#چهارشنبه_های_امام_رضایی
نتیجه صبوری بر سختی ها
✍ #جوادرستمی
الامام الرضا(ع) : مَن سَأَلَ اللّهَ الجَنَّةَ وَلَم یصبِر عَلَى الشَّدائِدِ، فَقَدِ استَهزأَ بِنَفسِهِ.
امام رضا (ع) فرمود؛ کسى که از خدا بهشت بخواهد، امّا در برابر سختى ها شکیبا نباشد، خود را ریشخند کرده است.(کنز الفوائد: ج۱ ص۳۳۰، گزیده حکمت نامه رضوی، صفحه: ۲۴۸)
زندگی در دنیا با سختی همراه بوده و بسته به اعمال و افعال ما و حکمت خدا نسبت به افراد، نوع و مقدار آن متفاوت است.
صبوری در برابر سختی ها و ناملایمات زندگی افزون بر اجر معنوی، وعده بهشت و نعمات اخروی، انسان را در زندگی مقاوم کرده و سبب شکوفایی استعدادها و ظرفیت های مختلف او می شود.
کسی که با سختی زندگی میکند و برای آسایش خود و خانواده اش تلاش می کند بیش از دیگران قدردان نعمات و لحظات زندگی خواهد بود.
این قدردانی از داشته ها نوعی شکرگزاری است که سبب جلب توفیقات معنوی، برکات مادی، افزایش آستانه تحمل و آسودگی فکری در برابر سختی ها می شود.
ثمره دیگر این قدردانی آن است که چنین فردی با روحیه محکم و قوی و شادی درونی با کیفیتی که نسبت به دیگران دارد در مدیریت امور زندگی در زمان بحران و سختی، عملکرد درستی از خود بروز داده و تصمیمات بهتری در تقابل با مشکلات می گیرد.
#اهل_قلم
#یادداشت
@ahalieghalam
#کابوس_غربالگری 🩺
📖 قسمت ششم
✍ خانم #طهماسبی
با حرکت بچه، از افکار گذشته بیرون آمده، چشمانش را باز کرد. لبخندی زد و گفت:
«انگار تو هم خسته شدی!».
نگاهی به ساعت انداخت. یک ساعت گذشته بود و هنوز خبری نبود. خواست برخیزد که پرستار به همراه دختر جوان وارد شد. سلامی کرد و سینی وسایل را روی میز گذاشت تا برای عمل آمادهاش کند.
دختر جوان بیتفاوت کنار تخت منتظر ایستاده بود تا کار پرستار تمام شود. به محض اتمام کار، با سردی گفت:
«بلند شو. باید بریم»
و اورا به طرف اتاق عمل برد.
رنگ سبز و بوی مخصوص اتاق عمل برایش آشنا بود. با اینکه بارها این فضا را تجربه کردهبود، کمی اضطراب و نگرانی سراغش آمد. با خودش گفت:
«کاش مصطفی اینجا بود یا مادرم!».
یاد مامای مهربان افتاد. امیدوار بود او را مجدد بیند.
با راهنمایی پرستار سبزپوش اتاق عمل، لباس مخصوص عمل را پوشید. بسته کوچکی که از بخش همراهش آورده بود به پرستار سپرد. بسم اللهی گفت و آرام و با احتیاط روی تخت عمل قرار گرفت.
یک پرستار مشغول آماده کردن وسایل بود و دیگری با آنژیوکت او ورمیرفت.
نگاهش را به سقف دوخت و زیرلب آیه الکرسی را زمزمه کرد و بعد هم دعای فرج و خودش را سپرد به اهل بیت.
دلش آرام شدهبود. این حالت را دوست داشت. احساس رهایی میکرد.
حسی مبهم که خیلیها روی تخت عمل، قبل از بیهوشی دارند. حس تمام شدن. احتمال میدهی برای همیشه بروی، به همین خاطر فرصت را تمام میبینی و خودت را دربست به خدا میسپاری...
دوباره زبان به ذکر گشود و به سوره یس پناه برد. به آیه «سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبّ رَحِیم» که رسید، چند نفر وارد اتاق عمل شدند. سرچرخاند. خانم دکتر درمانگاه، مامای مهربان و سومی که حدس زد متخصص بیهوشی باشد.
با دیدن ماما لبخندی روی لبش نقش بسته، بیاختیار سلام کرد.
دکتر بیهوشی کنارش آمد و بعد از معرفی خودش، اسمش را پرسید و چند سوال دیگر و بعد مشغول کار شد و او دیگر هیچ نفهمید...
ادامه دارد..
#رمان
#اهل_قلم
#یادداشت
📝 فضيلت و اهميت ماه رجب
✍حجت الاسلام #رضایی تربقان
یَا مَنْ أَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ، وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ، یَا مَنْ یُعْطِی الْکَثِیرَ بِالْقَلِیلِ، یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ سَأَلَهُ، یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ لَمْ یَسْأَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ تَحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً، أَعْطِنِی بِمَسْأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ خَیْرِ الدُّنْیَا وَ جَمِیعَ خَیْرِ الْآخِرَةِ، وَ اصْرِفْ عَنِّی بِمَسْأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ شَرِّ الدُّنْیَا وَ شَرِّ الْآخِرَةِ، فَإِنَّهُ غَیْرُ مَنْقُوصٍ مَا أَعْطَیْتَ، وَ زِدْنِی مِنْ فَضْلِکَ یَا کَرِیمُ، یَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ یَا ذَا النَّعْمَاءِ وَ الْجُودِ، یَا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ، حَرِّمْ شَیْبَتِی عَلَی النَّارِ.
🔹این دعا را امام صادق "علیه السلام" سفارش نمودند که در ماه رجب بخوانیم (اگرچه همیشه و همه جا می توان این دعا را خواند) و محتوای این دعا را خواند و محتوای این دعا در طلب همه خوبی های دنیا و آخرت و بازداشتن همه شرهای دنیا و آخرت از انسان است.
🔸ماه شریفه رجب، ماه هفتم از دوازده ماه هجری قمری است و چهارمین ماه از ماهای حرام و از روزگار حضرت نوح "علیه السلام" بهترین ماهها بوده است زیرا در آن معجزه بزرگ آن حضرت صورت گرفت که همراه مومنان سوار بر کشتی شد و نجات یافت و دشمنان ایشان با طوفان هلاک شدند.
🔺 امام صادق"علیه السلام" فرمودند؛ نوح در اول رجب بر کشتی سوار شد و به آنان که همراهش بودند، فرمان داد؛ آن روز را روزه بگیرند و فرمود: 《هرکس آن روز را روزه بگیرد آتش بر اندازه مسیر یک سال از او فاصله می گیرد و هر کس هفت روز روزه بگیرد درهای دوزخ بر او بسته میشود و هر کس بیفزاید خداوند بر عمرش بیفزاید.》
🔺 حضرت علی "علیهالسلام" فرمودند: هرکس از ماه رجب یک روز از اول یا وسط یا آخر آن روزه بگیرد، گناهان گذشته و آینده او آمرزیده میشود.
🔺 امام صادق "علیه السلام" فرمودند؛ هرکس روز پنجشنبه و جمعه و شنبه از ماه رجب را روزه بگیرد خداوند برایش ثواب ۹۰۰ سال عبادت مینویسد.
🔺 رسول اکرم"صلی الله علیه وآله وسلم" فرمودند: کسی که در یک شب از ماه رجب دو رکعت نماز به صد قُل هُوَ الله بخواند یعنی در هر رکعت پنجاه قُل هُوَ الله گوید صد سال در راه خدا روزه گرفته و حقتعالی در بهشت صد قصر به او مرحمت فرماید در کنار قصر پیغمبران.
