هدایت شده از ایران قوی || سیدسجاد پادام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸آقای کریم منصوری قاری مطرح کشورمان در برنامه محفل چه صحبت های خوبی انجام دادند.
حتما ببینید ...
@sspadam
هدایت شده از علیرضا زادبر
اعتباری شد برای روحانیت شیعه!
حاج آقا راننده اسنپ بود
چند روز پیش این خبر را شنیدم. دنبال جزییات بودم که آیا صحت دارد یا خیر!؟ بله صحت دارد که حاج آقا راننده و مسافرکش بوده است. به جهت تامین رزق حلال، اما این مرگ او اعتباری شد برای روحانیت شیعه، برخی حتی با مرگشان هم به اسلام خدمت میکنند.
زندگی اکثریت مطلق روحانیت و طلاب همین است. زندگی فراتر از مردم عادی ندارند.
خدایش بیامرزد و به خانواده او صبر عطا کند
https://eitaa.com/Politicalhistory
پاسخ بنده به توییت جناب مصباح درباره تفاوت قیمت مرغ در برزیل و ایران و عدم اصابت ارز ترجیحی به هدف:
🔹مقایسه قیمت مرغ در ایران که واردکننده نهادههای دامی است با قیمت مرغ در برزیل که تولیدکننده این نهادههاست، قیاس مع الفارق است.
مقایسه صحیح اینست که قیمت مرغ تولیدی در ایران را با قیمت مرغ وارداتی از برزیل بسنجید و قیمت ریالی آنها را براساس ارز ۲۸۵۰۰ محاسبه کنید
🔹قیمت یک کیلو مرغ برزیلی «منجمد» در امارات برابر ۱۷.۵ درهم، تقریباً ۴.۷۲ دلار است(تصویر پایین) که ضربدر ارز ۲۸۵۰۰ میشود بیش از ۱۳۴ هزار تومان!
در حالیکه مرغ منجمد در ایران برابر کیلوی ۴۳ ه.ت و مرغ گرم برابر ۸۷ ه.ت است
👈یعنی برخلاف ادعای شما، اتفاقاً ارز ۲۸۵۰۰ با نرخ بالایی به هدف اصابت کرده و بدست مردم میرسد نه رانتخواران.
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسین زمانی میقان
این تعابیر رهبری، درباره آقای ظریف و تیم مذاکرهکننده هستهای دولت روحانی است.
درسی که باید گرفت این است که تعریف و تمجید رهبر انقلاب از یک فرد نباید مورد سوء استفاده حامیان آن فرد قرار گیرد و در پاسخ به هر نقدی بگویند چون رهبری تمجید کرده پس نباید نقد کنید!
@hzamanim
احمد نبویان
پاسخ بنده به توییت جناب مصباح درباره تفاوت قیمت مرغ در برزیل و ایران و عدم اصابت ارز ترجیحی به هدف:
نسبت به مطلب قبلی در مورد قیمت مرغ منجمد برزیلی، ایراد گرفتند که چرا قیمت ها در امارات را ملاک مقایسه گرفتید و قیمت تحویل مرغ منجمد در بنادر ایران برای خرید یک تن ۱۵۰۰ دلار است که میشود کیلیویی ۱.۵ دلار
با فرض پذیرش ادعای ایشان، عرض شد که:
«با قیمت ۱.۵دلار برای خرید عمده، یعنی مرغ منجمد با دلارآزاد ۹۰ و با دلارترجیحی ۴۳ تومن در مرزها قیمت میخورد.
باتوجه به هزینههای سودبازرگانی و حمل ونقل و تفاوت قیمت عمده باخرده فروشی، قیمت روز مرغ منجمد برای مصرفکننده کیلویی ۶۵تومن اتفاقاً نشانه اصابت ارزترجیحی به هدف است!
