تا با اتکا به آنها پیروزی بسازیم. مهمترین چیز در گفتمان رسانهای در حدود ۴۰ سال گذشته آن است که به واقعیتها مستندبوده و به اوهام، تخیلات، اختراعات ذهنی، رؤیاها و دروغها مبتنی نبوده است و همینطور هم باید ادامه یابد."
🔹راهبرد سوم: "استناد به حقوق طبیعی و انسانی مقاومت". مهم ترین برگ برنده مقاومت تلاش آن برای احقاق حقوق طبیعی و انسانی خودش است لذا برای بیان منطق مقاومت، اصلی ترین نقطه قدرت آفرین تکیه بر همین حقوق انسانی، اخلاقی و دینی مسلّم است... "زمانی که میخواهیم این گفتمان را ارتقاء دهیم یا احیا کنیم، باید آن را با استناد به عناصر اصلی قدرت ارتقاء دهیم و احیا کنیم که بیشتر رسانههای دیگر یا رسانههای دشمن فاقد این عناصر هستند. اوّل استناد به حق؛ رسانههای محور مقاومت و گفتمان رسانهای اینجا بیانگر حق است، حق ملت فلسطین در سرزمین آن از دریا تا رودخانه، حق سوریه در جولان آن، حق لبنان در باقیمانده سرزمینهای اشغالی آن. امروزه اگر به سرتاسر کرهی زمین نگاهی بیاندازیم، مهمترین و روشنترین حق قانونی، دینی، شرعی، انسانی و اخلاقی، حق فلسطین را در بالاترین درجات وضوح میبینیم؛ شما بیانگر حق هستید، امّا رسانههای مقابل شما بیانگر باطلاند و بر اساس همهی معیارهای قانونی، شرعی، دینی، اخلاقی و انسانی باطل هستند. این حق است که ملتهایمان سرنوشتشان را خودشان بهدور از سلطهگری آمریکا تعیین کنند. این حق است که ملتها از ثروتهایشان در مقابل غارتگری آمریکا و کشورهای همسو با آن بهرهبرداری کنند."
🔸راهبرد چهارم: "اعتماد به عملکرد گروه های مقاومت". در جریان درگیری، گروه های مقاومت حتماً دچار اشتباهات و خطاهایی خواهند شد اما نباید اجازه داد این موارد برجسته شده و زمینه سستی و از بین بردن اعتماد به نفس جنبش مقاومت را فراهم بیاورد..."این یک نبرد سخت است که به برنامهریزی و پیگیری نیاز دارد؛ امّا در وهلهی نخست، به اعتمادبهنفس هم نیاز داریم. نباید در مقابل این تخریبها و بدنامکردنها سست شویم. ما باید به خودمان،مردم و جنبشهای مقاومت اعتماد بالایی داشته باشیم. جنبشهای مقاومت معصوم نیستند و ممکن است مرتکب اشتباه شوند، امّا این جنبشها از اعتبار، اخلاص و آمادگی بالا برای فداکاری و وفاداری برخودار هستند. هر چند این مسئله، وجود خطاکاران و حتی گناهکاران را در میان آنها نفی نمیکند. ما در واکنش به خطاها و گناهان موجود، باید برای درمان و حل آن تلاش کنیم. دشمنان بر روی بزرگ جلوهدادن اشتباهات تمرکز میکنند"
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡توصیه های راهبردی سید حسن نصرالله به رسانه های جبهه مقاومت چه بود؟
بخش دوم
🔹راهبرد پنجم: "اعتبارآفرینی بر مبنای صداقت با مخاطب". برخلاف سیاست های مدرن، نه زیادی رسانه و مهارت های رسانه ای و نه پول پاشی ها نمی تواند برای رسانه مقاومت اعتبارآفرینی کند بلکه آن چه موجب موفقیت است حرکت بر مدار راستی و صداقت با مخاطبین است..."از مهمترین عناصر قدرت در گفتمان و رسانههای محور مقاومت، صداقت و راستی است که اعتبار آورده است. اعتبار را با پول نمیتوان ساخت و با زیادی رسانهها و زیادکردن مهارتهای رسانهها بهدست نمیآید. اعتبار واقعی را راستی بهدست میآورد، آنچه رسانههای مقاومت به مردم میگویند، صداقت و راستی در نقل حقایق است و این باید ادامه یابد. امروز شهرکنشینانِ این دشمن به رسانههای مقاومت بیشتر از سران و رسانههایشان اعتماد دارند، چرا ما به این نتیجه رسیدهایم؟ این نتیجهی صداقت، راستی و تجربهی طولانی است."
