هدایت شده از پیامهای قرآنی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌼🌸🌼موضوع: عبور شتر از سوراخ سوزن، شرط باز شدن درهای بهشت برای دروغانگاران🌼🌸🌼
إِنَّ ٱلَّذِينَ كَذَّبُواْ بَِٔايَٰتِنَا وَٱسْتَكْبَرُواْ عَنْهَا لَا تُفَتَّحُ لَهُمْ أَبْوَٰبُ ٱلسَّمَآءِ وَلَا يَدْخُلُونَ ٱلْجَنَّةَ حَتَّىٰ يَلِجَ ٱلْجَمَلُ فِي سَمِّ ٱلْخِيَاطِۚ وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي ٱلْمُجْرِمِينَ ٤٠ لَهُم مِّن جَهَنَّمَ مِهَادٌ وَمِن فَوْقِهِمْ غَوَاشٍۚ وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي ٱلظَّٰلِمِينَ ٤١
براستی، کسانی که آیات ما دروغ انگاشتند و در برابر آن، تکبر ورزیدند، درهای آسمان برای ایشان گشوده نخواهد شد و به بهشت وارد نخواهند شد، تا زمانی که شتر، از سوراخ سوزن، عبور کند! و اینگونه مجرمان را مجازات میکنیم. برای ایشان، بستری از جهنم و روی آنها، لحافی (از آتش) است؛ و اینگونه ظالمان را مجازات میکنیم.
سورهی مبارکهی اعراف، آیات 40 و 41
إِنَّ: همانا؛ الَّذینَ: کسانی که؛ کَذَّبوا: دروغ انگاشتند، تکذیب کردند؛ بِ: را؛ ءایاتِ: نشانهها؛ نا: ما؛ اسْتَکْبَروا: تکبر ورزیدند؛ عَنْ: از؛ ها: آن؛ لاتُفَتَّحُ: باز نمیشود؛ لَ: برای؛ هُمْ: ایشان؛ أَبْوابَ: درها؛ السَّماءَ: آسمان؛ لایَدْخُلونَ: وارد نمیشوند؛ الْجَنَّةَ: بهشت؛ حَتّیٰ: تا؛ یَلِجُ: وارد شود؛ الْجَمَلُ: شتر؛ فی: در؛ سَمِّ: سوراخ؛ الْخِیاطِ: سوزن؛ کَذٰلِکَ: اینچنین؛ نَجْزی: مجازات میکنیم؛ الْمُجْرِمینَ: مجرمان؛ مِنْ: از؛ مِهادٌ: قرارگاه؛ فَوْقِ: بالا؛ غَواشٍ: پوششها؛ الظّالِمینَ: ستمکاران، ستمگران، ظالمان.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
@yazdanibakhsh
به نام خدا
#یادداشت #دین
موضوع: حلال کردن حرام به بهانه ولادت ائمه(علیهم السلام)!
در اسلام، چهار حکم حرام(کارهایی که انجام دادن آن، ممنوع و گناه است)، واجب(کارهایی که انجام دادن آن، ضروری و لازم است)، مستحب(کارهایی که انجام دادن آن، خوب است، ولی اجباری نیست)، مکروه(کارهایی که انجام دادن آن، خوب نیست، ولی ممنوع هم نیست) داریم و سایر چیزها، مباح است، یعنی دین، دربارهی انجام دادن یا انجام ندادن آن، نظری نداده است؛ مثل خوردن چلومرغ! این از مقدمه.
اما اصل مطلب:
برخی کارها، مثل موسیقی مطرب، حرام است؛ حالا برخی افراد، برای موجه جلوه دادن موسیقی مطرب(و از آن بدتر، شاید خدای ناکرده برای ترویج آن)، فکر میکنند که اگر موسیقی مطرب را در یک مناسبت مذهبی مثل تولد یکی از امامان معصوم(علیهم السلام) بکار بریم، حلال میشود؛ در حالی که حرمت موسیقی مطرب(موسیقی مناسب مجالس لهو و لعب) حتی اگر با خواندن قرآن هم همراه باشد، جایی نمیرود و اگر مصیبت سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(علیه السلام) را هم با موسیقی مطرب بخوانند حرام است و نمیتوان از نمد مذهب، برای موسیقی حرام، کلاه ساخت.
بنابراین مسؤولان محترم شهر، دقت کنند که مبادا به بهانهی مسائل مذهبی و جشنهای ملی و دینی، حرامهایی مثل موسیقی مطرب یا اختلاط زن و مرد یا هر حرام دیگری روی دهد.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
✅ سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #فرهنگ_شهروندی
موضوع: هنجارشکنی و ایجاد مزاحمت به بهانهی شادی
پیشتر در دو یادداشت جداگانه در بارهی آهنگهای نامتعارف و با صدای بلند در خودرو یا مراسم رسمی و غیر رسمی، و نیز در خصوص ترقه و پیامدهای آن، نوشتیم.
https://eitaa.com/aghamoalem/62
https://eitaa.com/aghamoalem/7
اما متأسفانه، چندی پیش، ترکیب این دو موضوع، کار را به جایی رساند که صدای بسیاری از مردم، درآمد. براستی، در شهر ما چه خبر است که باید چنین صحنههایی را شاهد باشیم؟ آیا در خانوادهی عروس و داماد، یک انسان عاقل که حرفش دررو داشته باشد، وجود ندارد؟ آیا مردمی که با این حجم از خودرو و موتور، برخی خیابانها را بستند و از شدت انفجار ترقه، میدان جنگ را به خاطر میآوردند، پیش خود به عواقب احتمالی و قطعی کار خود نیندیشیدند؟ اگر خودرویی امدادی(آمبولانس یا آتشنشانی) میخواست بگذرد، چه باید میکرد؟ این همه بیمار و سالمند و کودک و افراد عادی را که از صدای ترقه و حرکت خودروها و موتورهای با صدای ناهنجار، اذیت شدند و آسیب دیدند، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
چرا باید کار به جایی بکشد که نیروی انتظامی بخواهد دخالت کند؟ چرا برای یک مراسم باصطلاح شادی و عروسی، هزاران شاکی وجود داشته باشد؟
پس عقل، انسانیت، شرف، غیرت، نوعدوستی کجا رفته است؟ از دین و مذهب، که سراغ نباید گرفت. کدام انسان شریفی، میپذیرد این حجم از مزاحمت و مردمآزاری را؟
باور کنید اسم این کار شادی نیست و از سخن ما هم مخالفت با شادی برداشت نکنید؛ اما هر کاری، رسم و رسوم و اصولی دارد؛ اگر به اصول دینی و مذهبی پایبند نیستیم، دست کم، به اصول انسانی و فرهنگ شهروندی، عمل کنیم.
در پایان، از نهادهای مسؤول توقع داریم، در برابر این گونه هنجارشکنیها و آسیبرسانیهای اجتماعی، مسؤولانه و قاطعانه برخورد کنند و از عقلا و بزرگان خانوادهها میخواهیم، عنان تصمیمگیری را به افراد بیتجربه و خام، اما جسور و پرمدعا ندهند و خود، مراسم خود را مدیریت کنند، پیش از آن که پای قانون، به میان آید.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #فرهنگ_شهروندی #دین
موضوع: بیحجابی و بدحجابی در برخی نهادهای دولتی و خصوصی
در کشور «جمهوری اسلامی ایران» زندگی میکنیم؛ پس باید قوانین اسلام، در همهی ارکان جامعه از دولتی و خصوصی و زندگی فردی و اجتماعی جاری باشد. اما گاهی، احساس میکنیم برخی نهادهای بخصوص دولتی، تافتهای جدا بافته هستند. برای مثال، در یکی از مراکز ...، کارمندان خانم، با لباسهای بدننما و حجاب نامناسب و گاه اختلاط با مردان، حضور دارند و گویا جو مجموعه، به شکلی است که بانوان مقید و باحجاب کامل هم، در فشار و مضیقه قرار دارند. از آنجا که جناب آقای شاسنایی، رئیس محترم دادگاه بخش بنرود، در خطبههای نماز جمعه، خواستند موارد نقض فرهنگ عمومی و اسلامی را گوشزد کنیم، اعلام میکنیم و از مدیران مراکز دولتی و حتی خصوصی میخواهیم که با نوع پوشش خود در محیط کار، احساسات و عواطف مذهبی مردم را جریحهدار نکنند و از آن بدتر، برای تبلیغ فرهنگ برهنگی که فرهنگی استکباری و ضد اسلامی است، زمینهساز و مبلغ نباشند.
قطعا اگر مدیران هر مجموعه، در این خصوص دلسوز و حساس باشند، چنین، نقض قانون حجاب را شاهد نخواهیم بود.
البته، برخی با خلط مبحث، نفرمایند که شما دزدیها و اختلاسها را درست کنید، حجاب پیشکش. دستدرازی به بیتالمال و اختلاس، یک امر است، البته قبیح و زشت و باید با شدت و قوت، با آن برخورد کرد؛ ولی دلیل نمیشود بخاطر یک امر خطا، خطاهای دیگر را ندیده بگیریم.
فرض کنید کسی که دارد سم میخورد، ممکن است از ارتفاعی هم سقوط کند، نمیتوان چون قصد دارد خودکشی کند، درخصوص سقوط از ارتفاع او، اقدام نکنیم.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
هدایت شده از پیامهای قرآنی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌼🌸🌼موضوع: وصیت در خصوص داراییها🌼🌸🌼
كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ ٱلْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَيْرًا ٱلْوَصِيَّةُ لِلْوَٰلِدَيْنِ وَٱلْأَقْرَبِينَ بِٱلْمَعْرُوفِۖ حَقًّا عَلَى ٱلْمُتَّقِينَ ١٨٠ فَمَنۢ بَدَّلَهُۥ بَعْدَ مَا سَمِعَهُۥ فَإِنَّمَآ إِثْمُهُۥ عَلَى ٱلَّذِينَ يُبَدِّلُونَهُۥٓۚ إِنَّ ٱللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ١٨١
بر شما واجب شده است که هرگاه مرگ یکی از شما نزدیک شد، اگر مالی به جا گذاشته، برای والدین و خویشان، بشایستگی و مطابق عرف، وصیت کند، که این شایستهی پرهیزکاران است؛ پس هر کس که آن (وصیت) را بعد از آن که آن را شنید، تغییر دهد، گناهش تنها بر عهده کسانی است که آن را تغییر میدهند؛ همانا خداوند شنوای دانا است.
سورهی مبارکهی بقره، آیات 180 و 181
کُتِبَ: واجب شد، نوشته شد؛ عَلیٰ: بر؛ کُمْ: شما؛ إِذا: هنگامی که؛ حَضَرَ: حاضر شد، فرارسید؛ أَحَدَ: یکی؛ الْمَوْتُ: مرگ؛ إِنْ: اگر؛ تَرَکَ: ترک کرد، باقی گذاشت؛ خَیْراً: مالی، خیری؛ الْوَصِیَّةُ: وصیت، سفارش؛ لِ: برای؛ الْوالِدَیْنِ: والدین، پدر و مادر؛ الْأَقْرَبینَ: نزدیکان، خویشاوندان؛ بِ: به؛ الْمَعْروفِ: پسندیده، شایسته؛ حَقاً: حق، به صورت حق، واجب؛ الْمُتَّقینَ: پرهیزکاران، افراد باتقوا؛ فَ: پس، درنتیجه؛ مَنْ: هر کس؛ بَدَّلَ: تبدیل کرد، تغییر داد؛ هُ: آن؛ بَعْدَ: بعد؛ ما: آنچه، چیزی؛ سَمِعَ: شنید؛ إِنَّما: فقط، جز این نیست؛ إِثْمُ: گناه؛ الَّذینَ: کسانی که؛ یُبَدِّلونَ: تغییر میدهند، تبدیل میکنند؛ إِنَّ: همانا؛ سَمیعٌ: شنوا؛ عَلیمٌ: دانا، آگاه.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
@yazdanibakhsh
به نام خدا
#یادداشت #فرهنگ_شهروندی
موضوع: زبالهی تر؛ طلای کثیفی که دور میریزیم!
هر روز در بخش ما، چند تن هندوانه، خربزه، طالبی و سایر میوهها و سبزیها به فروش میرسد. بخشی از اینها، شامل پوست و تخمه و هسته دورریز و بخشی هم به خاطر خرابی به زبالهدان سپرده میشود.
مدتها به این فکر میکردم که آیا راهی هست که این همه مواد باارزش را که میتواند به عنوان خوراک دام و مرغ خانگی مصرف شود، از زباله نجات دهیم؟ چندی پیش در شبکههای اجتماعی و پس از آن در صدا و سیما، گزارشی منتشر شد که نشان میداد این کار، راهکار دارد.
سالها قبل در کاشان هم دیده بودم که افرادی در هر محل، پوست هندوانه را جمع میکنند و به دامهای خود میدهند.
این کار، به دو روش مرکزی(برای مثال با همکاری شهرداری یا جهاد کشاورزی یا...) یا روش محله به محله، انجامشدنی است. فقط کافی است بخواهیم و جلو این حجم عظیم از اسراف و از بین رفتن آنچه را کاربرد خوراکی برای دام و طیور دارد، بگیریم. در هر محلهای، یکی دو نفر هستند که دامداری داشته باشند؛ کافی است بزرگان هر محله(مثل ائمهی جماعات) در این خصوص دست به کار شوند و آغازی باشند برای یک ماجرای شیرین. هم حجم زبالههای تر، بشدت کاهش مییابد و به شهرداری و نیروهای خدمتگزار مدیریت پسماند و پاکبانهای محترم و عزیز، کمک خواهد شد و هم به تولیدکنندگان واقعی کشور، یعنی کشاورزان و دامداران.
راستی، برای کاهش زبالهها، یک راه دیگر هم وجود دارد، تفکیک از مبدأ. بهتر است هر کدام از ما در خانه، چیزهای دورریختنی را به چند دستهی کاغذی، شیشهای، فلزی، پلاستیکی، مورد استفادهی دام و طیور و زبالههای واقعا دورریختنی تقسیم کنیم.
برخی چیزهای دورریختنی دیگر هم که نه هر روز، ولی گهگاه در هر خانهای پیدا میشود، ضایعات ناشی از تمیز کردن مرغ(پوست، چربی، دم و...)، استخوانهای مرغ یا گوسفندی که خوراک انسان نیست، ولی به صورت پودر استخوان، برای دام کاربرد دارد(حتی سگهای گله و نگهبان هم میتوانند از آن استفاده کنند)؛ تا جایی که شنیدهام از پودر هستهی خرما، خوراکی بسیار مقوی میسازند.
اگر خودمان هم به پول این مواد احتیاج نداریم، افرادی هستند که زندگیشان را در این شرایط بحرانی اقتصادی، با همین اندک درآمد ناشی از جمعآوری مواد بازیافتی، بگذرانند.
بتازگی در صدا و سیما، دو گزارش در مورد استفاده از زبالههای تر به عنوان خوراک دام(خشکاله) و تهیهی مکمل خوراک ماهی از ضایعات شکم و سر ماهی پخش شد:
https://cdn.yjc.news/files/fa/news/1400/2/12/13904149_921.mp4
https://www.iribnews.ir/files/fa/news/1400/4/26/6725005_449.mp4
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
یادداشتهای آقامعلم
به نام خدا #یادداشت #فرهنگ_شهروندی موضوع: زبالهی تر؛ طلای کثیفی که دور میریزیم! هر روز در بخش م
به نام خدا
#یادداشت #سوادرسانه
موضوع: اقناع با استدلال غیر منطقی به روش «قیاس مع الفارق»
اغلب، برای قانع کردن شخص، به درستی یک مطلب، از استدلال منطقی استفاده میکنند؛ اما گاهی استدلال غیر منطقی، شخص را به عقبنشینی وامیدارد و دست کم در ظاهر، میپذیرد که استدلال طرف مقابل درست است. به این دو نمونه نگاه کنید:
* به شخصی گفتند: «چرا سیگار میکشی؟» پاسخ داد: «فرق شما با الاغ، چیست؟ الاغ، سیگار نمیکشد، شما هم سیگار نمیکشید!»
میبینید که در این استدلال، ذرهای منطق وجود ندارد، فقط شخص با توهین و یک مقایسهی نادرست، سیگار کشیدن خود را توجیه کرده است و باحتمال زیاد، طرف مقابل هم در برابر این استدلال، عقب نشسته است. اما در هر حال، مقایسهی کارهایی که الاغ انجام نمیدهد، برای شناخت تفاوت انسان با الاغ، اصلا درست نیست؛ زیرا الاغ به حمام و هتل و... هم نمیرود، کباب و برنج نمیخورد؛ اما کسی برای شناخت شخصیت یک انسان و مقایسهی آن با یک حیوان، به چنین کارهایی استدلال نمیکند.
* معلمی، با انداختن چند کرم در الکل و نشان دادن مرگ آنها، به دانشآموزانش گفت: «الکل، مادهای مضر است و مرگ انسان را موجب میشود»؛ یکی از دانشآموزان پاسخ داد: «نه، این آزمایش نشان میدهد که الکل، تمام کرمهای بدن را از بین میبرد و درنتیجه، بسیار مفید و لازم است!»
در این مثال هم، معلم و دانشآموز، هر دو، از استدلال غیر منطقی یا بیربط، استفاده کردهاند. چون، از اثر الکل روی کرم، لزوماً نمیتوان نتیجه گرفت که الکل، روی انسان هم، چنین نتیجه دارد. استدلال دانشآموز هم غیر منطقی است، چون نوع کرم دستگاه گوارش، با نوع کرم مورد آزمایش، یکی نیست.
گاهی در برابر استدلال غیر منطقی، باید غیر منطقی استدلال کرد؛ البته فقط برای ایجاد عقبنشینی در مخاطب؛ وگرنه، استدلال غیر منطقی با کمک «قیاس معالفارق»(مقایسهی نادرست) هرگز درست نیست؛
در پایان، یک استدلال غیر منطقی مشهور: «درخت گردکان به این بزرگی، درخت خربزه الله اکبر»؛ شخصی با مقایسهی درخت گردو و اندازهی میوهی آن، نتیجه گرفت که با توجه به اندازهی محصول خربزه، درخت خربزه چه اندازه خواهد بود!
ممکن است بگویید این استدلالها را کسی نمیپذیرد، ولی بسیاری از اوقات، ما در برابر چنین استدلالهایی در فضای مجازی، کوتاه میآییم.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem