🟢«بیابانِ تمدنسازِ کربلا»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دستگاه نظامی و فرهنگی و مدیریتی بنیامیه، با جهت دادن مسیر کاروان اباعبدالله الحسین به «بیابان» کربلا، میخواستند داستان حسین را پیش از ورود به «پایتخت حکومت علوی»، در «بیابان» به پایان برسانند و میپنداشتند که با شهادت حسین و یارانش این «انقلاب مدینهساز» در همان بیابان و بدون سر و صدا دفن میشود! و بعدها نیز برخی از خلفای عباسی همان مسیر را ادامه دادند و با تخریب قبر مطهر و شخم زدن و آب بستن به آن، و مواجهه سخت با زائران حسینی، گمان میکردند که میتوانند نام حسین را از ذهنها و قلبها بزدایند!
اما هیچیک از آن تدابیر شیطانی قدرت مواجهه با نور حسین و «انقلاب تمدنساز حسین» را نداشت. ۱۴۰۰ سال است که آن بیابان، «قبلهگاه» دلدادگان حقیقت، «معراج» همه عاشقان خدا، «الهامبخش» همه آزادیخواهان جهان و در یک جمله، «بیابانی تمدنساز» شده است.
حسینی که در آن بیابان گرم و سوزان کربلا، تشنه و گرسنه به شهادت رسید، بعد از ۱۴۰۰ سال بزرگترین، طولانیترین، کریمانهترین، سخاوتمندانهترین و عاشقانهترین ضیافت را از زائران و عزاداران خود، نه تنها در مسیر نجف به کربلا، بلکه در گوشهگوشه دنیا، و دست کم به مدت دو ماه (محرم و صفر) مدیریت میکند! کاری که بدون شک از عهده هیچ دولت و حکومتی برنمیآید!
حسین(ع) در حال شکلدهی به یک تمدن نوین است! تمدنی از جنس نور و هدایت و انسانیت و فضیلت؛ تمدنی که همه نظامات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی رایج را به هم ریخته است!
#علوم_انسانی
#امام_حسین
#اربعین
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢 شکرگزاری راهی برای خداییشدن
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از فضیلتهای فراموش شده که بیتوجهی یا کمتوجهی به آن آثار و تبعات دنیوی و اخروی فراوانی برای فرد و جامعه دارد، فضیلت «شکر» و «شکرگزاری» است. قرآن کریم میفرماید خدای متعال این حقیقت را اعلام کرده است که: «وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابي لَشَديد» (ابراهیم، ۷)
آیتالله #شاهآبادی میفرمودند:
«شكر از صفات ربوبيت است؛ چنانچه فرمود قرآن مجيد:«وَ اللَّهُ شَكُورٌ حَلِيمٌ» كه به موهبت به بندگان خود مرحمت فرموده تا متخلق به اخلاق او گردند.»
🔻مع الاسف دستهای مرئی و نامرئی فراوانی در کار است که عامدانه یا غافلانه با بالا بردن سطح توقعات و طلبکاریهای اجتماعی این فضیلت را در جامعه ما کمرنگ کنند.
#اخلاق
#شکر
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢از «ورزشکاران اجارهای» تا «دانش و دانشمندان عاریتی»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در حالی که عده زیادی از مردم عربستان در فقر و فلاکت به سر میبرند و رواج بسیار زیاد تکدیگری در بسیاری از شهرهای آن چهرهای زشت و اندوهبار از فاصله طبقاتی و بیاعتنایی به عدالت اجتماعی را در آن کشور به نمایش گذاشته است، تیمهای فوتبال آن کشور، سالانه میلیونها دلار صرف جذب فوتبالیستهای مشهور دنیا میکنند!
مع الاسف، برخی از دانشگاههای عربستان سعودی نیز مدتی است که همین نوع فعالیت را در عرصه علم و پژوهش دنبال میکنند. در خبرها خواندم پژوهانه یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه سطام بن عبدالعزیز، یک میلیون دلار است! آن هم استادی که خودش هیچ جایگاهی در فضای علمی رشته مربوطه ندارد. اما در حال ارتباطگیری با دانشمندان ایرانی، پاکستانی، هندی و ... است که با اعطای بخشی از آن پول هنگفت، پژوهشها و مقالات و پروژههای آنان را بخرد! و با این کار نقشی در ارتقای رتبه و جایگاه دانشگاه خود ایفا کند!
در همین دانشگاه جایزه چاپ یک مقاله در مجلات نمایهشده در WOS یا Scopus با اعلام وابستگی سازمانی(affilation) به آن دانشگاه، ۲۰ هزار ریال سعودی است (یعنی چیزی حدود دویست و هفتاد میلیون تومان)!
مع الاسف شنیده میشود (و بلکه گواهان مطمئنی وجود دارند که) در برخی از مؤسسات آموزشی و پژوهشی ایران نیز پولپاشی بابت خرید مقالاتی که با افیلیشن آن مرکز یا دانشگاه در نشریات بینالمللی چاپ شود، رواج یافته است! شنیدهام که برای مقالات ISI چارک اول (Q1) که با افیلیشن آن مرکز یا ... منتشر شود، تا چهل میلیون تومان و حتی بیشتر پرداخت میشود!
این دانشگاهها و مدیران به اصطلاح دانشگاهی و آموزشی، با این کار میخواهند رتبه و جایگاه بینالمللی دانشگاه خود را ارتقا دهند!
🔻در حالی که
اولاً، از نگاه همان کسانی که برایشان مقاله هم مینویسند، نادانهای پولداری تلقی میشوند که در عین بیلیاقتی و با رانتهای مختلف به جایگاه مدیریت علمی رسیدهاند!
و ثانیاً، همانطور که با «ورزشکاران عاریتی» نمیتوان ورزش ملی را ارتقاء داد، با «دانشمندان عاریتی» و «خرید مقاله» نیز نمیتوان رشد علمی واقعی ایجاد کرد.
آب کم جو تشنگی آور به دست
تا بجوشد آبت از بالا و پست
چاهی که از خود آب ندارد، را میتوان با آبهای عاریتی پرآب کرد، اما نهایت آن است که قدری زمینهای اطراف آن چاه مرطوب شوند؛ ولی با این کار هرگز از چنان چاهی آبی نمیجوشد؛ بلکه به محض آنکه آبهای بیرونی قطع شوند، خشکیده میشود!
به قول قدیمیها: «خوشا چاهی که آب از خود برآرد»
#دانشگاه
#پژٰوهش
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شغل جدید: جنگیری و جندرمانی!
✍️ احمدحسین شریفی
هر دم از این باغ بری میرسد
تازهتر از تازهتری میرسد
🔹کشف علت قطعی «افسردگی»، «اسکیزوفرنی» و «اکثر بیماریهای روحی و روانی»!
🔻پیشتر در همین کانال چندین نوبت زنگ خطر شیوع چنین انحرافاتی در میان برخی «طلبهها» یا بعضاً «طلبهنماها» را به صدا درآورده بودیم.
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/1798
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/1796
و از بزرگان #حوزه_علمیه خواهش کردیم که برای کنترل این افراد تدبیری عاجل به کار گیرند و الا اینها، این ظرفیت را دارند که به تنهایی آبروی علمی هزارساله حوزههای علمیه را با این لاطائلات بر باد دهند.
🔻باز هم میگوییم:
سر چشمه شاید گرفتن به بیل
چو پر شد، نشاید گذشتن به پیل
#تنجیم
#تنجیم_طبی
#جنگیری
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔻قابل توجه مدیران حوزه علمیه: از باب «و ما علی الرسول الا البلاغ»
عدهای با ادعای درمان متافیزیکی در لباس روحانیت و با نام دین، در حال فریب خانوادههای مظلوم و متدین هستند! و بدون تردید آنان را گرفتار انواع امراض و وساوس و بیماریهای روحی و روانی خواهند کرد.
عاجزانه خواهش میکنم تا دیر نشده است، و خانوادههای زیادی فریاد تظلمخواهی خود را بابت درمانهای خودسرانه و جاهلانه این افراد به درگاه مدیریت حوزه و بیوت مراجع عظام نیاوردهاند، برای جمع کردن این بساطهای جهل و فریبکاری، تدبیری به کار گیرید.
🔷بخش اندکی از مدعیات این آقا که خود را شاگرد درس خارج رهبر معظم انقلاب؛ طلبه سطح چهار فلسفه و کلام حوزه و ... معرفی میکند👇👇
[[پژوهش درعالم جنیان وشیاطین؛ پیشگیری از سحر، طلسم؛ پیشگیری از چشم زخم؛ تجزیه، تحلیل وتعبیر رویاء؛ هالهشناسی، هالهدرمانی؛ چاکرا درمانی؛ دستشناسی(چیرومانسی، چیرونومی، درماتوگلیفیک)؛ سنگدرمانی و معجزه نگین؛ تأثیرافلاک درسرنوشت انسان ...
درمان تنگی نفس، کبد چرب، درد دندان، درد مفاصل، جابجایی مفاصل، دیسک کمر، درد معده، روده، قلب، یبوست، اسهال، سر درد، پا درد، فشار خون، نفخ، به ویژه نفخ به هنگام خواستگاری، و وضو و نماز! و نفخهای با منشأ سحر و طلسم و چشمزخم! ...
البته همه اینها بعد از ارسال فیش واریزی ۵۰۰ هزاری تا ۳ میلیونی و ...]]
#تنجیم
#حوزه_علمیه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢کشف معدن نفس انسان
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آدمیان برای کشف معادن زیرزمینی سرمایهگذاریهای هنگفتی میکنند، و البته درآمدهای هنگفتی هم کسب میکنند.
ای کاش قدری هم به معدن اصلی و ذخّار موجود در عالم، یعنی نفس و جان خودشان نیز میپرداختند و برای اکتشاف و استخراج ذخایر موجود در آن تلاش میکردند.
مگر نفرمودهاند:
النَّاسُ مَعَادِنُ كَمَعَادِنِ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ؛
کسانی که به اکتشاف این معدن بپردازند، به ذخایری دست مییابند که هرگز با طلاها و نقرهها و فلزات و سنگها و مواد گرانبهای اینجهانی قابل قیمتگذاری نیستند.
#انسان
#انسانشناسی
#عرفان
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢دینستیزان و «مصادره راهبران دینی»!
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از خیانتهای بزرگ دینستیزان از اواخر دوران قاجاریه تا زمان حاضر این بوده و هست که با سوء استفاده از جهل مردم و بیتفاوتی بسیاری از عالمان دینی، بزرگان عرفان و ادب و اخلاق ایرانی را که قرنها به عنوان راهبران دینی و اخلاقی و الگوهای عرفان و حکمت اسلامی شناخته میشدند، به عنوان مدافعان «می» و «شراب» و «همجنسبازی» و «لاابالیگری جنسی» و مخالفان «فقه» و «شریعت» و «مناسک دینی» و «حکومت دینی» و اخیراً نیز به عنوان «مخالفان قدیمی حجاب اجباری!» را معرفی کرده و می کنند!
بزرگانی چون فردوسی و سعدی و مولوی و #حافظ در رأس این دستبردهای ناجوانمردانه بوده و هستند.
فیالمثل مدتی است عدهای از دینستیزان با استناد به کتاب تاریخ ادبیات ایران، نوشته #ادوارد_براون، داستان خاکسپاری حافظ را چنین دینستیزانه بافیدهاند:
«ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﺣﺎﻓﻆ از دنیا میرود ﺑﺮﺧﯽ ﻣﺮﺩﻡ ﮐﻮﭼﻪ ﻭ ﺑﺎﺯار ﺑﻪ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻣﻔﺘﯽ ﺷﻬﺮ ﺷﯿﺮﺍﺯ ﺑﻪ ﺧﯿﺎﺑﺎﻥ میریزند ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺩﻓﻦ ﺟﺴﺪ ﺷﺎﻋﺮ ﺩﺭ ﻣﺼﻼﯼ ﺷﻬﺮ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، به این ﺩﻟﯿﻞ ﮐﻪ ﺍﻭ ﺷﺮﺍﺏﺧﻮﺍﺭ ﻭ ﺑﯽﺩﯾﻦ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﺤﻞ ﺩﻓﻦ ﺷﻮﺩ!
ﻓﺮﻫﯿﺨﺘﮕﺎﻥ ﻭ ﺍﻧﺪﯾﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺷﻬﺮ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺑﻪ ﻣﺨﺎﻟﻔﺖ برمیخیزند. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﮕﻮ ﻣﮕﻮ ﻭ ﺟﺮّ ﻭ ﺑﺤﺚ ﺯﯾﺎﺩ، ﯾﮏ ﻧﻔﺮ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻣﯿﺎﻥ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎﺩ میدهد ﮐﻪ ﮐﺘﺎﺏ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﯿﺎﻭﺭﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻓﺎﻝ ﺑﮕﯿﺮﻧﺪ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺁﻣﺪ ﺑﺪﺍﻥ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ ...
ﮐﺘﺎﺏ ﺷﻌﺮ ﺭﺍ ﺩﺳﺖ ﮐﻮﺩﮐﯽ میدهند
ﻭ ﺍﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ میکند ﻭ ﺍﯾﻦ ﻏﺰﻝ ﻧﻤﺎﯾﺎﻥ میشود:
ﻋﯿﺐ ﺭﻧﺪﺍﻥ ﻣﮑﻦ ﺍﯼ ﺯﺍﻫﺪ ﭘﺎﮐﯿﺰﻩ ﺳﺮﺷﺖ
ﮐﻪ ﮔﻨﺎﻩ ﺩﮔﺮﺍﻥ ﺑﺮ ﺗﻮ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﻧﻮﺷﺖ
ﻣﻦ ﺍﮔﺮ ﻧﯿﮑﻢ ﻭ ﮔﺮ ﺑﺪ ﺗﻮ ﺑﺮﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎﺵ
ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﺁﻥ ﺩِﺭﻭَﺩ ﻋﺎﻗﺒﺖ ﮐﺎﺭ ﮐﻪ ﮐﺸﺖ
ﻫﻤﻪ ﮐﺲ ﻃﺎﻟﺐ ﯾﺎﺭﻧﺪ ﭼﻪ ﻫﺸﯿﺎﺭ ﻭ ﭼﻪ ﻣﺴﺖ
ﻫﻤﻪ ﺟﺎ ﺧﺎﻧﻪ ﻋﺸﻖ ﺍﺳﺖ ﭼﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﭼﻪ ﮐﻨﺸﺖ
ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺷﻌﺮ ﺣﯿﺮﺕ ﺯﺩﻩ میشوند ﻭ ﺳﺮﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺰﯾﺮ میافکنند. ﺑﺎﻻﺧﺮﻩ ﺩﻓﻦ پیکر حافظ انجام میشود ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﺎﻓﻆ ﻟﺴﺎﻥ ﺍﻟﻐﯿﺐ ﻧﺎﻣﯿﺪﻩ ﺷﺪ ...»
🔻این در حالی که است که
اولاً، در زمان وفات حافظ اساساً هنوز کتابی با عنوان «دیوان حافظ» وجود نداشته است! حافظ در زمان خود مجموعه اشعار و غزلیاتش را گردآوری نکرده بود؛ و بعدها یکی از شاگردانش به نام محمد گلندام با سختیهای فراوانی اقدام به این کار کرد.
ثانیاً، مسأله تفأل به دیوان حافظ از مسائل متأخر است و در آن زمان اساساً چنین فرهنگی در میان عوام مردم وجود نداشته است؛
ثالثاً، هیچ مخالفتی با محل دفن حافظ وجود نداشته است؛
رابعاً، به دلیل جایگاه دینی و عرفانی و معنوی و قرآنی حافظ، جنازه او را در بهترین جای مصلای شهر دفن کردند؛
خامساً، حافظ در زمان خودش از مفسران و حافظان قرآن و حدیث شناخته میشده است و نه بیدین و شرابخوار! و مخالف حجاب و ضد ولایت فقیه!
یکی از اساتید بزرگ حافظ متکلم و اندیشمند بزرگ اسلامی میرسید شریف گرگانی بود که «هرگاه در مجلس درسش شعر خوانده مى شد مى گفت به عوض اين ترّهات به فلسفه و حكمت بپردازيد. امّا چون شمسالدّين محمّد مى رسيد، علّامه گرگانى مى پرسيد: بر شما چه الهام شده است؟ غزل خود را بخوانيد. شاگردان علّامه به وى اعتراض مى كردند: اين چه رازى است كه ما را از سرودن شعر منع مى كنى ولى به شنيدن شعر حافظ رغبت نشان مى دهى؟ و استاد در پاسخ مى گفت: شعر حافظ همه الهامات و حديث قدسى و لطايف حكمى و نكات قرآنى است.»
و سادساً، اساساً چنین دروغی در کتاب «تاریخ ادبیات ایران» ادوارد براون وجود ندارد! بلکه یک دروغ دیگری است که خود وی هم تصریح کرده است که از منبع نامعتبری آن را نقل می کند!
#روشنفکری
#دینستیزی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢روشی برای حضور قلب داشتن به هنگام ذکر و نماز و دعا
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#امام_خمینی(ره) درباره شیوه درست ذکر و روش ایجاد حضور قلب به هنگام نماز و دعا، دستور العملی را از آیتالله #شاهآبادی نقل میکند:
«شيخ عارف كامل، شاهآبادى- روحى فداه- مىفرمود:
«بايد انسان در وقت ذكر، مثل كسى باشد كه كلام، دهن طفل مىگذارد و تلقين او مىكند، براى اينكه او را به زبان بياورد،
و همين طور انسان بايد ذكر را تلقين قلب كند؛ ...
چنانچه در تلقين طفل نيز چنين است: مادامىكه انسان كلام دهن او مىگذارد او را مدد مىكند؛ همين كه او آن كلام را به زبان اجرا كرد، نشاطى در انسان توليد مىشود كه خستگى سابق را برطرف مىكند. ...
انسان اگر مدتى مواظبت كند در نماز و اذكار و ادعيه به اين ترتيب، البته نفس عادى مىشود، و اعمال عبادى هم مثل اعمال عاديه مىشود كه در حضور قلب در آنها محتاج به رويّه نيست، بلكه مثل امور طبيعيه عاديه مىشود.»
#دعا
#ذکر
#حضور_قلب
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴«نفرت از نقد» و «نفرین ناقد» بیماریهای مزمن تاریخی!
✍️احمدحسین شریفی
«نقدگریزی» و «ناقدستیزی» از بیماریهایی مزمن و بعضاً درمانناپذیر در میان برخی از مدعیان علم است. این بیماری اگر در میان مدعیان علوم دینی باشد، ممکن است با سلاح لعن و تکفیر نیز همراه شود.
چنین افرادی، در مواجهه با کوچکترین نقدها، به جای استقبال از نقد و تشکر از ناقد، ممکن است بعضاً برای «تسکین درد نقد»، به «لعن» و «نفرین» و حتی «تکفیر ناقد» هم بپردازند.
تعجب نکنید! نه تنها نمونههای تاریخی فراوانی برای چنین برخوردهایی با ناقدان وجود دارد، که در همین روزها نیز، در میان پارهای از مدعیان علوم دینی، چنین افرادی یافت میشوند و از علنی کردن لعن و نفرین خود علیه منتقدان هم هیچ ابایی ندارند!
انسان خردمند، طبیبی را که مرض کشنده را تشخیص داده و مشفقانه تیغ به دست گرفته و به درمان پرداخته، نفرین نمیکند. لعن و نفرین را باید نثار «درد» کرد؛ نه «درمانگر».
🔸به تعبیر زیبای حکیم #نظامی گنجوی:
آینه چون نقش تو بنمود راست
خود شکن آیینه شکستن خطاست
🔸و بر اساس نصیحت #سعدی شیرازی:
به نزد من آن کس نکوخواه توست
که گوید فلان خار در راه توست
به گمراه گفتن، نکو میروی
جفایی تمام است و جوری قوی
هر آن گه که عیبت نگویند پیش
هنر دانی، از جاهلی، عیب خویش
#نقد
#فقه
#اخلاق_نقد
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢اعلام خطر: مرز باریک «نفرینگرایی» و «تکفیر»
🖊احمدحسین شریفی
🔸 جریان نوظهور «نفرینگرایی» در گوشه و کنار برخی از حوزههای علمیه، که به جای گفتگو، مدتی است در «حلقه محدود مریدان» و جدیداً به صورت علنی و رسانهای به «لعن و نفرین» منتقدان میپردازند، ظرفیت زیادی برای «تجدید تجربه تکفیر در حوزههای علمیه» و همراهی با «تکفیریون سلفی» و همچنین تبدیل «حوزههای علمی آزاداندیش شیعی» به «مدارس جهل و تعصب قرون وسطایی» دارد.
🔻همه باید مراقبت کنند!
#نقد
#فقه
#اخلاق_نقد
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢بررسی رابطه اخلاق و مزاج از نگاه ابنسینا
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#ابنسینا در رسالهای کوتاهنوشت با عنوان «رسالة فی الکلام علی النفس الناطقة» درباره تأثیر «مزاج بدنی» بر #اخلاق و رفتار و #سبک_زندگی میگوید:
«در علوم طبیعی اثبات شده است که اخلاق و عادات تابع مزاج بدن است. به طوری که غلبه بلغم، موجب ظهور صفت سکون و وقار و حلم میشود و غلبه صفرا، موجب بروز غضب میشود. و غلبه سودا موجب سوء خلق میگردد. هر کدام از اینها خلقیات دیگری را نیز به دنبال میآورد که ما دراینجا متعرض آنها نمیشویم.
و شکی نیست که مزاج قابل تبدیل و تغییر است، در نتیجه با تغییر مزاج، اخلاق نیز قابل تغییر خواهد بود. ... هرگاه مزاج انسان اعتدال یابد، به آسانی اخلاق او تهذیب خواهد شد .... و هر چه مزاج به اعتدال نزدیکتر باشد، استعداد شخص برای قبول ملکات فاضله علمی و عملی بیشتر خواهد بود.»
🔻البته این سخنان را نباید چنین فهمید که #مزاج «علت تامه» شکلگیری و تغییر اخلاقیات و سبکزندگی افراد است. بلکه از جملهی علل و عوامل و بلکه از «زمینههای» بروز و ظهور اخلاقیات خاصی در انسان هستند. اخلاق و سبک زندگی از امور چندعاملیاند. علل و عوامل آشکار و نهان فراوانی در تحقق آنها نقشآفرین است. تمرکز بر یک علت یا زمینه و غفلت از علل و زمینههای دیگر، موجب میشود تا نتوان تدبیر درست و جامعی نیز برای «کنترل» و «مدیریت» آنها به کار گرفت.
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴شرط «فهم درست» و «اقامه» دین در حدیث پیامبر اکرم(ص)
✍️احمدحسین شریفی
🔶به تعبیر منقول از #پیامبر_اکرم(ص): لا يَقُومُ بِدِينِ اللهِ إلّا مَن حاطَهُ مِن جَميعِ جَوانِبِهِ؛ دین خدا را بر پا نمیدارد مگر کسی که از همة جوانب بر آن احاطه داشته باشد.
🔹تکبعدی بودن در مطالعات دینی، از مهمترین عوامل «نقدگریزی» و «ناقدستیزی» «نفرینگرایی» و «تکفیر» مخالفان و حتی ناقدان است. افرادی که فقط در یک حوزه خاص علمی تخصص دارند، نه تنها از درک حقیقت دین ناتواناند بلکه حتی از درک حقایق همان رشته تحصیلی خودشان هم ناتوانند.
به تعبیر انگلیسیها "کسی که فقط لندن را دیده باشد، لندن را هم نمیشناسد."
کسی که فیالمثل فقط «فقه متعارف» را خوانده باشد، (آن هم «فقه فردی» و «عرفپایه» و نه «فقه جامعهپرداز» و «عرفساز») و آن را هم صرفاً در «جمع محدود یاران» و «حلقه بسته مریدان» گفتگو کرده باشد، و از نظامات و مکاتب حقوقی و فقهی رایج و معاصر دنیا (صرف نظر از درستی یا نادرستیشان) آگاهی و درکی نداشته باشد، از درک حقایق فقه اسلامی نیز ناتوان است؛ چه رسد به حقایق اخلاقی و فلسفی و عرفانی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی اسلام.
#فقه
#حوزه_علمیه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