هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ علل گرايش مشرکين به بت پرستی؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بعضی از علل گرایش به بت پرستی، از این قرار است:
1- بت پرستان عقيده داشتند كه سرپرست هر اقليمى از عالم، روح معيّنى از عالم افلاك است؛ و چون دسترسى به آن روح نداشتند مظهرى براى آن مى ساختند، و به عبادت آن مى پرداختند.
2- گروهى که ستارگان را پرستش مى كردند، هنگامى كه ستارگان را هميشه حاضر ندیدند؛ براى هر كدام بت و سمبلى ساختند و به عبادت آنها مشغول شدند.
3- گروهى خدا را به گمان خود بسيار منزّه مى شمردند تا آنجا كه پرستش او را براى خود مجاز نمى دانستند؛ و لذا براى تقرّب به او بت ساختند!
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0321858
#بت #بت_پرستی #شرک #کفر
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ بت پرستی در ميان اعراب چگونه رايج شد؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اولين كسى كه بت را در ميان عرب بر پا داشت «عَمْرو بن لُحَّى» از قبيله خزاعه بود كه از مكه به شام رفته بود. در آنجا گروهى را ديد كه بت ها را مي پرستند. آنها بتى بنام هُبَلْ به او دادند. او آن را به مكه آورد و در داخل كعبه نصب كرد، و مردم را به عبادت آن دعوت نمود. بعضى گفته اند: هرگاه یکی از فرزندان اسماعيل(ع) مى خواست از مكه بيرون رود، چيزى از سنگ هاى حرم را به عنوان احترام حرم با خود همراه مى برد، و هرجا منزل مى كرد سنگ را مى گذاشت و گرد آن طواف مى نمود و اين مسأله كم كم به بت پرستى انجاميد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0321862
#بت #بت_پرستی #اعراب #اعراب_جاهلی
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - کارمزد در وام های قرض الحسنه
🔹 - گرفتن سود از بانک های غیر مسلمان
🔹 - سرمایه گذاری سپرده های قرض الحسنه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احكام ويژه امور بانكي":
http://mk6.ir/DsQaK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 عبدالله بن زبیر فرزند نامبارک!
زبیر بن عوام یکی از دوستان علی علیه السلام بود و در جریان سقیفه به حمایت از ایشان پرداخت. زبیر طعم ثروت را در دوران خلفای پیش از علی علیه السلام چشید اما در قدرت سهیم نبود، در دوره حکومت علی علیه السلام با تحریک فرزندش، در خلافت طمع کرد و با یاری طلحه و سردمداری عایشه و با شعار انتقام خون عثمان بر علیه علی علیه السلام شوریدند. حدیث مشهور درباره شومی ابن زبیر این است که حضرت امیر علیه السلام فرموده اند: «زبیر همیشه از ما اهل بیت بود تا زمانی که فرزند نامبارکش، عبدالله بزرگ شد».
http://mk6.ir/RlVdS
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ عبدالله بن زبیر که بود؟
✍️ پاسخ اجمالی:
عبدالله پسر زبیر در سال اول یا دوم هجرى به دنیا آمد. وی با سنت نبوی مخالفت می ورزید. امام علی(ع) درباره او فرموده بود:«او حیله گر و مکار است و دنبال کارى بی فرجام می رود؛ از ریسمان دین براى صید دنیا استفاده مى کند». عبدالله در تغییر عقیده پدرش و حرکت عایشه به بصره و جنگ جمل تأثیر داشت. او مردى بخیل، بدخو، حریص به حکومت و... بود. مردم در دوران ریاست او از گرسنگى و محرومیت در رنج بودند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325574
#زبیر #عبدالله_بن_زبیر #جنگ_جمل #عایشه
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ محدودیّت زمانی دین اسلام و منافات آن با خاتمیّت پیامبر اسلام(ص)!
پرسش: در قرآن آیاتی وجود دارد که بر محدودیّت زمانی دین اسلام و آمدن دین دیگری بعد از آن دلالت دارند؛ آیا این آیات با عقیده خاتمیّت پیامبر اسلام(ص) منافات ندارد؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
استدلال هایی که راجع به این موضوع با توجه به آیات قرآن نقل شده، هیچ کدام درست و منطقی نیستند. آیه نقل شده از سوره سجده اشاره به موضوعاتی چون توحید و معاد دارد و چنان برداشتی از آن با الفاظ و واژه های استفاده شده در این آیه هیچ مناسبتی ندارد. آیه نقل شده از سوره یوسف نیز اخطاری به مشرکان است که به آنها یادآور می شود هنگام رسیدن وقت عذاب، تأخیری در نزول آن وجود نخواهد داشت و راه فراری از آن نیست.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420896
#اسلام #خاتمیت #پیامبر_خاتم(ص)
#دین_خاتم #پیامبر_اسلام(ص)
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ اجازه متصدی بانک در صرف وام بر خلاف قرارداد
آيا با اجازه متصدّيان بانک، مي توان وام را درمورد ديگري غيراز آنچه شرط شده مصرف کرد؟
✍️ پاسخ:
دو صورت دارد، گاهي وام قرض الحسنه است، و متصدّي اختيار تغيير اجازه در مصرف وام را دارد، در اين صورت اشکال ندارد؛ ولي هرگاه وام هايي است که سود مي گيرند، در اينجا بايد تحت عقود شرعيه باشد؛ و نمي توان از آن عقود تخلّف کرد، مگر اينکه درمورد جديد، عقد شرعي تازه اي منعقد کنند.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/257598
#بانک #وام #قرض_الحسنه #سود #ربا #عقود_شرعيه
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ دریافت جریمه و خسارت تأخیر توسط بانک
اگر در بازپرداخت وامى که از بانک گرفته شده است تأخیرى صورت بگیرد، آیا بانک تحت عنوان جریمه و خسارت تأخیر انجام تعهد مى تواند پولى را به عنوان دیرکرد دریافت کند؟
✍️ پاسخ:
جریمه دیر کرد هر گاه به عنوان یک قانون بانکی طبق محاسبه سود پول اعمال شود نوعی ربا خواری و حرام است. و اگر به عنوان تعزیر در برابر تأخیر در پرداخت دین باشد (در فرض عدم اعسار) مبلغ آن جریمه متعلق به بیت المال است نه سیستم بانکی. و اگر به عنوان شرط ضمن العقد در آید و به وام گیرندگان تفهیم شود و آنها موافقت کنند می تواند مشروع باشد و در این صورت نیز سزاوار است انصاف را رعایت کنند.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/257603
#جریمه #بانک #جریمه_دیرکرد #ربا
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - دریافت کارمزد های کلان بانکی
🔹 - کارمزد مجدد سالیانه برای یک وام
🔹 - قرض دادن پول و دریافت مبلغ اضافه در برابر آن
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احكام ويژه امور بانكي":
http://mk6.ir/NuGjP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 امکان تعدّد خدایان حکیم؟
🔸 رد «برهان نظم» توسط «هیوم»!
🔸 احتمال خلق موجودات، به دست خالقی غیر از خدا!
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "برهان نظم":
http://mk6.ir/ElDeV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ احتمال خلق موجودات، به دست خالقی غیر از خدا!
پرسش: چه لزومی دارد که بگوییم همه موجودات را خداوند آفریده است؟ مگر نمی شود توسّط موجود دیگری خلق شده باشند؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اولا: توجه به لزوم واجب الوجود بودن خدای خالق، امکان خلق شدن جهان به دست وجودی غیر از او را منتفی می کند. واجب الوجود از هر لحاظی بی نقص و بی خلل است و تصور اینکه حتی یک پدیده را نیز خدایی دیگر غیر از خدای مورد باور مومنان آفریده باشد، موجب نقض شدن اصل مسلم واجب الوجود بودن اوست. زیرا گسترده نشدن چتر سیطره و فیض آفرینش این خدای واجب الوجود حتی بر سر یک مخلوق نوعی نقص برای اوست. وقتی خدایی وجود دارد که از همه کمالات خدایی برخوردار است، چرا چیزی نیافریده باشد و با وجود نامنتهای او چه جایی برای خدایی کردن خدای دیگر وجود دارد؟!
ثانیا: اگر فرض کنیم که جز خدای مورد اعتقاد مؤمنین خدای دیگری نیز وجود دارد، باید هر دو به اقتضای خدایی منشاء فیض و آفرینش باشند. امّا مطالعه علمی جهان هستی که در قالب مجموعه های هماهنگ و واحدی به هم پیوسته متجلی شده، انسان را به وحدت و یگانگی پروردگار آنها واقف می سازد. به عبارت دیگر، اگر دست و اراده دیگری غیر از خداوند یکتا بر عالم هستی حاکم بود و اگر تدبیر دیگری غیر از تدبیر الهی در جهان خلقت جریان داشت حتماً ناموزونی و فساد نیز در آن حاکم بود.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415580
#آفرینش #آفریدگار #خالق #واجب_الوجود
#فیض #نظم #نظام_واحد #تدبیر #وحدت #خلق
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ اشتباه تاريخی قرآن درباره «هامان»!
پرسش: آیا قرآن درباره تطبیق تاریخی «هامان» اشتباه کرده است؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
مقصود از «هامان» در قرآن، «آمون» است و اين دو اسم از نظر تلفظ و وزن، به هم نزديكند؛ به ويژه آنگاه كه بدانيم «آمون»، «اَمانا» نيز تلفظ مى شود و نشانه اختصارى «بزرگِ كاهنان» است؛ مانند اسم فرعون كه به معناى سراى بزرگ حكومت و لقب پادشاهان مصر بوده است. در نتيجه، هامان لقب بزرگ كاهنانِ «آمون» است که در ضمن وزير فرعون هم بوده است. به عبارت دیگر هامان معرّب «آمون» يا «اَمانا» است كه لقب رؤساى كاهنان معبد آمون، بزرگِ خدايان مصريان در شهر طيبه در نيل عليا بوده است. اين مطلبِ تعجب آورى نيست؛ زيرا طبيعى است كه هر كسى كه به مكان مقدسى منسوب باشد، نام همان مكان را به عنوان لقب بر خود مىنهد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420356
#هامان #فرعون #خشایار_شاه #مصر #ایران #وزیر
#آمون #تاریخ #قرآن #مستشرقین #بنی_اسرائیل