در مقابل اگر بپذیریم که طبق ادعای حامیان حذف ارز ترجیحی، ارز ۲۸۵۰۰ نصیب دلالان میشود نه مردم، و کالای وارداتی نهایتا با قیمت ارز آزاد و حتی بالاتر بدست مردم میرسد، الان همین مرغ منجمد باید با قیمتی بالاتر از ۱۱۰ هزار تومان در فروشگاهها عرضه میشد»
مجددا ایراد گرفتند که این مرغها بدست مردم نمیرسد و یخچال فروشگاهها خالی و صفها طولانی است.
درجواب عرض میشود:
«چندتا فروشگاه بزرگ تهران رو تعمیم ندید به کل کشور
اینجا در مراکز توزیع مرغ منجمد گرگان:
اولا کمبود نیست و در حجم بالا توزیع میشود،
ثانیاً کمی صف هست اما قابل تحمل،
ثالثا به هر کدملی مقدار مشخص میدهند که نصیب دلال نشود،
رابعاً قیمتها مانند رفاه،
خلاصه که بدست ما مردم میرسد»
#گزارش_مذاکرات 😉
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از ایران قوی || سیدسجاد پادام
✅درباره جهش تولید با مشارکت مردم
🔹در رابطه با مردمی سازی و جهش تولید صحبت فراوان است اما اینجا به اختصار چند نکته کوتاه مرقوم میشود، اول اینکه این موضوع از دو منظر قابلیت پیگیری و تقویت دارد. یکی از منظر راهبردی و یکی از منظر تاکتیکی.
🔸منظر راهبردی منظر بلند مدت است و نیاز به تغییر نگرش سیاستگذار دارد. ما باید در منظر راهبردی تلاش کنیم #شرایط و سازوکاری فراهم شود که مردم مشارکتشان در اقتصاد واقعی بیشتر شود.
🔹منظور از مشارکت، نرخ مشارکت فعالیت اقتصادی مرسوم نیست، منظور این است که مردم سهامدار کسب و کار محل فعالیت خود باشند، البته منظور چیزی شبیه به سهام عدالت هم نیست، چون مردم در سهام عدالت با اینکه از طریق یک دبیرخانه و به صورت غیر مستقیم تاثیراتی از جنس انتصابات و ... دارند اما همچنان تاثیر موثری بر عملکرد شرکتها ندارند، ما فکر میکنیم از طریق توسعه بخش #تعاون میتوان و باید مردم را در تصمیمات کسب و کارهای محل فعالیت خود شریک کرد.
🔸مردم باید کسب و کار را از خود بدانند، تا سرنوشت کسب و کار برای آنها مهم باشد و سرنوشت آنها هم برای کسب و کار مهم باشد.
🔹در سرمايه داری همین مدل فعلی کسب و کارهایمان، تکریم انسانها اتفاقی است، اما در تعاون ما با فرایندی مواجه هستیم که انسان و کارگر در آن تکریم میشود، بنابراین از منظر راهبردی فکر میکنیم مشارکت مردم اینگونه در اقتصاد بیشتر شود و منجر به تقویت تولید و #علقه به تولید و اقتصاد کشور شود.
🔸اما از منظر تاکتیکی که از منظر نتیجه، منظر اقدامات کوتاه مدت ماست و باید بر این اساس دولت اقداماتی را در اولویت بگذارد که مردم بیشتری به سرمایه گذاری رغبت داشته باشند. مهمترین این اقدامات تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار است که انصافا در دولت، وزارت اقتصاد به سختی برای تسهیل این مجوزها جنگیده است و امسال لازم است همه دستگاههای اجرایی تا حد ممکن تعارض منافع را کنار بگذارند و دسترسی مردم به مجوزها را تسهیل کنند.
🔸برخی اقدامات دیگر مانند امتناع از تصمیمات خلق الساعه در بخشنامه ها و... یا غیر جذاب کردن بازارهای موازی تولید که بدیهی هستند و الان نیاز به پرداختن ندارد.
