دیروز #آن_یک_نفر را خرج رئیسجمهور شدن قالیباف کردند
امروز خرج وزیر شدن عراقچی
پیشتر هم خرج توجیه برجام
ظاهراً مهمترین کارکرد رهبری از نظر جناحبازان راست و چپ، صرفاً توجیه منافع جناحی ایشانست
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هینجوری پیش بریم
چند وقت بعد برای توجیه دزدی و اختلاسشون هم از #آن_یک_نفر مایه میذارن
مثل اون شیخچنجر که بهش گفتن چرا از شهرام جزایری پول گرفتی؟
گفت من از امام اجازههایی داشتم!!!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
انسولین کمونیست 😐
آمریکا تا سال ۲۰۲۳ انسولین رو ۲۷۰ دلار! میفروخت،
تا اینکه بایدن کمونیست! اومد و با دادن #یارانه_پنهان قیمت انسولین رو ۷۰٪ ارزون کرد. 🤷🏻♂️
#یارانه_جعلی_پنهان
┏━━━ °•🖌•° ━━━┓
@Economic_puzzle
┗━━━ °•🖌•° ━━━┛
هدایت شده از بدون سانسور🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴من سنی هستم، اما میگویم که ما سنیها، مثل ...😳
🔹آیا صهیونیستها جرات دارند، شیعیان را مثل مردم سنی غزه، سر نماز بکشند؟ نه، هرگز!
🔹چون، خون ما سنیها ارزان است، چون شاه ما ارزان است؛ و خون شیعه، گران است، چون شاه آنها گرانقیمت است!!
🔹در سوریه، وقتی سنیها را میکشتند، ما چه کردیم؟ همه سنیها به اروپا و جای دیگر فرار کردند، اما شیعه از سنیها، دفاع کرد!
🔹وقتی در غزه سنیها را قتل عام میکنند، ما برای صهیونیستها، کمک فرستادیم، اما شیعیان راه تدارکی آنها را بستند!!
🔹در حادثه مجدل الشمس، فقط ۱۰ درزی کشته شدند، آن همه سرو صدا شد، مگر خود شما سنیها، باصهیونیستها، همراهی نکردید؟ این برای کمک نبود، بلکه برای این بود که خون درزی ها گران است، چون فرماندهای شجاع دارند، اما ما نداریم.
🔹پیامبر میگوید: از ۷۲ فرقه، یک فرقه حق است، آن هم شیعه است، چون همیشه حامی مظلوم است.
🔹یک میلیارد و هشتصد میلیون مسلمان سنّی، تلفن بدست، منتظریم تا شیعیان انتقام ما را بگیرند، اگر انتقام نگرفتند، مسخرهشان میکنیم!
🔹خون شهید هنیه، خون سنی بود، چرا منتظر انتقام شیعیاناید؟ ما باید انتقام بگیریم.
✅ کانال بدون سانسور | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
May 11
خدایا تاج نوکری اهل بیت علیهم السلام را بر سر نسل و ذریه ما مستدام بدار
#حسینآقا و #آقامحمدحسن ما امسال #اربعین متفاوتی را تجربه کردند و مفتخر شدند به نوکری زوار امام حسین علیهالسلام در چایخانه موکب محبان مهدی عج اهالی باصفا و خونگرم و مهماندوستِ شهر نَقنِه استان چهارمحال و بختیاری
الحمدلله
#طریق_الحسین
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
در اسلام "سوق المسلمین" یک نهاد طراحی شده توسط حاکمیت است نه یک "مارکت" طراحی شده توسط سرمایه داران یا یک "بازار رها شده" توسط دولت!
اگر فرق اینها رو نمی فهمی حقیقتا توهین به شعور مخاطبینت هست که در مورد اقتصاد نظر میدهی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
احمد نبویان
خدایا تاج نوکری اهل بیت علیهم السلام را بر سر نسل و ذریه ما مستدام بدار #حسینآقا و #آقامحمدحسن ما
پذیرش جوانان و نوجوانان و اعطای مسئولیت به آنان و ۲روز تحمل و سعه صدر در برابر خطاها و شور و پرحرفی ایشان،
خصلت حسنهای بود که در بین مسئولین باصفا و بیریا و پرتلاش موکب محبان مهدی(عج) موج میزد و غنیمتی بس گرانبها بود برای فرزندان ما
خدا به ایشان خیر و برکت و توفیق نوکری بیشتر عنایت کند و ایشان را الگوی همه ما در «مردمداری و سعهصدر در برخورد با نسل جوان و نوجوان» قرار دهد
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
پشتپرده برای منافع جناحی خود زد و بند میکنند،
بعد برای بستن دهان منتقدان میگویند این تصمیمات مورد تأیید رهبری و #تصمیم_نظام است
در آخر هم در پیشگاه افکار عمومی، بار مسئولیت تمام خرابکاریهایشان به گردن #آن_یک_نفر میافتد!
