🔴از جهالت تا سفاهت
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«جهالت» یعنی فقدان دانش و آگاهی؛ اما «سفاهت» یعنی فقدان خرد و روشنایی. سفاهت، یاران و سربازان و جنودی دارد:
نفاق، ناامیدی، ظلم، دنیاطلبی، طمعورزی، ناشکری، خشونت، بیعفتی، خودبزرگبینی، عجله، پرگویی، پرخوری، پرخوابی، حسادت و ناآرامی از مهمترین نشانههای سفاهتاند.
#فلسفه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸یکی از مصادیق کشاورزی دانشبنیان.
🔸کشت برنج روی آب در چین!
🔻امید است وزارت کشاورزی ما نیز که هم اکنون وزیری علمشناس در رأس آن قرار گرفته است بتواند از ظرفیت دانشگاهیان در دانشبنیان کردن کشاورزی ایران استفاده کند.
#کشاورزی
#علم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مشهور یا مفید؟
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به جای تلاش برای «مشهور» شدن؛ تلاش کنیم «مفید و مؤثر» باشیم.
امیرمؤمنان(علیه السلام) میفرماید:
«الشُّهرَةُ خَيرُها و شَرُّها في النارِ؛
شهرت، خوب و بدش، در آتش است»
امام رضا (علیه السلام) میفرماید:
«مَن شَهَرَ نفسَهُ بِالعِبادَةِ فاتَّهِمُوهُ على دِينِهِ ؛ فإنَّ اللّهَ عَزَّ و جلَّ يُبغِضُ شُهرَةَ العِبادَةِ و شُهرَةَ اللِّباسِ؛
هر كس خود را به عبادت شهره سازد، به ديندارى او بدگمان باشيد؛ زيرا خداوند عزّ و جلّ از شهرتِ عبادت و شهرتِ لباس نفرت دارد.»
دهها روایت دیگری که در مذمت شهرت و شهرتطلبی وارد شده است همگی نشان از آفات اخلاقی، دینی و اجتماعی آن میدهد. به همین دلیل، انسان خردمند عاقبتاندیش در اندیشه کسب شهرت نخواهد بود.
خویش را رنجور سازی زار زار
تا تو را بیرون کنند از اشتهار
که اشتهار خلق بند محکم است
در ره، این از بند آهن کی کم است
#اخلاق
#اخلاق_شهرت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍ احمدحسین شریفی
🔸مواظب لغزشهای کوچک خود باشیم.
🔸کمترین زاویه با احکام و ارزشهای الهی ممکن است انسان را در نقطه مقابل آنها قرار دهد.
🔻سوراخی کوچک، میتواند بزرگترین کشتی را غرق کند.
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴انقلاب اسلامی؛ انقلابی دائمی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انقلاب اسلامی، انقلابی به معنای حقیقی کلمه بوده و هست. «انقلابی مستمر» با نام اسلام و در «گسترهای جهانی» که با محوریت ایران شروع شده است. حدود ۴۴ سال است علیرغم همه دشمنیها با سرعتی چشمگیر و اعجابانگیز به سوی پیشرفت و تعالی حرکت میکند. چشم جهانی به سوی آن دوخته است. حتی قدرتهایی همچون روسیه و چین و هند و کشورهای آمریکای جنوبی و آفریقایی با الگوگیری از ایران و قدرت تحریمشکنی ایرانیان، به خود جرأت و جسارت تقابل با یکجنانبهگرایی آمریکا و جهان تکقطبی را دادهاند.
در بازدیدی که دیروز (۱۲/ بهمن ۱۴۰۱) از انستیتیوی فلسفه مسکو داشتیم جناب دکتر علیاکبراف، رئیس انستیتیو، میگفت:
«بعد از تحریمهای شدید آمریکا و کشورهای اروپایی علیه روسیه، الگوی ما برای مقاومت، ایران و ایرانیان بودند. وقتی به شما و مقاومت ۴۰ ساله شما نگاه کردیم، به خود جرئت و امید دادیم که ما هم میتوانیم در برابر تحریمهای بیرحمانه غرب مقاومت کنیم و مقاومت خواهیم کرد.»
امیدوارم که هر یک از ما هم وظیفه خود را در این حرکت جهادی و جهانی به خوبی انجام دهیم و در هدایت و ساماندهی به نظامات جهانی بر مبنای توحید و حقیقت و عدالت کوشا باشیم.
#انقلاب
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸مسکو. میدان سرخ. مجسمه کارل مارکس؛ فلسفه پرداز کفر و الحاد در قرن بیستم
🔸۱۲ بهمن ۱۴۰۱
🔻به برکت انقلاب اسلامی ایران، الان روحانیت شیعه با افتخار و عزت در خیابانها و میدان سرخ مسکو، که هفتاد سال محور و قبلهگاه خداستیزان و دینگریزان بود، و در کنار مجسمه بیروح و بی معنای کارل مارکس، با «پرچم اسلام» و «نماد معنویت و روحانیت شیعی» عکس یادگاری میگیرد.
🔻درود خدا بر همه مجاهدان و شهیدان راه انقلاب
#مسکو
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸دکتر آندری اسمیرنوف، رئیس بخش فلسفه اسلامی انستیتیو فلسفه روسیه
🔹۱۴ بهمن ۱۴۰۱
🔻طی دو روز کنفرانس «مطالعات اسلامی: حقیقت، روش، تفسیر» در مسکو، استعدادها و علایق زیادی درباره فلسفه و تصوف و عرفان اسلامی را بالعیان دیدم.
🔻فرصتی بیسابقه برای ترویج فلسفه و عرفان و فرهنگ اسلامی در روسیه پدید آمده است، امیدوارم متخصصان فکر و فرهنگ اسلامی قدر این فرصت را بدانند.
#فلسفه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴توصیف امیرمؤمنان در کلام «ابنعربی»
🔻«صَلَواتُ اللهِ وَ مَلائِکَتِهِ وَ حَمَلَةِ عَرْشهِ وَ جَمیعِ خَلْقِهِ مِن أَرْضِهِ وَ سَمائِه عَلَی سرِّ الاسْرارِ، وَ مَشْرِقِ الانْوارِ، الْمُهَنْدس فِی الْغُیوب اللاهوتیَّةِ، السَّیّاحِ فی الْفَیافِی الْجَبَروتیَّةِ، المُصَّوِّرِ لِلْهَیولَی الْمَلَکوتیَّةِ، الْوالی لِلْوَلایَةِ النّاسوتیَّةِ، أُنْموذَجِ الْواقِعِ وَ شَخْصِ الإطْلاقِ، الْمُنْطَبعِ فِی مَرایَا الانْفُس وَ الآفَاقِ، سرِّ الانْبیَاءِ وَ الْمُرْسَلینَ، سَیِّد الأوْصِیاءِ وَ الصِّدّیقینَ، صورَةِ الامانَةِ الإلَهیَّةِ، مَآدَّةِ الْعُلومِ الْغَیْرِ الْمُتَناهیَةِ، الظّاهِرِ بالْبُرْهانِ، الْباطِنِ بالْقُدرَةِ وَ الشّانِ، بَسْمَلَةِ کِتاب الْمَوْجود، فاتِحَةِ مُصْحَفِ الْوُجود، حَقیقَةِ النُّقْطَةِ الْبائیَّةِ، الْمُتَحَقِّقِ بالْمَراتب الإنْسانیَّةِ، حَیْدَرِ ءَاجامِ الإبْداعِ، الْکَرّارِ فی مَعارِکِ الاخْتِراعِ، السِّرِّ الْجَلیِّ، وَ النَّجْمِ الثّاقِب: عَلیِّ بْنِ أبی طالِبٍ عَلَیْهِ السَّلَام»
🔻 «درود خداوند و فرشتگان او و حملکنندگان عرش او، و جمیع آفریدگان آسمانى و زمینىاش بر سرّ اسرار و محل درخشش نورها، مهندس عوالم لاهوت و غیوب [عالم اسماء و ذات]، سیّاح [دانا و بصیر] در عوالم جبروت، مصوِّر هَیُولاى عوالم مَلَکوت، والى و حکمران ولایت در عوالم ناسوت، نمونه و مختصر و شالوده عالم واقع و شخص مُجسَّم عالَم کلّى و وجود إطلاقى، منعکس در آیینههاى آفاق و نفوس، سرّ و حقیقت تمام أنبیاء و مرسلین، سروَر و سالار تمامى أوصیاء و صدّیقین، صورت امانت خداوندى، مادّه و ریشه علوم نامتناهى، حقیقت آشکار به برهان و جلالت و عظمت پنهان بر عقول، بسم اللهِ کتاب موجود، آغاز مُصحَف وجود، حقیقت نقطه بائیّه، تحقّقبخش جمیع مراتب موجودات، تحقّقبخش مراتب انسانیّت، شیر نِیِستان کاخهای إبداع، صاحب حملات مکرّره در معرکههاى اختراع، سرّ آشکاراى حضرت خداوندى، و ستاره درخشان جناب سرمدى: عَلىّ بنِ أبیطالب علیه السّلام».
(«شرح مناقب» محیىالدین ابن عربى، ص ۶۹-۷۰)
#امام_علی
#ابنعربی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴آذربایجان و هویتِ ملّی ایرانیان
«آذربایجان (اعم از شرقی، غربی، اردبیل، و بخشی که در اثر بی کفایتی قاجاریان از ایران جدا شد و ان شاءالله دیر یا زود به دامن ایران بازخواهد گشت) در طول تاریخ بلند ایران زمین، همیشه و همواره یکی از مهمترین و اصلیترین بخشهای ایران بوده است.
نگاهی به کتیبهها و سنگنوشتههای پیش از اسلام و بهویژه دورۀ ساسانیان، و متون تاریخی هر گونه تردیدی را در این زمینه برطرف میکند.
نوروز، اسلام و تشیع همواره در آذربایجان بوده است.
فردوسی بزرگ در شاهنامه با احترام و عظمت و به عنوان پایتخت شجاعت و آزادگی و معنویت ایران از «آذرآبادگان»، «دریاچۀ چیچست یا دریاچۀ ارومیه»، «آذرگشسب یا اردبیل» یاد کرده است.
«فردوسی به صراحت از زبان رستم با صفت آذری از آذربایجانیان حرف زده. ... رستم فرخزاد وقتی اعراب به ایران حمله میکنند به برادرش میگوید خانواده و اموال را بردار و به آذربایجان ببر که محل امنی است:
«همی تاز تا آذرآبادگان
به جای بزرگان و آزادگان»
....
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۶)
🔶جامعنگری
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی دیگر از قواعد زیست فیلسوفانه را میتوان با عنوان نگریستن از «چشم عقاب»، یا نگریستن از «چشم پرنده» معرفی کرد.
🔶فیلسوف کسی است که
1️⃣از افقی بالا به حقایق مینگرد؛
2️⃣همه جوانب مسأله یا مسائل مورد نظر را به وضوح و دقیق میبیند؛
3️⃣به همین دلیل، میتواند توصیف و تفسیر و تبیینی واقعبینانه و دقیق از مسائل ارائه دهد؛
4️⃣اینان هرگز به بیان مشکلات بسنده نمیکنند، بلکه به دلیل دید نافذ و جامعی که دارند همیشه برای مشکلات و گرههای زندگی راهحلهای واقعبینانه و پیشبرنده هم عرضه میکنند.
5️⃣فیلسوف میکوشد پیش از داوری درباره یک رفتار یا گفتار یا اندیشه، تفسیر و تصویری درست، جامع و همهجانبه از آن داشته باشد. یک فیلسوف انسانشناس و واقعبین به خوبی و به درستی میداند که گرایشها، عواطف، رفتارها و روابط آدمیان نسبت به پدیدهها و کنشهای دیگران، معلول و محصول نگرش و بینشی است که درباره آنها دارند. به همین دلیل، یکی از دلمشغولیهای همیشگی او تلاش در جهت فهم درست و دقیق پدیدهها و رفتارهاست.
🔻به هر حال، «جامعنگری» شرط لازم برای «واقعنگری» است. براي آنکه بتوانيم ابعاد مختلف واقعيت را بيابيم، بايد بکوشيم از پنجرههاي متعدد و مناسبی به آن نظر کنيم، نگاه از يک پنجره به واقعيت، نگاهي تکبعدي و یک سو نگرانه است و موجب محروميت و حرمان از ساير ابعاد واقعيت خواهد شد و بلکه ممکن است موجب انحراف و گمراهي هم بشود.
#فلسفه
#جامعنگری
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴غارت زلزلهزدگان!
حقیقتا انسان موجود عجیبی است، با اینکه مرگ لحظهای هزاران تن از هموطنان خود را بالعین و العیان میبیند؛ اما باز هم دست از دزدی و غارتگری برنمیدارد!
🔹این تصاویری از غارت مغازهها و فروشگاهها در شهر زلزلهزدهی هاتای ترکیه است!
#ترکیه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴«صبر» و «تحمل»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻«صبر» غیر از «تحمل» است. صبر همواره «فضیلت» است؛ اما تحمل لزوماً چنین نیست.
🔻صبر همراه با «رضایت» و نتیجه «آگاهی و عقلانیت» است؛ اما «تحمل» ملازم با «نارضایتی» و نتیجه «مصلحتسنجی» است. این مصلحتسنجی هر چند ممکن است خردمندانه و حکیمانه باشد اما گاهی نیز ممکن است از سر ترس یا ناتوانی باشد.
🔻صبر همراه با «کار و تلاش و مراقبت» است؛ اما تحمل، «ایستایی و انفعال و خودخوری» است
🔻صبر همراه با «احساس مسؤولیت» است؛ اما تحمل همراه با «زجر درونی و احساس سرخوردگی و ضعف».
«وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ»
#اخلاق
#فلسفه
#صبر
@Ahmadhoseinsharifi
🌹