✍یکی از لوازم مهم هر جریان پژوهشی تعریف مرکز انتشارات، جهت تدوین و نشر آثار و تحقیقات صورت گرفته است.
📎 از آن جایی که مدرسه فقهی امیرالمومنین(ع) از ابتدای فعالیت علمی خود در دهه های گذشته، متمرکز بر تحقیق، پژوهش و تدوین دستاوردهای علمی خود بوده است اهمیت و ضرورت شکل گیری این امر بیشتر می باشد.
📌به همین مناسبت مرکز نشر البیان در سال 98 در راستای تحقق این امر فعالیت خود را آغاز نمود . این واحد، که توسط اساتید و فضلای مدرسه مذکور پیگیری می شود ؛ بر تحقیق ، پژوهش و ارائه ای بر اساس گفتمان فقه الخمینی تمرکز کرده و به دنبال تبیین و ارائه منظومه گفتمان مذکور و امتداد تمدنی آن می باشد.
🖊حال بحمدالله این مرکز نشر به تولیت استاد آیت الله فرحانی ، اولین آثار خود را در بهار 1402 رسما منتشر کرد. اولین کتاب خود را تحت عنوان « مسئله ترتب و نظریة خطاب قانونی» ارائه کرده و انشاءالله در آینده نزدیک و تا پایان امسال 14 اثر دیگر در علوم مختلف آماده انتشار و چاپ خواهد شد.
#انتشارات_البیان
#فقه_الخمینی
@albayann
#مسئله_ترتب_ونظریه_خطاب_قانونی
📚نگاهی به کتاب «مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی»
🔸اولین اثر منتشر شده از انتشارات البیان🔸
#فقه_الخمینی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
البیان
#مسئله_ترتب_ونظریه_خطاب_قانونی 📚نگاهی به کتاب «مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی» 🔸اولین اثر منتشر شد
📚نگاهی به کتاب «مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی»
✍️درمیان مسائل متعدد ومختلف دانش اصول برخی ازآنها نقش محوری ومهم تری نسبت به سایرمسائل درفراهم کردن نظام اصولیِ فقیه ایفا می کنند؛
🖇بی تردید مباحثی نظیرتعریف حکم شرعی، کیفیت جعل احکام، چیستی متعلقات احکام وهمچنین چگونگی وکیفیت خطابات شرعیه جزو محوری ترین واساسی ترین مباحث علم اصول به شمارمی روند که نوع نگاه به این مباحث وکیفیت تحلیل آنها، دستگاه استنباط فقیه وبه تعبیر دقیق تر تفسیر او از متون دینی را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می دهد.
🔹متأسفانه علمای اصول ازاین مباحث بصورت مستقل ومجزّا بحث نکرده اند ولی ضمن برخی مباحث مانند مبحث ضدّ وترتّب و مبحث اجتماع امرونهی، از این مسائل وآثار آنها سخن گفته اند.
📌سخن گفتن از مباحث فوق الذکر ذیل مسأله ضدّ، این مسئله وبه تبع آن مسئله ترتب را به یکی از دقیق ترین وجنجالی ترین مباحث اصولی مبدّل کرده و بزرگان بسیاری درآن به نظریه پردازی پرداخته اند.
🔸امام خمینی (رحمت الله علیه) ازجمله اندیشمندانی است که براساس یکی از نوآوری های اصولی خود که به خطابات قانونی شهرت یافته ، دراین مسأله نظریه بدیعی را ارائه کرده است.
📎درکتاب حاضرکه برگرفته از درس خارج اصول #آیت_الله_فرحانی درسال های96،95و97می باشد، ضمن اشاره به سابقه تاریخی واصولی مسئله که به نوعی از زمان محقق کرکی وشیخ بهایی (رحمت الله علیهما) شکل گرفته است، نظریات مطرح شده درمدرسه اصولی نجف به بحث وبررسی گذاشته شده وبا تبیین برجستگی های اندیشه اصولی مکتب قم مانند بیانات آیت الله شیخ عبدالکریم حائری(ره) وآیت الله بروجردی(ره) -که تأثیرزیادی درشکل گیری اندیشه اصولی امام خمینی داشتند، درنهایت نظریه امام خمینی به عنوان نظریه مختار ارائه گردد.