🔹اما اقدامات دیگری که در کوتاه مدت میتوان انجام داد این است که دولت اگر یک کیکی در اختیار دارد تلاش کند این کیک به افراد بیشتری اصابت کند. برخی اینجا یک دوگان درست میکنند که ما منابع را بدهیم به یک بخش خصوصی قوی و بزرگ بهتر نیست تا اینکه بدهیم به هزار تولید کننده خرد؟ منظور بنده ایستادن میان این دوگان نیست.
🔸منظور این است که در وهله اول باید سازوکاری پیش بینی کرد که زنجیره های تولید در کشور تکمیل شود (جایی که ارزش افزوده و ظرفیت اشتغال فراوانی دارد) و در مرحله این کیک به گستره بیشتری از کسب و کارهای کوچک و متوسط رسانده شود.
🔹بعنوان مثال اگر دولت قرار است تسهیلاتی به تولیدکنندگان بدهد باید مقرراتی وضع شود که هر کسب و کار بیش از یکبار از تسهیلات دولت استفاده نکند، مقرراتی وضع شود که بخشی از این تسهیلات حتما به مجوز اولی ها داده شود، یا کارمندان دولت و بانکها خود از اخذ این تسهیلات ممنوع شوند تا این تسهیلات به کسب و کارهای بیشتری برسد و مردم بیشتری رغبت به حضور در تولید کشور پیدا کنند.
🔸البته همچنان تاکید میشود حرف اصلی در میان مدت همان اصلاح رویکرد راهبردی است و حتی اگر پیشنهادی اجرایی در این خصوص وجود داشته باشد، میتوان با استفاده از ظرفیت های موجود آن را به اطلاع مسولان ذیربط رساند تا تعاون نه به عنوان ضلع سوم بلکه به عنوان ضلع اصلی اقتصاد کشور بتواند جای خود را بین مردم باز کند.
@sspadam
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🎒بستن راه سفته بازی همین و بس
🔹آلمان با اجرای سیاست های اقتصاددانی به نام یالمار شاخت بعد از جنگ جهانی اول از کشوری بدهکار با اقتصاد ضعیف به قدرتی اقتصادی تبدیل شد
🌀مستند را ببینید👇
http://telewebion.com/episode/0xbe38211
سیاستهای که اجرا کرد چیزی جز بستن راه فعالیتهای غیرمولد نبود
👁️🗨️بخوانید👇
https://eitaa.com/eqmoq2/2373
برای نجات اقتصاد ایران و دستیابی به #جهش_تولید هم بهترین راه حل این است که جلوی فعالیت های غیرمولد را بگیریم با مالیات بر عایدی سرمایه، با ممنوع سازی معامله سکه و ارز آزاد و ....
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 دوگانه دیگ غذا و توپ جنگی
‼️حکایتی جالب از دوره امیرکبیر
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقیقا یک سال از این فرمایشات رهبری گذشته
اگر در این یک سال، به این دستور رهبری یعنی؛ "پایان دادن به حاکمیت دلار" عمل کرده بودید، امروز برای پاسخ دادن به جنایت رژیم صهیونیستی، نگران بالا رفتن نرخ دلار نبودید.
امام خامنهای:
«فلان شرکت بزرگ، که متعلّق به دولت هم هست، موادّ اوّلیّهاش هم داخلی است ــ از این شرکتهای بزرگِ اینجوری ما تعدادی داریم که شرکتْ بزرگ، پُردرآمد، با موادّ اوّلیّهی داخلی ــ که قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، [یعنی] همین قیمتهای جعلی دلار که از طرف دشمن هدایت میشود، تطبیق میکند؛ چرا؟ چرا شما به دلار حاکمیّت میدهید؟ چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظایف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم.»
