eitaa logo
امتداد حکمت
185 دنبال‌کننده
228 عکس
33 ویدیو
0 فایل
آدرس کانال استاد در ایتا: http://eitaa.com/ahmad_farhani آدرس کانال استاد در بله: ble.im/join/YWY5ODE4OT آدرس کانال استاد در تلگرام: https://t.me/ahmad_farhani ارتباط با ادمین کانال: @nasr_2022
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰فرض کنیم شما پسر هستید و توجّهی هم به اهداف خلقت ندارید. در این صورت، مثلاً چه کارهایی می توانید انجام دهید، که اکنون نمی توانید؟ آیا غیر از ولگردی و اتلاف عمر، کار دیگری هم هست که پسرها بتوانند انجام دهند و نجیب نتوانند؟! خداوند حکیم می فرماید: « وَ مَا الْحَیاهُ الدُّنْیا إِلاَّ لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ لَلدَّارُ الْآخِرَهُ خَیرٌ لِلَّذینَ یتَّقُونَ أَ فَلا تَعْقِلُونَ ـــــ چیست زندگى دنیا، جز بازى و سرگرمی؟! در حالی که سراى آخرت، براى آنها که تقواپیشه اند، بهتر است؛ پس آیا تعقّل نمی کنید؟!» (الأنعام:۳۲) 🔸پسران در چه زمینه هایی آزادند؟ آیا جز در بازی و سرگرمی؟ در کوچه ها فوتبال می زنند. استودیم ورزشی می روند و از این قبیل کارها. اینها چه سود حقیقی برای خودشان و دیگران دارد؟! این همه فوتبالیست در دنیا هستند، چه سودی برای بشریّت دارند؟ میلیاردها دلار خرج اینها می شود در حالی که عدّه ای نان شب ندارند. آیا در امور حقیقتاً کمالی، اموری که ابدیّت انسان را می سازند، امکانات کمتری از پسران دارند؟! اگر زیادی نداشته باشند یقیناً کم ندارند. 🔰لذا پسرها از این آزادی دنیوی چه سود حقیقی برده اند که نبرده اند؟! بلکه حتّی سود دنیایی هم نبرده اند، کجا رسد سود اخروی. نتیجه ی دنیوی این آزادی پسرها چه شده است؟ نتیجه این شده که در جامعه ی خودمان، بیش از ۶۰ درصد دانشجویان کشور، دخترند، و کمتر از ۴۰ درصدشان پسر. در برخی جاها این آمار از هفتاد درصد نیز گذشته است؛ نتیجه ی آن آزادی پسران شده است این عقب افتادگی در حیطه ی علم. ✍در زمان رژیم پهلوی دختران این همه رشد علمی نداشتند؛ چون فرقی با پسرها نداشتند؛ و آنها نیز مثل پسرها ول می گشتند. کما اینکه در غرب نیز آمار دانشجویان دختر بر آمار دانشجویان پسر نمی چربد. چون آنجا نیز فرقی بین پسر و دختر نیست. امّا در کشور ما که مقیّد به مراعات قوائد عفّت هستند، زمینه ای پیش آمده که دختران به جای فرصت سوزی و ول گردی، می توانند به کسب علم و مهارت بپردازند.همچنین آمار اعتیاد به سیگار و موادّ مخدّر و مسکرات و امور مبتذل و امثال آن در میان پسران، چندین برابر دختران است؛ چرا؟ به خاطر همین آزادی کاذب است 🔸انسان وقتی که عاقل می شود، دیگر دنبال آزادی کاذب نمی رود، بلکه خود را به دست خود، خودش را محدودتر می سازند. آزادی زیاد، نفس را قوی و عقل را ضعیف می کند چرا که نفس دوست دارد مشغول بازی و سرگرمی باشد؛ امّا عقل دوست دارد جدّی باشد؛ و رشد کند. ✍ولگردی، دختر و پسر نمی شناسد، اگر دختران هم بخوانند می توانند ولگرد باشند؛ کما اینکه در ممالک غیر اسلامی چنین است؛ یا در همین کشور خودمان، برخی دختران بی قید چنینند. امّا خداوند متعال دوست ندارد که زنها عادت به ولگردی داشته باشند. چرا که مسئولیّت اصلی آنها در دنیا، تربیت انسان است؛ و آنکه می خواهد تربیت کند، باید خودش هم تربیت شده باشد؛ باید خودش هم اهل لغو و بیهوده کاری نباشد. خداوند زن را آفریده تا انسان بپروراند؛
✍توجّه شود که حساب انسان از حساب زن و مرد جداست. انسان نه زن است نه مرد؛ زن و مرد بودن، اموری زائد بر انسان بودن هستند؛ انسان، حقیقتی است پنهان در زیر عنوان مردی و زنی. هر کدام از انسان (زن یا مرد) غایات مخصوص به خود را دارند؛ یعنی هر کدام برای هدفی آفرینش یافته اند. هدف از خلقت انسان، این است که به مقام عبودیّت برسد، که مقام خلیفه اللّهی و مظهر تامّ اسماء الله شدن است 🔰خلاصه ی کلام آنکه: دختر و پسر، هر کدام برای غرضی آفرینش یافته اند؛ و متناسب با آن غرض نیز از آنها تکلیف خواسته شده است. و غرض این دو موجود روی هم، باید بتواند غرض از خلقت انسان را برآورد. اگر از هدفهای حقیقی صرف نظر نموده و نگاهتان به دنیا و هدفهای توهّمی زندگی دنیوی باشد، بدیهی است که پسر بودن را ترجیح دهید. امّا اگر نگاهتان را به ابدیّت بدوزید و هدفهای حقیقی را مدّ نظر قرار دهید، آنگاه قضیّه به عکس خواهد شد. 🔸چرا در روایات، بهشت زیر پای مادران است؟ چرا به زایمان زن، اجر شهید داده می شود. چرا اگر زن در حال زایمان بمیرد، شهید محسوب می شود؟ چرا بدون رضایت مادر، فرزند وارد بهشت نمی شود؟ چرا هر کس چهار دختر را نیکو تربیت کند، بهشت بر او واجب می شود؟ و … ؟ چون غرض از خلقت زن، دقیقاً و مستقیماً در ارتباط با ابدیّت انسانهاست. این است که امام راحل ما فرمودند: « مرد از دامن زن به معراج می رود»
: با توجه به این که ائمه همه نور واحد هستند و کمال دارند چرا (عج) ۱۳۰۰ سال با رنج و سختی و گریه بر ستم ها گریه کرده اند و امام دیگر مثل (ع) کل امامتشان ۲۰ سال طول کشیده این تفاوت امامت ها از چه چیزی ناشی میشود و خداوند بر اساس چه میزانی حساب میکند؟
: کارش حساب ندارد. بلکه هیچکدام از مخلصین حساب برزخی و اخروی ندارند. حساب مال غیر مخلصین است. مردم دو گروهند؛ عدّه ای به می رسند که حساب اعمال ندارند. چون اصلاً خودی ندارند که بخواهند حساب پس بدهند، آنها فانی فی الله هستند. امّا عدّه ای دیگر که کم یا بیش اهل دنیا بوده اند، باید حساب پس بدهند. 🔰 و فرمود: « وَ نُفِخَ فِی الصُّورِ فَصَعِقَ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ مَنْ فِی الْأَرْضِ إِلاَّ مَنْ شاءَ اللَّهُ ثُمَّ نُفِخَ فیهِ أُخْرى‏ فَإِذا هُمْ قِیامٌ ینْظُرُونَ ــــ و در «صور» دمیده مى‏شود، پس همه ی کسانى که در آسمانها و زمین هستند مدهوش می شوند، جز کسانى که بخواهد؛ سپس بار دیگر در «صور» دمیده میشود، ناگهان همگى به پا مى‏خیزند و در انتظار(حساب و جزا) هستند.» (الزمر:۶۸) 🔸پس عدّه ای هستند که صور اسرافیل اثری در آنها ندارد، و آنها مشمول حکم قیامت و حساب اعمال نیستند. بلکه طبق روایات، آنها خودشان از مردم حساب می کشند. چون حاکم بر قیامت هستند. اینها از صاحب صور (اسرافیل) نیز برترند؛ لذا سلطه ای بر آنها ندارد
امام، است نه فاعل بالقصد مردم عمل می کنند که کسب کمال کنند، امّا ، چون کمال دارد عمل می کند. مردم عبادت می کنند که عبدالله شوند، امّا معصوم چون عبدالله است عبادت می کند. لذا معصوم، مکلّف به تکالیف شرعیه نیست بلکه تکالیف شرعیه از فعل و قول او انتزاع می شوند. 🔰تکلیف یعنی کاری که با دشواری و سختی انجام گیرد. نماز برای مردم عادی سخت است، چون به منزله ی صعود است. امّا نماز برای ، از هر لذّتی گواراتر است، چون نماز او تنزّل است نه صعود؛ یعنی او خود را پایین می آورد تا مردم از او الگو بگیرند و الّا اگر معصوم بخواهد در آن مقامی که دارد استقرار یابد، آنی روحش در بدنش باقی نمی ماند. اینها چون مأمورند در بدنشان بمانند در بدنشان مانده اند و الّا هیچ علاقه ای به ماندن در دنیا ندارند. اینها همه جوره خود را فدای ما کرده اند. 🔸پس کار پاداش ندارد که بپرسیم پاداش امام زمان(ع) زیادتر است یا پاداش امام رضا (ع). هر دو مأمورند برای کاری، و برایشان هم فرقی نمی کند که آن مأموریت چه باشد و چه اندازه طول بکشد. چون چنان غرق در معرفه الله است که اصلاً خودی برای خود نمی بیند که نوع مأموریت برایش فرق بکند. کما اینکه دنیا و آخرت هم برای او فرقی نمی کند. امام در هر جا و در هر حال باشد، فانی فی الله است. لذا نه علاقه ای به دنیا دارد نه علاقه ای به بهشت. جز خدا برای چیزی ارزش قائل نیست؛
امامت، امامت است و تفاوتی ندارد. همه ی ائمه(ع) یک جور امامت نموده اند. آنچه فرق داشته، اوضاع زمان و نیازهای زمان بوده است. آب، آب است، چه در لیوان باشد و چه در کوزه. یک امامت است که در قالبهای زمانی و مکانی مختلف، به صورتهای متفاوتی ظهور می کند. لذا تفاوت در خود امامت نیست، بلکه تفاوت در ظرف ظهور امامت است. 🔰 در کتاب انسان ۲۵۰ ساله به نقل از مولف آمده است: زندگی این بزرگواران، علیرغم تفاوت ظاهری، در مجموع یک حرکت مستمر و طولانی است که از سال دهم یازدهم هجرت شروع می‌شود و ۲۵۰ سال ادامه پیدا می‌کند و به سال ۲۶۰ که سال شروع غیبت کبری است، در زندگی خاتمه پیدا می‌کند.
🔰 آستانه ی تحمل نظام در برابر گروههای غیر همسو تا چه اندازه می باشد؟ چرا در اسلام حکم وجود دارد؟ () ✍اگر کسی کفر خود را اعلام عمومی نمود و به این وسیله دست به تخریب زد، و خواست ابّهت کشور را بشکند و اسلام را دینی سست جلوه دهد، در این هنگام است که او لازم می شود؛ و این حکمی است عقلائی که در تمام ممالک جهان مشابه آن در امور اجتماعی اجراء می شود. 🔰برای مثال اگر کسی مبتلا به شد آیا جامعه به او این اجازه را می دهد که آزادانه به اشاعه ی ویروس بپردازد؟!! اگر کسی به این باور معتقد شد که زندگی، پوچ و فاقد ارزش است پس باید خودکشی نمود، آیا عقلای یک جامعه به چنین کسی اجازه می دهند که باورخود را علنی ساخته، افراد جامعه را تحریک به خودکشی نماید؟!! 🔸روشن است که عقلای یک جامعه چنین اجازه ای را صادر نمی کنند. پس اگر در چنین مواردی که پای سلامتی جسمی یا روانی در میان است، قشر غالب جامعه از آرمانهای منطقی خود دفاع می کند و عامل مخرّب را محدود می سازد، چگونه اسلام به کسی اجازه دهد، که نه سلامت جسمی یا روانی، که فراتر از آن سعادت حقیقی و ابدی دیگران را به خطر اندازد؟!!
✍حال شخص منصف قضاوت نماید که با چنین توطئه گرانی چگونه باید برخورد نمود. تنها راه مقابله با این گونه افراد آن است که بدانند که چنین توطئه ای به قیمت جانشان تمام می شود. تنها در این صورت است که جرأت نمی کنند دست به چنین توطئه ی کثیفی بزنند. کما اینکه همین راه حلّ، جلوی مفسدین دیگر را هم می گیرد و به آنها اجازه نمی دهد که بعد از کافر شدن خودشان، جامعه را هم به سوی کفر برانند و دست به اقدام خرابکارانه بزند 🔰 پس حکم صرفاً یک نوع روش دفاع از اسلام است در برابر معارضین همان گونه که قوانین راهنمایی و رانندگی عمومی است و مسلمان و غیر مسلمان نمی شناسد. اکثریّت هر جامعه ای برای خود قراردادهایی را پذیرفته و بر اساس آن زندگی می کنند و اخلال به آن را موجب به هم خوردن جامعه ی خود می داند. لذا حتّی اگر کسی از خارج وارد آن کشور شود باید طبق قوانین آن کشور رفتار نماید. 🔸برای مثال در کشور هند کشتن گاو ممنوع است لذا اگر کسی وارد این کشور شد حقّ ندارد علناً دست به کشتن گاو بزند؛ و اگر دست به این کار زد، طبق قوانین آن مملکت مجازات خواهد شد. در کشور اسلامی نیز برخی احکام دینی صورت به خود گرفته اند؛ لذا اگر حتّی غیر مسلمانان نیز مرتکب آنها شوند، نه از جنبه ی دینی بلکه از جهت قانونی، مورد مجازات قرار می گیرند.
چرا در اسلام، یک امر مقدس و یک عبادت تلقى شده، با اینکه از مقوله لذات و شهوات است؟
امتداد حکمت
✍ چرا در اسلام، #ازدواج یک امر مقدس و یک عبادت تلقى شده، با اینکه از مقوله لذات و شهوات است؟
🔶 یکى از علل آن این است که ، اولین قدمى است که انسان از خودپرستى و خوددوستى به سوى غیردوستى برمیدارد. تا قبل از ، فقط «من» وجود داشت و همه چیز براى «من» بود. 🔰اولین مرحله‏اى که این حصار شکسته میشود، یعنى یک موجود دیگرى هم در کنار این «من» قرار میگیرد و براى او معنى پیدا میکند (کار می کند، زحمت میکشد، خدمت مى‏کند نه براى «من» بلکه براى او) در است. ✍بعد که داراى فرزندان مى‏شود، دیگر «او» ها مى‏شود، و گاهى آنچنان «او» ها مى‏شود که کم کم این «من» بیچاره فراموش مى‏شود و همه‏اش مى‏شود «او» ها.و اینها قدمهاى اوّلى است که از حالت من و خودخواهى خارج میشود و به سوى غیردوستى میرود و «او» هم مورد توجهش قرار مى‏گیرد. (مجموعه‏ آثاراستاد شهید مطهرى، ج‏۲۲، ص۷۷۷)
🌸 روز بازگشت به فطرت