عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع مَا مِنْ أَحَدٍ یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِلَّا وَ هُوَ یَتَمَنَّى أَنَّهُ زَارَ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ ع لَمَّا یَرَى لِمَا یُصْنَعُ بِزُوَّارِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ مِنْ کَرَامَتِهِمْ عَلَى اللَّهِ
از امام صادق علیه السلام روایت شده: هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو میکند ای کاش امام حسین علیه السلام را زیارت کرده بودم آن هنگامی که می بیند که با زوار امام حسین علیه السلام چه میکنند، چقدر نزد خداوند مورد کرامت واقع میشوند. (وسائل الشیعه/ ج14/ص424)
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
💠«در سختیها و گرفتاریها، بهترین ذکر، آن است که از پیامبر اکرم صلّیاللّهعلیهوآله به ما رسیده است:
🔸لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلَّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظیمِ، لَامَلْجَأَ وَ لَا مَنْجٰا مِنَ اللهِ إلَّا إلَیْهِ، يَا مُحَمَّدُ یَا عَلِیُّ یَا فاطِمَةُ یَا صَاحِبَ الزَّمانِ أَدْرِكْنِي وَ لَا تُهْلِکْنِي، فَدَعَا رَبَّهُ أَنِّي مَغْلُوبٌ فَانْتَصِرْ.
🔹هیچ مانعی و هیچ نیرویی نیست مگر با خدای بلند مرتبه بزرگ، هیچ پناهی و هیچ نجاتگاهی از خدا نیست مگر به سوی خدا، ای محمد، ای علی، ای فاطمه، ای صاحب زمان، من را دریاب و مرا به هلاکت نسپار؛ پس خدای خود را خواند که من شکست خوردهام پس یاریام کن.
📚بهجتالدعاء، ویراست دوم، ص٣٨٧
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
اختتامیه سطح۲ اخلاق و تربیت حوزه علمیه استان کرمانشاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا فلاحیان،حجت الاسلام و المسلین حاج آقا ایرانی(رئیس مرکز مدیریت حوزه استان کرمانشاه) و دانش پژوهان برگزار گردید.
📌دوره تخصصی سطح ۲ اخلاق با ۱۳ نفر دانش پژوه توسط اساتید اعزامی از موسسه تخصصی دارالهدی قم طی یک سال برگزار گردید.
📌در اختتامیه از همکاری صمیمانه و تلاش های حاج آقا فلاحیان تشکر گردید.
هدایت شده از محمد صدرایی
انتشار دوفصلنامه معرفت اخلاقی شماره36 ویژه صدمین سال باز تاسیس حوزه علمیه قم
🔹به گزارش دبیرخانه صدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم، در طی دوسال گذشته مقالات متعددی در رشته های مختلف دانشی و عملکردی تولید شده است. در این میان برخی از مقالات درباره معرفت اخلاقی در حوزه علمیه می باشد.
🔹دوفصلنامه علمی _ترویجی معرفت اخلاقی از موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی ره در شماره 36 خود مقالاتی به این موضوع اختصاص داده و در دسترس جامعه نخبگانی کشور قرار گرفت.
🔹برخی از مقالات این شماره:
-حوزه علمیه قم و دانشهای جدیدِ عرصه اخلاق در یک سده اخیر/سیداکبر حسینی قلعه بهمن
-عملکرد حوزه علمیه قم در حیطه اخلاق اجتماعی در یکصد سال اخیر/محمدجواد فلاح
-گونهشناسی گرایشهای دروس اخلاق در حوزة علیمة قم از بدو تأسیس تاکنون/ابوذر رجبی
-مراکز رسمی دانش اخلاق در یکصدسالة اخیر حوزة علمیة قم/هادی حسینخانی
🔹لینک نشریه
https://marefateakhlagi.nashriyat.ir/
#معرفت
#معرفت_اخلاقی
#گونه_شناسی_تاثیرپذیری_اخلاق_حوزه_علمیه
#ویژه_صدمین_سال_بازتاسیس_حوزه_علمیه_قم
#دبیرخانه_صدمین_سال_حوزه
🔹🔹🔹🔹🔹
https://pazhuhesh.ismc.ir/
@Riismc | معاونت پژوهش
پرهیز از قول به غیر علم
در مسئلهی اخلاق، این نکته را هم عرض بکنم - این را بعداً میخواستم عرض کنم؛ چون میترسم وقت بگذرد، جلوتر عرض میکنم؛ زیرا جزو اساسیترین مسائل است - پرهیز از قول به غیر علم، از غیبت، از تهمت. من خواهش میکنم شما جوانهای عزیز به این مسئله اهتمام بورزید. همین طور که در زمینههای مختلف اهتمام به طهارت عملی دارید - به نماز اهتمام دارید، به روزه اهتمام دارید، به پرهیز از تعرضهای جنسی اهتمام دارید - به این مسئله هم اهتمام داشته باشید. اگر چنانچه ما چیزی را به کسی نسبت بدهیم که در او نیست، خب این میشود تهمت. اگر چنانچه چیزی را بگوئیم که به آن علم نداریم؛ مثلاً یک شایعه است - یک نفری یک حرفی را از قول یکی نقل میکند، ما هم همان را دوباره تکرار میکنیم - خب، این کمک کردن به شایعه است، این شایعهپردازی است؛ قول به غیر علم است. قول به غیر علم، خود قولش هم اشکال دارد، عمل کردن به آن امر غیر معلوم و بدون علم هم اشکال دارد؛ «و لا تقف ما لیس لک به علم». «لا تقف»، یعنی چیزی را که علم به آن نداری، دنبال نکن، دنبال نرو. دنبال کردن، هم در زمینهی عمل هست، هم در زمینهی گفتار هست. وقتی شما یک چیزی را گفتید که به آن علم ندارید، این هم اختفاء امری است که انسان به آن علم ندارد. لذا دنبالش میفرماید: «انّ السّمع و البصر و الفؤاد کلّ اولئک کان عنه مسئولا».(۱)۱۳۹۱/۰۵/۱۶
۱. إسراء/ آیه ۳۶
وَلا تَقفُ ما لَيسَ لَكَ بِهِ عِلمٌ ۚ إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ كُلُّ أُولٰئِكَ كانَ عَنهُ مَسئولًا؛
از آنچه به آن آگاهی نداری، پیروی مکن، چرا که گوش و چشم و دل، همه مسؤولند.
#توسل #امیرالمومنین #سلوک
🔻اگر مردم در قيامت و لب حوض کوثر محضر اميرالمؤمنين علیه السلام ميرسند، انسان سعي كند همين جا برسد.
همين جا را براي ارتباط و پیوند قرار بدهد. همين جا تكليف را مشخص كند.
🔸معرفت يعني همين، سير يعني همين.
كاري كه ديگران ميخواهند تا قيامت معطل شوند؛ انسان همين جا تكليفش را مشخص كند؛ لذا نميشود سالک ارتباط با اميرالمؤمنين عليه السلام را در برنامه خود نبيند يا به صورت كلي بخواهد يك قضايايي را در نظر بگيرد؛ نه بايد وارد عبيدِ حضرت شد. بعد از این ارتباط حواله ها پشت سر هم مي رسد.
🔸 الان زمان، زمان امامت حضرت بقية اللّه روحي له الفداء است و زمان توسل و ارتباط با ایشان است ؛ ولي اگر انسان پيوند با اميرالمؤمنين علیه السلام خورد، تازه توسلاتش به حضرت بقية اللّه طعم مي دهد.
اگر واقعا كسي با اميرالمؤمنين علیه السلام پيوند خورد، حضرت هم برايش يك احترام ديگري قائل هستند. چون مثل دوست پدر مي شود که احترامش لازم است.
🔺کانال رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
@Nasery_ir
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
و تسلیت شهادت پیامبر رحمت و امام مجتبی صلوات الله علیهما و آل الرسول
از امام مجتبی صلوات الله علیه نقل شده که فرمودند:
يا بنَ آدمَ ، إنّكَ لم تَزَلْ في هَدمِ عُمرِكَ مُنذُ سَقَطتَ مِن بَطنِ اُمِّكَ ، فَخُذْ مِمّا في يَدَيكَ لِما بَينَ يَدَيكَ ؛ فإنّ المؤمنَ يَتَزوَّدُ ، و الكافِرَ يَتَمتَّعُ
* اى فرزند آدم! تو از همان زمان كه از شكم مادرت به دنیا آمدی، پيوسته در راه ويران كردن [خانه ]عمرت قدم بر مى دارى. پس، از آنچه در دست دارى براى آنچه در پيش دارى بهره برگير؛ زيرا كه مؤمن توشه بر مى دارد و كافر خوش مى گذراند.*
بحار الأنوار : ۷۸ / ۱۱۲ /۶ .
🏴🏴🏴
از فرمایشات رسول اکرم صلوات الله علیه که فرمودند:
«من عمل بما علم، رزقه الله علم ما لم یعلم»
هر کس به آنچه که آگاهی یافته عمل نماید، خداوند آگاهی به اموری را که نمی داند، روزی او میگرداند.
بحار الانوار : ج ۶۸، ص ۳۶۳
قال علی بن موسی الرضا صلوات الله علیه:
«مَنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَی مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلاةِ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَاِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً»
هر کس نمی تواند کفاره ی گناهانش را بپردازد، بر محمد و آل محمد بسیار صلوات فرستد زیرا صلوات گناهانش را کاملا از بین می برد.
عیون اخبارالرضا علیه السلام / ج1/ص294