۱۴۰۲/۰۱/۱۵
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
دستورالعمل علامه سیدعلی آقا قاضی برای شب قدر
دستورالعملی از بزرگان عرفان مانند علامه سید علی آقا قاضی (رضوان الله علیه) و علامه حسن زاده آملی (دامت برکاته) رسیده که خوب است اگر کسی بتواند آن را انجام دهد؛
به قصد پاکی و رشد معنوی و تقرب به خداوند متعال، شب ۲۳ ماه مبارک رمضان، نیمی از شب که گذشت با وضو و رو به قبله، سر بر سجده گذاشته و ۲۲۵ بار بگویید: «یا طُهرُ یا طاهِرُ یا طَهورُ یا طَیهورُ یا طَیهار».
هر کس این را بگوید ملائکه بر او نازل شده و پاک و مطهرش میکنند ان شاء الله. (چه بفهمد و چه نفهمد؛ اولیای الهی چه بسا متوجه شوند.)
منبع: کتاب هزار و یک نکته / نکته ۷۹۲
حضرت علامه حسن زاده
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌حتما کلیپ را مشاهده کنید!
⚠️یک بار برای همیشه برای خودمان مشخص کنیم که مراد از سیاست های بانک جهانی و سیاست های تعدیل چیست که رهبری در سالیان مختلف، آن را مورد ذمّ قرار داده اند.
‼️اگر واقعا باور داریم به سخنان رهبری و این را جزو موانع پیشرفت کشور می دانیم (این سخنرانی هم برای سالیان بسیار دور نیست و برای چند سال قبل هست)، برویم ببینیم این سیاست تعدیل یعنی چه که مانع استفاده از ظرفیت های کشور شده است.
⛔️سیاست تعدیل توصیه شده توسط WB و IMF چیست؟!
1⃣اصلاح قیمت ها
2⃣یکسان سازی نرخ ارز
3⃣هدفمند کردن یارانه ها
4⃣خصوصی سازی های وسیع
5⃣کوچکتر کردن دولت
6⃣حذف تعرفه ها در واردات
#نئولیبرالیسم
#بانک_جهانی
#بحران_نیلی
#بچه_های_شیکاگو
#صندوق_بین_المللی_پول
#سیاست_تعدیل_ساختاری
@jebhetse
روسیه تحت تحریم و در بحبوحه جنگ نظامی با کل غرب، هم تورمش را کنترل میکند هم ارزش پولی ملی را تا حد مناسبی حفظ کرده است و هم رشد اقتصادی بینظیر را تجربه میکند
در ایران درست است که رژیم تحریمی شدیدتری وجود دارد، اما چرا با در رفتن هر تیر و ترقهای، بلافاصله ارزش پول ملی سقوط میکند؟
میشود مشکلات اقتصادی کشور را حل کرد، چرا نمیشود، چون گوشتان بدهان نئولیبرالهاست
#نه_به_نئولیبرالیسم
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدفمندی یا حذف یارانهها؟!
افزایش قیمتهای ارز، انرژی، مواد اولیه تولید و ... با وعده «پرداخت یارانه نقدی به مردم»، اگر با افزایش هرساله یارانه به میزان تورم همراه نباشد، اسمش هدفمندی یارانهها نیست، حذف تدریجی یارانههاست.
پینوشت:
برای دفاع از هدفمندی یارانهها به فرمایشات رهبری استناد میکنند، اما به مردم نمیگویند که اولاً همه این فرمایشات مربوط به سال ۹۱ و قبل از آن است که یارانه پرداختی به مردم نزدیک به ۴۰ دلار بود و در سالهای بعد این تمجیدها ادامه پیدا نکرد و حتی توصیه هم نشد! و ثانیاً ارجاع ایشان در آن سالها هم همانند افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸، بر نظرات کارشناسان جریان غالب اقتصادی بود که مسئولین کشور را برای اجرای هدفمندی قانع کرده بودند!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
آدم متعجب میشه از این همه دشمنی و حماقتی که توی رسانههای معاند داخلی و خارجی موج میزنه و متأسفانه عدهای از مردم هم باور میکنند.