🖊در ادامه به عبارتی از مقدمه این کتاب به قلم استاد آیت الله فرحانی اشاره می شود:
بزرگترین بن بست فکری علم اصول فقه سؤالی است که به تقریر شیخ اعظم(ره) از ابن قبه و به تحقیق آخوند خراسانی در طلب و اراده طرح شد. بزرگان از تلامذه آخوند خراسانی(ره) تلاش شایسته ای در پاسخ به قلم شکسته آخوند (ره) داشته اند و هر چند گاهی به صورت مسئله محور و منزلی پاسخ صحیحی را متأثر از کلمات اهل معقول ارائه کردهاند، لکن جایگاه علم اصول فقه برای استنباط احکام فقهی و رابطه آن با عقاید و کلامیات روشن نشد و مبهم ماند. این توضیح مختصر، ارزش ابداع عالمانه نظریه خطاب قانونی امام خمینی(ره) و تحلیل بدیع ایشان از ماهیت حکم را نمایان می سازد.
🌐https://albayan-nashr.ir/product/slimline-stainless-led-pocket-otoscope-3/
#فقه_الخمینی
#انتشارات_البیان
@albayann
✍با عرض سلام و وقت بخیر
⚠️قابل توجه متقاضیان محترم کتاب مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی
👈 برای تهیه کتاب لطفا اطلاعات زیر را در سایت انتشارات البیان وارد کنید
✔️نام و نام خانوادگی
✔️استان
✔️شهر
✔️آدرس دقیق (محله، خیابان، کوچه، پلاک، طبقه، واحد)
✔️کدپستی
✔️شماره همراه
💰قیمت کتاب👈 ۱۶۰ هزارتومان
💵قیمت با تخفیف ۱۳۰ هزار تومان
لطفا اطلاعات فوق را به صورت کامل ارسال کنید تا در امور مربوط به ثبت خرید و ارسال کتاب وقفه ایجاد نشود.
ارسال پستی به صورت هفتگی صورت می گیرد از صبوری شما سپاسگزاریم.
🔺 عزیزانی که ساکن قم هستند و تمایل به دریافت حضوری دارند برای تحویل حضوری کتاب، در قسمت توضیحات این نکته را یادداشت بفرمایند و همچنین با هماهنگی قبلی میتوانند به صورت حضوری از معاونت نشر وآثار مدرسه فقهی امیرالمومنین علیه السلام کتاب را تهیه بفرمایند.
〰〰〰〰〰〰
🆔آدرس سایت انتشارات البیان جهت خرید کتاب
🌐https://albayan-nashr.ir/product/slimline-stainless-led-pocket-otoscope-3/
〰️〰️〰️〰️
#انتشارات_البیان
@albayann
روش تحصیل فلسفه اسلامی.mp3
1.55M
🎙#بشنوید
🔰استاد آیت الله فرحانی
🔹سیر علمی فلسفه باید رعایت شود.
🔸تا زیر ساخت سیر علمی فلسفه درست نشود مطالب ادق فهمیده نمیشود....
#روش_تحصیل
#فلسفه
@albayann
البیان
🎙#بشنوید 🔰استاد آیت الله فرحانی 🔹سیر علمی فلسفه باید رعایت شود. 🔸تا زیر ساخت سیر علمی فلسفه درست
#متن_بیانات
📗بسط و امتداد فلسفه| آیت الله فرحانی:
🔹رهبر انقلاب می فرمایند ما به رنسانس فلسفی یا واژگون کردن اساس فلسفه مان احتیاج نداریم آن چه ما نیاز داریم این است که خوب فلسفه را بفهمیم و بعد از آن امتدادش بدهیم.
🖇لازمه امتداد و بسط فلسفه اسلامی، فهم عمیق و قوی از آن است باید فلسفه بوعلی و صدرا فهمیده شود و بعد امتداد صورت پذیرد.
🔸آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که هم برای فلسفه بوعلی سینا می توان مباحث امتدادی را داشت که در این زمنیه (ایت الله مصباح رضون الله علیه) این کار را انجام داده اند و هم برای فلسفه صدرا می شود این اقدام را کرد که در این زمینه ایت الله جوادی خواسته اند این امتداد را سیستم صدرایی داشته باشند.
اگر قرار باشد امتدادی در سیستم صدرایی صورت بگیرد باید در آن نظام اسمائی و بسیط الحقیقة و صرف الحقیقة آورده شود و اسماء را با بساطت یا صرافت تبیین کرد و بعد وارد بحث و امتداد آن شد.