🔹انسان گاهی نسبت به فرصتی ارزشمند و یا موقعیتی بی نظیر ، بیتوجهی و غفلت مینماید. بدان جهت که شناختی از آن نداشته و در نتیجه فرصتی استثنایی و بهرهای وافر را از دست میدهد که هرگز در تمام عمر قابل جبران نیست.
بیشک ماه رجب یکی از مصادیق بارز این موقعیت بسیار مهم و پر فضیلت است که برای بهرهگیری لازم از این فرصت طلایی ابتدا باید معرفت خود را نسبت به این ماه ماه عظیم افزایش دهیم و در این مسیر قطعاً کلام نورانی اهل بیت عصمت و طهارت "علیهمالسلام" راهگشا است.
🔻 ابنعباس نقل میکند؛ هر گاه ماه رجب میآمد، رسول خدا "صلی الله علیه وآله وسلم" می فرمودند؛ ای مسلمانان، ماه بسیار بزرگ و با برکتی بر شما سایه افکنده و آن ماه رجب است که در آن رحمت خدا بر کسی که خدا را عبادت کند، فرو میریزد.
🔻 آگاه باشید که در ماه رجب، شبی است که هر که در آن خواب را بر خود حرام کند و به عبادت خدا بپردازد؛ خدا بدنش را بر آتش حرام می کند و هفتاد هزار ملک با او مصافحه می کنند و برایش تا ماه رجب سال آینده طلب مغفرت می نمایند.
🔻علما در رابطه با شب مذکور چهار احتمال دادهاند: شب اول ماه رجب ، اولین شب جمعه ماه رجب لیله الرغائب ، شب نیمه ماه رجب ، شب ۲۷ ماه رجب.
🔹 در روایت دیگر آمده که روزی با رسول خدا "صلی الله علیه وآله وسلم" از قبرستان می گذشتیم که ناگهان حضرت ایستادند و به شدت گریه کردند که ما هم به گریه افتادیم آنگاه فرمود؛ صدای ناله اهل عذاب را شنیدم و بر آنها رحم کرده و دعا کردم و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد.
سپس فرمود: اگر کسانی که در این قبرستان در عذابند، یک روز از ماه رجب را روز گرفته بودند و یک شب را تا به صبح قیام کرده بودند و به عبادت می پرداختند؛ امروز در قبرستان عذاب نمیشدند.
🔻امیرالمومنین علی "علیه السلام" نیز در ثواب اعمال این ماه فرمودند؛ هرکس در ماه رجب صدقه بدهد؛ خداوند روز قیامت در بهشت او را به ثوابی گرامی می دارد که هیچ چشمی ندیده به هیچ گوشی نشنیده و به خاطر هیچ بشری خطور نکرده است.
🔹آنچه گذشت تنها بخشی از فضائل این ماه بزرگ و ثواب عظیم اعمال در آن است. اما شاید پرسشی در ذهن برخی از عزیزان ایجاد شده باشد که چگونه ممکن است در برابر اعمال ناچیز و اندک ما در این ماه این همه ثواب و پاداش داده شود؟؟
ادامه دارد..👇
🔹در پاسخ این سوال باید بدانیم؛
🔻اولاً این پاداش عظیم متناسب با مقام کبریایی حضرت حق و جود و بخشش بیکران و بی انتهای اوست که در برابر اندکی عمل خیر ، پاداش فراوان و دائمی عطا فرماید.
🔻ثانیاً اینگونه نیست که به صرف انجام دادن عملی پرفضیلت، همه گناهان ما بخشیده شود و ما وارد بهشت شویم. زیرا همانگونه که در روایات آمده در حق الناس باید حقوق دیگران را جبران و پرداخت کرد و در حق الله نیز می بایست اعمال فوت شده مانند؛ قضای نماز و روزه را به جا آورد و حقوق الهی مانند؛ خمس و زکات را پرداخت نمود.
🔻ثالثاً درست است که برخی از اعمال ما ثواب بسیار عظیم دارد اما نباید فراموش کنیم که طبق روایات برخی از گناهان مانند آتش عمل کرده و چه بسا تمامی کارهای خیر و ثواب ما را در طرفه العینی نابود سازند.
لذا بدون شک بهره کامل از ثواب این ایام از آن کسانی است که با اجتناب از گناه و با توجه به درگاه الهی و جبران حق الناس و حق الله فرصت بیبدیل ماه بزرگ رجب را غنیمت میشمارند.
#یادداشت
#اهل_قلم
منبع خبر: آوای کاشمر/دو هفته نامه منطقه خراسان/شماره ۵۱۷/صفحه۱۲
@ahalieghalam
هدایت شده از امام حسن علیه السلام
از بیماری ناشناخته بورگر چی میدونی؟!
خاورمیانه به ویژه ایران به خصوص افراد ۲۵تا۵۰سال سیگاری و قلیون ناگهانی درگیرش میشن و چون دارو درمان نداره به قطع عضو منتهی میشه..
کم وزیاد مصرف سیگار مهم نیست بلکه مثل نارنجکی که ضامنش استرس باشه با یک تلاطم روحی روانی دچار این بیماری میشن..
راستی اگر سیگاری هم اطراف شما باشه امکان مبتلا شدن هست..
لینک رو دنبال کنید تا بیشتر بدانید و به یقیه هم اطلاع بدید..
https://rasanews.ir/003900
@sangar7
📝📝 کسب «روزی» و لقمه «حلال»
✍حجت الاسلام #رضایی تربقان
💢صدای خاوران-امام حسین(ع) در تحلیل علل واقعه عاشورا خطاب به مردمی که روز عاشورا به جنگ او آمده بودند و حاضر به سکوت و گوش دادن به سخنانش نبودند، میفرماید: «وای بر شما چرا ساکت نمیشوید و سخن مرا گوش نمیکنید. در حالیکه من شما را به راه هدایت دعوت میکنم.»
بعد حضرت در علت این مسئله میفرماید: «به تحقیق که شکمهای شما از حرام پر شده و به قلبهای شما مهر قساوت زدهشده است.»
🔹به دست آوردن مال و ثروت امر مطلوبی است، زیرا اقتضای زندگی دنیوی و مادی است که انسان امکاناتی را برای آسایش خود فراهم آورد. از اینرو قرآن “مال“ و “ثروت“ را زینت زندگی دنیا برای انسان قرار داده و همین امر باعث شده انسان به سبب علاقه به زینتها به جمعآوری مال بپردازد و از تحصیل آن لذت ببرد، اما مشکل آنجاست که انسان به خطا و اشتباه گمان میکند تأمین و تحصیل نیازهای مادی و جمعآوری و تکاثر مال هدف اصلی است و تمام همت و تلاش خود را مصروف تحصیل و تأمین آن مینماید.
🔹برخی مردم برای کسب مال از راه حلال بسنده نکرده و به بیراهه میروند مانند سوگند دروغ، پرداخت رشوه بهمنظور دستیابی به اموال دیگران، تجاوز به اموال یتیمان، تصرف ناحق در اموال دیگران و… از اینرو گرفتار جمعآوری و تکاثر مال میشوند و تا لحظه مرگ از کسب و تحصیل آن دست بر نمیدارند.
🔻بر اساس آموزههای دینی درآمدهای حرام تأثیر بدی بر روند اقتصاد خانواده و تغذیه آنان و همچنین نفس و روان استفادهکنندگان میگذارد. مال حرام به سبب تأثیر شگرف منفی که در زندگی بشر دارد، یکی از مباحث مهم در فقه زندگی است و احکام بسیاری در منابع اسلامی برای تبیین این مهم وجود دارد.