اگر با استدلال رادیوفردا کسی بخواد نتیجهگیری کنی که خودروسازی داخلی شکست خورده و باید تعطیل بشه و فقط خودرو وارد کنیم پس نظرش رو به این تیترهای خبری جلب میکنم:
۱۰۰ درصد «تصادفهای منجر به مرگ» در عربستان با خودروهای وارداتی است.
نه تنها عربستان که تلفات جادهای بیش از ۲۰۰ کشور جهان فقط با خودروهای وارداتی است. حالا توی اون کشورها کسی هست که نتیجه بگیره که خودروهای وارداتی بیکیفیت هستند و باید به تولید داخل روی بیاریم؟؟؟
یه خبر دیگه:
بیش از ۷۰درصد «تصادفهای منجر به مرگ» در فرانسه با خودروهای ساخت داخل بوده است.
نه تنها در فرانسه که در تمام کشورهای تولیدکنندۀ خودرو، بیشترین آمار تلفات جادهای متعلق به خودروهای داخلیشان است چراکه بیشترین سهم از بازار خودرو کشورشان را دارند.
توی اون کشورها کسی هست که نتیجه بگیره خودروسازی داخلی باید تعطیل بشه و به واردات روی بیاریم؟؟؟
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
اقای #رئیسی بازار خودساخته ارز ، کشور را گروگان گرفته و اهرم فشاردشمنان است . مسئولینی که تلاش برای حفظ این اهرم فشار دارند خواسته یا ناخواسته ستون پنجم دشمنند. کنار شان بگذارید و اجازه ندهید بیش از این پول ملی ، آرامش و ثبات اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی کشور را به بازی بگیرند
┏━━━ °•🖌•° ━━━┓
@Economic_puzzle
┗━━━ °•🖌•° ━━━┛
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
۸۳درصد تصادفات منجر به فوت در خودروی ایرانی
چند درصد خودروهای کشور ایرانی هستند؟
بیش از ۹۸ درصد.
۱۷ درصد تصادفات منجر به فوت در خودروهای خارجی.
چنددرصد خودروهای کشور، خارجی هستند؟
کمتر از ۲درصد.
نتیجه گیری با شما!
نتیجه را با تیتر این رسانه مقایسه کنید.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«چگونه خودرو ارزان میشود»!
طبق نمودار رسمی دفتر صنایع خودرو وزارت صمت،
۷۳٪ قیمت خودرو سهم مواد مستقیم است که بخش اصلی آن را فولاد، مس و آلومینیوم تشکیل میدهد و قیمتگذاری آن از طریق بورس کالا صورت میپذیرد.
طبق نمودار، قیمت این فلزات همراستا با نرخ ارز دچار جهش قیمتی شده و قیمت خودرو با تدابیر دولتی با شیب کمتری رشد یافته و کنترل شده است.
اما برخی مثل میدان ترهبار، خودرو را وزن میکنند و برای آن قیمت تعیین میکنند
و این معمولا از سر کماطلاعی است و معتقد به ذینفع بودن آنان نیستم وگرنه خیلی بدیهی است که فولاد، ماده اولیه ساخت بسیاری از قطعات ریز و درشت و با فناوریهای مختلف است که ارزش افزوده آن را باید حساب کرد!
همچنین علیرغم ارزان بودن قابل توجه هزینه انرژی نسبت به کشورهای خارجی،
اما به خاطر گرانی بیرویه مواد اولیه از جمله فولاد سهم مواد اولیه در قیمت تمام شده خودروهای داخلی چندین درصد بیشتر از شرکتهای خارجی است.
بنابراین بر خلاف ادعای جناب رائفی، با فرض نصف شدن قیمت فولاد و سایر فلزات در بورس کالا، حداقل ۳۰٪ بر کاهش قیمت تمامشده خودرو اثرگذار است که برای مثال حداقل ۱۰۰میلیون تومان از قیمت تمامشده تولید پژو پارس میکاهد و قیمت تارا را حدود ۲۰۰میلیون کاهش میدهد.
باطل بودن ادعای این دوستان که روشن بود اما راهکار حل مسائل خودرو نه از انحصار و نه از واردات خودروهای میلیاردی نمیگذرد
بلکه راه در «آزادسازی تولید خودرو و تسهیل و حمایت از نخبگان و متخصصان توانمند در تولید خودرو همزمان با اعطای یارانههای حمایتی» مثل آمریکا، فرانسه و چین و.. میباشد.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
🔻از بحران اقتصادی ترکیه هم #آدرس_غلط میتراشند
▪️ترکیه با اجرای سیاستهای نئولیبرالی و تعدیل اقتصادی و آزادسازی تجاری و مالی و اتکای شدید به سرمایه خارجی، دچار فروپاشی اقتصادی پس از از میان رفتن مواهب کوتاهمدت و آشکارشدن خسارات این رویکرد شده و اینک به وضعیت فاجعهباری دچار شده که تورم ۷۰ درصدی را تجربه میکند!
▪️اقتصاددانان غربزده اما بجای بیان و اعتراف به ریشههای این فرایند بنیانکن، با وقاحت افزایش دستمزد حداقلبگیران را جزو عوامل اصلی این جهش تورمی معرفی نموده و نسخه و آدرس غلط میپیچند!!!
▪️در سال ۱۴۰۱ و پس از جهش تورمی ناشی از حذف ارز ترجیحی در ایران نیز، اقتصاددانان نئولیبرال که تا پیش از آن مدعی بودند حذف ارز ترجیحی تأثیر تورمی چندانی ندارد، در یک فرافکنی آشکار، افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران را عامل جهش تورمی آن سال معرفی نمودند.
+بیشتر بخوانید:
تعدیل اردوغانی با لیر چه کرد
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
احمد نبویان
روسیه تحت تحریم و در بحبوحه جنگ نظامی با کل غرب، هم تورمش را کنترل میکند هم ارزش پولی ملی را تا حد
*اصلاحیه*
طبق تذکر صحیح دوستان مبنی بر شدیدتر بودن رژیم تحریمی اعمال شده بر ایران نسبت به روسیه، مطلب فوق👆 اصلاح شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بجای تعیین تکلیف برای رهبری و فرماندهان نظامی،
کمتر از ۲۴ ساعت فرصت داریم تا جامعه ایران را منسجم و بسیج کرده و به خیابانها بیاوریم تا قدرت حامی «مقاومت و نیروی مدافع وطن و امنیت ملی» را به آمریکا نشان بدهیم و بازدارندگی ایجاد کنیم
همین بازدارندگی است که دست فرماندهان نظامی را برای انتقام پشیمانکننده باز میکند
#روز_قدس
📺 مشاهده کامل برنامه
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
افزایش نرخ ارز
افزایش نرخ بهره
کاهش نقدینگی
اجرای توأم این 3 سیاست، برای از پا در آوردن هر اقتصاد تحت تحریمی، کافی است.
سالهاست که برخی، اجرای توأمان این سیاستها را در کشور ترویج میکنند و نتیجه آن که فقر، بدبختی و رشد پایین کشور است را در عرصه بین الملل جار میزنند. #خیانت
@DrRezaGholami
▪️اگر فعال عرصه تولید هستید، باید مالیات بدهید
▪️اگر فروشنده محصولات تولیدی هستید، باید مالیات بدهید
▪️حتی اگر حقوقبگیر هستید، باید مالیات بدهید
🔹اما اگر با دلالی ارز و سکه در حال گندزدن به اقتصاد کشور هستید، تبریک میگویم شما معاف از مالیات هستید!!!
🔻چرا؟ چون با وجود بازار کذایی و بیضابطهی ارز و طلا، دولت اساساً امکان کنترلی بر این معاملات ندارد.
🔸سنگها را بستهاند و سگها را رها کردهاند، بعد میگویند چرا سرمایهها به سمت تولید نمیآید!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
خدایا مردم را از شر فرمایشات این بزرگان و دانشمندان گرانقدر حفظ بفرما 🙏
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian