صله رحم .mp3
2.12M
احکام ومعارف قرآنی : جلسه هشتم ، صله رحم و دید وبازدید
سید احمد میرعمادی
تفسیر آموزشی قرآن ص ۳
تفسیر سورهی مبارکهی «یس»، آیهی اوّل و دوّم
جلسهی سوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
يسٓ* ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ﴾
به نام خدا كه رحمتش بیاندازه و مهربانیاش همیشگی است. یس * «سوگند به قرآن حکیم».
نکتههایی که از آیات شریفه استفاده میشود و یا در ارتباط با آنها است عبارتند از:
۱. حروف مقطّعه و فلسفهی آن
در روایات آمده که "یس" یکی از نامهای پیامبر(ص) است. و این با آیات بعدی همین سوره هم سازگار است، که مخاطب آن آیات، شخص پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است.
۲- سوگند به قرآن.
آیهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَکِیم﴾ با «واو» قسم، آن هم با قسم به قرآن و قرآن هم با وصف حکیم بودنش دو نکته را در پی دارد:
الف: تأکید بر رسالت پیامبر(ص). بلاتشبیه مانند قسمهایی که ما برای تأکید به دیگران داریم.
ب: دیگری برای بیان عظمت قرآن است؛ زیرا خدای سبحان، به امور کم ارزش سوگند یاد نمیکند.
۳- عظمت و قداست قرآن
نکتهی دیگری که از جملهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ﴾ استفاده میشود این است که سوگند به قرآن، آن هم از سوی خدای سبحان، بیانگر عظمت و قداست آن است؛ زیرا همانگونه که بین مردم نیز متعارف است، سوگند به چیزی یاد میشود که آن چیز، دارای حرمت و قداست و احترام خاصّ و ویژهای است.
۴- تاکید بر رسالت پیامبر از سوی خدا با سوگند به قرآن
همانگونه که با فرهنگ قرآن و گزارشهای تاریخی آن آشنا هستید، مشرکان و مخالفان رسالت رسول گرامی اسلام، انواع تهمتها؛ از قبیل: شاعر، کاهن، ساحر و مجنون بودن را، نسبت به پیامبر اکرم(ص) داشتند؛ لذا خدای سبحان در برابر این تهمتها، در جملهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ﴾، با سوگند به قرآن حکیم و حکمت آمیز، بر رسالت آن حضرت، تاکید کرده و فرمود: ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ﴾.
۵- فلسفهی سوگندهای قرآن
همانگونه که میدانید خدای سبحان، نیازی به سوگند یاد کردن ندارد؛ لذا سوگند در آیهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَکِیم﴾ و نیز سوگندهای دیگر قرآن، همواره برای دو جهت مهّم است:
الف: نخست تأکید روی مطلب و نکتهی مورد نظر برای مخاطب.
ب: دوّم، برای بیان عظمت آن چیزی که به آن سوگند یاد میشود؛ زیرا همانگونه که تاکنون اشاره کردیم، کسی به موجودات کمارزش، سوگند یاد نمیکند۱.
۱. تفسیر آموزشی قرآن؛ ج۱؛ تفسیر سورهی یس، ذیل آیهی ۱ و ۲.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
روشنایی خانهها با تلاوت قرآن
🔸 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :
« نَوِّرُوا بُيُوتَكُمْ بِتِلاَوَةِ اَلْقُرْآنِ وَ لاَ تَتَّخِذُوهَا قُبُوراً كَمَا فَعَلَتِ اَلْيَهُودُ وَ اَلنَّصَارَى صَلَّوْا فِي اَلْكَنَائِسِ وَ اَلْبِيَعِ وَ عَطَّلُوا بُيُوتَهُمْ فَإِنَّ اَلْبَيْتَ إِذَا كَثُرَ فِيهِ تِلاَوَةُ اَلْقُرْآنِ كَثُرَ خَيْرُهُ وَ اِتَّسَعَ أَهْلُهُ وَ أَضَاءَ لِأَهْلِ اَلسَّمَاءِ كَمَا تُضِيءُ نُجُومُ اَلسَّمَاءِ لِأَهْلِ اَلدُّنْيَا. »
🔹 خانههاى خود را بتلاوت قرآن روشن كنيد و آنها را گورستان نكنيد چنانچه يهود و نصارى كردند، در كليساها و عبادتگاههاى خود نماز كنند، ولى خانههاى خويش را معطل گذاردهاند (و در آنها عبادتى انجام ندهند) زيرا كه هر گاه در خانه بسيار تلاوت قرآن شد خير و بركتش زياد شود، و اهل آن بوسعت رسند، و آن خانه براى اهل آسمان درخشندگى دارد چنانچه ستارگان آسمان براى اهل زمين ميدرخشند.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
تفسیر آموزشی قرآن ص ۴
تفسیر سورهی مبارکهی «یس» ادامهی تفسیر آیهی اوّل و دوّم
جلسهی چهارم:
تفسیر آیهی اوّل و دوّم
ادامهی نکتهها:
۶- آیا حقّانیّت یک پیامبر یا کتاب آسمانی را میتوان با سوگند تأکید اثبات کرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت:
الف: در همین آیات، اگر ملاحظه و دقّت شود، خواهید دید که از یک طرف، خدای سبحان، قرآن را، به حکیم بودن توصیف میکند؛ لذا این اشاره است بر اینکه حکمت قرآن، بر کسی پوشیده نیست و این خود، دلیل بر حقّانیّت قرآن است.