🔻 پیامبر(ص) فرمودند: «اگر کسی یکلقمه از حرام بخورد نماز او را تا چهل روز قبول نمیکنند.»، در حدیث دیگر پیامبر(ص) فرمود: «بندگی خدا هفتاد جزء دارد که برترین آن کسب حلال است.» امام باقر(ع) نیز فرمودند: «اگر کسی مال را از حرام به دست آورد، حج و عمره و صلهرحم را از او قبول نمیکنند.»
⭕️لقمه حرام
از خصوصیات لقمه حلال این است که باعث استجابت دعا میشود، کسی که دوست دارد دعایش مستجاب شود باید غذا، شغل و درآمدش حلال باشد. امام صادق(ع) فرمودند: «طلب روزی حلال را فرومگذار که روزی حلال تو را در دینداری کمک میکند.»
از دیگر اثرات لقمه حلال، روشن شدن قلب است بهطوریکه اگر کسی چهل روز لقمه حلال بخورد خدا قلبش را روشن میکند. اگر قلب انسان روشن شد یعنی خدا در آن هست. کسی که دنبال روزی حلال باشد خدا در قیامت با نظر رحمت به او نگاه میکند، وقتی خداوند با رحمت به کسی نظر کند هرگز به او عذاب نمیرسد. اگر کسی لقمه حلال به دست بیاورد در صف انبیاء قرار میگیرد و ثواب انبیاء را به او میدهند، تمام هشت در بهشت را باز کرده و میگویند از هر دری که میخواهید داخل شوید.
امام صادق (ع) فرمودند: «شمشیر زدن در جنگ آسانتر از به دست آوردن لقمه حلال است.»
اکتفا به مال حلال واقعیتی است که قرآن مجید و روایات به آن دستور دادهاند و چه نیکوست که انسان در این چندروزه محدود زندگی خود را از حرام حفظ کند و آنچه از حلال به دست میآورد بهاندازه حاجتش خرج کرده بقیه را با خدای خود از طریق صدقات و انفاق و سایر کارهای خیر، معامله کند.
قرآن بهطور مکرر گوشزد میکند که خداوند برای احدی از طریق حرام، روزی قرار نداده، هرکس به شغل مشروعی روی آورد بهاندازه سعی و کوشش و به کار انداختن قدرتش روزی به دست میآورد؛ کسب مال میکند مالی که از هر جهت برای او حلال و حتی در روز قیامت به خاطر رفتن دنبال حلال از اجر عظیم الهی برخوردار است.
⭕️لقمه و غذای حرام
گرچه دانشمندان به برخی از تأثیرات غذا بر روح و جسم انسان پی بردهاند اما تأثیرات بسیاری از دید ظاهری آنان مخفی مانده است چرا که هر چیزی با درک مادی انسان و آزمایشات قابل مشاهده و بررسی نیست.
گرچه در ظاهر فرقی بین غذای حلال و حرام نیست اما لقمه حرام تأثیری بر جان آدمی دارد که کشف آن از محدوده علوم ظاهری بشر خارج است.
لقمه حرام مانند آب آلوده است که جسم را بیمار میکند جان آدمی را آلوده میسازد و وقتی جان آلوده گشت نهتنها هیچ عبادتی و دعایی از ایشان مورد قبل واقع نمیشود، بلکه ناخواسته در سراشیبی سقوط قرار میگیرد.
🔹امام حسین(ع) در تحلیل علل واقعه عاشورا خطاب به مردمی که روز عاشورا به جنگ او آمده بودند و حاضر به سکوت و گوش دادن به سخنانش نبودند، میفرماید: «وای بر شما چرا ساکت نمیشوید و سخن مرا گوش نمیکنید. در حالیکه من شما را به راه هدایت دعوت میکنم.» بعد حضرت در علت این مسئله میفرماید: «به تحقیق که شکمهای شما از حرام پر شده و به قلبهای شما مهر قساوت زدهشده است.»
ادامه دارد..👇
🔹کسب مال حرام و دوری نکردن از آن باعث هلاکت انسان میشود. چنانچه بسیاری از افراد به سبب آلوده شدن به آن از سعادت محروم شده و به نکبتهای دنیا و آخرت دچار گشتهاند. قطعاً در مسیر زندگی به افراد زیادی برخوردهایم که از هر نظر مورد تأیید همه مردم بودهاند اما به ناگاه مسیر زندگیشان عوض شده و انگشت تعجب را بر دهان همه گذاردهاند اگر بهدرستی زندگی این افراد بررسی شود بهخوبی رد پای مال حرام مشاهده میگردد. به همین خاطر است که لقمان میفرماید: «پسرجان بدان که من چهارصد پیغمبر خدمت کردم و از سخنان آنان چهار جمله را انتخاب کردم؛ در حال نماز دلت را نگهدار و با حضور قلب باش؛ سر سفره مواظب گلویت باش؛ در خانه مردم چشمت را نگهدار؛ میان مردم زبانت را حفظ کن.» معنای این کلام حفاظت از حلق به معنای نخوردن لقمه بزرگ یا گیرکردن آن در گلو نیست بلکه نباید اجازه داد هر لقمهای از گلوی فرد مسلمان رد شود و به گوشت و خون تبدیل گردد. در سخنان اولیای دین: عدم استجابت دعا، عدم قبولی اعمال، سیاهی دل، لعن فرشتگان و عدم شفاعت اهلبیت از جمله آثار لقمه حرام است.
⭕️غذای شبه ناک
علاقه شدید به مالومنال انسانها را به کار دوچندان واداشته است تا آنجا که گاه غافل از حلال و حرام بودن مال؛ تنها در پی به دست آوردن آن میدوند و گاه در شک میان حلال و حرام علاقه و عشق ثروت آنان را به خود جذب مینماید.
این همان پیشگویی پیامبر(ص) است که میفرماید: زمانی فرا میرسد که برای مردم تفاوتی نمیکند که مال را از کجا به دست آوردهاند آیا از حلال یا حرام؟ دستور اسلام این است که انسان مسلمان به مال یا غذای شبه ناک نزدیک نشود چرا که نزدیک شدن بر پرتگاه معصیت و حرام. احتمال پرت شدن را افزایش میدهد.
لینک کوتاه : https://sedayek
#اهل_قلم
#یادداشت
@ahalieghalam
🌐 منبع خبر:«صدای خاوران» آوای کاشمر، شماره560صفحه5
چهلمین شماره از؛ #چهارشنبه_های_امام_رضایی در روزنامه خراسان
دوری از آتش با ترک شهوات
✍️ #جوادرستمی
الامام الرضا(ع) مَن تَعَوَّذَ بِاللّهِ مِنَ النّارِ ولَم یترُک الشَّهَواتِ، فَقَدِ استَهزَأَ بِنَفسِهِ.
به چهلمین حدیث از مجموعه چهارشنبه امام رضایی رسیدیم که امام رضا (ع) می فرماید: هر که از آتش دوزخ به خدا پناه ببرد، امّا ترک شهوات نکند، در واقع خود را مسخره کرده است.(کنز الفوائد: ج۱ ص۳۳۰)
وعده دوزخ و آتش سوزان آن برای ترک واجبات و انجام محرمات است. پناه خداوند از آتش جهنم در بیان امام رضا عليه السلام ترک شهوات است و اما شهوات ابعاد مختلفی دارد و غیر از مسائل جنسی شامل شهوت ریاست، مال و دنیا طلبی، خوراک و پوشاک و غیره می شود.
به طور کلی حرص زیادی نسبت به موارد نام برده و خواستن بسیار و غیر عادی آن نوعی شهوت و خواهش نفسانی محسوب می شود که انسان را از راه راست به انحراف می کشاند.
دقت کنیم خدای نکرده گرفتار شهوات مذکور نشویم مثلا شهوت ریاست طلبی برای دوامش ممکن است سبب ناحقی و یا خیانت و رفتار ناپسند دیگری شود این حرص و طمع همراه آن انسان را به بیراهه و نابودی می کشاند که نتیجه آن دوزخ و آتش سوزان است.
از این رو حضرت می فرماید اگر ترک شهوات نکنید و خواستار پناهی از خدا باشید در حقیقت خودتان را مسخره کرده اید.
با دعا و توسل، نماز و روزه و عبادات مستحبی از این امراض نفسانی و وسوسه های شیطانی همراه آن می شود دوری کرد تا از عذاب و آتش جهنم در امان باشیم.
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
پاکستان قصد درگیری ندارد..
✍حجتالاسلام دکتر #جهان_بزرگی
فرمودند:
حمله پاکستان به خاک ما باورنکردنیه ومتاسفانه اثر روانی بدی در جامعه داره.
لطفا دوستانی که در این حوزه تخصص دارند اظهارنظر کنند.
عرض می کنم:
.
بالاخره وقتی ما از یک کشور ۲۵۰ میلیون نفری که حاکمیت واقعیش در دست ISI , سرویس اطلاعاتی پاکستان ، است و این سرویس در ۴۰ سال اخیر در بست در اختیار آمریکا بوده و اکثریت مردم این کشور هم ایران اسلامی را دوست دارند و هم به شدت از قدرت نظامی ایران می ترسند ، چه توقعی داریم.
با این پیچیدگی باید خدا را شکر کنیم که یکی از مقرهای سپاه را نزده[اگر قصد جدی داشتند یکی از مقرهای سپاه را می زدند و می گفتند موشک از اینجا شلیک شده] ، بلکه خانه یکی از اتباع خودش در خاک ایران را زده و یک ادعای واهی هم کرده: (حمله به ارتش آزادیبخش بلوچستان!!!).
همه اینها نشاندهنده این است که دولتمردان پاکستان قصد درگیری با ایران را ندارند ، اما مایلند در برابر ملتشان خودی هم نشان داده باشند تا ضعیف جلوه نکنند.
عالم سیاست عالم پیچیده ایست.
تنش با پاکستان را باید همینجا تمام کنیم و با تشکیل یک گروه قوی از قاچاقچیان منطقه ، برنامه سرکوب جیش العدل را از طریق آنها پیگیری کنیم ، که البته زمانبر است.
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
تهاجم پاکستان!
✍️ #دست_اول
🔸بعد از حمله برق آسا و نقطه زنی ایران در هلاکت دقیق سران ترور در عراق و سوریه و پاکستان:
۱_ برخی طرفهای مسأله دار عراقی، جنجال و هیاهو می کنند و پیگیر جنگ روانی شکایت از ایران!
۲_ ناگهان پاکستان با همان دستور کار مقابله با تروریستها، یاد خانه تیمی ترور در سراوان ایران می افتد!
۳_حمله هوایی پاکستان به روستایی در مرز سیستان
۴_سوژه هدف، گروهی تروریستی که از قضا بی ارتباط با تروریستهای داخلی در ایران هم نیست!
۵_سکوت سیستم راداری ایران در رهگیری هر نوع مهاجمی(شکار پهپاد ضد رادار آمریکایی که یادمان هست!).
۶_واکنش صرفا دیپلماتیک طرف ایرانی(و نه نظامی!)
🔸🔸سوال: آیا کل این اتفاق، طراحی یک کلان پروژه ایرانی برای مدیریت و مقابله با تروریسم در منطقه نیست؟؟
باید صبر کرد.
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
لیلة الرغائب
✍️ خانم #سالم
به نظر من برای شناخت آدمای بزرگ باید بری سراغ آرزوهاشون
آرزوی هرکسی شخصیت اون رو نشون میده
آدمای بزرگ همیشه آرزو هاشون بزرگه
به کم قانع نمیشن
انقدر بزرگ که گاهی به نظر من نشدنیه
مثل آرزوی داشتن یه زندگی راحت و بی دغدغه
مثل سلامتی
مثل دل خوش
مثل صداقت و مردونگی تو دنیای امروز
مثل بی نیازی
مثل عدالت
مثل...
بیاین امشب همه با هم مثل آدم بزرگا آرزو کنیم
بیاین بزرگترین آرزوها رو امشب داشته باشیم
امشب
رغبت، خواهش، تمنا، آرزو و...
همه و همه فقط یک چیز است
ای قشنگ ترین آرزوها
ای کسی که با اومدن تو، همه آرزوها برآورده میشه
ای آرزوی عشاق بیا
اقاجان از این زمانه به درد آمده ایم
نمی آیی؟
انقدر خودمان را سرگرم دنیا کرده ایم که فقط جمعه ها یادمان می آید که این جمعه هم گذشت و تو نیامدی
مولای غریبم خودم را میگویم، کم آوردم، از این بی تو بدون خسته شدم، از این سرگرمی ها و خوشی های گذرا به تنگ آمده ام
آقاجان به حق این شب عزیز
به حق بندگان مقرب درگاه الهی
برگرد
ای چاره ساز عالم
ای کلید حلال روزهای سخت
برگرد...
در شب لیله الرغائب خوش به حال آنکس که آرزویش تو باشی
شب لیله الرغائب
زمزمه اللهم عجل لولیک الفرج
#اهل_قلم
#یادداشت
@ahalieghalam
چه شد که پاکستان الان به فکر زدن تروریستها در خاک ایران افتاد!؟
✍ #حسین_کاوه
🔹 امشب با چند نفر از دوستان پاکستانی در قم جلسه داشتم... و آنها در خصوص حملۀ ارتش پاکستان به نقاطی از حوالی سراوان اینگونه فرمودند که: تغییر دولت در پاکستان به گونهای است که هروقت زمان قانونی یک دولت به پایان میرسد یک دولت موقت سه ماهه مسئول دایر کردن انتخابات و استقرار دولت جدید میگردد...
🔸 طبق گفته و تحلیل این دوستان الان حدود دو ماه است که دولت پاکستان موقت بوده و حدود یک ماه دیگر نیز انتخابات دارند و این حمله به خاک ایران هم چیزی نبوده به جز یک حرکت برخی مسئولین نزدیک به غرب در درون دولت و خصوصاً ارتش پاکستان جهت جلب افکار عمومی داخلی برای استفاده در انتخابات پیش رو...
#اهل_قلم
#یادداشت
#پاکستان
#حمله_موشکی
#انتخابات
@ahalieghalam
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
بدترین مردم
✍ #جوادرستمی
عن الرّضا علیه السلام؛ إنّ شـرّ النـّاس مـَن مَنع رفـدَه وَ أکل وحـدَه وَ جلـدَ عبـدَه
امام رضا علیه السلام:
به راستـى که بـدترین مردم کسى است ک یاری اش را (از مردم) باز دارد، و تنها بخورد و افراد تحت امرش را بزند.
تحف العقول,ص ۴۴۸
صفات انسانی اعم از خوب و بد شخصیت انسان را تشکیل می دهد و به تناسب آن خوبی و بدی، نمایی از آن شخص را به نیکی و بدی به نمایش می گذارد.
امام رضا عليه السلام بدترین مردم را کسی می داند که سه صفت بد در او بروز و ظهور دارد نخست آنکه اهل یاری و کمک به دیگران نیست و در سختی ها و مشکلات از آنان حمایت نمی کند.