پدرخواندههای اصولگرایی و اصلاحطلبی ... دو لبه یک قیچی!!!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از بیداری ملت
🔴دستور رهبر انقلاب: از عناصر فتنه مطلقاً استفاده نکنید/ مردم با فتنهگران قهرند و آشتی نخواهند کرد
🔹«مسئله فتنه و فتنهگران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است... باید حتماً خطوط قرمز و خطوط فاصل رعایت شوند.» (۱۳۹۳/۰۶/۰۵)
🔹«انگیزههایى وجود دارد براى فراموش کردن و در طاق نسیان گذاشتن... نباید اجازه داد که انگیزههاى خباثتآلودى که قصد دارند مقاطع اثرگذار و مهم را از یادها ببرند، موفّق بشوند.» (۱۳۹۳/۱۰/۱۷)
🔹«بعضیها هستند که نشان دادند و ثابت کردند که عناصر نامطمئنّیاند... بیاعتمادی خودشان را برای نظام ثابت کردند، برای کشور ثابت کردند، برای جمهوری اسلامی ثابت کردند؛ هم برای اسلامیّتش، هم برای جمهوریّتش... همینهایی که سال ۸۸ آن بازی را راه انداختند، خب اینها با جمهوریّت نظام جمهوری اسلامی مخالفت کردند، بدون هیچ منطقی، بدون هیچ حرف قابل قبول و پسندیدهی در مقابل آدمهای باانصاف... از عناصری که نامطمئن بودنِ خودشان را اثبات کردند، مطلقاً استفاده نکنید.» (۱۳۹۴/۰۴/۲۰)
🔹«چرا میگویید آشتی؟ مگر قهرند که بیایند با هم آشتی کنند؟ این تعبیرات را روزنامهها پَروبال میدهند، متوجّه نیستند که اشکال ایجاد میکند. وقتی شما میگویید آشتی، مثل این است که یک قهری وجود دارد؛ [درحالیکه] قهری وجود ندارد. بله، مردم ما با آن کسانی که به روز عاشورا اهانت کردند قهرند. ملّت با آنهایی که روز عاشورا، با قساوت، با لودگی، با بیحیایی آمدند جوان بسیجی را در خیابان لخت کردند و کتک زدند، قهر است. با اینها آشتی هم نمیکنیم، و با آن کسانی که با اصل انقلاب بدند، میگویند اصل نظام هدف ما است، میگویند انتخابات بهانهی ما است؛ که البتّه آنها عدّهی معدودیاند، عدّهی کمیاند؛ در مقابل اقیانوس عظیم ملّت ایران آنها یک قطرهاند؛ چیزی نیستند.» (۱۳۹۵/۱۱/۲۷)
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
🔻دوگانه متناقض اصلاحطلبان در برابر حكم حكومتي و اختيارات فراقانوني وليفقيه:
👈«رد و نقد در حرف و استفاده در عمل»
«برخي از دوستاني كه در اين جلسه حضور دارند هر گاه به انتخاباتها نزديك ميشويم، مدام با يك ژست خاصي در شعارهايشان تبليغ ميكنند كه اختيارات رهبري در چارچوب قانون اساسي است و رهبري در چارچوب قانون اساسي بايست عمل كند و اختيارات فراقانوني يا حكم حكومتي نداريم. جناب آقاي خاتمي نيز وقتي سال 76 ميخواستند كانديداي رياست جمهوري شوند، آمدند پيش بنده و گفتند كه بنده عقيدهام اين است كه رهبري بايست در چارچوب قانون اساسي عمل كند. بنده به ايشان گفتم بسيار مطلب خوبي است؛ ولي شما جناب آقاي خاتمي كسي خواهي بود كه در آينده بيشترين تقاضاها را براي استفاده از اختيارات فراتر از قانون اساسي رهبري جهت حل مشكلات كشور خواهيد داشت. در طول سالهاي رياست جمهوري، ايشان بارها نامه ميزدند كه فلان مطلب را تنها شما ميتوانيد حل نماييد و بنده مينوشتم كه با توجه به اينكه درخواست شما در چارچوب قانون اساسي نيست مكتوب بنويسيد كه موضوع از طريق اختيارات فراتر از قانون اساسي رهبري حل شود و ايشان بارها و بارها چنين مطلبي را مكتوب نمودند. شما ببينيد اين اختيارات رهبري در انتخاباتهاي مختلف مثل تأييد انتخابات مجلس تهران يا تأييد صلاحيت كانديداي رياست جمهوري و... تاكنون به نفع چه جرياني بيشتر به كار گرفته شده است. در همين جمع اكثر دوستان در زمان تصدي خود بر پستهاي مختلف در مواقع بحراني كشور، همين درخواستها را بصورت مكتوب براي استفاده از اختيارات رهبري داشتهاند ولي چرا هر وقت انتخاباتي ميشود، مدام تكرار ميكنيد كه حكم حكومتي نداريم و...»
امام خامنهای، ۲۶ خرداد ۸۸
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
خدا رحمت کند علامه مصباح را که همواره در برابر لیستبندهای اصولگرا میفرمودند:
«معیار وحدت باید مبانی فکری باشد»
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از وحید یامین پور
#اربعین
🔸️جهان غرب به دنبال جهانی کردن و آمریکایی سازی دنیاست. جهانیسازی، اولین اثرش از بین بردن مرزهای هویتی است. ناکار کردن معانی سنتی و دینی است. بی معنا کردن دین و تمایزهای فرهنگی است.
🔸️خصیصه های مشترک جهانی بر اساس الگوی مصرف آمریکایی شکل میگیرد. حال چه چیزی میتواند الگوی مصرف آمریکایی را که بر اساس جهانی شدن است بهم بریزد؟ ودر مقابل الگوی جهانی شدن آمریکایی یک چالش ایجاد کند؟ یک الگوی جهانی مبتنی بر هویت معارض با هویت آمریکایی.
🔸️بی شک جریان اربعین از معدود ایده های جهان وطن گرایانهی دوران ماست که هویتی متراکم از معانی دینی را فراتر از مرزها باز تولید کرده ودر مقابل امپریالیسم فرهنگی تاب مقاومت دارد.
▪️ @yaminpour
هدایت شده از بیداری ملت
🎥 بازخوانی خاطره سخنگوی دولت سیزدهم از شهید رئیسی که امروز معنای آن بیشتر مشخص شد
بهادری جهرمی:
🔹 امکان نداشت از آقای رئیسی بشنوید که فلان دستور از سوی رهبر انقلاب آمده است؛ لذا ما به صورت تحلیلی متوجه میشدیم که فلان موضوع، دستور حضرت آقا بوده است اما او تاکید داشت که هیچکس نباید متوجه این مساله شود؛ چرا که معتقد بود رهبری نباید برای ما هزینه شود بلکه ما باید خودمان را برای رهبری هزینه کنیم.
🔹 اما امروز در پایان جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، آقای پزشکیان در فرصت دفاع پایانی به طور بیسابقهای از نام رهبرانقلاب برای تایید وزرا با بیان عبارات مختلفی از ایشان(!) هزینه کرد که مورد انتقاد تعدادی از نمایندگان انقلابی مجلس و فعالان فضای مجازی قرار گرفت.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از کانال حمید کثیری
نتیجه آنچه دیروز در مجلس رخ داد این است:
فردا روز؛
موفقیت دولت به نام پزشکیان است
و
ناکامی آن به نام رهبری ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
منشأ تورم در ایران
نظریات اقتصادی مختلفی درباب منشأ و علل پیدایش تورم در کتابهای درسی اقتصادی وجود دارد که البته هیچکدام از آنها مربوط به اقتصاد ایران نمیشود، چون همه این نظریات اقتصاد مبتنی بر واقعیتهای مشاهده شده (Fact) از اقتصادهای غربی و بهویژه آمریکا تولید شدهاند. اما متاسفانه برخی از اقتصادخواندگان سطحی و کممایه گمان میکنند هر جا اصطلاح #نظریه آمد یعنی یک گزارۀ جهانشمول که در همه زمانها و مکانها صادق است.
