هدایت شده از البیان
🔰فقه الخمینی و مدل علمی آن
💠استاد آیت الله فرحانی:
👈🏻ما در تحلیل نظام علمی فقه الخمینی یک فقه کبیر داریم.
🔅این فقه کبیر:
🔺یک فقه اکبر دارد (فلسفه)
🔺یک فقه اوسط (اصول)
🔺و یک فقه اصغر(فقه رایج)
🔹این فلسفه فقه اکبر است،مبنای فهم دین است ؛این را امام خوب جا انداخته است.
♻️اگر این فقه اکبر را در جای خودش یاد بگیریم و بیاییم اثر فقه اکبر را در فقه اوسط که اصول است مسلط شویم .
آن وقت یک فقه اکبری داریم به نام فلسفه در حد نقشش در استنباط حکم خدا از کتاب و سنت ، یک فقه اوسطی به نام اصول داریم .
♨️ اصول هم دیگر اصول فقهی که ما الان میگوییم نیست ؛ به تعبیر زیبای آقای جوادی، اصول اخلاق هم میشود به آن گفت ، اصول تفسیر هم میشود گفت ؛
👈🏻به طور کلی شما از کتاب چیزی بخواهید بفهمید باید این اصول را بلد باشید .
💢اگر کسی بخواهد المیزان هم کار کند مسیرش همین مسیری است که علامه طباطبایی رضوان الله علیه رفت،اکبرش را بلد است که بر اساس آن اوسطی درست شده است که کمک میکند آیه و روایت را خوب بفهمید .
🔴 اگر این فقه اکبر و اوسط درست نشود دلالت آیه و روایت از دستتان میرود . آن موقع دیگر نمیتوانید کار سندی و رجالی رویش انجام دهید.
🔹ما اسم این فقه اکبر را میگذاریم فلسفه ، و اسم فقه اوسط را میگذاریم اصول ،
اصول استنباط از متن ؛اگر فقه به معنای احکام شرعیه باشد دیگر اصول فقه نیست ، اگر فقه به همین معنای فقه کبیر باشد اشکال ندارد بگویید اصول فقه .
📌اگر سهم این دو تا را جدا کنید به نظر ما مدت تحصیل به شدت کاهش می یابد و یک تحصیل متوازن مناسب مرتبی از پایه 7 تا درس خارج خواهید داشت که فهم این دو مجموعه در آن دیده شده است .
📌بر اساس این تحصیل متوازن از پایه 7 تا درس خارج که فقه اکبر و اوسطش معلوم است یک دوره مناسبی بوجود میاید که با این سرمایه میتوانید وارد فقه حکم شرعی بشوید.
#فقه_الخمینی
#اصول
#فلسفه
#روش_تحصیل
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
1_1463031403(2).mp3
960.2K
فطرت استثمارگر یا فطرت مدنی ؟
🔊 #بشنوید
⁉️آیا انسان به حسب ذات و فطرت، استثمارگر است و در مرحله ثانوی، گرایش اجتماعی دارد و به دنبال عدالت اجتماعی است؟
⁉️و در این صورت این دو فطرت چگونه قابل جمع می باشند؟
🔰علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان چندین مرتبه به این نکته اشاره کردند که انسان مدنی بالتَبع است و نه مدنی بالطبع. ( زیرا انسان ذاتا استثمار گر است و به تبع مصلحت مشترک، گرایش اجتماعی پیدا میکند.)
📌بررسی رابطه این نظریه با نظریه اصل تنازع بقا داروین.
🎙استاد آیت الله فرحانی
#امتداد_حکمت
#علامه_طباطبایی
@albayann
⁉️ #فقه_الخمینی به چه معناست؟
👈مطالبه رهبر انقلاب از حوزه علمیه در گام دوم انقلاب، به وسیله مکتب #فقه_الخمینی و اندیشه امام خمینی (ره) محقق می شود.
🔰 استاد آیت الله فرحانی
@albayann
🔻🔻🔻🔻
هدایت شده از البیان
⁉️ #فقه_الخمینی به چه معناست؟
👈مطالبه رهبر انقلاب از حوزه علمیه در گام دوم انقلاب، به وسیله مکتب #فقه_الخمینی و اندیشه امام خمینی (ره) محقق می شود.
🔰 استاد آیت الله فرحانی
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
♻️به نظر ما اندیشه امام خمینی (ره) یک مکتب عمیق انسانی و یک بیان بسیار راقی از حرکت و صیرورت انسان ولایی و جامعه ولایی است. مکتب امام خمینی (ره)، سیر، حرکت و صیرورت انسان ولایی و جامعه ولایی را تببین کرده است و ما از این مکتب به #فقه_الخمینی تعبیر می کنیم.
📌فقه الخمینی یک مکتب است که به دست امام عظیم الشأن، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی شکل گرفت و راه افتاد. نمی گوییم که این مکتب توسط امام خمینی(ره) تأسیس شد. این مکتب قبلا هم وجود داشت. اما توسط امام (ره) شکل گرفت و راه افتاد و الحمدلله آثار این اندیشه نورانی روز به رور دارد در انقلاب اسلامی ظهور و بروز پیدا می کند.
این اندیشه که از فیضیه شروع شد، آثار و برکات خود را در چلّه اول انقلاب، نشان داد و انشالله در چلّه دوم انقلاب هم باید آثار خودش را نشان بدهد.
💠این تفکر در چله اول انقلاب، دفاع ابدی از نظریه نظام انقلابی را (به تعبیر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم) درست کرد و در چله دوم نیز به تعبیر آقا باید نظام پیشرفته اسلامی را محقق کند.
🔸رهبر انقلاب در بیاناتشان می فرمایند که این جوشش انقلابی، قدم اول انقلاب، بود که منجر به یک نظام انقلابی شد و این نظام انقلابی نتیجه این تفکری است که حضرت امام (ره) ارائه کرد. قرار است که در گام دوم انقلاب این نظام انقلابی، به شکل یک نظام پیشرفته اسلامی محقق شود.
📌آقا در همان بیانیه می فرمایند که همانطور که در گام اول انقلاب، شکل گیری نظام انقلابی مرهون یک خصوصیتی در اندیشه امام خمینی (ره) بود که نام آن را نگاه انقلابی، روحیه انقلابی و عمل جهادی می گذارند، در گام دوم انقلاب هم با همین نگاه انقلابی، روحیه انقلابی و عمل جهادی، باید نظام پیشرفته اسلامی و تمدن انقلابی محقق شود.
👈🏻پس خلاصه حرف ما در #فقه_الخمینی این است که، فقه الخمینی یک اندیشه ای است که این مرد حکیم و فقیه بزرگوار ارائه کرده اند و در مسیر حرکت انقلاب اسلامی، آثار آن روز به روز در حال ظاهر شدن است. این مکتب از فیضیه و با شعار «علمای اسلام به داد اسلام برسید!!» شروع شد.
به نظر می رسد این مطلب که آقا در بیانیه گام دوم می فرمایند که جوانان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی هستند و تحقق این نظام پیشرفته به دست جوانان نیازمند، نگاه انقلابی، روحیه انقلابی و عمل جهادی است، در حوزه علمیه نیز باید پیگیری شود.
✅به نظر ما این مطالبه مهم رهبر فرزانه انقلاب در گام دوم انقلاب (که انصافا خودشان به این مدل فکری امام خمینی (ره) در چلّه اول انقلاب عمل کردند) در حوزه علمیه، با همین مکتب #فقه_الخمینی محقق می شود.
📚 درس خارج ۹۸/۶/۲۴
#فقه_الخمینی
@albayann
مراحل هستی و عالم در اندیشه شهید مطهری.mp3
1.38M
🔊#بشنوید
🔺مراحل هستی و عالم در اندیشه شهید مطهری
🖇هماهنگی نقل و عقل در تبیین مراحل هستی و رابطه حق با خلق
🎙استاد آیت الله فرحانی
#تفسیر
#امتداد_حکمت
@albayann
Feqh71_80.pdf
1.28M
البیان
⁉️مخاطب ما کیست؟ ➖ضرورت بررسی و شناخت نیازهای زمانه 🔰 رهبر معظم انقلاب @albayann
⁉️ما می خواهیم چه چیزی به مردم بدهیم؟
❓آنچه که مورد نیاز مخاطب ماست, چیست؟
‼️ اصلا مخاطب ما کیست؟
روی این نکته باید توجه کرد. در همین شهر رشت و استان گیلان, مرحوم آقا محمدعلی کرمانشاهی پسر مرحوم محقق بهبهانی یک کتاب فقهی مفصل تاءلیف کرد که الان وجود دارد. حدود دویست سال پیش به گیلان آمد و مردم به او اقبال و اظهار ارادت کردند. آقای محمدعلی کرمانشاهی روی منبر می رفت و با مردم حرف می زد; اما اگر شما همان منبر مرحوم آقامحمدعلی را که فقیه عالی قدر بلند مرتبه و پسر مرحوم وحید بهبهانی است بتوانید از کتم غیب بیرون بیاورید و عینا روی کاغذ بنویسید و بالای منبر بخوانید; چنانچه او پانصد نفر یا هزار نفر را در آن روز جذب کرد, شما پنج نفر را هم جذب نمی کنید! در حالی که محتوا و مطلب و مقصود, یک چیز است. امروز شما به چیز دیگری نیاز دارید.
🔹 مرحوم شیخ جعفر شوشتری به مدرسه ی سپهسالار تهران آمد و در ماه رمضان منبر رفت; مردم پای منبرش غش کردند! الان کتابهای شیخ جعفر شوشتری همان منبرهایش در دسترس است; شما یکی از آن منبرها را حفظ کنید و بیایید بخوانید; اگر غیر از خمیازه در مستمعتان, چیز دیگری دیدید; غش که هیچ!
❓چه می خواهید بگویید؟ امروز چه کسی مخاطب شماست؟ من به شما عرض بکنم
✅عزیزان! امروز مخاطب شما جوانانند; روی آنها باید کار کنید; ((علیکم بالاحداث)). نمی گویم غیر جوانها را رها کنید, یا آنها به آموختن احتیاج ندارند; اما می گویم شما روی جوانها کار کنید, سر ریزش به غیر جوانها هم می رسد و برای آنها خیلی کافی است.
👈اولا ببینید جوان چه می خواهد و سوال ذهن و استفهام او چیست. باید روی محتواها کار کرد. ما باید استفهامهای ذهن جوان را بشناسیم تا پاسخ بجا واقع شود; والا ممکن است شبهاتی در ذهنش باشد, ولی شما روی منبر چیز دیگری بگویید. او وقتی نگاه کرد و دید حرف شما متوجه ذهن او نیست, اصلا به آن توجهی نمی کند; اما وقتی دید شما دارید همان استفهام و جهالت ذهن او را می شکافید و آن را می زدایید, شوق پیدا می کند; امروز میآید, فردا هم میآید و تحت تاءثیر قرار می گیرد.
پس اول باید فهمید که سوال او چیست و مشکلش کجاست.
👈ثانیا در پاسخ مشکل او حتما بایستی عالمانه سخن گفت.
📚بیانات مقام معظم رهبری در جمع علما و روحانیون استان گیلان 11/2/ 1380
#امام_خامنه_ای
@albayann
Osul81_90.pdf
1.36M
⚠️بالا رفتن از نردبان ترقی خیلی بطیء و کند صورت میگیرد.
📌انسان اگر بخواهد ترقی عمیق و ریشه دار و پا برجایی بکند باید به پیشرفت تدریجی. خود را راضی کند. زیرا ترقیات سریع سقوط های خرد کننده دارد ...
📌انسان باید بذر بپاشد و بعد صبر کند تا موقع درو برسد
و معنای (العجله من الشیطان) همین است و اینگونه عجله ها مقصود است.
📚یادداشت های استاد مطهری ج 13 ص47
#شهید_مطهری
@albayann