دوم آنکه بر نعمات الهی که به او ارزانی داشته اند دیگران را شریک نمی کند و به اصطلاح اهل تنها خوری است نسبت به آنچه دارد خسیس بوده و به دیگران روا ندارد.
و سومین صفت بدش ظلم به زیر دستان و کارگران و افراد تحت امرش است که حقوق آنان را نادیده گرفته و رفتار و گفتار تندی را از خود نشان می دهد.
این چنین شخصی از نگاه امام رضا عليه السلام جزو بدترین مردم است.
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
خساست و حسادت
✍️ #جوادرستمی
امام رضا (ع) فرمود:
لَیْسَ لِبَخِیلٍ رَاحَةٌ وَ لا لِحَسُودٍ لَذَّةٌ
خسیس را آسایشی و حسود را لذتی نیست.(تحف العقول، ص۴۵۰ )
خساست و حسادت از صفات مذموم و ناپسندی است که انسان باید از آن دوری کند. این صفات شخصیت اجتماعی بدی را از انسان به نمایش می گذارد و افزون بر آزار دیگران سبب ناراحتی شخص می شود.
امام رضا علیه السلام ثمره خسیسی را عدم آسودگی خاطر و آسایش روحی و روانی، و نتیجه حسودی را عدم لذت از زندگی بیان می کند.
فرد خسیس همیشه استرس از دست دادن داشته هایش را دارد نسبت به هرچه خسیس باشد در همان زمینه ناراحت و نا آرام است.
حسود هم به دلیل حسادت نسبت به داشته های مادی یا معنوی دیگران، از آنچه خویش دارد لذتی نمی برد تمام فکر و ذکر او متوجه دیگران و موفقیت های آنهاست.
چه بسا بیشتر و بهتر از دیگران داشته باشد اما به واسطه این صفت همان مقدار را هم نسبت به دیگران نمی تواند ببیند و اگر نتواند ضربه ای بزند روح و روان خود را آزار می دهد.
ایمنی و دوری از این صفت با یاد خدا و مرگ اتفاق می افتد انسان اگر بداند آنچه دارد از جانب خدا و در نهایت بدون آن، باید دنیا را ترک کند نسبت به آن حرص و حسادت و خساست نخواهد داشت.
راضی بودن به آنچه قسمت ما و دیگران است آرامش خاطر و آسایش روحی و روانی به دنبال دارد از این رو هرچه به دعا و معنویات نزدیک شویم از این صفات ناپسند دور خواهیم شد.
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
بوی معامله می آید
✍️ م.ع/ #شهرآشوب
کتائب حزب الله عراق بیانیه داده و از توقف عملیات های خود بر علیه نیروهای آمریکایی در منطقه خبر می دهد، به فاصله زمانی بسیار کمی رسانه صابرین نیوز از توقف فعالیت های خبری و رسانه ای خود تا اطلاع ثانوی می گوید .
حتی اینجا توقف کار نیست، بلکه خبر حمله پهبادی مقاومت عراق به بندر حیفای اسرائیل نیز از روی کانال خبری اعلام الحربی مقاومت اسلامی عراق پاک می شود.
ادامه دار بودن دومینوی این اخبار کمی ترسناک و یا حداقل تأمل برانگیز خواهد بود.
نمی دانم مشامم درست کار می کند یا نه، اما:
«بوی معامله می آید.»
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
برات استجابت
✍ #جوادرستمی
وارد طاق که می شوی حصار رنگی کوتاهی که نقش به ادب و هنر گرفته، تو را امنیتی بِکر بخشد، حس شیرینش به عبور از آن، بدل به حال و هوای دگر شود..
بلندای روضه منوره روح و جانت را تا عرش الهی پرواز می دهد، دل نازکت به تلنگری اشک به دیده می دهد تا شستشوی چشم کنی و جنت الارض را به نظاره بنشینی..
آنگاه که در حرم امن قرارِ دل گرفتی و آرامش روح یافتی، بخواه هر آنچه خواهی که تو را برات استجابت می دهند..
#دلنوشته
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
کسب «روزی» و لقمه «حلال»
✍ حجتالاسلام غلامرضا #رضایی تربقان
💢صدای خاوران-امام حسین(ع) در تحلیل علل واقعه عاشورا خطاب به مردمی که روز عاشورا به جنگ او آمده بودند و حاضر به سکوت و گوش دادن به سخنانش نبودند، میفرماید: «وای بر شما چرا ساکت نمیشوید و سخن مرا گوش نمیکنید. در حالیکه من شما را به راه هدایت دعوت میکنم.»
بعد حضرت در علت این مسئله میفرماید: «به تحقیق که شکمهای شما از حرام پر شده و به قلبهای شما مهر قساوت زدهشده است.»
🔹به دست آوردن مال و ثروت امر مطلوبی است، زیرا اقتضای زندگی دنیوی و مادی است که انسان امکاناتی را برای آسایش خود فراهم آورد. از اینرو قرآن “مال“ و “ثروت“ را زینت زندگی دنیا برای انسان قرار داده و همین امر باعث شده انسان به سبب علاقه به زینتها به جمعآوری مال بپردازد و از تحصیل آن لذت ببرد، اما مشکل آنجاست که انسان به خطا و اشتباه گمان میکند تأمین و تحصیل نیازهای مادی و جمعآوری و تکاثر مال هدف اصلی است و تمام همت و تلاش خود را مصروف تحصیل و تأمین آن مینماید.
🔹برخی مردم برای کسب مال از راه حلال بسنده نکرده و به بیراهه میروند مانند سوگند دروغ، پرداخت رشوه بهمنظور دستیابی به اموال دیگران، تجاوز به اموال یتیمان، تصرف ناحق در اموال دیگران و… از اینرو گرفتار جمعآوری و تکاثر مال میشوند و تا لحظه مرگ از کسب و تحصیل آن دست بر نمیدارند.
🔻بر اساس آموزههای دینی درآمدهای حرام تأثیر بدی بر روند اقتصاد خانواده و تغذیه آنان و همچنین نفس و روان استفادهکنندگان میگذارد. مال حرام به سبب تأثیر شگرف منفی که در زندگی بشر دارد، یکی از مباحث مهم در فقه زندگی است و احکام بسیاری در منابع اسلامی برای تبیین این مهم وجود دارد.
🔻 پیامبر(ص) فرمودند: «اگر کسی یکلقمه از حرام بخورد نماز او را تا چهل روز قبول نمیکنند.»، در حدیث دیگر پیامبر(ص) فرمود: «بندگی خدا هفتاد جزء دارد که برترین آن کسب حلال است.» امام باقر(ع) نیز فرمودند: «اگر کسی مال را از حرام به دست آورد، حج و عمره و صلهرحم را از او قبول نمیکنند.»
⭕️لقمه حرام
از خصوصیات لقمه حلال این است که باعث استجابت دعا میشود، کسی که دوست دارد دعایش مستجاب شود باید غذا، شغل و درآمدش حلال باشد. امام صادق(ع) فرمودند: «طلب روزی حلال را فرومگذار که روزی حلال تو را در دینداری کمک میکند.»
از دیگر اثرات لقمه حلال، روشن شدن قلب است بهطوریکه اگر کسی چهل روز لقمه حلال بخورد خدا قلبش را روشن میکند. اگر قلب انسان روشن شد یعنی خدا در آن هست. کسی که دنبال روزی حلال باشد خدا در قیامت با نظر رحمت به او نگاه میکند، وقتی خداوند با رحمت به کسی نظر کند هرگز به او عذاب نمیرسد. اگر کسی لقمه حلال به دست بیاورد در صف انبیاء قرار میگیرد و ثواب انبیاء را به او میدهند، تمام هشت در بهشت را باز کرده و میگویند از هر دری که میخواهید داخل شوید.