بگذریم از این ...
علت تورم در ایران براساس واقعیتهای مشاهدهشده در ایران بیشتر از همه متأثر از نرخ تبدیل دلار به ریال است. بسیاری از شرکتهای پتروشیمی و فولاد و... از تقریبا دو دهه پیش با شیطنت و فریب، محصولات خود را با نرخ دلار بازار سیاه (که امروزه برای تطهیر آن، بازار آزاد خوانده میشود) قیمتگذاری میکنند و به داخل کشور میفروشند و این در حالی است که عمدۀ هزینههای این شرکتها در داخل کشور به صورت ریالی پرداخت میشود.
نتیجه این #فریب_بزرگ آن شده است که آحاد مردم ریالی درآمد دارند ولی مجبورند دلاری هزینه کنند.
بهرغم چنین ظلم آشکاری، متاسفانه شاهد آن هستیم که همین مافیای گرانکن، با تسلط بر رسانهها، توانسته است تحت لوای ناترازی یا یارانه پنهان یا حتی عدالت در بهرهمندی از منابع، عموم نخبگان و مردم را با سیاستهای گرانسازی خود همراه کند.
حل ناترازی و برقراری عدالت در بهرهمندی از منابع و جلوگیری از اسراف راهحل بسیار سادهتری هم دارد و آن تقویت ریال است نه #افزایش_دستوری نرخ دلار!
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«بعضیها دوست میدارند همین طور بگویند؛ فلان تصمیمها بدون نظر رهبری گرفته نمیشود. نه، اینطور نیست. مسئولین در بخشهای مختلف، مسئولیتهای مشخصی دارند. در بخش اقتصادی، در بخش سیاسی، در بخش دیپلماسی، نمایندگان مجلس در بخشهای خودشان، مسئولان قوهی قضائیه در بخش خودشان، مسئولیتهای مشخصی دارند. در همهی اینها رهبری نه میتواند دخالت کند، نه حق دارد دخالت کند، نه قادر است دخالت کند؛ اصلاً امکان ندارد. خیلی از تصمیمهای اقتصادی ممکن است گرفته شود، رهبری قبول هم نداشته باشد، اما دخالت نمیکند؛ مسئولینی دارد، مسئولینش باید عمل کنند. بله، آنجائی که اتخاذ یک سیاستی منتهی خواهد شد به کج شدن راه انقلاب، رهبری مسئولیت پیدا میکند.»
امام خامنهای/ ۲۴ مهر ۱۳۹۰
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از حسین زمانی میقان
از نشانههای یکسان بودن نگاه و سیاست اقتصادی دولتهای اصولگرا و اصلاحطلب این است که شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد احمدینژاد به عنوان مدافع عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی روحانی و وزیر پیشنهادی اقتصاد پزشکیان سخنرانی میکند.
@hzamanim
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨حکایت تلخ ایران و IMF؛ ۱۳۹۶ تا امروز
دولتهای ایران، فارغ از گرایشهای سیاسی و حتی رویکردهای سیاست خارجی، در عرصه اقتصادی از سال ۱۳۶۸ تاکنون مجری سیاستهای صندوق بینالمللی پول بودهاند.
با توجه به تورمهای هولناکی که از سال ۱۳۹۷ دامنگیر اقتصاد ایران شده، در این تایملاین، اجرای نسخههای IMF صرفا در بازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ را با هم مرور میکنیم؛
1️⃣ ۱۱ آذر ۹۶| سفر ۱۲ روزه هیئت مشاورهای IMF به ایران
2️⃣ ۲۷ آذر ۹۶| گزارش پایان ماموریت هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: ایران ارز را تک نرخی کند.
3️⃣ ۹ فروردین ۹۷| انتشار گزارش رسمی هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: نرخ ارز رسمی توسط ایران سرکوب شده است. نرخ واقعی ارز که با متغیرهای بنیادین مطابقت دارد نرخ بازار است. ایران باید ارز را تک نرخی کند.
4️⃣ ۲۱ فروردین ۹۷| اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز با تبعیت دولت از نرخ بازار. ارز ترجیحی ۳۷۰۰ حذف و ۴۲۰۰ بازار جایگزین شد.
5️⃣ ۱۲ اردیبهشت ۹۷| مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه IMF: تصمیم ماه گذشته دولت ایران در یکسان سازی نرخ ارز رسمی و بازار آزاد جهت حمایت از ارزش ریال گامی در مسیر درست است.
6️⃣ پس از فروردین ۹۷| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۳۷۰۰ (در پایان ۹۷ نرخ ارز از ۱۳ هزار تومان عبور کرد).
7️⃣ ۱۶ مرداد ۹۷| حذف ارز ۴۲۰۰ برای کلیه اقلام وارداتی بجز ۲۵ قلم.
8️⃣ ۸ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
9️⃣ ۲۲ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پالایشگاهها: پالایشگاهها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
🔟 اردیبهشت ۹۸| سفر دو هفتهای هیئت چهارنفره IMF به ایران و ارائه توصیههایی برای اصلاح ساختار بودجه
1️⃣1️⃣ خرداد ۹۸| انتشار چارچوب اصلاح ساختاری بودجه با تاکید بر حذف کامل ارز ۴۲۰۰ و حذف یارانههای آشکار و پنهان سوخت، تولید، سلامت و کشاورزی.
2️⃣1️⃣ آبان ۹۸: افزایش قیمت بنزین و شورش اجتماعی
3️⃣1️⃣ ۱۰ تیر ۹۹| سرپرست وزارت صمت دولت روحانی: فقط ۵ قلم ارز ۴۲۰۰ میگیرند. ارز ۴۲۰۰ باید کامل حذف شود. ما قائل به آزادسازی نرخ ارز هستیم.
4️⃣1️⃣ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱| اعلام حذف ارز ۴۲۰۰ برای ۵ قلم کالای باقیمانده توسط شهید آیتالله رئیسی و اجرای مجدد یکسانسازی نرخ ارز بر اساس ارز آزاد: ارز ۴۲۰۰ کاملا حذف و ارز ۲۵۵۰۰ تومانی بازار جایگزین شد/ [شهید] رئیسی: برای اصلاح اوضاع باید تصمیمات سختی بگیریم که ممکن است مشکل باشد و حتی لازم باشد آبرویم را میگذارم.
5️⃣1️⃣ پس از اردیبهشت ۱۴۰۱| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ (در پایان ۱۴۰۱ نرخ ارز از ۶۰ هزار تومان عبور کرد).
6️⃣1️⃣ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱| امیرآبادی نماینده قم در مجلس: بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هم مسیر [شهید] رئیسی در اصلاح ارز ترجیحی را تأیید کردند.
7️⃣1️⃣ ۱۸ شهریور ۱۴۰۱| گزارش IMF: حذف ارز ۴۲۰۰ اقدام خوبی بود اما کافی نیست. دولت باید نرخ بهره بانکی را نیز افزایش دهد.
8️⃣1️⃣ ۱۰ دی ۱۴۰۱| ابلاغیه بانک مرکزی و افزایش نرخ بهره بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد (دولت در زمستان ۱۴۰۲ اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ بهره ۳۰ درصد منتشر کرد).
9️⃣1️⃣ ۲۸ تیر ۱۴۰۲| محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: همان دلایلی که در دولت آقای [شهید] رئیسی منجر به حذف ارز ۴۲۰۰ شد، برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ کفایت میکند.
0️⃣2️⃣ ۱۳ شهریور ۱۴۰۲| ابلاغیه بانک مرکزی و حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای نرخ تسعیر پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۳۹۵۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
1️⃣2️⃣ ۱۶ دی ۱۴۰۲| حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای ۲۰۰ قلم کالا
2️⃣2️⃣ ۷ بهمن ۱۴۰۲| مصوبه مجلس و تعیین سقف ۱۱ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی با ارز ۲۸۵۰۰
3️⃣2️⃣ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲| تاکید محمدباقر قالیباف رئیس مجلس بر حذف کامل ارز ۲۸۵۰۰: با پرداخت ارز ۲۸۵۰۰ هم دولت، هم مردم و هم تولیدکننده ضرر میکنند.
4️⃣2️⃣ ۱۲ تیر ۱۴۰۳| علی طیبنیا مشاور اقتصادی آقای پزشکیان: بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری (در حال حاضر ۴۵ هزار تومان) بفروشند که به صادرات لطمه میزند.
5️⃣2️⃣ ۲۶ تیر ۱۴۰۳| داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه شهید رئیسی: فقط ۴ قلم کالا ارز ۲۸۵۰۰ میگیرند.
... و این داستان ادامه دارد
⚠️۱۸ آبان ۱۳۸۵| رهبر حکیم انقلاب اسلامی: ماهاتیر محمد به من گفت: من فقط همین قدر به شما بگویم که ما یک شبه گدا شدیم! البته وقتی کشوری وابستگی اقتصادی پیدا کرد و خواست نسخه های اقتصادی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول را عمل بکند، همین طور هم خواهد شد.⚠️
@syjebraily
آیا مشکل برق کشور بخاطر صادرات به عراق است؟
میزان تولید برق ایران نزدیک به ۱۰۰هزار مگاوات است و میزان صادرات برق به عراق ۴۰۰ مگاوات.
یعنی کمتر از نیم درصد برق ایران به عراق صادر میشود.
علت اصلی قطعی برق ما هم در درجه اول عدم رشد تولید متناسب با رشد مصرف در ۸ ساله دولت روحانی بدلیل پذیرش مفاد پیمان پاریس توسط دولت وقت.
و در درجه بعدی فرسودگی شبکه تولید و توزیع برق که منجر به هدر رفت آن میشود.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨منظور از راهکار قیمتی رفع ناترازی بنزین چیست؟
پیرو اظهارات وزیر نفت دولت آقای پزشکیان مبنی بر اینکه «راهکارهای قیمتی برای رفع ناترازی بنزین، در دستور کار نیست»، چند اقتصادخوانده که از افراد تاثیرگذار در سیاستهای اقتصادی دولت شهید رئیسی بودند و این اواخر، دولت سیزدهم را به گرانسازی بنزین نیز راضی کرده بودند، فریاد اعتراض سردادهاند که چرا میخواهید راهکار قیمتی برای رفع ناترازی را کنار بگذارید.
اما منظور از عبارت زیبای «راهکار قیمتی برای رفع ناترازی» که اینها دنبالش هستند، چیست؟
ناترازی، یعنی میزان مصرف بنزین کشور بیش از تولید است. این موضوع، دلایل متعددی دارد. یکی پرمصرف بودن خودروها، دیگری جهانیسازی قیمتها که باعث شده تمایل پالایشگاهها به تولید بنزین کم شود، دیگری سیاست آقای زنگنه وزیر نفت دولتهای هفتم، هشتم، یازدهم و دوازدهم که پالایشگاهسازی را کثافتکاری میدانست، دیگری اضافه شدن سالانه بیش از یک میلیون خودرو به ناوگان حمل و نقل کشور که با هوا کار نمیکنند و بنزین میخواهند...
برای حل این معضل، دو راهکار وجود دارد: ۱- راهکار غیرقیمتی ۲- راهکار قیمتی.
راهکار غیرقیمتی، یعنی کممصرف کردن خودروها، سهمیهبندی بنزین تا زمان تراز شدن تولید و مصرف، ساخت پالایشگاه برای افزایش تولید و...
اما راهکار قیمتی، یعنی افزایش قیمت بنزین. سوالی که پیش میآید این است که افزایش قیمت چگونه میخواهد معضل ناترازی را حل کند؟
پاسخ این است که وقتی بنزین گران شد، بخشی از مردم قدرت خرید بنزین را از دست میدهند و در نتیجه، مصرف کل کشور کم میشود و صورت مسئله پاک میشود.
اما سوال اینجاست که با گرانی بنزین، کدام قشر از مردم دیگر نمیتوانند بنزین مصرف کنند؟ چه کسانی از سفر کردن محروم میشوند؟ سرمایهداران یا مستضعفان؟!
سیاست گرانسازی بنزین، دقیقا مانند سیاست گرانسازی ارز است. میگویند اجازه دهید دلار به اندازهای گران شود که یک عده از مردم توان خرید کالای وارداتی را نداشته باشند. در نتیجه، تقاضا برای ارز کم شود و ناترازی ارزی رفع شود.
اما آن کالای وارداتی که باید مردم نتوانند تهیه کنند چیست؟ متاسفانه بخش قابل توجهی از واردات ما، غذای دام و طیور است. حرفشان این است که اجازه دهید دلار به قدری گران شود تا قیمت غذای دام و طیور برای دامداران و مرغداران سر به فلک بکشد و در نتیجه، قیمت گوشت و مرغ و لبنیات و... نجومی شود. وقتی چنین شد، مستضعفان دیگر توان خرید گوشت و مرغ را از دست میدهند و نیاز دامدار و مرغدار به خوراک وارداتی دام و طیور کم میشود و در نتیجه، تقاضای ارز کاهش مییابد و معضل ناترازی رفع میشود!
اما نکته اینجاست که هرگز، موضوع را با این ادبیات بیان نمیکنند که مردم متوجه شوند چه بلایی قرار است سرشان بیاید. میگویند «راهکار قیمتی حل ناترازی».
البته این سیاست قیمتی، چه درباره بنزین و چه درباره ارز و چه سایر کالاها، بدون ذینفع نیست. هم گرانسازی بنزین ذینفع دارد، هم گرانسازی ارز. شرکتی که سالانه یک میلیارد دلار صادرات دارد، اگر نرخ ارز از ۴۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان افزایش یابد، بدون کمترین زحمتی ناقابل ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسب میشود. این ذینفعان، باید هم دنبال اقتصاددانهایی باشند که گرانیها را تئوریزه کنند.
انگس استوارت دیتون برنده جایزه نوبل اقتصاد و استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون که دچار عذاب وجدان شده و کتاب افشاگرانه «اقتصاد در آمریکا» را نوشته است، میگوید: «بر خواننده این کتاب حرجی نیست اگر فکر کند که ما [اقتصاددانان نئوکلاسیک] انسانهای رذلی هستیم که صرفا منافع مادی خودمان برایمان اهمیت دارد. اینکه ما لابیگر و توجیهگر سرمایهدارانی هستیم که سخاوتمندانه بابت کارهایمان به ما پاداش میدهند».
@syjebraily
رهبری، امروز:
«آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند. برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم. تعداد زیادی را هم نمیشناختم و نظری نداشتم»
کوه بصیرت هم فقط اون نمایندهای که گفت با بعضی وزرای پیشنهادی مخالف بودم اما با اشاره رهبری تکلیف خودم را دانستم و به همه رأی مثبت دادم.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از KHAMENEI.IR
26.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 رهبر انقلاب: اگر به لایههای زیرساختی هوش مصنوعی نرسیم ممکن است در دنیا آژانسی برای هوش مصنوعی مثل انرژی اتمی تشکیل دهند و مانع پیشرفت کشور شوند
📩 رهبر انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیئت دولت چهاردهم:
✏️ امروز هوش مصنوعی با یک شتاب حیرتدهندهای یعنی انسان متحیر میشود از شتابی که این فناوری عجیب در دنیا پیدا کرده و دارد پیش میرود. خب، دستگاههای ما، الان دستگاههای مختلف ما، نظامی و غیرنظامی از هوش مصنوعی دارند استفاده میکنند بهرهبرداری میکنند اما این ما را فریب ندهد. در مسئلهی هوش مصنوعی بهرهبردار بودن امتیاز نیست، لایههای عمیقی دارد این فناوری باید در آن لایهها مسلط شد. آن لایهها دست دیگران است.
✏️ اگر شما نتوانید لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی را، این فناوری را تأمین کنید فردا اینها یک ایستگاهی مثل ایستگاه اتمی، آژانس اتمی درست میکنند برای هوش مصنوعی که الان دارند مقدماتش را فراهم میکنند، که اگر چنانچه به آن ایستگاه رسیدید باید اجازه بگیرید در فلان بخش از هوش مصنوعی استفاده کنید در فلان بخش دیگر حق ندارید استفاده کنید اینجوری. زرنگهای دنیا دنبال این چیزها هستند. فرصتطلبها و قدرتطلبهای دنیا یک آژانس هوش مصنوعی هم به وجود میآید آن وقت اجازه نمیدهند شما از این منطقه عبور کنید.
✏️ خودتان باید برسید به فناوریهای عمیق و ژرف این مسئله، لایههای زیرساختی. لایههای زیرساختی هوش مصنوعی را باید در کشور دنبال کنید. ۱۴۰۳/۶/۶
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir