📌 #سیدالشهدا....
جابر بن عبدالله انصاری می گوید:
#حسین_بن_علی علیه السلام روزی از درب مسجد #پیامبر(ص) وارد شد، من گفتم هرکس که دوست دارد به مردی از اهل #بهشت نگاه کند پس به حسین(ع) بنگرد.
والله شهادت میدهم که خودم از #رسول_خدا(ص) شنیدم که فرمود:
حسین سرور جوانان بهشت است.
📚 أحمد بن حنبل، مسند،فضائل ش 1372
📚ابن کثیر، البدایه والنخایه، ج8، ص۲۰۶.
👇👇
🌻 @ahlolbit
📌 #زینب، اسوه صبر...
📍میلاد حضرت زینب(س) گرامی باد.
زینب(س) فرزند اميرمؤمنان #علی(ع) و #فاطمه زهرا(س)
متولد ۵ جمادی الاول سال۵ هجری،
متوفی ۱۵ رجب سال ۶۵،
مدت عمر: ۶۰ سال،
نام همسر: عبدالله بن جعفر،
محل دفن، بنابر قول قوی در سوریه،
#عالم به حدیث و خطیبی توانا،
#مبارز، #انقلابی و یار امام #حسین(ع) در #کربلا،
تحمل رنج #اسارت و اسوه صبر،
مادر ۳ #شهید: عون، محمد و عبیدالله،
احیاگر روحیه انقلابی و قیام #کربلا.
امام #سجاد(ع) فرمود:
حضرت #زینب دانای استاد ندیده و فهمیده مدرسه نرفته است.
📚طبرسی، الاحتجاج، ج۲، ص۱۱۴
👇👇
🌻 @ahlolbit
📌 #سنی واقعی کیست؟
سؤال:
از منظر روایات و منابع اهل سنت و شیعه، سنی واقعی کیست؟
جواب:
در کتاب #زمخشری عالم و مفسر اهل سنت آمده است:
من مات علی حب آل محمد، مات علی السنة والجماعه.
هرکس که بر #دوستی آل محمد(صلوات الله عليهم) بمیرد، بر سنت #پیامبر(ص) و #جماعت(حق) از دنیا رفته است.
📚 زمخشری، الکشاف، ج۳، ص۴۶۷
👇👇
🌻 @ahlolbit
✅ #شبهه:
💠 آیا امام #حسن و امام #حسين علیهم السلام در #فتوحات #ایران شرکت داشتند؟
✅ #پاسخ:
💠 این روایات تنها در #تاریخ #طبری نقل شده است.
💠 #طبری در مقدمه کتاب خود توضیح می دهد که کارش جمع آوری مطلق اخبار است. چه متعارض وچه صحیح. لذا از ناقلان و جاعلان حدیث همانند #علی_بن_مجاهد و #سیف_بن_عمر هم روایت نقل کرده است.
💠درباره #فتوحات نیز وی دو روایت نقل کرده است. که تنها در یکی از آنها اسم #حسنین علیهم السلام آمده است و در روایت دیگر نامی از آنان نیست.
✅ در سند روایت شخصی بنام #علی_بن_مجاهد قرار دارد که بزرگان دانش رجال اهل سنت، وی را #کذاب دانسته و سند روایت وی را بدلیل انقطاع، #مرسل می دانند. یعنی گوینده اصلی خبر مشخص نیست.
📚إبن حجر العسقلاني، تقريب التهذيب، ج1، ص405، تهذيب التهذيب، ج7، ص330، ابن الجوزي، الضعفاء و المتروكين، ج2، ص198، رقم: 2398، الضعفاء الكبير، ابن حماد، ج3، ص252.
💠 افزون بر کمی سن حسنین علیهم السلام، #امیرالمومنین علی ع در دوران #خلافت خویش برای حفظ جان آنان، از حضورشان در صحنه نبرد جلوگیری می کرد؛ زیرا آنان #امامت امت را باید بعد از وی برعهده بگیرند.