📌فلسفه اسلامی دژ است مبنای فهم است و بعد هم باید نقصان آن که همان امتداد پیدا نکردنش هست برطرف شود و قرار نیست رنسانسی اتفاق بیفتد آن چه لازم است نظام اسماء درست شود و امتداد پیدا کند و مشخص شود توحیدی عینی و توحید عملی و توحید اسمائی امتدادش چیست و بُعد آن در فرد و جامعه چه با فرض ترکیب حقیقیت و چه با فرض ترکیب اعتباری چگونه است و چه معنایی دارد.
🔰اگر به این نگاه، مبحث صیرورت که یک شدن، شدن دائمی، تحول دائمی است اضافه شود؛ وقتی در جامعه با فرض ترکیب حقیقی این صیرورت بخواهد شکل بگیرد الزاماتی را به دنبال خواهد داشت و سبک زندگی ولایی بر اساس این صیرورت به دست خواهد آمد.
📎لذا اگر اندیشه و نگاه انسان یک نگاه صیرورتی امتدادی باشد همه اش می شود امید زیرا شدن و تحول است واین صیرورت هم به عقب نمی رود لذا رهبر انقلاب می فرمایند این نسل قوی تر از نسل اول انقلاب است کما اینکه این شبهات قوی تر از شبهات دوره اول انقلاب هستند.
#فقه_الخمینی
#روش_تحصیل
#فلسفه
@albayann
البیان
✍با عرض سلام و وقت بخیر ⚠️قابل توجه متقاضیان محترم کتاب مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی 👈 برای تهیه
📣قابل توجه عزیزانی که ساکن قم هستند:
📌امکان تهیه اثر به صورت حضوری نیز هست و عزیزان می توانند به صورت حضوری با هماهنگی قبلی به مدرسه فقهی امیرالمؤمنین(ع) مراجعه نمایند.
📍آدرس : خیابان شهیدین (عباس آباد) پلاک 63
عزیزان قبل از مراجعه حضوری جهت اطمینان از حضور مسئول مربوطه فروش، با ادمین کانال هماهنگ نمایید
@admin_albayan
#انتشارات_البیان
@albayann
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞#ببینید
📌جلب دلها با اخلاق حسنه و خصال نیک
🖊عَن الصّادِقِ جَعفَرِ بنِ مُحمّدٍ عَن أَبیه عَن آبائِهِ عَلَیهِمُالسّلام قَال قَالَ رَسُولُ الله صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه إنَّکُم لَن تَسَعُوا النَّاسَ بِأَموالِکُم فَسِعُوهُم بِأَخلَاقِکُم
📚الامالی شیخ صدوق، صفحهی ۶۲
#درس_اخلاق
#امام_خامنه_ای
@albayann
🖊در اندیشه آرمان گرایانه استاد مطهری, انتظار در معنای انتظاری که سازنده و نگهدارنده، تعهدآور, نیرو آفرین و تحرک بخش است بزرگ ترین محرک اجتماعی است که انسان را برای حاکمیت ارزش ها و محو ضدّ ارزش ها تشویق می کند, برای همین انتظار بدین معنا را با فضیلت ترین عبادات دانسته اند: «افضل الأعمال إنتظار الفرج»
🖇شهید مطهری با استناد به آیات 5 سورة قصص, 105 سورة انبیا و ... چنین نتیجه گیری می کند:
🔹از این آیات استفاده می شود که ظهور مهدی موعود حلقه ای از حلقه های مبارزة اهل حق و اهل باطل است که به پیروزی نهایی اهل حق منتهی می شود, سهیم بودن یک فرد در این سعادت موقوف به این است که آن فرد عملاً در گروه اهل حق باشد.
🔸آیاتی که بدان ها در روایات استناد شده است، نشان می دهد که مهدی موعود (ع) مظهر نویدی است که به اهل ایمان و عمل صالح داده شده است, مظهر پیروزی نهایی اهل ایمان است.
📚مطهری، قیام و انقلاب مهدی از دیدگاه فلسفة تاریخ, ص 64.
#امام_زمان
#شهید_مطهری
@albayann
احتمالات معنای الف و لام در الحمدلله.mp3
4.62M
قیامت.mp3
634.1K
🏴به مناسبت شهادت امام جواد علیه السلام
🔰استاد آیت الله فرحانی:
⚠️ خدایی که این دنیا را آفریده ، قسم یاد کرده که اینجا جای راحتی نیست.