🔸راهبرد ششم: "توجه به تنوع سلائق در پایگاه مردمی مقاومت". جریان مردمی مقاومت شامل طیف گسترده ای از سلائق و دیدگاه های مختلف است لذا می باید با درنظر داشتن تنوعات فرهنگی و ایدئولوژیک برای آن ها گفتارسازی و تصویرسازی صورت داد... "طرفدارانی که رسانهها و گفتمان مقاومت به آن متکی است، از عامهی مردمی است که در جهان عرب و جهان اسلام و نیز در جهان طیف بزرگی را تشکیل میدهد. از جمله ویژگیهای این پایگاه مردمی آن است که از نظر دینی، فکری، فرهنگی، اعتقادی و ایدئولوژیک متنوع است. از نظر قومیتی و نژادی هم تنوع دارد و در امتداد منطقه و جهان هستند و نقطهی مشترک آنها قدس، مقدسات در آن و مظلومیت ملت فلسطین است."
🔹راهبرد هفتم: "استفاده حداکثری از شبکه های اجتماعی". شبکه های اجتماعی به دلیل برخورداری از بستر مردم پایه تر، شرایط مساعدتری را برای شکستن انحصارهای رسانه ای جریان سلطه پدید آورده اند به همین جهت این شبکه ها فرصت بزرگی برای انتقال حقایق به سراسر جهان است..."آنچه ما امروزه به آن نیاز داریم، استفادهی حداکثری از شبکههای اجتماعی است. من اخیراً برخی آمارها را مطالعه میکردم که در آنها این سؤال مطرح شده بود: چرا ابراز همبستگی جهانی با نبرد سیفالقدس بیشتر از هر نبرد دیگری بود؟ برخی تحقیقات این مسئله را بهوجود شبکههای اجتماعی و اثرگذاری آن مرتبط دانستهاند، چراکه دشمنان ممکن است بتوانند یک شبکهی ماهوارهای را مسدود و یک شبکهی رادیویی را تحریم و ساکت کنند و جلوی انتشار یک روزنامه را بگیرند، ولی انتشار شبکههای اجتماعی در سطح جهانی بهحدی رسیده است که میتواند تحولات را منتقل کند، در حالی که سابقه نداشته است نبرد یا تقابل و مظلومیت و کشتار در فلسطین اشغالی اینگونه منتقل شود. این یک فرصت بسیار بزرگ است که در آن هر انسان و شخصی در این امت میتواند برای انتقال تصاویر، حوادث و موضعگیریها به جهان وارد عمل شود."
🔸راهبرد هشتم: "تکیه بر مقابله با سلطه گری آمریکا در منطقه". در طرح مقاومت برای رهایی منطقه، اصل اول مبارزه با سلطه گری آمریکاست و آزادسازی فلسطین بدون درهم شکستن سلطه آمریکا در منطقه ممکن نیست، برهمین اساس لازم است ضمن تعمیق دشمنی ها با صهیونیسم، توجهات را بر روی نشان دادن نقش محوری آمریکا متمرکز نمائیم و مانع تفکیک نقش اسرائیل از ایالات متحده در اذهان شویم... "نمیتوان فلسطین را بدون رویارویی با سلطهگری آمریکا در منطقه آزاد کرد، زیرا همین سلطهگری نظامها و ارتشها را به ساختارهای مردهای تبدیل کرده است که تحرک و ارادهای ندارند و کاری از دستشان بر نمیآید. سلطهی آمریکا پایه و اساس و خطرناکترین است، زیرا این سلطه اوّلاً، بهخودیخود مشکلی برای کشورها و ملتهای ماست از این جهت که سلطهگری مبتنی بر سلب تصمیمات، غارت ثروتها، تحمیل نظامها و منعکردن ملتهای ما از تعیین سرنوشت خود در همهی عرصههاست و ثانیاً، همین آمریکا نیز حامی اسرائیل است. نمیتوان فلسطین را بدون رویارویی با سلطهگری آمریکا در منطقه آزاد کرد، زیرا همین سلطهگری نظامها و ارتشها را به ساختارهای مردهای تبدیل کرده است که تحرک و ارادهای ندارند و کاری از دستشان بر نمیآید."
