🔴🗓پانزدهم ماه مبارک رمضان، روز حرکت مسلم بن عقیل علیهالسّلام از مکّه به سمت کوفه👇👇👇
🚩 مناسبت دیگری که در روز نیمهی ماه مبارک رمضان نقل شده است، روزی است که در سال شصتم هجری قمری، مسلم بن عقیل، یار وفادار و عظیم القدر اباعبدالله الحسین علیهالسّلام، به فرمان آن حضرت، مکّه را به سمت #کوفه ترک کرد.
🚩 این سفیرِ اباعبدالله الحسین علیهالسّلام، در پیِ نامههای دعوتِ چندین هزار امضایی که از جانب مردم کوفه برای حضرت رسیده بود، به امر #امام_حسین علیهالسّلام حرکت کرد تا به کوفه برود و وضعیت آن شهر را ارزیابی کند و خدمت حضرت گزارش دهد تا حضرت که قصد حرکت به آن سو را دارند، به استناد اطّلاعات بیشتری که از راه ظاهر کسب میشود، تصمیمگیری کنند.
🚩 در این روز #مسلم بن عقیل از مکّه حرکت کرد تا اینکه در روز پنجم شوّال وارد کوفه شد و استقبال عظیمی از او صورت گرفت و بیعتهای هزاران هزار نفریِ مردم کوفه با او و تعهّدِ بر جانبازیِ در راه اباعبدالله الحسین علیهالسّلام صورت گرفت؛ امّا پس از چند صباحی، با ورودِ پسر مرجانه به کوفه، ورق برگشت و غربت و مظلومیّت مسلم بن عقیل و شهادت مظلومانه و غریبانهی این نخستین شهید از سپاهِ اباعبدالله الحسین علیهالسّلام، واقع شد.
🎤 در محضر استاد مهدی طیب 91/05/12
@ahlevela
#مسلم_بن_عقیل
#سيره_و_تاريخ
#امام_حسین
💠 وَ مَن تَلیٰ فيهِ آيَةً مِنَ الْقُرآنِ كانَ لَهُ مِثلُ اَجرِ مَن خَتَمَ الْقُرآنَ في غَيرِهِ مِنَ الشُّهُورِ:
🔹و کسی که در این ماه آیه ای از قرآن تلاوت کند، اجر کسی را دارد که یکبار قرآن را در سایر ماه ها ختم کرده است.
◀️ همین ها را به راستی باور کنیم و از آن بهره ببریم. اين حرفها خيلي بزرگ است. در ماههاي ديگر سال ما غالباً فرصت يا همّت يك ختم قرآن را نداريم. امّا همهي ما حدّاقل يك آيه يا يك سوره از قرآن را حفظ هستيم، همان بِسمِ اللهِ الرَّحمـٰنِ الرَّحيمِ را كه حفظ هستيم، در اين ماه مرتّب بخوانيم و در دل یا بر زبان تکرار کنیم. هنگام راه رفتن، در فرصتهاي فراغت و در هر حالتی که هستیم مرتّب بخوانيم. ماه های دیگر یک ختم قرآن چقدر طول می کشد؛ باور کنیم که هر بسم الله و هر آیه در این ماه مثل یک ختم قرآن بر جان ما اثر میگذارد!
‼️خداوند در اين ماه كارهاي عجيبي كرده كه عقل انسان به آن راه پيدا نميكند. این لحظه های گرانقدر و بزرگ را ارزان و آسان از دست ندهیم. مراقب باشیم؛ اعمال ماه رمضان فقط نخوردن و نیاشامیدن نیست.
🎤 در محضر استاد مهدی طیب 83/07/23
@ahlevela
#خطبه_ی_شعبانیه
☀️ انسان کامل واسطه فیض بین فیّاض علی الاطلاق و جهان خلقت
✅ چهارمین زاویه نگاه عرفانی به بحث مهدویّت آن است که #انسان_كامل واسطه فیض در عالم است و بین ذات مقدّس حقّ متعال و تمامی عوالم آفرینش نقش رابط را ایفا می کند. در عالم اعیان ثابته و علم حقّ متعال، عین ثابت انسان کامل، واسطه بین اعیان ثابته سایر موجودات و ذات مقدّس حقّ متعال است. عین ثابت انسان کامل که مظهر اسم اعظم الهی است، در علم حضرت حقّ واسطه ظهور اعیان ثابته سایر موجودات است و از مجرای آن، سایر اعیان ثابته در علم حضرت حقّ پدیدار شدند. همچنین در عالم اعیان خارجیّه عین خارجیّه #انسان_كامل واسطه پدید آمدن اعیان خارجیّه سایر موجودات در تمامی عوالم خلقت از جبروت و ملکوت و ناسوت است. در جهان آفرینش واسطه فیض وجود و کمالات وجود، انسان کامل است و بدون وجود عین خارجیّه انسان کامل پدید آمدن اعیان خارجیّه سایر سایر موجودات امکان پذیر نخواهد بود. لذا عالم بدون وجود انسان کامل متصوّر نیست. انسان کاملی که امروز واسطه فیض بین حقّ و خلق است، وجود مقدّس حضرت بقیه الله ارواحنافداه می باشد.
