فقه الاداره 323و324.docx
21K
📒 #درس_خارج_فقهالاداره
موضوع: فقه الاداره _ فقه نظارت – نظارت بر برنامه –خاتمه در احکام نظارت – ضمانت در نظارت در تنازع حسبه و عامل برنامه
مساله : اگر حسبه و عامل برنامه مدعی نظارت و عدم نظارت موثر شدند قول کدام طرف مقدم است ؟
💠 استاد:
حضرت آیت الله قوامی دامظله
🔰 #متن جلسه ۳۲۳ و ۳۲۴
🗓 چهارشنبه ۱۴۰۰/۲/۱۵
#فقهالاداره
#فقه_نظارت ١۱۴
جلسه برخط خارج فقه الإداره
نیم ساعت پس از نماز صبح👇
https://www.skyroom.online/ch/a32616797/feghh
آدرس کانال دروس بنیاد
فقهی مدیریت اسلامی 👇
https://eitaa.com/D_bonyadfeghhi1386
🌺🕊🌺🕊🌺🕊🌺🕊
🕌زیارت امام #موسى_کاظم و امام #رضا و امام #جواد و امام #هادى(عليهم السلام) در روز #چهارشنبه
﷽
🔆السَّلامُ عَلَيْكُمْ يَا أَوْلِيَاءَ اللَّهِ
السَّلامُ عَلَيْكُمْ يَا حُجَجَ اللَّهِ
السَّلامُ عَلَيْكُمْ يَا نُورَ اللَّهِ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ
السَّلامُ عَلَيْكُمْ، صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَ عَلَى آلِ بَيْتِكُمْ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، بِأَبِي أَنْتُمْ وَ أُمِّي
🔆لَقَدْ عَبَدْتُمُ اللَّهَ مُخْلِصِينَ، وَ جَاهَدْتُمْ فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ حَتَّى أَتَاكُمُ الْيَقِينُ فَلَعَنَ اللَّهُ أَعْدَاءَكُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ أَجْمَعِينَ وَ أَنَا أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ وَ إِلَيْكُمْ مِنْهُمْ
🔆يَا مَوْلايَ يَا أَبَا إِبْرَاهِيمَ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ
يَا مَوْلايَ يَا أَبَا الْحَسَنِ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى
يَا مَوْلايَ يَا أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ
يَا مَوْلايَ يَا أَبَا الْحَسَنِ عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ
أَنَا مَوْلًى لَكُمْ، مُؤْمِنٌ بِسِرِّكُمْ وَ جَهْرِكُمْ، مُتَضَيِّفٌ بِكُمْ فِي يَوْمِكُمْ هَذَا وَ هُوَ يَوْمُ #الْأَرْبِعَاءِ، وَ مُسْتَجِيرٌ بِكُمْ فَأَضِيفُونِي وَ أَجِيرُونِي، بِآلِ بَيْتِكُمُ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِين🌺
🔆 #پندانه
قلبت را غنی کن و بخشنده باش
🔹تاجر ثروتمندی با غلام خود از قونیه به سفر شام رفتند تا بار بخرند و به شهر خود برگردند.
🔸مرد ثروتمند در راه که به کاروانسرایی میرفتند، به غلام خود مبلغ کمی پول میداد تا غذا بخرد و خودش به غذاخوری کاروانسرا رفته و بهترین غذاها را میل میکرد.
🔹غلام جز نان و ماست و یا پنیر، چیزی نمیتوانست در راه بخرد و بخورد.
🔸چون به شهر شام رسیدند، بار حاضر نبود، پس تاجر و غلامش به کاروانسرا رفتند تا استراحت کنند.
🔹غلام فرصتی یافت تا در کاروانسرا کارگری کند و ۱۰ سکه طلا مزد گرفت.
🔸بار تاجر از راه رسید، بار را بستند و به قونیه برگشتند.
🔹در مسیر راه، راهزنان بار تاجر را به یغما بردند و هرچه در جیب تاجر بود از او گرفتند اما گمان نمیکردند غلام سکهای داشته باشد، پس او را تفتیش نکردند و سکه دست غلام ماند.
🔸با التماس زیاد، ترحم کرده اسبها را رها کردند تا تاجر و غلام در بیابان از گرسنگی نمیرند.
🔹یک هفته در راه بودند، به کاروانسرا رسیدند، غلام برای ارباب خود غذای گرم خرید و خود نان و پنیر خورد.
🔸تاجر پرسید: تو چرا غذای گرم نمیخوری؟
🔹غلام گفت: من غلام هستم، به خوردن تکه نانی با پنیر عادت دارم و شکم من از من میپذیرد اما تو تاجری و عادت نداری، شکم تو نافرمان است و نمیپذیرد.
🔸تاجر به یاد بدیهای خود و محبت غلام افتاد و گفت: غذای گرم را بردار، به من از "عفو، معرفت، قناعت و بخشندگی خودت هدیه کن" که بهترین هدیه تو به من است.
🔹من کنون فهمیدم که سخاوت به میزان ثروت و پول بستگی ندارد، مال بزرگ نمیخواهد بلکه قلب بزرگی میخواهد.
🔸آنانکه غنی هستند نمیبخشند آنانکه در خود احساس غنیبودن میکنند، میبخشند.
🔹من غنی بودم ولی در خود احساس غنیبودن نمیکردم و تو فقیری ولی احساس غنیبودن میکنی.
KayhanNews75979710412149505335107.pdf
9.6M
بسم الله الرحمن الرحیم
تمام صفحات روزنامه کیهان
امروز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
شب امضاء مقدرات
امشب احیاء سوم در لیالی مبارکه قدر است. شب امضا برنامه و بودجه سال توسط بقیه الله الاعظم است هنوز زمان برای چانهزنی باقی است با جوشن صغير و کبیر و استغفار و ناله و نافله که طول عمر، وسعت رزق، حج بیت الله الحرام، دولت اسلامی، رئیس جمهور مطلوب و اصلح، رفع کرونا و بلایا، بیاثر شدن تحریم ها، آزادی قدس و کعبه، امامت افاضل و حکومت فضائل و... را هم در لیست قضا و قدر بگنجانند و بدون رد و بدل در طول سال به انجاز و احقاق برسانند.
اراده ما مهم و موثر است باید با تضرع و اصرار و استغاثه این اراده را در طول اراده خدا قرار دهیم تا به تحقق برسد انشالله. 🤲
#شب_قدر
#ماه_مبارک_رمضان
@qavami
روز بزرگداشت شیخ صدوق(۱۵اردیبهشت)
۷۵سال ۳۰۶-۳۸۱عمر بابرکت با۳۰۰کتاب مثل من لایحضره الفقیه ،کمال الدین و اتمام النعمه،علل الشرائع ، معانی الاخبار .و....که نجاشی ۱۸۹ کتاب را نام برده است بعد از ۸۰۰سال جنازه اش کاملا سالم بود پدر آیتالله مرعشی نجفی دستش را بوسیده گویازنده بوده چرا چنین نباشد که به دعای امام عصر در غیبت صغری بدنیا آمده و استاد شیخ مفید و سید مرتضی است صدوق الطائفه شد چون در نهایت صدق و صداقت بود مزارش در شهر ری به ابن بابویه معروف است از محمدون ثلاث است در کتب اربعه. شاهان معاصر و غیر معاصرش او را تکریم کرده اند و....باید مثل او شد ✍️
@qavami
https://eitaa.com/D_bonyadfeghhi1386
امیرالمؤمنین(ع) میفرمود: «رسول خدا صلی الله علیه و آله [این چنین] بود که رخت خواب خویش را جمع میکرد و کمربند [همّت برای عبادت] را در دهه آخر از ماه رمضان محکم میبست و همیشه این گونه بود که اهل و عیالش را در شب بیست و سوم بیدار نگه میداشت و بر روی خواب رفتگان در آن شب آب میپاشید [تا از درک شب قدر، و درک شب زنده داری محروم نشوند]؛ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص کَانَ یَطْوِی فِرَاشَهُ وَ یَشُدُّ مِئْزَرَهُ فِی الْعَشْرِ الْأَوَاخِرِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ کَانَ یُوقِظُ أَهْلَهُ لَیْلَةَ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ وَ کَانَ یَرُشُّ وُجُوهَ النِّیَامِ بِالْمَاءِ فِی تِلْکَ اللَّیْلَةِ» (دعائم الإسلام، ج1، ص282)
حضرت زهرا(س) به دلیل اهمیت این شب، در روز بچهها را میخوابانید تا کاملاً استراحت کنند و غذای کمتری به آنان میداد تا بدین گونه زمینه و موقعیت بهتر و مطلوبتری از نظر جسمی و روحی برای شب زندهداری داشته باشند. ایشان به حدی در این کار جدی و قاطع بود که امیرالمؤمنین(ع) در این باره میفرمود: «فاطمه(س) نمىگذاشت کسى از اهل خانه در شبهاى قدر به خواب رود به آنان غذاى کم مىداد و از روز قبل براى احیاى شب قدر آماده مىشد و مىفرمود: محروم کسى است که از برکات این شب محروم باشد؛ وَ کَانَتْ فَاطِمَةُ ع لَا تَدَعُ أَحَداً مِنْ أَهْلِهَا یَنَامُ تِلْکَ اللَّیْلَةَ وَ تُدَاوِیهِمْ بِقِلَّةِ الطَّعَامِ وَ تَتَأَهَّبُ لَهَا مِنَ النَّهَارِ وَ تَقُولُ مَحْرُومٌ مَنْ حُرِمَ خَیْرَهَا.» (مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج7، ص470)
[8]ـ عَنْ ابي جَعْفَر عَلَيهِ السَّلام عَن ابائهِ عَن الحُسين بن علي عليهما السّلام قال: لَمّا نَزَلت: وَ كُّلَ شَيْيٍ احْصَيناهُ فِي اِمامٍ مُبينٍ سَئَلَ جَماعَةٌ مِنَ الاَصْحابِ مِنْهُمْ اَبُوبُكْر و عُمَرَ النَّبيَ صلي الله عليه و آله و سلم هُوَ التَّوراةٍ؟ فَقالَ لا، فَسئَلوْا اَنّهُ الا نجيل؟ فَقال لا. فَاَقْبلَ عَليٌ عَلَيهالسَّلام فقال هُوَ هذا. اِنَّهُ الاِمامُ الَّذي اَحْصَي الله تباركَ و تعالي فيهِ عِلْمَ كُلِّ شَيْيٍ (معاني الاخبار مرحوم صدوق، ص95، تفسير البرهان، در قسمت مقدمه ص83، باب الالف، تأليف ابوالحسن الشريف، تفسير نورالثقلين، ج4، ص379، تفسير البرهان از بحراني،ج4، ص6). امام محمدباقر(ع) از پدران بزرگوارشان از امام حسين(ع) نقل فرمودند: وقتي كه آيه «و كل شيي احصيناه في امام مبين» نازل شد، جماعتي از اصحاب از جمله ابوبكر و عمر از پيامبراكرم(ص) سؤال كردند آن تورات است (يعني آن امام مبين كه همه چيز در اوست آيا تورات است) فرمودند: نه. گفتند: آيا انجيل است؟ فرمودند: نه. در اين هنگام اميرالمؤمنين(ع) وارد شدند. پيامبراكرم(ص) فرمودند امام مبين اين بزرگوار است امامي كه خداي تعالي علم هر چيز را نزد او شماره كرده است.