📌لینک سخنرانی کامل جناب سید:
https://khl.ink/f/48269
https://eitaa.com/afrazmahdi
سرچشمه.mp3
58.46M
💡ریشه کانونیِ ابهامات اجتماعی در مورد مقاومت چیست؟
▫️در جمع فعالان تبلیغی استان کرمان
🔸مجموعه فرهنگی مس سرچشمه
https://eitaa.com/afrazmahdi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 در غزه زندگی جاریست
قربان آن بدن کوچکی که با تداوم «زندگی» در برابر این وحشت و خشونت «مقاومت» میکند...
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡در حکم دیوان لاهه چه دستاوردی نهفته است؟
✍️مهدی افراز
بخش اول
🔸ایده مقاومت فراتر از مواجهه میلیتاریستی واجد عقلانیتی است که مسأله اش نه توسعه قدرت که ظهور حق است. مقاومت می گوید فقط زمانی که حق بروز یابد، استیلا از میان می رود و قسط اقامه می شود. مقاومت ورای مواجهه میلیتاریستی در یک میدان پیش نمی رود، هرجا که زمینه ای برای تظاهر حق باشد، آنجا میدان سرنوشت سازی برای مقاومت است. آن هایی که امروز برای قضاوت در موازنه نبرد صرفا به میدان خیام و جبالیا چشم دوخته اند، فهمی میلیتاریستی از جهاد دارند.
🔹پس از ۱۴ ماه تداوم و تشدید جنایت، دیوان کیفری بینالمللی در یک روند دو مرحله ای، حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت را صادر کرد؛ حکمی که علت صدور آن، ارتکاب جنایات جنگی در غزه از سوی این دو مقام رژیم صهیونیستی اعلام شدهاست. با اندک تأملی در سابقه نهادی این دیوان درخواهیم یافت که حتما اتفاق متفاوتی در مناسبات حقوق بین الملل رقم خورده است.
🔸در عملکرد ۸۰ ساله دادگاه لاهه تاکنون هیچ رأی یا حکمی که در چارچوب نظام منافع دنیای غرب معنادار نباشد، صادر نشده است. این دادگاه در طول عمر مفید خود، صرفا به موضوع نسلکشی اوگاندا، کنگو، آفریقای مرکزی، دارفور، کنیا و اوکراین رسیدگی و علیه ۱۵ نفر اعلام جرم کرده که هیچکدام از متعلقان به بلوک قدرت غرب نبوده اند. اما اینبار و پس از صدور رأی، بسیاری از کشورهای اروپایی از آمادگی خود برای اجرای حکم خبر دادهاند و جوسپ بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا تصریح کرد "باید به تصمیم این دیوان احترام گذاشته و آن را اجرا کنیم."