✅ به تعبیری دیگر، حقّ متعال در آینه دل انسان کامل تجلّی می کند و بازتاب انوار این تجلیّات، از طریق این آینه به همه جای عالم تابیده می شود. نور حق مستقیم نمی تابد؛ بلکه بازتاب آن از آینه دل انسان کامل به موجودات می رسد. اگر چنین واسطه ای وجود نداشت، سایر موجودات چون استعداد دریافت مستقیم فیض را از ذات مدّس حقّ متعال نداشتند؛ امکان وجود، بقا و کمال نداشتند. بدیهی است در اینجا نقص و کاستی در قابلیّت قابل است نه فاعلیّت فاعل؛ زیرا حقّ متعال فیّاض علی الاطلاق است؛ امّا زمانی که فیض وجود از جانب حقّ متعال می آید، گیرنده باید ظرفیّت دریافت آن را داشته باشد. تنها موجودی که می تواند فیض را مستقیماً از حقّ متعال دریافت کند، #انسان_كامل است و موجود دیگری چنین ظرفیّتی را ندارد. اگر انسان کاملی وجود نداشت، هیچ یک از موجودات عالم نمی توانستند فیض وجود و کمالات وجود را از ذات مقدّس حقّ متعال دریافت کنند و در نتیجه جریان فیض قطع و کلّ عالم به نابودی کشیده می شد. از این رو انسان کامل به دلیل ظرفیّت لاحدِّ وجودیش واسطه فیض است و خداوند متعال جهان آفرینش را از مجرای وجود او آفریده است و هستی و حیات و کمالات هستی مانند علم و قدرت و ... را از طریق او به مخلوقات می رساند.
✅ در #زيارت_جامعه_كبيره خطاب به ائمّه علیهم السّلام عرض می داریم: بِکُم فَتَحَ الله و بِکُم یَختِم و بِکم یُنَزِّلُ الغَیث و بِکُم یُمسِکُ السَّماء اَن تَقَعَ علیَ الارضِ الّا باذنِه: به واسطه وجود شما خداوند {آفرینش را} می گشاید و افتتاح می کند و به واسطه وجود شما ختم و تمام می نماید و به یمن وجود شما باران را فرومی بارد و آسمان را از سقوط به زمین بدون اذن الهی باز می دارد.
✅ در #دعاي_ندبه می خوانیم: این السَّبَبُ المُتَصِّل بینَ الارضِ و السَّماء: واسطه ارتباط بین زمین و آسمان کجاست؟ امام زمان ارواحنافداه وسیله و سببی است که بین ارض عبودیّت و سماء ربوبیّت اتّصال برقرار می کند.
✅ در یکی از توقیعات #حضرت_مهدی ارواحنافداه آمده است: لانَّ اللهَ مَعنَا فَلا فاقَةَ بِنا الّا غَیرُه ... نحنُ صَنائِعُ رَبِّنا و الخَلقُ بَعدُ صَنائِعُنا: زیرا خداوند با ماست و ما به احدی جز او نیازی نداریم ... ما ساخته و مصنوع پروردگارمان هستیم و همه مخلوقات در مرتبه بعد، مصنوعات ما هستند. یعنی از مجرای وجود ما موجود گشته اند. همه موجودات نیازمند واسطه هایی هستند که بین آنها و خداوند متعال وجود دارد؛ ولی حجّت خدا بی نیاز از هرچیز غیر خداست. تمام خیرات عالم از وجود حجّت خدا جاری می شود.
✅ اميرالمؤمنين علیه السّلام در خطبه شقشقیّه فرمودند: یَنحَدِرُ عنّی السَّیل: هر سیل فیضی که در عالم جاری شده، از قلّه وجود من است. باران فیوضات ابتدا بر من باریده و سپس از قلّه وجود من به سوی مخلوقات جاری شده است.
✅ همچنین در #زیارت_جامعه_کبیره خطاب به حضرات معصومین علیهم السّلام می خوانیم: ان ذُکِرَ الخیر کُنتُم اوَّلَه و اصلَه و فَرعَه و معدِنَه و مأواهُ و مُنتَهاه: اگر از خیری یاد شود، شما ابتدا و سرچشمه و شاخه و گنجینه و پناهگاه و سرانجام آن هستید.
◀️ وجود عالم بدون وجود #انسان_كامل متصوّر نیست و انسان کاملی که در جهان امروز وجود او واسطه فیض برای تمامی مخلوقات است، حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنافداه می باشند.
📔 #جان_جهان ، صفحه ٧٦ الی ٧٨
@ahlevela
☄اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْكُو إِلَيْكَ فَقْدَ نَبِيِّنَا صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
☄وَ غَيْبَةَ وَلِيِّنَا [إِمَامِنَا]
☄وَ كَثْرَةَ عَدُوِّنَا
☄وَ قِلَّةَ عَدَدِنَا،
☄وَ شِدَّةَ الْفِتَنِ بِنَا
☄وَ تَظَاهُرَ الزَّمَانِ عَلَيْنَا
✨فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ [آلِ مُحَمَّدٍ]
☄وَ أَعِنَّا عَلَى ذَلِكَ بِفَتْحٍ مِنْكَ تُعَجِّلُهُ
☄وَ بِضُرٍّ تَكْشِفُهُ
☄وَ نَصْرٍ تُعِزُّهُ
☄وَ سُلْطَانِ حَقٍّ تُظْهِرُهُ
☄وَ رَحْمَةٍ مِنْكَ تُجَلِّلُنَاهَا
☄وَ عَافِيَةٍ مِنْكَ تُلْبِسُنَاهَا
☄بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ .
📖بخشي از فرازهاي زيباي دعاي #افتتاح
@ahlevela
💠✨ معراج رسول خدا صلی الله علیه و آله در شب هفدهم ماه مبارك رمضان✨💠
🗓در مورد زمان معراج پیامبر اکرم (ص) نظر قاطع واحدی وجود ندارد. یقیناً #معراج پس از سال دهم بعثت و بنا به یکی از نقلهای رایج، در شب هفدهم ماه مبارک رمضان، تقریباً شش ماه قبل از هجرت پیغمبر اکرم (ص) به مدینه بوده است.
🔹 در این زمینه که معراج یکبار اتّفاق افتاده است یا پیغمبر اکرم (ص) معراجهای متعدّد و مکرّری داشتند نظراتی وجود دارد.
🔹 این احتمال وجود دارد که حضرت چندین بار به معراج تشریف برده باشند و آنچه درباب سفر شب هفدهم روایت شده است، یکی از این سفرهاست.
◀️ سفر معراجِ پیامبر (ص)، این بشارت را داد که راه آسمانها باز است؛ پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم به امر خداوند همهی امّت را به اقتدای به خود دعوت کردند
🔹« قُلْ اِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِی»1 : اگر خداوند را دوست میدارید؛ در پی من حرکت کنید.
🔹خدای متعال هم فرمود: « لَقَدْ كانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» 2: برای شما در وجود رسول خدا اُسوهای نیکو است.
✅ اُسوه کسی است که باید به او اقتدا کرد؛ تأسّی کرد؛ به دنبال او راه سپرد. بنابراین در سفر معراج هم میتوان در پی پیامبر حرکت کرد و به معراج راه پیدا کرد.
امیدواریم خدای متعال توفیق الهام گیری از این سفر عظیم رسول الله (ص) را به همهی ما عنایت کند.
❗️ نکند خدای ناکرده عمری سپری شود و همچنان در عالم خاک درجا زده باشیم. به تعبیر قرآن کریم: «اِثّاقَلْتُمْ إلَى اْلأرْضِ»3، سنگین شده و به دنیا، عالم خاک و جنبههای طبیعی و حیوانی، چسبیده باشیم و این سفر معنوی و روحانی را تجربه نکرده باشیم.
🎤 در محضر استاد مهدی طیب 91/05/12
@ahlevela
📚 1. سوره ی آل عمران، آیه ی 31.
2. سوره ی احزاب، آیه ی 21.
3. سوره ی توبه، آیه ی 38.
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#معراج
#ماه_مبارك_رمضان
📹🔘كليپ : حكمت روزه 👇👇👇
⏱مدت: ٧ دقيقه
🎤استاد مهدي طيب
#كليپ #روزه #ماه_مبارك_رمضان
http://www.aparat.com/v/tplhC
💠✨درهای بهشت را به روی خود نبندیم ✨💠
پیغمبر اکرم پس از اینکه مردم را به این اعمال تشویق کردند، مجدّداً فرمودند: اَيُّها النَّاسُ!
✅ از ابتدا تا انتهای این سخنرانی خطاب حضرت به نوع انسان است و این تعالیم عظیم را به همهی مردم میآموزند.
🔹اَيُّها النَّاسُ! اِنَّ اَبوابَ الْجِنانِ في هـٰذَا الشَّهرِ مُفَتَّحَةٌ فَاسْاَلُوا رَبَّكُم اَن لا يُغَلِّقَها عَلَيكُم:
ای مردمان درهای بهشت در این ماه کاملاً باز است؛ پس از پروردگارتان درخواست کنید که این درها را بر شما نبندد.
✅ حضرت فرمودند: مُفَتَّحاً؛ نه مَفْتُوحاً؛ یعنی کاملاً باز است؛ احتياجي به در زدن و كليد (مفاتيح الجنان) نيست. مفاتيح یا کلیدها برای آن است که مغاليق یا درهای بستهی بهشت باز شود و انسان داخل رود. در ماه رمضان نیازی به کلید نیست و خداوند درهای بهشت را باز کرده است. مواظب باشیم خودمان با غفلت درهای بهشت را به روی خود نبندیم.
🔹 وَ اَبوابَ النّيرانِ مُغَلَّقَةٌ فَاسْألوا رَبَّكُم اَن لا يُفَتِّحَها عَلَيكُم:
و درهای دوزخ بهطور کامل و تمامعیار قفل و بسته است؛ پس از پروردگار بخواهید که این درها به روی شما باز نشود.
✅ خیلی تقلاّ میخواهد که انسان در این ماه به جهنّم برود. در بهشت را چهار طاق باز گذاشته اند و از این طرف هم انسان را بهسمت بهشت هل می دهند. درهاي دوزخ را هم قفل کرده اند و به هيچ قيمتي نميگذارند کسی داخل شود.
‼️ جهنّم رفتن در اين ماه خیلی دشوار است؛ بايد از ديوار بسیار بلند آن بالا رفت و خود را به داخل پرت كرد! واقعاً چه کسی است که بتواند؟ چه انسان خارق العاده ای باید باشد و چه نبوغی باید داشته باشد که بتواند در این ماه به جنّهم رود؛ خیلی غریب است. از خدا بخواهید خدای ناکرده در بهشت به روی شما بسته نشود و در دوزخ گشوده نشود.
🎤 در محضر استاد مهدی طیب 83/07/23
@ahlevela
#خطبه_ی_شعبانیه
🌔 لیلة القدر از نقش آسمان در زندگی زمینیان سخن میگوید. اینکه شبی وجود دارد که زندگی انسانها در آن شب مقدّر میشود؛ تقدیر میشود که در زندگی انسان چه رخ دهد.
◀️ بنابراین لیلة_القدر درست نقطه مقابل آن تفکّری قرار گرفته است که میگوید همه چیز را خود بشر رقم میزند و خدایی در کار نیست؛ تقدیری در کار نیست.
🌔 لیلة القدر در عصر ما این پیام را دارد که اِی بشر، همه چیز در دست تو نیست. بدان که مقدّرات زمینیان در آسمان رقم میخورد. اَرزاق و آجال انسانها را در لیلة القدر معین میکنند و این آموزهی بسیار مهمّی است؛ حضور و نقش آسمان در زندگی زمینیان، توجّه بسیار بزرگی است که لیلة القدر به انسان امروز میدهد. بر خلاف آنچه شعارش بعد از رنسانس داده شد و امروز داریم نتایج آن و تجربهی تلخ زندگی چند سدهی بعد از آن را میبینیم؛ زندگی سرشار از قساوت و بیرحمی، سرشار از آلودگی و تباهی.
🎤 استاد مهدي طيب _جلسه ٢٧ مرداد ٩١
#ماه_مبارك_رمضان #لیلة_القدر #شب_قدر
@ahlevela