✅در برخی منابع آمده است که امام #حسین ع در زمان خلافت #عمر به غاصب بودن وی اعتراض کرده است. همچنین امام #حسین ع به حمایت از #ابوذر، از #عثمان انتقاد کرده است. حالا باتوجه به انتقاد اهل بیت از #خلفا، چگونه امکان حمایت از #فتوحات بی مبنا وجود دارد و چگونه برخی روایات جعلی همکاری در فتوحات را نقل می کنند.
📚الاصابه، ابن عساکر،ج2، ص69.
💠 در روایت جعلی طبری، #حسنین علیهم السلام برای فتح #طبرستان #خدعه و نیرنگ کرده اند، و حال آنکه این سخن درباره کسی که قرار است امام #معصوم امت جامعه باشد، عقلا پذیرفتنی نیست.
💠به نظر می رسد انگیزه #جعل_خبر یا توجیح #فتوحات خلفا است که بگویند از آل علی ع هم در آن حضور دارند، یا با جعل خبر درباره حضور صحابه در مناطق، #قداستی را برای مناطق مفتوحه درست کنند.
👇👇
🌻 @ahlolbit
هدایت شده از برگی از تاریخ سیاسی...
📌 #عزل فوری استاندار....
زنی به نام #سوده، در وقت نماز، نزد امیرالمومنین #علی علیهالسلام آمد و از #ظلم یکی از فرمانروایان شکایت کرد.
#علی علیه السلام پس از شنیدن سخنان سوده، بر زمین نشستند و گریستند و فرمودند:
«اللَّهُمَّ أَنْتَ الشَّاهِدُ عَلَي وَ عَلَيهِمْ وَ أَنِّي لَمْ آمُرْهُمْ بِظُلْمِ خَلْقِك لا بترك حقك»
«خدایا! تو شاهد و گواهی که من به ایشان دستور ندادم که به خلق تو ظلم کنند و حق تو را واگذارند»
امیرمومنان علی علیه السلام #فوراً دستور برکناری #استاندار را صادر کرده و نامه #عزل را به سوده دادند تا به دست وی برساند.
📚اربلی، کشف الغمّة، ج۱، ص۱۷۴
📚ابن طیفور، بلاغات النساء، ص۳۰
👇👇
🌻 @bazgasht
📌 از #فاطمه یاد بگیریم....
🌞روزی #زنی به امام #باقر(ع) گفت:
من از #دنیا بریده ام.
حضرت فرمود:
بریدن از دنیا در نزد تو چه معنایی دارد؟
زن گفت:
من هیچ گاه تصمیم به #ازدواج ندارم.💞💍
حضرت فرمود:
به چه علت؟!
زن گفت:
با این کار به دنبال #فضیلت هستم.
🌱حضرت فرمود:
از این کار منصرف شو. اگر در این کار فضیلتی بود٬ #فاطمه(س) به آن شایسته تر از شما بود.
و کسی از ایشان در فضیلت پیشی نگرفته است.
📚شیخ طوسی، امالی، ص۳۷۰
👇👇👇
🌱 @ahlolbit
📌 #دختر #ریحانه است...
🌱 مردى کنار #رسول_خدا(ص) نشسته بود.
خبری به او رساندند. تا خبر را شنید، رنگش دگرگون گشت.
🌱 پيامبر(ص) پرسیدند:
چه شده است؟!
مرد پاسخ داد:
همسرم باردار بود و حالا برايم #خبر آوردنـد كـه #دخـتر زاييده است!
🌱رسول خدا(ص) فرمودند:
سنگينى او روى زمين است و آسمان بر سرش سايه مى افكند و خداوند رزق و روزي وی را مى رساند. دیگر نگران نباش.
دختر، ریحانه و گیاه خوش عطری است که آن را می بویی.
📚کلینی، کافی، ج۶، ص۶
📌 اما امان از نامرد مردمی که #ریحانه رسول خدا(ص) را بین دیوار و در #مجروح کردند.
👇👇👇
🌱 @ahlolbit
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
بررسی اخبار محسن بن علی علیهما السلام در منابع فریقین
👉 https://b2n.ir/22698
#سوال:
آیا این جمله ای كه از حضرت #زهرا(س) وارد شده است: «اللهم عجل وفاتی سریعا» سندش معتبر است؟ و اگر هست آیا حداقلش این نیست كه ترك اولی كرده است؟
پاسخ:
در رابطه با طلب مرگ از خداوند در روایات اسلامی، مؤمنین از چنین آرزو و طلبی منع شده اند همان طور كه امام #علی(ع) در نامه ای به حارث همدانی می فرمایند:
بسیار به یاد مرگ باش و منزل های پس آن را به یاد داشته باش، امّا هرگز آرزوی مرگ مكن مگر آن گاه كه صد در صد به رضایت الهی مطمئن باشی.
امّا در برخی روایات به حضرت زهرا(س) منسوب است كه آن حضرت از خداوند #طلب_مرگ نمودند مثل همان كه در متن سؤال ذكر شده است در رابطه همین جمله «اللهم عجل وفاتی سریعا» كه به صورت، «یا الهی عجل وفاتی سریعا». ذیل یك روایت طولانی ذكر شده و خودش هم در قالب #شعر است و ظاهرا همان طور علامه مجلسی خودش گفته این روایت را از برخی از كتب نقل كرده كه #قابل_اعتماد نیستند و هم چنین ناقل روایت شخصی به نام ورقة بن عبدالله ازدی كه اثری از وی در كتب رجالی و حدیثی نیست و خبر هم به صورت خبر واحد می باشد.
قبل از علامه #مجلسی در منابع معتبر این روایت وارد نشده است و بعد از مجلسی هم آن ها كه نقل كرده اند از مجلسی نقل كرده اند. لذا به این روایت با این شرایط نمی توان اعتماد كرد. امّا آن چیزی كه هست این است كه روایات مشابه دیگری نقل شده كه شاید مؤید این روایت باشند.
چنانچه شیخ #صدوق با سندش از ابن عباس نقل می كند:
حضرت رسول اكرم(ص) روزی كه امام حسن و امام حسین ـ علیهم السلام ـ روی زانو های آن حضرت نشسته بودند و #فاطمه(س) كنارش بود با حالت #گریه مطالبی از پیشامدهای روزگار بعد از خود بیان فرمودند و حضرت فرمودند:
بعد از من فاطمه #بیمار می شود و خدای متعال مریم دختر عمران را به پرستاری او می فرستد و آن زمان است كه فاطمه می گوید:
پروردگارا از زندگانی خسته شدم و از بندگان و اهل دنیا روی گردانم بلاها و مصیبت های ناگوار دیدم خدایا مرا به پدرم ملحق گردان.
پس خداوند او را به من ملحق می كند و او اول كسی می شود از #اهل_بیتم كه به من #ملحق می شود. در آن حال می گویم:
خدایا كسی كه به او ظلم كرده لعن كن و كسی كه حق او را غصب كرده به سزای عملش برسان.
امّا طلب مرگ نمودن از خداوند دلایل گوناگونی می تواند داشته باشد كه اگر منشأ آن ایمان قوی و #عشق و محبت وصف ناشدنی نسبت به خداوند باشد به طوری كه عاشق تحمل دوری معشوق را نداشته باشد و وصال وی تمام آرزوی او باشد این طلب مرگ ممدوح است و این كه حضرت پیامبر اكرم(ص) به آن حضرت فرموده بودند:
اول كسی هستی كه به من ملحق می شوی. اشتیاق حضرت زهرا(س) را به وصال به پدرش بیشتر می نمود.
📚نهج البلاغه، نامه 69.
📚مجلسی، بحارالأنوار، ج43، ص173.
📚صدوق، الامالی، ص112 ـ 115.
👇👇
🌻 @ahlolbit