ب: از طرفی دیگر، باز در همین آیات، خدای سبحان، پیامبرش را، به ره سپردن بر «صراط مستقیم» توصیف کرده است: ﴿عَلَىٰ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ﴾؛ و این بدین معناست که محتوای دعوت او و مسیر او، یک دعوت و مسیر مستقیمی است که هیچگونه اعوجاج و انحرافی در آن نیست؛ گذشته از این سوابق زندگی پیامبر(ص) نیز، نشان میدهد که او طریقی جز طریق مستقیم ندارد.
بنابراین، با توجّه به دو نکتهی یاد شده، یکی از بهترین راههای پی بردن به حقّانیّت یک پیامبر و یک کتاب آسمانی چون قرآن، این است که انسان، محتوای دعوت آنها را، به طور دقیق بررسی نماید، که اگر با فطرت و عقل و وجدان هماهنگ بود و در سطحی قرار داشت که از انسانِ با نیروی بشری، امکانپذیر نبود، آن وقت نشان از حقّانیّت آنها خواهد بود.
ج: افزون بر همهی این نکتهها، سوابق زندگی شخص رسول گرامی اسلام(ص) چنان بود که نشان میداد او مرد امانت و صداقت است، نه دروغ و مکر و حیله و تزویر؛ لذا این امور، جملگی نشان از آن است که آن حضرت، فرستادهی خدا است و هیچ یک از سوگند و ادّعای در این آیات بیدلیل نیست.
د: پاسخ دیگر به این سوال این است که در مناظره، برای نفوذ در دلهای منکران لجوج، هرچهقدر عبارتها، محکمتر و قاطعتر و همراه با تأکید بیشتر، مطرح شود، افراد را، بیشتر تحت تأثیر قرار میدهد.
۷- برخورداری قرآن از حکمت و حکمت آمیزی
توصیف قرآن به «حکیم» در جملهی ﴿والْقُرْآنِ الْحَکِیم﴾ به این معنا است که محتوای قرآن، نه تنها خود حکمت است، عمل به آن نیز حکمت آمیز است. و موجب میشود که درهای حکمت به روی انسانها گشوده شود.
۸- دلایل حقّانیت پیامبر(ص)
در این آیات، خدای سبحان با بیان حکمت، به محتوای والای قرآن: ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَکِیم﴾ و با بیان راه مستقیم رسول گرامی اسلام(ص) به محتوای دعوت آن حضرت اشاره کرده، که هر دو، دلیل بر حقّانیت پیامبر(ص) است. و سوگند به قرآن هم برای تاکید بیشتر و نفوذ در دلها است۱.
ادامه دارد
۱. تفسیر آموزشی قرآن؛ ج۱؛ تفسیر سورهی یس، ذیل آیهی ۱ و ۲.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیبا ترین سخن ، در شب آخر سال 😔
تفسیر آموزشی قرآن ص ۵
تفسیر سورهی «یس»، تفسیر آیهی اوّل و دوّم
جلسهی پنجم
ادامهی نکتهها:
۹- محکم بودن آیات قرآن
کلمهی حکیم در جملهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ﴾، هم میتواند به معنای «ذوالحکمة»؛ یعنی دارای حکمت و حکمت آمیز بودن باشد، که در خلال نکتههای گذشته بدان اشاره شد، و هم میتواند به معنای محکم بودن باشد؛ مانند آیهی ﴿أُحْكِمَتْ آيَاتُهُ﴾ در اوّلین آیه از سورهی «هود»، که به معنای این است که آیات قرآن محکم است.
۱۰- تنزیه قرآن از باطل
از جملهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ﴾ برمیآید که در قرآن، امر باطل راه ندارد، و تمام آن محکم و استوار است.
۱۱- لزوم محکم بودن عقیده
از آیات مختلف قرآن، از جمله از آیات مورد بحث، استفاده میشود که اساس عقیده، باید محکم باشد؛ لذا خدای سبحان، هم خودش حکیم است و هم قرآنی را که نازل کرده حکیم است: ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَکِیم﴾ و هم پیامبرانی را که برای هدایت بشر و آموزش تعالیم الاهی فرستاده، آموزگاران حکیمی هستند؛ چنانکه در آیات مختلف در مقام بیان رسالت آنها میخوانیم: ﴿يُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ﴾ (سورهی جمعه و آل عمران).
۱۲- قرآن موجودی زنده، عاقل، رهبر و پیشوا
از آنجایی که به طور معمول، «حکمت» صفت شخص زنده و عاقل است، از توصیف قرآن به حکمت در جملهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَکِیم﴾، برمیآید که گویی خدای سبحان، قرآن کریم را، موجودی زنده و عاقل و رهبر و پیشوا معرّفی میکند، که میتواند درهای حکمت را به روی انسانها بگشاید، و به صراط مستقیمی که در آیات بعد بدان اشاره کرده، راهنمایی کند. و این با آنچه که دربارهی حشر قرآن و انبیا علیهم السلام در قیامت وارد شده، که قرآن در آنجا، در جایگاه خاص و ویژه، میدرخشد نیز سازگار است۱.
ادامه دارد
۱. تفسیر آموزشی قرآن؛ ج۱؛ تفسیر سورهی یس، ذیل آیهی ۱ و ۲.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
فصل بهار.mp3
2.22M
احکام ومعارف قرآنی : جلسه نهم ، فصل بهار و یاد قیامت
سیداحمد میرعمادی
شمه ای از فضایل حضرت خدیجه
اولین زنی که در نزد پیامبر از احترام و محبوبیت خاصی برخوردار بود.
1- حدیث مشهوری میان اهل شیعه و اهل سنت است که پیغمبر فرمود: از مردان گروه زیادی به کمال رسیدند ولی از میان زنان فقط چهار زن که عبارتند از: آسیه دختر مزاحم (زن فرعون)، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد صلی الله علیه و آله و سلم.
2- و نیز فرمود: بهترین زنان بهشت چهار زن هستند: مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمد ص، آسیه دختر مزاحم.
3- در تفسیر عیاشی از امام باقر علیه السلام، از رسول خدا روایت است که فرمود: درشب معراج چون بازگشتم، از جبرئیل پرسیدم آیا حاجتی داری؟ جبرئیل گفت: خدیجه را از طرف خداوند و از جانب من سلام برسان.
4- او یک همسر فداکار و ایثارگر، بهترین یاور برای رسول خدا و در تمام مشکلات و سختی های پی در پی و تبعیدها و محاصره های پیامبر، قوی ترین پشتییان و همراه او بود. اموال خود را در راه اهداف الهی همسرش و گسترش و تقویت اسلام، بخشش کرد و با ثروت بسیارش در راه تثبیت و پیشرفت اسلام، بسیار موثر بود.
5- او زنی با کمال و با شخصیت و با فضیلت بود و از همین رو از زنان دیگر ممتاز و پیامبر خدا او را بسیار دوست می داشت.
برخی وقایع دوران زندگی حضرت خدیجه با رسول گرامی اسلام
1- تجدید بنای خانه کعبه و حکمیت رسول خدا که در 35 سالگی رسول اکرم اتقاف افتاد (مراجعه به کتب مربوطه)
2- مبارزه با بت پرستی و اختلاف بین بت پرستان، توسط مردان و سران جامعه آن روز
3- بعثت رسول اکرم و پیغمبری آن حضرت
4- جنگ های پیغمبر
وفات؛ مدفن
حضرت خدیجه مدت 25 سال در خانه پیامبر اسلام زندگی کرد و وی در سال دهم بعثت در دهم ماه رمضان و به مدت کوتاهی بعد از وفات "ابوطالب" عمو و سرپرست پیغمبر از دنیا رفت. آن سال را "عام الاحزان" سال اندوها گفته اند. مرقد او در «حجون مکه» در قبرستان ابوطالب کنار قبر عبدالمطلب، ابوطالب و عبدمناف می باشد.
پیغمبر بعد از حضرت خدیجه
پیامبر سالها بعد از مرگ او به خوبی از تنها یار وفادار خود یاد می کرد. بارها بیاد او گریه می کرد. به نقل از عایشه که هر وقت پیامبر گوسفندی را ذبح می کرد، می فرمود: گوشت های آن را برای دوستان خدیجه بفرستید و عایشه بر او رشک می برد و می گفت که پیامبر زیاد از او یاد می کرد. در روایت مشهور دیگری است که چون برای پیغمبر هدیه ای می آوردند گااهی می فرمود: برای فلان بانوئی ببرید که از دوستان خدیجه بوده است. رسول خدا درباره خدیجه می فرماید: خداوند بهتر از او را به من نداده است. او به من ایمان آورد در هنگامی که مردم کفر داشتند، تصدیق نبوت من کرد، زمانی که دیگران مرا تکذیب کردند و اموال خود را در اختیار من گذاشت در وقتی که دیگران محروم کردند و خداوند متعال از او فرزندانی به من عطا کرد و در روز فتح مکه، پیغمر مسیر حرکت را به گونه ای تنظیم کرد که از کنار مزار خدیجه سلام الله علیها عبور نمود.
منابع
1- فروغ ابدیت (جعفر سبحانی)
2- دائرة المعارف تشیع
3- زندگانی پیامبر اکرم (رسول جعفریان)
💌 انفاق در ماه مبارک
✍ پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله فرمودند:
ما مِن نَفَقَةٍ إلاّ وَيُسأَلُ العَبدُ عَنها إلاَّ النَّفَقَةَ في شَهرِ رَمَضانَ صِلَةً لِلعِبادِ وَكانَ كَفّارَةً لِذُنوبِهِم، وَمَن تَصَدَّقَ في شَهرِ رَمَضانَ بِصَدَقَةٍ مِثقالِ ذَرَّةٍ فَما فَوقَها إذا كانَ أثقَلَ عِندَ اللّهِ عَزّ وَجَلّ مِن جِبالِ الأَرضِ ذَهَبا تَصَدَّقَ بِها في غَيرِ رَمَضانَ؛
هيچ خرج كردنى نيست، مگر آنكه بنده از آن سؤال مىشود؛ مگر خرج كردن در ماه رمضان در راه احسان به بندگان و اين كفّارۀ گناهان میشود. هركس در ماه رمضان بهاندازۀ سنگينى ذرّهاى يا بالاتر از آن صدقه دهد، نزد خداوند سنگينتر از كوههاى زمين از طلاست كه در غير ماه رمضان صدقه دهد.
📚 بحار الأنوار، ج۹۶، ص۳۴۵، ح ۹.
💠 مشارکت در باقیات صالحات قرآنی در ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن
✅ ضمن عرض قبولی طاعات و عبادات، و تبریک سال نو، یادآوری میشود که شما میتوانید هدایای مربوط به باقیات صالحات قرآنی خود را برای اعتلای فرهنگ قرآن و ترویج و نشر تعالیم آن، به شماره کارت: 👇👇
۶۰۳۷۶۹۱۹۹۰۶۸۶۰۲۴
به نام مؤسسه احسنالحدیث واريز فرمایید.
12.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 علاقه پيامبر« صلي الله عليه و آله و سلم» به حضرت خديجه« سلام الله عليها»
⬅️ روايتي در مستدرك حاكم است كه پيامبر اسلام«صلی الله علیه و آله و سلم» ميفرمايد: الحمدلله الذي زوجني خديجه و كنت لها عاشقا اين تعبير خيلي عجيب است كه حضرت بفرمايد من عاشق خديجهام. همچنين در روايتي كه در صحيح مسلم آمده است پيامبر«صلي الله عليه و آله و سلم» ميفرمايد محبت خديجه روزي من شده است و در روايتي در كتاب بحارالانوار آمده است تعبير عجيبي دارد كه رسول الله، خديجه را دوست داشت و دلباخته او بود و خداوند در مقابل ملائکه به وجود حضرت خديجه«سلام الله عليها» مباهات ميكند.
🎙 آیت الله حسینی قزوینی
#حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها
✍ #دختر_سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/572850353Ca4e6fe6d24
تفسیر آموزشی قرآن ص ۶
تفسیر سورهی «یس»، تفسیر آیهی سوم.
جلسهی ششم
﴿إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ﴾ ﴿۳﴾
«که تو قطعا از رسولان (خداوند) هستی»
نکتههایی که از آیهی شریفه استفاده میشود و یا در ارتباط با آن است عبارتند از:
۱- تأکید بر رسالت پیامبر از سوی خدا با سوگند به قرآن
همانگونه که با فرهنگ قرآن و گزارشهای تاریخی آن آشنا هستید، مشرکان و مخالفان رسالت رسول گرامی اسلام، انواع تهمتها؛ از قبیل: شاعر، کاهن، ساحر و مجنون بودن را، نسبت به پیامبر اکرم(ص) داشتند؛ لذا خدای سبحان در برابر این تهمتها، در جملهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ﴾، با سوگند به قرآن حکیم و حکمت آمیز، بر رسالت آن حضرت، تاکید کرده و فرمود: ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ * إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ﴾.
۲-لزوم حمایتهای صریح در برابر تهمتها و تضعیفها
از جملهی ﴿إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ﴾ پس از جملهی ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ﴾ برمیآید که باید در برابر تهمتها و تضعیفهای ناروا و به ناحق، حمایتهای صریح و همه جانبه صورت گیرد، و این یک امر ضروری، بدیهی و لازم است.
۳-حمایت از مردان الاهی در طول تاریخ
از تعبیر ﴿لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ﴾، در جملهی ﴿إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ﴾ بر میآید که مردان خدا در طول تاریخ تنها نیستند؛ بلکه در کنار سایر رسولان و فرستادگان الاهی هستند. به بیان دیگر، هر کسی که در عمل به دستورهای الاهی تا بدانجا رسید که از اولیاء و از مردان الاهی به شمار آید، آن وقت، او در انجام رسالتها و مسئولیتهای خویش، نه تنها، تنها نیست؛ بلکه مورد حمایت سایر مردان الاهی و انبیای راستین نیز هست. به بیان سوّم اینکه آنها نیز، در همهی امور، او را همراهی میکنند؛ همانگونه که خدای سبحان در برخی از موارد، در مراتب دیگر، فرشتگان را در حمایت از مجاهدان مامور میکند.
۴-چرا در این آیات، مخاطب شخص پیامبر(ص) است؟
سوال دیگری که ممکن است مطرح شود این است که چرا مخاطب در آیات: ﴿إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ * عَلَىٰ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ﴾، پس از سوگند به قرآن در آیهی قبل: ﴿وَالْقُرْآنِ الْحَکِیم﴾، شخص رسول گرامی اسلام(ص) است، نه مشرکان و نه عموم مردم؟
پاسخ این است که هدف از سوگند خدای سبحان، این بوده که تأکید کند بر پیامبر(ص) که تو بر حقّ و بر صراط مستقیم هستی، خواه مشرکان بپذیرند و خواه نپذیرند؛ لذا در رسالت سنگین خود کوشا باش و در برابر مخالفان، کمترین سستی به خود راه نده[۱] [۲].
ادامه دارد
[۱] تفسیر نمونه، ج ۱۸، ص ۳۱۷.
[۲] تفسیر آموزشی قرآن؛ ج۱؛ تفسیر سورهی یس، ذیل آیهی ۳.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
#وصايا_مؤلمة_وكفنان_لأمّ_المؤمنين
لما اشتد مرض السيّدة خديجة (عليها السلام) قالت: يا رسول الله إسمع وصاياي:
أولًا: فأني قاصرة في حقك فاعفني يا رسول الله..
الوصية الثانية: أوصيك بهذه، وأشارت إلى فاطمة (عليها السلام)، فإنها غريبة من بعدي فلا يؤذيها أحد من نساء قريش، ولا يلطمن خدها ولا يصحن في وجهها ولا يرينها مكروها.
وأما الوصية الثالثة: فأني أقولها لابنتي فاطمة وهي تقول لك فأني مستحية منك يا رسول الله. فقام النبي (صلّى الله عليه وآله) وخرج من الحجرة، فدعت بفاطمة وقالت: يا حبيبتي وقرة عيني قولي لأبيك إن أمي تقول: أنا خائفة من القبر أريد منك ردائك الذي تلبسه حين نزول الوحي تكفنني فيه.
فخرجت فاطمة وقالت لأبيها ما قالت أمها خديجة، فقام النبي (صلى الله عليه وآله) وسلّم الرداء إلى فاطمة وجاءت به إلى أمها فسرّت به سرورا عظيما..
ثمّ أنّ الله تعالى أهدى إليها كفنًا من الجنّة جاء به جبرئيل، فكان لها كفنان: كفن من الله وكفن من رسول الله (صلّى الله عليه وآله).
#عظّم_الله_أجورنا_وأجوركم
📚 شجرة طوبى ج ٢