Maghsade-nahayie-solook-14031101.mp3
20.23M
💠 مقصد نهایی سلوک
غایتِ دین و نهایتِ سیرِ سالکین، نیل به مرتبۀ عبودیّت مطلق حقّ متعال است.
مراتب عبودیّت:
- عبودیّت تکوینی و مطلق همۀ مخلوقات
- عبودیّت موجودات مکلّف (جن و انس)
- عبودیّت ملائکه
- عبودیّت مؤمنان و صالحان
- عبودیّت در مرتبۀ اسماء حقّ
- عبودیّت در مرتبۀ عبد مطلق
سیر کمالی انسان، در مراتبِ عبودیّت است و سالک باید در مسیر نیل به مرتبۀ عبودیّت مطلق حقّ متعال تلاش کند.
عبد در برابر مولای خود هیچ تشخّص، تشخیص و نظریهای ندارد و سخن مولای خود را با معیار عقل خود نمیسنجد. اندیشه، سلیقه، تشخیص و نظر ما معیار و ملاک کمال نیست. عملکرد، سیره و سنّت پیامبر و ائمۀ معصومین صلواتالله علیهم اجمعین، معیار است.
اتّکا به ذهنیات، برداشتها و تشخیص خود، انحراف از مسیر دین و سلوک معنوی است.
در ماجرای سجده به آدم علیهالسّلام، شیطان که خود را شریفتر از انسان میپنداشت، با خدا محاجّه کرد و سجدۀ یک موجود شریف به موجود پست را خلاف عقل، منطق و حکمت دانست و تشخیص خود را در برابر امر الهی معیار قرار داد.
تشخیصهای عقلی ما همیشه درست نیست؛ زیرا گاهی میلِ نفسِ انسان، عقلِ انسان را به خدمت میگیرد تا برای آنچه تمایل نفس است، توجیهات عقلانی بتراشد.
امام زمان علیهالسّلام آراء، نظریات و اندیشهها را با قرآن مطابق میکنند، درحالی که قبل از ظهور، دینداران آیات قرآن را مطابق با پسند و تشخیص خود معنا میکنند.
کسانی که قرآن را طبق رأی و نظریۀ خود تفسیر میکنند، جایگاهشان آتش است.
فکر و عقل خودمان را محک سنجش امر الهی قرار ندهیم.
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۱۱/۰۱
@ahlevela_channel
🔅 هم بزرگ ما را آفریده و هم ما را بزرگ آفریده است. ارزش هر مصنوعی به صانع اوست. ما را خدا آفریده است، پس ما را بزرگ آفریده (خدای بزرگ آفریده است) و بزرگ آفریده (انسان هم بزرگ آفریده شده است).
🔅 بندگان را، هم عزیز و بزرگ آفریده است و هم عزیز و بزرگ آفریده است؛ یعنی هم بندگان او عزیز و بزرگند و هم خالق آنها عزیز و بزرگ است.
🔅 خداوند تو را بزرگ آفریده است. تو عزیزی، از دیگری طلب عزّت نکن. عزّت در نفس خودت است.
«عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📗 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#معرفت_نفس
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز دو ركعتی روز جمعه
☀️ که تا جمعه آینده فتنه و بلائی نرسد
▫️هر كه در روز جـمعه، بعد از نماز ظهر، دو ركعت نماز كند و بخواند در هر ركعت:
▪️ سوره «حمد» ۱ بار
▪️سوره «توحید» ۷ بار
▫️و بعد از نماز بگويد :
⭐️ اَللَّـهُمَّ اجْعَلْنی مِنْ اَهْلِ الْجَنَّةِ الَّتی حَشْوُهَا الْبَرَكةُ وَعُمّارُهَا الْمَلائِكَةُ مَعَ نَبِيِّنا مُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَاَبينا اِبراهيمَ عَلَيْهِ السَّلام
▪️خدايا! مرا از اهل بهشت قرار ده، كه درونش همه بركت است و کارکنانش همه فرشتگان هستند، در كنار پيامبر ما حضرت محمّد که درود فرستد خدا بر او و آلش و با پدر ما حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️تا جمعه ديگر فتنه و بلائی به او نرسد و حقّ تعالی جمع كند ميان او و حضرت محمّد صلّی اللهُ عليه وآله و سلّم و حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️علّامه مجلسی فرموده كه اگر اين دعا را غير سيّد بخواند بجای "وَاَبينا"، "وَاَبيهِ" بگويد.
📚 منابع:
مفاتیحالجنان، شیخ عباس قمی
مِصباحالمُتَهَجِّد، شيخ طوسی
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز روزهای جمعه ماه رجب، بین نماز ظهر و عصر - نماز هزار حسنه
🔅 سيّد بن طاووس از حضرت رسول اکرم صلّی الله عليه وآله وسلّم روایت کرده است كه هر كه در روز جمعۀ ماه رجب، چهار ركعت نماز كند بين نماز ظهر و عصر (هر دو رکعت به یک سلام) و بخواند در هر ركعت:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️«آيةالكرسی» (تا هوالعلی العظیم) ۷ مرتبه
▪️سوره «توحيد» ۵ مرتبه
▫️و پس از چهار ركعت ده مرتبه بگويد:
▪️اَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذی لا اِلـهَ اِلاّ هُوَ وَاَسْئَلُهُ التَّوْبَة
▫️آمرزش میخواهم از خدایی كه معبودی جز او نيست و از او درخواست توبه دارم.
🔅 بنويسد حقّ تعالی برای او از روزی كه اين نماز را خوانده تا روزی كه بميرد هر روزی هزارحسنه و عطا فرمايد او را به هر آيهای كه خوانده شهری در بهشت از ياقوت سرخ و به هر حرفی قصری در بهشت از دُرّ سفيد و تزويج فرمايد او را حورالعين و راضی شود از او بغير سخط و نوشته شود از عابدين و ختم فرمايد برای او به سعادت و مغفرت.
#مراقبات_ماه_رجب
@ahlevela_channel
May 11
💠 اختلاط طینت - بخش سوم
▫️رفع اشکال دوم
و رفع اشکال دوم به این میشود که بدانی :
اوّلاً که معنی ترکیب، جمع و مزج اشياء مختلفه است، پس لازمه او است ماده و استعداد و حرکت، پس آنجا که ماده و هیولی نیست ترکیب جمع و مزج نیست، پس در آنجا تضاد و کون و فساد و شر نیست، پس در عالم مثال و عالم عقل ترکیب صورت نبندد، پس ترکیب منحصر است به عالم مادی و هیولی که دنیا عبارت از او است، پس تضاد و کون و فساد نیز منحصر به همین عالم است. و چون ترکیب، اجتماع و اختلاط اشیاء مختلفه است پس لازمۀ او قسر است چه این اجتماع، خلاف طبع هر یکی است و چون قسر دائمی نمیشود پس لازمۀ هر ترکیب تحلیل و زوال و رجوع هر یک است به طبیعت خود.
دوم آنکه بسیاری از امزجه اقتضا دارد اخلاق نیکوی چند را و اخلاق ذمیمه چند را که تعبیر از آنها به اخلاق فطری کنند و چون از اقتضاء مزاج است پس نه نیک آن اختصاص به مؤمن دارد نه بد آن اختصاص به کافر، چنانچه میبینی که بلغمی مزاج با صبر و حلم، و سوداوی مزاج و صفراوی با حدّت و تندی است و همچنین سخاوت و لئامت و راستگوئی و هكذا. اگر چه تغییر و تبدیل هر یک ممکن است به اتفاق اهل عقل و شرع به حکم قاهریت نفس و قابلیت مزاج .
سوم آنکه آنچه از اخلاق و اعمال نیکو است از جهت علّیین است و آنچه بد است از جهت سجّین است، چه علّیین عالمی است که خیر و نور محض باشد، چون معصومین و ملائکه، و سجّین عالمی است که شرّ و ظلمت محض باشد، و بعد از مفارقت روح از بدن و انحلال مزاج، ظاهر است که آنچه از نیک و بد که مقتضای مزاج بود برطرف شود، بلی ملکات همراه روح خود خواهد بود که آنچه از ملکات نیک است او را در عالم تجسّم اعمال نوری است بلکه خود صِرف نور، و آنچه بد است در آن عالم صِرف ظلمت و عذاب است.
چهارم آنکه اگر شرّ محض و ظلمت صِرفه و عذاب بی عذبی باشد جهنّم است و اگر نور محض و خیر صِرف و راحت بی زحمت و لذّت بی خلطی باشد بهشت است و چون چنین است و ذات و روح کافر هم صرف ظلمت و شرّ است پس ملکات نیکو او را عارضی باشد، چه تحقّق نور بر صفحه ظلمتِ صِرف به جز عروض متصوّر نشود، و همچنین اخلاق بد نسبت به مؤمن با آنکه در همین دنیا مُکرَه وی بود. پس در کافر چون عسل است بر حنظل و شبنم و آبی است بر برگ و درخت خشک و چون شمسی است که بر عالم ظلمانی عناصر و اشیاء سیاه تابد، و در مؤمن به عکس، پس بالاخره از مؤمن جدا شده به سجّین ملحق شود و از کافر جدا شده به علّیین ملحق شود، چه عَرَضی دوام ندارد و لابد زایل گردد، و به جز این نحو بهشت بهشت نخواهد بود و جهنّم جهنّم. پس ظاهر شد کلام حضرت که فرمود شمس هر کجا برود شعاعش با وی است.
پنجم آنکه آنچه گفتیم منافات با عدل ندارد بلکه عین عدل است، زیرا که آنچه اعمال و اخلاق نیک که از کافر صادر گردد جزای او را در دنیا یا در برزخ یا در آخرت، به تخفیف عذاب، خدا به او خواهد داد، لهذا طبقات جهنّم پست و بلند دارد. گمانم آن است که بعضی از اخبار چنین دارد که خداوند ثواب تمام اعمال نیک کافر را در دنیا به او میرساند و تمام میکند. پس ثابت شد که این تبدیل واجب و لازم است و عین عدل است و لازمه دار آخرت و انحلال ترکیب است که عالم بسیطی است. و در این مطلب به همین قدر اکتفا نمودیم که کافی است، والحمد لله.
📙 کاشف الاسرار ، جلد دوم
اثر: مولی نظرعلی طالقانی
به کوشش: استاد مهدی طیّب
#کاشفالاسرار
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبه عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
💫بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾ 💫
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٧٤ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند:حسود، پُر حسرت است، و گناهانش مضا
💠#حديث ۳٧٧٥
بنا به نقل، امام باقر عليه السّلام فرمودند: كار خير و صدقه، فقر را مىبَرند، بر عمر مىافزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور مىكنند.
🔅 اَلبِرُّ وَ الصَّدَقَةُ يَنفيانِ الفَقرَ وَ يَزيدانِ فِى العُمرِ وَ يَدفَعانِ عَن صاحِبِهِما سَبعينَ ميتَةَ سوءٍ.
من لا يحضره الفقيه، ج ٢، ص ٦٦
@ahlevela_channel
🔅 اگر به یک فقیر بیچیز با بیاحترامی پول زیادی بدهی و به طرفش پرت کنی، به تو میگوید پولت را بردار و برای پدرت مجلس ختم بگیر. همه بزرگ و بزرگزادهاند و نزد خدا عزیزند، لذا توهین و تحقیر را تحمّل نمیکنند.
🔅 حسن هر مصنوعی مال صانعش است. وقتی میخواهی روی جنسی قیمت بگذاری، میپرسی مال کدام کارخانه است. بنی آدم را چه؟
« عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی »
📗 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#معرفت_نفس
@ahlevela_channel
bakhshidane-fadak-be-hazrate-zahra(1).mp3
870.4K
💎 بخشیدن فدک به حضرت زهرا سلام الله علیها
▫️وَآتِ ذَا القُربى حَقَّهُ
▫️فدک «فِی» و ملک شخصی پیامبر
▫️دفاع از فدک، دفاع از کلیت حقّانیت اهل بیت علیهمالسّلام
@ahlevela_channel
fathe-kheybar1.mp3
555K
💠 فتحِ خیبر و درِ قلعۀ خِیبَرِ نفس اَمّاره
🚩 روز بیست و چهارم ماه رجب در سال هفتم پس از هجرت، واقعۀ بسیار عظیمی را در تاریخ صدر اسلام در خودش جای داده است؛ ماجرای جنگ خِیبَر و فتح قلعۀ خِیبَر به دست امیرالمؤمنین علی علیه السّلام که واقعۀ بسیار عظیمی است.
🚩 ظاهر واقعه بسیار درسآموز و تأمّل برانگیز است و نقش فوقالعاده عجیب امیرالمؤمنین علیه السّلام را در آن نبرد نشان میدهد.
🚩 امیرالمؤمنین علی علیه السّلام با دست یدُاللّهی خودشان درِ قلعۀ یهود خِیبَر را که چهل پهلوان، فقط باز و بستهاش میکردند؛ از جا کَندند و درحالی که در میان خَندَقی که یهودیان دور قلعه حفر کرده بودند، کف پای امیرالمؤمنین علیه السّلام روی زمین نبود و ایشان بین زمین و آسمان ایستاده بودند؛ آن در را پل قرار دادند و لشگریان اسلام با عبور از روی آن پل، از خندق عبور کردند؛ سپس حضرت آن در را به فرسنگها دورتر پرتاب کردند. چه نیرویی در امیرالمؤمنین علی علیه السّلام ظهور کرد که چنین اتّفاقی به دست حضرت واقع شد؟
🚩 در جنبۀ باطنی هم درِ قلعۀ خِیبَرِ نفس اَمّارۀ ما، که سپاه یهود باطنی ماست، جز به یَدِ ولایتیِ امیرالمؤمنین علیه السّلام قابل کنده شدن نیست و قلعۀ نفس جز با استمداد از ولایت مولایمان امیرالمؤمنین علی علیه السّلام قابل فتح و گشودن نیست.
🚩 اگر کسی میخواهد بر یهودِ باطنی خود پیروز شود، باید از روح ولایت علوی استمداد جوید و به مدد آن بزرگوار، خصوصاً در این ماه که ماه میلاد امیرالمؤمنین علیه السّلام است، به این فتح عظیم در باطن، که فَتحُالفُتوح است، نائل شود.
《استاد مهدی طیّب
《۹۲/۰۳/۰۹
@ahlevela_channel