🌷🌷استاد ومعلم بر اوج جانها خط دانش وایمان می نگارد و در ضمیر پاک دانش آموزان نقش فطرت را برجسته تر می سازد و با خامه تعلیم جامعه تربیت بر اندام روحشان می پوشاند و با کاشتن بذر عفاف و صداقت و تعهد در دلها ارزش فوق مادی می آفریند. ای معلم ! رنج امروز تو اعتلای فرهنگ ومکتب و میهن فردا ی ماست .
❤️❤️روز معلم بر معلمان واساتید عزیز مبارک
✅🕌به کانال #مسجد_تراز بپیوندید👇
•┈┈••••✾•🍃🌸🍃•✾•••┈┈•
https://eitaa.com/mosque_jannat
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
گفت استاد: مبر درس از یاد!
یا باد آنچه به من گفت استاد
یاد باد آنکه مرا یاد آموخت
آدمی نان خورد از دولت یاد!
هیچ یادم نرود این معنی
که مرا مادر من نادان زاد
پدرم نیز چو استادم دید
گشت از تربیت من آزاد
پس مرا منت از استاد بود
که به تعلیم من اُستاد اِستاد
هر چه دانست بیاموخت مرا
غیر یک اصل که ناگفته نهاد
قدر استاد، نکو دانستن
حیف! استاد به من یاد نداد
🔰 استاد ماه
👌 غلامعباس هاشمی همدانی
🔸استاد خوب استادی است که علاوه بر دانش و بینش، به مهارت های استادی نیز مسلح باشد تا بتواند شاگرد پرور باشد نه خود پرور. وجود اوصاف فراوانی در وجود یک استاد و معلم لازم است تا او بتواند در عرصه تعلیم و تربیت به موفقیت های بزرگ برسد. از مهم ترین این اوصاف این است که:
۱:ابتدا باید بداند که خود چون چراغی است که باید صدها شعله از وجودش روشن شوند یا پرفروغ تر یا مثل استاد گردند نه کمتر، چنین استادی شاگردانش نماینده و نمایاننده استادند.
۲: به کشف استعداد شاگرد عنایت کند، شاگردان مصداق معادن طلا و نقره اند کشف و ظاهر کردنشان بر عهده استاد است.
۳: به تربیت نفوس شاگردان و آزادگی و حرّیت آنان اهتمام ورزد. لذا مدام باید مراقب رفتار و گفتارخود نیز باشد.
۴: تعلیم را با تشویق و تکریم بیامیزد و از نکوهش و سرزنش بپرهیزد.
۵:تجربیات و رموز توفیقات خویش را در مسیری که پیموده است به شاگردان منتقل نماید تا بسیاری از ممتنع های ذهنی شاگرد به ممکن تبدیل شود این معنای اصلی تربیت است؛ تعلیم اموزش دانش و تربیت انتقال مهارت هاست.
۶: از نمایش ابّهت و وقار علمی اجتناب کند چرا که القاء نابغه بودن از طرف استاد، او را در ذهن شاگرد غیر قابل دسترس می کند و شاگرد را مات استاد می گرداند و در نتیجه جسارت و استقلال فکری شاگرد می میرد. بلکه استاد باید در رشد نبوغ شاگردش کوشا باشد.
۷: رشد شاگرد را رشد واقعی خویش شمارد و سوالات شاگرد را سوالات واقعی خود بداند که اگر چنین باشد سوالات استاد نیز سوالات شاگرد می گردد و چون یک گروه صمیمی ابهامات را حل کنند.
۸:از مغلق گوئی و لفاظی بپرهیزد و با گویشی ساده و روان و پرهیز از عبارت پردازی و واژه سازی تعلیم نماید.
۹:شاگردان باید احساس و عشق به تعلیم و عقیده به گفته ها را در جملات و حرکات و چهره استاد ببینند، اساسا هر کار بی روحی مخاطب را سردی می بخشد نه طراوت، چه شعر خواندن باشد چه آواز و چه درس دادن.
۱۰:بین استاد و شاگرد فاصله ای نباشد و جای اظهار منیت و عجب، نو به نو در فکر شاگرد با اظهار عشق، امید سازد و با مهر بنوازد، چه خوش سروده نظیری؛
درس ادیب اگر بود زمزمه محبتی
جمعه به مکتب اورد طفل گریز پای را
١١:استاد باید مراقب انگیزه ها و نشاط علمی شاگردانش باشد و مدام با روش های گوناگون کسالت و خستگی ها را رفع نماید.
١٢: میزان یک استاد خوب این است که هر جلسه ای که شاگردان از پای درس او برخاستند در خود یک احساس وزانتی جدید داشته و سنگینی علمی، عملی و انگیزشی را در وجود خود بیابند.
https://eitaa.com/hashemighir
🔴 او به یاد شماست ...
⬅️ خدای سبحان یک وقتی می فرماید که اگر فلان کار خیر را انجام دادید بهشت می روید یا مثلاً اگر صدقه دادید ده برابر پاداش می گیرید؛ و یک وقت می فرماید اگر به یاد من بودید، من خودم به یاد شما هستم؛ (فاذکرونی اذکرکم)*. هیچ نمونه ای در قرآن کریم معادل این نیست! " به یاد خدا باشید، او به یاد شماست ".
----------------------------------------------------
📌 سوره بقره / آیه ۱۵۲
📋 درس اخلاق
📆 مسجد اعظم قم ؛ ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
برگرفته شفقنا از کانال آیت الله جوادی آملی
🌎|خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔| @shafaqna_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روز_معلم
🔹او هیچ نکرد، فقط نشست...و تنها گوش کرد و جواب داد!
*┄┄┄┅═✧❁❁✧═┅┄┄┄*
به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری بخشی ازو یژگیهای اخلاقی این مجاهد نستوه و معلم اخلاق را تقدیم مخاطبان ارجمند به ویژه معلمان گرانقدر می کند.
*با وضو بودن
استاد، خود همواره با وضو در کلاس حضور مییافت و حضورش آن چنان روحانیتی به مجلس میبخشید که مستمع با تمام وجود، معنویت و قداست آن را در مییافت و به نسبت آمادگیاش در جذبههای الهی آن مستغرق میگردید.
*قرآنی بودن
یکی از دوستان شهید مطهری رحمه الله میگوید: شهید مطهری قبل از هر چیز شاگرد قرآن کریم بود... روح او روح قرآن بود.
*متعبد بودن
ایشان بسیار متعبد بود که نظر قرآن و روایات را اصل بداند... هیچ وقت حاضر نمیشد در نوشته، درس و یا سخنرانی خود، کوچکترین تجاوزی از احکام شرعی؛ یعنی همان احکام که فلسفه آنها روشن نیست داشته باشد.
ما را نبود نظر به خوبی و بدی/ مقصود رضای او و خشنودی اوست
*تقوا داشتن
از یکی از شاگردان استاد مطهری رحمهالله سؤال کردند: فکر میکنید استاد بر اثر چه کارهایی به این حد از وارستگی و اخلاق رسیدند که نمونه شدند؟ شاگرد در پاسخ گفت: تقوا، تقوا و تحقیق براساس انجام وظیفه.
*احترام به استاد
ایشان در ضمن درس به استادان خودشان بسیار احترام میگذاشتند. به نام علامه طباطبایی رحمهالله که میرسیدند، از ایشان با «روحی له الفدأ»(5) یاد میکردند.
*فروتنی
یکی از شاگردان استاد مطهری رحمهالله میگوید: ما به منزل ایشان که میرفتیم مثل اینکه با ما رفیق بود. البته گاهی لطف میکردند و به منزل ما میآمدند، ولی اصلاً این مسائل مطرح نبود. یعنی ایشان خود بزرگ بینی نداشت و این اخلاق انسانی خیلی تأثیر داشت و از خصایص فوق العاده ایشان محسوب میشد
و یکی دیگر از شاگردان ایشان میگوید: ایشان برخوردشان بسیار متین و توأم با مهربانی بود. اصولاً استاد مطهری فردی بودند که از هر حیث مؤدب به ادب علمی بودند و برای فضای درس و بحث، همچنین شاگردانشان احترام خاصی قائل میشدند.
*توجه به شاگرد
یکی از شاگردان استاد مطهری رحمهالله میگوید: ایشان گاهی لطف میکردند به تنهایی و گاهی همراه با خانوادهشان به منزل ما تشریف میآوردند .
و یکی دیگر از شاگردان ایشان میگوید: ایشان برخوردشان بسیار متین و توأم با مهربانی بود. اصولاً استاد مطهری فردی بودند که از هر حیث مؤدب به ادب علمی بودند و برای فضای درس و بحث، همچنین شاگردانشان احترام خاصی قائل میشدند.
چشم بگشا و ببین جمله کلام الله را/آیه آیه همگی معنی قرآن ادب است
استاد مطهری رحمهالله هرگز نسبت به شاگردش نظر تحقیرآمیز نداشت. یعنی حرف شاگرد را میشنید و به این وسیله به شاگردش اجازه عقده گشایی میداد.
یکی از دوستان استاد مطهری رحمهالله میگوید: برخورد ایشان با شاگردانشان مانند برخورد دو رفیق بود. خیلی با محبت بودند و با حرارت و شور برخورد میکردند.
در خرمن کائنات کردیم نگاه/یک دانه محبت است و باقی همه کاه
*رابطه معنوی با شاگردان
یکی از شاگردان استاد مطهری رحمهالله میگوید: سلوک ایشان به نحوی بود که در دل شاگردانشان نسبت به ایشان محبت ایجاد میشد. ما در همان وقت که در درس ایشان حاضر میشدیم، در درسهای استادان دیگر دانشگاه هم شرکت میکردیم و به خوبی محسوس بود رابطهای که شاگردان استاد مطهری رحمهالله با ایشان دارند با رابطهای که دانشجویان دانشگاه با استادان خود دارند، متفاوت است. چه این رابطه رسمی و اداری نبود، بلکه توأم با عشق و شوق بود.
درس معلم ار بود زمزمه محبتی/جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را
*شکوفاسازی استعداد شاگرد
ایشان اگر استعدادی از شاگردانشان میدیدند، خوشحال میشدند، به او کمک میکردند که استعداد وی پرورش پیدا بکند، مثل یک پرنده که بال زدن را یاد جوجههای خود میدهد. ایشان شاگردان خوش استعداد خودشان را تشویق و تشجیع میکردند و مثل برزگری که بذر افشانی میکند برای آینده، ایشان در ذهن شاگردان خودشان بذر افشانی میکردند و با صرف وقت برای آینده سرمایه گذاری میکردند.
*تشویق کردن
استاد، شاگرد خوش قریحه را مورد تشویق قرار میداد و به انحأ مختلف او را به کار اضافی و انجام تحقیقات و مطالعات بیشتر توصیه میکرد.
*رابطه صمیمی با شاگرد
مرحوم مطهری با شاگردانشان به اندازهای مهربان بودند که حتی اجازه میدادند آنها مسائل خصوصی و شخصیشان را با ایشان مطرح کنند. در انتخاب راه و مسیر آینده با ایشان مشورت کنند، حتی ایشان به اندازهای نزدیک میشدند که در مجالسی مانند عروسی شاگردانشان ـ در صورت دعوت ـ شرکت میکردند
*خوشرو بودن
ایشان بسیار خوشرو بودند، با شاگردان روابط پدرانه داشتند و در واقع وقتی ارتباط شاگردی با ایشان ادامه پیدا میکرد، به نوعی دوستی مبدّل میشد
به دست آوردن دنیا هنر نیست/یکی راگر توانی دل به دست آر
10.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اعتراض شدید و تند استاد امیری، به پزشکانِ نجاستخوارِ شرکت کننده، در پارتیِ تعدادی از پزشکان شیراز، که ۲۹ نفر از آنان بر اثر سرو مشروبات الڪلی، مسموم و یک نفر فوت شده است!!🇮🇷
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
ح
آثار تعلیم و تعلّم برای رضای خدا
🌷قال الصّادق عليه السلام:
🌸 مَن تَعَلَّمَ لِله وَ عَمِلَ للِه وَ عَلَّمَ للِه دُعِيَ في مَلَكُوتِ السَّمَاواتِ عَظِيماً...🌸
🌷🌸
🍀هر كس براى خدا علم بياموزد و براى خدا [ به آن ] عمل كند و براى خدا به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها از او به بزرگى ياد می شود...🍀
📚الأمالي للطوسي ، ج۱، ص۱۶۷
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
نقش علم در انسان
امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمود:
«العِلمُ سُلطانٌ، مَن وَجَدَهُ صالَ بِهِ، ومَن لَم يَجِدهُ صيلَ عَلَيهِ».
🔹 دانش، سلطنت و قدرت است، هر كه آن را بيابد، با آن يورش برد و هر كه آن را از دست بدهد، بر او يورش برند.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
دعا در حق معلّمان و آموزگاران
🔸 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :
«اللّهُمَّ اغْفِر لِلمُعَلِّمينَ و أطِل أعمارَهُم و بارِك لَهُم في كَسبِهِم».
🔹 خدايا ! آموزگاران را بيامرز ؛ عمرشان را دراز و كسبشان را با بركت كن.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
سلام علیکم
به اطلاع عزیزانی که در این کانال عضو هسنتد، میرساند، این کانال به زودی تعطیل و حذف میشود؛ لذا از همهی بزرگواران و اعضای محترم دعوت میشود که از این پس با عضو شدن در کانال ذیل، 👇 مطالب و نکتههای مورد نظر خود را در آنجا دنبال کنند. 👇👇
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1