🔹در رفتارشناسی این حکم متفاوت، حداقل پنج احتمال قابل تصویر است؛
🔸احتمال اول؛ بیدار شدن وجدان انسانی در ساختار حقوق بین الملل، با اندک دقتی در فلسفه وجودی نهادهای بین المللی پس از جنگ دوم و کارکرد نهاد حقوقی آن، وقوع این احتمال ساده انگارانه به نظر خواهد رسید. هیچیک از مفادی که در سیاهه جرائم سران رژیم برای صدور این حکم به آن ها استناد شده، بدیع و جدید نمی باشند. رفتارهای مبتنی بر جنایت جنگی، حمله عمدی علیه جمعیت غیرنظامی، آزار و اذیت، قتل عمدی و تحمیل گرسنگی همگی بخشی از مانیفست نظامی اسرائیل در ادوار گذشته در قبال مردم فلسطین و لبنان بوده و در هیچکدام از فصول قبلی این جنایات، این وجدان انسانی با وجود دریافت گزارشات متعدد حتی به خود هم نیامده بود و در طول یک دهه گذشته حتی موضوعات مرتبط با بحران انسانی غزه و زندانی شدن دو میلیون انسان در یک باریکه را به بحث هم نگذاشته بود.
🔹احتمال دوم؛ تغییر سیاست های کلان اتحادیه اروپا در قبال آمریکا و رژیم صهیونیستی؛ ممکن است به ذهن برسد که به جهت تغییرات در موازنه قدرت جهانی و افول هژمونی امریکایی، صهیونیزم دچار افت سرمایه در دنیای غرب شده و امکان صدور چنین حکمی صرفاً در بستر جهانی قابل تصور است که یهود امریکا در آن تضعیف شده است. لذا اتحادیه اروپا بر اساس استقلال رأی خود تلاش نموده قدم هایی را برای بیرون آمدن از ذیل پروسه تحمیلی واشنگتن بردارد و نشانه هایی را برای ایجاد تغییر بنیادین در سیاست های خود در قبال رژیم صهیونیستی بروز دهد. روشن است که چنین برداشتی از مسأله نیز بیش از حد خوشبینانه است، با توجه به این واقعیت که تمدن غربی، صرف نظر از وجوه یونانی آن، اساساً تمدنی یهودی است و در موقعیت کنونی نیز گره خوردگی ماهوی میان آینده اقتصادی اروپا و موضوع دسترسی های آمریکا به منابع غرب آسیا، هیچ امکان عقلائی برای استقلال نظر اروپائیان نسبت به مسأله اسرائیل وجود ندارد. ضمن این که در همین دادرسی محمد ضیف، یحیی السنوار و اسماعیل هنیه نیز مورد اتهام قرار گرفته و تحت همین حکم واقع شده اند، که این موضوع بیانگر این واقعیت است که اگر بنابود این دیوان با رویکردی متفاوت از گذشته اقدام نماید، نبایست چنین جرائمی را برای رهبران مقاومت فلسطین مقرر می نمود.
🔸احتمال سوم؛ تلاش اروپا برای تضعیف بلوک ترامپ از طریق تحت فشار گذاشتن باند نتانیاهو؛ با توجه به رویکردهای ضد حمایتی ترامپ در قبال اتحادیه اروپا در دور اول ریاست خود و اختلافات اساسی که در موضوع ناتو و اوکراین میان اروپا و ترامپ شکل گرفته است، این احتمال طبیعی به نظر می رسد که اتحادیه اروپا تلاش دارد با بهره گیری ابزاری از وضعیت انسانی غزه، این موضوع را به وزنه ای برای قرار گرفتن در موقعیت بهتر در موازنه منازعات خود با بلوک ترامپ تبدیل کند.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡در حکم دیوان لاهه چه دستاوردی نهفته است؟
بخش دوم
🔹احتمال چهارم؛ تلاش ریاکارانه غرب برای حفظ ارزش های مدرن در افکار عمومی جهان؛ بیش از یکسال است که همه روزه و با سقوط هر بمب و موشک در باریکه غزه، ساختار ارزش های مدرن در پیشگاه ذهن و وجدان عمومی جهان بیش از پیش مورد محاکمه قرار گرفته و پایه های اصولی آن لرزان می گردد. طبعاً آن هایی که در جهان غرب نسبت به آینده تمدنی مدرن و باورمندی الهیات آن فهم دارند، طراحی هایی را برای ترمیم این وضعیت و بازسازی ذهنی آن صورت می دهند. حکم اخیر دادگاه لاهه می تواند ضلعی از تحقق همین سناریوها باشد.
🔸احتمال پنجم؛ استفاده از فرصت انتقال قدرت در آمریکا برای تغییر در آرایش سیاسی رژیم صهیونیستی؛ حفظ رژیم و جلوگیری از قرار گرفتن آن در سراشیبی وجودی حتماً از رسالت های تاریخی است که در شرایط کنونی جهان غرب در قبال آن احساس ضرورت می کند. بازسازی وجهه اسرائیل از طریق منحصر نمودن جنایات به رفتارها و تصمیمات شخصی نتانیاهو و تیم او و مبرّی نمودن کلیت ساختار سیاسی رژیم، حتماً در دسترس ترین راهبرد برای نجات آن و ایجاد دگرگونی در وضعیت بحران زده کنونی اش می باشد.
🔹فارغ از کنکاش در راستی آزمایی هریک از احتمالات مذکور و بدون توجه به این مطلب که آیا دنیای غرب در سناریو تازه طراحی شده خویش می تواند منفعت یا آورده ای را تصاحب کند یا خیر، می بایست متوجه دستاوردی بزرگ برای ایده مقاومت باشیم. در بدبینانه ترین احتمالات نیز قابل انکار نیست که مهم ترین ساختار حقوقی بین الملل مجبور شده است، سران رژیم را به عنوان جنایتکاران جنگی مورد پیگرد کیفری قرار دهد و این موضوع حتی اگر با هدف بازسازی تصویر جهانی از صهیونیزم هم که صورت گرفته باشد به طورناخودآگاه بزرگترین ضربه وجودی را به آن وارد آورده است. بیش از هشت دهه است که فلسفه وجودی این رژیم در چارچوب کلان روایتی با عنوان "مظلومیت تاریخی یهود" معنادار شده است.
🔸"تصویرسازی از یهود به عنوان یک قربانی تاریخی" کلان پروژه ای است که اروپای معاصر برای موفقیت آن هزاران اثر علمی و رسانه ای تولید کرده و سرمایه های فراوانی را به پای آن ریخته است. در یک فقره آن شخصیتی چون هانا آرنت به عنوان یک فیلسوف سیاسی و شاگرد مکتب هایدگر، مهم ترین اثر اندیشه سیاسی خود را تحت عنوان "یهود ستیزی" به این مسأله اختصاص می دهد که؛" نفرت از یهودیان چرا و تحت چه شرایطی در میان جوامع اروپایی پدید آمد؟"
🔹با در نظر داشتن به این واقعیات و توجه به میزان ارزش مندی که موضوع مظلومیت یهود برای عالم مدرن دارد، باید دریافت که مقاومت، امروز در بسیاری از میادین غیر میلیتاریستی همچون این میدان تاریخی چه پیروزی بزرگی را به دست آورده و چه دوران کابوس ناکی را برای روایت های غرب پدید آورده است. جنایت کار شناخته شدن سران رژیم -با این فرض که هیچ مابه ازای سیاسی و حقوقی هم نداشته باشد- منهدم کننده ارکانِ کلان روایتِ "قربانی بودن یهود" بوده و به طور مستقیم ریشه های الهیاتی اسرائیل به عنوان یک کشور و ساختار سیاسی دولت - ملت را خواهد پوساند. این رخداد در دوران پساتوافق، یک پیروزی تثبیت شده، غیرقابل انکار و بنیادین را برای جبهه مقاومت خواهد آفرید. این پیروزیِ نهفته، بیش از هرچیز مدیون منطق، عقلانیت و از همه مهم تر حقانیت ایده مقاومت بوده و در آینده نزدیک پیامدهای خود را بر مناسبات جهانی تحمیل خواهد نمود.
https://eitaa.com/afrazmahdi
💡توضیحی پیرامون یک بریده فیلم...
✍مهدی افراز
🔸بریده فیلمی از بنده در فضای مجازی پخش شده است که مربوط به جلسه ای در حدود دو ماه پیش و پس از شهادت سید مقاومت، در محفل بچه مسجدی ها بوده است.
🔹بنده در این جلسه ضمن برشمردن استدلال هایی که در طرفین میدان فکری امروز ایران در جریان است، تلاش نمودم با توجه دادن به موقعیت سرنوشت سازی که در آن قرار گرفته ایم به ضرورت خروج از سرخوشی و جدی گرفتن فرمان جهاد مبنی بر حمایت همه جانبه از حزب الله بپردازم. موقعیتی که همه ظرفیت های تکنولوژیک غرب در خدمت اراده شیطانی رژیم صهیونیستی قرار گرفته و تنها راه برای تداوم پیروزی های گذشته کشاندن اراده الهی به صحنه از طریق اقدام و مجاهدت بی امان است و الا با دلخوش کردن به امکانات نظامی و خلاصه کردن اقدام به القای فشار برای پرتاب موشک نمی توانیم کمک شایانی را به مقاومت تقدیم کنیم.
🔸بیان کلی بنده ناظر به نقد رویکردی بود که از سه بی توجهی رنج می برد؛
🔹اولا؛ نسبت به قدرت و توان دشمن گویی بی توجه است و حواسش نیست که با قدرتی مستظهر به توان شیطانی غرب میجنگد و کوچک شمردن ذهنی آن به نوعی کوچک شمردن حماسه مقاومت و حزب الله است.
🔸ثانیا؛ نسبت به اقتضائات ما در میدان نبرد و موازنه نظامی بی پروایی دارد و تصور می کند پیشرفت های فنی ما به گونه ای دست برتری مطلق درست کرده است که از هر تلاش برای تکاپو در میدان های دیگر مستغنی هستیم.
🔹ثالثا؛ نسبت به کاستی هایی که در سرمایه اجتماعی ما وجود دارد نیز بی اعتناست و آن را بی اهمیت قلمداد نموده و لذا اراده و انگیزه ای برای ارتقا و تقویت آن ندارد.
🔸و این هر سه بی توجهی یک غفلت بزرگ را درست میکند و آن غفلت از منطق پیروزی است که منطق عجز در مقابل درگاه الهی است و بسترسازی برای جریان پیدا کردن قدرت لایزال حق از مسیر مجاهدت های طاقت فرساست.
🔹ما حتما در فضای پیشرفت همه توانی که داشته ایم را به کار بسته ایم و همه دنیا را به شگفتی وا داشته ایم و عمیقا کار را برای دشمن سخت کرده ایم.
🔸ما حتما در سرمایه اجتماعی بالاترین سطح آمادگی تاریخ اسلام را داریم و این مقاومت چهل ساله ملت ایران است که این قوت را پدید آورده است، اما با این وصف وسط یک مبارزه سختی هستیم که همانطور که برای طرف مقابل وجودی است برای ما نیز حالت وجودی دارد.
🔹لذا در این جنگ سخت هم باید واقعیت سخت مواجهه با اسراییل را شناخت و به مردم بازشناساند و هم باید واقعیت کاستی ها در سرمایه اجتماعی را دید و به داد ذهن بی پناه جامعه رسید و هم در عین حال مردانه پای این جنگ ایستاد و استمداد از درگاه الهی نمود.
🔸ما در کوران یک جنگ تاریخی بزرگ هستیم و هیچ آتش بسی آتش این جنگ را به سردی نمی کشاند.
🔹ما در تداوم وعده های صادق هستیم، در حالی که هم قدرت دشمن مان را میشناسیم، هم درباره خودمان برآورد درستی داریم در ضعف و قوت و هم مطمئنیم ورق جنگ ها را اراده الهی مردم می چرخاند و لذا ناموس جهاد تبیین و تقویت ایمان عمومی به جهاد را جدی می گیریم و نهایتا از وعده های صادق مان از سه تا بیشمار نیز کوتاه نخواهیم آمد ...
https://eitaa.com/afrazmahdi