🖊 شخصی از امام جواد علیه السلام درخواست نصیحت اخلاقی نمود.
🖇حضرت فرمود: قبول میکنی یا فقط میخواهی یک چیزی شنیده باشی؟ گفت : قبول میکنم. فرمود: اگر قبول میکنی وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَینِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَیفَ تَكُونُ بدان که هیچگاه از چشم خدا خالی و بیرون نیستی پس بنگر چگونه زندگی می کنی.
📎 این دنیا محل امتحان و سختی است. مبادا خدای ناکرده دچار غفلت شویم و بخاطر مصائب و گرفتاری ها و مشکلاتی که داریم ، خدا را فراموش کنیم.
#شهادت_امام_جواد
@albayann
🌱به مناسبت سالروز ازدواج حضرت فاطمه و حضرت علی علیهما السلام
🖊مقام معظم رهبری:
🔹[مدح حضرت] در قرآن، در سورهی «هل أتیٰ» هست، در آیهی تطهیر هست، در آیهی مباهله هست. اینهایی که حالا تقریباً صریح است دربارهی حضرت زهرا (سلام الله علیها) این آیات است، وَالّا آیات دیگری هم هست که اشاره دارد به آن بزرگوار.
📌 اینکه در سورهی «هل أتیٰ» خدای متعال میپردازد به کار فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) و خانوادهاش، خیلی چیز مهمّی است؛ این یک پرچمی است که قرآن برمیافرازد، برافراشته میکند بر سر درِ خانهی فاطمهی زهرا (سلام الله علیها): اِنَّما نُطعِمُکُم لِوَجهِ اللَهِ لا نُرِیدُ مِنکُم جَزاءً وَ لا شُکورا؛
❗️کار برای خدا، اخلاص، خدمت بیمنّت؛ به چه کسی؟ به یتیم و فقیر و اسیر؛ این اسیر، یعنی اسیر مسلمان بوده؟ بعید است آن وقت اسیر مسلمان [بوده باشد]. خدمت بیمنّت؛ این درس است، پرچم فاطمهی زهرا این است؛ یعنی قرآن این را بزرگ میکند.
🔸یا در آیهی مباهله: وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُم؛ در حالی که اطراف پیغمبر زنان زیادی بودند -همسران پیغمبر بودند، نزدیکان دیگر پیغمبر بودند، شاید آن وقت بعضی از دختران دیگر پیغمبر [هم] بودند- امّا «نِساءنا» فقط فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) است؛ برای چه؟ برای مواجههی جبههی حق با جبههی باطل؛ این [طور] است. فاطمهی زهرا مظهر این حقایق والا و فوقالعاده است.
فضائل حضرت زهرا اینها است
📆۱۴۰۰/۱۱/۰۳
#ازدواج
#ذی_الحجه
#امام_خامنه_ای
@albayann
هوش مصنوعی.mp3
953.7K
🎙#بشنوید
🔰 استاد آیت الله فرحانی:
مطالبه و تأکید رهبری در حرکت برنامه ها به سمت هوش مصنوعی و تبدیل شدن به کشورهای ممتاز در این مسئله
📌تکیه، توجه و تعمیق در زمینه هوش مصنوعی
📎دو بخش مهم در این زمینه
1-شناخت عمیق موضوع هوش مصنوعی
2-سازگاری این موضوع با مبانی دینی
#علوم_انسانی
#هوش_مصنوعی
@albayann
1_5179212232.mp3
2.46M
🎙#بشنوید
🔰استاد آیت الله فرحانی :
🔆اولویت مهم حوزه در عصر حاضر
⚠️حل یکی از معضلات فقهی در باب طهارت اهل کتاب توسط امام خمینی (ره)
نجاست اهل کتاب حکم سیاسی است به این دلیل که .....
🔰لازم است که حوزه عراق و ایران و لبنان، سازمان استنباطی امام خمینی(ره) و امام خامنه ای(دام ظله) درک کنند تا بتوان بسیاری از خلا های علمی را پر کرد .
#حوزه_علمیه
#امام_خمینی
#امام_خامنه_ای
@albayann
تمدن های توحیدی.mp3
4.1M
🎙#بشنوید
🔰استاد آیت الله فرحانی:
🔹هجرت انبیاء باعث شد در روی زمین تمدن های توحیدی شکل بگیرد واولین تمدن توحیدی هجرت حضرت ابراهیم باخانواده خود بوده است اما یکی از شاخصه های مهم این تمدن این است که بدون امکانات شکل گرفته است ودیگر نقش زنان در این تمدن هاست که جایگاه ویژه ای دارد .
🔸دو هجرت اساسی در زمان اهل بیت (ع) نقش تعیین کننده در انقلاب اسلامی ایران دارد و ریشه شگل گیری جبهه مقاومت در زمان ما است .
#تمدن_توحیدی
#زن
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
◾️ سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام را تسلیت و تعزیت عرض می نماییم.
🖊استاد #آیت_الله_فرحانی :
🏴دوره امامت وجود مبارک امام باقر(عليه السلام) همزمان با دوره انتقالِ حکومت از طاغوت اموي به طاغوت عباسي بود.
🏴 سيرة سياسي ایشان اینگونه بود که شاگردان مبارزی را تربیت می کردند که کلام نورانی حضرت را به روش های مختلفی در آن فضای خَفَقان مخابره کنند تا هم به سنت حسنة مبارزه با طاغوت عمل کرده باشند و هم دین حق و جریان فکری صحیح را در آن جامعه منحط زنده کنند.
🏴این سیره امام باقر همان الگویی است که ما باید به آن عمل کنیم.یعنی سعی بلیغ برای حفظ نظام اسلامی و زنده کردن دین حق در دنیای امروز.
#شهادت_امام_محمد_باقر
@albayann
هوش مصنوعی ۲.mp3
2.73M
🎙#بشنوید
🔰استاد آیت الله فرحانی:
🔹راه کار برای نگاه تعمیقی و بررسی الزامات در زمنیه هوش مصنوعی.
🔸تاثیر مبانی انسانی شناسی صدرایی در شناخت موضوع هوش مصنوعی
🖇مخرج مشترک ادراکات اعتباری و هوش مصنوعی
📌تفاوت اندیشه مشاء و صدرا در ادراکات و تاثیر آن در زیرساخت شناخت.
#هوش_مصنوعی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
البیان
🎙#بشنوید 🔰استاد آیت الله فرحانی: 🔹راه کار برای نگاه تعمیقی و بررسی الزامات در زمنیه هوش مصنوعی.
#متن_بیانات
✍استاد آیت الله فرحانی:
🔹رهبر انقلاب در زمینه هوش مصنوعی می فرمایند: پیشنهاد می کنم یکی از مسائلی که مورد تکیه و توجه و تعمیق واقع می شود هوش مصنوعی باشد..
📌به نظر می رسد برای اینکه یک نگاه عمیق به موضوع هوش مصنوعی داشته باشیم و الزامات و باید و نبایدهای آن را مورد بررسی قرار دهیم نیاز به هوش مصنوعی حکمت بنیان داشته باشیم و از جهت مبانی انسانی شناسی صدرایی به آن بپردازیم
🔸از جمله نکات مهم که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد بحث از ادارکات و اقسام آن است اینکه ادراکات چهارم قسم(حسی، خیالی، وهمی، عقلی) هستند یا سه قسم!؟
📌هم چنین با تحلیل این ادرکات در انسان و بررسی صحیح آن می توان به تفاوت انسان و حیوان و ماشین که یک مصداق آن هوش مصنوعی هست رسید.
این مسئله در زیرساخت مباحث شناخت تاثیر بسزایی دارد و آثار قابل توجه و مهمی در موضوع هوش مصنوعی خواهد داشت.
❓اینکه ایا حیوان و ماشین می توانند فکر کنند و به استنتاج یا انتزاع برسند یا اینکه این امر مختص بر انسان است.
اگر مختص انسان باشد پس هوش مصنوعی چه می کند آیا چیزی غیر از جمع بندی داده ها خواهد بود.
📗شهید مطهری در کتاب شرح مختصر منظومه به زیبایی در مورد این که انسان چیست سخن گفته اند اینکه نگویید انسان حیوان ناطق است بلکه انسان حیوان فیلسوف است اوست که فقط مقولات ثانی منطقی و فلسفی را به دست می آورد و با آن تفکر و استنتاج می کند و هیچ چیز دیگری این خصوصیت را دارا نیست.
#آیت_الله_فرحانی
#هوش_مصنوعی
@albayann
هوش مصنوعی ۳.mp3
3.45M
🎙#بشنوید
🔰استاد آیت الله فرحانی:
🔹انسان شناسی در اندیشه شهید مطهری؛ انسان حیوان ناطق یا حیوان فیلسوف
❓استنتاج با چه چیزی صورت می گیرد؟
📌تفاوت انسان و حیوان و ماشین در چیست؟
🖇کار و فعالیت ماشین و هوش مصنوعی در چیست؟
❓ادراک بر چه چیزی توقف دارد؟
#هوش_مصنوعی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
البیان
🎙#بشنوید 🔰استاد آیت الله فرحانی: 🔹انسان شناسی در اندیشه شهید مطهری؛ انسان حیوان ناطق یا حیوان فیل
#متن_بیانات
✍استاد آیت الله فرحانی:
🔹ماشین که قطعا علم حضوری ندارد گزاره وجدانی ندارد کارش بررسی داده هاست ابزاری در اختیار انسان است استنتاج ومقول ثانی فلسفی ندارد حتی اگر قائل شدیم که ادراک کلی درست می کند ولی ادراک فلسفی درست نمی کند. باید تحلیل مقول ثانی منطقی و فلسفی و تاثر آن در استنتاج را بگوییم.
🖇ولی لازم داریم این مبنای کار قرار بگیرد و در علوم شناختی مبانی این علوم شناختی را تحلیل کنیم و اگر تحلیل نکنیم ممکن دچار یک نوع وادادگی و تشخیص غلط و خطا بشویم
🔸مقول ثانی فلسفی اخص از بقیه است...
اگر این مبنا که نیاز به توضیح و اثبات دارد و اثبات شده است آن وقت این مبنا در خیلی جاها تاثیر خودش را می گذارد لذا علامه در نهایه برای ادراکات اعتباری سه مثال می زنند هم از مقولات اولی و هم ثانی منطقی و هم فلسفی اگر این درست در بیاید آن وقت ممکن است برای ماشین تا حد ادراک ریاضی قائل بشوید حالا ماشین در هر حدی از پیشرفت قرار بگیرد به عنوان یک ابزار مبنایی دارید
📌 ممکن است بگویید تعمیم را در حد معقول اولی یعنی کم یعنی ریاضیات یعنی مقوله کیف... اما نه در حد مقولات ثانی منطقی و فلسفی و لذا استدلال فلسفی ندارید.
🌀به نظر ما در مسئله هوش مصنوعی یکی از بحثهایی که پرونده آن را باز کردیم و قابل بررسی و تحقیق و مطالعه و نتیجه گیری است این بحث ارزشمندی است که در انسان شناسی صدرایی و مبانی حکمت متعالیه داریم پس ادراک وهمی را برای حیوان منکر هستیم و مقول ثانی منطقی و فلسفی را برای حیوان منکر هستیم برای ماشین هم منکر هستیم حداکثر ادراک برای حیوان ادراک حسیات است یا مقولات اولی در حد تعمیم حسیات البته برای حیوان باید بحث غریزه هم رسیدگی بشود سازمان غریزه مثل مورچه و زنبورها..
📎ولی برای ماشین قطعا وجدانیات را ندارید تا بخواهید وهمیات را تعقل کنید چون حضوری وجود ندارد علم حضوری ملاکش تجرد است برای ماشین شما قطعا مقول ثانی منطقی و فلسفی ندارید بله شما باید مبانی هوش مصنوعی را و ماشین به شکل اعمش را باید در علوم انسانی قوی حوزی رسیدگی کنید.
#هوش_مصنوعی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
اهمیت متعلق بسم الله.mp3
2.17M
🔰استاد آیت الله فرحانی:
🖊ادراک معقولات ثانی منطقی و فلسفی مبنای استدلال و استنتاج است و اگر بخواهید هوش مصنوعی حکمت بنیان داشته باشید باید در زمینه ادراکات فعالیت جدی صورت گیرد.
📌این مطلب از مبانی است که در چندین مسئله اثر گذار خواهد بود و باید در علوم شناختی آن را تحلیل کرد.
#هوش_مصنوعی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
ضرورت فهم منظومه فقهی امام ضرورت فهم منظومه فقهی حضرت امام خمینی(ره).mp3
2.14M
🎙#بشنوید
🔰استاد آیت الله فرحانی:
💠ضرورت فهم منظومه فقهی حضرت امام خمینی(ره)
📌نامه شاگرد حضرت امام و جواب ایشان (فتوا در مورد موسیقی و شطرنج).
🖇مظاهر فقه تمدنی در زمانه ما و راهکار جواب به آنها.
#فقه
#فقه_الخمینی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann