#تاریخ_هجوم به بیت وحی3⃣
از جمله مطالبی که دلالت می کند بر اینکه هجوم به بیت وحی قبل از هشتم ربیع الاول بوده است تکلم و گفتگوی بین مهاجمین و امیرالمومنین علیه السلام هنگام هجوم است.
امیرالمومنین علیه السلام به مدت سه شب بعد از شهادت پیامبر از مهاجرین و انصار یاری می طلبید. بعد از آنکه آنها جواب رد به مولا دادند، ایشان بنابر وصیت رسولخدا مشغول جمع آوری قرآن شدند.
مهاجمین در هجوم اول به دستور ابابکر به مولا گفتند: از خانه خارج شو و با ابابکر بیعت کن.
مولا فرمود: من مشغول جمع آوری قرآنم و قسمخوردم ردا بر دوش نیاندازم مگر برای نماز تا اینکه قرآن را کاملا جمع آوری کنم.
مهاجمین دست بر می دارند و برمی گردند.
طبق روایت امام باقر، جمع آوری قرآن، سه روز به طول می انجامد. (تفسیر فرات، ص398)
و نه پنجاه روز یا شش ماه!
و در اثناء جمع آوری قرآن هجوم ها شکل می گیرد.
سپس مولا قرآن را به مسجد برده و آن را به مردم نشان می دهد. عمر می گوید: به قرآنت نیازی نداریم. مولا هم به خانه بر می گردد.
در این اثناء عمر به ابابکر می گوید: به سوی علی بفرست تا بیعت کند زیرا تا او بیعت نکند کار ما استوار نمی شود.
کتاب سلیم، ص۱۴۶-۱۴۷
اینچنین است که هجوم دوم شکل می گیرد و به امر ابی بکر فرستادگان به مولا می گویند: امیرالمومنین ابی بکر را اجابت کن. مولا می فرماید: والله ابی بکر خود میداند که این لقب تنهاشایسته من است...
فرستادگان بر می گردند و سخن مولا را به ابوبکر میگویند. آنروز ابوبکر و اهل سقیفه دست بر می دارند. شب هنگام مولا با اهل بیت درب تمامی خانه های مهاجر و انصار را میزنند. اما کسی ایشان را اجابت نمیکند.
عمر (که ظاهرا خبر شب قبل به او رسیده به ابی بکر)می گوید:
چرا به خانه او حمله نمی کنی و....
و هجوم سوم که منجر به شهادت حضرت محسن و مضروب ومجروح شدن حضرت زهراست شکل می گیرد.
📚کتاب سلیم، ص151.
@ahlekesa_ir
از حُسن جمال امام حسن سلام الله علیه کوچه ها مسدود میشد
● مُحَمَّدُ بْنُ إِسْحَاقَ فِی کِتَابِهِ قَالَ: مَا بَلَغَ أَحَدٌ مِنَ الشَّرَفِ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ مَا بَلَغَ الْحَسَنُ كَانَ يُبْسَطُ لَهُ عَلَى بَابِ دَارِهِ فَإِذَا خَرَجَ وَ جَلَسَ انْقَطَعَ الطَّرِيقُ فَمَا مَرَّ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِ اللَّهِ إِجْلَالًا لَهُ فَإِذَا عَلِمَ قَامَ وَ دَخَلَ بَيْتَهُ فَمَرَّ النَّاسُ وَ لَقَدْ رَأَيْتُهُ فِي طَرِيقِ مَكَّةَ مَاشِياً فَمَا مِنْ خَلْقِ اللَّهِ أَحَدٌ رَآهُ إِلَّا نَزَلَ وَ مَشَى حَتَّى رَأَيْتُ سَعْدَ بْنَ أَبِي وَقَّاصٍ يَمْشِي.
●مناقب: به نقل از ابن اسحاق نقل می کند که گفت: بعد از رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلّم هیچ کس به شرافت و عظمت جناب امام حسن علیه السّلام نرسید و گاهی بساطی برای آن جناب بر در خانه می گسترانیدند و آن حضرت از خانه بیرون می شد و بر روی آن می نشست ، پس هرکس که از آنجا عبور می کرد به جهت جلالت آن حضرت می ایستاد و عبور نمی کرد تا آنکه راه کوچه از رفت و آمد مسدود و منقطع می شد، حضرت که چنین می دید داخل خانه می شد و مردم پراکنده می شدند و در پی کار خویش می رفتند.
و همچنین در راه حج هر که آن جناب را پیاده می دید به جهت تعظیم آن حضرت پیاده می گشت، حتی سعد بن ابی وقاص.
مناقب ابن شهرآشوب، ج4، ص: 7
منتهی الآمال
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج43، ص: 338
هدایت شده از حدیث آنلاین
در فضیلت زیارت حضرت #سلــــــــطــــــــان آقا #امام_رضا علیه السلام...
◀️قسمت اول
در بیان فضیلت و کیفیت زیارت امام الانس و الجنه المدفون بارض الغربه سید الوری مولانا ابوالحسن علی بن موسی الرضا صلوات الله علیه فضیلت زیارت آنحضرت بیشتر از آنست که احصا شود و ما در اینجا تبرک میجوییم به ذکر چند خبر و نقل می کنیم:
از #حضرت_رسول صلی الله علیه و آله منقول است که فرمودند:
زود باشد که پاره ای از تن من در زمین #خراسان مدفون گردد و هیچ #مؤمنی زیارت نکند او را مگر آنکه #حقتعالی #بهشت را از برای او #واجب گرداند
و بدنش را بر #آتش_جهنم #حرام گرداند.
و در حدیث معتبر دیگر فرمودند:
که پاره از بدن من در خراسان مدفون خواهد شد هر غمناکی که او را زیارت کند البته حقتعالی غمش را زایل گرداند و هر گناهکاری که او را زیارت کند البته خدا گناهانش را بیامرزد.
📚#مفاتیح_الجنان شیخ عباس قمی
🏴فریاد #هلمنناصر ِ
حضرت محسن علیه السلام
#صحنهء ورودِ
حضرت محسن به محشر
امام صادق علیه السلام فرمودند:
یأتی محسن مخضّباً محمولاً، تحمله خدیجة بنت خویلد و فاطمة بنت أسد أمّ أمیرالمؤمنین علیه السلام- و هما جدّتاه- و أمّ هانی و جمّانة- عمّتاه ابنتا أبی طالب علیه السلام- و أسماء بنت عمیس الخثعمیة صارخات، أیدیهنَّ علی خدودهنَّ و نواصیهنَّ منتشرة و الملائکة تسترهنَّ بأجنحتهنَّ، و فاطمة أُمّه تبکی و تصیح و تقول: «هذا یومکم الذی کنتم توعدون»، و جبرائیل یصیح- یعنی محسناً- و یقول: «إنّی مظلوم فانتصر».
فیأخذ رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله محسناً علی یدیه رافعاً له إلی السماء و هو یقول: «إلهی و سیّدی، صبرنا فی الدنیا احتساباً، و هذا الیوم الذی تجد کل نفس ما عملت من سوء، تودّ لو أنّ بینها و بینه أمداً بعیداً».
✅روز قیامت حضرت محسن علیه السلام می آید در حالی که او را حمل می کند حضرت خدیجه و فاطمه بنت اسد که دو جده او هستند و ام هانی و جمانه دو دختر حضرت ابوطالب علیه السلام که دو عمه ی او هستند و اسماء بنت عمیس.
این بانوان در همان حال فریاد می زنند و دستها را بر صورت گذارده اند و #موها_پریشان کرده اند و ملائکه ایشان را با بالهایشان می پوشانند.
در همین حال مادرش فاطمه علیها السلام گریه می کند و فریاد می زند و می گوید: «امروز همان روزی است که وعده داده شدید».
جبرئیل علیه السلام هم از طرف حضرت محسن علیه السلام فریاد می زند و می گوید:
«من مظلوم هستم، خدایا به فریاد رس»
✔️پیامبر صلی اللَّه علیه و آله محسن علیه السلام را روی دست می گیرد و او را به آسمان بلند می کند و می گوید:
الهی و سیدی، در دنیا بخاطر تو صبر کردیم، و امروز وقت آن است که هر نفسی آنچه بدی کرده آرزو کند که بین او و آنها فاصله زیادی باشد.
📚نوائب الدهور، ج 3، ص 192.
@ahlekesa_ir
♦️ #یاوهگوییهای ابی بکر و عمر۱
#ایام_محسنیه
✔️در آن هنگام که صدیقه طاهره به آنان فرمود:
قومی بدرفتار از شما سراغ ندارم. جنازه رسول خدا را رها نموده و کار را بین خود تمام نمودید بدون اینکه از ما دستوری بخواهید و به حق ما پایبند باشید؟!
عمر جسورانه به یارانش گفت:
اینان را با مُرده شان رها کنید.
📚الاحتجاج، ج۱، ص۱۰۵.
#اللهم_العن_الجبت_والطاغوت
@ahlekesa_ir
خامس اهل کساء
♦️ #یاوهگوییهای ابی بکر و عمر۱ #ایام_محسنیه ✔️در آن هنگام که صدیقه طاهره به آنان فرمود: قومی بد
#یاوهگوییهای ابی بکر و عمر ۲
ابوبکر گستاخانه به نزدیکان پیامبر گفت:
شما به جنازه ء رفیقتان مشغول باشید.
📚مجمع الزوائد، ج٥، ص۱٨۲.
@ahlekesa_ir
خامس اهل کساء
#یاوهگوییهای ابی بکر و عمر ۲ ابوبکر گستاخانه به نزدیکان پیامبر گفت: شما به جنازه ء رفیقتان مشغول
#یاوهگوییهای ابی بکر و عمر ۳
#ایام_محسنیه
✔️هنگامی که حضرت صدیقه طاهره در روز دفن پدر بزرگوارش -روز ۱ربیع الاول- فرمود: عجب روز ناخوشایندی! ، ابوبکر در جواب حضرت گستاخانه گفت:
روز تو ناخوشایند است.😭
#روز_اولربیع: #روزناخوشایند.
📚الارشاد، ج۱، ص۱٨۹.
@ahlekesa_ir