هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه قم
رییس دانشگاه قم:
آیت الله مصباح یزدی حق عقل و تفکر را به خوبی ادا کرد
مشروح خبر:
https://b2n.ir/k17812
روابط عمومی دانشگاه قم
@university_of_qom
784.7K
🎤 احمدحسین شریفی
🔻گفتگو با خبرنگار خبرگزاری ایرنا درباره توئیتهای اخیر جناب عباس عبدی درباره علامه مصباح
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۱)
🔶نگاههای منفی به زیست فیلسوفانه
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
شری راجنیش باگوان اشو، از مدعیان معنویت و عرفان در دوران معاصر، که پیروان و دلدادگان فراوانی نیز در گوشه و کنار جهان جذب کرده بود، زیست فیلسوفانه را زیستی دور از واقعیتهای زندگی دانسته و معتقد است زندگی فلسفی یک زندگی بیهوده و تخیلی و مشغول شدن به چرندیات و ذهنیات و زبانیات محض و فاقد معنا است.
اشو با استفاده از تمثیل «سگ»، البته نه آنگونه که مورد پسند کلبیون بود، میگوید زیست فیلسوفانه مثل زیست سگی است که همواره در تلاش است تا دم خود را به دهان بگیرد.
آیا تا بحال سگی را دیدهاید، که در یک روز زمستانی زیر آفتاب لمداده و سرگرم است که دمش را با دندان بگیرد. سریع میجهد، ولی به محض اینکه به دمش حمله میکند، دمش فرار میکند. سگ کمی استراحت میکند و شروع میکند به فکر کردن که مشکل چیست؟ (این قدر نزدیک است) سگ به خود میگوید: فاصله خیلی کم است من قبلاً چیزهایی را که خیلی دورتر بودهاند گرفتهام و دوباره با تلاش بیشتری به دمش حمله میکند. فیلسوفها هم در چنین دامی گیر کردهاند و برای همین همه آنها دیوانه میشوند. فلسفه تلاش شخص است برای گرفتن دم خودش ولی هرگز نمیتوان آن را گرفت.
افزون بر این، ویژگی دیگر زیست فیلسوفانه از نگاه اشو، زیست بدون نشاط و حرکت است. وی میگوید فیلسوفان به دلیل مشغول شدن به ذهنیات هر چند دارای ثبات و همچون درختی ریشهدار میمانند؛ اما هیچ نشاط و زندگی و پویایی و حرکتی در زندگی فیلسوفانه نیست.
زیست فیلسوفانه درگیر شدن به «ابهام کلمات» است. و موجب فلج ذهنی و فکری میشود.
پارهای از صوفیان مسلمان نیز روی خوشی به فلسفه و برهان نشان نمیدادند و زیست فیلسوفانه و عاقلانه را زیستی بیتحرک دانسته و پرواز معنوی با زیست فیلسوفانه را ناممکن میدانستند.
مولوی در ضمن اشعار مشهوری میگوید:
پای استدلالیان چوبین بود
پای چوبین سخت بیتمکین بود
غیر آن قطب زمان دیدهور
کز ثباتش کوه گردد خیرهسر
پای نابینا عصا باشد عصا
تا نیفتد سرنگون او بر حصا
با عصا کوران اگر ره دیدهاند
در پناه خلق روشندیدهاند
گر نه بینایان بدندی و شهان
جمله کوران مردهاندی در جهان
نه ز کوران کشت آید نه درود
نه عمارت نه تجارتها و سود
گر نکردی رحمت و افضالتان
در شکستی چوب استدلالتان
این عصا چه بود قیاسات و دلیل
آن عصا که دادشان بینا جلیل
چون عصا شد آلت جنگ و نفیر
آن عصا را خرد بشکن ای ضریر
او عصاتان داد تا پیش آمدیت
آن عصا از خشم هم بر وی زدیت
حلقه کوران به چه کار اندرید
دیدبان را در میانه آورید
فلسفی را زهره نه تا دم زند
دم زند دین حقش بر هم زند
دست و پای او جماد و جان او
هر چه گوید آن دو در فرمان او
با زبانشان گر چه تهمت مینهند
دست و پاهاشان گواهی میدهند
#فلسفه
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴خانهداری و خانهنشینی
🔹یکی از سخنان حکیمانه سخنرانی سراسر حکمت امروز حکیم فرزانه انقلاب اسلامی:
🔻«اصلیترین نقش یک زن، از نظر اسلام همین نقش خانهداری است؛ منتها مهم این است که خانهداری به معنای خانهنشینی نیست. بعضی اینها را باهم اشتباه میکنند وقتی میگوییم خانهداری، خیال میکنند میگوییم در خانه بنشینید هیچ کار نکنید، هیچ وظیفهای انجام ندهید، تدریس نکنید، مجاهدت نکنید، کار اجتماعی نکنید، فعالیتهای سیاسی نکنید، معنای خانهداری این نیست. خانهداری یعنی خانه را داشته باشید در کنار داشتن خانه هر کار دیگری که از عهدهی شما برمیآید و میل به آن و شوق به آن را دارید میتوانید انجام بدهید؛ منتها همه در ذیل خانهداری است. کارهای اجتماعی در یک مواردی فریضه است، وظیفه است، باید انجام بدهید.»
رهبر معظم انقلاب، ۱۴ دی ۱۴۰۱
#زن
#خانهداری
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔻محصول سبک زندگی آمریکایی را میتوان در نمودار بالا مشاهده کرد.
🔹آمار تولدهای خارج از چارچوب تعهدات زناشویی.
🔻باز هم کشورهای لیبرالی رکورددار بیبندوباری!
🔸جامعه آرمانی غربیان و غربپرستان چنین جامعهای است: «بیتعهد»، «بیخانواده»، «فرزندان نامشروع»، «تکثیر زنا»، «بیبندوباری اجتماعی»، «افسارگسیختگی شهوت و هواهای نفسانی».
#غربزدگی
#سبک_زندگی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مدیریت تغییر
✍️ احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
خردمند کسی است که نه تنها دربرابر «تغییر» مقاومت نمیکند؛ بلکه «اصل تغییر» را از أصول حاکم بر «جهان طبیعی» و «جهان انسانی» میداند.
تغییرات آینده را «پیشبینی» میکند, اما دربرابر تغییر منفعل نیست. بلکه تغییرات مطلوب را «میسازد» و مانع شکلگیری تغییرات نامطلوب میشود.
#اخلاق
#تغییر
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۲)
🔶تعقل و خردورزی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از مهمترین ویژگیهای آدمیان برخورداری از قوه «عقل» است. آدمیان همواره در مقایسه خود با سایر موجودات و به ویژه با سایر حیوانات، بر این ویژگی تأکید کرده و به آن بالیدهاند. اما اگر بخواهیم عقل را در تاریخ زیست انسان دنبال کنیم، نشانههای اندکی از «زیست عقلانی» در گستره حیات اجتماعی مشاهده میکنیم. بسیاری از آدمیان بهرة محسوسی از عقلانیت و تفکر ندارند. آنان زندگی خود را بیشتر بر پایه «غرایز» و «امیال» و «احساسات» و «عواطف» سامان میدهند تا «عقل و فکر».
انسان در سبعیت و درندگی قابل مقایسه با هیچ موجود دیگری نیست. ابزارهایی که در سایه قدرت علمیاش برای ارضای «غریزه سبعیت» خود تولید کرده است، به اندازهای هست که اگر اراده کند میتواند چند بار سراسر کره زمین را به پودر و خاکستر تبدیل کند!
برتراند راسل میگفت: «اکثر مردم حاضرند بمیرند ولی فکر نکنند- عملاً هم چنین میکنند» در جملهای دیگر میگفت: «دستکم آنطور که به من گفتهاند، انسان حیوان ناطق [عاقل] است. من در طی عمری طولانی با جدیت به دنبال شواهدی برای این گزاره گشتهام، اما تاکنون بخت آن را نداشتهام که به چنین شواهدی بربخورم، اگر چه در بسیاری از کشورهای سه قاره جستجو کردهام.»
به هر حال، خردورزی و تفکر از دشوارترین کارهاست. تصمیمگیری بر پایه تفکر، از یک سو وابسته به قدرت «مهار و کنترل غرایز» و از سوی دیگر نیازمند «آگاهی دقیق از جوانب کار» و از سوی سوم، نیازمند «مهارت به کارگیری» عقل و فکر در مسیر درست است. برخورداری از این «تواناییها» و «داناییها» و «مهارتها» نیازمند مجاهدتهای طولانیمدت است.
در این میان فیلسوفان از معدود کسانیاند که میتوانند زندگی خود را بر پایه تعقل و خردورزی سامان دهند. فیلسوف کسی است که بیشترین ارتباط را با قوه عقل دارد؛ ارزش و اهمیت و کارکرد و توانایی آن را به مراتب بیش از دیگران درک میکند. یک فیلسوف اصیل، عقل را در جایگاه پیامبری و راهنمایی مینشاند و آن را، در کنار شرع، به منزله یکی از چراغهای راه زندگی خود بر میگزیند. با عقل و استدلال عقلی میکوشد بسیاری از راهها و چاههای مسیر خود را بیابد. با بهرهگیری از عقل میکوشد افسار شهوت و غضب را در کنترل بگیرد.
#فلسفه
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴 نوآوری
✍احمدحسین شریفی
«نوآوری» یعنی «کشف» یا «خلق» راهی جدید؛
نوآوری یعنی «رفتن از مسیری جدید»
از مهمترین موانع نوآوری، «التزام مقلدانه» به مسیرهایی است که همگان از آنها عبور میکنند.
#اخلاق
#نوآوری
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴توصیهای طلایی!
✍️ احمدحسین شریفی
🔻معالاسف «فرافکنی»، از مخربترین اخلاقیاتی است که شیوع گستردهای در میان مدیران و مسئولان جامعه ما و بلکه آحاد مردم ما دارد. یکی از الزامات اصلاح جامعه، زدودن این فرهنگ غلط و ترویج «مسؤولیتپذیری» در میان تکتک افراد جامعه است.
🔻رهبر معظم انقلاب در جملهای حکیمانه میفرماید:
«در جمهوری اسلامی، هرجا که قرار گرفتهاید، همانجا را مرکز دنیا بدانید و آگاه باشید که همهی کارها به شما متوجه است.»
#مسئولیت
#اخلاق
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
7.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اللهم صل علی محمد و آل محمد
تقدیم به همه مادران
🔴 سختگیری!
✍️احمدحسین شریفی
🔻«سختگیری» (آموزشی، اداری، تربیتی، ...)، فضیلت نیست؛ بلکه یک «رذیلت» است که نشانه «بیماری شخصیت» است.
🔻«جدیت» (آموزشی، اداری، تربیتی و...) فضیلت است و نشانه «سلامت شخصیت» و «اعتدال روحی» و «وجدان کاری» است.
#اخلاق
#سختگیری
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴خودخواهی و دیگرسوزی
🖊احمدحسین شریفی
🔻چه کاریکاتور پرمعنا و پرپیامی!
🔻روی دیگر «خودخواهی»، «ظلم اجتماعی» و «محرومسازی» دیگران است.
🔻انسان «موجودی اجتماعی» است؛ رفتارهای فردی او نیز ابعاد اجتماعی دارند. تصمیمات و ترجیحات به ظاهر شخصی او، بدون تردید «سرنوشت دیگران» را نیز تحت تأثیر قرار میدهد!
#اخلاق
#اخلاق_اجتماعی
#خودخواهی
@Ahmadhiseinsharifi
🌹