امام صادق (ع) فرمودند: «شمشیر زدن در جنگ آسانتر از به دست آوردن لقمه حلال است.»
اکتفا به مال حلال واقعیتی است که قرآن مجید و روایات به آن دستور دادهاند و چه نیکوست که انسان در این چندروزه محدود زندگی خود را از حرام حفظ کند و آنچه از حلال به دست میآورد بهاندازه حاجتش خرج کرده بقیه را با خدای خود از طریق صدقات و انفاق و سایر کارهای خیر، معامله کند.
قرآن بهطور مکرر گوشزد میکند که خداوند برای احدی از طریق حرام، روزی قرار نداده، هرکس به شغل مشروعی روی آورد بهاندازه سعی و کوشش و به کار انداختن قدرتش روزی به دست میآورد؛ کسب مال میکند مالی که از هر جهت برای او حلال و حتی در روز قیامت به خاطر رفتن دنبال حلال از اجر عظیم الهی برخوردار است.
⭕️لقمه و غذای حرام
گرچه دانشمندان به برخی از تأثیرات غذا بر روح و جسم انسان پی بردهاند اما تأثیرات بسیاری از دید ظاهری آنان مخفی مانده است چرا که هر چیزی با درک مادی انسان و آزمایشات قابل مشاهده و بررسی نیست.
گرچه در ظاهر فرقی بین غذای حلال و حرام نیست اما لقمه حرام تأثیری بر جان آدمی دارد که کشف آن از محدوده علوم ظاهری بشر خارج است.
لقمه حرام مانند آب آلوده است که جسم را بیمار میکند جان آدمی را آلوده میسازد و وقتی جان آلوده گشت نهتنها هیچ عبادتی و دعایی از ایشان مورد قبل واقع نمیشود، بلکه ناخواسته در سراشیبی سقوط قرار میگیرد.
🔹امام حسین(ع) در تحلیل علل واقعه عاشورا خطاب به مردمی که روز عاشورا به جنگ او آمده بودند و حاضر به سکوت و گوش دادن به سخنانش نبودند، میفرماید: «وای بر شما چرا ساکت نمیشوید و سخن مرا گوش نمیکنید. در حالیکه من شما را به راه هدایت دعوت میکنم.» بعد حضرت در علت این مسئله میفرماید: «به تحقیق که شکمهای شما از حرام پر شده و به قلبهای شما مهر قساوت زدهشده است.»
ادامه دارد..👇
@ahalieghalam
🔹کسب مال حرام و دوری نکردن از آن باعث هلاکت انسان میشود. چنانچه بسیاری از افراد به سبب آلوده شدن به آن از سعادت محروم شده و به نکبتهای دنیا و آخرت دچار گشتهاند. قطعاً در مسیر زندگی به افراد زیادی برخوردهایم که از هر نظر مورد تأیید همه مردم بودهاند اما به ناگاه مسیر زندگیشان عوض شده و انگشت تعجب را بر دهان همه گذاردهاند اگر بهدرستی زندگی این افراد بررسی شود بهخوبی رد پای مال حرام مشاهده میگردد. به همین خاطر است که لقمان میفرماید: «پسرجان بدان که من چهارصد پیغمبر خدمت کردم و از سخنان آنان چهار جمله را انتخاب کردم؛ در حال نماز دلت را نگهدار و با حضور قلب باش؛ سر سفره مواظب گلویت باش؛ در خانه مردم چشمت را نگهدار؛ میان مردم زبانت را حفظ کن.» معنای این کلام حفاظت از حلق به معنای نخوردن لقمه بزرگ یا گیرکردن آن در گلو نیست بلکه نباید اجازه داد هر لقمهای از گلوی فرد مسلمان رد شود و به گوشت و خون تبدیل گردد. در سخنان اولیای دین: عدم استجابت دعا، عدم قبولی اعمال، سیاهی دل، لعن فرشتگان و عدم شفاعت اهلبیت از جمله آثار لقمه حرام است.
⭕️غذای شبه ناک
علاقه شدید به مالومنال انسانها را به کار دوچندان واداشته است تا آنجا که گاه غافل از حلال و حرام بودن مال؛ تنها در پی به دست آوردن آن میدوند و گاه در شک میان حلال و حرام علاقه و عشق ثروت آنان را به خود جذب مینماید.
این همان پیشگویی پیامبر(ص) است که میفرماید: زمانی فرا میرسد که برای مردم تفاوتی نمیکند که مال را از کجا به دست آوردهاند آیا از حلال یا حرام؟ دستور اسلام این است که انسان مسلمان به مال یا غذای شبه ناک نزدیک نشود چرا که نزدیک شدن بر پرتگاه معصیت و حرام. احتمال پرت شدن را افزایش میدهد.
#اهل_قلم
#یادداشت
@ahalieghalam
🌐 منبع خبر:«صدای خاوران» آوای کاشمر، شماره560صفحه5
خوشبخت ترین کاشی
✍ #جوادرستمی
کاش کاشی بودم هرچند شکسته اما، بر دیوار حرم آرام و قرار داشتم..
رنگ و رو برایم مهم نبود آنگاه که رنگ و روی طلایی گنبد به خورشید عالم تاب نور می داد..
داغی آفتابِ تابستان یا برف و سردیِ زمستان آزارم نمی داد چرا که جایگاهم قطعه ای از بهشت بود..آنگاه خوشبخت ترین کاشی بودم..
#دلنوشته
#اهل_قلم
#یادداشت
@ahalieghalam
📝📝 بعثت چراغی درخشان برای بشر
✍ حجت الاسلام غلامرضا #رضایی تربقان
💢صدای خاوران _خداوند پیامبرش را مبعوث نمود تا بشر را از این انحرافها و جهالتها نجات دهد و آنها را بیدار نماید و بندگان را به تعقل و خردورزی سوق دهد و حق و باطل را بیان و مردم را به عبودیت خداوند یکتا و بندگی او دعوت نماید.
🔹هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الأُمِّيّينَ رَسولًا مِنهُم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبين «سوره جمعه آیه۲»
اوست که در میان مردمان اُمتی رسولی از خودشان مبعوث کرد که آیاتش را بر آنان تلاوت و آنان را تزکیه کند و کتاب و حکمت به آنها میآموزد. اگرچه آن ها پیش از تو در گمراهی آشکار بودند.
🔹 ایمان و اقرار به نبوت پیامبر گرامی اسلام از اصول مهم اسلام به شمار میآید و تا این قرار و ایمان تحقق پیدا نکند شخص مسلمان نیست، أشهد أن لا إله إلا الله، و أشهد أن محمداً رسول الله(ص) وعلاوه بر این اقرار و ایمان به همه آنچه پیامبر از طرف خداوند آورده و به ضرورت دین اسلام ثابت شده در تحقق اسلام شخص، ضروری است. خداوند از همان ابتدای خلقت بشر انبیا و پیامبرانی را فرستاده که در روایات اهل بیت مشهور است؛ تعداد آنها ۱۲۴ هزار نفرند.
🔸گرچه در قرآن مجید تنها نام ۲۶ نفر از پیامبران ذکر شده، تعداد پیامبران اولوالعزم که دارای دین و شریعت بوده اند پنج نفر است که عبارتنداز؛ نوح، ابراهیم، موسیٰ، عیسیٰ و محمد(ص) و همه أنبیا به گفته قرآن در آیه چهار سوره ابراهیم به زبان قوم خود سخن گفته اند؛ وَ مَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُول إِلاَّ بِلِسَانِ قَوْمِهِ. ماهیچ رسولی نفرستادیم مگر به زبان قومش.
از حضرت علی (ع) نقل شده که حضرت هود، صالح، شعیب، اسماعیل و محمد (ص) به زبان عربی سخن می گفتند و حضرت آدم، شیث، نوح و ابراهیم به زبان سریانی و زبان اسحاق، یعقوب، موسیٰ ، داوود و عیسیٰ عبرانی است.
🔹و در حدیث از پیامبر (ص) نقل شده تعداد کتاب هایی که بر پبامبران الهی نازل شده ۱۰۴ کتاب بوده که پنجاه صحیفه بر شیث و سی صحیفه بر ادریس و بیست صحیفه بر ابراهیم و تورات به موسیٰ و انجیل بر عیسیٰ و زبور بر داوود و قرآن بر پیامبر اسلام نازل شده است.
وَلَٰكِنْ رَسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ (احزاب۴۰) و رسول خدا(ص) خاتم پیامبران الهی است.
امام صادق(ع) می فرمایند:
خداوند با رسول خدا، پیامبران را و یا کتاب قرآن، کتابهای آسمانی را به پایان برد. و در روایات آمده که حلال و حرام پیامبر اسلام تا قیامت تغییر نمیکند.
🔻حَلَالُ مُحَمَّدٍ حَلَالٌ أَبَداً إِلَى یَوْمِالْقِیَامَةِ وَ حَرَامُهُ حَرَامٌ أَبَداً إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ لاَ يَكُونُ غَيْرُهُ وَ لاَ يَجِيءُ غَيْرُهُ، حلال محمد تا روز قیامت حلال است و حرامش تا قیامت حرام است، غیر او نخواهد بود و غیر او نخواهد آمد. چرا که او پیامبری است که برای همه جهانیان مبعوث گردیده و بعثت او به تصریح قرآن جهانی است.
🔻وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا كَافَّةً لِلنَّاسِ بَشِيرًا، ما تو را بشارت دهنده و ترساننده نفرستادیم مگر برای همه مردم». و در سوره جن آمده است، حتی اجنه هم در حیطه هدایت پیامبر گرامی اسلام قرار دارند و امام صادق(ع) رسالت پیامبر اسلام را بر همه انسانها و جنها بیان میکند.
🔹معجزه بزرگ پیامبر اسلام، قرآن است که همیشگی است و با عقل و روح و فکر مردم سروکار دارد، قرآن معجزه ای است که ۱۴ قرن فریاد میزند؛ اگر میگویید این کتاب آسمانی از سوی خدانیست همانند آن را بیاورید و در سوره اسرا آیه ۸۸ می گوید؛ قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الاْ ِنْسُ وَ الْجِنُّ عَلى أَنْ یَأْتُوا بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ لایَأْتُونَ بِمِثْلِهِ. بگو اگر تمام جهانیان اجتماع کنند که مانند قرآن بیاورند، نمی توانند اگرچه با یکدیگر نهایت همکاری را داشته باشند.
🔻در این زمینه مشرکین تصمیم گرفتند، آیاتی همانند قرآن بیاورند. آن ها از تمام مردان فصیح و بلیغ عرب کمک خواستند از جمله از ولید بن مغیره که در میان عرب در آن زمانه به حسن تدبیر و فکری شهره بود از او خواستند در این باره فکری بیاندیشد و نظر خود را درباره آیات قرآن بیان کند.
ولید بعد از شنیدن آیاتی از قرآن توسط پیامبر(ص) از جا برخاست و گفت: به خدا سوگند از محمد سخنی شنیدم که نه شبیه گفتار انسانها است و نه پریان... گفتار او حلاوت خاصی دارد و زیبایی مخصوص، بالای آن همچون شاخه های درخت برومند میوه است و ریشههای آن پرمایه.
گفتاری است که بر همه چیز پیروز میشود و چیزی بر آن پیروز نخواهد شد.
ادامه دارد..👇
🔹در آیهای که در اول مطلب ذکر شد؛ هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الأُمِّيّينَ... وظایف پیامبر اسلام، تحت عنوان سه برنامه بیان میشود؛
🔻برنامه اول تلاوت آیات که می فرمایند؛ يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ.
🔻برنامه دوم تزکیه مردم است؛ وَيُزَكّيهِم
🔻و برنامه سوم تعلیم کتاب و حکمت که می فرماید؛ وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ و در آخر آیه می فرناید؛ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبين.
خداوند اشاره میکند؛ به دوران جاهلیت و گمراهی که جامعه بشر را در بر گرفته بود یکی از آثار گمراهی، شعار «الحق لمن غلب» بود که حق را از آن کسی میدانستند که زورمندتر باشد و معتقد بودند؛ خون را فقط با خون باید شست و یا زنده به گور کردن دختران خردسال را و هزاران مورد دیگر....
معروف است که دوران قبل از بعثت را دوران جاهلیت میخواندند و این جاهلیت اختصاص به عربستان نداشت، بلکه دنیای آن روز غرق در فساد و جهل و عقب ماندگی بود.
🔹بت پرستی مذهب شایع بود و خانه کعبه که به دست ابراهیم بت شکن برای اقامه توحید ساخته شده بود، مرکز بتها گردیده بود، طریق معیشت مردم گرچه کم وبیش از طریق دادوستد بود، اما اکثر امرار معاش آن ها از طریق غارت و چپاول بود و هیچ گونه قبح و منعی نداشت؛ اگر طایفه ای زورش میرسید به طایفه دیگر دستبرد میزد و اغلب طوایف همیشه در جنگ و زدوخورد بودند.
⭕️جهالت در ایران
در ایران آن زمان زمامداران برای طبقات پایین جامعه ارزشی قائل نبودند؛ درس خواندن اختصاص به طبقات خاصی داشت، ظهور اسلام در دوران ساسانیان و هم زمان با سلطنت خسرو پرویز بود، همان شخصی که فرمان داد؛ زندانیان که تعداد آنها به ۳۶ هزار میرسید همه را نابود کردند.
🔹به خسرو پرویز خبر دادند؛ فلان حاکم را به درگاه خواندیم، تعلل میورزد. جواب داد اگر نمیتوان با تمام بدن نزد ما بیاید ما به جزئی از آن اکتفا میکنیم؛ بگویید فقط سر او را به درگاه ما بیاورند.
از شهوت رانی سیر نمیشد؛ هزاران زن و دختر زیبا در حرم سرای او بودند، سه هزار خادم مرد و ۸۵۰۰ مرکب، ۷۶٠فیل و دوازده هزار قاطر مخصوص حمل بار و بنیه او بودند.
ازدواج با محارم در ایران آن روز هیچ منعی نداشت و مباح بود، اردشیر با دو دختر از دختران خود ازدواج نمود. کمبوجیه با دوخواهر خود ازدواج کرد و... سایر کشورها همه غرق در عقب ماندگی بودند، امپراطور روم یک جا دستور داد؛ ۳۰ هزار نفر را محاصره و همه را قتل عام کردند. در هندوستان میلیونها خدا برای خود قائل بودند.
🔸هندوها معتقدند؛ خداوند در کالبد بسیاری از موجودات حتی حیوانات و حشرات حلول کرده و خدائی نمیکند. ریاضتهای وحشیانه در بین آنها رایج بود؛ ساعات متوالی چشم به خورشید میداشتند تا کور شوند. در گرمای سخت آتش روشن میکردند و با پای عریان روی آتش میرفتند، خود را در قفس زندانی میکردند تا بمیرند و از این قبیل حرکات وحشیانه به عنوان ریاضت و وصول معنویت زیاد داشتند.
خداوند پیامبرش را مبعوث نمود تا بشر را از این انحرافها و جهالتها نجات دهد و آنها را بیدار نماید و بندگان را به تعقل و خردورزی سوق دهد و حق و باطل را بیان و مردم را به عبودیت خداوند یکتا و بندگی او دعوت نماید.
⭕️ امید که در این راه هدایت شده و ثابت قدم باشیم.
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
منبع خبر :(صدای خاوران)آوای کاشمر/شماره ۵۱۸ / صفحه۵
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
ویژگی های پيامبر اکرم
✍ #جوادرستمی
احادیث مختلفی از پیامبر اکرم(ص) از سوی حضرت رضا علیه السلام نقل شده که سبک زندگی، رفتار با خانواده، جهاد نفس و موارد دیگر را در بر می گیرد.
یکی از این احادیث که توصیف ویژگی های پیامبر اکرم در کلام امام رضا(ع) است افزون بر قدردانی و بزرگداشت شخصیت نبی خدا، ترویج سنت ایشان و تبیین معارف دینی محسوب می شود که امام رضا عليه السلام افزون بر توصیه به احیای امر اهل بیت، خود نیز بدان عمل کرده و به نوعی جهاد تبیین را در پیش گرفته است.
عیون اخبار الرضا از امام رضا(ع)درباره ویژگی پیامبر(ص) نقل می کند که حضرت در جایی که نیاز نبود، سخن نمی گفت، کریم و بزرگ هر قومی را گرامی می داشت، نیکی را تحسین و بدی را زشت می شمارد، برای مردم همچون پدری مهربان بود و آنجا که حق مطرح بود همه در برابرش یکسان بودند.
مجلس پیامبر نشست حلم و بردباری، حیاء و راستگویی و امانت بود، صدا در آنجا بلند نمی شد و حرمت کسی هتک نمی شد.
هر بند از این ویژگیها که نقل شد بسیار نکته و سخن دارد و سبک و سنت زندگی نبوی را برای مردم تبیین می کند.
سکوت در جایی که لزومی به سخن گفتن نیست انسان را از پرگویی و خطا دور می کند.
تکریم بزرگ هر قومی افزون بر جلب محبت قلوب آن فرد و اقوامش، احترام به یکدیگر به ویژه بزرگترها را به ما گوشزد می کند.
تحسین نیکی و تقبیح زشتی ها که نوعی از مراتب اولیه امر به معروف و نهی از منکر محسوب می شود جدای از اینکه این امر مهم را تاکید می کند به روش اصلاح جامعه اشاره دارد و اینکه نسبت به اطراف و اجتماع بی تفاوت نباشیم.
مهربان بودن با مردم همچون پدر، نشان از ایثار مهر و محبت واقعی ایشان بدون داشتن ذره ای توقع در برابر آن دارد که به ما نیز یاد می دهد رفتارمان نسبت به جامعه چنین باشد.
برابری انسان ها در برابر حق هم به اهمیت حق گوئی و حق خواهی اشاره دارد و در ضمن آن، ردی بر رانت خواهی و پارتی بازی و فرق گذاشتن بین اطرافیان با دیگران است.
امام رضا(ع) مجالسی که حضرت در آن حضور داشتند را به ویژگی راستگوئی و امانت سخن و حیا و صبوری در برابر سخن دیگران توصیف می کند که ما را از غیبت و تهمت نسبت به دیگران در نشست های دوستانه یا خانوادگی و غیره نهی می کند و از سوی دیگر توجه به حرف سخن دیگران، درک و صبوری نسبت به گوینده و گفتارش، دوری از دروغ و سخن پراکنی با امانت داری نسبت به آنچه در آن جلسه گذشته، توصیه می کند. چنانکه در ادامه به عدم درشت گویی یا بلندی صدا که موجب هتک حرمت کسی شود نیز تاکید دارد.
آنچه از این حدیث شریف در کلام امام رضا عليه السلام نقل شد انبوهی از آموزش های اجتماعی و مدیریت رفتار و کردار و گفتار انسان را در بر داشت که ما به عنوان یک مسلمان باید بدان توجه داشته و عمل کنیم.
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam
#کابوس_غربالگری 🩺
📖 قسمت هفتم
✍ خانم #طهماسبی
سرش سنگین بود. صداهایی به گوشش میرسید. پلکهایش را به زحمت گشود. در ریکاوری روی یک برانکارد دراز کشیده بود. کسی دور و برش نبود. سنگینی و درد محل عمل آزارش میداد.
سروصدا از اتاق کناری بود. بیشتر بحث بود، نه یک گفتگوی معمولی. دقت کرد.
صدای دکتر بود که با عصبانیت حرف میزد:
«... به هرحال نمیشه به خاطر یک مورد استثنا همه رو کنار گذاشت. برای غربالگری کلی تحقیقات شده. پیشرفته ترین مراکز زنان در دنیا با همین شیوهها کار میکنند.»
گوشهایش تیزتر شد.
صدای مامای مهربان را شنید که در جواب دکتر گفت:
«خانم دکتر! مشکل ما اینه که گاهی از اینطرف بام میافتیم، گاه از اونطرف. ما فقط دنبال اجراییم. کیفیت کار و خطاهاش رو در نظر نمیگیریم. به روشهایی تکیه کردیم که نتایج مثبت کاذب و حتی منفی کاذبش بالاست. بعد هم همه مادرها رو میرسونیم و مجبور میکنیم که به اون تن بدن. میدونین الان علاوه بر هزینههای سنگین غربالگری، چه فشار روحی و روانی رو مادرامونه.»
بعد ادامه داد:
«همین دو هفته پیش که شما مرخصی بودین، دقیقا یک خانمی مثل مریض امروز اومده بود. اونم بچهاش سالم بود. میگفت که چندماهه دارم از فشار دیوانه میشم.»
با شنیدن این حرف دلش لرزید. خواست بلند شود، درد و سنگینی محل عمل مانع شد. قلبش تند تند میزد. زبان خشکش را روی لبها کشید و ماما را صدا زد. به جای ماما، پرستار اتاق عمل با نوزادی در آغوش وارد شد...
👈 ادامه دارد...
#رمان
#اهل_قلم
#یادداشت
@ahalieghalam
پرواز در بهشت
✍️ #جوادرستمی
دلم میل پر زدن در هوای بهشت را دارد
شعبان که شمیم خوش حسین(ع) را با خود به همراه دارد با میلاد نمادِ ایثار و مقاومت، وفا و صفا، راز و نیاز و مناجات با خدای یکتا، تا اشبه الناس به رسول(ص) خدا، آمده تا نهان خانهی دل را روشنی بخشد که آماده ظهور و حضور منجی شود.
همان که جمعه ها انتظارش را به نظاره نشسته ایم و غروب که می شود روز تاریک از نیامدنش را، به شب هجران گره می زنیم تا باز جمعه ای دیگر آید و خبری از یار رسد..
شعبان آمده که به مناجات معروفش زنگار از دل بزدائیم و به صوم و صلاتش آماده مهمانی بزرگ شویم و در آغوش رحمت خداوند جای گیریم..
درهای بهشت باز می شود تا بال بگشائیم و در هوای پاکش پر زنیم و از نعمت و رحمت و مغفرت خالق هستی بهره مند شویم..
#یادداشت
#اهل_قلم
@ahalieghalam